lørdag den 29. oktober 2011

FOA går ikke ind for pjæk

FOA går ikke ind for pjæk. Det har vi aldrig gjort, og det vil vi aldrig gøre, siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

Dennis Kristensen ærgrer sig over en skæv offentlig debat, der er opstået, fordi tal fra Billund Kommune viser, at sygefraværet falder, når medarbejderne får en økonomisk bonus for ikke at melde sig syg. For selvfølgelig går FOA ind for en indsats for at mindske sygefraværet for de offentligt ansatte.

?FOA er ikke begejstret for de aftaler, vi ser i Billund, men det betyder ikke, vi går ind for pjæk. Det gør vi ikke. Vi overholder overenskomsten,? siger Dennis Kristensen.

?Hvis sygefraværet på en arbejdsplads er for højt, så er grunden oftest, at der er tale om dårlig ledelse, et dårligt arbejdsmiljø og manglende anerkendelse. Vi har stribevis af personalepolitiske erfaringer, der viser, at sætter man ind ledelsesmæssigt, så hjælper det også tydeligt på sygefraværet. Men det bekymrer mig nu, at ledende kommunale folk taler om at udbrede disse bonus-systemer til andre kommuners ansatte, der er raske og passer deres arbejde. Dybest set så vil kommunerne dermed ikke leve op til vores aftale i overenskomsten om fuld løn under sygdom. Det ser vi meget alvorligt på,? siger Dennis Kristensen

Dennis Kristensen vedgår, at sygefraværet på offentlige arbejdspladser er højere end på private.

?Det er en række konkrete årsager til, at offentligt ansatte er mere syge end privat ansatte. Når man arbejder med mennesker, er smitterisikoen større. Desuden skal offentligt ansatte, der arbejder med børn, ældre og syge mennesker være meget bevidste om, at de selv udgør en smitterisiko, når de er syge. Derfor er det fornuftigt at holde sig hjemme, når man selv er syg og en smitterisiko for andre frem for at kravle på arbejde for at modtage arbejdsgiverens sygebonus,? siger Dennis Kristensen.

Han ser en risiko for, at syge ansatte møder frem på arbejde, hvis forskellen som i Billund kan være op til 4000 kroner på at møde eller ikke møde på arbejde.

Læs mere her

tags: Billund, økonomi, politi, miljø, arbejdsmiljø, arbejdsgiver, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar