mandag den 2. januar 2012

Nyt campingpas - Camping Key Europe - fra 2012

Fra 1. januar 2012 vil alle campingpas få et nyt udseende og navn. Det gamle blå Camping Card Scandinavia går på pension og bliver afløst af det nye grønne Camping Key Europe.

Camping Key Europe er blevet til gennem et samarbejde mellem campingpladsorganisationerne i Norge, Sverige og Finland, forbrugerorganisationerne ANWB fra Holland og ADAC fra Tyskland samt Campingrådet, der både repræsenterer campingpladserne og forbrugerorganisationerne. Det var også ønsket, at FICC skulle have deltaget, men det har FICC ikke ønsket.

Målet med det nye kort er, at det skal blive enklere at være forbruger, når man skal på camping. Og det vil det også blive, når langt de fleste i Europa har det samme campingpas. Det nye campingpas - Camping Key Europe accepteres som gyldig identifikation i alle lande i Europa.

Prisen for det nye campingpas bliver 110 kr., og da alle de gamle blå campingpas skal udskiftes med de nye grønne, vil der ikke blive mulighed for fornyelse med årsmærker i 2012. Fra 2013 vil der igen komme årsmærker til fornyelse af campingpas. Campingpasset kan købes på alle godkendte campingpladser, på turistbureauer og på www.danskecampingpladser.dk.

I Danmark står alle campingplads- og forbrugerorganisationerne, der er medlem af Campingrådet bag det nye campingpas - Camping Key Europe. Det er DCU, TopCamp, DKCC, FDM, DCK, BTN, Friluftsrådet og DK-CAMP.

Som medlem af f.eks. DCU eller FDM vil man få et Camping Key Europe med DCUs eller FDMs logo på. Med logoet bliver det enkelt for campingpladsen eller attraktionen at give den medlemsfordel, som gælder for medlemmer af f.eks. DCU eller FDM. Campingpas købt på en godkendt campingplads eller et turistbureau vil have Campingrådet logo.

Den hidtidige tredjemands ulykkesforsikring vil blive markant forbedret. I forhold til tidligere vil der i ulykkestilfælde også kunne udbetales erstatning til hjemrejse, forudbetalt campingferie, retshjælp, hospitalsindlæggelse og ekstra udgifter i forbindelse med børns hospitalsindlæggelse. Forsikringen gælder kun på campingpladser, hvor gæsten er indskrevet og registreret. Forsikringen gælder ikke for et ulykkestilfælde på f.eks. en rasteplads.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Campingrådets formand Preben Christensen, 86 55 63 06 40 45 63 06 eller Campingrådets direktør Poul Fejer Christiansen, 39 27 88 44 21 24 80 44.

Læs mere her

tags: Europa, Holland, direktør, hospital, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, 2013, 2012, DCU, FDM, Finland, Europe, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar