torsdag den 9. juli 2015
Sådan undgår du feriekøresyge hos hund og kat
Ifølge veterinærsygeplejerske Karina Rom Baltzer bør feriehungrende danskere tage en række forholdsregler, inden de medbringer familiens firbenede venner på bilferien.Sommeren står for døren, og det betyder traditionen tro rejser til sommerhuset, sydpå eller andre steder for de feriehungrende danskere. For familiens kæledyr, hvad enten det er hund eller kat, kan årets sommerferie godt være lidt af en prøvelse.
Karina Rom Baltzer, der er veterinærsygeplejerske hos Køge Bugt Dyreklinik, mener, at især køreturen er vigtig at forberede dyrene på. En tur i bil kan være en meget stressfuld situation for kæledyret. Derfor er det meget vigtigt, at man gør sit forarbejde, siger hun.
Allerede som hvalp eller killing skal man lære sit dyr, at det er uproblematisk at køre bil. Begynd eventuelt med at have kæledyret i nærheden af eller inde i bilen uden at køre, og husk at anerkende dyrets mod med godbidder. Derfra kan man stille og roligt forsøge sig med korte ture, mens man roser dyret og fortsætter med at give godbidder, fortsætter veterinærsygeplejersken.
Det er ifølge Karina Rom Baltzer vigtigt, at træningen allerede begynder, når hvalpen eller killingen er meget lille. Ligesom med mennesker er indlæring nemmere for unge kæledyr. Desuden kan både voksne dyr og unger ifølge Karina Rom Baltzer have stor glæde af stressreducerende signalstoffer i forbindelse med køreturen.
Pas på varmen!
Hvis man i forbindelse med turen efterlader hunden eller katten alene i bilen, skal man være sikker på, dyret ikke lider overlast. Det sker hver sommer, at især hunde bliver overophedet, fordi de glemmes i bilen, forklarer Karina Rom Baltzer.
Desuden er det en god idé ikke at give hunden mad inden køreturen, da det kan fremkalde køresyge og kvalme, som senere kan udvikle sig til nervøsitet og angst for bilkørsel.
Skal dit dyr ikke med på ferie, men derimod i pension, kan det også være en god idé at forberede opholdet grundigt. Det er væsentligt i god tid at sikre sig plads et sted, man føler sig tryg ved. Måske kan det være en idé at benytte en pension, som dyret har prøvet tidligere, og hvor omgivelserne og lydene er velkendte, siger Karina Rom Baltzer.
Hun anbefaler at give hunde og katte deres vante tæpper eller bamser med samt at hjælpe dem med stressreducerende signalstoffer. Nogle dage inden opholdet kan man med fordel give hunde et halsbånd på med Adaptil, mens katteejere bør sikre sig, at pensionen benytter Feliway spray eller diffuser, tilføjer veterinærsygeplejersken.
Hvis turen går sydpå, er det vigtigt, at dyrene har de nødvendige vaccinationer. Inden man tager sin hund eller kat med til udlandet, bør man undersøge, hvilke vaccinationer der kræves i det enkelte land. I visse lande er der også krav om parasitbehandling inden indrejse. Er man i tvivl, kan man spørge på en dyreklinik. På samme måde bør man tjekke med dyrepensionen, hvilke vaccinationer de forlanger, råder Karina Rom Baltzer.
Fakta: Adaptil er et ikke-receptpligtigt adfærdsregulerende signalstof, der skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for såvel hvalpe som voksne hunde. Adaptil kan anvendes forebyggende eller i kombination med træning ved allerede opståede adfærdsproblemer. Produktet er uden bivirkninger og fås hos dyreklinikker og dyrehandlere som halsbånd, spray og elektrisk diffuser. Nærmeste forhandler anvises på www.adaptil.dk.
Feliway er et ikke-receptpligtigt adfærdsregulerende signalstof, som skaber en følelse af velvære og tryghed i kattens nærmiljø. Derfor kan Feliway anvendes til at berolige katte i pressede situationer og til at reducere stressniveauet i forbindelse med ændringer i deres miljø. Produktet er uden bivirkninger og fås både som spray og som elektrisk diffuser til stikkontakten. Feliway kan købes hos dyreklinikker og dyrehandlere nærmeste forhandler anvises på www.feliway.dk
Læs mere her
tags: bilen, Køge, udland, recept, stress, Rom, miljø, sygeplejerske, sommerferie, bivirkning, Fakta,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar