tirsdag den 7. april 2015

Continentals sommerdæk napper igen førstepladsen

ContiPremiumContact 5 topper flere europæiske test af sommerdæk. Også den danske, som Motor står for, hvor dækket får 5 af 6 stjerner. Continental kommer igen ud som testvinder i en række af de sommerdæk-test, som bilorganisationer og medier på tværs af Europa præsenterer i denne tid. Det gælder også den danske bedømmelse, som FDMs blad Motor står bag.

- Dækket overbeviser i alle kategorier. Er det bedste på våd vej og klarede sig også glimrende på tør vej, lyder Motors vurdering af ContiPremiumContact 5, som er testet sammen med 15 andre sommerdæk i størrelse 185/60 R14 82H for deres vejgreb på våd og tør vej, dækstøj, kørselsøkonomi og slidstyrke.

Bag testen står en række bilklubber i Europa med tyske ADAC i spidsen. Også tests fra Finland og Rusland har i år placeret sommerdækket fra Continental på førstepladsen. Det samme gør Motor og giver testvinderen fra Continental fem af seks stjerner.

Et allround kvalitetsdæk
- ContiPremiumContact 5 er vores nye allround kvalitetsdæk til personbiler, siger Georg Nielsen, administrerende direktør, Continental Dæk Danmark A/S. Det er et dæk med ekstrem bremseevne på tør og våd vej, lav rullemodstand, sikker håndtering og komfortable køreegenskaber.

Dækket leveres til fælgstørrelse 14- 17 tommer, dækbredde 175 – 225, seriestørrelse 50 – 65 og hastighedsindeks T-H-V-W.

Egenskaber i top
ADAC er fuld af lovord i sin vurdering af ContiPremiumContact 5: "Godt afbalanceret dæk, meget godt på våd vej og på tør vej."

14 tommer dæk anvendes på mikro- og minibiler. Også 16 tommer dæk (til Golf-klassen) er blevet testet. Her henter ContiPremiumContact5 en tredjeplads hos ADAC og Motor. Sidstnævnte bemærker: "Et glimrende dæk med testens bedste resultater på tør vej. Egenskaberne på våd vej er i top".

Dækkene er testet på tør og våd vej, ligesom dækkenes slidstyrke, rullemodstand og dækstøj er målt. Det er foregået over en lang periode i efteråret 2014. Dækkets egenskaber indgår med denne vægt i bedømmelsen: tør vej 20 %, våd vej 40 %, dækstøj 10 %, forbrug (km/l) 10 % og slidstyrke 20 %.

Vent lige med at skifte
Godt nok er det højsæson for at offentliggøre dæktest, men endnu er det lidt for tidligt at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk på den danske bilpark.

- Frost om natten og i morgentimerne betyder, at vinterdæk stadig er den rigtige løsning. Spørg din bilforhandler eller dækcenter, hvis du er i tvivl, lyder det fra Georg Nielsen, Continental Dæk Danmark A/S.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, direktør, økonomi, Rusland, førstepladsen, FDM, bilforhandler, Finland, Motor, organisation, Continental, 2014, fælg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar