mandag den 25. januar 2010

Hvem er Bedst på Nettet i 2008

Offentlige hjemmesider og portaler dyster igen i år om de eftertragtede netkroner, som afspejler kvaliteten af de offentlige netsteder. De nominerede er netop fundet, og videnskabsministeren offentliggør vinderne ved en prisuddeling på Nationalmuseet den 18. november 2008.

– Offentlige hjemmesider er borgernes indgang til den offentlige sektor. Her kan borgerne hente information, kontakte relevante forvaltninger og betjene sig selv direkte på internettet. Derfor er det meget vigtigt, at de offentlige hjemmesider og portaler er orienteret mod borgernes behov og forventninger. Videnskabs­ministeriet afholder "Bedst på Nettet" for at fokusere på kvaliteten af de offentlige netsteder og borgernes stigende forventninger til digitalt indhold, siger videnskabsminister Helge Sander.

Bedst på Nettets omdrejningspunkt er målingen af kvaliteten af de offentlige netsteder på baggrund af et vurderingsgrundlag bestående af en række kriterier. 654 offentlige hjemmesider og portaler er i år blive set efter i sømmene med fokus på blandt andet digital selvbetjening, nytteværdi og teknisk tilgængelighed for handicappede brugere.

– Danmark skal have offentlige hjemmesider i verdensklasse. Vi vil fremover se et stigende antal online–tjenester på nye medier. Det stiller nye krav til de offent­lige myndigheders kommunikation med borgerne. Videnskabsministeriet støtter op om denne udvikling. Netop derfor uddeles i år "Bedst på Nettets" særpriser "Inno­vationsprisen" og "Formidlingsprisen", som netop fokuserer på brug af nye medier til nye former for formidling, siger Helge Sander.

De nominerede for hver kategori er netop fundet, og ved prisuddelingen vil det blive offentliggjort, hvem der bliver Bedst på Nettet 2008.

Videnskabsministeriet afholder Bedst på Nettets konference og prisuddeling tirsdag den 18. november 2008. Det sker på Nationalmuseet i København fra kl. 9.00–15.30. Prisoverrækkelsen finder sted fra kl. 14.45–15.15.

Yderligere oplysninger:

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmann på telefon: 33 92 97 37 eller e–mail: nho@vtu.dk

For yderligere informationer om Bedst på Nettet kontakt projektleder Rikke Akselbo Holm, telefon: 35 45 01 99, e–mail: riah@itst.dk
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar