lørdag den 30. juli 2011

John Kørner-udstilling reddet på målstregen

På Arbejdermuseet i København ånder de nu lettet op. En stor udstilling med helt nye malerier af John Kørner er blevet reddet på målstregen af en flok friske medarbejdere, der har brugt en uge på at fjerne gulvbrædder og vride våd isolering.

Arbejdermuseet i Rømersgade i København blev hårdt ramt af skybruddet den 2. juli. Både den fredede kælderrestaurant Café & Øl-Halle samt de dybtliggende særudstillingslokaler, tegnet i 2004 af de prisbelønnede arkitekter Boje Lundgaard & Lene Tranberg, stod under vand.

I restauranten kom vandet op af kloakken, og forsikringsselskabets entreprenører er allerede i gang med at fjerne det skadede trægulv og etablere et nyt. Restauranten, der igen vil blive indrettet som den så ud omkring 1892, forventes at genåbne omkring 1. oktober.

I særudstillingslokalerne var det et større mysterium, hvor de store mængder vand kom fra. Først efter flere besøg af eksperter fra COWI blev det konstateret, at vandet under gulvbrædderne især stammer fra den oprindelige kælder under Arbejdermuseet. Her er en væg styrtet sammen pga. det store vandtryk udefra. Arbejdermuseet ligger tæt på den oprindelige voldgrav omkring København, og undergrunden er præget heraf.

"Da vi i de første uger efter skaderne ikke vidste, hvor vandet kom fra, var det også usikkert, om forsikringen eller vi skulle betale for udbedringen af skaderne. Da vi samtidig ikke kunne vente med at sætte arbejdet i gang pga. efterårets store udstillingssatsning, "Kvinder til salg" med John Kørners fantastiske malerier malet specielt til udstillingen hos os, blev nogle af vores egne medarbejdere enige om, at de var friske på opgaven med at fjerne det skadede gulv", siger museets direktør Louise Skyggebjerg.

"Det har været hårdt, men også sjovt. Vi har især fået brugt mavemusklerne, når isoleringen skulle vrides", fortæller Morten og Maria, der til daglig bl.a. arbejder med at servere kiksekage og kaffe med Richs i museets kaffebar.

I de følgende uger skal rummet affugtes, og så er der klar til John Kørners kommentarer til kvindehandel og prostitution. Udstillingen "John Kørner. Kvinder til salg" kan opleves på Arbejdermuseet fra den 27. august og året ud. Udstillingsgæsterne må dog finde sig i en lidt rustik gulvbelægning. Der bliver ikke tid til at etablere nyt trægulv i særudstillingslokalerne inden åbningen, så derfor kommer de besøgende til at gå direkte på betongulvet.

For yderligere oplysninger om udstillingen "John Kørner. Kvinder til salg" kontakt leder af den biblioteks-, arkiv- og museumsfaglige afdeling Hanne Abildgaard, mobil 4093 5579.

Læs mere her

tags: København, direktør, restaurant, vold, forsikringsselskab, museum,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar