søndag den 18. maj 2014

Danskerne sparer på de dyre dråber

Danske bilejere er sparsommelige og påpasselige med brændstofforbruget til deres bil, viser nye tal fra BilBasen og YouGov Udgifterne til brændstof er en af de helt store omkostninger i danskernes daglige bilhold, og derfor har bilejerne fokus på at spare på brændstofbudgettet, når det kan lade sig gøre. Det er konklusionen i en ny undersøgelse af danskernes bilbudget, som BilBasen og YouGov står bag.

I undersøgelsen fortæller hele 72 %, at de aktivt forsøger at spare på udgifterne til brændstof, og herunder, at 68 % tanker på bestemte tidspunkter for at købe brændstoffet billigst.

"Modsat nogle af vores nabolande er danskerne ekstremt rationelle bilejere, og har derfor stor fokus på, at vi får værdi for pengene i det daglige bilhold, hvad enten det er forsikringen, service eller priserne på brændstof, det handler om," siger markedsanalytiker hos BilBasen, Jan Lang.

Blandt de danskere, som sparer på brændstoffet eller udgifterne dertil, giver godt halvdelen stigende brændstofpriser som væsentligste årsag til deres spareiver.

"Priserne på en liter brændstof er i bund og grund en afspejling af den globale økonomi og prisen på olie på verdensmarkedet. Det vil sige, at prisen faktisk går op og ned, men ifølge vores undersøgelse, så mener et flertal, at omkostningerne til brændstof er steget markant i de senere år," mener Jan Lang.

Manden der tanker

Undersøgelsen viser i øvrigt klart, at påfyldning af brændstof ofte er mandens domæne blandt bilejere, der lever i et parforhold.
Her viser resultatet, at det i otte ud af ti tilfælde er manden, som fylder benzin eller diesel på bilen.

"Der er rigtig mange af bilejerne, og især mændene, der gør det til en hel sport at finde tankstationen med den billigste benzin," forklarer Jan Lang.

Flest tanker benzin

Selvom man ikke entydigt kan sige, at benzin eller diesel er det mest fordelagtige drivmiddel, er benzin klart det mest anvendte og udbredte drivmiddel i øjeblikket, og dermed er trenden, hvor der kom flere dieselbiler på vejene vendt.

"Omkostningerne til at eje en dieselbil er steget i det seneste år, og samtidig er benzinbilerne blevet mere økonomiske. Derfor køber danskerne i stigende grad benzinbiler igen," slutter Jan Lang.

Fakta

- Tanker på bestemte tidspunkter for at få benzinen billigst: 68 %
- Forsøger at spare på budgettet til benzin: 72 %
- Sparer på brændstoffet grund af stigende brændstofpriser: 52 %
- Mænd i parforhold der fortæller, at de tanker: 82 %
- Benzin 65 % vs. 35 % diesel

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er lavet af BilBasen i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er gennemført i alt 1118 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år i perioden 3-6 marts 2014.


Læs mere her

tags: elbil, interview, bilen, økonomi, elbiler, benzin, penge, omkostninger, brændstof, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar