tirsdag den 4. august 2015

Lille dims kan redde liv


Undgå påkørsel af rådyr, krondyr, dådyr og elg! Køb en Stopdyr Alarm.En lille sort dims med to små huller kan dog redde både dyre og menneskeliv – og ikke mindst forhindre store udgifter til reparation af bilen, hvis man skulle være så uheldig at påkøre et stykke vildt. 'Den lille sorte dims' er en dyrealarm, STOPDYR.DK, som har vist sig at være uhyre effektiv. Alarmen monteres foran på køretøjet og fra 55 km i timen udsender alarmen en højfrekvent lyd, som kan høres af hjorte, elge og råvildt, men ikke af mennesker og hunde.

Jeg har selv set, at det virker. Dyrene nærmest stivner, når de hører lyden fra alarmen, og de løber ikke ud på vejen. Da mange ulykker hvert år på vejene kan undgås med alarmen, mener Meinert Mikkelsen i Krogager ved Grindsted, der er forhandler af STOPDYR.DK i hele Skandinavien. I omkring tre år har cirka 30 biler og lastbiler testet den lille alarm i Danmark og Sverige og i den periode har testbilisterne ikke påkørt ét eneste stykke vildt. STOPDYR.DK alarmen kan monteres på alle køretøjer – også motorcykler – der kan og må køre mere end 55 km/t. Den skal placeres foran på køretøjet, f. eks. i kølergitteret, så man kan snildt køre bilen i vaskehal uden at bekymre sig om alarmen. Den virker på den måde, at når luften strømmer gennem de to små huller, så udsender alarmen den højfrekvente lyd, som råvildtet tilsyneladende ikke bryder sig om.

En af dem der har testet alarmen er vognmand Frank Hansen, der kører med aviser for Jyske Medier. Han kører omkring 70.000 km om året i trekantsområdet, Grindsted, Vejle og Egtved, hvor der er rigtig mange rådyr og krondyr. Før jeg prøvede alarmen fløj rå og kromdyr nærmest om ørerne på mig, og jeg har haft to større skader på bilen på grund af påkørsel af de store dyr. Nu har jeg kørt i to år, hvor hverken hjorte eller rådyr har krydset vejen foran mig. Jeg oplever, at hjortene stikker af i den modsatte retning, eller de står helt stille ved vejkanten, fortæller Frank Hansen.

Monteringen af STOPDYR.DK kan klares nemt af alle og det tager kun to minutter. STOPDYR.DK er udviklet i USA, hvor der er solgt over to millioner alarmer, som har været testet af flere universiteter. STOPDYR.DK koster kun 125, kr. og man kan læse mere på www.STOPDYR.dk, hvor man også kan bestille den "lille dims".


Læs mere her

tags: USA, Danmark, Sverige, lastbil, bilen, Vejle, ulykker, Skandinavien, Grindsted,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar