Dr. Volkmar Denner: Vi ønsker at tage et gigantisk spring fremad, når det gælder udviklingen af batteriteknologi. Det nye joint venture Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG starter i 2014. En fordobling af energitætheden er grundlaget for massemarkedet i 2020.
Robert Bosch GmbH og den japanske virksomhed GS Yuasa International Ltd. i Kyoto og Mitsubishi Corporation i Tokyo har etableret et joint venture. Det nye selskab Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG har hovedsæde i Stuttgart. Det vil udvikle den næste generation af lithium-ion-batteriteknologien. Denne generation er nødvendig for at gøre elbilen til et masseprodukt med succes i det næste årti. "Med dette joint venture vil vi tage intet mindre end et gigantisk spring fremad, når det gælder udviklingen af batteriteknologi. Det er vores mål at gøre lithium-ion-batterierne op til to gange så effektive", siger koncernchef Dr. Volkmar Denner, der også er ansvarlig for forskning og udvikling hos Robert Bosch GmbH.Mere effektive batterier vil betyde større rækkevidde for elbilerne. For forbrugerne vil det desuden gøre bilen mere økonomisk overkommelig, da de genopladelige batterier kan blive mindre. Robert Bosch GmbH og virksomhedens partnere er overbeviste om, at elektromobiliteten vil blive et massemarked fra 2020. Det er et vigtigt skridt i retning af en klimavenlig og bæredygtig ændring af mobiliteten.
Det nye joint venture Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG blev startet i november 2013. Bosch har en andel på 50 %, mens GS Yuasa International Ltd. og Mitsubishi Corporation har hver 25 %. Ledelsen har samme sammensætning. Den består af Dr. Rolf Speicher fra Robert Bosch GmbH, Toshio Ohara fra GS Yuasa International Ltd. og Yutaka Kashiwagi fra Mitsubishi Corporation. De vil til at begynde med lede et team på ca. 70 medarbejdere i Tyskland og Japan.
Batteripakke-knowhow møder battericellekompetence
Bosch vil støtte disse fælles aktiviteter med sin samlede portefølje af komponenter inden for elektromobilitet. Med sin kompetence inden for batteripakker og batteristyringssystemer er Bosch specialiseret i overvågning og regulering af celler og komplette systemer samt integrering i bilen. Desuden bidrager virksomheden med sin knowhow inden for produktionsprocesser og kvalitetsstyring i relation til serieproduktion i stor målestok af komplekse produkter.
GS Yuasa vil bidrage med sin mangeårige erfaring i produktion af lithium-ion-battericeller med høj energitæthed for øget rækkevidde og sin ekspertise i materialesystemer og elektrokemi. Som etableret producent af autorelaterede og ikke-autorelaterede lithium-ion-battericeller har GS Yuasa et stærkt udviklingsteam og moderne produktionslinjer med et højt automationsniveau.
Mitsubishi Corporation vil bidrage med sit globale salgsnetværk og erfaring som globalt agerende koncern. Desuden vil Mitsubishi bruge sin styrke i etableringen af globale værditilvækstkæder - der omfatter råmaterialer, materialer og salg for at sætte gang i det nye joint venture.
###
Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Ifølge foreløbige regnskabstal for 2013 havde koncernen ca. 281.000 ansatte og en omsætning på 46,4 mia. euro. (Bemærk: På grund af ændringer i lovgivningen om konsolidering er 2013-resultatet kun delvis sammenligneligt med tallene for 2012). Bosch-koncernen er opdelt i fire forretningsområder: Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. salgs- og servicepartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2013 anmeldte Bosch omkring 5.000 patenter på verdensplan. Bosch-koncernens produkter og serviceydelser er designet, så de er attraktive og forbedrer livskvaliteten med løsninger, der er innovative og nyttige. På den måde tilbyder Bosch teknologi over hele verden, der er "Invented for life".
Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som "Værksted for finmekanik og elektroteknik". Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Læs mere her
tags: euro, Tyskland, elbil, bilen, retten, økonomi, Stuttgart, regnskab, 2013, koncernchef, elbiler, 2020, lovgivning, 2020, Japan, Tokyo, 2012, omsætning, virksomhed, Mitsubishi, kemi, teknologi, overvågning, energi, livskvalitet, Bosch, 2014,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar