onsdag den 29. april 2015

Ændringer ved lyskryds i Tønder

Tønder Kommune har evalueret resultatet af den trafiksikkerheds- og tilgængelighedsrevision som rådgiverfirmaet Niras i uge 16 præsenterede angående det nye lyskryds ved Kongevej/Østergade. På baggrund af rapporten er det blandt andet besluttet, at markere cykelstikrydsningerne af Kongevej med blå cykelfelter, så det fremgår væsentligt tydeligere, hvor skolebørnene skal krydse vejen. Der bliver også udført mindre ændringer, hvor stien langs Aldi kommer ud i krydset.

Endnu et fodgængerfeltPå tværs af Østergade er det besluttet at etablere det manglende fodgængerfelt. Fodgængerfeltet kommer til at ligne de to øvrige fodgængerkrydsninger i lyskrydset. Af hensyn til barnevogne og kørestolsbrugere er det desuden besluttet at sænke kantstenene ved fodgængerovergangene.

Tydeligere for blinde og svagtseendeDer er i rapporten fra Niras også konstateret nogle fejl omkring placeringen af opmærksomheds- og retningsfelter for blinde og svagtseende. Disse fejl vil naturligvis blive udbedret.

For at forhindre uhensigtsmæssige og farlige krydsninger mellem de to lyskryds, er det besluttet at sætte lave hegn op – såkaldte 'fodhegn'. Dermed bliver det vanskeligere at krydse ud på vejbanen langs Kongevej.

"Det er naturligvis vigtigt, at skolebørnenes vej til skole er så sikker som mulig. Derfor har vi prioriteret at få trafiksikkerheden vurderet omkring krydset og sætter nu forbedringer i gang" fortæller udvalgsformand Bo Jessen.

Forældre skal på banenTønder Kommune appellerer desuden til, at forældre til skolebørn fra området omkring Carstensgade, lærer deres børn at bruge stien fra Provst Petersensvej/Digevej til Tønder Grundskole.

"Vi har desværre oplevet, at skolebørn fra Carstensgade cykler mod færdselsretningen ad Kongevej til Østergade. Cykelstien langs Vidåen er langt mere sikker, og forældre til børn fra området omkring Carstensgade bør derfor træne denne skolevej med børnene", slutter Anders Hørkjær Pedersen.

Indtil ændringerne er udført, opfordrer Tønder Kommune fortsat forældrene til at følge deres børn i skole og bilisterne på Kongevej til at udvise særligt hensyn overfor skoleeleverne (særligt om morgenen).

Læs mere her

tags: Tønder, skolebørn, Cykel,

1 kommentar:

  1. We buy all passenger cars, vans, leasing cars and service cars, defective, scrap cars, damaged cars and cars without sight are also interested, WeBuyCars offer free online valuations of your car, to make selling it convenient for you in a quick, efficient and safe way….. https://www.vikoeberbiler.dk/

    SvarSlet