tirsdag den 10. januar 2012

Bilsyn opdager rust på hver sjette bil

DET SIGER BIL-EKSPERTERNE: Hver sjette gang eller oftere en bil triller ind til syn, er der rust på den, vurderer synsmedarbejderne hos Applus+ Bilsyn. En stor del af rusten etableres om vinteren, hvor fugt og salt sætter sig i undervognen.

Prikker man synsmedarbejderne hos Danmarks største bilsynsfirma, Applus+ Bilsyn, på maven, siger hver anden medarbejder, at der formentlig er rust på 15 procent eller flere af de ca. 500.000 biler, som hvert år kommer til syn. Det fremgår af en internetundersøgelse blandt virksomhedens ca. 200 synsmedarbejdere over hele landet.

?Biler udsættes for meget mere slid om vinteren sammenlignet med resten af året. Fugt, salt, sne, is, småsten og sand tærer især på undervognen, og derfor er det vigtigt, at bilisterne løbende vasker deres bil henover vinteren. Naturligvis anbefaler vi også, at bilen kontrolleres med hurtigt vintertjek eller et rusttjek, så man er sikker på, at der ikke er utætheder og hulrum, hvor fugt og salt kan skabe eller forværre rustskader. Har man ikke fået bilen rustbeskyttet i flere år, er det ikke mindst en god idé at få gjort. På den måde kan man tage begyndende rust i opløbet,? siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Undervognen er bilens akilleshæl
I undersøgelsen svarer knap 85 procent af synsmedarbejderne, at undervognen, ifølge deres oplevelser, er det mest udsatte sted på bilen, og at det er her, at bilen er oftest ruster. Næsten hver anden medarbejder vurderer, at mellem 51-75 procent af rustskader skabes henover vinteren. Oftest på grund af ringe vedligeholdelse.

?Især ældre biler, der i forvejen er slidte, klarer sig markant bedre, hvis de vedligeholdes en gang om måneden og hyppigere, hvis der er megen sne og salt på vejene. Det bedste er at forebygge skader, og det gør man ved at kontrollere bilen før vinter,? siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+Bilsyn samarbejder med Dinitrol rustbeskyttelse og kan derfor tilbyde en rabat på 600 kr. på rustbeskyttelse hos Dinitrol.

Faktaboks: Vælg to af fem servicer
Med et Falck BilTjek kan du vælge to af følgende servicetilbud:

-Periodisk syn eller registreringssyn af bilen
-TilstandsAttest
-MiljøAttest
-RustAttest
-Tempo 100-undersøgelse af campingvogn
-Sommer- og vintereftersyn
-MiljøAttest
-Miljøzonemærker

Herudover er du garanteret gratis:

-Hjulskifte
-Reparation af stenslagsskader på forruden på alle husstandens private biler
-Hjælp ved sygdom under kørslen

For mere information, kontakt venligst:
Presse- og kommunikationschef Alexander Elverlund, Applus+ Bilsyn, mobilnr: 40 81 02 41

Læs mere her

tags: direktør, internet, Danmark, bilen, Falck, virksomhed, campingvogn, Tilst, husstand, kommunikation, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar