torsdag den 21. maj 2015

Pinsen: De 5 hyppigste årsager til at bilen bryder sammen


Tusindvis af danske bilister tager på bilferie i pinsen. Se her hvordan du undgår de fem mest almindelige årsager til, at bilen sætter ud undervejs.Pinse er et af årets mest populære bilferietidspunkter. Imidlertid ender den firehjulede rejse for mange med, at bilen bryder sammen undervejs, og at familien må tillægge ekstra køretid eller få bilen repareret – eller begge dele.

Det fortæller Applus Bilsyn, landets største bilsynsvirksomhed, der har set nærmere på hvilke fejl, der oftest spolerer danskernes bilferie.

Disse fejl rammer hver anden bil
"Klart den største grund til at danskernes bil sætter ud, når de kører på ferie i den, er maskinelle problemer. 50 procent af alle 'sammenbrud' på bilen skyldes motorstop eller mekaniske defekter på bilen, f.eks. defekte bremser, en ødelagt gearkasse eller kobling, eller at styretøjet eller hjulophænget er røget sig en tur. Bilen stresses på selv mellemlange bilferier rundt i Danmark, til Tyskland eller Sverige. Mange skader kan heldigvis tages i opløbet. Vi anbefaler en TilstandsAttest til 549 kr. i en af vores synshaller, hvor vi netop tjekker de mest grundlæggende elementer på bilen, så risikoen for et nedbrud på bilferien minimeres," siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.

En undersøgelse foretaget af SOS International fra 2014 viste, at ud af 7.000 nedbrud på danske biler i forbindelse med bilferie i sommeren, skyldtes 50 procent netop motorstop og mekaniske fejl på bilerne. I kun fem procent af tilfældene var årsagen færdselsuheld.

Faktaboks: De 5 hyppigste nedbrudsårsager – sådan undgår du dem

1. Motorstop: Det er især elektroniske komponenter som varmemålere i motoren, turboladeren og elektronisk brændstofindsprøjtning - efterhånden standardudstyr i de fleste biler -, der går i stykker og får motoren til at gå i stå.
Det kan du gøre: Ofte er det svært at handle proaktivt, men en løbende TilstandsAttest minimerer risikoen for, at alle kredsløb fungerer.

2. Mekaniske defekter: Bilen spidsbelastes på bilferien, hvilket kan resultere i, at f.eks. bremser, gearkasse, kobling, airconditionanlæg, hjulophæng, styretøj eller udstødningen går i stykker.
Det kan du gøre: Med en TilstandsAttest får du netop kontrolleret alle disse ting, før din bil skal ud på slidsom bilferie.

3. Nedsmeltning: Din bil mangler helt basale ting som oliepåfyldning før afgang. Du risikerer, at bilens motor og turbo brænder sammen, hvis du ignorerer kravet om at få olie på i en fart.
Det kan du gøre: Sørg altid for olietjek før afgang. Er du kommet afsted uden, så reagér hurtigt på røde faresignaler fra det elektroniske display.

4. Bilen koger: Du kører hurtigt og/eller i bakket terræn, hvilket presser motoren. Og uden vand under kølerhjelmen, koger din motor, så motor og stemplerne udvider sig.
Det kan du gøre: Få kølesystemet tjekket via din TilstandsAttest. Har du ikke gjort det, så stop omgående hvis motoren koger. Påfyld kølervæske. Undersøg om der er hul på kølesystemet.

5. Punkteringer: Dine bildæk er slidte og ryger sig en tur.
Det kan du gøre: Sørg for at dine sommerdæk inden afrejser har mønsterriller på minimum 3 mm, gerne mere.

Kilde: Applus Bilsyn

Faktaboks: Sådan bestiller du det rigtige miljøzonemærke
På Applusbilsyn.dk kan du benytte "Applus Miljøzonevejlederen" og se, hvilket miljømærke din bil har mulighed for at få samt zonekravene i de byer, du gerne vil besøge. Bestil dit mærke på applusbilsyn.dk (165 kr.) og spar tid eller kig forbi den lokale Applus synshal og få det med det samme. Der er mere end 130 synshaller at vælge imellem. Husk: Miljøzonemærker skal udskiftes, hvis et køretøj får et nyt registreringsnummer.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Tyskland, direktør, bilen, virksomhed, stress, Tilst, Motor, brændstof, miljø, 2014, hjulophæng, kølesystem, gearkasse, udstødning, bremser, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar