tirsdag den 11. august 2015

Pas på ridser og buler når du henter den nye bil

Selv om bilen er ny, kan den sagtens blive leveret med både ridser, buler og forkert udstyr. Gennemgå derfor altid bilen med sælger, lyder rådet fra FDM.
Duften af ny bil kan ofte være så forførende, at mange glemmer al fornuft og bare kører derudaf i familiens nye bil. Men ligesom kærlighed gør blind, risikerer man som køber at overse fejl og mangler ved afhentning, hvis man ikke ser sig for. Derfor bør man altid gennemgå bilen sammen med sælger og få den nødvendige instruktion til bilens mange funktioner, skriver FDMs medlemsblad Motor, der har lavet en guide til de vigtigste tjekpunkter.

"Nye biler bliver stadig mere komplicerede og kan i dag flere og flere ting, man skal forholde sig til. Derfor er det også vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i bilens funktioner og allerhelst får en introduktion af sælger. På den måde får man ikke bare fuldt udbytte af bilens mange funktioner men lærer også om vigtige dele, siger leder af FDMs tekniske rådgivning, Jørgen Jørgensen og tilføjer:

"For eksempel er mange ikke opmærksomme på, at man på nye biler manuelt skal tænde for baglygterne. Fra vores rådgivning ved vi også, at mange ikke kender de forskellige symboler og advarselslamper på displayet."

Det handler imidlertid ikke kun om at kende sin bil. Opdager man en ridse, et stenslag eller anden skade på bilen, efter man er kørt af sted fra forhandleren, kan det være svært at bevise, at den var der på leveringstidspunktet.

"Også af den grund er det en god idé at gennemgå bilen for eventuelle ridser og buler sammen med sælger. Ikke mindst hvis der er tale om en brugt bil. Endelig skal man være opmærksom på, om bilen rent faktisk har det ekstraudstyr, man har købt den med. Vi ser mange eksempler på, at det langt fra altid er tilfældet," siger Jørgen Jørgensen.

Læs mere her

tags: bilen, FDM, Motor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar