mandag den 4. april 2011

Overvældende interesse for regionens kulturpulje

Ansøgningsfristen til Region Nordjyllands kulturpulje er udløbet, og der er tikket intet mindre end 155 ansøgninger ind. Det er seks gange så mange som ved sidste ansøgningsrunde i 2009. Ansøgningerne kommer fra alle dele af Nordjylland.

De mange ansøgninger viser, at Region Nordjylland spiller en vigtig rolle for kulturlivet, og at kulturpuljen nu for alvor er blevet kendt i hele Nordjylland. Den geografiske spredning er stor, da ansøgningerne kommer fra alle elleve nordjyske kommuner. Samtidig er der stor spredning på, hvem der sender ansøgninger ind. Både etablerede kunstnere, ambitiøse amatører, kulturinstitutioner, museer og græsrodsmiljøer har idéer til udviklingen af det nordjyske kulturliv.

Et boblende nordjysk kulturliv
De mange ansøgninger vidner om en stor mangfoldighed i det nordjyske kulturliv. De repræsenterer et væld af genrer og kunstarter. Nogle handler om innovation og produktudvikling, andre fokuserer på at støtte vækstlaget, mens andre igen ønsker at skabe synlighed og debat om kunsten og kulturen i Nordjylland. Fælles for mange af ansøgningerne er desuden, at de går nye veje, bl.a. gennem nye samarbejder på tværs af kunstnere, kulturinstitutioner, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og offentlige organisationer.

Ole B. Sørensen (V), formand for det Rådgivende udvalg for regional udvikling siger

- Vi er overvældet over, at så mange har søgt om støtte til deres gode idéer og kulturprojekter. Jeg ser den store interesse som et udtryk for, at vi nu høster udbyttet af regionens ambitiøse kulturanalyse, K 09, og vores store engagement i en række fælles regionale og kommunale kultursatsninger, senest billedkunstfestivalen Port 2010. Samtidig ser jeg det også som en bekræftelse på, at vi med kulturpuljen gør det rigtige, når vi fokuserer på at forbedre kunstens og kulturlivets rammebetingelser.


Yderligere informationer
- Region Nordjyllands kulturpulje er på i alt 3,5 mio. kr.
- De ansøgte beløb udgør tilsammen knap 34 mio. kr.
- Ansøgningerne har til sammen aktivitetsbudgetter på i alt knap 100 mio. kr.

· Ansøgere kan forvente svar senest 1. juli 2011.


Ansøgninger til Kulturpulje 2010-2011

Fordelt på ansøgers hjemkommune

Vendsyssel (Læsø, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn - 39
Himmerland (Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland - 26
Thy-Mors (Thisted, Morsø, Jammerbugt - 25
Aalborg - 58
Uden for regionen - 7
I alt - 155

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2011, uddannelse, kunst, Nordjylland, Aalborg, Mariager, Hjørring, Frederikshavn, Vendsyssel, uddannelsesinstitution, innovation, Ford, miljø, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar