tirsdag den 8. maj 2012

Danske biler er fortsat gamle og fyldt med fejl / Nye tal

Trods et hastigt voksende bilsalg viser nye tal fra Danmarks Statistik, at danske biler fortsat er knap ti år i gennemsnit. Applus Bilsyn anbefaler årlige bilsyn på biler over seks år for at holde hånd i hanke med de ekstra mange fejl på bilernes bremser, elektronik og motor.

Nye salgstal fra De Danske Bilimportører viser, at antallet af nyregistrerede personbiler er vokset fra 112.454 i 2009, 153.858 i 2010 til 170.036 personbiler i 2011. Tallene bekræftes af Danmarks Statistik. Men selvom der har været fart på nybilssalget i 2011 og de første måneder af 2012, hvor forhandlerne har solgt over 40.000 nye biler, har de mange nye biler ikke sænket personbilernes gennemsnitsalder.

Nye udregninger fra Danmarks Statistik viser, at den gennemsnitlige personbil ved årsskiftet var 9,3 år gammel, hvilket kun er en anelse mindre end ved de seneste to årsopgørelser foretaget af Danmarks Statistik. Samtidig er personbilernes middellevealder på samme niveau som i 2004.

Behov for hyppigere syn på gamle biler
De gamle biler kan have negative konsekvenser for trafiksikkerheden, mener Applus Bilsyn, der hvert år syner over 500.000 biler over hele landet.

Antallet af fejl stiger markant med bilernes alder. Alle hidtidige undersøgelser viser, at biler over seks år oftere får fejl på bremser, karosseriet, motoren og andre vitale dele end yngre modeller. Ligesom i bl.a. Sverige, Finland og flere andre lande, vi normalt sammenligner os med, der allerede har årlige syn på ældre biler, er det derfor vigtigt, at vi også indfører årlige bilsyn på biler over seks år. På den måde fjerner vi fejlene på de mest nedslidte biler, der potentielt set kan være til fare for andre i trafikken, siger Applus Bilsyns administrerende direktør, Per V. Rasmussen.

Antallet af personbiler er steget med 6 pct. siden 2008, så der i dag er knap 2,2 mio. personbiler i Danmark. Foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser, at biltrafikken steg med 1,6 pct. i 2011.

Læs mere på www.bilsyn.dk

Billedtekst:
Selvom salget af nye biler stiger kraftigt, viser nye tal, at biler i gennemsnit er 9,3 år gamle. På grund af den høje alder vil de statistisk set have ekstra mange fejl.


Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2011, 2008, Sverige, direktør, Danmarks Statistik, trafikken, 2012, bilsalg, Finland, rektor, bremser, karosseri,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar