tirsdag den 18. august 2015

Ny bølge af ulovlige opkrævninger for bilvurderinger


Et meget stort antal forbrugere modtager i øjeblikket opkrævninger for bilvurderinger, de skulle have bestilt på nettet. Lad være med at betale, hvis du ikke har bestilt noget, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.Forbrugerombudsmanden erfarer, at det estiske selskab Storm & Mets OÜ på vegne af HBF Nordic OÜ igen er begyndt at sende ulovlige opkrævninger til danske forbrugere for bilvurderinger, de skulle have bestilt på fem bilvurderingssider på nettet.

Forbrugerombudsmanden advarer forbrugerne mod at betale, hvis de ikke mener, at de har bestilt en bilvurdering.

Sagen drejer sig om bilvurderinger, der skulle være bestilt på de fem hjemmesider www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com i perioden 24. november 2011 til 13. maj 2013.

Sø- og Handelsretten har tidligere afgjort, at HBF Nordic OÜ ikke kan opkræve betaling for bilvurderingerne, fordi der ikke er indgået en aftale. Forbrugerne har derfor ikke pligt til at betale.

Forbrugerombudsmanden undersøger nu, om de nye opkrævninger giver grundlag for at politianmelde selskabet.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

"Vi har desværre erfaret, at et stort antal forbrugere igen bliver opkrævet penge for bilvurderinger, de ikke har bestilt. Vi har tidligere fået rettens ord for, at aftalerne er ugyldige, og jeg vil derfor advare forbrugerne mod at betale regningen."

Læs mere her

tags: 2011, politi, retten, 2013, ulovlige, penge, ombudsmand,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar