torsdag den 31. januar 2013

Bilmand overrasket over pris

Overrasket prisvinder
Det var en både overrasket og glad prisvinder der modtog Biløkonomprisen, 2013. Prisen blev overrakt til Mogens Lyngsø fra Kia Import Danmark som en anderkendelse for sin store indsats for at øge kompetencen indenfor bilbranchen i Danmark. Sammen med anderkendelsen fulgte en check på kr. 10.000.

Årets Biløkonompris gik i år til Mogens Lyngsø fra Kia Import. Kriterierne for modtagelse af prisen er, at personen aktivt har arbejdet for højnelse af kompetence i branchen ved bl.a. at arbejde for at hæve uddannelsesniveauet. Prisen uddeles af en komite, bestående af repræsentanter fra Bilbranchen, Q8 og Biløkonomuddannelsen, og det er nu syvende gang, at Biløkonomprisen bliver uddelt.

"Sidste år gik prisen til Christian Barsøe fra MAN Last og Bus og også i år var valget af årets modtager oplagt", forklarer Finn Rolighed fra Biløkonomuddannelsen. "Mogens Lyngsøe er, hvad man må betegne som en ægte fornyer. Han er særdeles udviklingsorienteret og i hans tid som direktør for Kia har man etableret Kia Akademiet, hvor man som forhandler kan opnå 3 grader af uddannelse: Certificeret, Ekspert og Master. Herudover er der muligheder for forskellige former for specialisering .

At den voldsomme investering i uddannelse har båret frugt fremgår af Kia s store succes i Danmark. Sidste år slog salget alle rekorder med en kæmpemæssig fremgang - og man nærmer sig nu en top 5 position, noget Kia bestemt ikke er forvent med på de internationale bilmarkeder.

Der er således ingen tvivl om, at Mogens Lyngsøe lever op til kriterierne for at modtage biløkonomprisen, idet han foruden at være visionær - aktivt har gjort noget for at hæve uddannelsesniveauet og kompetencen inden for bilbranchen , slutter Finn Rolighed. Mogens Lyngsø har udover en lang karriere indenfor bilbranchen en HD i marketing som sin ballast.


Fakta: Præmisserne for Biløkonomprisen er følgende:
Biløkonomprisen uddeles en gang årligt til en udvalgt person i den danske bilbranche. Kriterierne for at opnå modtagelse af Biløkonomprisen, er at personen aktivt har arbejdet for højnelse af kompetence i branchen ved bl.a. at arbejde for at hæve uddannelsesniveauet. Prisen stilles til rådighed af Q8 Oil.
Komiteen består af:
Direktør for Bilbranchen Thomas Møller Sørensen
Direktør for Q8 Oil Kirsten Bach
Leder af Biløkonomuddannelsen Finn Rolighed

Billedtekst: Direktør Henrik Even (th), Q8 Oil samt Finn Rolighed, Biløkonomuddannelsen overrækker prisen til Direktør Mogens Lyngsø fra Kim Import. Foto Morten Dalbøge


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, 2013, Q8, Fakta, frugt,

Korte nyheder om Toyota

Toyota tilbagekalder en million biler
Japanske Toyota har opdaget problemer med airbag og tilbagekalder mere end en million biler i USA.
Læs mere her

Toyota tilbagekalder en million biler
Japanske Toyota har opdaget problemer med airbag og tilbagekalder mere end en million biler i USA.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Igen-igen: Toyota tilbagekalder 1.000.000 biler

Problemer på turen til Dakar
De første problemer er dukket op for Fat Pony - som måtte donere stumper for at holde konkurrenten fra Team Outback kørende
Læs mere her

Kan du sige din bils navn?
Udtaler du de franske og koreanske bilmærkers navne korrekt? Og hvad med de italienske?
Læs mere her

Sådan betaler du smartest for parkeringen
Slip for bøvl. Nu kan p-billetten betales over mobilen.
Læs mere her

Airbag-problemer: Toyota tilbagekalder en million biler
Japanske Toyota har opdaget problemer med airbag og tilbagekalder mere end en million biler i USA.
Læs mere her

Her er de bedste værksteder - og de dårligste
Bilejerne vurderer Autopartner bedst og Mesterbiler klarer sig dårligst
Læs mere her

Igen-igen: Toyota tilbagekalder 1.000.000 biler
Japanske Toyota har opdaget problemer med airbag og tilbagekalder mere end en million biler i USA
Læs mere her

onsdag den 30. januar 2013

Sydeuropæer hurtigst voksende bilmærke i Danmark

- se her hvem

Overhaler både franskmænd, tyskere, koreanere og japanere

Det danske bilsalg toppede i 2012 med over 170.000 biler. Og nu viser de seneste tal, at spanske SEAT overhaler alle de andre, som hurtigst voksende bilmærke i Danmark med næsten 80 pct. fremgang fra 2011 til 2012. Det er en kombination af nye stærke modeller med især minibilen Mii, nye attraktive priser og en meget fokuseret kundeindsats, der har skabt væksten, lyder det fra SEAT.

Det kører i sjette gear for den temperamentsfulde sydeuropæer SEAT. Med en vækst på godt 80 procent er SEAT det hurtigst voksende bilmærke i Danmark fra 2011 til 2012, og dermed er både franskmænd, tyskere, koreanere og japanere langsommere.

Vi synes, det er flot, at vi vokser hurtigere end alle de andre. Vi kommer fra baghjul og er langtfra det største bilmærke i Danmark. Men det er en succes for alle, der beskæftiger sig med SEAT i Danmark, at så mange bilkøbere har fået øjnene op for vores suveræne, prisvindende biler og vores attraktive priser, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark, og uddyber:

En stor del af succes en skyldes vores meget stærke modelprogram. Især er der rift om Leon, der lige er kommet i en ny designsikker udgave, om Ibiza, der af det tyske bilblad Autobild er blevet kåret til den bedste bil nogensinde i kategorien små biler, og ikke mindst om vores minibil Mii, der bliver revet væk og i øvrigt vandt titlen som Årets Bil i Danmark 2013.

Samtidig peger SEAT på en meget attraktiv prissætning af bilerne som yderligere årsag til, at det lykkes at sikre så stor fremgang. Mii blev fx lanceret til en frapris på kun 79.900 kr.

Fokus på glade kunder

Men produkter og priser gør det ikke alene. SEAT i Danmark har i 2012 har gjort en stor indsats for at forbedre kundernes serviceoplevelse og tilfredshed. En indsats som fortsætter i 2013.

Hos vores 29 forhandlere landet over har vi forbedret vores showrooms og trænet alle SEAT-medarbejdere. Og så har vi testet det hele med hemmelige kunder de såkaldte mystery shoppers, der tester kundeoplevelsen i både salgsafdelingerne og på værkstedet, så vi hele tiden kan justere og blive endnu bedre. Indsatsen har allerede vist tydelige resultater, men vi fortsætter arbejdet, så SEAT forhåbentlig kan fortsætte med at ligge i overhalingsbanen, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

I 2013 fortsætter SEAT med at tilbyde danskerne nye, flotte modeller til attraktive priser. Senest har SEAT i januar lukket den helt nye, designsikre Leon ud, og er dermed klar til fornyet kamp i den populære mellemklasse.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2011, direktør, bilen, 2013, 2012, bilsalg, Ibiza,

Dagens nyheder - Læs bla. om Toyota er tilbage som bilproducenternes sværvægter

Volvo med 508 hestekræfter
Med 508 hk og firehjulstræk vil en Volvo V60 Polestar banke selv en BMW M5
Læs mere her

3 danske biler i nyt Dakar-rally
En stroppetur på 5.000 kilometer til Dakar - vi følger et af de danske hold de kommende 12 dage
Læs mere her

M3 med over 700 hestekræfter
Det tyske tuningsfirma G-Power er klar med deres seneste projekt: En pumpet BMW M3 med kompressor og over 700 hestekræfter
Læs mere her

TV: Stopper al trafik og brænder dæk af
Bilgalninge blokerede den trafikerede Highway 880 ved Oakland i California
Læs mere her

Toyota er tilbage som bilproducenternes sværvægter
General Motors er det næstmest sælgende bilmærke i verden.
Læs mere her

tirsdag den 29. januar 2013

Nye regler for kørekort i Danmark

Pr. 19. januar 2013 trådte der en ny kørekortsbekendtgørelse i kraft. Blandt de mest betydelige ændringer er, at nye bilister efter denne dato skal have deres kørekort fornyet hvert 15. år, og at det bliver muligt at udvide B-kørekortet til B+ for alle.

Årsagen til ændringen
EU har siden 2006 arbejdet på at harmonisere reglerne for kørekortet, da der har været flere end 110 forskellige gyldige kørekortmodeller i omløb i medlemslandede. Harmoniseringen sker med henblik på, at sikre bedre uddannelse af trafikanterne, skabe større trafiksikkerhed og mindske muligheden for forfalskning af førerbevis.
Der har løbende været ændringer, men de sidste ændringer pr. 19. januar 2013, trådte i kraft over hele EU.

Nye fornyelsesregler
En af de vigtigste fornyelser i den nye kørekortbekendtgørelse er, at kørekort erhvervet efter d. 19. januar 2013 skal fornys hvert 15. år. Der er dog blot tale om en administrativ fornyelse. Dette betyder, at kørekortet skal afleveres med et nyt foto og en ansøgningsblanket. Der skal ikke foretages en helbredsundersøgelse, før du fylder 70 år. Alle kørekort fra før 19. januar 2013 vil ifølge den nye kørekortbekendtgørelse udløbe senest i 2033.

B+ kategori
I forbindelse med den nye bekendtgørelse, kom der mod forventning ikke et krav om trailerkørekort for nye bilister, der ville køre med anhænger med totalvægt på mere end 750 kg. Derimod indføres nu en mulighed for at få udvide B-kørekortet til B+. Dette giver bilisten ret til at køre bil med anhænger med en totalvægt op til 4250 kg, uanset at anhængerens totalvægt overstiger 750 kg. Samtidig bortfalder den danske særregel om, at anhængerens tilladte totalvægt ikke må overstige bilens egenvægt +50 kg.

Andre regler
Af de mindre væsentlige ændringer kan nævnes nye regler i forhold til erhvervelse af kørekort til knallerter samt kørekortkategorier for knallerter.Yderligere tre nye MC kørekortskategorier, samt regler i denne forbindelse.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Europa, bilen, uddannelse, 2013, EU, 2001, 2006, helbred,

Korte nyheder om Toyota

Toyota tilbage på tronen som bilernes konge
Japanerne har besejret amerikanerne. En opgørelse af det globale bilsalg i 2012 viser, at Toyota er verdens største bilproducent, mens amerikanske General Motors er henvist til andenpladsen.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Røvdyr Audi R8 gik op i flammer

Slut med at hente nummerplader selv
SKAT lukker nummerpladeekspeditionerne den 1. februar
Læs mere her

TV: Røvdyr Audi R8 gik op i flammer
Audis topmodel brød i brand ved et show i Indiens hovedstad
Læs mere her

mandag den 28. januar 2013

Danskerne fravælger at lease bilen

Langt de fleste danskere ønsker ikke at lease bilen. Det viser en ny opgørelse af analyseinstituttet YouGov i samarbejde med BilBasen.

Mens rekordmange danskere købte bil i 2012, forholder de fleste sig derimod skeptiske til alternativet leasing. Faktisk fortæller hele 73 % i en ny undersøgelse, at de ikke ønsker at lease deres bil. Det er stigning på 22 % i forhold til samme undersøgelse i 2011.

Leasing har tydeligvis ikke vundet fodfæste herhjemme endnu. Men det betyder ikke, at man skal afskrive leasing som koncept. Der kan være rigtig mange fordele ved at lease bilen. Blandt andet er leasingtager sikret mod værditab, hvilket en almindelig bilkøber ikke er, fortæller administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing.

Ifølge salgschef for leasingselskabet Easyfleet, Peter Lorentzen, handler det i første omgang om at overveje de kørselsbehov, man har.

Leasing er lig leje, hvor man betaler for brugsretten til en bil. Derfor er det væsentligt, at leasingaftalen modsvarer det behov, du har. Det betyder blandt andet, at du betaler for et bestemt antal km, som naturligvis er afgørende for bilens driftsomkostninger og værditab.

Peter Lorentzen giver også et bud på, hvornår leasing er en fordel.

Leasing er en god måde at have bil på, når man ønsker at kende sine omkostninger, udskifte sin bil jævnligt og slippe for overraskelser i form af store værkstedsregninger og et stort værditab, når bilen skal sælges. En tommelfingerregel er også, at jo dyrere en bil er, des mere fordelagtigt er det at lease den, fordi man slipper for de højere driftsomkostninger og det store værditab, siger Peter Lorentzen.

Vil gerne eje bilen

Ifølge undersøgelsen skyldes en stor del af skepsissen blandt danskerne, at de gerne vil eje deres bil frem for at lease. Her giver 38 % af de adspurgte det manglende ejerskab som direkte årsag til at fravælge leasing.

Vores undersøgelse viser, at der er for mange uklarheder i reglerne omkring leasing for forbrugerne, og derfor er danskerne generelt påpasselige og utrygge ved at vælge leasing. Omvendt kan man argumentere for, at leasing netop burde skabe tryghed, når du blot betaler for brugsretten, fortæller Morten Heuing.

Leasing er fremtiden

Trods leasings manglende fodfæste på det danske bilmarked, er Peter Lorenzen ikke i tvivl om, at leasing vil vinde indpas.
Leasing er fremtidens måde at have bil på, da tendensen er at kende sine omkostninger, og ellers slippe for bekymringer det ligger også i tråd med tendensen i udlandet og de forventninger, vi selv har til fremtidens bilmarked. slutter Peter Lorentzen.

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år .

Fakta om undersøgelsen

Ønsker ikke at lease bilen 2012: 73 %
Ønsker ikke at lease bilen 2011: 60 %
Vil hellere eje bilen: 38 %



tags: 2011, direktør, interview, bilen, retten, udland, 2012, omkostninger, Fakta,

Korte nyheder om Toyota

Toyota er verdens mægtigste
Japanske Toyota generobrede i 2012 tronen som verdens største bilmærke med et salg på 9,75 millioner Camryer, Corollaer og andre modeller. Dermed blev der lagt pæn afstand til General Motors med 9,29 millioner køretøjer og Volkswagen med 9,07 millioner, skriver Bloomberg News.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Eksperterne: Her er årets frækkeste kværne

Ny lov kan skræmme køberne væk fra årets lækreste motorcykler
Nye kørekortregler kan sparke salget af motorcykler endnu længere ned.
Læs mere her

Eksperterne: Her er årets frækkeste kværne
Tre motorcykeleksperter giver deres bud på de lækreste motorcykler i 2013.
Læs mere her

søndag den 27. januar 2013

Falck: Bidende frost lammer bilerne

De lave temperaturer i disse dage betyder, at mange biler ikke vil starte, fortæller Falck, som modtager 1.500 opkald om dagen. Samtidig overhældes vejene med salt, der får bilerne til at ruste.

Det strenge vintervejr er for alvor ved at bide sig fast. Det betyder, at Falck og andre autotjenester i øjeblikket modtager ekstraordinært mange opkald fra bilejere med batterier, der strejker.

Frost lammer gamle bilbatterier
Telefonerne har kimet døgnet rundt de sidste ti dage. På landsplan modtager vi ca. 1.500 opkald om dagen og på rigtig travle dage det dobbelte. Rekorden i den vinter var en mandag i december, hvor vi var oppe på 4.000 opkald på et døgn, så vi har rigtig travlt. Vores kunder har primært brug for starthjælp til motoren og batteriservice. Mange af dem der kører rundt med tre-fem år gamle batterier får startproblemer i streng frost, fortæller Heino Svenningsen, redningschef hos Falck.

Hos Applus Bilsyn, der henover vinteren syner ca. 100.000 biler, udfærdiger man i øjeblikket mange såkaldte vinterattester, der forbereder danske biler til minustemperaturer.

Hård frost påvirker afgjort biler. Med VinterAttesten kontrolleres alle de dele, som er af betydning for bilens funktion gennem de kolde måneder. Vi gennemgår blandt andet kølervæske, motorolie, lygteindstillingen, dæk samt naturligvis batteriet. Strømsvigt er et tilbagevendende problem. Især ældre biler, der ikke har kørt i længere tid, går ofte døde i rigtig streng kulde, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Mere salt giver mere rust
Samtidig skruer Vejdirektoratet og kommunerne i disse dage op for vejsaltet. Det kommer til at slide på bilerne, når temperaturerne bevæger sig over frysepunktet.

Forudsætningen for rust er ikke salt og frost, men salt og sjap, altså fugt. Det har vi generelt masser af i løbet af vinteren, og det er derfor rustskader især opstår henover vinteren. Strøsand og småsten, som hvirvles op på vejene om vinteren, trænger desuden ind alle mulige steder og slider både metaldele og karosseri lavet af metal og plast, siger Per V. Rasmussen fra Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn tilbyder sine kunder at få et uvildigt rusttjek eller en RustAttest . Er bilen udsat, bør man få den rustbeskyttet. En anden mulighed er at få den behandlet med Nano. Nanobehandling gør lakerede overflader og forruden mere modstandsdygtig overfor små stenslag, og så bliver både bil og rude nemmere at gøre ren.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse oveni, giver Applus Bilsyn dig en rabat på 600 kr.

Billedtekst
KLASSISK STARTPROBLEM: Biler med gamle batterier kan få besvær med at starte, hvis de har stået stille i lang tid i frostvejr. Tag en tur i bilen, så genoplader du batteriet.

Læs mere her

tags: direktør, bilen, EM, OB, december, vintervejr, Falck, strejke, rektor, karosseri, rustbeskyttelse, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om En Audi til dig, der har forstand på biler

En Audi til dig, der har forstand på biler
Er du snobbet giver en Audi mening, men for andre er Skoda Octavia det rigtige valg
Læs mere her

lørdag den 26. januar 2013

Velkørende mikro-bil til under 70.000 kroner

Forlænget pris-kampagne på Ford Ka efter storm på Ford-forhandlere

En spritny Ford Ka til 69.980 kroner. Sådan lyder det øjeblikkelige tilbud fra alle landets Ford-forhandlere. Men der skal rykkes hurtigt. Tilbuddet på den fikse, økonomiske og velkørende by-bil gælder nemlig kun til udgangen af februar.

Prisbomben er en konsekvens af Fords jule-udsalg i december, hvor et tilsvarende tilbud på Ford Ka på det nærmeste skabte køer hos landets Ford-forhandlere. Efter blot én måned var der udsolgt. Samtlige 700 lagermodeller var revet væk, hvilket betød at mange gik forgæves.

-Vi vil gerne være imødekommende over for de kunder, der gik forgæves, så derfor gentager vi pris-kampagnen i en begrænset periode, forklarer Tom Maxmølris fra Ford Motor Company.

Denne gang er der ikke tale om et lagersalg, men om et ubetinget salg af samtlige Ka-modeller i alle farver og udstyrsniveauer foreløbigt frem til den 28. februar 2013

Ford Ka Trend 1,2 benzin med 69 HK kan fås fra 69.980 kroner ex levering - eller til 795 kroner pr. måned ved en finansieret handel gennem Ford Credit. Modellen har ABS, ESP, startspærre, Isofix-beslag, forsinket sluk af forlygter, højdejusterbart rat og Ford Auto-Start-Stop som standard. Den ruller hele 20,4 km pr. liter benzin ved almindelig blandet kørsel og udleder 115 gram CO2 pr. kørt kilometer. Med 580 kroner er den årlige ejer-afgift tilsvarende beskeden.

Ford Trend+ med samme motor kan fås fra 76.970 kroner ex levering eller til 895 kroner pr. måned ved en finansieret handel gennem Ford Credit. Modellen byder på ekstra features som for eksempel elektrisk betjente sidespejle, elektrisk betjente sideruder, 4-vejs justerbart førersæde og fjernbetjent centrallås.

Udstyrsmodellen Ford Ka Titanium, som kan fås fra 93.180 kroner ex levering eller 1.095 kroner pr. måned, byder på ekstra-udstyr som for eksempel et audio-system med radio/CD-afspiller, manuel aircondition, tågeforlygter, avanceret tripcomputer, kabinelys med forsinket slukkefunktion og 50/50 split-bagsæde.

Der er mulighed for at bygge sin helt egen Ford Ka. Listen over ekstraudstyr er lang og omfatter for eksempel Fords stemmestyrede SYNC kommunikationssystem, et luksus audio-system med op til seks højttalere og mulighed for tilslutning af iPod eller MP3, automatisk klimaanlæg, sædevarme eller parkeringssensor. Der er desuden 11 forskellige farver at vælge imellem.

Læs mere her

tags: HK, økonomi, 2013, radio, december, storm, computer, iPod, benzin, Motor, kommunikation, Ford,

Dagens nyheder - Læs bla. om Danske dieselbiler er tikkende bomber

Danske dieselbiler er tikkende bomber
93.000 danske biler har en bil med en motor, som er i overhængende risiko for at bryde sammen. Ford afviser, at der er generelle problemer med deres motorer - men Peugeot indrømmer derimod, at motoren er sart. Løsningen er minutiøs service
Læs mere her

fredag den 25. januar 2013

Lastbilers kofangere gør ulykken farligere

For svage og forkert placerede kofangere bag på lastbiler koster hvert år liv og svært tilskadekomne på de europæiske veje. FDM kræver sikkerheden forbedret.

Risikoen for at en ulykke ender fatalt, hvis en personbil kører op bag i en lastbil, er trods krav om såkaldte underkørings-kofangere stor. EU indførte i 2007 ellers krav om, at alle lastbiler og lastvognstrailere skulle have monteret underkørings-kofangere, der forhindrer biler i at køre helt ind under lastvognens bagende. En ny test, som FDM har lavet i samarbejde med bl.a. tyske ADAC, afslører imidlertid, at kofangerne langt fra virker efter hensigten.

Testen viser, at underkørings-kofangerne langtfra kan modstå belastningen ved en kollision med en bagfrakørende personbil. I stedet for at bremse, fortsætter personbilen helt ind under lastvogntraileren, som maser både forrude, instrumentbord og forsæder, siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

At det går så galt, skyldes, at kofangeren er for svag til at kunne modstå belastningen ved et sammenstød. Derudover sidder den for højt placeret til at fange en bagfrakommende personbil. Testen viser imidlertid, at samme personbil vil klare kollisionen langt bedre, hvis blot kofangeren forstærkes, og dens placering ændres en smule. En operation der anslås at koste omkring 750 kroner pr køretøj.

De få ændringer betyder, at kofangeren nu både fanger og modstår presset fra den påkørende personbil. Samtidig aktiveres personbilens sikkerhedszoner ved sammenstødet, så kollisionen bliver knapt så voldsom, og dermed reduceres risikoen for alvorlige kvæstelser hos bilens fører og forsædepassager markant, siger Søren W. Rasmussen.

Ifølge tal fra Vejdirektoratet mister i gennemsnit to mennesker om året livet på de danske veje i underkøringsulykker, mens 11 kvæstes. I Tyskland er tallet op mod 40 dræbte i tilsvarende ulykker, mens 400 kommer svært til skade.

På baggrund af testen af underkørings-kofangere vil FDM nu tage kontakt til de danske myndigheder med henblik på at få ændret og skærpet kravene til lastbilers kofangere.

Se video af testen af lastbilers underkørings-kofangere på www.FDM.dk/crashtest

Læs mere om testen på www.FDM.dk/motor eller i Motors februarnummer, der udkommer fredag den 25. januar.

Læs mere her

tags: euro, Tyskland, lastbil, bilen, EU, dræbt, 2007, crashtest, FDM, ulykker, Motor, rektor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Et amerikansk bil-ikon tager en ny runde

Volvo-ingeniør overfalder fotograf
En Volvo-ingeniør bliver så provokeret af en filmoptagelse, at han mister besindelsen og overfalder fotografen
Læs mere her

EU kræver 5.000 stik til danske elbiler
Danmark skal have mindst 5.000 ladestationer til elbiler før 2020, lyder et nyt krav fra EU-Kommissionen.
Læs mere her

Tyv stjæler BMW med kopi af nøgle
Mand kopierede nøgle under prøvetur og vendte tilbage for at stjæle bilen.
Læs mere her

Et amerikansk bil-ikon tager en ny runde
7. generation af Chevrolet Corvette får lov til at bære et tilnavn fra 1963: Stingray.
Læs mere her

torsdag den 24. januar 2013

Success med nyt flatrate-koncept: Finanskrisen baner vej for flexleasing med sikkerhed

Finanskrisen har banet vejen for leasingfirmaet OK-bilsalg i Bedsted, der har fået en uventet succes med flexleasing af udenlandske biler.

- I en tid, hvor det ellers er noget nær umuligt at starte ny virksomhed op og sælge biler, har vi med vores flexleasings-koncept tilsyneladende fået adgang til både bilglade danskeres hjerter og tegnebøger, siger Svend Åge Hedensted, OK-bilsalg.

Det vestjyske koncept består af en kombination af import af udenlandske biler i god stand, lav kapitalbinding og lav månedlig ydelse samt mulighed for let at komme ud af leasing-arrangementet.

- De fleste danskere kan godt se fordelen i at lease, fordi man kender sin udgift. Men mange har været tilbageholdende af frygt for at hænge på en flerårig aftale, hvis de fx mister deres arbejde, forklarer Svend Åge Hedensted:

- Derfor har vi gjort det muligt, at bilen kan skifte ejer undervejs i kontraktens løbetid, hvis man nu skulle blive arbejdsløs eller få et andet kørselsbehov, siger Svend Åge Hedensted.

Ved flexleasing er bilen uden dansk registreringsafgift, og bilen kan efter endt leasingperiode frit sælges i hele Europa, uden at man mister de 15 %, som SKAT tilbageholder i forbindelse med refundering af registreringsafgiften ved eksport.

- Altså, alene her tjener man på at sikre sig en større afsætningsmulighed, når man igen vil sælge bilen, mener Svend Åge Hedensted.

[Gennemtestede biler]
Alle leasingbilerne er kvalitetsbiler som Audi, BMW, Ford, Mercedes, VW, Porche, Ferrari og McLaren. Inden bilerne hentes i udlandet, bliver de synet af en taksator, som udsteder en attest. Det vil typisk være Dekra eller Jungen Sternen, hvis det er en Mercedes, Audi Gebrauchtwagen:plus, hvis det er en Audi og Das WeltAuto, hvis det er en VW.

Når bilerne kommer til Danmark, checkes de igen. Dette check foretages af Jels Biler, hvor den bliver synet og får et såkaldt toldsyn. Autopartner-værkstedet, Jels Biler, er godkendt til FDM Kvalitetskontrol, hvilket sikrer, at alle bilerne kan forsikres mod mekanisk svigt.

- Alle vores biler har en 12 måneders sikring, som kunden kan forlænge til 24 måneder. Alle vores biler har også en mobilitetssikring, som dækker i Danmark, der sikrer både bruger og bil assistance i tilfælde af nedbrud. Denne sikring kan udvides til en EU-dækning.

Kombineret med, at det er muligt at lease bilen med og uden service, og dermed opnå fri km, så er det lykkedes os at lave et gennemskueligt flatrate-koncept, hvor leasingtagere har fået den størst mulige fleksibilitet, og det har vist sig at holde, finanskrise eller ej, siger Svend Åge Hedensted, OK-bilsalg.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, bilen, Ferrari, EU, Audi, Finanskrise, VW, BMW, Mercedes, udland, arbejdsløs, virksomhed, FDM, bilsalg, fleksibilitet, SKAT, Ford,

Dagens nyheder - Læs bla. om Glæd dig til Skoda Octavia

TV: Bilist laver lynhurtigt springvand
Ramte brandhane og så var der gang i foretagenet
Læs mere her

Glæd dig til Skoda Octavia
Den nye Skoda Octavia er en meget, meget lovende bil til en lovende pris
Læs mere her

onsdag den 23. januar 2013

Minibilerne er fortsat populære i Danmark, men: Bilkøbere vender blikket mod familiebilen

I weekenden den 19. og 20. januar holdt SEAT i Danmark Åbent Hus, hvor den, nye designsikre SEAT Leon blev lukket ud af buret. Leon er netop er kåret til bedste mindre familiebil i 2013 af engelske WhatCar Og måske bilkøberne har læst engelske aviser. I hvert fald oplevede forhandlerne massiv interesse for Leon, der kommer fra lige under uhørt lave 190.000 kr.

Minibilerne er stormet frem i Danmark med rekordhøje salgstal. Det gælder også SEAT Mii. Men nu ser det ud til, at bilkøberne er begyndt igen at åbne øjnene for de lidt større modeller.

Vi har over hele landet oplevet massiv interesse for den helt nye SEAT Leon i forbindelse med vores introduktion og Åbent Hus. Efter at vi sidste år lancerede minibilen Mii stod bilsalget ellers næsten helt i de mindre bilers tegn, så ser det nu ud til, at de lidt større biler igen er blevet interessante for bilkøberne. Men Leon er nu også et unikt eksemplar af slagsen, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark.

SEAT har store forventninger til den nye SEAT Leon, der er en helt nydesignet udgave af ny-klassikeren Leon, der er bygget på Volkswagen Groups MQB-platform.

Og det er ikke kun SEAT selv, der er begejstrede. I konkurrencen om at blive Car of The Year 2013 i England har WhatCar således netop kåret SEAT Leon som Best Small Family Car under £16.000, hvor Leon i Danmark fås fra kun 189.900 kroner.

20 procent lavere brændstofforbrug

En ny, lettere karrosserikonstruktion betyder, at Leon har meget lave CO2-emissioner og lavt brændstofforbrug. Højdepunktet er Leon 1.6 TDI med start-stop-system den kører hele 26,3 km/l ved blandet kørsel og har et estimeret CO2-tal på kun 99 g - og op til 20 procent lavere brændstofforbrug.

Samtidig med god brændstoføkonomi og en meget lav indgangspris kan SEAT tilbyde særdeles attraktive finansieringsvilkår for Leon med fast rente ned til 3,75 procent og variabel rente på 2,95 procent.

Selv om den nye Leon kører langt på literen og kommer til en meget favorabel pris, så skal den fortsat betales. Men også her mener vi at komme med et af markedets bedste tilbud, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

SEAT Leon kan opleves og testkøres hos alle landets forhandlere nu.

Læs mere her

tags: England, Danmark, direktør, bilen, økonomi, 2013, storm, bilsalg, brændstof, konkurrence, Volkswagen,

Korte nyheder om Fiat

Crash test: Fiat 500L
Se testen af hvad der sker, når en Fiat 500L kører ind i en mur.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Billigere biler får danskerne til at købe flere

KAPOW: Til 100 på 2,7 sekunder
Nissan GT-R er blevet friskere, og klarer fremover 0-100 tid på 2,7 sekunder
Læs mere her

Fede dør oftere i trafikken
Svært overvægtige bilister har forhøjet risiko for at dø i en trafikulykke: Sikkerhedsselerne kan ikke holde dem godt nok fast
Læs mere her

Billigere biler får danskerne til at købe flere
Det er ikke indbildning, at bilkøen på vej til jobbet bliver længere.
Læs mere her

tirsdag den 22. januar 2013

Ny GPS-overvågning er effektivt værn mod tyverier

DK-Shoppen har indgået aftale med Care4All om at sælge SkyEye Lommy Blue. Det er et nyudviklet GPS-overvågningssystem, der kan bruges af både privatpersoner og virksomheder. SkyEye Lommy Blue forhandles online.

I 2011 blev der ifølge Danmarks Statistik anmeldt over 14.000 tyverier af køretøjer. Med et helt nyt produkt, SkyEye Lommy Blue, som DK-Shoppen forhandler, kan private og virksomheder nu overvåge deres værdier og beskytte sig selv mod tyverier af eksempelvis køretøjer og både. Et simpelt satellitsporingssystem kan nemlig spore de forsvundne ejendele.

Angiver position inden for 5 meter
SkyEye Lommy Blue kan bruges af alle. Kernen i systemet er den lille Lommy Blue, der er en GPS med en indbygget, følsom GSM-mobilsender. Lommy Blue modtager hele tiden signaler fra op til 20 satellitter og registrerer sin præcise position i Danmark med helt ned til 5 meters nøjagtighed.

Brugeren får sammen med GPS en adgang til en personlig webportal, hvor han når som helst kan logge ind og se, hvor hans ejendele befinder sig. Det øger trygheden, fordi brugeren altid kan spore sine ejendele, hvis de forsvinder.

Unikt produkt
SkyEye er et dansk kvalitetsprodukt, der bliver produceret og testet i Esbjerg af virksomheden Care4All. Det giver virksomheden bag SkyEye Lommy Blue mulighed for som noget helt unikt at tilbyde fuld, dansksproget support.

»SkyEye er et unikt produkt, og det er positivt, at kvalitetsovervågning er ved at blive tilgængeligt for private,« siger Henning Nørgaard, DK-Shoppens indehaver, om produktet. »SkyEye er nem at bruge, og selvom det ikke er den billigste løsning på markedet, er den alle pengene værd, fordi GPS-funktionen er så præcis,« fortsætter han.

Kan tages i brug med det samme
Når brugeren køber produktet, modtager han en SkyEye Lommy Blue med et aktivt SIM-kort, og et password, der giver adgang til den personlige webportal.

GPS-overvågningen er således klar til brug og kan med det samme placeres i bilen, på bådens påhængsmotor eller på kæledyrets halsbånd uden hjælp fra en installatør. SkyEye Lommy Blue koster 0,50-1,50 kroner at benytte, afhængigt af hvor mange positioner brugeren ønsker at tilknytte GPS en.

Yderligere information:
Kontakt Henning Nørgaard, indehaver, DK-Shoppen.com
Tlf.: 30 403 060, mail: salg@dk-shoppen.com

SkyEye Lommy Blue hos DK-Shoppen
http://www.skyeye.eu/cms/da/video-praesentation


Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Esbjerg, bilen, portal, Danmarks Statistik, virksomhed, penge, overvågning, sprog, privatperson,

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Original Batmobil solgt for 23 millioner kroner

STORTEST: Hvem laver den bedste minibil?
Her er dommen over seks af de bedste minibiler på det danske marked
Læs mere her

Bilforhandlere i København klarer sig dårligst
Sønderjyderne klarer sig bedst, mens de københavnske bilforhandlere lider
Læs mere her

TV: Original Batmobil solgt for 23 millioner kroner
Den orignale batmobil blev vurderet til 1 million kroner, men blev solgt for over 23 millioner kroner. Se den her
Læs mere her

mandag den 21. januar 2013

Tyskland udvider miljøzoner

Antallet af tyske byer, der har indført miljøzoner, steg ved årsskiftet. Samtidig skærper flere byer nu miljøkravene til bilerne.

Listen over tyske byer, der har indført miljøzoner, bliver stadig længere. Siden Berlin, Hannover og Köln som de første i 2008 indførte miljøzoner, er stadig flere byer kommet til, og i øjeblikket kræver 65 byer i Tyskland, at bilerne er udstyret med det rigtige miljømærke. Flere byer indfører dog miljøzoner i løbet af 2013.
Mærkerne, der enten er røde, gule eller grønne, fortæller om bilens miljøegenskaber og afhænger af dens alder og af, om den har benzin- eller dieselmotor.
Bøden for at køre ind i en miljøzone uden den gældende mærkat er 40 Euro.

Endnu en række byer indførte ved årsskiftet miljøzoner, og i de kommende måneder kommer flere til. Bortset fra Mönchengladbach og Mainz er der dog primært tale om mindre byer eller byområder, der grænser op til eksisterende miljøzoner. På den måde kan man tale om, at de nuværende zoner blot er blevet større, siger ferieservicekonsulent i FDM Frederik Valmin.

Det er dog ikke kun miljøzonerne, der er blevet flere og større. Også kravet til farven på miljømærket i bilens forrude er i de enkelte byer blevet skærpet.

Det betyder, at biler fremover som minimum skal have et gult miljømærke, hvis de skal køre ind i en miljøzone. De fleste byer stiller imidlertid nu krav om et grønt mærke, som det har været tilfældet i Berlin siden 2010. Danske bilister med et gult miljømærke må dog stadig køre i den tyske hovedstad til udgangen af 2014. Kan man kun få et rødt miljømærke til bilen, må man imidlertid pænt parkere den uden for zonerne, siger Frederik Valmin.

Han understreger, at det kun er, hvis man skal ind i byer med miljøzoner, at et miljømærkat er nødvendigt og altså ikke, hvis man bare kører igennem Tyskland.

Læs mere om det tyske miljømærke, og hvilke byer der har indført miljøzoner på FDM.dk/miljoemaerke

Læs mere her

tags: 2010, 2008, Tyskland, Mönchengladbach, bilen, 2013, benzin, FDM, hovedstad, Köln, miljø, 2014, byområder,

Dagens nyheder - Læs bla. om Endelig en Subaru, der giver mening

Endelig en Subaru, der giver mening
Forrester er stadig en kasseformet, praktisk bil med permanent firehjulstræk og boksermotor - og så er den blevet lidt af et røverkøb!
Læs mere her

søndag den 20. januar 2013

Undgå bøde og få dit CVR-nr. på bilen

Fra 1. januar 2013 skal alle gulpladebiler have både CVR-nummer og logo eller firmanavn angivet tydeligt, så myndighederne kan se om bilen benyttes korrekt. De nye regler er et led i SKATs bekæmpelse af sort arbejde, og de gælder alle gulpladebiler på under fire tons.

Mange virksomheder har ikke fået mærket deres gulpladebiler, som loven foreskriver. Der er nemlig kommet nye regler pr. 1. januar 2013, som siger, at gulpladebiler tydeligt skal angives med firmanavn eller logo og CVR-nummer

Den nye ordning skal gøre det lettere for myndighederne at tjekke, om en bil kører som den er beregnet til. Samtidig vil det også blive nemmere for borgere at angive personer, der kører privat i firmabiler, siger Tommy Nørskov fra Albjerg Revision, der opfordrer virksomhederne til at få mærkaterne på bilen så hurtigt som muligt.

Der er mange, som stadig ikke har mærket deres gulpladebiler, og det er ærgerligt for bøderne starter ved 5.000 kr., siger Tommy Nørskov fra Albjerg Revision.
Er man i tvivl om, hvorvidt en bil er registreret som varebil, så kan det ses på registreringsattesten. Er der tale om en varebil, så gælder desuden:

Reglerne gælder for biler på ikke over 4 tons (totalvægt), som er på gule plader.
CVR-nummeret for biler op til 4 tons skal stå med mindst tre cm høje bogstaver og tal.
Er din bil over 3,5 tons, skal din virksomheds navn dog stå med mindst 10 cm høje bogstaver.
Bilerne skal være forsynet med virksomhedens navn eller logo samt CVR-nummer.
Udenlandske varebiler skal synligt i bilens forrude have dokumentation for deres registrering i RUT-registeret.
Oplysningerne må ikke stå på skilte, der kan tages af og på. Skiltene kan med fordel fastgøres med selvklæbende plastfolie.
Bogstaver og tal skal være mindst tre cm høje. Det gælder både, når du skal skrive din virksomheds navn og CVR-nummer.

Desuden gælder det, at oplysningerne skal fremgå af både højre og venstre side på bilen. Oplysningerne skal være synlige, letlæselige og i en farve, der klart afviger fra bilens farve. Loven siger også, at virksomhedens navn og virksomhedens CVR-nummer skal stå på en måde, så der ikke sker en sammenblanding eller forvirring af de to oplysninger.

Hvis dit virksomhedslogo entydigt identificerer din virksomhed, og din bil ikke vejer mere end 3,5 tons, må man gerne benytte logoet i stedet for virksomhedens navn. Det kan eksempelvis være tilfælde, hvis din virksomheds navn indgår i logoet. Vejer din bil 3,5 tons eller mindre, må du godt bruge et forkortet navn, der er en del af det officielle navn.

Du skal have din virksomheds officielle navn på din bil. Det officielle navn er, det navn du har givet din virksomhed, da du registrerede virksomheden og fik dit CVR-nummer.

De nye regler gælder ikke for varebiler der benyttes både privat og erhvervsmæssigt (papagøjeplader)

Læs mere her

tags: bilen, 2013, virksomhed, SKAT,

Dagens nyheder - Læs bla. om Aldrig har en Clio kørt så godt

Aldrig har en Clio kørt så godt
Minitest: Aldrig har Clio kørt så godt, set så godt ud og været så veludstyret. Og så er prisen helt i bund
Læs mere her

lørdag den 19. januar 2013

Salg af familiebiler til private styrtdykker

Siden 2007 er salget af nye familiebiler til private styrtdykket med næsten 75 procent fra knap 24.000 biler til godt 6.000 biler i 2012 det mindste antal nogensinde. Det viser en ny opgørelse fra Spar Nord og BilBasen.

Danskeres forbrugsvaner på bilmarkedet er under hastig forandring. Og mens 2012 blev endnu et rekordår målt på salget af nye biler med i alt 170.611 solgte biler, så slog salget af familiebiler til private ny bundrekord.

Siden finanskrisen begyndte at gøre sig gældende i 2007, er salget af familiebiler som Ford Mondeo og VW Passat til private faldet fra 23.854 til kun 6.017 familiebiler i 2012. Dermed er det i stigende grad virksomheder og herunder leasingfirmaer, der tegner sig for salget af nye familiebiler i Danmark. I 2012 fandt mere end 85 procent af de nye familiebiler frem til de danske landeveje som leasingbiler eller firmabiler.

- Private bilkøbere i Danmark er stort set stoppet med at købe nye familiebiler. I stedet køber de dem på brugtbilmarkedet, når de er faldet i pris, forklarer direktør i BilBasen og DBA Biler Morten Heuing. Og han tilføjer, at familiebilerne generelt falder til cirka halv pris, når de er blevet tre til fire år gamle.

Og i Spar Nord kan cheføkonom Jens Nyholm sagtens genkende billedet af en dansk forbruger, der er tilbageholdende med at forbruge.

- At danskerne i stigende grad køber familiebilen, når den har smidt halvdelen af prisen, hænger sammen med, at danskerne generelt er i spare-humør. Og netop omkostninger til bilen er typisk en tung post i husholdningsbudgettet, og derfor er der i hvert fald på kort sigt - store besparelser at hente ved at shoppe en brugt familiebil i stedet for en ny, uddyber han.

Jens Nyholm henviser i øvrigt til, at både detailsalget og forbrugertilliden i Danmark fortsat er i bund uden udsigt til nævneværdigt lige foreløbig, at det ændrer sig lige foreløbig.

Opgørelsen fra Spar Nord og BilBasen viser, at mens private danskere i 2012 købte godt 6.000 nye familiebiler, så er der i samme periode handlet omkring 170.000 brugte familiebiler.

Minibiler stor-hitter

Mens salget af nye familiebiler til private danskere er styrtdykket, så forholder det sig stik modsat med minibilerne. Hele ni ud af 10 af de mest solgte, nye biler i 2012 er i minibil-klassen.

- Markedet herhjemme er efterhånden blevet oversvømmet med minibiler, der koster under 100.000 kroner og kører langt over 20 kilometer på en liter brændstof. Og selv om danskerne generelt er tilbageholdende med at forbruge, så gælder det altså ikke, hvis forbruget hænger sammen med udsigten til at spare penge. Og det gælder i øvrigt uanset, om det handler om minibiler, solcelleanlæg eller noget helt tredje, siger Jens Nyholm.

Han henviser også til, at en del af de i alt 27 milliarder kroner, som danskerne i 2012 har fået udbetalt i efterløn, efter alt at dømme er blevet brugt på de nye minibiler.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, bilen, finanskrisen, VW, forbrugertilliden, 2012, virksomhed, 2007, landevej, penge, omkostninger, brændstof, Ford,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fiat ser lys forude

Salget af private familiebiler kollapset
Salget af familiebiler til private er faldet med 75 procent siden 2007
Læs mere her

Fiat ser lys forude
Fiatchef lover fuld beskæftigelse på de italienske fabrikker i løbet af 3-4 år
Læs mere her

fredag den 18. januar 2013

Schuberth Danmark støtter dansk roadracing talent

Schuberth Danmark støtter dansk roadracing talent og så er det helt utraditionelt en pige. Den danske importør af eksklusive og sikre styrthjelme fra Schuberth støtter op om et helt unikt dansk talent, der vil gøre sig bemærket i en noget anderledes sport, som domineres af mænd nemlig roadracing.

Lotte Hofmann Uhre fra Hjerm i nordjylland skal køre i Rookie 600 klassen i det Danske mesterskab og deltage i Zenergy Racing Cup i Norden. Sammen med Schuberth Danmark, støtter Carstens MC, X1/Storgaard Wear, Miniworld.dk som hovedsponsorer i sæson 2013 flere sponsorer ønskes naturligvis fra Teamets side, da roadracing ikke er billigt.

Lotte Uhre kan findes på hendes blog: www.lotteuhre.dk hvor der løbene er opdateringer gennem året.

Lotte Hoffmann Uhre

Født d. 11. juni 1992 med benzin i blodet
Bor mellem Holstebro og Struer (DK)

1997-2004 Motocross i HMCC Vandt klubmesterskabet i 2002
Pga. flere tilfælde med skulderen ad led og til sidst operation samt motocross frarådes, blev det i 2009 til Road Racing.
2009 Mini RR på kåberacer (Aprilia rs50/80ccm) Samlet 5. plads
2010 Mini RR på mini motard (Kayo CRF150) Samlet 10. plads
2011 Mini RR på kåberacer (Honda NSF 100) Samlet 1. plads og dansk mester
2012 ADAC Junior Cup på Aprilia RS 125 er
2013 Rookie 600

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2011, mesterskab, 2002, 2013, Honda, Holstebro, Struer, SF, 2012, benzin, hovedsponsor,

Korte nyheder om Toyota

Globale biler sælger godt
Ford Focus blev verdens mest solgte bil i 2012 med en million styk, mens Toyota Corolla var lige i hælene.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Flere tyske byer har indført miljømærker

Superfede bilreklamer: Hestehovedet i sengen
De bedste bilreklamer bliver opfundet til Superbowl - og denne Audi-reklame er en af de allerbedste
Læs mere her

Britisk bilsalg i top
Storbritannien kan som eneste store marked mønstre en fremgang i bilsalget
Læs mere her

Flere tyske byer har indført miljømærker
Antallet af tyske byer, der har indført miljøzoner, steg ved årsskiftet. Samtidig skærper flere byer nu miljøkravene til bilerne
Læs mere her

torsdag den 17. januar 2013

Snart en realitet at bilen selvstændigt kan tage dig gennem køer på motorvejen

- Bosch arbejder mod autonom kørsel

Bosch tager nu de første skridt i udviklingen af fuldt autonome køretøjer.

Allerede i dag hjælper effektive køreassistentsystemer bilisterne med at nå sikkert og mere afslappet frem til målet. Antallet af disse systemer vil stige i de kommende år, og Bosch satser på at udvikle et system, som kan assistere bilisterne ved tæt trafik. Mere specifikt vil bilerne kunne bremse, accelerere og styre helt selvstændigt. Systemet kaldes for en køassistent, og aktiveres, når hastigheden er under 50 km/t og skal være i stand til at håndtere de fleste stop-&-go trafiksituationer.

Fuld autonom kørsel vil ske et skridt ad gangen. I de følgende år vil funktioner og systemer forbedres for at opfylde krav om stadigt højere hastigheder og mere komplekse køresituationer. Endelig vil køassistentsystemet udvikle sig til køreassistenten, der fungerer som en highway pilot, og derefter vil autonom kørsel være en realitet.

Den første generation af køassistenten forventes at gå i serieproduktion i 2014.

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2011 havde koncernen med autoteknik, energi- og bygningsteknik, industriteknik samt forbrugsgoder mere end 300.000 ansatte og en omsætning på 51,5 milliarder euro. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og mere end 350 datter- og regionalselskaber i ca. 60 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2011 brugte Bosch ca. 4,2 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.100 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at forbedre livskvaliteten med produkter og serviceydelser, der er innovative, nyttige og attraktive. På den måde tilbyder Bosch teknologi over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH. Flere informationer på www.bosch.dk og www.bosch-presse.de

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Vanvittig kæmpe-Audi

Bilforhandler hængt ud i pressen
En fejl at en brugtbilforhandler er hængt uretmæssigt ud af forbrugerstyrelsen - vi retter
Læs mere her

TV: Nu skal din nye bil ligne er juletræ
Masser af frækt bling på de nye bilmodeller
Læs mere her

Hold dig fra disse bilforhandlere
Tre af de fire nye sager på Firmatjek drejer sig om fejl og mangler på handlede biler
Læs mere her

Lavprisbil kommer til Danmark
Til april kommer den rummelige Dacia Lodgy til Danmark til 130.000 kr.
Læs mere her

En ægte folkevogn
Er du på udkig efter en billig basisbil, som opfylder dine transportbehov - og er ligeglad med smart udstyr? Så er Seat Ibiza SC måske svaret
Læs mere her

TV: Vanvittig kæmpe-Audi
Audi præsenterer RS-udgaven af den store A7 - med intet mindre end 560 hk
Læs mere her

onsdag den 16. januar 2013

Nye bilmodeller i 2013

North American International Auto Show vil fra medio januar 2013 give et fingerpeg om nogle af de modeller, vi vil få at se i 2013. Det tyske Auto Motor und Sport vurderer, at vi i løbet af 2013 vil blive præsenteret for omkring 160 nye modeller og varianter.

Italienske modeller
Ferrari vil være repræsenteret på udstillingen med en afløser for Enzo-modellen, der hedder F70. Det er en coupémodel i kulfiber med en V12 motor. Lamborghini har oplyst, at de stiller op med bl.a. Aventador LP 700-4 i en roadster version. Denne klarer 0-100 km/t på 3,0 sekunder, og tophastigheden er 350 km/t. Maserati vil bl.a. præsentere sin firedørs Quattroporte, der kommer på markedet i løbet af året.

Tyske modeller
Mercedes lancerer en faceliftet udgave af sin E-klasse i Detroit. Og BMW skulle være klar med en konceptudgave af den kommende SUV - BMW X4. Samtidig viser BMW sin M6 Gran Coupé, der er den tredje karosserivariant ved siden af coupé og cabrioletudgaverne. BMW har også en faceliftet Z4 roadster og en mini på vej. Minien har navnet - Mini John Cooper Works Paceman og er en firehjulstrukken version med 1,6 liters motor der yder 218 hk.

Volkswagen præsenterer både en stationcar- og en firehjulstrukket udgave af Golf, en fornyet Golf Plus, en elektrisk- og en ny cabrioletudgave af Beetle. Audi kommer med Sportback-udgaven af A3-modellen, men også en voldsom S3-udgave med cirka 300 hk.

Amerikanske modeller
General Motors leverer Chevrolet Silverado og GMC Sierra 1500 som tilhører kategorien full size trucks/pickups. Begge skulle være på markedet i andet kvartal af 2013, endda i udgaver med sparemotor. Konkurrenten Ford har som modspil planer om at løfte sløret for 2015-udgaven af Ford F150, der har været den bedst sælgende bil i USA i 30 år. Muskelbilen Chevrolet Corvette skulle også være til stede på udstillingen i Detroit. Denne gang i 7. generation med en 6,2 liters V8-motor, der leverer 450 hk.

Japaneren
Honda skulle allerede være klar med sin nye sportsvogn, NSX-modellen, allerede i løbet af 2013. Modellen bliver en to-personers sportsvogn inklusive en V6-benzinmotor og to elmotorer. Således bliver der reelt tale om en sportsvogn med firehjulstræk. Honda vil også præsentere en konceptudgave af en kommende kompakt-SUV på basis af Jazz-modellen.
Årets bil i USA

Der skal på udstillingen i Detroit uddeles et par priser. Det gælder b. la. titlen årets bil i USA . Her er Cadillac ATS, Ford Fusion and Honda Accord de tre finalister. Imens dyster Ford C-Max, Mazda CX-5, og Ram 1500 om titlen i kategorien pickup/SUV.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Læs mere her

tags: USA, Italien, Europa, elbil, bilen, Ferrari, 2013, 2001, renten, Audi, Mazda, Honda, BMW, American International Auto Show, Japan, Mercedes, Jazz, Maserati, Detroit, benzin, sportsvogn, stationcar, Motor, Coop, Cadillac, Chevrolet, Ford, GMC, Lamborghini, GM, Volkswagen, karosseri,

tirsdag den 15. januar 2013

Bridgestone introducerer BATTLAX SPORT TOURING T30 motorcykeldæk - og gør touring til en endnu større fornøjelse

Bridgestone præsenterer det nye BATTLAX SPORT TOURING T30 motorcykeldæk til den kommende forårssæson. T30 er det seneste medlem af BATTLAX familien, med teknologi der er baseret på Bridgestone s udvikling af MotoGP racing dæk.

Tanken bag udviklingen af det nye T30 er at gøre touring til en ægte fornøjelse for motorcyklisten, med forbedret handling og vejgreb sammenlignet med forgængeren BT023. For at opnå dette har Bridgestone udviklet ny gummi-compound, karkasse og mønster alt sammen optimeret til en bedre stabilitet og en mere ensartet kontaktflade.

T30 er det første Battlax dæk med T i navnet. Bridgestone anvender nu T for Touring , S for Sport og R for Race for mere tydeligt at positionere det omfattende program af Battlax dæk.

Det nye BATTLAX T30 hjælper motorcyklisten med at opleve den ægte glæde ved touring: det giver hurtigere respons og handling, lader køreren bedre holde den linje, de ønsker og giver den nødvendig tillid til at lægge cyklen ned , siger Vincent Van Houtte, Senior Manager Motorcycle Tyre Products, Bridgestone Europe.

Bridgestone har udviklet den nye T30 gummi-compound med de samme metoder, som anvendes ved udvikling af MotoGP racing dæk. På baggrund af det temperatur-interval hvori dækket skal arbejde, udvikles compound så den bedst muligt matcher dette interval.

Denne proces har ført til udvikling af RC polymer (til MC dæk), en teknologi der er udviklet på basis af Bridgestone s egen "NanoPro-Tech" teknologi. Denne revolutionerende teknologi leverer forbedret vejgreb og præstationer under de mest normale temperaturforhold.

Slidbanemønsteret på fordækket er designet med T-kryds formede riller - lige på midten og hældende ud mod skulderen - for at opnå hurtig respons og handling. På bagdækket kombineres et slick-lignende skulderområde med en bue-formet rille, der skaber en mere konstant kontaktflade ved kørsel i sving.

Interne sammenligninger med forgængeren BATTLAX BT023 viser forbedrede styreegenskaber og en karakteristik der gør det let at opleve den virkelige glæde ved touring. T30 har bedre handling på tør vej, bedre vejgreb og styreegenskaber uden at der er gået på kompromis med egenskaber på våd vej.

BATTLAX familien er Bridgestone's premium motorcykeldæk til landevejsbrug. BATTLAX dæk har også fundet vej til motorsporten, hvor Bridgestone er official eneleverandør til FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) MotoGP, det højest-rangerende verdensmesterskab indenfor motorcykel racing.

Bridgestone tilbyder et bredt program af BATTLAX dæk: fra touring til racing, til de små og helt op til de største maskiner. Med et meget omfattende program af motorcykeldæk er det Bridgestone s ambition at levere komfort og køreglæde til motorcykelentusiasterne.

Yderligere information hos Bridgestone Danmark A/S:

Carsten Mortensen
Product Manager MC
+45 22 70 11 01


###

Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges i både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer Bridgestone, Firestone, Dayton og First Stop dæk i Danmark. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, mesterskab, lastbil, Bruxelles, Belgien, cyklist, Tokyo, datterselskab, landevej, kemi, teknologi, motorsport, Motor, Europe, fordæk, bagdæk,

Korte nyheder om Toyota

Danmarks mest solgte bil skuffer i crash-test
Danmarks mest populære biler, Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo klarer sig mildt sagt ringe i en ny sikkerhedstest. Foto: FDM
Læs mere her

Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler
Ligesom Mercedes og Google, arbejder Audi og Toyota på biler, der selv styrer.
Læs mere her

Korte nyheder om Opel

Ny Opel forsøger at lokke med klassiske former
Biltest: Ny firedørs Opel Astra mister lidt på de praktiske egenskaber.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Forhandlere tager for høje strafrenter

Billig rumænsk familiebil kommer til Danmark om kort tid
FDM har advaret mod bilen, der klarer sig dårligt i crashtest.
Læs mere her

Lasse har købt en lille Volkswagen: Det er en Up-tur med få fejl og mangler
Lasse Thorsted Sørensen planlægger sommerferie i sin nye mikrobil.
Læs mere her

Få sorte plader på dit gamle køretøj
Reglerne for at få en bil indregistreret på danske grænseplader eller på historiske nummerplader er blevet ændret.Foto: Scanpix
Læs mere her

Sort er den sikre farve til bilen
Køb din ny bil i sort, det gør den nemmere at komme af med igen. Det har du sikkert hørt, når du stod foran at skulle skifte bilen ud. Og det er måske derfor danskerne i høj grad vælger farven sort, når der skal købes ny bil.
Læs mere her

Her er årets bedste brugtbilkøb
Brugtbileksperterne er ikke i tvivl: Kia Ceed fra 2007 er årets bedste brugte bil.Foto: babez.de
Læs mere her

Overraskende vinder af Årets Brugtbil 2011
Kia cee'd årgang 2007 er Årets Brugtbil 2011. I finalerunden slog den prestigemodellen Audi A6 årgang 2005 og den umiddelbare favorit Skoda Octavia årgang 2005.
Læs mere her

Renault Megane med store muskler
Renault står stærkt på den internationale racerscene, og det kommer også almindelige bilister til gode.
Læs mere her

Til bilkøbere med en udsøgt smag
Mens Saab hænger i bremsen strør Volvo om sig med nye spændende kreationer spækket med den nyeste fremadrettede teknik.
Læs mere her

Få repareret din bil til halv pris
Prisen for at få repareret bilen varierer drastisk. Med tyve minutters kørsel kan du halvere din regning, skriver Søndagsavisen.Foto: Colourbox
Læs mere her

Forhandlere tager for høje strafrenter
Mange bilforhandlere kræver høje strafrenter, hvis en regning betales for sent. Men det er ulovligt, siger FDM. Foto: FDM
Læs mere her

mandag den 14. januar 2013

Toyota har de mest fejlfrie biler

Den tyske synsvirksomhed, Technische Überwachungs Verein (TÜV), gennemfører hvert år en test på over 8 mio. biler. Med undersøgelsen, der blev offentliggjort i december 2012, manifesterer Toyota sig endnu engang som vinderen på listen over fejlfrie biler.

20 placeringer i top 10
Toyota dominerer undersøgelsen med hele 20 placeringer i top 10 fordelt på fem kategorier. Dermed forbedrer bilproducenten den suveræne førerposition, som de har siddet på flere år i træk. Toyota havde til sammenligning 19 placeringer i de fem kategoriers top 10 i sidste år undersøgelse. Toyotas modeller udmærker sig i alle årgangskategorierne fra 2-3 årige biler til 10-11 årige. Dog er det specielt hybridbilen Toyota Prius, der excellerer ved at være den absolut mest fejlfrie blandt de 4-5 år gamle biler. Den miljørigtige Prius placerer sig også godt blandt de mest fejlfrie i klassen for 2-3 år og 6-7 år gamle biler. Af andre mærker, der klarer sig godt i testen, står VW, Mazda, Audi og Porsche frem.

Toyota også stærk på ældre biler
Bilmærket markerer sig særlig stærkt, når kvaliteten for alvor skal stå sin prøve grundet bilens alder. I kategorien 6-7 årige biler ligger således fire Toyotaer på de fem første pladser. Og både Toyota Avensis, Toyota RAV4 og Toyota Corolla indtager topplaceringer blandt de 8-9 år og 10-11 år gamle biler. Den nyere model Toyota Auris klarer sig også bemærkelsesværdigt flot i kategorien 4-5-års biler. Denne kommer primo 2013 i en helt ny udgave med øget kvalitet, både som benzin-, diesel- og hybridbil og er et prisbilligt og interessant alternativ til andre mellemklassebiler.

Klasser i stedet for kategorier
Toyotas flotte resultat i dette samt sidste års TÜV-undersøgelse understreger endnu engang mærkets generelle høje kvalitet. Kigger man på klasser i stedet for årskategorier, så udmærker Toyota sig om muligt endnu bedre på fejlfrie biler. Faktisk sætter Toyota sig på hele 17 førstepladser fordelt på både bilklasser og årgange. Ud over Toyota Prius indtager bl.a. også Toyota Avensis, Toyota Yaris, Toyota RAV4, Toyota iQ og Toyota Corolla førstepladser og er dermed de mest fejlfrie biler i deres klasse inden for bestemte årgange.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Smart og praktisk Renault

Smart og praktisk Renault
Renault Captur er en ny og praktisk livsstilsbil fra Renault, som er lidt større end Renault Clio
Læs mere her

søndag den 13. januar 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny Opel forsøger at lokke med klassiske former

Peugeot vil erobre verden med 2008
Peugeot har frigivet en del detaljer om cross-over-udgaven af Peugeot 208, som hedder 2008.
Læs mere her

Ny Opel forsøger at lokke med klassiske former
Biltest: Ny firedørs Opel Astra mister lidt på de praktiske egenskaber.
Læs mere her

Mere passion i hverdagen: SEAT lukker den nye Leon ud i Danmark

I weekenden den 19. og 20. januar lukker SEAT den helt nye Leon ud i hele Danmark - til kamp i mellemklassen. Den designsikre nyhed kommer til en pris fra lige under 190.000 kr., masser af rummelighed og ekstraudstyr til hidtil usete priser. Og så bruger den op til 20 procent mindre brændstof.

Hvis nytårsforsættet lød på at bringe mere passion ind i hverdagen, så kan det nu kombineres med at køre længere på literen i en sikker, nydesignet mellemklassebil, hvis man kigger forbi den lokale SEAT forhandler, der holder åbent hus i weekenden den 19. og 20. januar.

Vi har store forventninger til den nye SEAT Leon, der imponerer i mellemklassen. Jeg er sikker på, at man efter en prøvetur vil være enig i, at vi her har at gøre med en ny, suverænt designet bil, der ikke burde kunne fås til den pris, vi faktisk sælger den for, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør i SEAT Danmark.

Spansk temperament på tysk bund Den nydesignede Leon signalerer spansk passion, mens den er bygget på Volkswagen Groups MQB-platform. Det er blandt andet den lettere karrosserikonstruktion, der medfører de lave CO2-emissioner og det lave brændstofforbrug. Alle motorerne til den nye Leon er blandt de bedste i klassen, når det gælder effektivitet og emissioner.

Højdepunktet er Leon 1.6 TDI med start-stop-system den kører hele 26,3 km/l ved blandet kørsel og har et estimeret CO2-tal på kun 99 g - og op til 20 procent lavere brændstofforbrug.

Den nye SEAT Leon har desuden netop opnået 5 stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten.

Attraktiv finansiering

Samtidig med en meget lav indgangspris kan SEAT tilbyde meget attraktive finansieringsvilkår med fast rente ned til 3,75 procent og variabel rente på 2.95 procent gennem SEAT Finans.

-Selv om den nye Leon kommer til en meget favorabel pris, så skal den selvfølgelig betales. Men også her er den nye Leon et af markedets bedste tilbud, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

SEAT Leon fås fra 189.900 kr. og introduceres til Åbent Hus hos SEAT i hele Danmark i weekenden den 19. og 20. januar fra klokken 11 til 16 begge dage.

Læs mere her

lørdag den 12. januar 2013

Korte nyheder om Toyota

Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler
Ligesom Mercedes og Google, arbejder Audi og Toyota på biler, der selv styrer.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er Ferraris nye topmodel

Her er Ferraris nye topmodel
Ferrari løfter en lille flig af sløret på sin kommende topmodel, Ferrari F70 Enzo
Læs mere her

Volkswagen i front i 2012

Brancheforeningen De Danske Bilimportører har netop offentliggjort bilstatistikken for 2012, der viser, at Volkswagen er kørt fra konkurrenterne og ligger øverst i salgsstatistikken.

Som en af de få brancher i Danmark, kunne bilbranchen i 2012 glæde sig over et marked i vækst. Med et totalmarked på 170.610 biler, blev 2012 et rekordår for bilsalget i Danmark. Volkswagen Personbiler tegnede sig for 11,9 % af bilsalget. Dette er en procentuel fremgang på 19,1 % målt i forhold til 2011, hvor Volkswagen tegnede sig for 10 % af bilsalget, der i alt udgjorde 169.873 biler.

Væsentlig vækst

Bag Volkswagens fremgang ligger en målrettet strategi, som mærket har forfulgt siden 2009, hvor Volkswagen noterede sig næsten historisk lave salgstal med blot 5,7 % af totalmarkedet, der samtidig var i bund med blot 112.000 solgte biler. Volkswagens vækststrategi bygger på tre søjler: at ændre kundernes prisopfattelse af mærket, at øge kundetilfredsheden samt at fastholde kundernes stabile gensalgsværdier.

Volkswagens danske direktør, Ulrik Schönemann udtaler: Den rejse vi hos Volkswagen har været på de sidste år, hvor vi procentuelt er vokset med mere end 100 %, er slet ikke slut endnu. De flotte tal vi kommer ud med i 2012 forventer vi at gentage i det nye år. Det er åbenlyst, at vores nye mikro-bil up! tegner sig for en stor del af vores succes i 2012. Alene up! tegner sig for 6,2 % af det samlede danske bilsalg. Vi er både stolte af og taknemmelige for, at 10.640 danskere i 2012 valgte at købe en Volkswagen up!. Vi forventer, at vores vækst vil fortsætte i 2013 bl.a. fordi vi fortsat kan se, at der er stor interesse for up!, men samtidig står vi i det nye år stærkere i de lidt højere segmenter, bl.a. med den helt nye Golf og allerede til efteråret bringer vi en ny Golf Variant på banen, som vi har høje forventninger til ikke mindst i relation til firmabils-kunderne. Samlet set oplever vi en høj tillid til mærket Volkswagen blandt danskerne. Set fra mit perspektiv bunder det i Volkswagens kombination af kvalitetsprodukter og innovativ teknologi, et mere konkurrencedygtigt prisniveau, og at vores gensalgsværdier fortsat er nogle af markedets mest stabile. Vi er med andre ord igen blevet det folkelige bilmærke, som vi historisk set startede med at være, Folkevognen.

Det er andet år i træk, at Volkswagens er Danmarks bedst sælgende bilmærke. Med 20.262 solgte biler i 2012 er der et forspring på over 4.000 biler ned til nærmeste konkurrent, japanske Toyota. Det er Volkswagen-koncernens strategi, at man i 2018 vil være global markedsleder. Volkswagen leverede på verdensplan over 5 millioner personbiler i 2012.

Den samlede danske statistik over bilsalget tilbage til år 2000 kan læses på www.bilstatistik.dk

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2011, direktør, 2013, 2012, 2018, bilsalg, teknologi, Toyota, strategi, konkurrence, Toyota., Volkswagen,

fredag den 11. januar 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Shit! Det er jo en fotofælde

Beskæftigelsesråd: Afgift på lastbiler vil koste job
Regeringens omlægning af lastbilafgifterne vil ramme beskæftigelsen, advarer to af landets fire regionale beskæftigelsesråd
Læs mere her

75.000 kr. for en helt ny bil
Renault skyder med skarpt og sænker prisen på de mest populære biler med 50.000 kr.
Læs mere her

Rolls-Royce slår nye rekorder
Rolls-Royce slog salgsrekord i 2012. Hvor tror du, der blev solgt flest?
Læs mere her

TV: Shit! Det er jo en fotofælde
Overhalede en flok motorcyklister, der var ved at tage kørekort. Det skulle den 30-årige chauffør ikke have gjort
Læs mere her

SKODA Rapid introduceres i weekenden

SKODAs nyeste familiebil Rapid, som fås til en startpris på kr. 175.000, introduceres i weekenden 12. 13. januar ved et stort Åbent Hus arrangement. Rapid introduceres med den populære SKODA All Inclusive pakke, hvor man for et samlet attraktivt fast beløb fra 2.998 kr. pr. måned får afdrag på bilen, service og diverse vedligehold samt forsikring.

Den helt nye SKODA Rapid er en helt ny hatchback, der især henvender sig til familier med et par børn, som i dagligdagen har behov for en økonomisk bil med masser af plads. Rapid, der størrelsesmæssigt ligger mellem de populære modeller Fabia og Octavia, har en stor hatchback bagklap, der åbner op til det rummelige bagagerum. Bagagerummet rummer helt op til 1.490 liter, hvis man slår de bagerste sæder ned og 550 liter med bagsæderne i normal siddestilling. SKODA Rapid kan opleves og prøvekøres hos alle landets SKODA-forhandlere i weekenden.

Priserne starter på kr. 175.000 for Rapid med 1.2 MPI benzinmotor med 75 hk. Rapid med 1.2 TSI GreenTec benzinmotor, der leverer 86 hk, starter på kr. 185.000. Rapid med Common-Rail turbodiesel motor starter på kr. 225.000 for en 1.6 TDI CR GreenTec.

Rapid fås med 5 forskellige motorer: 1.2 MPI med 75 hk, 1.2 TSI med 86 hk og 105 hk, 1.4 TSI DSG med 122 hk og 1.6 TDI CR med 105 hk.

Alle motorer undtagen 1.2 MPI, der kun fås med Active udstyr, fås i alle 3 udstyrsvarianter.

Forskellen mellem Rapid med Active udstyr og Ambition udstyr er kr. 10.000, og springet fra Ambition til Elegance udstyr er kr. 30.000.

Rapid er den første model med dieselmotor, der leveres med GreenTec. Dermed er alle Rapid-modeller undtagen 1.2 MPI med GreenTec motorteknologi. GreenTec motorteknologien giver en bedre brændstoføkonomi og bedre emission gennem et effektivt start/stop-system, genvinding af bremseenergi og dæk med lav rullemodstand.

SKODA Rapid har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den vigtige Euro NCAP kollisionstest og er dermed en af de mest sikre biler i sin klasse. Rapid har eksempelvis antiudskridningssystemet ESC og 6 airbags som standard.

SKODA har konstateret, at All Inclusive konceptet også appellerer til danske bilkøbere. Således har mærkets forhandlere oplevet stor interesse for denne pakkeløsning siden introduktionen af Citigo med All Inclusive. Finanskrise, økonomisk afmatning og usikkerhed om fremtiden gør, at flere og flere bilkøbere ønsker at kende fremtidige udgifter til bilen allerede, når de køber den. SKODA Rapid med All Inclusive fås således fra 2.998 kr. pr. måned. Dette beløb gælder finansiering over 72 måneder, service og diverse vedligehold samt forsikring i 60 måneder.

Læs mere her

tags: bilen, økonomi, Finanskrise, benzin, Euro NCAP, teknologi, energi, bagagerum, brændstof,

torsdag den 10. januar 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Boom i bilsalget

Ekspertens dom over danskernes brugtbiler
Det er gamle travere, som har fundet vej til Top 10 over brugtbiler i 2012. Men er de værd at gå efter?
Læs mere her

Billige biler lige nu
Januar er som sædvanlig måneden, hvor du kan gøre en god bilhandel
Læs mere her

En sort Peugeot er danskernes brugtbilsfavorit
Det er gamle travere, som har fundet vej til Top 10: Fire Peugeot, tre VWer, to Toyotaer og en enkelt Opel
Læs mere her

Brugtvognshittet i 2012: En billig bil med 14 år på bagen
Der var godt salg i brugte biler til under 25.000 sidste år.
Læs mere her

Boom i bilsalget
Vi har aldrig købt så mange biler før som i 2012. Det er både salget af nye og gamle biler, der topper
Læs mere her

Kriseramte bilister har fundet fidusen på nettet

I 2012 lærte bilejerne for alvor at gå på værkstedsjagt på nettet. Her venter der bilisterne besparelser på to til fire mia. kroner.
Lønstigningerne er mikroskopiske, priserne stiger og arbejdsløsheden har bidt sig fast. Men bilen er noget af det sidste, de kriseramte danskerne giver slip på. I stedet går de i stigende grad på jagt efter besparelser for at kunne beholde deres højt elskede bil. Det mærker man tydeligt på værkstedsportalen autobutler.dk.

- Vi oplevede i 2012 en firedobling i antallet af forespørgsler fra bilejerne til værkstederne i forhold til året før. 52.000 gange siden august 2010 har en dansk bilejer nu bedt om et tilbud på en opgave fra et af de 700 værksteder, der er tilknyttet vores online-portal, fortæller stifter, partner og marketingchef Peter Michael Oxholm Zigler.

- Og de titusindvis af bilister, der rent faktisk tog imod et af tilbuddene fra autobutler-værkstederne, har sparet mindst 17-18 millioner kroner, og det er endda forsigtigt sat, tilføjer han.
Det bygger han på, at en bilejer typisk snildt kan spare mellem 20 og 40 procent ved at udbyde opgaven på autobutler.dk i stedet for bare at bestille tid hos den forhandler, der i sin tid solgte bilen.

Bilister kan spare to til fire mia. kr.
De 52.000 opgaver, som de danske bilejere har udbudt på nettet via autobutler.dk, havde en værdi af 240 mio. kr. Hvis man tager forstørrelsesglasset frem, er der enorme besparelser at hente for de danske privatbilister, firmaer og offentlige institutioner.
- Hvis man med et slag på tasken siger, at de 2,2 millioner danske personbiler hvert år skal repareres og vedligeholdes for gennemsnitligt 5.000 kroner, så lander vi på 11 milliarder kroner i alt. Hvis alle bilejere gik på autobutler.dk og fik en besparelse på 20 til 40 procent, ville de i alt spare mellem 2,2 og 4,4 milliarder kroner, slutter Peter Michael Oxholm Zigler.

Service i top
Det er især service og undervognsbehandlinger, der efterspørges på autobutler.dk, men også bremsearbejde, tandremsudskiftning og koblingsarbejde er med på Top 5.

De opgaver, der er blevet udført på autobutler-værkstederne, har i snit kostet bilejerne 5.000 kr. inkl. moms. Besparelsen på hver opgave har dermed typisk været på mellem 1.250 og 2.500 kr. Har man to biler, der hvert år skal serviceres og repareres, kan en del af ferieopsparingen altså findes her.

Der er forskelle på, hvad det koster at servicere og reparere de forskellige bilmærker. Autobutler.dk har på basis af 15.000 tilbud fra sine 700 tilknyttede værksteder regnet ud, at FIAT er billigst med indeks 89,2, og at VW og Skodâ ligger i top med indeks 111,2 (se faktaboks). Det skal dog siges, at kun de 10 mest forespurgte mærker på autobutler.dk, Peugeot, Volkswagen, Ford, Citroën, Toyota, Opel, Skodâ, FIAT, Suzuki og KIA er med. Tilbuddene er på service, undervognsbehandling, bremsearbejde, tandsremsskifte og koblingsarbejde.

Ser man kun på service, er Toyota billigst med en gennemsnitspris på 2.351 kr., mens Volkswagen er dyrest med 3.172 kr. i gennemsnit (se faktaboks 2). Retfærdigvis skal det siges, at Volkswagen er repræsenteret med mange gamle biler med høje km-tal, da VW har været længe på markedet. Der er tale om en blanding af alle slags service, fra 10.000 til 240.000 km. Ønsker man at kende prisen på sin egen bils service, kan man nemt sende en forespørgsel om det på autobutler.dk og få tre tilbud indenfor en radius, man selv ønsker.

Billedtekst:
De fem mest efterspurgte opgaver på autobutler.dk er service 10.427 (20,6 pct.), undervognsbehandling 6.624 (13,1 pct.), bremser: 4.483 (8,9 pct.), tandremsarbejde 4.343 (8,6 pct.) og koblingsarbejde 2.108 (4,2 pct.).
Top 5-data er fra 13/12-2012

(fakta 1)
Værkstedstilbud på de 10 mest forespurgte mærker på autobutler.dk (Peugeot = indeks 100).
FIAT: 89,2
Suzuki: 92,5
Citroën: 99,7
Peugeot: 100
KIA: 103,8
Toyota: 104,6
Opel: 104,7
Ford: 105,9
Volkswagen: 111,2
Skodâ: 111,2

(fakta 2)
Servicepriser på de 10 mest forespurgte mærker på autobutler.dk
Toyota: 2.351
Citroën: 2.359 kr.
Ford: 2.489 kr.
Suzuki: 2.517 kr.
FIAT: 2.577 kr.
Peugeot: 2.632 kr.
KIA: 2.696 kr.
Skodâ: 2.724 kr.
Opel: 2.861 kr.
Volkswagen: 3.172 kr.


Læs mere her

tags: arbejdsløshed, 2010, bilen, portal, VW, arbejdsløs, 2012, Toyota, Opel, Citroën, moms, Ford, Peugeot, Suzuki, Volkswagen, tandrem, bremser,

onsdag den 9. januar 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Nye regler lader 16-årige køre motorcykel på danske veje

Har konen kastreret dig?
Fede bilreklamer: Har konen kastreret dig? Så køb en fed bil
Læs mere her

Dyre prestigebiler dumper i amerikansk crashtest
Nye skrappe krav i en kollsionstest er for meget for Audi, Mercedes og Toyota.
Læs mere her

Gale hollændere smadrer Volvo
Hvor meget kan en Volvo tåle at køre ind - og stadig køre videre? Det finder en flok hollændere ud af
Læs mere her

Nye regler lader 16-årige køre motorcykel på danske veje
Hvis kørekortet er taget i udlandet, må de unge gerne køre på danske veje.
Læs mere her

Endeligt: Elbilen billigere end almindelige biler

Mere end 1000 kr. at spare pr. måned for en bil i Golfklassen hvis man vælger elbil.

Det er udlejningsselskabet Sixt som har besluttet at leje fabriksnye Nissan Leaf elbiler ud for kun 3.800 kr. pr. måned og der er ikke nogen 1. gangs ydelse. Til sammenligning koster en tilsvarende konventionel bil i Golf-klassen 4.900 plus brændstof. I prisen er inkluderet moms, forsikring, erstatningsbil, vejhjælp, dæk og afgifter. Og bliver man træt af at køre Nissan Leaf kan man frit levere den tilbage til udlejningsselskabet fra dag til dag.

Elbilen er ikke død

Biludlejningsselskabet Sixt startede med at have elbiler i flåden allerede i 2009 som supplement til deres mange nye dieselbiler. Ifølge administrerende direktør for Sixt Kasper Gjedsted er rygtet om elbilens snarlige død da også stærkt overdrevne: Det er først nu elbilerne har nået en pris som gør at de er konkurrencedygtige med konventionelle biler og det er en væsentlig forudsætning for deres kommende succes

Økonomien driver efterspørgslen på elbiler

Han tilføjer at det er økonomien som driver kundernes efterspørgsel efter elbiler: Masser af mennesker og virksomheder vil gerne køre grønt det er bare de færreste der vil betale ekstra for det. Når man så kan spare mere end 1000 kr. pr. måned sammenlignet med en konventionel bil og heller ikke har omkostninger til diesel så ved vi mange vælger elbilen

Grønne virksomheder og kommuner bliver kunder

Kasper Gjedsted vurderer at kunderne primært vil være at finde blandt grønne virksomheder, kommuner og pendlere: Med en pris på 3800 kr. pr. måned er disse biler særligt attraktive for f.eks. miljøbevidste virksomheder og kommuner som vil have elbiler uden at være bundet i de 3 år en typisk leasingkontrakt løber. For langt de fleste kunder er rækkevidden heller ikke et problem da de færreste kører mere end 100 km. om dagen

Sixt forventer at modtage mere end 100 Nissan Leaf fra fabrikken i løbet af 2013.


Læs mere her

tags: 2009, elbil, direktør, leasingkontrakt, bilen, økonomi, 2013, elbiler, virksomhed, omkostninger, moms, brændstof, konkurrence, Nissan, miljø, miljøbevidst,

tirsdag den 8. januar 2013

Korte nyheder om Toyota

Toyota og Audi viser selvkørende biler frem
Både Audi og Toyota giver deres bud selvkørende biler på teknologimessen CES i Las Vegas. Toyotas projekt minder om Googles.
Læs mere her

VW Up sælger bedst - bare ik i Nordjylland
VW Up solgte bedst i 2012 - bare ikke i Nordjylland, hvor Toyota har tag i flest privatkøbere. Kia ligger godt til overalt
Læs mere her

Toyota og Audi viser selvkørende biler frem
Både Audi og Toyota giver deres bud selvkørende biler på teknologimessen CES i Las Vegas. Toyotas projekt minder Googles.
Læs mere her

Selvkørende biler fra Toyota og Audi kommer på CES
Både Audi og Toyota vil fremvise selvkørende biler på teknologimessen CES i Las Vegas. Toyotas bud minder Googles selvkørende bil.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Nye regler lader 16-årige køre mortorcykel på danske veje

TV-test: Genial eller bare en fuser?
En Opel med en 1,4-motor til over en halv million kroner - giver det mening?
Læs mere her

Nye regler lader 16-årige køre mortorcykel på danske veje
Hvis kørekortet er taget i udlandet, mår de unge gerne køre på danske veje.
Læs mere her