fredag den 31. maj 2013

Den nye BMW X5.

Til november kommer der en helt ny BMW X5, som sætter nye standarder for køreglæde, luksuriøs rummelighed og innovation.

København. Tredje generation af BMW X5 byder på en helt nydesignet bil. I kabinen er bilen blevet mere rummelig og siddepositionen er højere. Bagagerummet rummer 650-1.870 liter og automatisk bagklap er standard. Udvendigt gør bilens nye designlinjer udtrykket mere elegant og aerodynamisk.

Ved lanceringen fås bilen med tre forskellige motorer:

BMW X5 xDrive50i
V8 benzinmotor med BMW TwinPower Turbo, 450 hestekræfter, drejningsmoment på 650 Nm, 0-100 km/t på 5 sekunder og tophastighed på 250 km/t. Brændstofforbrug: 9,6 km/l og CO2: 242 g/km, EU6-standard.

BMW X5 xDrive30d
Sekscylindret dieselmotor med BMW TwinPower Turbo, 258 hestekræfter, drejningsmoment på 560 Nm, 0-100 km/t på 6,9 sekunder og tophastighed på 230 km/t. Brændstofforbrug: 16,1 km/l og CO2: 162 g/km, EU6-standard.

BMW X5 M50d
Sekscylindret dieselmotor med M Performance TwinPower Turbo, 381 hestekræfter, drejningsmoment på 740 Nm, 0-100 km/t på 5,3 sekunder og tophastighed på 250 km/t. Brændstofforbrug: 14,9 km/l og CO2: 177 g/km, EU6-standard.

Til december 2013 tilføjes desuden BMW X5 xDrive40d, BMW X5 xDrive35i, BMW X5
xDrive25d og BMW X5 sDrive25d.

BMW Group
BMW Group er en af verdens mest succesfulde bil- og motorcykelproducenter med mærkerne BMW, MINI og RollsRoyce. BMW Group har 28 produktionsanlæg i 13 lande og et globalt forhandlernetværk i over 140 lande.

I regnskabsåret 2012 solgte BMW Group 1,85 millioner biler og mere end 117.000 motorcykler på verdensplan.

Overskuddet før skat var 7,82 mia. euro med en samlet indtægt på 76,85 mia. euro. Koncernen havde per 31. december 2012 en global arbejdsstyrke på 105.876 medarbejdere.

Grundlaget for BMW Groups succes har altid været ansvarsbevidsthed og langsigtede løsninger. Derfor er miljømæssig og social bæredygtighed i hele værdikæden, omfattende produktansvar og et klart fokus på ressourcebevarelse, en integreret del af koncernens strategi. Som følge af indsatsen på dette område er BMW Group de seneste otte år i træk blevet kåret til verdens mest bæredygtige bilproducent i de såkaldte Dow Jones Sustainability Indexes.

www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Læs mere her

tags: euro, København, bilen, regnskab, 2013, EU, Facebook, december, BMW, 2012, benzin, strategi, innovation, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Kæmpe BMW X5 går 18 på literen

TV: Kæmpe BMW X5 går 18 på literen
Længere, bredere og lavere: En ny BMW X5 ser dagens lys - vi har TV-billederne
Læs mere her

torsdag den 30. maj 2013

Skyderier og dollargrin til havnejubilæum i Grenaa

Når Grenaa Havn fejrer 200 års jubilæum, vil man både kunne høre skud og se på amerikanerøser hos Euromasters lokale dæk- og autoservicecenter. Samtidig bliver der lejlighed til at lære mere om sommerdæk.

Lørdag den 8. juni fejres Grenaa Havns 200 års jubilæum og etableringen af Anholt Havmøllepark med ikke færre end 111 vindmøller. I den anledning afvikles der en række aktiviteter for hele familien til lands, til vands og i luften herunder hos Euromasters dæk- og autoservicecenter på Grenaa Havn, der i tidsrummet fra 10 til 16 holder åbent hus for alle interesserede.

Dækcentret har allieret sig med en række foreninger og lokale erhvervsdrivende for at give havnejubilæets besøgende ekstra meget at se på og prøve, samtidig med at centrets personale står klar med råd om sommerdæk og dæksikkerhed.

Fra modelbiler til kranvogne

Vi leverer jo dæk til alle slags køretøjer, og for at illustrere det bliver der udstillet en række flotte amerikanerbiler, veteranlastbiler samt motorcykler på pladsen foran centret. Bilerne kommer bl.a. fra Mustangklubben, Club Corvette og den lokale forening af amerikanerbilentusiaster. Samtidig opstiller Grenaa Skyttekreds i dagens anledning en skydebane foran forretningen, hvor man får mulighed for at affyre luftgeværer på faldmål, mens Djurs RC Racing kører med fjernstyrede modelbiler, fortæller centerleder Christian Gøttsche fra Euromaster i Grenaa, der af de fleste lokale bedst kendes under kælenavnet Gummibjørnen .

Han tilføjer, at der samtidig bliver mulighed for at støtte en af de lokale fodboldklubber, som sælger pølser, øl og vand, og at dækfolkene selv både byder på kaffe og kage samt en rundvisning i deres nye og større faciliteter på Rolshøjvej 1, hvor centret kan fejre etårsjubilæum samtidig med havnens fødselsdag.

På dagen kan man også møde en række lokale virksomheder hos Euromaster. Norddjurs Oppbygg udstiller lastvognsopbygninger med bl.a. kraner, RN Sikring fremviser tyverisikrings- og solcelleanlæg, Grenaa Skibsværft opstiller Volvo Penta bådmotorer, og 66marine viser diverse tilbehør til både. Endelig kan man møde den kirurg, der gav Gummibjørnen en håndsrækning til et nyt liv i kraft af den fedmeoperation, som blev startskuddet til centerlederens 85 kg vægttab.

Råd om bedre dæksikkerhed

Selvom Djurslands bilister generelt har godt styr på dæksikkerheden, kører hver sjette ifølge en måling foretaget for Euromaster stadig på nedslidte dæk, der udgør en betydelig sikkerhedsrisiko og en stor del af de slidte dæk er decideret ulovlige. Christian Gøttsche oplever desuden, at manges viden om sommerdæk er begrænset, og står derfor sammen med sit personale klar med sæsonaktuelle sikkerhedsråd. Han lover også gode tilbud på både sommerdæk og alufælge.

Nedslidte dæk resulterer i nedsat vejgreb, øget bremselængde og dermed flere ulykker. Desuden ved mange ikke, hvorfor man skal skifte til sommerdæk, eller hvornår et skifte giver bedst sikkerhedsmæssig og økonomisk mening. Det er nu, man skal have sommerdækkene på, hvis det endnu ikke er sket. De problemstillinger vil vi gerne sætte fokus på og samtidig hjælpe hr. og fru Djursland til mere viden på området, siger centerlederen, der også lover at kunne fremvise områdets største udstilling af alufælge.

--

Fakta

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 44 servicecentre og ca. 210 ansatte. Afdelingen i Grenaa er beliggende på Rolshøjvej 1. www.euromaster.dk

--

Billedtekst

Centerleder Christian Gøttsche fra Euromaster i Grenaa er gået sammen med en række foreninger og lokale firmaer om at byde ind med ekstra oplevelser, når Grenaa Havn fejrer 200 års fødselsdag.

Fotoet kan hentes i højtopløselig udgave fra http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-JLG1.JPG

Læs mere her

tags: Danmark, euro, elbil, Volvo, lastbil, bilen, økonomi, EM, elbiler, fodbold, ulovlige, virksomhed, ulykker, vindmøller, LG, fælg, Fakta, kaffe, vægttab,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fire biler knust - for din skyld

Så kom Porsche-gutterne i mål
To danskere og en russer kører alt hvad de kan på tværs af Canada - nu er de ved målet
Læs mere her

Fire biler knust - for din skyld
Fire biler er i maj måned blevet krøllet sammen i en god sags tjeneste - billig Dacia klarer sig fornuftigt
Læs mere her

onsdag den 29. maj 2013

Nedtur for Better Place

Elbilfirmaet Better Place er for nylig gået konkurs efter fire års eksistens med et underskud på verdensplan på knap 5 mia. kr. Konkursen er global, og rammer altså også i Danmark, hvor der kun er 219 ejere af elbilen Renault Fluence Z.E.

Dansk registrerede ejere
De danske ejere af Renault Fluence Z.E. står nu desværre i en usikker situation, da det er Better Place, der ejer batterierne til bilerne og drev de 17 batteriskiftestationer, og havde et stort net af offentlige ladestandere. Det forlyder, at skiftestationerne indtil videre vil blive drevet videre af konkursboet, men med så få biler i Danmark er det tvivlsomt, at dette vil fortsætte.

Renault vil fortsætte med elbiler
Renault Danmark fortæller, at de danske kunder vil blive tilbudt en batterilejeaftale, som det er tilfældet med de nuværende kunder på Renault Kangoo Z.E., og de kommende kunder til Renaults nye elbiler, Renault Zoe og Renault Twizy. Renault understreger således, at Better Places konkurs ikke har nogen effekt på deres lancering af elbiler.

Urealistiske mål
Better Place er i bilbranchen blevet mest kendt for sine ekstraordinære, positive målsætninger og de efterfølgende dårlige resultater. Stifteren, Shai Agassi, erklærede for eksempel i 2009, at der i 2020 ville være 500.000 Better Place Biler i Danmark. Det samlede antal solgte Fluence Z.E. er, til sammenligning globalt set, i dag på ca. 3.500. Selskabets danske direktør spåede endvidere for et par år siden, at Fluence Z.E ville blive den mest solgte bil i Danmark, mens det jo kun endte med at være 219 biler i 2013.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, Europa, underskud, elbil, direktør, bilen, 2013, 2001, elbiler, 2020, konkurs, 2020, Renault,

Dagens nyheder - Læs bla. om Tre timers forbandet pause

Tre timers forbandet pause
To danskere og en russer kører alt hvad de kan på tværs af Canada - og holder i færgekø i tre timer
Læs mere her

tirsdag den 28. maj 2013

Første DM i parallelparkering nogensinde

Hvem er Danmarks bedste til at parallelparkere en bil Det afgøres onsdag d. 29. maj på Docken i København, når parkeringsselskabet ONEPARK afholder det første danske mesterskab i traditionel parallelparkering nogensinde. Der dystes ud over ære og pokal, om en helikopterflyvetur over København.

Der findes to slags bilister. Dem der får hjertebanken og koldsved, når de står over for en parallelparkering i den indre by. Og dem som synes en parallelparkering er en sjov udfordring. Nu får personerne i den sidste kategori lejlighed til at dyste om, hvem der er bedst til at bakke bilen på plads mellem to andre køretøjer.

Private parkeringsselskaber er normalt kendt for at præmiere de bilister, der ikke kan finde ud af at parkere efter reglerne eller inden for p-båsene, med et kontrolgebyr. Men ONEPARK er et anderledes parkeringsselskab, der godt kan lide at se tingene fra en anden vinkel.

Hver dag oplever vores servicemedarbejdere masser af bilister, der er dygtige til at parkere, og det kan vi faktisk godt lide, fordi det betyder at vores parkeringsarealer fungerer - til glæde både for bilisterne og for dem, der ejer p-pladserne , forklarer direktør i ONEPARK, Per Moesgaard. Og så fik vi den ide, at vi ville give et skulderklap til dem, der er dygtige til at parkere, og det gør vi nu ved at kåre og hylde danmarksmesteren i parallelparkering .

I al sin enkelthed går opgaven ud på, hurtigst muligt, at foretage en traditionel baglæns parallelparkering ind i en parkeringsbås mellem to biler uden at påkøre nogen af dem. Hver deltager har kun ét parkeringsforsøg. Det er ikke tilladt at glide bilen på plads med en håndbremsevending eller at parkere forlæns.

For at stille alle lige i konkurrencen benytter alle deltagere den samme bil, en Ford Fiesta, som stilles til rådighed af ONEPARK.

Tilmelding til konkurrencen
For at deltage i konkurrencen skal du være fyldt 18 år, have fast bopæl i Danmark og have gyldigt kørekort til personbil. Både almindelige privatbilister og professionelle kan deltage. Det vil sige, at f.eks. racerkørere, taxachauffører, ambulanceførere, kørelærere og pakkebude dyster på lige vilkår med helt almindelige bilister. Man skal derudover kunne deltage i konkurrencen onsdag d. 29. maj i tidsrummet 11 17.

Tilmeld dig med navn, adresse, tlf. nr. og skriv et par ord om dig selv på www.onepark.dk/116 eller dm@onepark.dk senest tirsdag d. 28. maj kl. 16.00.

Konkurrencen afvikles på Færgehavnsvej 35, 3100 København Ø i forbindelse med COPSUM 2013 (Copenhagen Property Summit), der en konference for erhvervsejendomsaktører.

Læs mere her

tags: Danmark, København, mesterskab, direktør, bilen, 2013, helikopter, ambulance, konkurrence, Ford,

Korte nyheder om Fiat

Aktier: Fiat og Vivendi går til vejrs i Europa
De europæiske aktiemarkeder indleder ugen med små stigninger efter fremgang i USA sent fredag, hvor de toneangivende indeks kravlede højere efter europæisk børslukketid. Mandag må de eu ...
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Danskere på rekordfærd i Porsche - vi er halvvejs!

Danskere over halvvejs i rekordforsøg
To danskere og en russer kører netop nu så hurtigt som muligt på tværs af Canada - nu melder problemerne sig
Læs mere her

Røvgod Golf GTI
Golf GTI tager fusen på os, fordi den er langt sjovere end den bør være ...
Læs mere her

Bilister siger nej til mobilsnak - og snakker videre
88 procent af alle danskerne er imod håndholdt mobilsnak og smser i bilen
Læs mere her

Danskere på rekordfærd i Porsche - vi er halvvejs!
To danskere og en russer kører netop nu så hurtigt som muligt på tværs af Canada - nu er de halvvejs
Læs mere her

mandag den 27. maj 2013

Populære mikrobiler kaldes tilbage

Er du nylig ejer af en VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii Så kan du være en af de danske bilejere, der må sende din bil til et ekstraordinært sikkerhedstjek.

4633 tilbagekaldelser i Danmark
Der blev i 2012 solgt 16.348 af de populære bilmodeller, men tilbagekaldelsen angår udelukkende biler, der er produceret i perioden januar-marts 2013. Det drejer sig således om 4.633 danske bilejere, der skal indlevere deres biler til en halv times gratis kontrol.

For Volkswagen-koncernen, slutter det dog ikke der. På verdensplan er det 42.926 biler der skal indkaldes til sikkerhedstjek.

Fejl på airbag-sensor
Fejlen er ifølge Volkswagens danske importør en sensor til sideairbaggen, der i enkelte tilfælde har vist sig defekt. Airbaggen er der ikke problemer med, men opstår der et problem med den, vil kontrollampen på bilens instrumentbræt ikke lyse, hvorfor man ikke opdager fejlen.

Ejerne af de pågældende biler bliver kontaktet direkte af importøren, der kender stelnumrene på de berørte biler både fra VW, Skoda og Seat. Sikkerhedstjekket og den eventuelle udbedring af fejlen er uden omkostning for bilejeren og varer ifølge Volkswagen kun cirka 30 minutter.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, bilen, 2013, 2001, VW, 2012, Skoda, Seat, Volkswagen,

Dagens nyheder - Læs bla. om 7.500 km på fire dage i bil

FDM: Elbil-kunder kan miste ladestationer efter konkurs
Med elbilfrimaet Better Place Danmarks konkurs, kan kunder komme i en alvorlig klemme, lyder det fra FDM
Læs mere her

7.500 km på fire dage i bil
Danskeren Jan Kalmar kører netop nu så hurtigt som muligt på tværs af Canada
Læs mere her

søndag den 26. maj 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Stoppet med 200 km i timen og så videre ...

Stoppet med 200 km i timen og så videre ...
Gumball 3000 er slut - 5000 km er tilbagelagt i vores matsorte racer. Sådan oplevede vi det
Læs mere her

lørdag den 25. maj 2013

Oplad din elbil på hospitalet

Bilister vil snart kunne oplade deres elbil, mens de er på hospitalet. Region Hovedstaden har netop afsat 1,3 mio. kr. til 13 ladestandere hovedstadsregionen.
13 nye ladestandere på vej
En af de største hindringer for udbredelsen af elbiler er bilernes relativt korte rækkevidde pr. opladning Dét gør Region Hovedstaden nu noget ved.

I løbet af 2013-2014 bliver der opsat i alt 13 nye ladestandere på parkeringspladserne ved regionens hospitaler og på regionsgården.

De skal gøre det nemmere for flere at tage elbilen og dermed bidrage til regionens klimastrategi og målsætning om 12.000 elbiler på vejene i 2015.

- Det offentlige må gå forrest i omstillingen til grøn transport og gøre elbilen til et reelt alternativ til benzin- og dieselbiler, siger formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S) og fortsætter:

- Derfor udvider vi i Region Hovedstaden nu lademulighederne på hospitalerne, som er oplagte regionale knudepunkter

26 nye ladepunkter i regionen
Muligheden for en opladning på hospitalet kan fordoble rækkevidden for en elbil.

En undersøgelse viser, at hospitalerne i Region Hovedstaden besøges dagligt af i alt mere end 34.000 patienter, pårørende og ansatte. Hvis der var ladestandere til alle, ville 94 % af bilisterne kunne benytte en elbil til og fra hospitalet.

Opladning betales med app eller kreditkort
Regionsrådet har afsat 1,3 mio. kr. til de ny ladestandere, men inden det bliver muligt at tanke strøm, skal etableringen i udbud.

Blandt kravene til etableringen er, at hver stander skal kunne oplade to elbiler samtidig, så der bliver fordelt 26 nye ladepunkter i hele hovedstadsregionen. Derudover skal man kunne betale for en opladning med kreditkort eller en app.

Patienter og ansatte forventes at kunne lade de første elbiler op i 2013.

Prøv en elbil fredag
Fredag 24. maj kan du se de nyeste elbiler på markedet, selv prøve en elbil eller vinde en tur i den rappe, CO2-neutrale Tesla Roadster sportsvogn.

Det sker ved Den Sorte Diamant i København kl. 11-17. og er led i Danmarks Internationale Region - en event på tre dage med 50 oplevelser, der samler alt det, der gør Region Hovedstaden til en region i konstant udvikling med international konkurrenceevne.

Elbiler i Region Hovedstaden

Regionsrådet har afsat 15,5 mio. kr. i årene 2013-2016 til at realisere målsætningen Region Hovedstaden som førende elbilsregion i regionens klimastrategi.
Klimastrategien har som målsætning, at 25 % af den offentlige bilpark i hovedstadsregionen skal være klimavenlig.
Etableringen af ladestanderne er et udviklingsprojekt, der kan udvides til flere af regionens institutioner, hvis erfaringerne er positive.
I juni åbner regionens ny elbilsekretariat, der skal rådgive kommuner, borgere og virksomheder i regionen og dermed lette overgangen til elbiler.
Se hele programmet for Danmarks Internationale Region på www.dirdage.dk

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, elbil, bilen, Regionsråd, 2013, elbiler, virksomhed, benzin, 2016, sportsvogn, hovedstad, Region Hovedstaden, strategi, konkurrence, 2014,

Dagens nyheder - Læs bla. om Aha-forsanger i sædfarvet Lada

Gumball 3000: Hvad sker der lige her?
I går eftermiddags forlod vi byen Krakow som rockstjerner!
Læs mere her

Aha-forsanger i sædfarvet Lada
Hvad gør man, når Ferrarien bryder sammen? Køber en Lada og kører i mål
Læs mere her

torsdag den 23. maj 2013

EU gør ABS til motorcykler obligatorisk

Sikkerhed bliver standard

- EU gør ABS til motorcykler obligatorisk fra 2016
- Bosch har fremstillet 750.000 systemer, siden serieproduktionen gik i gang i 1994
- ABS kan forhindre en fjerdedel af alle alvorlige

Fra 2016 bliver ABS (blokeringsfri bremser) introduceret som standardudstyr i et stigende antal motorcykler inden for EU. I starten af marts vedtog EU nye regler i den anledning med det formål at reducere antallet af ulykker yderligere. Alene i 2011 blev ca. 5.000 motorcyklister dræbt på Europas veje. ABS som standard kan forhindre mere end en fjerdedel af alle alvorlige ulykker og ulykker, der koster menneskeliv sådan sammenfatter Gerhard Steiger fra ledelsen af Bosch Chassis Systems resultaterne af en ulykkesanalyse udført af Bosch. I de kommende år vil Bosch videreudvikle ABS trin for trin og supplere systemet med yderligere funktioner. Det er målet at opnå en omfattende beskyttelse af føreren i alle situationer, siger Steiger.

Bosch har fremstillet ABS til motorcykler siden 1994 og har siden da solgt ca. 750.000 systemer. I 2010 lancerede Bosch for første gang en ABS-generation, der var specielt udviklet til motorcykler, og samme år fik systemet den tyske automobilklub ADAC s pris Den Gule Engel i kategorien Innovation og miljø for sit bidrag til at øge sikkerheden.

Større sikkerhed for alle motorcykelklasser
Ifølge EU s nye regler skal alle motorcykler med en cylindervolumen på mere end 125 kubik være forsynet med et ABS-system. Det gælder for alle motorcykler med typegodkendelse efter 1. januar 2016 samt fra januar 2017 for alle nyindregistrerede modeller. Mindre tohjulede motorkøretøjer med en cylindervolumen større end 50 kubik skal enten have ABS eller et såkaldt kombineret bremsesystem. I sidstnævnte tilfælde etableres der en mekanisk forbindelse mellem for- og bagbremse, således at begge hjul altid nedsætter hastigheden ved opbremsning. Der sker dog ingen regulering af bremsetrykket hjulene kan fortsat blokeres. Efter den formelle ratifikation af Europa-Parlamentet og EU s ministerråd er reglerne nu blevet offentliggjort i EU-Tidende og træder dermed officielt i kraft.

Bosch har den rigtige løsning til alle ydelsesklasser
Bosch har siden 2010 fremstillet verdens til dato mindste og letteste ABS-system til motorcykler. Fra denne version af Bosch s bremsereguleringssystem generation 9 kan der leveres adskillige motorcykelvarianter. På basis af et standardiseret modul kan Bosch tilbyde løsninger, der er skræddersyet til alle motorcykelproducenters krav. ABS 9 light, der lanceres i starten af 2013, er startvarianten. Den sikrer blokeringsbeskyttelse af forhjulet og er derfor ideel til de billige motorcykler på de nye markeder i Asien, der ofte kun har en hydraulisk bremsekanal. Produktprogrammet omfatter også ABS 9 base med ABS-funktion på begge hjul, ABS 9 plus og ABS 9 enhanced med ekstra eCBS-funktion: Her er det tilstrækkeligt at betjene enten for- eller bagbremsen. ABS 9 enhanced aktiverer automatisk den anden bremse, uden at det er nødvendigt at justere bremsekraft eller tryk.

Andre innovationer fra Bosch s udviklingscenter for tohjulssikkerhed i Japan lanceres i 2013: I begyndelsen af året starter Bosch deres egen traction control-system, der forbedrer accelerationen på fedtet underlag, og off-road control en ekstra ABS-funktion, der justerer reguleringen af ABS og traktionskontrollen på underlaget. Ved kørsel på sand og grus giver dette f.eks. større sikkerhed, og samtidig kan man køre mere dynamisk. Motorcykelstabilitetskontrol vil fremover sikre optimal sikkerhed på store motorcykler. Dette system støtter for første gang i alle situationer altså også ved opbremsning og acceleration, når man drejer om hjørnet,

###

Fototekst:
Øget risiko for ulykker i vejkryds
Det sker igen og igen: Andre trafikanter undlader at spotte motorcykler, eller de lægger mærke til dem for sent. På et øjeblik, bliver motorcyklister nødt til at bremse hårdt og foretage undvigemanøvre. ABS forhindrer, at hjulene blokerer, selv når vejen er våd.

###

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser inden for områderne autoteknik, energi- og bygningsteknik, industriteknik samt forbrugsgoder. Ifølge foreløbige regnskabstal for 2012 havde koncernen mere end 306.000 ansatte og en omsætning på 52,3 milliarder euro. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og mere end 350 datter- og regionalselskaber i ca. 60 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2012 brugte Bosch ca. 4,5 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.700 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at forbedre livskvaliteten med produkter og serviceydelser, der er innovative, nyttige og attraktive. På den måde tilbyder Bosch teknologi over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Flere informationer på www.bosch.com samt www.bosch-presse.de.

Læs mere her

tags: euro, 2010, 2011, Europa, retten, økonomi, Stuttgart, regnskab, 2013, EU, Asien, Japan, cyklist, dræbt, 2012, omsætning, virksomhed, 2016, ulykker, teknologi, energi, livskvalitet, Motor, Bosch, innovation, miljø, bremser,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ferrari smadret i Gumball 3000

En tur gennem Hviderusland - no thanks
De var der i aftes, og nu er de der igen. Kødranden af mennsker, der med mobilkameraerne klar, trykker sig op ad jern-stakittet, som Gumball-arrangørerne har stillet op til lejligheden
Læs mere her

Ferrari smadret i Gumball 3000
Aquaplaning fik skovlen under en smuk Ferrari 458 Italia og omdannede den til vrag i Gumball 3000
Læs mere her

onsdag den 22. maj 2013

Etablering af Videncenter for Folkeoplysning

Videncenter for Folkeoplysning etableres nu som en del af Idrættens Analyseinstitut med en treårig bevilling på 2 mio. kr. årligt fra 2013 til 2015.

Der har længe på det brede folkeoplysningsområde været et stærkt ønske om et nationalt center for de folkeoplysende aktiviteter, og det var et af forslagene i rapporten Folkeoplysningens samfundsmæssige betydning fra 2010. Nu er Kulturministeriet og organisationerne på området blevet enige med Idrættens Analyseinstitut (Idan) om at etablere Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) som en integreret del af Idrættens Analyseinstitut. Vifo kan dermed trække på den erfaring, Idan har med statistik, analyser mv. på idrætsområdet. Vifo skal i lighed med Idan være uafhængig af aktørerne på området.

Videncenter for Folkeoplysning skal dække den folkeoplysende voksenundervisning og det frivillige børne og ungdomsarbejde ved at

- skabe overblik over og indsigt i det brede folkeoplysningsområde.
- analysere folkeoplysningsområdet.
- initiere offentlig debat om centrale spørgsmål vedrørende det brede folkeoplysende område.

Idans bestyrelse har med de nye opgaver fået beskikket et nyt medlem, konsulent Hans Stavnsager, som har langvarig erfaring med folkeoplysningsområdet.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

Folkeoplysning bidrager væsentligt til demokratiet, og det er vigtigt, vi får et videncenter på området. Nu får vi med Vifo mulighed for at få en dybere viden om det brede folkeoplysningsområde. Jeg er sikker på, at vi får endnu mere kvalificerede drøftelser af folkeoplysningsområdet med samlede datagrundlag og uafhængige analyser på området. Jeg ser derfor frem til at se de første analyser og den debat, de skaber.

Bestyrelsesformand for Idan Johs. Poulsen siger:

Vi er stolte af, at Idrættens Analyseinstituts succes med at undersøge aktuelle tendenser på idrætsområdet og initiere en dynamisk idrætspolitisk debat har inspireret til ønsket om også at skabe et Videncenter for Folkeoplysning. Der er mange synergier mellem de to områder, men også forskelligheder, som vi glæder os til at se nærmere på. Vores ambition er at gøre os uundværlige for debatten og aktørerne på det brede folkeoplysningsområde i løbet af få år.

Formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd Per Paludan Hansen siger:

Jeg glæder mig over, at Vifo nu kan komme i gang med at analysere og dokumentere de folkeoplysende aktiviteter. Det vil være med til at synliggøre folkeoplysningens bidrag til læring og medborgerskab. Samtidig vil Vifos resultater vise nye udviklingsmuligheder for vores sektor. Det er mange års efterslæb, der nu bliver rettet op på, og derfor håber jeg også, at Vifo får mulighed for at arbejde ud over de tre år.

Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd Signe Bo siger:

Vifos etablering kan tydeliggøre det store, positive bidrag, landets frivillige børne- og ungdomsorganisationer yder, og bidrage til den fortsatte udvikling af de folkeoplysende foreninger. Vi glæder os derfor til en styrket indsats for at belyse værdien og betydningen af det folkeoplysende og samfundsengagerende ungdomsarbejde.

Yderligere oplysninger

Afdelingschef, Steen Kyed, Kulturministeriet, tlf.: 41393865
Direktør, Henrik Brandt, Idan, tlf.: 32661030

Læs mere her

tags: 2010, Kulturministeriet, politi, 2013, organisation, undervisning,

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: The Hoff vil kysse Ekstra Bladets bil

Gumball 3000 - brølet fra superbilerne!
Dag 2: Vi kører tre gange hastighedsgrænsen - med politieskorte
Læs mere her

TV: The Hoff vil kysse Ekstra Bladets bil
GUMBALL 2013: Hollywoodstjernen planlægger at give Ekstra Bladets bil et par kærlige Knight Rider-kys på den 5000 kilometer lange strækning
Læs mere her

tirsdag den 21. maj 2013

MOTOR: Kør gnidningsfrit og sikkert ind i foråret

En lang vinter sætter sine spor, så det kan være en god idé at få efterset bilen. Centerleder Brian Madsen fra dæk- og autoservicekæden Euromaster giver her et bud på, hvad man skal være opmærksom på.

Selvom det ikke umiddelbart er synligt, sætter årstiderne deres spor på bilen, og af hensyn til både sikkerhed og totaløkonomi er det en god idé at være på forkant og gå køretøjet efter i sømmene, siger centerleder Brian Madsen fra Euromaster, der ud over at være Europas største dækkæde også udfører autoservice, herunder serviceeftersyn, olieskift samt udskiftning af bremser og udstødninger. Et godt eksempel er bremserne, hvor sand og grus sætter sig på de bevægelige dele i vinterens løb.

Ifølge centerlederen er det en rigtig god idé at få bremserne skilt ad og smurt regelmæssigt, for ellers kan man imødese en dyr reparation eller udskiftning. Selvom man er opmærksom på larm eller skurren, kan det være svært at mærke, om bremseklodserne er slidt ned, så et eftersyn er en god idé. Det er også tilrådeligt at tjekke håndbremsen. På ældre biler er justering som tommelfingerregel påkrævet, hvis den kan hæves mere end tre takker. Nyere biler er anderledes, fordi de typisk har skivebremser bagtil, så her bør man under alle omstændigheder spørge sin fagmand til råds.

Dæk dig ordentligt ind, og hold øje med kølersystemet

Dækkene udgør ifølge Brian Madsen en meget væsentlig og ofte overset del af den samlede trafiksikkerhed. Man bør køre med korrekt lufttryk og på de rigtige dæk til årstiden. Desuden må dækkene ikke være nedslidte. Herhjemme er mindstekravet til dækmønstrets dybde på 1,6 mm, men jeg anbefaler 3 mm eller mere. Endelig er det en god idé at tjekke, om slitagen er ens på hele dækfladen. Hvis ikke, kan det være tegn på, at styretøjet er slået skævt eller indstillet forkert.

Under motorhjelmen bør man holde øje med kølersystemet. Her skal man først og fremmest tjekke kølervæskestanden. Det gælder specielt ældre biler, som ikke selv gør opmærksom på lav væskestand. Derudover skal man undersøge, om kølerslangerne er ved at blive rustne eller har revner og sprækker. Så bør de nemlig skiftes, siger Brian Madsen. Desuden skal man holde øje med kølersystemets ekspansionsbeholder. Den sikrer væsketilførslen og bør som udgangspunkt indstilles til maksimum.

Centerlederen anbefaler også, at man tjekker lyset, viskerbladene og oliestanden. Olietjekket bør ske på et tidspunkt, hvor bilen har været i ro mindst et par timer. Efter olien er skvulpet rundt under kørsel, forekommer oliestanden højere, end tilfældet er. I øvrigt har nye biler typisk et anbefalet interval på 30.000 km mellem olieskift, mens det tilsvarende tal for ældre biler ligger på mellem 10.000 og 15.000 km.

Ifølge Brian Madsen søger flere og flere væk fra forhandlernes værksteder, når der skal laves autoservice. Vi har faguddannet personale, og man beholder nyvognsgarantien. Alligevel tilbyder vi lavere timepriser og ofte højere fleksibilitet. Desuden er Euromaster certificeret af Teknologisk Institut med henblik på bedst mulig sikkerhed, slutter centerlederen.

--

Tjekliste: Sådan får du bilen i topform til foråret

Bremserne bør skilles ad og smøres, og håndbremsen justeres.

Kør på sommerdæk. Tjek lufttrykket, om slitagen er ens over hele dækfladen, samt om mønsterdybden er mindst 3 mm.

Tjek lys, viskerblade og olie.

Tjek kølervæskestanden, indstil væsketilførslen til det maksimale, og hold øje med slidte kølerslanger.

Spørg din lokale fagmand til råds. Ofte er det muligt at få gennemtjekket bilen for et beskedent beløb.

--

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 44 dæk- og autoservicecentre. Læs mere på www.euromaster.dk.

De anførte anbefalinger er generelle, og andre forhold kan være aktuelle for dig og din bil. Derfor er det altid en god idé at søge rådgivning hos dit lokale autoværksted eller dækcenter.

--

Billedtekster

Billede 1: Sørg for, at kølervæsken er ny og har den rette kvalitet. Påfyld væske til maksimummærket, og hold øje med dårlige kølerslanger. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-GBF1.JPG

Billede 2: Det er vigtigt at køre med korrekt dæktryk samt ikke mindst at benytte sommerdæk, når vi kommer ind i foråret. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-GBF2.JPG

Billede 3: Dækkenes mønsterdybde bør være mindst 3 mm, og de må ikke være skævslidte. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-GBF3.JPG

Billede 4: Ofte er det hos din lokale fagmand muligt at få gennemtjekket bilen for et beskedent beløb. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-GBF4.JPG

Billederne kan downloades i højopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, bilen, økonomi, EM, downloade, Olie, fleksibilitet, Teknologisk Institut, oliestand, udstødning, bremser, bremseklods,

Dagens nyheder - Læs bla. om Gumball 3000: Smadrede biler og pornobagmænd

Gumball 3000: Smadrede biler og pornobagmænd
Kaos: En bagstiv David Hasselhoff forsinker rallyet. En Lamborghini knuses og vi sidder til bords med porno-konge
Læs mere her

mandag den 20. maj 2013

Hvordan kan du køre længere på literen

Når man ser på top 10-listen over de mest solgte biler, er tendensen tydelig. Lavt brændstofforbrug tæller. Nye biler vælges i høj grad ud fra, hvor langt de kører på literen. Men mange bilejere oplever efterfølgende, at de har svært ved at opnå det lovede lave brændstofforbrug, når de selv sidder bag rattet.

Kørestil betyder mere end man tror - noget af forklaringen findes i den EU-godkendte test, der ligger bag det officielle brændstofforbrug for alle bilmærker på det europæiske marked. Men samtidig spiller individuel kørestil og dagligt kørselsmønster en stor rolle for det faktiske brændstofforbrug, og her kan billisten måske selv gøre en stor forskel. Billisten kan lære at køre længere på literen ved at følge enkle KørGrønt-regler, der dybest set handler om at tænke og køre så energieffektivt som muligt.

Hos KIA lægger de sig i selen for, at deres kunder altid får størst muligt udbytte og glæde af deres KIA. Derfor kan du nu få gode råd fra en certificeret KørGrønt-rådgiver hos den lokale KIA forhandler.

På baggrund af dine egne tal for brændstofforbruget er KørGrønt rådgiveren klar til en nedepå-jorden snak om bl.a. kørselsmønster og kørestil. Du kan se frem til at få gode tips om f.eks. energieffektiv acceleration, om energiøkonomisk hastighed, om dæktryk og vigtigheden af at læse og forudse trafikken. Ofte er der tale om små ændringer i kørevanerne, der batter overraskende meget i forhold til brændstofforbruget.

KIA har i samarbejde med FDM uddannet samtlige KørGrønt-rådgivere. Det kan du også få gavn af.
Hvis du gerne vil have energieffektiv kørsel helt ind under huden, kan KIA tilbyde et 1-dages kursus i KørGrønt-teknik i FDM-regi.

Den godkendte EU-test af bilernes brændstofforbrug bygger på et nøje fastlagt kørselsmønster, der afspejler by- og landevejskørsel med et bestemt antal start og stop undervejs. Men i praksis
afviger testmetoden fra almindelig kørsel og almindelige kørselsforhold på en række områder, der har stor betydning for det faktiske brændstofforbrug, når du selv sidder bag rattet. Der er f.eks. ingen reel luftmodstand under testen, der foregår på et rullefelt indendørs. Alt energiforbrugende udstyr som aircondition er slukket undervejs og med gennemsnitshastigheder på hhv. 19 og 62,6 km/t for by- og landevejskørsel ligger testhastighederne pænt under, hvad de fleste mennesker kører. I virkeligheden fungerer det officielle brændstofforbrug derfor mest af alt som et godt sammenligningsgrundlag mellem de forskellige bilmærker. Få mere at vide om den EU-godkendte testmetode hos KIAs KørGrønt-rådgiver.

Fakta til redaktionen
KIA Motors Europe er den europæiske salgs-, marketing- og servicedivision af KIA Motors Corporation. Divisionen har hovedkvarter i Frankfurt i Tyskland og dækker 30 markeder i Europa.

KIA Motors Corporation (www.kiamotors.com) producent af kvalitetsbiler til de ungdommelige blev grundlagt i 1944 og er Koreas ældste bilproducent. KIAs 15 produktions- og samlefabrikker er fordelt på ti lande, og de producerer over 2,5 millioner biler om året, og bilerne sælges og serviceres via et netværk af distributører og forhandlere i 149 lande. I dag har KIA over 47.000 ansatte på verdensplan og en årlig omsætning på 39 milliarder dollar. KIA er hovedsponsor for Australian Open i tennis og er FIFAs officielle partner fra bilbranchen FIFA er hovedorganet bag VM i fodbold. KIA Motors Corporations slogan The Power to Surprise er et udtryk for KIAs globale ønske om at overraske verden ved at tilbyde spændende og inspirerende oplevelser, som overgår forventningerne.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk), som blandt andet importerer så forskellige mærker som Aston Martin, Jaguar, Fisker og Isuzu. KIA Import Danmark AS, der startede herhjemme i 1996, har hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. KIA Import Danmark AS solgte i 2012 11.011 enheder, hvilket bringer KIA op på en flot 6. plads over bedst sælgende mærker. Dermed er vi også herhjemme blandt de hurtigst voksende bilmærker. Målet for 2013 er at nå i top 5.

Adm. Direktør
KIA Import Danmark AS
Mogens Lyngsø
Hauløkkevej 4, 7000 Fredericia
Mobil: +45 2125 7688
mly@kiamotors.dk

PR- & Marketing Koordinator
KIA Import Danmark AS
Lene Mejdal Iversen
Hauløkkevej 4, 7000 Fredericia
Mobil: +45 3091 2544
Lmi@kiamotors.dk

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, Europa, Australian, økonomi, 2013, EU, Aston Martin, fodbold, dollar, trafikken, jorden, energiforbrug, 2012, omsætning, landevej, FDM, energi, Fredericia, Motor, Europe, brændstof, Korea, Jaguar, hovedsponsor, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Holder i gridden - og venter

TV: Gumball-bilerne sendes afsted
GUMBALL 2013: De luksuriøse slæder blev sendt ud på den 5.000 kilometer lange strækning af David Hasselhoff
Læs mere her

Holder i gridden - og venter
Mens vi holder i gridden og venter, kan vi lige fortælle lidt om holdet
Læs mere her

søndag den 19. maj 2013

God økonomi i at tjekke bilen før ferien, Undgå bilferie-bøvl

Danskerne er allerede begyndt at tage på bilferie rundt om i Europa. Men mange biler bryder sammen på de udenlandske landeveje, forklarer Applus Bilsyn. Se her hvordan bileksperterne forbereder din bil på et par tusinde kilometers ekstra kørsel.

Bilferier kræver forberedelse især hvis man gerne vil spare på biludgifterne. Sådan lyder budskabet fra landets største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, som ofte hører om kunder, der har haft bilen på værksted i udlandet.

Ofte er den ekstra strækning og ekstra vægt, som ens bil skal håndtere på bilferien til Tyskland, Frankrig og Italien tungen på vægtskålen, der får bilen til at bryde sammen. Der er en markant forskel på at køre med fem personer og fuld oppakning og et par tusinde kilometer og mindre hverdagsærinder med blot en til to personer. Det regnestykke undervurderer mange. Derfor er de ikke opmærksomemme på at få tjekket bilen før afgang. Kontrollerer man bilen hjemmefra, undgår man sandsynligvis at bruge ferien på at betale dyre reparationer, siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

11.000 biler får problemer
Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Tusindvis af danskere skal snart på bilferie, og Applus Bilsyn ferietjekker i den forbindelse masser af køretøjer i disse dage.

Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan sende en bil på værksted, eller udsætte bilisten for ubehagelige og potentielt farlige køreoplevelser undervejs.

"Vores bilsagkyndige kender bilernes svagheder og gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet grundigt. På den måde lokaliserer de eksempelvis svagheder som slidt tandrem eller kølerslange, der bør skiftes før afrejse ", siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Husk miljømærke til Tyskland
HUSK LIGE MILJØMÆRKET: Ca. 50 tyske byer har i dag, hvor kun biler med et miljømærke må køre ind. Du kan læse mere om de tyske miljøzoner og se dem på dette kort. Miljømærker i gul og grøn bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Miljømærket skal udskiftes, hvis køretøjet får et nyt registreringsnummer.

Billedtekst:
UNDGÅ BILFERIEBØVL: Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Få derfor bilen gennemgået før afgang.

Læs mere her

tags: Tyskland, Italien, Europa, direktør, bilen, Frankrig, udland, virksomhed, landevej, miljø, oliestand, tandrem, bremser, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Så fik vi V8-lyd i symaskinen

Så fik vi V8-lyd i symaskinen
Smeden har pillet ved Nismoen, så den ikke får mindreværdskomplekser på gridden
Læs mere her

lørdag den 18. maj 2013

NY SEAT Toledo ? hverken minibil eller stationcar. Prisdyk slår igennem i mellemklassen

Det er ikke alle bilkøbere, der kan nøjes med en minibil eller måske ønsker en rummelig stationcar med meget plads. Og til de, der ønsker plads midt i mellem, kan SEAT nu tilbyde den nye SEAT Toledo. En bil i mellemklassen med 550 liter baggagerum til en pris fra kr. 154.900.

SEAT har produceret over 860.000 styk af de første to Toledo-modeller, der har været en overvældende succes for den tyske spanier. Og nu kan SEAT så præsentere den nye Toledo, der hverken er en minibil eller en stationcar. Og det er netop pointen med den nye Toledo, der har ekstraordinært meget plads for sin klasse, lyder det fra SEATs direktør i Danmark.

Der er masser af bilkøbere, der af pladshensyn ikke kan nøjes med en minibil, men heller ikke synes om at køre en stor stationcar. De vil gerne have god plads midt imellem. Og det får de med Toledo, der både har et fantastisk design og samtidig gemmer på de funktionelle dyder fra en hatchback og stationcar, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark.

Mere plads end du har behov for
Med en længde på 4,48 m er den nye Toledo 4 cm længere end forgængeren fra 2004 og har en stor, bredt åbnende bagklap. Den forholdsvis lange akselafstand giver udover god plads til bagage og masser af benplads til alle i bilen.

Den nye SEAT Toledo appellerer til kunder, der er på udkig efter en praktisk og prisbillig hatchback med masser af plads uden at skulle give afkald på SEATs kendetegn: Elegant design og dynamisk køreglæde, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Bedst i klassen på emission
Når det gælder forbrugs- og emissionstal er Toledo blandt de bedste i klassen. Toledo-kunder kan således vælge mellem de allernyeste motorer fra Volkswagen Group.
Højdepunkterne omfatter yderst effektive TSI-benzinmotorer på 1,2 og 1,4 liter og en 1,6-liters common rail-TDI-motor. En 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse fås i kombination med de mest kraftfulde benzinmotorer.

Benzin-versionen af Toledo udleder kun 116 g CO2 pr. km. Ecomotive-versionen, som er TDI-dieselmotoren, der leverer 105 hk fra en slagvolumen på 1,6 l byder på en værdi, som er bedst i klassen nemlig 104 g/km.

Den standardmonterede sikkerhedspakke til alle SEAT Toledo-modeller omfatter frontairbags til fører og forsædepassager, sideairbags foran og airbags, der beskytter hoved/overkrop, og er naturligvis tildelt 5 stjerner i den krævende Euro NCAP-test. De endnu mere veludstyrede Reference- og Style-udstyrsvarianter byder på mere udstyr på områderne komfort og design.

Priserne for den nye Toledo starter ved kr. 154.900, og den introduceres sidst i juni.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, bilen, benzin, Euro NCAP, stationcar, Volkswagen, gearkasse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Smoking? Hvad siger du?

Smoking? Hvad siger du?
Der er to dage til Gumball 3000 bliver skudt af - men arrangørerne bliver ved med at lægge os forhindringer i vejen
Læs mere her

fredag den 17. maj 2013

Nøglekomponent for førerassistentsystemer, Bosch har fremstillet en million radarsensorer

- Førerassistentsystemerne oplever boom
- Bosch har den nødvendige ekspertise for førerassistentsystemer
- Væsentlig forbedring af radarsensorernes ydelse og produktionsomkostninger
- Bosch anvender udelukkende det kraftige 77 GHz-frekvensbånd til radarsensorer

Når man kører bil, er den forankørende bil det vigtigste referencepunkt. Hvor stor er afstanden, og hvor hurtigt kører den Hvad mennesker kun kan bedømme skønsvis, kan radarsensorerne måle med ekstrem nøjagtighed op til 20 gange pr. sekund og derfor danner de grundlag for talrige kraftige assistentsystemer. Disse systemer holder automatisk den ønskede afstand til den forankørende bil, og i kritiske situationer sørger de for at advare og lave automatisk opbremsning. I Reutlingen nær Stuttgart har Bosch fremstillet en million radarsensorer, der bruger det effektive 77 GHz-frekvensbånd. Seriefremstillingen gik i gang i 2000. I lang tid var produktionstallene lave, men nu stiger de kraftigt. Mens det tog 13 år at nå den første million, vil den næste million forlade produktionsbåndet om lidt over et år. Vi vil opleve et regulært boom for førerassistentsystemer i de kommende år, siger Wolf-Henning Scheider fra Bosch. Bosch vil allerede i 2016 levere 10 millioner radarsensorer, fortsætter han.

Markedet for førerassistentsystemer oplever tocifret vækst
Bilproducenterne anvender det stigende antal assistentfunktioner for at skille sig ud fra konkurrenterne. En anden meget stærk drivkraft er Euro NCAP s fremtidige bedømmelsesproces: Fra 2014 skal en bil have mindst ét assistentsystem for at få fem stjerner, og fra 2016 er omfattende fodgængersikkerhed obligatorisk. Men når en sensor først er i bilen, kan den naturligvis anvendes til mange andre funktioner. Et videokamera, der registrerer kørebanen, kan f.eks. også registrere trafikskiltene. Bilisterne vil sætte stadig større pris på disse sikkerheds- og komfortfunktioner. Markedet for førerassistentsystemer vil opleve en vækst på over 20 % om året i de kommende år, siger Scheider.

Bosch tilbyder omfattende systemforståelse
Kraftige assistentsystemer kræver omfattende integrering af adskillige systemer i bilen. Assistentsystemerne kombinerer data fra en lang række sensorer for at danne et samlet billede af bilens omgivelser, og motor, bremse og styring udfører instrukserne.

Bosch vil være med til at præge de kommende år med ny teknik og nye funktioner. Virksomheden er ved at starte serieproduktion af den nye mid-range-radarsensor, der er lige så kraftig som sin forgænger, men mere kompakt og betydelig billigere. Sensoren leveres i varianter til montering for og bag. I 2014 vil en stereovideosensor, der kan måle afstande op til ca. 50 m, gå i produktion. For første gang er kun én sensor nødvendig til automatisk nødopbremsning for at øge fodgængersikkerheden.

Fremover vil nye funktioner spille en større rolle ved styring af bilen. F.eks. vil de bruge ultralydssensorer for at parkere fuldautomatisk, selvom bilens fører står uden for bilen, og de styrer gennem vejarbejde med snæver plads på motorvejen.
Med hver innovation rykker automatiseret kørsel uden ulykker et skridt nærmere., siger Bosch. Automatisering vil først stige gradvist på motorvejene. Fra 2014 kan bilisterne vælge en serieproduceret køassistent, som Bosch i stor udstrækning har udviklet. Ved lave hastigheder styrer denne funktion fuldautomatisk, mens bilens fører fortsat har det overordnede ansvar. Med tiden vil det være muligt at køre på motorvej med stadig højere automatiseringsgrader ved stadig højere hastigheder, indtil highwaypiloten automatisk overtager al kørsel fra tilkørsel til frakørsel.

Pressefoto: 1-CC-19146

###

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2012 havde koncernen ca. 306.000 ansatte og en omsætning på 52,5 milliarder euro. Siden starten af 2013 er der indført en ny struktur med fire virksomhedsområder Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2012 brugte Bosch ca. 4,8 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.800 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at øge livskvaliteten med produkter og serviceydelser med løsninger, der er innovative, nyttige og attraktive og dermed tilbyde teknik over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Mere information på www.bosch.dk, www.bosch-press.com

Læs mere her

tags: euro, bilen, retten, økonomi, Stuttgart, regnskab, 2013, 2012, omsætning, virksomhed, 2016, motorvej, Euro NCAP, ulykker, omkostninger, livskvalitet, Bosch, innovation, videokamera, kamera, 2014,

torsdag den 16. maj 2013

Ny vers. brugt ? hvad koster det

Vi bruger mange flere penge på at købe brugte biler end på nye, viser undersøgelse. Til gengæld får vi meget mere bil for pengene, når vi køber brugt

Danskerne elsker at købe biler. Nye som brugte. Sidste år blev der købt 170.000 nye biler og handlet over en halv million brugtbiler. Nu viser en analyse fra BilBasen og Spar Nord, at vi rent faktisk bruger flere penge på at eje en brugt bil end en ny. I gennemsnit bruger vi 1,49 kroner pr. kørte kilometer på at eje en af de 15 mest solgte nye biler, mens vi brugte 0,90 kroner mere eller 2,39 kroner pr. kørte kilometer på at eje en af de 15 mest solgte brugtbiler.

Vi køber de helt små biler fra ny, og omvendt de større brugte. Det er en tendens, der er forstærket gennem de seneste fire år, og den har aldrig været tydeligere end nu. Derfor bruger vi flere penge på at købe og eje en brugtbil sammenlignet med ejerskabet af en ny, siger Jan Lang, markedsanalytiker for BilBasen og Bilinfo.

Analysen er lavet på baggrund af de 15 mest solgte nye og brugte biler i de seneste 12 måneder. Den viser, at 13 ud af 15 nye biler tilhører de mindste klasser, mens det modsatte var tilfældet med de brugte, hvor 12 ud af 15 var større biler i firma- og familiebilklassen.

- Det bemærkelsesværdige ved markedet for minibiler i Danmark er, at det ikke er en generel forbrugslyst, der driver salget. Det er derimod en udpræget spareiver, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm med henvisning til, at forbrugertilliden i Danmark det seneste år har været frosset fast på et lavt niveau.

- Med tilkomsten af de meget billige og driftsøkonomiske biler har en del af markedet for nybilsalg så at sige revet sig løs fra konjunkturerne og lever i dag sit eget liv. Og det skyldes som analysen også viser at købet af en ny minibil i dag går hånd i hånd med danskernes lyst til at spare, uddyber Jens Nyholm.

Han tilføjer dog, at selv om minibilerne er et perfekt match til danskernes rationelle forbrugeradfærd, så kan minibilerne ikke opfylde de praktiske krav, danske familier har til deres primære bil.

- Du kan nu en gang ikke proppe to teenagere inklusive feriebagage og måske en barnevogn ind i en WV Up! Så det er ikke sådan, at markedet for de større biler er ved at forsvinde, men vi holder os til gengæld til de brugte familiebiler, som typisk falder til halv pris efter de første tre år på vejen, forklarer jens Nyholm.

Tendens vil fortsætte
Der er ingen tegn på, at vi vil bruge flere penge på nye biler i den kommende tid. Danskerne køber små, nye biler i et omfang, der er europæisk rekord, og tendensen er forstærket gennem hele 2012 og starten af 2013.

- Så længe forbrugertilliden vedbliver at være lav, så vil der være stor interesse for de små og billige biler. Men der kommer selvfølgelig et tidspunkt, hvor markedet for minibiler bliver mættet, og hvor der kommer så meget volumen på markedet for de brugte minibiler, at efterspørgslen i højere grad vil fordele sig her, vurderer Jens Nyholm.

Han tilføjer:

- Og så har danskerne efterhånden en rekordstor formue opsparet. Så der er ingen tvivl om, at når først konjunkturerne og forbrugertilliden vender, så vil vi også se, at danskerne igen begynder at købe de nye familiebiler, lyder det afsluttende fra Jens Nyholm.

<>
Fakta om undersøgelsen

De nye biler koster i gennemsnit 119.000 kroner
De brugte biler koster i gennemsnit 137.000 kroner

Service og vedligeholdelse for de nye biler koster i gennemsnit ejerne 11.800 kroner de første tre år
Service og vedligeholdelse for de brugte biler koster i gennemsnit ejerne 19.200 kroner gennem tre år

Afskrivning koster i gennemsnit ejerne af de nye biler 58.000 kroner de første tre år
Afskrivning koster i gennemsnit ejerne af brugte biler 63.000 kroner gennem tre år

Finansiering og forsikring koster i gennemsnit ejerne af de nye biler 39.000 kroner de første tre år
Finansiering og forsikring koster i gennemsnit ejeren af de brugte biler 51.000 gennem tre år

Det koster samlet 1,49 kroner pr. kilometer for en ejer af en ny bil de første tre år
Det koster samlet 2,39 kroner pr. kilometer for en ejer af en brugtbil gennem tre år


Læs mere her

tags: Danmark, euro, økonomi, 2013, forbrugertilliden, 2012, penge, bilsalg, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Gumball - dytten er i drømmeland

Gumball - dytten er i drømmeland
Vores Nissan Juke er byttet ud med en friskere en af slagsen og putter sig lige nu blandt superbiler af en anden verden
Læs mere her

onsdag den 15. maj 2013

Stor fremgang i bilsalget i april

2013 har, ligesom 2012 gjorde det, set en positiv udvikling i bilsalget. April oplevede således en ekstraordinær fremgang i bilsalget på over 30 procent jævnfør tal fra De Danske Bilimportører. Det er stadig primært de private købere, der står for den største del af fremgangen, men erhvervslivet er så småt ved at komme med.

April er en rekordmåned

Der blev i april solgt 30,7 procent flere nye personbiler, sammenlignet med samme måned sidste år. April sætter dermed ny rekord for bilsalget og sætter prikken over i et på den positive udvikling, som har præget de første måneder af 2013. Ligesom i 2012, og de første måneder af 2013, er det stadig de små mikro- og minibiler, der sælges og de private købere, som har den største købelyst og derved står for størstedelen af salget.

Erhvervssalget endelig i stigning
Mens erhvervssalget var sløvt i starten af 2013, har der endelig i april været en betydelig tocifret vækst. Det er et positivt signal om, at også denne del af markedet er på vej op. Varebilsmarkedet oplevede derved, at stigningen i april hjalp med til, at det samlede salg for de første 4 måneder af 2013 endte 1,8 procent højere end samme periode sidste år.

Lastbilssalget er også steget
Lastbilsmarkedet så en stigning i salget på 12,6 procent i april i forhold til 2012. Markedet er dog stadig på et lavt niveau og er samlet set faldet med over 20 procent over årets første 4 måneder.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Europa, 2013, 2001, 2012, bilsalg, erhvervslivet,

Korte nyheder om Toyota

Bedst til prisen? Karsten tester små biler
Bilsalget boomer, og det er især de små biler, danskerne køber ind. FDM har testet to af de mest populære Karsten Meyland Lemche fra FDM har testet to af det danske bilmarkedes største sællerter, Toyota Yaris og Ford Fiesta, og ifølge ham, er der især én bestemt type bilkøbere, der går efter biler i denne klasse.
Læs mere her

Bedst til prisen? Karsten tester små biler (klar)
Bilsalget boomer, og det er især de små biler, danskerne køber ind. FDM har testet to af de mest populære Karsten Meyland Lemche fra FDM har testet to af det danske bilmarkedes største sællerter, Toyota Yaris og Ford Fiesta, og ifølge ham, er der især én bestemt type bilkøbere, der går efter biler i denne klasse.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Ferrari pulveriseret

Gumball 3000 - startproblemer
Vi nærmer os med hastige skridt starten på Gumball 3000 løbet - og nu driller bilen
Læs mere her

Nye motorer til Volvo
En helt ny motorfamilie dukker op i Volvos store modeller til efteråret
Læs mere her

Ferrari pulveriseret
En dyr Ferrari bliver nærmest eksploderer i en højfartsulykke på Suzuka-banen
Læs mere her

tirsdag den 14. maj 2013

Danske parkeringspladser fyldt med spøgelser

Rigtig mange danske bilister har oplevet, at medtrafikanter løber fra ansvaret, hvis de kommer til at lave en bule i en anden bil på parkeringspladsen. Det er dog kun de færreste, der efter eget udsagn selv har lavet en parkeringsbule og ikke efterladt besked. Det viser en ny undersøgelse fra Codan Forsikring.

Jeg har aldrig påkørt en parkeret bil uden at efterlade mine kontaktoplysninger . Sådan svarer 93 procent af danskerne i en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Codan. Kun syv procent har således efter eget udsagn selv prøvet at påkøre en parkeret bil uden at give sig til kende.

Når danskerne skal svare på, om de har prøvet at finde en bule eller ridse på deres egen parkerede bil, uden at synderen har efterladt kontaktoplysninger, får piben dog en anden lyd. Her svarer hele 42 procent ja , og hver femte dansker (præcis 20 %) har endda oplevet det flere gange.

Der er således markant flere, der har fået end givet parkeringsbuler. Om det er en tilfældighed eller skyldes udbredt hukommelsestab, siger undersøgelsen ikke noget om. Det er derimod sikkert, at parkeringsbuler og -skrammer ofte laves på steder med mange p-båse som for eksempel indkøbscentre og større biografer.

Noget kunne pudsigt nok tyde på, at der kører en del spøgelser rundt på de danske parkeringspladser. Vores undersøgelse viser i al fald, at over 40% af danskerne har oplevet at få en parkeringsskade uden at synderen har givet sig til kende, men stort set ingen af os har forårsaget den skade. Så regnskabet passer ikke helt, siger Marianne Dahl Steensen, der er privatkundedirektør hos Codan.

Usikkerhed om dækning
Mange tusinde biler sendes hvert år til reparation på grund af ridser, skrammer eller buler, der er påført, mens bilen har været parkeret.

Men Codans undersøgelse viser, at kun 18 procent er helt sikre på, hvordan deres forsikring dækker, hvis deres parkerede bil bliver påkørt og skal på værksted. Og hver fjerde dansker (24 procent) svarer, at de ikke har nogen anelse om, hvordan forsikringen dækker i sådanne situationer.

En kaskoforsikring dækker sædvanligvis ikke parkeringsbuler. Men nogle forsikringsselskaber tilbyder dækning, hvis man fx har samlet en række forsikringer hos selskabet. Derfor kan det være en god idé at tjekke med ens eget selskab, så man ved, hvordan det dækker, forklarer Marianne Dahl.

Læs mere her

tags: biograf, direktør, bilen, regnskab, forsikringsselskab,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny Subaru Outback - bundsolid japaner

Gammeldags Subaru Outback
SUVen Outback er endelig klar med automatgear til dieselmotoren - men bilen er bagud på lækkerhed
Læs mere her

Ny Subaru Outback - bundsolid japaner
SUVen Outback er endelig klar med automatgear til dieselmotoren - men der mangler noget ...
Læs mere her

mandag den 13. maj 2013

Bosch mener at bilerne kan blive endnu mere brændstofeffektive

- Moderne teknik fra Bosch reducerer CO2-emissionen i alle segmenter
- De mest effektive motorer i den kompakte klasse er allerede i dag klar til 2020
- Naturgasmotorer sparer penge og hjælper med til at beskytte miljøet

Stuttgart Bosch-koncernen er overbevist om, at det er teknisk muligt at nå EU s CO2-emissionsmål for 2020 på 95 g pr. km. Vi arbejder på innovative løsninger med det formål at videreudvikle motorerne i alle bilklasser. Det er muligt at reducere brændstofforbruget yderligere, men det vil i nogle tilfælde give betragtelige ekstraomkostninger , oplyser Dr. Volkmar Denner, koncernchef hos Bosch og ansvarlig for forskning og udvikling hos Robert Bosch GmbH. Ud fra Bosch s synspunkt er det af afgørende betydning at betragte videreudviklingen af drivaggregatet ud fra et cost-benefit-perspektiv.

Inden for alle bilsegmenter ser Bosch et teknisk potentiale for at sænke CO2-værdierne yderligere og dermed beskytte miljøet og bevare ressourcerne. Kompakte biler opfylder allerede i dag kravene med den aktuelle teknologi. De mest avancerede dieseldrevne biler i dette segment udsender p.t. kun 81 g CO2 pr. km. Den mest avancerede benzindrevne bil klarer 99 g CO2 pr. km. Emissionsmålene for 2020 er for de kompakte bilers vedkommende inden for rækkevidde eller i nogle tilfælde allerede en realitet. Forbedringer af motoren kan reducere flådeværdierne yderligere.

Især i mellemklassebilerne er prisen et vigtigt kriterium. Derfor arbejder Bosch også på at gøre motorerne i dette segment endnu mere miljøvenlige og effektive, men samtidig til en overkommelig pris. Det kræver nye komponenter. Et eksempel er systemer, der effektivt kan genvinde bremseenergi og giver mulighed for en let elektrificering af drivaggregatet. Derfor vil yderligere bestræbelser i mellemklassebilerne også gøre det muligt at opfylde det meget ambitiøse EU-mål for 2020: Moderne dieselmotorer i denne klasse udsender i dag 105 g CO2/km, mens moder¬ne benzinmotorer udsender 115 g CO2/km.

Plug-in hybridsystemer forbedrer premiumsegmentet yderligere
For mange bilproducenter giver denne udvikling mening for kompakte biler og mellemklassebiler. Jo mere økonomiske de volumenstærke kompakte modeller i en bilflåde er, jo bedre kan emissionerne fra SUV erne nås. I bilerne i den dyre ende er det ikke længere nok blot at optimere forbrændingsmotoren for at nå CO2-målene. Yderligere besparelser kan opnås ved at reducere køremodstand og vægt yderligere. Samtidig udvikler Bosch som leverandør til bilindustrien effektive plug-in hybridsystemer, der gør det muligt at tilbagelægge op til 60 km rent elektrisk. Med disse systemer kan en SUV også reducere sin emission. Men det betyder også, at denne bilklasse vil koste mere. På den anden side har plug-in hybriden nye funktioner, der forbedrer premiumsegmentet yderligere. En bil med dette drivaggregat kører næsten støjfrit elektrisk, men har ikke desto mindre den samme rækkevidde som en bil med forbrændingsmotor. Drejemomentet i det ekstra elektriske drev giver endnu mere køreglæde pga. boosteffekten.

Ud over elektrificeringen af drivaggregatet ser Bosch også anvendelsesmuligheder for økonomiske naturgasmotorer i alle bilklasser. Naturgassystemer kan allerede i dag hjælpe med til at reducere CO2 ved lave ekstraomkostninger. Bosch-komponenter har her en teknisk fordel, sagde Denner. Forudsætningen for en yderligere markedspenetration er dog, at infrastrukturen udbygges betydeligt.

###

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2012 havde koncernen ca. 306.000 ansatte og en omsætning på 52,5 milliarder euro. Siden starten af 2013 er der indført en ny struktur med fire virksomhedsområder Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2012 brugte Bosch ca. 4,8 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.800 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at øge livskvaliteten med produkter og serviceydelser med løsninger, der er innovative, nyttige og attraktive og dermed tilbyde teknik over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Mere information på www.bosch.dk, www.bosch-press.com

Læs mere her

tags: euro, bilindustri, retten, økonomi, Stuttgart, regnskab, 2013, EU, koncernchef, 2020, 2020, 2012, omsætning, virksomhed, benzin, penge, omkostninger, teknologi, energi, livskvalitet, brændstof, miljøvenlig, Bosch, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om Er bilsælgeren på vej ud?

Er bilsælgeren på vej ud?
94 procent af alle bilkøb starter på nettet - og i USA gider en del købere ikke engang tale med sælgerne
Læs mere her

søndag den 12. maj 2013

Forårsklargøring af din bil

En forårsklargøring er en god investering efter en hård og lang vinter. På denne måde får du gået bilen efter i sømmene, så du kan køre en ny sæson sikkert i møde. På samme tid sikrer du gennem god bilpleje din bils handelsværdi. Autocom deler her nogle tips i forhold til en optimal klargøring af din bil.

Udvendig vedligeholdelse
Det er en god ide at begynde klargøringen med at tjekke vinduesviskerne, specielt gummiet, og se, om der er behov for at skifte dem. Bilens lygter bør også tjekkes, så du sikrer, at alle pærer er intakte. Dette gælder også blinklys og stoplys. Ved en ordentlig forårsklargøring kommer man heller ikke udenom en grundig vask.
Det bedste resultat fås ved en håndvask med spand, børste og slange, hvor man får mulighed for at komme godt og grundigt omkring bilen og ikke mindst undervognen og fælgene. Benyt samme lejlighed til at få pudset ruderne og give bilen en omgang voks. I samme omgang er det også nemt at tage bestik af, hvilke småskrammer og stenslag bilen har fået, og om den har brug for reparationer med en lakstift eller kræver en større lakbehandling.

Olier og silikone er godt
Med forårsklargøringen er det også tid til at tjekke, om bilen har de fornødne væsker. Tjek derfor, at der er nok sprinklervæske, motorolie og kølervæske på bilen, så den kører sommeren igennem uden problemer. Ved du ikke, hvordan du gør dette, så kan din lokale mekaniker hjælpe dig, og så kan han samtidig tjekke, at bilen ikke mangler bremsevæske. Gammel olie og bremsevæske kan medføre, at bilens motor hakker, og at bremserne ikke fungerer effektivt.
Et andet godt råd er at bruge en universalolie til smøre bevægelige dele som viskerarme og hængsler, samtidig med at alle bilens gummilister, som fx i døråbningen, har godt at få en gang silikone, for at de bevarer elasticiteten.

Skift til sommerdæk
Der er flere gode grunde til at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk. Sommerdæk bremser bedre end vinterdæk på både tør og våd vej, og når temperaturen stiger, holder de markant længere, fordi de er hårdere i gummiet. Tjek inden montering af dine sommerdæk, om der er nok mønsterdybde og at dækkene er fri for skader. Lovens minimumskrav er 1,6 mm, mens FDM anbefaler 3 mm.

Indvendig vedligeholdelse
Tøm bilen for ting og begynd med en grundig støvsugning. Her kan det være en god ide at tage alle måtter ud og ordne dem separat, hvilket samtidig gør det nemmere at støvsuge bunden af bilen grundigt. Til den indvendige rengøring af bilen bør du bruge en fugtig klud og evt. et vinylplejemiddel. Ruderne ordnes nemmest med et glasrengøringsmiddel og en god klud.

Autocom s forslag til en klargøringtjekliste:

1.Tjek vinduesviskere og lygter på bilen og giv den en grundig vask. Giv evt. også lak- og voksbehandling
2.Sørg for ny bremsevæske, at olier og vand er påfyldt samt brug evt. silikone til listerne
3.Undersøg sommerdæk for fejl og synlige skader og skift dæk
4.Gør bilen grundigt rent med støvsuger og rengøringsmidler

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Europa, bilen, silikone, 2001, Olie, FDM, fælg, bremser, undervognen,

Korte nyheder om Opel

Fem charmetrolde
Vi tester den nye Opel Adam mod konkurrenterne. Det kom der generelt nogle muntre stunder ud af.
Læs mere her

Pistolbevæbnede mænd røver tankstation
En tankstation på Roskildevej i Ortved ved Ringsted blev fredag aften lidt før klokken 22 udsat for et røveri, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.»Tre personer kommer ind på tanken. De to af dem er bevæbnet med pistoler. De truer personalet og får udleveret nogle kontanter, hvorefter de flygter fra stedet,« fortæller vagtchef Bent Sten Andersen.De tre mænd har tilsyneladende en flugtbil stående i nærheden på en sidevej. Et vidne ser en sort bil - muligvis en Opel Vectra - køre fra stedet.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Ferrari fløj henover badegæster

Baksensorer redder liv
Hver fjerde sammenstød ved lave fart kunne undgås med en baksensor, viser undersøgelse. Dansk havarikommission bakker op. Danmark ligger skidt til i statistikkerne på området
Læs mere her

Alt for mange bakulykker
Mens fortsat færre kommer til skade i trafikken, er der stadig væk mange, som køres over af bakkende biler
Læs mere her

Ferrari fløj henover badegæster
Fernando Alonsos Ferrari blev fløjet ind med helikopter til denne weekends F1 Grand Prix
Læs mere her

lørdag den 11. maj 2013

Markedsdag hos Diges i Skive: Dæk gik som varmt brød

Skibonitterne mødte talstærkt op, da XL-BYG Diges på Engvej fejrede webshopjubilæum. Leverandører og naboer holdt samtidig markedsdag ved byggemarkedet også Euromaster, der langede masser af sommerdæk over disken.

Ikke færre end 1.000 skibonitter skønnes at have lagt vejen forbi Engvej, da XL-BYG Diges fejrede webshopjubilæum. Dagen igennem skinnede solen højt fra en skyfri himmel, og der var ikke alene trængsel i selve byggemarkedet. Også på parkeringspladsen og nabogrundene var der livlig aktivitet. Det skyldes, at en række af Diges naboer og leverandører fejrede fødselsdagen ved at stå klar med gode tilbud på stande ved forretningen.

Udstillerne talte bl.a. lokale autoforhandlere, der havde taget opstilling med biler, Hancock Bryggerierne, der serverede øl og sodavand, og Skive Brandvæsen, der fremviste en brandbil med 34 meters stigehejs. Weber bød både på gode grilltilbud samt smagsprøver på, hvad man kan lave med deres produkter, og til haven kunne man købe alt fra plæneklippere til trillebøre. Dermed fik fødselsdagen også karakter af en markedsdag.

Stor interesse for sommerdæk, fælge og autoservice

Blandt de lokale virksomheder, der mest aktivt støttede op om arrangementet, var Euromasters dæk- og autoservicecenter i Skive, der med adresse på Engvej 15 er en af Diges nærmeste naboer. Ikke alene havde Euromaster i dagens anledning udlånt arealet foran centret til parkeringsplads dækfolkene var også at finde på en stand ved byggemarkedet.

Det var en rigtig god idé at være med, for vi er blevet opsøgt af mange nye kunder, som vi ellers ikke ville være kommet i kontakt med. Tidspunktet var da også helt perfekt, for det er nu, man skal have sommerdækkene på, hvis det endnu ikke er sket. På dagen har vi vel solgt 30 sæt personvognsdæk samt enkelte dæk til traktorer og andre erhvervskøretøjer, siger centerleder Lars Kjær fra Euromaster i Skive, der bemandede standen sammen med en af sine medarbejdere. Mens det skete, holdt en anden medarbejder centret åbent og tog imod alle dem, der kom ind for at booke tid til dækskift og betale for det, de havde købt på standen.

Vi har fået mangen en god snak med lokale bilister, og det har været hyggeligt og udbytterigt at møde kunderne i andre rammer end normalt. Mange har samtidig benyttet lejligheden til at stille spørgsmål om dæk, fælge og autoservice, og en del har booket værkstedstider, slutter centerlederen.

--

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 44 servicecentre og ca. 210 ansatte. Den lokale afdeling er beliggende på Engvej 15 i Skive. www.euromaster.dk

--

Billedtekster

Foto 1: Omkring 1.000 skibonitter skønnes at have lagt vejen forbi Engvej, da XL-BYG Diges fejrede webshopjubilæum. På stande ved forretningen stod naboer og leverandører klar med gode tilbud.

Foto 2: Ikke alene havde Euromaster i dagens anledning udlånt arealet foran deres forretning på Engvej 15 til parkeringsplads dækfolkene var også at finde på en stand ved Diges.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, virksomhed, Skive, byggemarked, XL-BYG, fælg,

Dagens nyheder - Læs bla. om 10 biler til under 80.000 kr.

10 biler til under 80.000 kr.
Priskrigen er igen skærpet - Chevrolet sænker prisen 10.000 kr. Se listen over de 10 billigste
Læs mere her

fredag den 10. maj 2013

Tid til at skifte til sommerdæk

Uret og havemøblerne er stillet frem, og nu er det også tid til at få sommerdækkene på bilen igen. Vejtemperaturen er på vej over de magiske 7 grader, og både af sikkerhedsmæssige og økonomiske hensyn er det tid til at skifte til sommerdæk nu

De relativt kolde temperaturer et godt stykke ind i april og maj har givetvis fået mange til at vente med at skifte til sommerdæk. Men nu er tiden inde, siger eksperterne.

En undersøgelse foretaget af den tyske bilteknik- og dækkoncern, Continental, viser, at bremselængden ved 100 km/t øges med omkring seks meter, når der køres med vinterdæk om sommeren.

- Vinter- og sommerdæk er bygget op, så de passer til hver deres årstid. Blandt andet bruges forskellige gummiblandinger, hvor vinterdækkene er blødere, så de ikke bliver stive i frostvejr. Til gengæld risikerer man som bilist, at dækkene føles mere sejlende , hvis man kører lange strækninger på vinterdæk i sommerhalvåret, siger adm. direktør Georg Nielsen, Continental Dæk Danmark A/S.

- Vinterdæk har et godt vejgreb om vinteren, men om sommeren skal der altså sommerdæk på. Sommerdæk er konstrueret til de vejrforhold, der gør sig gældende i sommerhalvåret. På grund af en anderledes mønsteropbygning har sommerdækket mere gummi på asfalten og det er vigtigt, for reelt er der jo kun en kontaktflade svarende til en hånd mellem bilens fører og passagerer på den ene side og vejen på den anden. Derudover giver de rigtige dæk tilpasset årstiden bedre køreegenskaber og komfort, fastslår Georg Nielsen.

Forkerte dæk er dyrere

Hvis man ikke vælger at købe nye dæk, men får monteret sættet fra sidste sæson, skal man huske at tjekke sine dæk, inden man begiver sig ud på landevejene med dem. Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler, at der er mindst 3 mm mønster på sommerdækkene.

Udover bedre køreegenskaber og et energiforbrug, der med de rigtige dæk typisk kan reduceres med op til 10-15%, er der også et kontant argument for at få de rigtige dæk på bilen. I 2011 blev bødetaksten for at køre med nedslidte dæk nemlig sat op til 1000 kr. pr dæk. Så hvis ens dæk ligger lige på slidgrænsen, kan det udover den øgede trafiksikkerhed være ganske fornuftigt at investere i nye inden sommerperioden.

Forbrugertips: Sådan opbevarer du dine vinterdæk

Dæk opbevares bedst hos dæk- og bilforhandlerne. Gør du det alligevel selv, så opbevar dine dæk i et mørkt, koldt og tørt rum
Har dækkene fælge, kan de evt. stables på en træpalle, så gummiet ikke bliver presset. Dækkene kan også hænge i fælgen
Har dækkene ikke fælge, skal du hverken stable eller hænge dit dæk, fordi det så bliver ujævnt. Stil dem derimod på højkant
Sørg for at dækkene ikke er i kontakt med kemikalier af nogen slags
Skriv på dækket, hvor det hører til på bilen (fx HF = højre forhjul/-dæk, VB = venstre baghjul/-dæk). Dækkene slides forskelligt, og ombyttede dæk kan påvirke sikkerheden og kørekomforten.

Kilde: Continental Dæk Danmark A/S

Fakta om Continental

Med en omsætning på 32,7 milliarder i 2012, er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer, bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse.

Continental er desuden en ekspert partner i netbaseret bil kommunikation. Continental-koncernen har i øjeblikket omkring 170.000 medarbejdere i 46 lande.

Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk-divisionen en omsætning på mere end 9.7 milliarder i 2012 og har i dag 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investeringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Continental er officiel sponsor for 2014 FIFA World CupTM i Brasilien og UEFA EURO 2016TM i Frankrig.

Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, 2011, direktør, bilindustri, bilen, økonomi, Frankrig, EU, Brasilien, energiforbrug, 2012, omsætning, 2016, landevej, kemi, energi, bilforhandler, kommunikation, Continental, miljø, 2014, fælg, Fakta,

torsdag den 9. maj 2013

SKODA har færrest fejl

Det viser en omfangsrig brugtbilstest foretaget af FDMs testcentre siden 2002 og beskrevet i FDMs medlemsblad Motor 5/2013. Testen er baseret på historiske data.

I alt er hele 69.000 biler blevet gennemgået med lup i en 3-timers test, der tjekkede på 150 punkter herunder en firehjulsudmåling.

FDM fandt i gennemsnit 5,8 fejl pr. bil, der blev testet. Resultatet for SKODA var 4,7 fejl, som dermed er testens bedste mærke i form af færrest fundne fejl pr. bil.

De testede biler var i gennemsnit 5,3 år og havde kørt 111.000 km.

Læs mere her

tags: 2002, 2013, FDM, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Bilsalget er eksploderet

Bilsalget er eksploderet
Salget af nye biler steg med knap 31 procent i forhold til sidste år
Læs mere her

onsdag den 8. maj 2013

Automatiseret kørsel, Bosch tester på tyske veje

- Bosch-testbil med autonom kørsel på den tyske Autobahn
- TÜV Süd bekræfter kvaliteten i det omfattende sikkerhedskoncept
- Test udført i trafikken fremskynder udviklingen af funktioner

Bosch tester autonom-kørsel på de tyske motorveje. Det erklærede mål er at afprøve de selvstyrende og selvkørende biler i hverdagens trafiksituationer og forbedre dem yderligere. I en uafhængig rapport, der roste det sikkerhedskoncept, som Bosch har udarbejdet til testkørsel, er den tyske organisation TÜV Süd absolut sikker på, at der ikke er noget, der står i vejen for test af disse testkøretøjer på offentlig vej . Wolf-Henning Scheider fra Bosch understreger betydningen af denne uafhængige test: Vi er absolut forpligtet til at overholde princippet om dobbelt kontrol.

Det første udviklingstrin er autonom kørsel på motorveje. Uden krydsende og modkørende trafik og fodgængere har motorveje færrest udfordringer for automatiserede systemer. Bilens manøvrer styres af en vognbaneholde-assistent, en afstands- og hastighedsregulering og en vognbaneskift-assistent. De nødvendige informationer om bilens omgivelser registreres af radar- og videosensorer fra Bosch. Resultaterne fra disse test baner vejen for endnu mere automatiserede kørefunktioner som f.eks. køpilot, der styrer bilen fuldautomatisk ved lave hastigheder. På vej mod at nå dette mål giver testene allerede værdifulde erfaringer, der f.eks. fremskynder udviklingen af forbedrede nødopbremsnings- eller undvigesystemer.
Resultaterne fra undersøgelsen hjælper med til at gøre det endnu mere sikkert og afslappet at køre bil, siger Bosch.

Selvom teknikken allerede er konstrueret til næsten alle situationer i motorvejstrafikken, er det specialuddannende bilister, der sidder bag rattet. Kun medarbejdere, der har stort kendskab til sikkerhedskonceptet og som har gennemført en særlig køreuddannelse, må deltage i testkørslerne.

Godt 5.000 ingeniører arbejder hos Bosch på at udvikle endnu mere effektive sikkerheds- og assistentsystemer, der danner grundlag for automatiseret kørsel. Det ansvarlige projektteam arbejder nu på sikkert at integrere disse funktioner med bilens sensorer, styreenheder og aktuatorer i et samlet system.

Pressefoto: 1-CC-19152 og 1-CC-19153

###

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2012 havde koncernen ca. 306.000 ansatte og en omsætning på 52,5 milliarder euro. Siden starten af 2013 er der indført en ny struktur med fire virksomhedsområder Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2012 brugte Bosch ca. 4,8 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.800 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at øge livskvaliteten med produkter og serviceydelser med løsninger, der er innovative, nyttige og attraktive og dermed tilbyde teknik over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Mere information på www.bosch.dk, www.bosch-press.com

Læs mere her

tags: euro, bilen, retten, økonomi, Stuttgart, uddannelse, regnskab, 2013, trafikken, 2012, omsætning, virksomhed, motorvej, livskvalitet, organisation, Bosch,

Dagens nyheder - Læs bla. om Fiaten med de tre liv

Fantastisk video: Drifting i verdensklasse
Red Bull går DC Shoes og Gymkhana-videoerne i bedene i denne fantastiske drift-video
Læs mere her

Fiaten med de tre liv
Fiat Punto hedder nu Punto som i gamle dage. Og prisen er sænket
Læs mere her

tirsdag den 7. maj 2013

BCA Bilauktion A/S i Vejle inviterer til unik veteran- og liebhaverauktion

Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 9. maj 2013, invitere BCA Bilauktion A/S i Vejle, til unik veteran- og liebhaverauktion

Hvert år på Kristi Himmelfartsdag afholder BCA Danmarks største liebhaverbilauktion over veteranbiler. Til auktionen er der 110 tilmeldte specialbiler, veteranbiler og liebhaverkøretøjer. Der er altid fuldt hus, uafhængigt af vejret. I mange familier er Veteran- og Liebhaverauktionen ligefrem blevet en tradition.

BCA markerer jubilæum og tildeler overskuddet fra årets veteranauktion til Vejle Sygehus Årets auktion vil i år også blive brugt som anledning til at fejre auktionshusets 40 års jubilæum, der fandt sted i 4. kvartal af 2012. Derfor bliver årets auktion endnu mere festlig end vanlig. Der etableres bl.a. en storstilet, og anderledes, auktion med alt fra ferierejser, weekendophold, vaskemaskiner, biografbilletter, i-pad´s samt meget mere, som alt sammen bortauktioneres til højestbydende. Summen på herlighederne overstiger tilsammen 80.000 - og er sponsoreret af flere erhvervsdrivende i Vejle og omegn. Hele overskuddet fra Veteran og Liebhaverauktionen, der forventes at overstige 100.000 har auktionshuset valgt at donere til kræftafdelingen på Vejle Sygehus.

Ta hele familien med til auktion og få en dag fuld af fart, fest og farver! På auktionsdagen d. 9. maj er der adgang fra kl. 8.00 - selve auktionen starter kl.11.00. Entre for voksne er 50 kr. inkl. katalog der er gratis adgang for børn under 14 år i følge med voksne. Fra kl. 10.00 vil der være opvisning fra Danmarksmesteren i flyvning med fjernstyret helikopter, Sebastian Duus. Opvisningen vækker normalt stor begejstring hos publikummer i alle aldre. Det ligger BCA meget på sinde at gøre dagen til en oplevelse for hele familien, derfor vil der blive etableret et legeområde for de mindste, bl.a. med gratis hoppeborg, klatrevæg med instruktør, lokumsræs, race-simulator, ligesom alle børn under 14 år får en overrakt en overraskelse. Auktionshuset håber med disse tiltag at kunne tiltrække hele familien til den festlige auktion.

Se årets tilmeldte biler allerede nu PÅ BCA Bilauktioners website www.bca.dk kan man allerede nu se det foreløbige katalog. Der er nu tilmeldt 110 køretøjer, hvoraf de 20 køretøjer er til højeste bud fra banker, advokater osv.
Tre eksempler på tilmeldte køretøjer men kig den komplette liste igennem og se de andre spændende emner.
 Mercedes-Benz SL65 AMG V12 BI-TURBO årgang 13-06-2005. Kørt 30.585 km på danske plader. Indsat af advokat og sælges til højeste bud.
 VW 1303 årgang 16-04-1973 kørt 68.000 km. Solgt af VW i Aabenraa, hvor den også er serviceret gennem alle årene. Indsat af privat ejer.
 Triumph TR6 årgang 01-07-1972. Bilen er på danske plader, fremtræder i pæn stand - lige klar til at køre sommeren i møde. Indsat af privat ejer.

Om BCA Bilauktioner BCA Bilauktion på Bugattivej i Vejle er en del af Europas førende auktionsgruppe indenfor auktion over biler, motorcykler og varevogne. Besøg de elektroniske auktioner, fysiske auktioner eller deltag Live Online via hjemmesiden www.bca.dk hvor du kan byde direkte. Med et årligt udbud på over 30.000 biler, har auktionscenteret i Vejle for længst markeret sig som Danmarks førende - og dermed også toneangivende for hele den danske autobranche. Derfor er BCA Bilauktion A/S stedet, hvor køretøjer omsættes professionelt, hurtigt og til højeste markedspris.
BCA Bilauktion A/S, Bugattivej 12, 7100 Vejle. Tlf.: 75 85 83 00

Læs mere her

tags: Danmark, biograf, billetter, Europa, Vejle, 2013, VW, Mercedes, helikopter, 2012, 1973, Aabenraa, Auktionshus, Mercedes-Benz,