lørdag den 2. juli 2011

SKAT tager nyt køretøjsregister i brug 31. oktober

404 - Not Found

Digitalt system skal gøre det nemmere at indregistrere og omregistrere biler og andre køretøjer.

SKAT har i længere tid arbejdet på et nyt digitalt motorregistreringssystem, som skal gøre det hurtigere og nemmere, når biler og andre køretøjer skal ind- og omregistreres. Det nye system vil medføre betydelige lettelser både for offentlige myndigheder og for mange private virksomheder.

Fremover vil kommunikationen mellem SKAT, bilejernes forsikringsselskaber samt en række andre interessenter foregå digitalt på nettet. Det nye system gør derfor mange fysiske blanketter og manuelle arbejdsgange overflødige.

Køretøjsregistret, der leveres af Netcompany, er færdigudviklet.

- Vi er meget tilfredse med den ny it-løsning, og det er vores opfattelse, at de eksterne brugere også vil tage godt imod det nye system, siger projektdirektør Thomas Fredenslund fra Skatteministeriet.

Men der er udfordringer med det underliggende opkrævnings- og betalingssystem, som skal understøtte køretøjsregistret. Dette system bliver udviklet af CSC, og den netop afsluttede konflikt har medført, at testen af systemet er forsinket, hvilket har forøget projektets risici. Skatteministeriet har vurderet, at det derfor ikke er hensigtsmæssigt at fastholde den nuværende tidsplan.

- Der er mange eksterne interessenter involveret i forløbet, og af hensyn til dem vil vi ikke tage unødige risici i forbindelse med, at vi tager den nye løsning i brug. Vi har derfor valgt at udsætte idriftsættelsen af det nye køretøjsregister i fire uger til 31. oktober 2011, siger Thomas Fredenslund.

Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00
Borgere og virksomheder: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18

Læs mere her

tags: direktør, 2011, Skatteministeriet, forsikringsselskab, virksomhed, CSC, SKAT, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar