lørdag den 10. maj 2014

Glimmer, popmusik og elbiler

Region Hovedstaden har stillet elbiler til rådighed for kunstnere fra hele Europa, der i disse dage deltager i Eurovision Song Contest. På Rådhuspladsen i København kan du på lørdag d. 10. maj selv komme helt tæt på de elbiler, som stjernerne har kørt i Hvis du har været i København i løbet af ugen, så har du måske lagt mærke til et stort antal elbiler pyntet med farvestrålende flag. Under Eurovision Song Contest bliver kunstnerne fra alle de europæiske lande nemlig blevet kørt rundt i byen på grønne hjul, og nu byder Region Hovedstaden så alle andre til også at lære mere om elbiler.

Det sker på den store finaledag lørdag, hvor Rådhuspladsen vil danne ramme for et flot arrangement, hvor man kan nyde god musik, drikke gratis økologisk kaffe og se og lære mere om elbiler. Derudover kan du vinde en elbil i en uge i en konkurrence, som energiselskabet E.ON arrangerer.

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan bruge en event som Eurovision Song Contest til at sætte fokus på elbiler. Vi er overbeviste om, at elbiler kan være med til at løse nogle af de klimaudfordringer, som vi står overfor lige nu i forhold til CO2-udledning og partikelforurening. Derfor håber jeg, at så mange som muligt møder op på lørdag, og på den måde får en klarere ide om, hvad en elbil egentlig er for en størrelse og måske se på deres egne muligheder er for at købe og bruge en elbil, siger formand for regionsrådet, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Region Hovedstaden sætter 400 bybiler på gaden i efteråret
Til efteråret kommer der for første gang nogensinde dele-elbiler i København. Princippet er det samme som bycyklen, og man betaler ved hjælp af en app til sin telefon eller ved hjælp af et smart-card, som det kendes fra Rejsekortet.

I samarbejde med E.ON vil København, Tårnby og Frederiksberg Kommuner med støtte fra Region Hovedstaden sætte 400 bybiler på gaden i efteråret 2014. Dermed får du mulighed for selv at bruge en elbil, hvis indkøbet har taget overhånd, cyklen er punkteret eller det danske vejr ikke arter sig.

FAKTA

- Elbilarrangementet foregår på Rådhuspladsen i København lørdag d. 10/5 fra klokken 11.00 til 15.00.
- Der vil være udvalg af de nyeste elbiler, herunder en af de Nissan Leaf der bruges til kørsel af delegerede under Eurovision Song Contest.
- Demonstration af opladning af elbiler ved energiselskabet E.ON
- Der vil være DJ's, der spiller musik.
- Der vil være gratis økologisk kaffe.
- Der er en konkurrence om at vinde en elbil i en uge.
- Elbiler som bybiler er allerede kendt fra byer som Amsterdam, Berlin og Paris.
- Bybilsprojektet har fået bevilget 2,6 millioner kroner fra Energistyrelsen og Region Hovedstaden har støttet med seks millioner kroner. De involverede kommuner stiller gratis parkeringspladser til rådighed.
- Til efteråret vil der være 400 dele elbiler og 230 ladestandere til rådighed.

Yderligere oplysninger:

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, gennem pressevagten i Region Hovedstaden på tlf.: 70 20 95 88
Kåre Albrechtsen, sekretariatschef i elbilsekretariatet i Region Hovedstaden, på tlf.: 24 63 88 68
Susanne Tolstrup, kommunikationschef hos E.ON, vedr. E-ON E-Mobility, mobil: 30 38 61 12

Læs mere her

tags: euro, Europa, København, elbil, CO2-udledning, kunst, Frederiksberg, elbiler, Region Hovedstaden, energi, kommunikation, konkurrence, Nissan, 2014, økologi, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar