søndag den 30. september 2012

Korte nyheder om Toyota

5 minutter med 560 hk
Lexus LFA er nemmere at køre end din Toyota Corolla
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Hvilken bil skal være Årets bil?

Hvilken bil skal være Årets bil?
25 biler dyster om at blive Årets Bil - lav din egen top fem
Læs mere her

Ny bil til halv pris

Et af verdens største udlejningsselskaber fejrer 100 års jubilæum og sætter priserne markant ned resten af 2012. Det kan spare dig for tusindvis af kroner på månedsleje resten af året.

Det er udlejningsselskabet Sixt med hovedkvarter i München der markerer deres 100 års fødselsdag. I Danmark fejres fødselsdagen ved at de sender flere tusind biler på gaden til spotpriser. Lige nu kan du derfor spare tusindvis af kroner hvis du skal bruge en fabriksny bil i et par måneder, eller bare har lyst til at være bilejer i en længere periode.

Konceptet kaldes Mini-Leasing som egentligt bare er leje af bil i flere måneder ad gangen. Tilbuddet betyder reelt at den ekstremt populære FIAT 500 kommer til at koste 100 kr. pr. dag, og i de større bilklasser kan man få en Peugeot 508 til 125 kr. pr. dag; Vi fylder 100 år i og det skal fejres med et brag. Derfor har vi besluttet at lancere dette ekstraordinære gode tilbud. siger Kasper Gjedsted, adm. dir. Sixt Biludlejning Danmark.

Ifølge Sixt gælder tilbuddet i hele Danmark og inkluderer alt, bortset fra brændstof. Tilbuddet løber til og med udgangen af 2012.


Læs mere her

tags: Danmark, 2012, brændstof, Peugeot,

lørdag den 29. september 2012

Korte nyheder om Toyota

VW og Toyota slås om førertrøjen
Bilsalget toppes de seneste par år af Toyota og VW på skift. Og det er de små, der trækker læsset.
Læs mere her

Tusindvis kommer for sent til bilsyn hver måned

Undersøgelse viser, at mere end fire ud af fem adspurgte synsmedarbejdere oplever flere kunder hver uge, der kommer for sent til syn.

Mange bilister kommer stadig for sent til syn. Danmarks største synsvirksomhed har lavet en undersøgelse blandt medarbejderne, der viser, at tusindvis af danskere hver måned kommer for sent til bilsyn.

Vores medarbejdere oplever nærmest dagligt, kunder der kommer for sent til syn. Lidt hurtig hovedregning fortæller os, at vi med vores omkring 100 synshaller altså rammer et tal på den forkerte side af 20.000 bilejere, der kommer for sent til syn hvert år. Og det er som sagt blot vores synshaller. Der findes flere hundrede haller rundt omkring i Danmark , siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Tre ud af fire opdager ikke indkaldelsen
Årsagerne til at de danske bilejere udebliver fra syn er mange. Applus Bilsyns medarbejdere peger dog på én stor synder, synsindkaldelserne. Efter at Trafikstyrelsen begyndte at indkalde biler til syn via e-boks, er antallet af biler der bliver for sent fremstillet til syn eksploderet.

Folk opdager i første omgang ikke, at der ligger en synsindkaldelse i deres e-boks, så det er som regel ved et tilfælde, når de alligevel er inde i deres e-boks, at de pludselig opdager indkaldelsen. I visse tilfælde finder kunderne først ud af at de er indkaldt, når de modtager en automatisk bøde på 2.000 kr. for udeblivelse , slutter Per V. Rasmussen.



Faktaboks:
Nye regler der trådte i kraft d. 1. juli 2012 betyder, at man ti uger efter den oprindelige synsindkaldelse automatisk modtager en bøde på 2.000 kr., hvis man ikke har fremstillet sit køretøj til syn. Ikke nok med det så får man også et påbud om at indlevere sine nummerplader eksempelvis i en af Applus Bilsyns knap 100 nummerpladeekspeditioner. Undlader man dette, vil man fire uger efter modtage yderligere en bøde på 2.000 kr., ligesom politiet bliver bedt om at inddrage de pågældende nummerplader.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, 2012, virksomhed, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Falsk Bugatti solgt for millioner

Toyota dræber den elektriske bil
Toyota dropper den helt produktions-klare minibil iQ EV - Toyota tør alligevel ikke
Læs mere her

BMW er danskernes yndlingsbil
Danske bilejere er mest tilfredse med BMWs 5-serie, og mest utilfredse med Hyundai Getz
Læs mere her

Bilister risikerer at køre rundt uden lovligt lys
Moderne kørelys tænder ofte kun på forlygterne. Derfor er der risiko for, at man kører rundt i mørke uden lys bag på bilen.
Læs mere her

Falsk Bugatti solgt for millioner
Alan Rileys "Bugatti" indeholdt kun to original-dele. Alligevel gik bilen for 2,53 mio. kroner
Læs mere her

fredag den 28. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Monster-diesel

Mikrobiler dumper på komfort
Der er kæmpe forskel på hvordan du sidder i de allermindste biler. Kia Picanto er bedst, men hvem er værst?
Læs mere her

Ny Golf bliver billigere
Vi havde frygtet det værste - men den nye Golf bliver billigere end den nuværende
Læs mere her

De bedste vinterdæk - og de dårligste
Det er nemt at vælge vinterdæk: Continental og Michelin er suveræne til almindelige biler
Læs mere her

Monster-diesel
Den nye Audi A6 Avant med dieselmotor og to turboladere er en engleblid perle med et djævelsk overskud
Læs mere her

Kommunerne overholder aftale om kvalitetsløft i dagtilbud

KL undrer sig over de seneste dages mediehistorier, hvor der sættes spørgsmålstegn ved, om kommunerne overholder aftalen med regeringen om bedre kvalitet i dagtilbud.

Vi har en klar aftale med regeringen om at styrke kvaliteten i dagtilbud, og den aftale overholder kommunerne, siger KL s formand Erik Nielsen.

Han understreger samtidig, at KL og regeringen har aftalt at følge op og følge udviklingen i normeringerne fra 2012 til 2013.

Budgetlægningen er som bekendt ikke afsluttet. Man skal også huske på, at antallet af børn falder, og det har naturligvis indflydelse på kommunernes prioritering af dagtilbudsområdet. Men det er mit klare indtryk, baseret på en meget tæt dialog mellem KL og kommunerne, at kommunerne i deres budgetter for 2013 tager højde for den aftale, vi har indgået om bedre kvalitet på dagtilbudsområdet.

Samtidig vil jeg minde om, at der i 98 kommuner kan være mange forskellige veje til at styrke kvaliteten. Og det er nu engang den enkelte kommune, der bedst ved, hvordan kvaliteten i de enkelte dagtilbud løftes, understreger KL s formand.

Nogle kommuner kan have behov for at ansætte flere pædagoger. Andre kan have fokus på en anden tilrettelæggelse af det pædagogiske arbejde, herunder planlægning af læringsforløb. Og så kan der være kommuner, der har behov for noget helt tredje, siger Erik Nielsen.

For yderligere informationer kontakt pressechef Jonas Heltberg på 3370-3333

Læs mere her

tags: 2013, regeringen, 2012, regering,

onsdag den 26. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om BMW 1-serie med 600 hk

Korttids-leasing for 100 kr.
Krisen gør mini-leasing populært. For blot 100 kr. om dagen kan du lease en Fiat 500 - uden udbetaling.
Læs mere her

Av-av - blærerøv bliver straffet
BMW-ejers blærerøvstrick hævner sig med et brag
Læs mere her

Rigmands-drømme: Lamborghini på 20. etage
Har du råd til at bo i en af Singapores dyreste lejligheder, skal Lamborghinien selvfølgelig også have plads
Læs mere her

BMW 1-serie med 600 hk
Whoaaarp: Så er det alvor. BMW 1-serie fås med en tunet V8er fra M3, og spæner 330 på toppen
Læs mere her

Dyre rabatkort til Europas storbyer

Man skal læse det med småt, inden man køber et såkaldt CityCard, der giver adgang og rabat til storbyens seværdigheder og offentlig transport. Der er nemlig stor forskel på, hvad kortet giver adgang til og på kortets økonomiske fordele, viser ny undersøgelse af europæiske CityCards, FDM har lavet. Østrigske Wien Card er bedste køb.

Mange europæiske storbyer har samlet adgangsbilletter til byens museer, transport og andre attraktioner i et enkelt kort, et såkaldt CityCard. Omfanget af rabatter og fri transport m.m. varierer imidlertid. Man bør derfor undersøge grundigt inden køb, om det kan betale sig at købe et CityCard, da ikke alle kort er en god investering. Det viser ny undersøgelse, FDM har foretaget i samarbejde med EuroTest og de øvrige bilklubber i Europa.

Man bør sætte sig ind i, hvad kortet koster og giver adgang til sammenholdt med ens konkrete behov for museumsbesøg og transport rundt i byen. Gør man ikke det, kommer man hurtigt til at betale for meget. Hvor nogle CityCards giver adgang til samtlige museer og seværdigheder og fri transport rundt, giver andre blot giver rabat på entrébilletten. Andre kort igen er fleksible og tilbyder adgang til et antal seværdigheder efter eget valg samt rabat på øvrige attraktioner, butikker og restauranter , fortæller indkøbs- og produktchef i FDM travel, Jesper Ewald.

Undersøgelsen af i alt 16 CityCards er gennemført i 14 europæiske storbyer. Ingen af kortene får tildelt en samlet topkarakter i bedømmelsen, mens langt de fleste får tildelt en middelgod karakter. Det østrigske Wien Card indtager førstepladsen med karakteren god efterfulgt af Oslo Pass, mens Sloveniens Urbana Ljubljana Tourist Card opnår tredjepladsen. Herefter følger Amsterdam og ni andre byer, der alle opnår en middelgod karakter. Berlin City Tour Card, The Paris Pass og The Berlin Pass tildeles alle tre den samlede karakter dårlig.

Wien Card er billigere end næsten alle andre kort. Eneste undtagelse er prisbaskeren Zagreb Card, der sælges for så attraktiv en pris, at det er billigere at købe dette end et transportkort, der gælder til byens offentlige transport i samme antal dage. Prisen trækker dog gennemgående ned på den samlede bedømmelse for flere af kortene.

Det gælder også cOPENhagen Card, som opnår en samlet 11.-plads. Det københavnske CityCard kan dog sagtens vise sig at være en god forretning, idet kortet giver fri adgang til otte ud af 10 topattraktioner og inkluderer fri transport med bus og tog i hovedstadsregionen. Her skal det nævnes, at testen sammenligner priserne i de forskellige lande, og bedømmer ud fra hvad kortet koster, og hvad der er inkluderet i prisen. I denne del af testen har cOPENhagen Card fra København, som en forholdsvis dyr by, opnået en dårlig testscore.

Læs mere her

tags: euro, billetter, Europa, København, restaurant, økonomi, storby, førstepladsen, FDM, museum, hovedstad, Østrig, Slovenien, Oslo, offentlig transport, Wien,

tirsdag den 25. september 2012

En ny start for damerne

Damelandsholdet er på vej ind i en ny æra.

På et pressemøde i Vejle har Jan Pytlick mandag formiddag under overskriften En Ny Start præsenteret den bruttotrup, der skal føre det danske kvindelandshold ind i fremtiden med VM på hjemmebane i december 2015 og OL i Rio de Janeiro året efter som de helt store håb.

I første omgang har landstræneren og hans nye assistent, Ulrik Kirkely, sat navne på 22 spillere, som skal repræsentere Danmark ved GF Forsikring Golden League i Aarhus i weekenden den 5. 7. oktober samt yderligere 15 navne, der er med i arbejdet de næste fire år frem.

Truppen til GF Forsikring Golden League:

Målvogtere:
Cecilie Greve, HC Odense
Rikke Poulsen, KIF Vejen
Marianne Lundsby, Team Tvis Holstebro

Fløjspillere:
Mie Augustesen, Thüringer HC
Ann Grete Nørgaard, Team Tvis Holstebro
Louise Lyksborg, Viborg HK
Gitte Andersen, Randers HK
Trine Østergaard Jensen, FCM Håndbold
Fie Woller, FCM Håndbold

Stregspillere:
Susan Thorsgaard, FCM Håndbold
Mette Gravholt, Team Tvis Holstebro
Marianne Bonde, FIF

Bagspillere:
Pernille Holst Larsen, Viborg HK
Louise Burgaard, Team Tvis Holstebro
Stine Jørgensen, Aalborg DH
Lotte Grigel, Team Esbjerg
Sofie Strangholt Johansen, Randers HK
Sofie Bloch Sørensen, FIF
Julie Aagaard, SK Aarhus
Berit Kristensen, Randers HK
Ann Sofie Hjort, Ringkøbing Håndbold
Kristina Kristiansen, Team Tvis Holstebro

Den øvrige del af bruttotruppen for de næste fire sæsoner:

Målvogtere:

Sandra Toft, Team Tvis Holstebro
Søs Søby, Viborg HK
Christina Pedersen, FIF

Fløjspillere:

Maibritt Kviesgaard, FCM Håndbold
Maria Fisker, Viborg HK
Rikke Ebbesen, Aalborg DH
Louise Kristensen, SønderjyskE

Stregspillere:

Kathrine Heindahl, Team Tvis Holstebro
Sabine Pedersen, Viborg HK

Bagspillere:

Line Jørgensen, FCM Håndbold
Camilla Dalby, Randers HK
Lærke Møller, FCM Håndbold
Christina Krogshede, FIF
Trine Troelsen, FCM Håndbold
Nicoline Nielsen, Team Esbjerg

Læs mere her

tags: SønderjyskE, landstræner, Danmark, bruttotrup, Bond, Esbjerg, Susan Thorsgaard, HK, Vejle, Pytlick, Odense, Randers, december, SK Aarhus, Team Esbjerg, FCM, Holstebro, OL, FCM Håndbold, Lærke Møller, Viborg, Aalborg, Ringkøbing, Rio de Janeiro, Greve,

Korte nyheder om Toyota

Toyota dropper salg af rene elbiler
Kunderne er ikke parate til rene elbiler, mener Toyota, og dropper derfor salget af en elektrisk version af mikrobilen iQ kaldet eQ. I stedet vil man satse på plug-in-hybrider som Toyota Prius.
Læs mere her

Toyota dropper salg af elbil
Kunderne er ikke parate til rene elbiler, mener Toyota dropper derfor salget af en elektrisk version af mikrobilen iQ kaldet eQ. I stedet vil man satse på plugin-hybrider som Toyota Prius.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Gæt: Hvad mangler bilen?

Har du ild?
Australierne kan også lave hjulspind - endda med masser af flammer
Læs mere her

Coulthard kører brølende Mercedes
Eks-formel 1 kører David Coulthard tager en rundtur i Mercedes-Benz 591 hestes SLS GT
Læs mere her

Ny VW Golf gider ikke deltage i Årets bil-dyst
Kåringen af Årets bil i Danmark 2013 sker i oktober. En oplagt kandidat mangler.
Læs mere her

Markant flere bilister får bøde for brug af mobil
Politiet uddeler 50 procent flere mobilbøder. Prisen er 1.500 kroner.
Læs mere her

Gæt: Hvad mangler bilen?
Bilen i indslaget mangler noget - gæt hvad det er og vind en lækker rygsæk
Læs mere her

mandag den 24. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Biltest: Stor minibil blæser til kamp om kunderne

Miljøbil nægtet nyt miljømærke
Opel er berettiget til at bruge A+++-mærke, men må ikke for Trafikstyrelsen.
Læs mere her

TV: Dyr Ferrari 458 tilintetgjort
En smuk Ferrari 458 Italia blev forvandlet til en skrotbunke i lørdags. Se Ferrarien lige uheldet i indslaget
Læs mere her

Nyheder fra Toyota på Paris Motorshow

Læs mere her

Mærkeligt: Bil snubler i usynlig wire
Russer-tv: Den her har vi aldrig set før. En russisk bil fanger en wire og vælter bagover
Læs mere her

Mere magt til forbrugeren
Nyt ankenævn gør det nemmere og billigere at klage over værksteder og forhandlere
Læs mere her

Thomas: Glad for glidende kørsel
Thomas Møller, Aabyhøj:
Læs mere her

Biltest: Stor minibil blæser til kamp om kunderne
Kia Rio er blevet gennemgribende moderniseret. Den mest nøjsomme dieselvariant lever dog ikke helt op til løfterne.
Læs mere her

Nye synsregler skal redde 1.200 menneskeliv om året

Mere end tusind færre dødsfald og op til 36.000 færre trafikulykker er ifølge transportkommissær i EU facit, hvis forslaget om fælles synsregler for hele unionen bliver vedtaget.

Fremover kan bilejere med ældre køretøjer se frem til årlige bilsyn, ligesom motorcykel- og knallertejere, i modsætning til tidligere, fremover skal svinge en tur forbi synshallen. Hertil bliver et syn i langt højere grad baseret på objektive målinger frem for subjektive skøn. Det er en del af den pakke som transportkommissær i EU, Siim Kallas, har fremlagt.

Dansk synsvirksomhed bakker op
Der er tale om en omfattende revision af synsreglerne, der betyder væsentligt færre ulykker på de europæiske veje. Selvom de krav som danske synsvirksomheder skal leve op til, allerede er skrappe, så er der ingen tvivl om, at det nye regelsæt vil betyde endnu sikrere køretøjer på de danske veje.

Applus Bilsyn støtter kommissionens ønsker om strengere og hyppigere kontrol af køretøjer i forbindelse med syn. Specielt forslaget om mere anvendelse af udstyr så dele af synet ikke i så høj grad bliver lagt an på skøn som af konkrete målinger, hvilket gerne skulle give en ensartet og høj kvalitet , siger administrerende direktør for Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen, og nævner også årlige syn af ældre køretøjer, som det allerede kendes fra eksempelvis Sverige og Storbritannien.

71 procent flere trafikdrab i Danmark end i Sverige
I en rapport udarbejdet af det britiske transportministerium er netop Sverige og Storbritannien helt i top på listen over færrest trafikdødsfald i Europa. Mens Danmark i 2010 havde 48 dødsfald pr. 1 million indbyggere, er tallene for Sverige og Storbritannien henholdsvis 28 og 30 dødsfald pr. 1 million indbyggere.

De tal giver stof til eftertanke. Det er klart at når et land som Danmark, der har så stor fokus på trafiksikkerheden, alligevel har 60 % flere trafikdrab end i Storbritannien og mere end 70 % flere end i vores naboland, Sverige, så er det fornuftigt af EU-kommissionen at skæve til de regler, som de to lande følger. Hyppigere syn giver en højere trafiksikkerhed , slutter Per V. Rasmussen.


Faktaboks: Hvis EU-Kommissionens forslag bliver vedtaget, vil det blandt andet medføre følgende ændringer:

- Årlige bilsyn for køretøjer fra de er seks år gamle (den såkaldte 4-2-1-model)
- Periodisk syn af Motorcykler, knallerter og påhængskøretøjer
- Hvis en person- eller varebil har kørt 160.000 km eller derover ved første syn, skal den herefter underkastes årligt syn
- Flere objektive målinger bl.a. af støddæmpere og bremsevæskens kogepunkt

Forordningen træder i kraft 12 måneder efter vedtagelsen. Dog skal kravene, der bliver fastsat opfyldes indenfor en periode på højst fem år, efter den er trådt i kraft.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2010, Sverige, Europa, Storbritannien, direktør, EU, EU-Kommissionens, transportminister, kommissionen, trafikulykke, virksomhed, ulykker, trafikdrab, Motor, støddæmper, Fakta,

søndag den 23. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Brugttesten: Et godt køb

Brugttesten: Et godt køb
Afløseren er på trapperne, men Volvo V50 fra første generation holder sig stadig ung og spændstig
Læs mere her

Mejlby og Vilsgaard A/S præsenterer mange nyheder på Kimbrerskuet 5 og 6 oktober 2012

På Kimbrerskuet i år vil vi fremvise John Deeres nye R serie traktorer som alle har enestående PowerTech PVX og PSX motorer med Green Efficiency brændstoføkonomi, ingen ekstra væsker og suveræn robust ydelse.

Vores salgsteam står også klar til at fortælle om vores nye Løsninger der eliminerer driftsstop og fremmer driftssikkerheden PowerGard Maintenance, PowerGard Protection og PowerGard Protection Plus.
Nu er det dig, der bestemmer. Som landmand kan du ikke bestemme over vejret, uforudsigelige uheld eller konturerne på markedet. Men heldigvis kan du selv bestemme, i hvor god stand dine maskiner skal være, og du kan selv styre dine reparationsomkostninger. Hvordan Ved at investere i PowerGard: John Deere s fleksible løsninger til vedligeholdelse og beskyttelse af dine maskiner. Hver enkelt løsning er udviklet til at hjælpe dig med at opnå fuld kontrol med dine driftsomkostninger og du opnår maksimal driftssikkerhed på din bedrift.

PowerGard Maintenance kan udvides med to beskyttelsesordninger. Til planmæssig rutinevedligeholdelse og effektiv beskyttelse mod uventede reparationer efter reklamationsrettens udløb er PowerGard Protection eller PowerGard Protection Plus det eneste rigtige. De giver den dækning, du har brug for. Det er en klog investering i en mere sikker og forudsigelig fremtid. Hver enkelt af John Deere s tre PowerGard løsninger er udviklet specielt til at tilgodese landmandens budget og hans driftsforhold.

Vores nye Produktspecialist på AMS og sprøjter Mogens Mikkelsen vil også være at finde på standen. Han vil præsentere Vores helt eget RTK netværk, hvor vi inden længe dækker hele Nordjylland. Mogens Mikkelsen vil desuden præsenterer John Deeres AMS Agricultural Management Solutions Styresystemer. Hvor landmanden kan reducere sine overlap med op til 90 % alt afhængig af det styresystem og den signalpræcision, han benytter! John Deere s styresystemer hjælper landmanden til at spare både tid, brændstof og inputomkostninger på hver eneste tur over marken.

Man vil også kunne opleve et stort udvalg af Have og park-produkter på standen.
Herunder John Deere Z225 som er vores ZTR (Zero Turn Radius) basismodel, hvor der er kælet for detaljen, Z225 er udstyret med en stærk 2-cylindret motor på 14,6 kW, som yder pålidelig og konsekvent råstyrke. De intuitive betjeningsgreb er garant for, at brugervenligheden er i top. Det 107 cm store klipperskjold yder konstante toppræstationer og kan med det rette ekstraudstyr let omdannes til bioklip eller opsamling. Z225 er den perfekte løsning til plæner med mange forhindringer og til brugere, som ønsker høj fart og effektivitet.

John Deere X 125 vil også kunne findes på standen med sin forbavsende styrke. Er den en langsigtet investering. John Deere X125 plænetraktor har fuldsvejset ramme, støbejernsforaksel og UV-resistent motorhjelm, som sikrer fuld indkapsling af motoren det er bare en lille håndfuld af de mange fordele, der kendetegner disse robuste plænetraktorer.

I Tilbehør til have og park maskiner, præsenterer vi 4 nyheder fra John Deere
2 transportvogne på henholdsvis 200l og 280 liter og 1 bugseret Centrifugalspreder, der med sin store kapacitet på 100 liter er velegnet til spredning af frø og kunstgødning. Desuden en mindre Push centrifugalspreder der rummer hele 23 kg.

Udover John Deeres produkter vil vi vise masser af Kärcher produkter både højtryksrensere og støvsuger m.fl. Salgschef for Have & Park afdelingen Michael Nielsen vil være repræsenteret på standen begge dage.

Læs mere her

tags: retten, økonomi, kunst, Nordjylland, omkostninger, Management, brændstof, stemmer,

lørdag den 22. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny dom giver gode ideer: Parker ulovligt og spar penge

Biler vi vil ha tilbage
Her har du ti biler, som vi husker som helt fantastiske - giv dit bud!
Læs mere her

Søren: Rækkevidden er ikke noget problem
Søren Robert Nimb, Gevninge:
Læs mere her

Thomas: Ligeglad med benzinpriserne
Thomas Møller, Aabyhøj:
Læs mere her

Ulrik: Et rigtigt alternativ til normal bil
Ulrik Mølgaard Honoré, Virum:
Læs mere her

Helena: Tur til Aalborg krævede planlægning
Helena Nordtorp, Hvalsø:
Læs mere her

Ingen spontane bilture: Livet med elbil kræver disciplin
Det kræver stram batteriplanlægning at køre langt i den store elbilssatsning Renault Fluence Z.E. Men længere ture kan alligevel godt lade sig gøre. Følg prøveturen fra København til Aarhus på elkraft.
Læs mere her

Henning: Jeg savner bagageplads
Henning Kirk, Værløse:
Læs mere her

Jens: Rart at gøre noget for miljøet
Jens Erik Søllested, Haarby:
Læs mere her

Jens: Det skal være familiens primære bil
Jens Erik Søllested, Haarby:
Læs mere her

Ny dom giver gode ideer: Parker ulovligt og spar penge
Den nye dom om parkeringsafgifter fra Østre Landsret åbner for ny og billig langtidsparkering - måske...
Læs mere her

Husk at gøre fyret klar til varmesæsonen

De kolde nætter og morgener er kommet sammen med efteråret, og det er tid til at gøre fyret klar til varmesæsonen. Derfor er det vigtigt, at du får indstillet dit olie- eller gasfyr korrekt til vinterdrift.

Moderne fyr klarer omstillingen automatisk, men der er stadig rigtig mange kedler, som kræver, at man styrer omstillingen manuelt. Hvis fyret bliver stående på sommerdrift, producerer det kun varmt brugsvand, mens der er lukket af for radiatorerne. For ikke at fryse skal fyret altså slås over på vinterdrift, så der igen er gang i radiatorerne, siger Henrik Poulsen, der er teknisk konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Henrik Poulsen forklarer, at kedelanlæg, der er op til 15 år gamle, typisk regulerer sig selv, når udetemperaturen er under 17 grader. Ældre anlæg skal indstilles manuelt. Det er relativt simpelt at gøre.

På styringspanelet sidder en knap, som kan skrues fra sommerdrift til vinterdrift, hvor vinterdrift typisk vil være markeret med et radiatorsymbol. Når du har drejet knappen, skal du naturligvis holde øje med, om radiatorerne går i gang efter lidt tid. Anlægget slår selv ud, hvis der er problemer, og i det tilfælde skal du kontakte en installatør, siger Henrik Poulsen.

Han påpeger desuden, at det er vigtigt at overholde det treårige servicetjek for at undgå problemer.

Serviceeftersynet sikrer naturligvis, at kedlen virker, men det sikrer også, at systemet fungerer optimalt. Er det ikke tilfældet, kan det være, at fyret bruger for meget energi på at varme boligen op, og det giver så en ekstra udgift for boligejeren, siger Henrik Poulsen.

Endelig opfordrer han til, at man holder øje med forbruget og varmeudgiften.

Der er stor forskel på, hvor store udgifter boligejerne har til varmeudgifter, og hvis de er meget høje, så bør man overveje, om det kan betale sig at energirenovere boligen. I mange tilfælde kan en investering hurtigt tjenes hjem særligt hvis man opvarmer sin bolig med et ældre kedelanlæg med en lav virkningsgrad, siger Henrik Poulsen og henviser til, at boligejere kan benytte sig af boligjobordningen frem til udgangen af 2012.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Teknisk konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Henrik Poulsen, tlf. 77 42 42 44

Læs mere her

tags: boligejere, boligejer, 2012, energi,

fredag den 21. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om NU: Spar 100 kr. på en tankfuld benzin

Honda Civic Type R på vej
En ny Civic Type R er på vej - måske med hybrid-teknologi
Læs mere her

Så skal der hamstres: I dag sker årets største fald i benzinprisen
Benzinprisen falder med 20 øre. Men det varer ikke ved, advarer eksperter.
Læs mere her

TV: Audi A3 med mere plads
En mere praktisk femdørs udgave af Audi A3 er netop præsenteret: Audi A3 Sportback
Læs mere her

Så skal der hamstres: I morgen sker årets største fald i benzinprisen
Benzinprisen falder med 20 øre. Men det varer ikke ved, advarer eksperter.
Læs mere her

Folkevogn skal bygge ny Porsche
Kapacitetsproblemer tvinger Porsche til at få bygget den nye Boxter hos VW
Læs mere her

NU: Spar 100 kr. på en tankfuld benzin
Priskrigen på benzin presser prisen ned på 12 kr. Sådan finder du den billigste benzin
Læs mere her

Tendensen stigende: Flere unge køber nye biler

Sidste år afslørede tal fra en undersøgelse foretaget af BilBasen og analyseinstituttet YouGov, at unge i stigende grad køber nye biler i år ses yderligere en stigning.

Mange unge er nødsaget til at spare på udgifterne, men det behøver ikke betyde, at bilen skal købes brugt. Nye tal fra en undersøgelse foretaget af BilBasen og analyseinstituttet YouGov viser i hvert fald, at hele 35 % af unge i alderen 18-29 år købte deres sidste bil fra ny. Det er en stigning på 9,3 % i forhold til sidste år.

Morten Heuing, der er administrerende direktør for BilBasen er ikke overrasket over udviklingen.

Der kan være rigtig mange fordele ved at købe ny bil ikke mindst for førstegangskøbere og de med et begrænset budget. Mulighederne for at købe små smarte benzinøkonomiske biler til få penge bliver hele tiden flere, og det tror jeg, får mange unge til at købe nyt, siger Morten Heuing og fortsætter:

Man skal heller ikke glemme, at mange nye biler leveres i en pakkeløsning, hvor der kan være mange penge at spare på bilforsikringen.

Netop udgifter til bilforsikring, benzin og drift er da også områder, de fleste unge ønsker at spare på. Her svarer 76 %, at de forsøger at minimere omkostningerne på bilbudgettet.

Miljøbevidste unge

Af de unge der endnu ikke har købt ny bil, svarer 47 %, at de overvejer at udskifte deres nuværende bil med en billigere og mere miljørigtig af slagsen.

Ofte hænger de to ting jo sammen. De fleste biler i miljøklasse A koster mindre, har en mindre motor og dermed også et mindre benzinforbrug, som i sidste ende gavner miljøet. Men man kan også se på udvalget og efterspørgslen, at både bilproducenter og bilkøbere generelt har fået større fokus på miljørigtige biler , pointerer Morten Heuing

Tilfreds men ikke drømmebilen

Selvom 83 % af de unge fortæller, at de er glade og tilfredse med deres bil, mener 82 % stadig, at de ikke er i besiddelse drømmebilen.

Det er klart, at de fleste unge ikke er indehaver af drømmebilen. For nogle er drømmebilen en uopnåelig superbil, mens andre blot drømmer om bredere økonomiske rammer, der udvider mulighederne for bilkøb, mener Morten Heuing.

58 % af unge i alderen 18-29 år bruger mindst 100.000 kr. på køb af bil.

Fakta:
Unge der købte senest anskaffet bil fra ny 2011: 32 %
Unge der har købt senest anskaffet bil fra ny 2012:35 %
Unge der overvejer mere miljørigtig bil billigere i drift:47 %
Unge der forsøger at spare på det samlede bilbudget:76 %
Unge der mener, at de ikke kører i drømmebilen:82 %
Unge der er tilfredse med deres sidste bilkøb:83 %

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, i august/september 2012 .

Læs mere her

tags: 2011, direktør, interview, bilen, økonomi, 2012, benzin, penge, omkostninger, miljø, miljørigtig, Fakta, kaffe,

torsdag den 20. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Lækkede billeder: 800 hestes Porsche

Politiet dropper Ford og siger guten tag til Mercedes
Politiet får nye patruljevogne og motorcykler fra april 2013.
Læs mere her

V40 med cool offroad-look
Den roste Volvo V40 får firehjulstræk, 40 mm ekstra frihøjde og endnu federe look
Læs mere her

Lækkede billeder: 800 hestes Porsche
Brochuren der skal sælge en 800 hestes hybrid-porsche er sluppet ud i utide
Læs mere her

Nyt lovkrav om CVR-skiltning på gulpladebiler

Bøder i vente hvis ikke gulpladebiler lever op til kommende bestemmelser for CVR-skiltning. Ny hjemmeside giver råd og en hurtig løsning. Fra og med årsskiftet træder helt nye og betydeligt strammere regler i kraft for skiltning på gulpladebiler. Det betyder blandt andet, at firmanavn og CVR-nummer skal fremgå på begge sider af bilen med standardiserede bogstavtyper.

Og der er al mulig grund til at få styr på CVR-skiltningen allerede nu. Det kan nemlig blive en særdeles dyr omgang, hvis ikke gulpladebilen opfylder de nye bestemmelser fra SKAT med virkning fra den 1. januar 2013.

- Kravene til CVR-skiltning på gulpladebiler følges op af en benhård bødepolitik. Første gang man bliver taget uden godkendt skiltning, får man en bøde på 5.000 kroner anden gang 10.000 kroner, tredje gang 15.000 kroner og fjerde gange 22.500 kroner, siger Rune Fabricius, indehaver af den fynske virksomhed Foliekniven.dk.

Han har samlet regelsættet på det helt nye website www.CVR-skilte.dk. Her kan man både finde gode råd og svar samt bestille de nødvendige CVR-mærkater.

Manglende viden

Faktum er nemlig, at der kører mange firmabiler på de danske landeveje uden den snarlige retmæssige CVR-skiltning. Og mange er ifølge Rune Fabricius heller ikke klar over, hvad det nye regelsæt indebærer. De svar ønsker han at give ejere af gulpladebiler på CVR-skilte.dk.

- Der er klare regler for, hvordan et CVR-skilt skal tage sig ud, og dem har vi nu linet op, siger han og fortsætter:

-Jo før ejere af gulpladebiler får viden om konsekvenserne ved fremtidens regler for CVR-skiltning, jo bedre. Den nye hjemmeside, der fokuserer målrettet på reglerne, kan forhåbentligt anspore folk til at få styr på skiltningen.

Reglerne for CVR-skiltning på gulpladebiler omfatter samtlige biler, der er registreret til udelukkende erhvervsmæssig brug. Foruden CVR-nummer skal også navnet på den registrerede ejer af køretøjet fremgå på bilen - skrevet med bogstaver på mindst 5 centimeter i højden.
Læs mere på CVR-skilte.dk


Læs mere her

tags: bilen, politi, 2013, virksomhed, landevej, SKAT,

onsdag den 19. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Kørelys i nye biler kan være livsfarligt

Toyota FT86 med Supra-motor
V6eren fra Supra forvandler FT86 til en racerbil
Læs mere her

Fristende tryghed: Nu kan du købe bilen all inclusive
Skoda tilbyder bilkøb, som dækker finansiering, forsikring og reparationer.
Læs mere her

Skoda frister med tryghed: Nu kan du købe bilen all inclusive
Skoda tilbyder bilkøb, som dækker finansiering, forsikring og reparationer.
Læs mere her

Helt ny Kia Carens
Kia Carens er blevet større og smartere, og har stadig syv sæder
Læs mere her

Kia Ceed stationcar i weekenden
Den praktiske udgave af Kias populære mellemklassebil når forhandlerne i weekenden
Læs mere her

Kørelys i nye biler kan være livsfarligt
Mange nye biler har automatisk kørelys foran - men ikke bagpå.
Læs mere her

Danskerne er vilde med deres biler

Størstedelen af danskerne er glade og tilfredse med deres sidste bilkøb. Det viser ny opgørelse fra BilBasen og analyseinstituttet YouGov.

Selvom bilkøb og vedligeholdelse ofte er store udgiftsposter for danskerne, er de fleste glade for den sidst købte bil, viser en ny undersøgelse. Hele 89 % af de danske bilejere er tilfredse med deres sidste bilkøb, mens 51 % fortæller, at de oven i købet er meget tilfredse.

Når danskerne skal købe bil, er det ofte en stor beslutning, hvor der er mange følelser i spil, og der er mange ting at forholde sig til, hvad enten det handler om pris, køreegenskaber, udseende, praktik eller komfort. Derfor tror jeg også, at bilen bliver et overvejelseskøb på lige fod med boligkøb, hvor danskerne sikrer sig, at de bliver glade for bilen i det lange løb , mener administrerende direktør hos eBay Danmark, Morten Heuing.

Mere end et transportmiddel

Danskerne er ikke blot tilfredse med deres bil. Faktisk er hele 78 % af danskerne så glade og stolte bilejere, at de vil anbefale andre at købe samme bil, og her ser 32 % deres nuværende bil som deres deciderede drømmebil.

Mange danskere ser bilen som mere end bare et transportmiddel, der skal fragte fra a til b. De ved, hvad de vil have, og derfor går mange danskere heller ikke på kompromis med kvaliteten eller udseendet. Heldigvis kan man i dag få rigtig meget bil for relativt få penge, fortæller Morten Heuing.

Flere mærker i top

Når det handler om det konkrete mærke på bilen, scorer stort set alle bilmærker på det danske marked høj tilfredshed blandt ejerne. Den gennemsnitlige tilfredshed fordelt på samtlige mærker lyder på 88 %. Helt i top ligger Ford, Skoda, Kia og Hyundai med en tilfredshed fra 94-97 % i nævnte rækkefølge.

Fakta om undersøgelen:

Tilfredse med seneste bilkøb: 38 %
Meget tilfredse med seneste bilkøb: 51 %
Vil anbefale andre at købe samme bil: 78 %

Tilfredse bilkunder fordelt på mærke: Hyundai 97 %, Kia 96 %, Skoda 95 %, Ford 94 %

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, i august/september 2012 .


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, interview, bilen, 2012, penge, Hyundai, Ford, Skoda, transportmiddel, Fakta,

tirsdag den 18. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Sjovere end naboens Audi A4

Tysk eller japansk i Polo-klassen?
Vil du have en bil, der er billig i drift, er Toyota Yaris og Opel Corsa to gode bud
Læs mere her

Livsfarligt kørelys i nye biler
Mange bilfabrikker de senere år har udstyret deres modeller med kørelys foran - et lys, der tænder, uden at baglygterne bliver tændt.
Læs mere her

Kia klar med sportslig coupe
Kia er klar med endnu en udgave af sportscoupeen med det kunstlede navn pro_ceed
Læs mere her

Sjovere end naboens Audi A4
Volvo S60: Den mindste diesel gør et godt job i Volvos mellemstore - og den er sjovere end Audi A4
Læs mere her

Konference om brugerinddragelse

Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Danske Patienter og Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS) sætter på en konference fokus på effekt af og status for inddragelse af borgere, patienter og pårørende.

Konferencen vil præsentere konkrete erfaringer med at inddrage brugerne - både på det individuelle og på det organisatoriske niveau.

Konferencen giver svar på:

Hvilke faglige, organisatoriske og kulturelle udfordringer og muligheder står vi overfor
Hvordan ser disse udfordringer og muligheder ud fra et patient- eller pårørendeperspektiv
Hvilke gode erfaringer, metoder og resultater kender vi til, og hvad skal der til for at implementere dem

Spørgsmålene vil efterfølgende blive diskuteret i paneldebatter mellem både politikere, patienter og faglige repræsentanter.

Gennem paneldebatter, plenumoplæg og parallelsessioner vil konferencen præsentere national og international viden om brugerinddragelse.

Læs mere her

tags: politi, Sundhedsvæsenet, Sundhedsstyrelsen,

mandag den 17. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Hold dig fra de billige familie-slæder

Hold dig fra de billige familie-slæder
Familiebiler med plads til syv er populære som brugte, men de ældste og billigste er dårlige køb
Læs mere her

Veteranmotorcykler til orienteringsløb for 36. gang

Lørdag den 25. august blev endnu engang afholdt orienteringsløb for veteranmotorcykler på Als, og for femte år i træk var endestationen Euromasters dæk- og autoservicecenter i Sønderborg, hvor dagen sluttede med frokost og MC-træf.

Alsløbet har igennem 36 somre været blandt Danmarks førende orienteringsløb for veteranmotorcykler, og lørdag den 25. august fræsede 45 veteraner atter op og ned ad de alsiske landeveje. Løbet var arrangeret af Poul Iversen og Svend Erik Holm fra den lokale afdeling af Dansk Veteran Motorcykleklub (DVM). For femte år i træk var Euromaster sponsor, og dækcentret på Nørrekobbel i Sønderborg fungerede igen som mållinje for de deltagende motorcykler. Efter løbet bød værkstedet de omkring 120 sultne motorcyklister og ledsagere på sandwicher, øl og vand, ligesom pladsen lagde scene til et veteranmotorcykeltræf, hvor alle interesserede kunne se nærmere på maskinerne.

Yngste deltager var 73 år

John Iversen, centerleder hos Euromaster i Sønderborg, er glad for at støtte op om arrangementet. DVM kontaktede os, fordi de manglende et sted at være, når løbet blev afgjort, hvor alle kan samles og stille deres motorcykler til skue. Opstillingen er et fantastisk syn specielt, når man tænker på, hvor meget historie der findes i hvert enkelt tændrør.

Kun de allermest rutinerede køretøjer må deltage i løbet den nyeste motorcykel var fra 1939 og dermed over 70 år gammel. Den ældste var af mærket Douglas og fra 1914. Med i løbet var alle de klassiske mærker som Monet, Goyon, Triumph, Royal Enfield, Harley Davidson, Rudge og Nimbus. Vi er utrolig glade for at promovere den klassiske motorcykelkultur. Og ikke mindst lægge hjul til, forklarer John Iversen, der sponserede splinternye veterandæk til vinderne af løbets første- og andenpladser.

Dækkenes levetid er trods alt hverken 70 eller 100 år ligesom selve motorcyklernes, så vi bidrager gerne med et par sæt til de vindende maskiner, smiler centerlederen, der også kan glæde sig over to dage inden Alsløbet at være blevet tildelt en grøn smiley af Arbejdstilsynet efter et uanmeldt kontrolbesøg.

Centerlederen fortæller, at Euromaster prioriterer at støtte gode initiativer i lokalsamfundet igennem sponsorater, og at det giver megen god respons fra kunderne. Det er en god måde at skabe positiv opmærksomhed på, vurderer han og fortæller, at Euromaster i Sønderborg bl.a. også sponserer SønderjyskE.

Hovedkomponenterne skal være originale

Alsløbet er opdelt i klasser efter årgang, og om man kører med eller uden observatør. Motorcyklerne skal være så tæt på den originale stand som overhovedet muligt. Det vil sige, at hovedkomponenterne forgaffel, hjul, motor og gearkasse skal være fra motorcyklens registreringsår. Selvom arrangementet er sponseret af et dæk- og autoservicecenter, får uheldige motorcykler ifølge arrangør Poul Iversen ikke hjælp herfra under løbet. Tre af de medvirkende kørte i stykker i år, og vi klarer selv al bugsering og reparation. Det er blot en del af udfordringen for os entusiaster, siger han.

John Iversen er glad for samarbejdet. Det er en fornøjelse at være med. Hos Euromaster er vi eksperter i alle slags dæk til personvogne, erhvervskøretøjer og motorcykler, herunder også veterandæk; og løbet er en god lejlighed til at komme tæt på et så nichepræget marked. Samtidig synes også vores kunder, at det er spændende at betragte de flotte maskiner, så arrangementet er til glæde for mange, slutter centerlederen.

--

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 43 servicecentre og ca. 210 ansatte.

--

Billedtekster

Foto 1: For femte år i træk fungerede Euromasters dæk- og autoservicecenter på Nørrekobbel i Sønderborg som mållinje, og efter løbet kunne alle interesserede her se nærmere på de deltagende motorcykler. (Foto: Euromaster)

Foto 2: Alsløbet har igennem 36 somre været blandt Danmarks førende orienteringsløb for veteranmotorcykler. (Foto: Svend-Erik Olsen)

Foto 3: 45 veteraner fræsede den 25. august atter op og ned ad de alsiske landeveje. Den ældste var fra 1914, mens den nyeste var fra 1939. (Foto: Svend-Erik Olsen)

Foto 4: Alsløbet er opdelt i klasser efter årgang, og om man kører med eller uden observatør. Motorcyklerne skal være så tæt på den originale stand som overhovedet muligt. (Foto: Svend-Erik Olsen)

Læs mere her

tags: SønderjyskE, Danmark, euro, cyklist, landevej, Sønderborg, Arbejdstilsynet, Motor, gearkasse,

søndag den 16. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny sparemotor sætter liv i mini-Renault med små særheder

Ny sparemotor sætter liv i mini-Renault med små særheder
En dieselmotor løfter oplevelsen ved at køre Renault Twingo. Bilen er økonomisk, men også lidt plaget af alder.
Læs mere her

Nyt EU-mærke gør vinterdækmarkedet mere overskueligt

De nye EU-regler for sikkerheds- og miljømærkning af dæk, som skal gøre det nemmere for forbrugeren at vælge det rette produkt, modtages positivt af branchen. Dog gøres opmærksom på, at mærkningen ikke giver et fuldstændigt billede af dækkenes egenskaber eller kan erstatte individuel rådgivning.

--

Danske forbrugere kan allerede nu støde på EU s nye sikkerheds- og miljømærke for dæk, der bygger på samme idéer som de velkendte energimærkningsordninger for hvidevarer, elpærer, forbrugerelektronik og biler. Dækkene tildeles karakterer på en syvpunkters skala, hvor G er lavest, og A er højest. Dels bedømmes rullemodstanden, der har betydning for brændstofforbrug og CO2-udledning, og dels vejgrebet på våde veje, som har betydning for sikkerheden. Derudover angives dækkets udvendigt målte støjniveau i decibel.

Nye dæk skal mærkes

Alle dæk, der er produceret med henblik på salg i EU, har siden den 1. juli skullet forsynes med mærket; og fra den 1. november skal mærket være påført alle personvognsdæk, som sælges i unionen dog med undtagelse af dæk, som er fremstillet inden den 1. juli.

En stor del af de vinterdæk, der bliver solgt i den kommende sæson, er allerede produceret og dermed ikke mærkede; men vi vil inddrage mærkningen i vores kunderådgivning hurtigst muligt, så forbrugerne får et bedre udgangspunkt for at foretage et informeret valg, lover Carsten Kure, Marketing Manager hos Euromaster, der er EU s største dækforhandler.

Vi er spændte på, hvor hurtigt forbrugerne tager mærkerne til sig. Det afhænger selvfølgelig dels af succesen med den forbrugerrettede kommunikation omkring emnet, dels af, i hvilket omfang dækcentrene overholder de nye regler, siger civilingeniør Martin Hellung-Larsen fra Center for Grøn Transport under Trafikstyrelsen, der er tilsynsførende med ordningen. Hvis en dækforhandler ikke følger reglerne, vil vedkommende kunne blive politianmeldt.

Branchefolk: En god idé, der ikke kan stå alene

Dækbranchens Fællesråd, der er paraplyorganisation for bl.a. Dækimportør-Foreningen, Dæk Specialisternes Landsforening og Rådet for Større Dæksikkerhed, hilser den nye mærkningsordning velkommen med ledsagelse af et enkelt forbehold.

Vi ser ordningen som en klar fordel for forbrugeren, der nu får mulighed for direkte at sammenligne produkterne ud fra nogle faste kriterier. Det er et godt supplement til råd fra en fagmand; men mærkningen giver ikke et fuldstændigt billede. Vi havde gerne set, at den forholdt sig til flere væsentlige indikatorer for miljøbelastning, totaløkonomi og kvalitet, herunder ikke mindst dækkenes estimerede holdbarhed, siger rådets direktør, Volker Nitz.

Også Carsten Kure fra Euromaster ser mærkningen som et positivt tiltag, der dog ikke kan erstatte individuel rådgivning. Forbrugerne vil genkende ordningen fra hvidevarebranchen, hvor man har vænnet sig til at gå efter A-mærkede produkter for at spare på energien. I dæksammenhæng vil mærkningen give kunderne et grundlag for kritisk at vurdere, om et dæk dumper på nogle af de basale egenskaber, nemlig brændstoføkonomi, støj og bremselængde. Dækcentrene har dog i uændret grad en vigtig opgave i at sikre, at hver enkelt forbruger får individuel rådgivning med udgangspunkt i vedkommendes kørselsbehov, biltype og pengepung.

Udrydder dårlige dæk

Carsten Kure regner med, at mærkningen vil bidrage til at fjerne dæk af dårlig kvalitet fra markedet. Nyligt producerede dæk, der ikke lever op til EU s nye mindstekrav, må ikke sælges efter den 1. november. I øvrigt må man forvente, at de produkter, der scorer dårligst, vil blive fravalgt af forbrugerne, vurderer han.

Dækbranchens Fællesråd gør opmærksom på, at producenterne selv er ansvarlige for testning og mærkning af deres dæk. Derfor anbefaler direktør Volker Nitz, at man i købsprocessen bevæbner sig med en vis portion sund skepsis. Vi har tidligere oplevet kinesiske dæk bære vinter-, fart- og vægtgodkendelser, som de ikke kunne leve op til. De kendte mærkers oplysninger om egne produkter kan man roligt tage for gode varer; men virker et tilbud på A-mærkede dæk af tvivlsom oprindelse for godt til at være sandt, er dét nok også tilfældet, slutter han.

--

Billedmateriale

Foto 1: Danske forbrugere kan allerede nu støde på EU s nye sikkerheds- og miljømærke for dæk, der bygger på samme idéer som de velkendte energimærkningsordninger for bl.a. hvidevarer og elpærer. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-LL11.png

Foto 2: Rullemodstanden, der har betydning for brændstoføkonomi og miljø, bedømmes sammen med vejgrebet på en syvpunkters skala. Derudover angives dækkets udvendigt målte støjniveau i decibel. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-LL12.png

Foto 3: Alle dæk, der fra den 1. juli produceres med henblik på salg i EU, skal forsynes med mærket. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-LL13.jpg

Foto 4: Vi ser ordningen som en klar fordel for forbrugeren, der nu får mulighed for direkte at sammenligne produkterne ud fra nogle faste kriterier, siger direktør Volker Nitz fra Dækbranchens Fællesråd. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-LL14.jpg

Billederne kan downloades i højopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.

Læs mere her

tags: direktør, politi, CO2-udledning, økonomi, EM, downloade, EU, penge, energi, kommunikation, organisation, brændstof, miljø, forbrugerelektronik,

lørdag den 15. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Honda CR-V: Vi tester den

Brugttest: Køreglæde i stort format
Ford S-Max står som et godt brugtkøb
Læs mere her

Honda CR-V: Vi tester den
Honda CR-V er blevet lidt mere af det hele. Og prisen bliver danskervenlig
Læs mere her

Volvo V40 årets mest sexede firmabil

Volvo V40 D2 kan nu smykke sig med titlen Årets Businessbil 2013 . Dommerne roser svenskeren for dens ergonomi, sikkerhed, fede køreegenskaber og frække design.

I overlegen stil susede Volvo V40 D2 først over målstregen foran ni andre kompakte firmabiler under kåringen af Årets Businessbil 2013 . Juryen bestående af otte rutinerede firmabilister, en ergoterapeut og to motorjournalister var benovet over svenskeren: Man sidder fantastisk. Den kører komfortabelt, men sportsligt. Sikkerhedsudstyret er helt i top, og så er den til at betale. Samtidig mente flere, at Volvo V40 er så lækker, at det nærmest bliver sexet at være kørende salgskonsulent.

Det er syvende gang, at sælgernes fagforening, Business Danmark, kårer årets Businessbil. I år i samarbejde med Morgenavisen Jyllands-Posten. Med årets vinder er det virkelig lykkedes at forene sporty køreglæde med sikkerhed og sparsommelig, vurderer Lars Bundgaard, trafikpolitisk formand i Business Danmark.

Volvo V40 har bare det hele til en overkommelig pris omkring 300.000 kr. Køreoplevelsen er suveræn, den har stil og sender klare signaler til omverden. Samtidig er den testens mest miljørigtige bil med et forbrug på knap 28 km på literen. Og ikke mindst er den netop vurderet som den mest sikre bil af Euro NCAP, , siger han.

En super arbejdsplads
Kåringen af årets businessbil handler om langt mere end tekniske præstationer og køreegenskaber. Den skal give landets firmabilister en bedre forståelse for bilen som arbejdsplads og lægger særlig vægt på arbejdsmiljø og ergonomi. Og her var Volvo V40 i særklasse, konstaterer ergoterapeut Kate Severinsen fra arbejdsmiljøkonsulentfirmaet Crecea.

Volvoen er en yderst fleksibel bil med rigtigt gode sæder, og ergonomien er i top. Alt er inden for rækkeafstand. Skuldrene er i en neutralstilling, så man ikke belaster nakke, skuldre og den øvrige del af ryggen. Sæderne byder på en god støtte til lår, mens den har lændestøtte, der er nem at indstille, siger Kate Severinsen.

Businessclass på mellemklasse
I modsætning til de tidligere seks års kåringer af businessbilen, bestod feltet i år af firmaklassens mindre bilmodeller og altså ikke de klassiske stationcars som Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Ergonomi og sædekomfort i mellemklassebilerne er et langt stykke hen ad vejen på højde med standarden i den større jobbilsklasse, vurderer Kate Severinsen. Så i lyset af den øgede skat på firmabiler giver det mulighed for at spare lidt eller få mere luksus uden at betale ekstra.

Den største forskel er, at der er mindre plads i bilerne og på den måde mindre plads til at variere indstillingerne, så sæde, rat og nakkestøtter kan justeres perfekt, siger Kate Severinsen, som også hæfter sig ved, at ind- og udstigningshøjden er lavere. Sæderne er generelt lige så gode og velstøttende og i mange tilfælde med vigtig lændestøtte, som i den større businessklasse. Hun vurderer, at Volvo V40 næsten er på højde med de seneste års suveræne ergonomi-vinder, VW Passat.

Volvo V40 D2 vandt foran Mercedes A-klasse og BMW 116. De øvrige syv testbiler var: Citroën C4, Ford Focus, Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra, Renault Grand Scenic og VW Golf.

Kontaktinformation
Lars Bundgaard, trafikpolitisk formand i Business Danmark, tlf. 31757853.
Kate Severinsen, ergoterapeut i arbejdsmiljøkonsulentfirmaet Crecea, tlf. 41187944.

Læs mere her

tags: Danmark, Volvo, bilen, politi, sex, 2013, VW, Jylland, BMW, fagforening, fagforening, Renault, Mercedes, Euro NCAP, Toyota, Hyundai, stationcar, Opel, Citroën, journalist, arbejdsmiljø, ergoterapeut, Ford, miljø, komfortabel, miljørigtig, Volkswagen,

fredag den 14. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmark får super-racerbane

Danmark Rundt – ny rekord
Kulfiber-raceren Carbon3 slog rekorden på trods af hårdt vejr i Kategat
Læs mere her

Danmark får super-racerbane
Kendte kræfter lægger op til super-racerbane på Lolland
Læs mere her

Biler og cykler rammer hinanden oftere i september

Bilister og cyklister bør holde godt øje med hinanden i september, hvor antallet af tilskadekommende til cykels stiger. Har du en bil over ti år, så hold øje med bremserne. I gennemsnit har ældre biler ni gange så mange fejl på bremserne som yngre modeller, siger Applus Bilsyn.

Kører du i bil eller på cykel til daglig, så træd lidt mere varsomt i pedalerne i september:

Antallet af tilskadekommende cyklister er hvert år højest her. Samtidig betyder ekstra mange cyklister i trafikken, at det er vigtigt at være klar på bremsen. Har du en bil over ti år, kan det være en god idé at få den kontrolleret, fordi ældre biler har ekstra mange fejl på bremserne, viser tal fra Applus Bilsyn.

- Fra vores syn af over 500.000 køretøjer om året ved vi, at biler over ti år har ni gange så mange fejl på bremserne som biler under fem år. Der opstår flere fejl på biler i takt med, at de slides. Derfor er det vigtigt at kontrollere bilen regelmæssigt og sørge for, at bilens bremser og sikkerhed er intakt, fortæller Per V. Rasmussen, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn, der henviser til et nyt EU-forslag, der netop vil ændre syn af biler over seks år fra hvert andet til hvert år for at nedbringe de mange fejl på ældre biler.

Statistikken lyver ikke: September er farligst
I de seneste otte år har september hvert eneste år været den måned med flest tilskadekommende to-hjulere. Eneste undtagelse er 2011, hvor der var 2 procent flere ulykkesfugle i august end i september. I 2008 og 2009 var der henholdsvis 82 og 43 procent flere tilskadekommende i september end i august. Alle årene falder antallet af ulykker stejlt fra oktober og frem.

Ekstra mange cyklister giver sammenstød med biler
Tallene i Danmarks Statistik viser desuden, at ca. ni ud af ti cyklistuheld skyldes sammenstød med andre køretøjer læs biler.

Rigtig mange danskere cykler til og fra arbejde i september, fordi vejret fortsat er mildt. De ekstra mange cyklister på vejene resulterer i flere solouheld og især sammenstød og påkørsler fra biler. Mange glemmer imidlertid at søge erstatning. Derved kan de misse tusindvis af kroner, siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd, der hvert år hjælper hundredvis af danskere, der er kommet til skade i trafikken.

Danmarks Statistik anslår, at de reelle skadestal er fem gange højere, idet de fleste skader ikke anmeldes på skadestuerne.

Billedtekst
Ekstra mange cyklister på vejene! Antallet af cyklister, der kommer til skade, topper hvert år i september.


Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2011, 2008, direktør, bilen, EU, Danmarks Statistik, trafikken, cyklist, ulykker, bremser,

torsdag den 13. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Bilsyn en gang om året

Bilsyn en gang om året
Nye fælleseuropæiske synsregler lægger op til syn en gang om året
Læs mere her

Smagsoplevelse til ølentusiasten

Nu kommer det traditionsrige og prisvindende bryggeri, Samuel Smith med en smagsoplevelse af dimensioner.

Deres populære Old Brewery Pale Ale og Organic Best Ale fusioneres i en ny enkelt bryg, som døbes ORGANIC PALE ALE.

ORGANIC PALE ALE er brygget på hårdt vand, trukket fra den 250 år gamle brønd, og det bedste økologiske byg samt
økologiske kvalitets humle.

Fermentering i Yorkshire, fremkalder en fyldig og blød maltsmag, som vil minde dig om, at lækkert øl udelukkende er et produkt af godt plejet økologisk jord og de bedste råvarer.

Etiketten er baseret på den originale Pale Ale etiket som Samuel Smith brugte efter at have vundet Guld Medalje ved bryggernes internationale udstilling i 1896.

Samuel Smith Organic Pale Ale lanceres i specialhandelen og førende supermarkeder i løbet af efteråret, og vil koste ca. Kr. 45,- for 550 ml. og ca. Kr. 35,- for 335 ml.


Læs mere her

tags: råvarer, supermarked, økologi,

onsdag den 12. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Rigmænd får ekstra regning for køb af fede biler

Video: 0-395 km/t på 22,2 sekunder
Russisk Gallardo sætter ny rekord på 1 mile-strækningen. Se dyret her
Læs mere her

To bilgiganter hævder at have sat samme salgsrekord
Toyota og Ford siger begge, at de har verdens mest solgte bil i 2012.
Læs mere her

Dansk trimaran i gang rekordforsøg
Danmarks hurtigste sejlbåd, trimiranen Carbon3, jager lige nu en 16 år gammel rekord Danmark Rundt
Læs mere her

Gårsdagens Fifth Gear var optaget i Danmark
Vicki satte danske Nicki Pedersen i stævne på en dansk speedway bane
Læs mere her

Rigmænd får ekstra regning for køb af fede biler
Velhavere købte billige luksusbiler af svindler - og hæfter nu for store afgiftskrav fra Skat.
Læs mere her

Nu kan elbiler skifte batteri ved Nyborg

Skift batteriet i din elbil på fem minutter og kom hele landet rundt uden støj og røg.

Sådan lyder tilbuddet til eksisterende og kommende elbilister, som nu kan skifte batteri på Fyns første batteriskiftestation.

Fredag 24. august blev batteriskiftestationen ved afkørsel 45 Nyborg Øst indviet. Batteriskiftestationen giver elbilister i biler med udskifteligt batteri fri mobilitet på det meste af Fyn, og er samtidig med til at binde Danmarks tre største byer sammen i et elbilnetværk som snart dækker det meste af Danmark.

Batteriskiftestationerne placeres strategisk langs de danske hovedfærdselsårer, og her kan ejere af Renault Fluence Z.E., verdens første elbil med udskifteligt batteri forlænge elbilens rækkevidde ved at udskifte det afladte batteri med et friskt på fem minutter. Det hele foregår automatisk, mens føreren bliver siddende i bilen.

Stationen blev torsdag indviet af Nyborgs Borgmester Erik Christensen, som også glæder sig over at elbilen nu er blevet et reelt alternativ til benzin- og dieselbilerne:

- I Nyborg er vi meget optaget af at sikre et godt og bæredygtigt miljø. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med Better Place om at udbrede infrastrukturen, så vi kan få flere elbiler på de danske veje. Vi ser os selv som en grøn kommune, og derfor har vi også gang i rigtig mange forskellige energibesparende projekter i kommunens mange bygninger. Vi er med i flere andre elbilprojekter, hvor både vores ansatte og borgere tester forskellige muligheder af. Blandt andet tester vores hjemmepleje elbiler for at se, om det er et muligt grønt og miljørigtigt alternativ, siger Erik Christensen, borgmester Nyborg Kommune.

Batteriskiftestationerne udgør sammen med hundredvis af offentlige ladestandere det netværk, der gør elbilen til et reelt alternativ til benzinbilen. Forud er gået et stort og komplekst udviklings- og testarbejde for at sikre høj driftskvalitet og en god oplevelse for bilisterne:

- Det er et stort skridt i vores arbejde mod at tilbyde danskerne muligheden for at køre elbil uden at gå på kompromis med rækkevidden. Der ligger mere end fire års internationalt udviklingsarbejde bag og vi er allerede i fuld gang med afsluttende tests af de næste stationer. Målet er at have en hovedparten af netværket i drift i sensommeren og national dækning inden årets udgang, siger Johnny Hansen, CEO, Better Place Danmark.

Batteriskiftestationerne kan benyttes frit af Better Place medlemmer i elbiler med udskifteligt batteri. Medlemskabet omfatter ud over adgang til batteriskiftestationerne også en privat ladestander på hjemadressen og strøm til et fast antal kilometer om året. Sammenlignet på totalomkostningerne kan man spare mellem 10% og 20% på bilbudgettet og samtidig spare klimaet for 3 ton CO2 årligt.

For yderligere oplysninger eller aftale om testkørsel i Better Place-netværket, kontakt venligst:

Mikkel Linnet, pressechef, Better Place Danmark, tlf.: 3173 0561, e-mai: Mikkel.linnet@betterplace.com

Better Place har indtil videre etableret mere end 250 offentlige ladestandere i danske byer og 150 standere hos virksomheder. Hver ladestander kan oplade 2 biler ad gangen
Hertil kommer ladestanderne ved Better Place-medlemmernes bolig, som gør at elbilisten hver dag vågner op til en fuld tank. Netværket udbygges fortsat.
En Renault Fluence Z.E. kører 185 kilometer på en opladning målt efter den europæiske NEDC-test. I trafikken er rækkevidden i elbiler afhængig af kørestil, vind- og vejrforhold mm. Erfaringerne blandt medlemmerne hos Better Place er, at rækkevidden på de fleste ture ligger mellem 100 og 140 km.
I elbiler med udskifteligt batteri kan batteriet skiftes på fem minutter. Batteriet stilles til rådighed som del af Better Place-medlemskabet, der også inkluderer strøm, privat ladestander, 24 timers kundeservice og adgang til Better Places offentlige ladestandere og batteriskiftestationer. Alt sammen til en fast månedlig pris.
Fordi ejerskabet af batteri og elbil er adskilt er Renault Fluence Z.E. den første moderne elbil i Danmark, som målt på de totale omkostninger er billigere end en tilsvarende benzin- eller dieselmodel.
Knap 90% af danskerne kører under hundrede kilometer om dagen, og vil derfor primært lade elbilen ved deres private ladestander. Better Place forventer, at medlemmerne i gennemsnit vil benytte batteriskiftestationerne 15-25 gange om året.

Om Better Place
Better Place is the leading global provider of electric car networks that enables the mass market adoption of electric cars through an innovative battery switch model that makes driving electric cars more affordable, convenient and sustainable than today s petrol-based cars. Better Place owns and operates a network of battery switch stations and public/personal charge spots, along with the supply of batteries that power the cars, to provide drivers with instant range extension and the convenience to drive, switch and go across an entire region. The World Economic Forum has named Better Place a Global Growth Company Industry Shaper for its innovative approach in advancing the global switch to electric cars.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, elbil, bilen, borgmester, elbiler, Nyborg, Renault, trafikken, Johnny Hansen, virksomhed, benzin, omkostninger, energi, strategi, Ford, miljø, miljørigtig,

tirsdag den 11. september 2012

Korte nyheder om Toyota

Toyota vildledte danske bilkøbere
Køb dig en ny Toyota Aygo fra 79.990 kroner og få 18.000 kroner for din gamle bil uanset mærke og stand. Det slagtilbud lokkede kunder ind hos Toyota, men det viste sig, at det ikke var ...
Læs mere her

Toyota vildledte danske bilkøbere
Forbrugerombudsmanden har indskærpet over for Toyota, at kunderne ikke må vildledes ved tilbud på biler Køb dig en ny Toyota Aygo fra 79.990 kroner og få 18.000 kroner for din gamle bil uanset mærke og stand.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Det offentlige skal trække elbilen i gang

Toyota får rap over fingrene for vildledende lokkeannonce
Tilbud om, at man kunne få 18.000 kroner for sin brugte bil er påtalt af Forbrugerombudsmanden.
Læs mere her

Fanget på kamera: Motorcykel-tyve i slåskamp
En flok engelske tyveknægte fik de butiksansatte efter sig, da de ville stjæle dyre motorcykler
Læs mere her

Toyota stopper ulovlig markedsføring
Toyota har fået forbrugerombudsmanden på nakken på grund af ulovlig markedsføring
Læs mere her

Passat til rigtige mænd
Din kone og chefen presser dig til at købe en Passat i stationcar-udgaven, men bare rolig: Der er håb forude med den nye Alltrack-udgave
Læs mere her

Stiv russer smadrer biler - og får bank
En russer, vodka og en entreprenørmaskine er en farlig cocktail
Læs mere her

Det offentlige skal trække elbilen i gang
De Radikale vil booste det fortsat haltende salg af elbiler ved, at hver fjerde offentlige bil bliver eldrevet
Læs mere her

Kom og mød Micro Technic på E12!

Micro Technic vil præsentere flere nyheder på Danmarks største elektronik messe E-12, bl.a. ny webside og webshop.

Micro Technics nye webside indeholder, udover en masse information om virksomhedens EMS-afdeling, også et shop-modul til salg af standard-produkter: www.PC104shop.com. Målsætningen er, at du skal kunne finde og bestille din vare på 3 kliks og så blot afvente sporings-nummer, forsendelses-information, og i sidste ende din vare. Hør mere på messen!

Micro Technic vil naturligvis også præsentere produktnyheder på E12:

Den nye Blackbird-2800 tilbyder en unik og billig løsning til online datalogning og kontrol, og med det lavest mulige strømforbrug.

Eagle-2800 til online datalogning og kontrol kan konfigureres til flere hundrede I/O signaler, og dermed forbinde et stort antal sensorer og instrumenter.

Micro Technic glæder sig til at se DIG på messen!


Læs mere her

tags: Danmark, EM, virksomhed, strømforbrug, forsendelse,

mandag den 10. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan renser du din cykelkæde

Se Miss Tuning 2013
Ny, klassisk babebil-kalender er snart klar
Læs mere her

Ny Opel cabriolet hedder Cascada
Ny Astra Cabriolet fra Opel med blødt tag
Læs mere her

Så voldsom er en frontal-kollision
To russiske biler støder sammen på en landevej - og det går hårdt for sig
Læs mere her

Kraftfuld cabriolet giver dig komfort for millioner
Mavepustende accelerationer og fuldautomatisk udstyr i luksusklassen er blandt fornøjelserne, når prisen nærmer sig 3 millioner.
Læs mere her

Sådan renser du din cykelkæde
En ren kæde giver dig en mærkbart bedre cykel-oplevelse. I dette tv-indslag kan du se, hvordan du gør det bedst
Læs mere her

40 år ? og i fremgang

BCA, Danmarks største bilauktion, fejrer 40 års jubilæum i september. I modsætning til andre fyrreårige, så kan BCA glæde sig over at runde det skarpe hjørne i fremragende form og i fortsat fremgang

Der var en gang . Sådan starter et ægte eventyr. Og det er langt fra en overdrivelse at betegne BCA s udvikling for et eventyr. En tirsdag i september 1972 oplevede verden og Vejle første gang Jysk Bilauktion i aktion. I en nedlagt ridehal åbnede Per Kjærsfeldt sammen med sine forældre nemlig det, vi i dag kender som BCA Autoauktion. På åbningsdagen var 40 biler tilmeldt begivenheden. Stemningen - og interessen var fra dag et høj. Helt fra begyndelsen var auktionshuset en sund forretning.

Visioner og vokseværk
Siden den spæde begyndelse i de ydmyge lokaler er forretningen fortsat med at vokse.
BCA har i dag over 30.000 biler under hammeren hvert år. De har i dag opbygget et komplet program med flere typer af salgskanaler. Mest kendt er den fysiske auktion som holdes hver tirsdag året rundt. Derudover afholdes årligt 10-15 store Tax free auktioner for europæiske købere og sælgere, ligesom der hver uge afholdes flere elektroniske auktioner. Endelig er Veteran -og liebhaverauktionen Kristi himmelfartsdag en årlig tilbagevendende begivenhed. Udover auktionerne tilbyder BCA også en række andre services, bl.a. klargøring af biler. Det højner salgsprisen, og konceptet er selvsagt blevet meget populært hos sælgerne.

Branchens bannerfører
BCA Autoauktion har fra første dag været markedsførende inden for bilauktioner. Dette skyldes dels selskabets flair for innovative satsninger, dels BCA s gode rygte i branchen.
Ved at være først med mange nye tiltag har BCA Autoauktion nemlig formået at være trendsættende for branchen, ikke mindst takket være et spændende og årelangt samarbejde med mange andre professionelle branchefolk. BCA har da også høstet frugterne af det i flere omgange. Fx da man tilbage i
2000, som de allerførste, introducerede muligheden for at købere i bilbranchen kunne byde via internettet på bilerne.
Konceptet er siden gået sin sejrsgang overalt i Europa. Det blev en succes for BCA netop grundet auktionshusets gode omdømme. Generelt handler køb og salg af biler på auktion nemlig i høj grad om troværdighed, godt ry - og solide samarbejdspartnere.
Den cocktail, blandet med vilje og investeringsvillighed, er årsagen til at BCA de seneste år har oplevet en eksplosiv stigning i antallet af biler under hammeren.
Det er helt fantastisk. Vi slår alle rekorder har været meddelelsen hvert år igennem de sidste 10, når BCA har gjort status på de forgangne år.

Succes kræver plads
Succesen har undervejs, grundet pladsmangel, tvunget auktionshuset til at flytte. I dag er der over 1000 biler under hammeren på de største auktioner. Og i modsætningen til i begyndelsen, så afholdes der nu auktioner flere gange om ugen. Det får dog ikke auktionshuset til at hvile på laurbærrene.
40 år er ingen alder. Vi har stadig ikke mistet smagen for udvikling. Vi ser stadig fremad og glæder os til at tage imod endnu flere kunder, biler og nye teknologier i årerne der kommer, udtaler administrerende direktør Per Kjærsfeldt.

40-års jubilæet markeres tirsdag d. 18. september med en stor jubilæumsauktion med et bredt udvalg af biler. Vi starter dagen med kaffe og brød fra kl. 08.45-09.15.
Det forventes, at over 400 biler - med og uden afgift, skal gennem hallen denne tirsdag. BCA deler også selv gaver ud, såfremt man har en god hammerslagsfornemmelse. Så er det nemlig muligt at vinde et lækkert wellness ophold for to på Comwell i Gæt prisen-konkurrencen , der afvikles løbende under auktionen.

Yderligere info
Kontakt direktør Finn Haargaard tlf. 76 42 53 23 eller mobil: 20 99 60 84 for yderligere information.

BCA milepæle gennem 40 år

1972
Jysk Bilauktion åbner i nedlagt ridehal.

1975
Ridehallen bliver for lille til det stigende antal biler. Virksomheden flytter til nye lokaler på Soldalen.

1978
Antallet af biler betyder, at man bliver nødt til at opdele sine auktioner i henholdsvis nyere og ældre køretøjer.

1985
Den fortsatte succes kræver udvidelse. Man opfører auktionshal nr. 2 og fordobler derved kapaciteten.

1986
Vi skifter navn til Auto Auktion.

1987
Udviklingen går stærk og pladsmangel tvinger os til endnu en flytning. Vi ender den nuværende adresse på Bugattivej.

1992
Verdens største auto-auktionsselskab ønsker at udvide i Europa. De vælger at starte ud i Danmark og køber den vejlensiske auktion, da Auto Auktioner i alle henseender - er den bedst drevne auktion på hele det europæiske kontinent. Dermed bliver vi en del af den verdensomspændende virksomhed og omdøbes til ADT Auktioner.

1995
De første Tax-Free (eksportauktioner) afholdes.

1997
Navnet på verdensfirmaet bliver ændret til BCA Auctions. (I DK til BCA Auktion)

2001
BCA opfinder -og udbyder for første gang konceptet, Online auktioner. I dag har BCA ansat et helt team kun til varetagelse af onlinesalget for en række forskellige sælgere.

2011
Tirsdagsauktionen udvides med en fast sektion af biler uden afgift.

Om BCA Autoauktioner
BCA Autoauktion på Bugattivej i Vejle er en del af Europas førende auktionsgruppe indenfor auktion over biler, motorcykler og varevogne. Besøg de elektroniske auktioner, fysiske auktioner eller deltag Live Online via hjemmesiden www.bca.dk hvor du kan byde direkte. Med et årligt udbud på over 30.000 biler, har auktionscenteret i Vejle for længst markeret sig som Danmarks førende - og dermed også toneangivende for hele den danske autobranche. Derfor er BCA Autoauktion A/S stedet, hvor køretøjer omsættes professionelt, hurtigt og til højeste markedspris.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2011, Europa, direktør, internet, Vejle, 2001, 1995, virksomhed, teknologi, onlinesalg, konkurrence, kaffe, frugt,

Korte nyheder om Opel

Gruppetest: De bedste bud i Polo-klassen
I Polo-klassen angribes VW-ikonet fra alle sider: Af den ny Peugeot 208, af Kia Rio og af Opel Corsa.
Læs mere her

søndag den 9. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Månedens bilbabe

Månedens bilbabe
Jennie er til biler, kager og computerspil
Læs mere her

Ford ser optimistisk på Europæisk økonomi

Verdens femte største bilproducent lancerer offensiv model-strategi i Europa

På trods af mørke skyer over den europæiske økonomi, bebuder verdens femte største bilproducent, Ford, en offensiv model-strategi, som betyder, at Ford vil introducere 15 nye vare- og personvognsmodeller på de europæiske markeder over de næste fem år. Samtidig sætter Ford ekstra fart på introduktionen af små, brændstof-økonomiske motorer og nye, intelligente sikkerheds- og miljø-teknologier henover hele modelprogrammet.

-Selv på kort sigt, repræsenterer Europa betydelige muligheder for profitabel vækst, fastslog bestyrelsesformand og øverste chef for Ford, Alan Mulally, da Ford i dag bød velkommen til 2.500 Ford-forhandlere, ansatte og presse ved et særligt Ford-event i Amsterdam.

-Vi har allerede fremskyndet introduktionen af vores mange nye modeller i Europa og ikke mindst takket været vores One Ford globale produktionsstrategi, som jeg er sikker på vil ændre vores forretning i Europa - fuldstændig som det er sket i Nordamerika, sagde Alan Mulally.

Chefen for Ford i Europa, Stephen Odell, anslog en lige så optimistisk tone.

-Uanset den øjeblikkelige krise, forventer vi, at det europæiske marked for person- og varevogne vil vokse med 20 procent henover de næste fem år. Mens andre skærmer sig mod krisen ved blandt andet at reducere investeringer i nye produkter, sætter vores globale produktions-strategi os i stand til at gøre det stik modsatte, og dermed tror vi også på at vi kan bringe Ford i en fordelagtig position til at høste af den forventede vækst, sagde Stephen Odell, som glædede sig over at kunne præsentere en række af de nye modeller, som venter lige om hjørnet.

Ny Fiesta

Ford afslørede blandt andet den nyeste version af Europas bedst sælgende bil i første halvdel af 2012, Ford Fiesta, som har fået en gennemgribende design-overhaling og er blevet udstyret med et væld af nye teknologier som for eksempel det stemmestyrede kommunikationssystem, Ford SYNC, den elektroniske funktionsnøgle, MyKey og antikollisions-systemet Active City Stop. Den nye Fiesta vil være tilgængelig med den prisvindende 1.0 EcoBoost benzinmotor, som forventes at bringe Fiestaen i klasse med de bedste, når det handler om brændstoføkonomi og CO2-udledning.

Ny Mondeo

Den helt nye Ford Mondeo har taget et skridt op af kvalitetsstigen med et nyt niveau for materialevalg og finish i kabinen. Samtidig byder den som noget helt unikt for sin klasse på mulighed for at gå helt til kanten af downsizing, idet den nye Mondeo vil være tilgængelig med Fords prisvindende 1.0 EcoBoost benzinmotor. Konfigurationen vil formentlig udmønte sig i klassens bedste brændstoføkonomi.

Den nye Mondeo kommer i en 4- og 5-dørs model samt i en stationcar-udgave med skyde panorama-tag. Desuden kommer der en superøkonomisk hybrid-model og en diesel med træk på alle fire hjul.

Udstyrslisten omfatter også LED-forlygter, der indstiller sig aktivt efter kørselen, SYNC med MyFord touch via en otte tommers farveskærm samt oppustelige sikkerhedsseler til bagsædepassagererne.

Nye SUV er

Ford benyttede ligeledes dagen til at annoncere ankomsten af en ny såkaldt SUV (Sport Utility Vehicle) i 2014. EcoSport er tænkt som en lillebror til den meget populære Ford Kuga og skal appellere til den voksende skare af europæere, som værdsætter SUV ens fordele, men samtidig tænker økonomisk, praktisk og miljøbevidst. EcoSport vil blive udstyret med den prisvindende 1.0 EcoBoost benzinmotor.

Senere på året kommer der en helt ny udgave af Ford Kuga, som byder på et skarpere design, bredere udstyrsliste og helt ny teknologi blandt andet en bagsmæk, som åbner med et vift af foden, når begge hænder er optaget af indkøbsposer.

Nye varevogne

Varevogns-markedet i Europa forventes at stige med mere end 30 procent frem mod 2017. På den baggrund er Ford i fuld gang med gennemgribende fornyelser inden for hele model-programmet. Dagens event gav mulighed for at tage nyskabelserne inden for Transit-familien i nærmere øjesyn.

Den kompakte Transit Custom, som forventes til Danmark mod slutningen af året, byder ikke blot på masser stil, kørekomfort og klasseledende fragt-kapacitet, men er også udstyret med det stemmestyrede kommunikationssystem SYNC.

Den klassiske Ford Transit varevogn kommer ligeledes i en helt ny version i begyndelsen af 2013, nogenlunde samtidig med den nye, kompakte Transit Connect, som ifølge Ford vil sætte nye standarder for økonomisk drift.

Endelig kommer der en mini-varevogn i 2014 den nye Transit Courier, som er bygget på Fords B-platform.

Ford præsenterede ligeledes en ny generation af storfamile-biler og mini-busser under brandet Tourneo. Dagens event gav verdenspremiere til den helt nye Tourneo Connect, som er en lillebror til Tourneo Custom.

Ford forventer at sælge op mod en halv million varevogne og minibussser om året i 2016 og dermed vil Ford øge sin europæiske markedsandel fra 9,3 til godt 13 procent.

Benzin og strøm

Eventet i Amsterdam afslørede også, at Ford har en målsætning om at to tredjedele af samtlige Ford-modeller skal være blandt markedets mest brændstoføkonomiske i 2013. Det skal først og fremmest ske ved hurtig udbredelse af den kompakte og brændstof-økonomiske 1.0 EcoBoost benzinmotor til en bredere del af model-programmet.

Næste år kommer Ford Focus Electric - Fords første fuldt elektriske personbil - på markedet. Dernæst følger Fords første ægte hybrid Mondeo Hybrid og Fords første opladelige, såkaldte plug-in hybrid, Ford C-MAX Energi.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, CO2-udledning, økonomi, 2013, bestyrelsesformand, 2012, benzin, 2016, teknologi, stationcar, kommunikation, strategi, brændstof, Ford, miljø, 2014, miljøbevidst,

lørdag den 8. september 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Ford laver verdens bedste motor

Første billeder af Mini Paceman
Her er MINI Paceman - og lidt for tidligt ude
Læs mere her

Sådan kan du gøre din gamle bil 10.000 kroner mere værd
Få ekstra tusinder for din brugte bil, eller giv den bare et nyt liv.
Læs mere her

Citroën ringer nu selv efter hjælp, hvis du kører galt
Som det andet mærke i Danmark er Citroën klar med et automatisk nødkaldsystem.
Læs mere her

Breaking: Helt ny Ford Mondeo
Ford Mondeo hæver barren i firmabil-klassen med hybrid-teknik, fuld LED-lys og oppustelige bagsædeseler
Læs mere her

Ford laver verdens bedste motor
Fords bomstærke 1,0 Ecoboost har netop vundet prisen som bedste motor
Læs mere her

Ny Ford Mondeo med 1.0 Ecoboost-motor

Den nye Ford Mondeo med Fords mindste motor forventes at sætte helt nye standarder i den større mellemklasse

Den helt nye Ford Mondeo tiltrak sig særlig opmærksomhed, da Ford i dag gav verdenspremiere til en række af de nyeste Ford-modeller ved et Ford-event i Amsterdam.

Udover et nyt og skarpere design, en række nye tekniske løsninger og et markant kvalitets-løft i kabinen, samlede opmærksomheden sig i særdeleshed om motorrummet, hvor Fords prisvindende mini-motor EcoBoost 1.0 udgør kraftværket i den mere end halvanden tons tunge Mondeo.

EcoBoost 1.0, som for nylig blev kåret til International Engine of the Year er den mindste benzinmotor Ford nogensinde har produceret og på den baggrund vil den nye Ford Mondeo sætte helt nye standarder for motorstørrelse, brændstoføkonomi og CO2-udledning i den større mellemklasse.

Den nye Ford Mondeo er bygget på Fords globale CD-platform og vil være tilgængelig både som 5-dørs sedan, stationcar og en særlig europæisk 4-dørs udgave, der ligeledes vil blive udbudt i en hybrid-udgave med 2-liters benzin-motor og et 35kW lithium-ion-batteri. Mondeo en vil desuden blive udbudt i en diesel-udgave med permanent 4-hjulstræk.

-Jeg tror vores europæiske kunder vil give os ret i at den nye Ford Mondeo er den bedste Ford Mondeo, vi nogensinde har produceret. Den sætter helt nye standarder i sin klasse når det kommer til design, teknologi og kvalitet, sagde Fords europæiske chef, Stephen Odell ved afsløringen i Amsterdam.

Den nye Mondeo er skåret efter Fords internationale designlinje med vægt på et raffineret, sporty og ekspressivt ydre. Den lave taglinje fremhæver coupe-profilen samtidig med at kabinen byder på masser af praktisk plads. Stationcar-udgaven er udstyret med et skyde-tag i glas.

Intelligent LED-lys
Som den første Ford-model, byder den nye Mondeo på fuldt LED-lys. Det giver ikke blot skarpere lys, men er også mere energi-effektivt end traditionelt filament-lys. Forlygterne følger styringen og lys-fokus ændres efter bilens hastighed. Ved høj hastighed illumineres vejen i dybden, hvorimod der bliver bredere udsyn ved lav hastighed.

Den nye Mondeo er også udstyret med det stemmestyrede kommunikationssystem SYNC med MyFord Touch. Systemet inkluderer en otte tommers farve-touchscreen og giver mulighed for at fungere som WiFi hotspot for op til fem digitale platforme.

Med SYNC og MyFord Touch kan føreren af bilen holde hænderne på rattet og øjnene på vejen og samtidig styre alt fra medieafspillere over mobiltelefon og navigation til klimaanlæg ved hjælp af stemmekommandoer.

Med den nye Mondeo, får Fords oppustelige sikkerhedsseler også debut. Selerne er designet til at reducere hoved-, nakke- og bryst-læsioner for bagsædepassagererne. Ved kollision bliver selerne fyldt med luft på et splitsekund og derved bliver kraftpåvirkningen på kroppen fordelt over et område, der er fem gange så stort som ved konventionelle sikkerhedsseler.

Læs mere her

tags: euro, bilen, CO2-udledning, økonomi, benzin, teknologi, WiFi, stationcar, energi, Intel, kommunikation, brændstof, Ford,