onsdag den 12. august 2015

Flere Motorcykelejere skal på køreteknisk kursus

Motorcyklister er mere udsatte i trafikken. Derfor tilbyder FDM og Motorcykel Importør Foreningen rabat på et køreteknisk kursus ved køb af ny eller brugt motorcykel.
Mens forårsbebuderne så småt er ved at springe ud i haverne, gør MC-folket klar til at trække motorcyklen fri af vinterhiet. I den forbindelse er det en god idé at få genopfrisket, hvordan en motorcykel reagerer i ekstreme situationer. Det kan være vigtigt både efter en vinterpause, og hvis man ikke har kørt på motorcykel i nogle år. Derfor vil alle, der køber en ny motorcykel i 2014, få et gavekort som giver 500 kroner i rabat på et motorcykelkursus på FDMs køretekniske anlæg. Kurserne koster fra 1.295 kroner.

"Trafiksikkerhed er en af FDMs mærkesager. Vi mener, at alle, der bevæger sig i trafikken, har et ansvar for at holde sig sikkerhedsmæssigt opdateret. Det er derfor, vi anbefaler motorcyklister at genopfriske deres kørefærdigheder med et kursus på et af vores køretekniske anlæg. Det er den bedste måde at forberede sig på uventede situationer i trafikken. Vi mener, det kan være med til at bringe antallet af ulykker yderligere ned", siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Kurset har bl.a. fokus på katastrofeopbremsninger og svingteknik og retter sig både mod erfarne motorcyklister og dem, som ikke har kørt på motorcykel i nogle år eller lige har erhvervet sig et motorcykelkørekort.

"Alle motorcyklister kan blive dygtigere. Vi udsteder i forbindelse med salg af vores motorcykler disse gavekort for at ruste motorcyklisterne bedre til nutidens trafikerede vejnet. Da vi ved, at mange blandt det voksne publikum genopdager glæden ved at køre på motorcykel, vil vi med dette tiltag gøre vores til at få uddannet motorcyklisterne så godt som muligt. Én trafikdræbt motorcyklist vil altid være én for mange, og vi gør alt, hvad vi kan for at forbedre sikkerheden for motorcyklister, herunder køretekniske kurser og sikkerhedsudstyr på vore motorcykler som ABS og Traction Control", siger Erik Blacha, formand for Motorcykel Importør Foreningen.

Kurserne forløber over en eller to dage og afholdes både på FDM Sjællandsringen og FDM Jyllandsringen. Kurserne bliver afholdt i samarbejde med nogle af landets førende motorcykelinstruktører. Det er FDM og Motorcykel Importør Foreningen, der står bag dette tiltag. Gavekortet udleveres også i forbindelse med køb af brugt motorcykel med en alder på op til fem år, og som er købt hos autoriseret motorcykelforhandler, som har Motorcykel Importør Foreningens mærker. Den brugte motorcykel skal som minimum også være udstyret med ABS-bremser.

Siden 2008 er alvorlige dødsulykker på motorcykel faldet fra 40 dræbte i 2008 til 10 i 2012.

Læs mere her

tags: 2008, Sjælland, Jylland, trafikken, cyklist, dræbt, vinterpause, 2012, FDM, ulykker, dødsulykke, Motor, 2014, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar