Det her giver dig klip i kortet
Langt de fleste klip i kørekortet gives for at køre for stærkt. Se de andre topscorere her
Læs mere her
tirsdag den 30. juni 2015
50 procent flere hunde glemt i sommervarme biler
Markant flere hunde blev glemt i bilen sidste år, mens solen bagte, viser opgørelse. Vi venter ekstra mange hundehenvendelser i juli og august, oplyser Dyrenes Beskyttelse.Ikke alle hundeejere husker det allervigtigste, når de forlader bilen. Nej, vi taler ikke om at stille P-skiven, men om at få hunden med.
For selvom der blot er tale om et mindre indkøb, en tur hos frisøren eller i Fitness World, så lider din hund efter kort tid i bilen.
Det forklarer man hos AniCura Odense Dyrehospital, som hver sommer modtager dehydrerede hunde efter en tur i en varm bil.
"Folk overser, hvor hurtigt varmen tager til inde i en bil. Efter blot en time i solen på en dag med 22-23 grader udenfor, er temperaturen inde i bilen på vej mod de 50 grader. Og så hjælper det ikke meget at rulle vinduet på klem. Fordi hunden mangler luft og vand til at køle kroppen ned, overopheder og dehydrerer den," siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Odense Dyrehospital, Simon Vølund.
300 hunde efterladt i bilen
Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler; En stigning på 50 procent sammenlignet med 2013. Det reelle antal hunde "glemt" i bilen er formentlig langt højere, da de fleste tilfælde ikke indberettes.
Langt hovedparten af henvendelserne sker om sommeren og omhandler hunde, der er fanget i en skoldhed bil, oplyser Dyrenes Beskyttelse. Indtil videre har Vagtcentralen i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere.
Giv kunstigt åndedræt
Flertallet af de efterladte hunde oplever en voldsom dehydrering og bør omgående have vand og nedkøles. I værste tilfælde mister de livet i en varm bil, selvom det er sjældent.
Er der ingen livstegn, bør du forsøge at give kunstigt åndedræt ligesom på mennesker. Det gør du ved at klargøre luftvejene og puste gennem hundens næsebor.
"Ud over at hunden kun kan afkøle sig ved at halse, får hundens pels kun varmeproblemet til at vokse. Samtidig betyder pelsen, at det er svært at måle, hvor meget vand den har mistet. Er hunden ældre, og har den problemer med blodet, kan en alvorlig dehydrering medføre blodpropper," siger Simon Vølund.
Faktaboks: Sådan hjælper du en hund med hedeslag
1. Få hunden ud af bilen og undersøg vejrtrækning
2. Giv hunden en skål vand og gør pelsen våd
3. Afkøl med vådt håndklæde
4. Er din hund apatisk så kør til nærmeste AniCura-dyrehospital
5. Få din dyrlæge til at afgøre om hunden skal indlægges med drop
Faktaboks: Kunstigt åndedræt til hunden
1. Ryd luftvejene for slim
2. Stræk halsen så der er fri passage
3. Giv 30 hurtige tryk på hjertet på 15 sekunder, følg op med to pust i næsen og fortsæt indtil dyret vågner.
Kilde: AniCura
Billedtekst:
GLEMTE HUNDE: Indtil videre har Vagtcentralen i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere.
Læs mere her
tags: hospital, direktør, bilen, EM, kunst, 2013, Odense, Ford, frisør, Fakta, Fitness World,
mandag den 29. juni 2015
Undgå bøder med Fords nye teknologier
Med introduktionen af Intelligent Speed Limiter i de nye udgaver af S-MAX og Galaxy giver Ford nu bilisterne en innovativ og sikker måde at overholde fartgrænserne på og dermed undgå dyre fartbøder.Det nye system holder konstant øje med fartgrænserne og hæver og sænker automatisk den maksimalt tilladte hastighed på fartpiloten. Intelligent Speed Limiter er sammen med Pre-Collision Assist standardudstyr i alle danske udgaver af den nye Ford S-MAX.
Rådet for Sikker Trafik kører kampagnen "Sænk farten en lille smule", og det er der gode grunde til. For det første er for højt fart, fx i tæt bebyggede områder, med til at skabe ulykker og gøre ulykker værre. For det andet er det blevet dyrere for bilisterne at blive taget med for høj fart, og politiets nye styrke af effektive fotovogne gør det sværere for fartsyndere at slippe af sted med de potentielt farlige hastigheder.
Ford indfører med introduktionen af de nye udgaver af familiebilerne S-MAX og Galaxy et nyt våben mod fartoverskridelser, som med simpel betjening er perfekt for bilister i en travl hverdag, hvor der er meget andet end bare farten at holde øje med.
Intelligent fartbegrænser følger fartgrænserne ved hjælp af trafikskiltegenkendelse og inputs fra navigationssystemet
Den mest opsigtsvækkende nye teknologi er uden tvivl den intelligente fartbegrænser, "Intelligent Speed Limiter". I en tid med stigende færdselsovervågning er det vigtigt at have et øje på fartgrænserne, men da disse konstant ændrer sig undervejs på ruten, og man som fører har mange ting at holde øje med, bruger systemet den velkendte fartbegrænser i kombination med bilens trafikskilte-genkendelsessystem, "Traffic Sign Recognition" samt eventuel data fra navigationssystemet til at justere fartbegrænserens virkeområde. Systemet virker mellem 30-200 km/t., og det kan indstilles til at tillade en hastighed +/- 10 km/t over/under den tilladte hastighed, som systemet aflæser via skilte eller navigationsdata.
"Som bilist er man ikke altid opmærksom på, at man overskrider hastighedsgrænserne, og af og til opdager man det først, når der dukker en hilsen fra politiet op i posten, eller man bliver trukket ind til siden. Med Intelligent Speed Limiter er Ford med til at højne sikkerheden og fjerne en af stressfaktorerne ved at køre bil, nemlig at man altid skal holde øje med, om man holder sig inden for fartgrænserne," siger Stefan Kappes, supervisor hos Ford Europas afdeling for aktiv sikkerhed.
Simpel aktivering via rattet
Når føreren har aktiveret systemet, vil den intelligente fartbegrænser sænke den maksimalt tilladte hastighed, så den tilpasses den på skiltene aflæste hastighed. Hvis man eksempelvis kører med den intelligente fartbegrænser slået til i en zone med 60 km/t, og den pludselig erstattes af en zone med 50 km/t, vil bilen automatisk sænke hastigheds begrænseren til de lovlige 50 km/t. Hvis zonen igen erstattes af en med højere tilladt hastighed, giver systemet føreren mulighed for at hæve farten op til den nye fartgrænse.
Det er simpelt at bruge Fords nye Intelligent Speed Limiter via knapper på rattet. Når systemet er aktiveret, kan man hæve og sænke hastigheden i trin på 5 km/t op til maksimalt 10 km/t over den aktuelle hastighedsgrænse. Man kan midlertidigt sætte den intelligente fartbegrænser ud af kraft ved at træde hårdt på speederen, hvilket kan være nødvendigt ved overhalinger eller i faresituationer.
Ved kørsel ned ad bakke afgiver systemet desuden en akustisk alarm, hvis man kommer over hastighedsgrænsen, så føreren bliver opmærksom på, at der skal bremses.
Ford Danmark har valgt, at "Intelligent Speed Limiter" system skal være standard i alle udgaver af både S-MAX & Galaxy for på én gang at hjælpe bilister med at undgå både irriterende bøder og ikke mindst, potentielt farlige situationer.
Den intelligente fartbegrænser er blot en af mange nye teknologier, som kan opleves i de nye Ford modeller. En anden er Pre-Collision Assist.
Pre-Collision Assist med persongenkendelse er et kamera- og radarbaseret assistentsystem, først set i Ford Mondeo, som ikke tidligere er set i dette segment. Med denne feature tager Ford den velkendte Active City Stop teknologi videre til næste niveau. Pre-Collision Assists store force er, at den kan skelne personer fra genstande. Systemet holder øje med personer omkring bilen, og efter først at have givet føreren en akustisk og visuel alarm, og denne ikke reagerer i tide, aktiveres bremserne automatisk, hvis en fodgænger fx pludselig bevæger sig ud foran bilen. Pre-Collision Assist scanner selvfølgelig også nærområdet foran bilen for andre køretøjer, og her kan systemet på samme måde både advare, forberede bremserne eller sågar lave en fuld opbremsning.
Pre-Collision Assist med persongenkendelse bliver også introduceret som standardudstyr på både S-MAX og Galaxy i de danske udgaver.
Læs mere her
tags: Danmark, Europa, våben, bilen, politi, ulykker, fartgrænse, teknologi, stress, overvågning, Intel, Ford, kamera, bremser,
Dagens nyheder - Læs bla. om Derfor er Goodwood verdens fedeste bilfestival
Derfor er Goodwood verdens fedeste bilfestival
Glem Roskilde, glem Le Mans Goodwood Festival of Speed overgår alt andet, se bare med her
Læs mere her
Glem Roskilde, glem Le Mans Goodwood Festival of Speed overgår alt andet, se bare med her
Læs mere her
søndag den 28. juni 2015
Dæktrykket skal op i ferien
Når familien tager på ferie for at slappe af, kommer bilen på overarbejde. En vigtig detalje for sikkerhed og økonomi er dæktrykket, der skal øges, når bilen er lastet hårdt eller kører hurtigtHvert år drager tusinder af danskere på bilferie i Europa, for at tage trykket af hverdagen. Og mens familien slapper af, så må bilen tage det hårde slæb. Mange timers kørsel med en tungt lastet bil øger presset på teknikken og på dækkene, der bliver varmere end normalt.
Derfor anbefaler alle bilfabrikanter, at dæktrykket sættes op, når hastigheden er høj eller bilen er lastet. Tallene kan altid ses i instruktionsbogen, men findes ofte også i tankdækslet eller i en dørfals.
Hvis ikke man øger trykket, så bliver dækkene varme og de slides mere end normalt. Desuden stiger brændstofforbruget, da rullemodstanden er højere.
- Når man hæver trykket i dækkene stiger deres bæreevne og de deformeres mindre under kørslen. Det er vigtigt for både vejgreb og slid på ikke bare dæk, men også på motoren, der skal arbejde mindre hårdt, når trykket er korrekt, siger Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark.
Dækket tjekkes med kolde dæk
Alle dæk bliver varmere, når man kører. Og dermed stiger trykket, så dæktrykket skal tjekkes med kolde dæk altså inden du kører på ferie. Du kan godt køre ned på tanken i nærheden, og måle trykket, men kører du længere væk, så giv dækkene en pause inden du måler trykket.
Hvis du triller direkte ind på en tank i Tyskland efter kørsel på Autobahn, så bør du også give dækkene en pause til de er normal temperatur.
- Det er umuligt at sige, hvad det rigtige tryk er, hvis dækkene ikke er kolde. Tjekker man alligevel, så er det vigtigste at man ikke tager luft ud af dækket. Det er usandsynligt, at trykket har været for højt, da alle dæk taber lidt luft over tid, siger Jesper Sørensen.
Husk reservehjulet
Inden du drager af sted, så tjek også trykket på reservehjulet, hvis du har sådan et. Har du i stedet et lappekit med tætningsvæske, så se om holdbarhedsdatoen på væsken er overskredet det holder nemlig ikke evigt. En anden vigtig detalje er kugletrykket, hvis du kører campingvogn eller trailer. Normalt skal det være mellem 50 og 100 kg det afhænger af bilen. Husk i øvrigt at campingvogne med Tempo 100-mærkning ikke må køre med dæk, der er ældre end 6 år.
###
Tre vigtige grunde til at holde øje med dæktrykket
1. Din sikkerhed er på spil. Tab af dæktryk fører til nedsat kontrol over bilen og større risiko for udskridning. Desuden vil dækkets holdbarhed reduceres væsentligt pga. den stress og varmeopbygning, der opstår som følge af dæksidens bøjninger.
Den ekstra vægt af feriebagage, ekstra passagerer og måske en campingvogn på krogen, gør blot situationen endnu mere kritisk.
2. Det belaster din økonomi. Ikke alene vil dækkets rullemodstand øges og dermed koste i form af større brændstofforbrug, men det vil også accelerere dækkets slitage. Dækkets kilometerydelse halveres, hvis dæktrykket falder fra 2,2 bar til 1,0 bar.
3. CO2 udslip øges. Sidst, men ikke mindst, vil kørsel med lavt dæktryk medføre en unødvendig ekstra belastning for miljøet ved forøget brændstofforbrug og CO2 udledning.
Bridgestone Europa
Læs mere her
tags: Danmark, Tyskland, Europa, bilen, økonomi, campingvogn, stress, bilfabrikanter, brændstof, miljø, reservehjul,
Dagens nyheder - Læs bla. om Er Tesla-ejere idealister eller nogle rige svin?
Er Tesla-ejere idealister eller nogle rige svin?
Tesla-ejere afviser at være rige. Ingen havde købt Tesla, hvis der havde været afgift på
Læs mere her
Tesla-ejere afviser at være rige. Ingen havde købt Tesla, hvis der havde været afgift på
Læs mere her
lørdag den 27. juni 2015
Hver 5. kender en spritbilist
Hele 19 % af danskerne kender en person, som de formoder jævnligt kører spritkørsel, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I denne uge gennemfører politiet ekstra spritkontroller på vejene.Gang på gang har politiet de seneste uger stoppet spritbilister på vejene i hele landet. De målrettede spritkontroller gennemføres, da der sker mange spritulykker om sommeren, hvor folk mødes til hyggelige fester og middage med alkohol på bordet.
I en undersøgelse blandt 3022 personer, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har fået lavet, 19 % af danskerne, at de kender en person, som de tror eller ved jævnligt kører spritkørsel.
- Hvis du har mistanke om, at en person skal til at køre spritkørsel, så bland dig. Det kan være meget grænseoverskridende, men det kan forebygge en spritulykke, hvis man for eksempel ringer efter en taxa, tilbyder overnatning eller tager bilnøglerne. Hvis personen vælger at køre alligevel, så ring til politiet på 114, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder hos Rådet for Sikker Trafik.
Kender du nogen i din omgangskreds (ven, familie, kollega mv.), som du tror/ved jævnligt kører spritkørsel (undersøgelsen er gennemført i sensommeren 2014):
Nordjylland: 23 %.
Midtjylland: 21 %.
Syddanmark: 17 %.
Hovedstaden 15 %.
Sjælland: 21 %.
Hele landet: 19 %.
Hver 5. trafikdræbte har mistet livet i en spritulykke
Gennem årene er antallet af spritulykker på vejene faldet. Men spritkørsel er stadig et stort problem. I perioden 2009-2013 har omkring hver 5. trafikdræbte mistet livet i en spritulykke. Dermed er alkohol stadig en af de største dræbere i trafikken.
I løbet af sommeren gennemfører Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner den landsdækkende kampagne "Klar til et pust ". Kampagnen sætter fokus på, at man skal lade bilen stå, når man har drukket. Du kan se kampagnen og læse mere om spritkørsel på vejene på www.sikkertrafik.dk/pust
- Det bedste er at aftale på forhånd, hvordan man kommer sikkert hjem. Det kan man for eksempel gøre ved at aftale, hvem der kører og dermed ikke drikker alkohol. Det er også vigtigt at man husker at spørge de andre i selskabet, hvordan de kommer hjem og lader være med at servere alkohol for dem, hvis de er i bil, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.
På Facebook-siden "Stop Spritkørsel" kan man få gode råd og ideer til, hvordan man sikrer sig, at gæsterne til en fest eller middag ikke kommer til at sætte sig bag rattet med en for høj promille: www.facebook.com/stopspritkoersel
Sådan forhindrer du spritkørsel:
Aftal allerede før festen starter, hvem der kører hjem.
Servér spændende drinks uden alkohol til dem, der skal køre.
Tilbyd overnatning på forhånd eller arranger transport til gæsterne.
Læs mere her
tags: 2009, bilen, politi, Sjælland, 2013, Facebook, Nordjylland, Midtjylland, trafikken, dræbt, ulykker, projektleder, 2014,
Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Bæstet fra Stuttgart
Audi er på vej til månen
Audi er ramt af storhedsvanvid de bygger køretøj, der skal sendes til månen i 2017
Læs mere her
TV: Bæstet fra Stuttgart
Mercedes AMG GTS er et vildt bæst, som kan tøjles
Læs mere her
Audi er ramt af storhedsvanvid de bygger køretøj, der skal sendes til månen i 2017
Læs mere her
TV: Bæstet fra Stuttgart
Mercedes AMG GTS er et vildt bæst, som kan tøjles
Læs mere her
fredag den 26. juni 2015
Den nye MINI Clubman
MINI brandet bliver redefineret med lanceringen af den nye MINI Clubman.Ved verdenspremieren i Berlin tidligere i dag forklarede Peter Schwarzenbauer - medlem af bestyrelsen i BMW AG og ansvarlig for MINI - hvordan han ser udviklingen af MINI brandet:
"Siden begyndelsen i 1959, har MINI brandet altid stået for ideer, inspiration og passion. Dette vil ikke ændre sig. Den nye MINI Clubman er symbolet på vores redefinerede brand-filosofi. Vi vil i fremtiden fokusere på fem modeller med stærke og individuelle karakterer. Samtidigt åbner vi op for nye ideer og nye forretningsområder, samt en udvikling af mærkets visuelle identitet".
Den nye visuelle identitet ses blandt andet på et redesignet logo og nyt marketingkoncept.
Dansk design.
Danske Anders Warming, der er født i Gentofte ved København, startede sin karriere i BMW Group i 1997, og har siden 2011 stået i spidsen for MINI Design-afdelingen i München. Anders Warming udtalte ved premieren: "Jeg har tegnet biler hele mit liv, og er meget inspireret af dansk design. Den nye MINI Clubman er resultatet af emotionelt design, smarte løsninger og ekstremt mange muligheder for individualisering. Bilen byder på maksimal plads indenfor med et minimalt ydre".
Autentisk køreglæde.
Når MINI Clubman lanceres i Danmark ultimo oktober, fås den med tre forskellige motorer:
MINI Cooper Clubman: 3-cylindret benzinmotor, 136 hk, 19,6 km/l, CO2: 118 g/km
MINI Cooper S Clubman: 4-cylindret benzinmotor, 192 hk, 16,1 km/l, CO2: 144 g/km
MINI Cooper D Clubman: 4-cylindret dieselmotor, 150 hk, 24,4 km/l, CO2: 109 g/km
Der er sikret ægte køreglæde og den for MINI så velkendte gokart-følelse. Dette er sikret gennem en unik affjedringsteknologi, vægtoptimeret konstruktion samt højt niveau af stivhed i karrosseriet. Derudover er elektromekanisk styring med Servotronic standard.
6-trins manuel gearkasse er standard, og for første gang i en MINI kan der vælges en 8-trins Steptronic automatgearkasse (MINI Cooper S Clubman og MINI Cooper D Clubman). Ydermere fås der til MINI Cooper S Clubman en sportsautomatgearkasse. Til MINI Cooper Clubman kan der tilvælges en 6-trins Steptronic automatgearkasse.
Nyfortolkning.
Der er tale om en ny fortolkning af Clubman'en. Bilen har en lang silhuet med fire sidedøre og en skulderlinje, der understreger bilens længde og tyngdepunkt. Den har en stejl bagende med de karakteristiske splitdøre, der som ekstraudstyr kan åbnes individuelt ved at stikke foden ind under kofangeren.
Bilen er 4.253 mm lang (+292 mm), 1.800 mm bred (+117 mm), 1.441 mm høj (-12 mm), og akselafstanden er 2.670 mm (+123 mm).
Bagagerummet rummer mellem 360 og 1.250 liter.
Priserne på den nye MINI Clubman er klar i efteråret.
Læs mere her
tags: Danmark, 2011, København, bilen, BMW, benzin, teknologi, Coop, gearkasse, Design,
Dagens nyheder - Læs bla. om Afsløret Alfas supersedan får manuelt gear
Afsløret Alfas supersedan får manuelt gear
Alfa bryder trenden med deres voldsomme Giulia billeder afslører, at den får manuelt gear
Læs mere her
Alfa bryder trenden med deres voldsomme Giulia billeder afslører, at den får manuelt gear
Læs mere her
torsdag den 25. juni 2015
Dagens nyheder - Læs bla. om Wroaaarp: Alfa får Maserati-motor
Toyota tilbagekalder uduelige airbags
Biler med sideairbags, der muligvis ikke virker, tilbagekaldes over hele verden - også i Danmark
Læs mere her
Toyota tilbagekalder livsfarlige airbags
Biler med potentielt livsfarlige sideairbags tilbagekaldes over hele verden
Læs mere her
Ren James Bond med VWs danske højttalere
På ren James Bond-manér kamuflerer VW prototyper og sender dem med en forseglet autotransporter til Skanderborg
Læs mere her
Farlige bagende-ulykker kan undgås
Bagende-ulykker ved lav fart giver farlige skader, men kan undgås med sikkerhedsudstyr, som i Danmark beskattes hårdt
Læs mere her
Kina-Cadillac med lad
Kineserne bliver ved denne gang har de forvandlet en kinesisk pickup til en Cadillac
Læs mere her
14 ton på krogen det bliver ikke mere mandigt end den nye Ram
Ram-pickuppen er blevet opdateret, så den nu har vanvittige 1218 Nm fra en Cummins dieselmotor
Læs mere her
Slip for sammenstød med nødbremse
Det kan snart være slut med at blive påkørt bagfra
Læs mere her
Wroaaarp: Alfa får Maserati-motor
Alfa Romeo Giulia Giulia Quadrifoglio får 510 hk fra en 3-liters Maserati-motor. Hør den her ...
Læs mere her
Biler med sideairbags, der muligvis ikke virker, tilbagekaldes over hele verden - også i Danmark
Læs mere her
Toyota tilbagekalder livsfarlige airbags
Biler med potentielt livsfarlige sideairbags tilbagekaldes over hele verden
Læs mere her
Ren James Bond med VWs danske højttalere
På ren James Bond-manér kamuflerer VW prototyper og sender dem med en forseglet autotransporter til Skanderborg
Læs mere her
Farlige bagende-ulykker kan undgås
Bagende-ulykker ved lav fart giver farlige skader, men kan undgås med sikkerhedsudstyr, som i Danmark beskattes hårdt
Læs mere her
Kina-Cadillac med lad
Kineserne bliver ved denne gang har de forvandlet en kinesisk pickup til en Cadillac
Læs mere her
14 ton på krogen det bliver ikke mere mandigt end den nye Ram
Ram-pickuppen er blevet opdateret, så den nu har vanvittige 1218 Nm fra en Cummins dieselmotor
Læs mere her
Slip for sammenstød med nødbremse
Det kan snart være slut med at blive påkørt bagfra
Læs mere her
Wroaaarp: Alfa får Maserati-motor
Alfa Romeo Giulia Giulia Quadrifoglio får 510 hk fra en 3-liters Maserati-motor. Hør den her ...
Læs mere her
Sikkerheden er Superb i ny Skoda
Den nye Skoda Superb imponerer i ny Euro NCAP-test, hvor den store tjekke scorer topkarakter. Ny Hyundai og Fiat mangler begge vigtig nødbremse. Ikke godt nok, mener FDM.Der er både fem, fire og tre stjerner til bilerne i årets tredje Euro NCAP-test. Bedst blandt puljens tre biler klarer Skoda Superb sig. Den nye generation af det tjekkiske flagskib er ikke bare et udstyrsstykke, når det kommer til plads og komfort. Også sikkerheden er i top. Samlet bliver det til fem overbevisende stjerner i det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde.
"Det er længe siden, at vittighederne om Skoda forstummede, og med den nye Superb løfter Skoda sig tilmed op i en helt anden klasse. Her er hverken sparet på pladsen eller komforten og heldigvis heller ikke på sikkerheden. Udover at den grundlæggende sikkerhed er høj i Skoda Superb, har den også flere af de nye sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse og fartbegrænser. Samlet udløser det fem overbevisende stjerner," siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.
Af de to øvrige biler må Fiat Panda Cross nøjes med tre stjerner, mens der er fire stjerner til den testede udgave af Hyundai i20. Visse udgaver vil i Danmark dog kun kunne opnå tre stjerner efter Euro NCAPs skrappere 2015-test.
"Hyundai i20 er en ny bil i det populære minibilssegment. Design- og indretningsmæssigt har Hyundai strammet sig an, desværre halter det med sikkerheden. Godt nok er et linjevogtersystem med til at udløse fire stjerner til topudgaven, til gengæld fås et automatisk nødbremsesystem slet ikke til Hyundai i20. Det er ikke godt nok. Faktisk betyder det, at Hyundai i20 i et lavere udstyrsniveauer uden linjevogter kun ville opnå tre stjerner," siger Søren W. Rasmussen.
Fiat Panda Cross - tre stjerner
FDM mener: Tre stjerner er ikke meget i den vigtige sikkerhedstest, men den grundlæggende sikkerhed er rimelig. Det er fraværet af moderne, aktivt sikkerhedsudstyr som f.eks. automatisk nødbremse, der trækker ned i det samlede resultat. Fiat Panda er ganske vist en bil i den billige ende af skalaen, men da Fiat allerede har udviklet en automatisk nødbremse til Panda, er det en skam, at fabrikken ikke har gjort det til standard i alle udgaver. Det kan derfor gøres bedre, Fiat.
Hyundai i20 - fire stjerner (visse udgaver i Danmark dog kun tre stjerner)
FDM mener: Den nye koreanske minibil har stadig ikke fået automatisk nødbremse som muligt udstyr, og så hjælper det ikke meget, at den trods alt har fået en linjevogter på visse modeller. Fire stjerner bliver det til for den testede topudgave, men de billigste udgaver herhjemme mangler den medtestede linjevogter og er derfor kun berettiget til at smykke sig med tre stjerner, selvom den grundlæggende sikkerhed i karrosseriet er udmærket.
Skoda Superb - fem stjerner
FDM mener: Flagskibet fra tjekkiske Skoda rydder bordet og opnår de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten. Resultatet er flot og gælder for alle solgte modeller i Danmark, da alle modeller herhjemme sælges med et højt udstyrsniveau inklusive den medtestede automatiske nødbremse.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, Euro NCAP, FDM, tjekkiske, Hyundai, Fiat, Skoda, Design,
onsdag den 24. juni 2015
Her rejser danskerne på bilferie
Kør-selv-ferie i Danmark bliver stadig mere populært, viser ny undersøgelse. Se de fem mest populære bilferiedestinationer lige nu.Ingen over, ingen ved siden af:
Rød-hvide sommerdanmark er det klart mest populære bilferieland i Europa, når vi danskere skal på bilferie. Hele 59 procent af danske bilrejsende foretrækker firehjulet ferie i Danmark. Nummer to på listen er Tyskland, som 9 procent af danskerne kører til.
Det viser ny undersøgelse blandt 2.290 bilejere, foretaget af Applus Bilsyn i juni.
63 procent på bilferie
Undersøgelsen fortæller desuden, at antallet af danskere på kør-selv-rejser går markant frem i forhold til i fjor.
Hele 63 procent oplyser nemlig, at de rejser på bilferie i løbet af sommeren, hvilket svarer til ca. 1.600.000 bilejere. I 2014 var samme tal 38 procent. Heraf foretrak nøjagtig ligeså mange procent Danmark, oplyser Applus Bilsyn
"Det er voldsomt, at så mange rejser på bilferie i år. Vi ved, det er en populær rejseform, fordi det er billigt, overskueligt og rigt på oplevelser. Men der kan også opstå uheld undervejs. Hver sommer sidder omkring 7.000 danske bilister fast i udlandet på grund af mekaniske problemer, viser tal fra SOS International. Derfor råder vi alle til at få en TilstandsAttest på bilen. Her tjekker vi bl.a. oliestand, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt," siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.
Faktaboks: De 5 mest populære 2015-rejsemål på bilferien
1. Danmark 59 %
2. Tyskland 9 %
3. Italien 8 %
4. Sverige 7 %
5. Frankrig 6 %
Kilde: Applus Bilsyn
Faktaboks: Skal du til Tyskland så husk miljømærket!
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid. Et miljømærke koster 165 kr. i webshoppen på Applusbilsyn.dk. Ganske få byer accepterer fortsat et gult mærke. Læs mere på Applusbilsyn.dk.
Billedtekst:
UDE ER GODT, MEN... Danskerne er vilde med bilferie i år. Og det helt store trækplaster er Danmark. Få bilen synet inden afgang og undgå motorbøvl, forklarer bileksperter.
Læs mere her
tags: Danmark, 2008, Sverige, Tyskland, Italien, Europa, direktør, bilen, Frankrig, udland, Tilst, miljø, 2014, støddæmper, oliestand, tandrem, bremser, Fakta,
tirsdag den 23. juni 2015
Ny funktion gør det nemt at overvåge dæktryk på trailere
Continental har fået stor succes med deres system til overvågning af dæktryk. Nu har teknologi- og dækkoncernen udvidet ContiPressureCheck-systemet med en funktion til automatisk trailer-genkendelse, når der skiftes trailer eller trækker.Den tyske dæk- og teknologikoncern har føjet en ny funktion til ContiPressureCheck-systemet, der overvåger dæktryk. Funktionen hedder ATL og på dansk betyder det automatisk trailergenkendelse. Det betyder, at chauffører, der kører med lastbiler og trailere monteret med Continentals dækovervågningssystem kan overvåge dæktrykket på deres vogntog meget let og effektivt - også når der sættes en anden trailer bag på trækkeren.
- Trækkere med ATL kan automatisk og trådløst registrere alle trailerdæk, der har ContiPressureCheck sensorer. Dette betyder, at dæktryksovervågningen for traileren og det trækkende køretøj altid passer sammen, uanset hvilken trailer, der er bagpå, oplyser Georg Nielsen, der adm. direktør i Continental Dæk Danmark A/S.
Genkender trailer og sender data
Data om tryk og temperatur fra alle 12 dæk på lastbil og trailer overføres til displayet i kabinen. Når først der er monteret overvågningssensorer i dækkene, skal der ikke installeres mere på traileren. Kun et par minutter efter at en ny trailer er koblet på trækkeren, er den automatisk registreret, og oplysningerne popper op i displayet.
- Når køretøjet har stået stille i mere end 15 minutter, kontrollerer ContiPressureCheck-systemet, om der er koblet en trailer på det trækkende køretøj, og i givet fald hvilken trailer, der er tale om. Hvis det er en anden trailer, bliver der sendt data om dækktryk og temperatur til førerkabinen, fortæller Georg Nielsen.
Sensorer følger med ved dækskift
ContiPressureCheck kom på markedet i 2013. Systemet består primært af et batteridrevet sensormodul i hvert dæk, en modtager på køretøjets understel og et display på instrumentbrættet. Modulet måler ca. 2 cm på tværs og vejer kun 26 gram. Det indeholder sensorer til at opsamle data, en processor og en sender. Modulet er fastgjort til indersiden af dækkets slidbane. Når der skiftes dæk, kan modulet flyttes over i det nye. Batteriet holder omkring seks år eller 600.000 km.
Og man behøver ikke at have dæk fra Continental monteret på fælgen ligesom der ikke er nogen afhængighed til mærke på trækker eller trailer.
- ContiPressureCheck fungerer med alle gængse dækmærker og med stort set alle kombinationer lastbiler og trailere. Når det er installeret, sender det uafbrudt up-to-date-oplysninger om dæktryk og temperatur på alle dæk til førerhuset. Dermed kan føreren straks reagere, hvis der er grund til det. Det er med til at optimere driften, da lavt dæktryk både koster brændstof og levetid for dækket, slutter Georg Nielsen.
Dækovervågningssystemet fra Continental kan i øvrigt også med fordel monteres på busser.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, lastbil, 2013, vogntog, teknologi, overvågning, brændstof, Continental, fælg,
Dagens nyheder - Læs bla. om Test: Opel Karl
Valget: Klip i kortet for mobilsnak?
Læserne vil have registreringsafgiften sat ned, og fortsat klip i kortet for mobilsnak. Se hvad danskerne mener
Læs mere her
Hipsters se her: Jeep Renegade er fyldt med fejl på den rigtige måde
Jeeps mindste er fejlfyldt, som man kan forvente det af et italiensk/amerikansk samarbejde, men ligesom landene emmer bilen af kick-ass attitude
Læs mere her
TV-test: Hva ka Opel Karl?
Opel Karl er rummelig og billig, kører godt og er godt udstyret. Men vil du beholde den i længere tid skal den rustbeskyttes, viser den første danske test af Opel Karl
Læs mere her
TV-test: Hva ka Karl?
Opel Karl er rummelig og billig, og kører godt. Men rustbeskyttelsen er helt i skoven, viser den første, danske test af Opel Karl
Læs mere her
Test: Opel Karl
Opel Karl er rummelig og billig, og kører godt. Men rustbeskyttelsen er helt i skoven, viser den første, danske test af Opel Karl
Læs mere her
Læserne vil have registreringsafgiften sat ned, og fortsat klip i kortet for mobilsnak. Se hvad danskerne mener
Læs mere her
Hipsters se her: Jeep Renegade er fyldt med fejl på den rigtige måde
Jeeps mindste er fejlfyldt, som man kan forvente det af et italiensk/amerikansk samarbejde, men ligesom landene emmer bilen af kick-ass attitude
Læs mere her
TV-test: Hva ka Opel Karl?
Opel Karl er rummelig og billig, kører godt og er godt udstyret. Men vil du beholde den i længere tid skal den rustbeskyttes, viser den første danske test af Opel Karl
Læs mere her
TV-test: Hva ka Karl?
Opel Karl er rummelig og billig, og kører godt. Men rustbeskyttelsen er helt i skoven, viser den første, danske test af Opel Karl
Læs mere her
Test: Opel Karl
Opel Karl er rummelig og billig, og kører godt. Men rustbeskyttelsen er helt i skoven, viser den første, danske test af Opel Karl
Læs mere her
mandag den 22. juni 2015
Dagens nyheder - Læs bla. om Her er alle mikrobilerne
Tilbage til fremtiden med elektrisk Morgan 3 Wheeler
Morgan viser nu en elektrisk prototype af deres skøre trehjulede, træbyggede 3 Wheeler
Læs mere her
Mazda hugger 70.000 kr. af festlig frisør-Porsche
Den nye MX-5 rammer Danmark med en pris, der starter ved 330.000 kr.
Læs mere her
Her er alle mikrobilerne
Få overblik over mikrobilerne her og se testen af den nye Opel Karl
Læs mere her
Morgan viser nu en elektrisk prototype af deres skøre trehjulede, træbyggede 3 Wheeler
Læs mere her
Mazda hugger 70.000 kr. af festlig frisør-Porsche
Den nye MX-5 rammer Danmark med en pris, der starter ved 330.000 kr.
Læs mere her
Her er alle mikrobilerne
Få overblik over mikrobilerne her og se testen af den nye Opel Karl
Læs mere her
Sixt Biludlejning vil fortsat være bedst i København og har åbnet ny station på prime location i København K
Nu bliver det nemt at leje billige kvalitetsbiler i alle størrelser i København K. Sixt Biludlejning fortsætter med speederen i bund i København og har slået dørene op til en helt ny København down-town station i lokalerne hos Car Concierge kendt for professionel bilrengøring og bilservice. Adressen er Dr. Tværgade 4, 1302 København K og er en prime location for kunder i indre København.Stationen har fokus på absolut convenience og nem tilgængelighed med 24-7 returnering. Det nye skud på Sixt-stammen vil også servicere de omkringliggende virksomheder og hoteller med kvalitetsbiler til konkurrencedygtige priser. I lokalerne hos Car Concierge bydes der på loungestemning, og du kan f.eks. leje en Sixt-varevogn og samtidig få din private bil professionelt rengjort hos Car Concierge.
Sixt er de seneste 2 år vokset med 30 %, og Danmarkskortet er blevet mere og mere orange.
Sixt omsatte sidste år for 150 mio. kr. på det danske marked og fik et overskud på 8,6 mio. kr.
Adm. Direktør hos Sixt, Philip Schack, udtaler: "Sixt blæser til kamp ikke kun på prime locations, men også ved at tilbyde kunderne topkvalitet og gennemskuelige lejekontrakter. Vi vil fortsat være bedst i København, og København K-stationen er den mest centrale billejestation i indre København. Billige lejebiler skal være lige så nemt tilgængelige som den offentlige transport i indre København. Og det slår vi et slag for med denne nye station på en absolut prime location."
Sixt København K (hos Car Concierge), Dr. Tværgade 4, 1302 København K
Sixt er en international udbyder af mobilitetsløsninger af høj kvalitet. "Feel the motion" Sixts motto er udbredt i mere end 100 lande verden over. Kunder har adgang til mere end 175.000 biler ved cirka 4.000 udlejningskontorer samlet under Sixts brand. Sixt kan præsentere en flåde med alt fra elbiler, stationcars og varevogne til luksus- og sportsvogne.
Læs mere her
tags: Danmark, København, elbil, elbiler, virksomhed, sportsvogn, stationcar, konkurrence,
søndag den 21. juni 2015
Ford tilbage i Le Mans: Den nye superbil GT klar til en stærk start i 2016
I 1966 tog Ford titlen som vinder af 24 timers løbet Le Mans med den nu legendariske superbil GT i racertrim. Timingen er derfor perfekt til et stort comeback i løbet til Ford i 2016 både for at fejre 50-året for den store sejr og introduktionen af den helt nye superbil GT. Ford-sponserede hold deltager i LM GTE Professional-klassen med racerudgaver af den nye GT med over 600 hk.Ford har i dag offentliggjort et comeback af de helt store: I 2016 vender mærket tilbage med deltagelse i 24 timers løbet Le Mans, et af de absolut mest prestigefulde racerløb i verden, og det sker med racerudgaven af den helt nye superbil Ford GT. Dermed kan de mange tusinde danske Le Mans-fans se frem til en endnu mere spændende kamp mellem førende bilproducenter om sejren.
Offentliggørelsen fandt sted på den berømte Le Mans-bane, hvor den nye Ford GT racer også blev afsløret en ultra-højtydende udgave af den nye superbil, der her har over 600 hk. Den nye racer vil deltage i løbet i Grand Tourisme Endurance Professional-klassen (GTE) på linie med biler fra Corvette, Porsche og Aston Martin.
2016 er det perfekte tidspunkt for mærkets tilbagevenden til det vigtige løb: Det er året, den nye superbil Ford GT kommer på markedet i gadetrim, og det er året, hvor Ford kan fejre 50-året for den enestående sejr i Le Mans i 1966 med netop en racerudgave af den første Ford GT og med GT på de to efterfølgende placeringer.
"Da GT40 deltog i Le Mans i 1960erne, ville Henry Ford II bevise at Ford kunne slå de mest legendariske bilproducenter i udholdenhedsracerløb. Den dag i dag er vi stadig ekstremt stolte af at have vundet det ikoniske racerløb fire gange i træk, og det er den samme gejst, der dengang drev innovationen bag den første Ford GT, som stadig driver os i dag," sagde Bill Ford, Executive Chairman i Ford Motor Company.
Innovation til Le Mans og gadebrug
Den nye racer er beviset på denne fortsatte innovation, og som påkrævet er den stærkt baseret på den helt nye superbil GT til gadebrug, som Ford afslørede under stor bevågenhed i januar.
Den nye Ford GT racer vil deltage i den fulde løbskalender med hold ved både World Endurance Championships og TUDOR United SportsCar Championship, og den får sin konkurrencemæssige debut allerede i januar 2016 ved Rolex 24-løbet i Daytona, Florida.
De Ford-sponserede teams ledes af Chip Ganassi Racing med Felix Sabates (CGRFS), og det er intentionen, at de to hold vil stille med hver fire Ford GT racere ved Le Mans i 2016. Ingen kørere er offentliggjort.
Ford GT raceren omfatter en række innovationer, som Ford tror på ikke kun vil gøre den konkurrencedygtig i GTE Pro-klassen, men som også med tiden vil komme alle Ford-modeller til gavn. Disse inkluderer aerodynamik på et nyt plan for at levere enestående downforce, der er lig med forbedret stabilitet, avancerede letvægts-kompositmaterialer med kulfiber for at give et exceptionelt stift, men samtidig let chassis, og de overlegne kræfter og fremragende effektivitet fra EcoBoost-motoren.
"I udviklingen af den nye Ford GT, stod det klart for os, at vi her stod med en superbil, der ville være Fords adgangsbillet til igen at være med i GT-løbene. Vi er sikre på, at fremskridtene med GT indenfor aerodynamik, vægtoptimering og EcoBoost-motorens ydelse giver en opsigtsvækkende racer, som vil gøre, at vi igen kan være med helt fremme på verdensplan," sagde Raj Nair, Vicepræsident for Global Product Development i Ford-gruppen.
Ford er gået sammen med Multimatic, Roush Yates og CGRFS for at skabe projektet. Raceren har været i gennem omfattende test og designoptimeringer hos Ford og Multimatic, og Ganassi har bistået ved udviklingen.
Den 3,5-liters EcoBoost V6-motor havde sin debut i TUDOR United SportsCar Championship i 2014, og siden dengang har Ford, sammen med CGRFS, taget sejren ved store løb, bl.a. 12 timers løbet på Sebring og Rolex 24 på Daytona. Ganassi-hold har opnået store sejre i Daytona 500, Brickyard 400 og Indianapolis 500.
"Vi har vundet løb og mesterskabet, men vi har aldrig været med i Le Mans. Da vi fik muligheden for at konkurrere sammen med Ford med den nye GT på verdens største motorsportsarena, og samtidig være med til at fejre 50-året for en af de største sejre i racerhistorien, hvordan kunne vi så sige nej " sagde holdejer Chip Ganassi. "Om det bliver en udfordring Helt sikkert, men vi kunne ikke have en bedre partner end Ford."
12 sportsmodeller i 2020
Den helt nye Ford GT er toppen af kransekagen som produkt fra den nye Ford Performance-gruppe, en division dedikeret til at skabe innovative sportsmodeller. Divisionen har som mål at levere mere end 12 nye sportsmodeller frem til 2020, og de innovative teknologier, fra de nye modeller, fx hvad angår aerodynamik, vil hurtigt kunne overføres til alle andre Ford-modeller.
De sportslige biler er en del af Ford med stigende succes, og Ford anerkender kundernes ønsker om biler, der tilbyder fremragende brændstoføkonomi, ledende teknologi og en fantastisk køreoplevelse. Ford Performance-modellerne inkluderer Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 og GT350R, Focus ST og Fiesta ST.
"Ford er stærkt fokuseret på tre globalt gældende prioriteter fremdriften i vores One Ford-plan, levering af fremragende produkter og skabelsen af innovation i alle dele af vores forretning. Alle tre elementer mødtes, da vi skabte den helt nye Ford GT. Vi ved også fra vores rige historie indenfor motorsport, at konkurrence i verdensklasse er en fremragende måde at fremme produktinnovationer på," sagde Mark Fields, præsident og CEO for Ford Motor Company.
Læs mere her
tags: mesterskab, økonomi, 2020, comeback, Florida, Aston Martin, 2020, præsident, 2016, Porsche, teknologi, motorsport, Motor, brændstof, konkurrence, innovation, Ford, 2014,
Dagens nyheder - Læs bla. om Jeepen fra helvede - topfarten er 320 km/t
Bilafgifterne skal ned - eller skal de?
Trafikordførerne slingrer fra den ene side af manegen til den anden
Læs mere her
Jeepen fra helvede - topfarten er 320 km/t
Chrysler er gået amok og smider den 716 hestes Hellcat-motor i Jeep Grand Cherokee
Læs mere her
Trafikordførerne slingrer fra den ene side af manegen til den anden
Læs mere her
Jeepen fra helvede - topfarten er 320 km/t
Chrysler er gået amok og smider den 716 hestes Hellcat-motor i Jeep Grand Cherokee
Læs mere her
lørdag den 20. juni 2015
Ny bidetang med dobbelt power
$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Det kan være en udfording for en almindelig bidetang når der skal f.eks skal tilpasses gitterbakker eller andre krævende opgaver, så er der brug for stærkere værktøj i nogle tilfælde boltsaks. Men nu behøver du kun en tang til det hele.BiCut tangen er udviklet så du har et ekstra værktøj lige ved hånden. Tangen klare nemt opgaver, hvor der normalt skal bruges større tænger eller boltsaks. Ved et enkelt tryk på power-knappen ændres tangen fra en normal bidetang til en effektiv tang der giver 200% ekstra kraftoverførelse. Hver gang power knappen trykkes ind frigives der dobbelt udveksling til tangen, som giver tangen ekstra kræfter til de udfordernde opgaver.
BiCut er en fordel at have ved hånden når der skal tilpasse fx. gitterbakker,
kraftige metal wire og kæder, eller der er brug for en ekstra stærk tang.
Udover dobbelt udveksling har BiCut forstærkede kæber med unik C70 stål med en hårdhed på 64HR.
Sikkerheden er i top
BiCut er udviklet til L-AUS opgaver, og er både VDE-testede og GS-godkendte, så der trygt og sikkert kan arbejdes med opgaver under spænding.
3 stærke varianter
BiCut fås i tre forskellige varianter, BiCut L-AUS til arbejde under spænding, BiCut Professional med ergonomisk greb og BiCut Klasisk i letvægt udgave.
Wiha anbefaler at følge Sikkerhedsstyrelsens regler for L-AUS-arbejde.
Læs mere her
tags: værktøj, Sikkerhedsstyrelsen,
Det kan være en udfording for en almindelig bidetang når der skal f.eks skal tilpasses gitterbakker eller andre krævende opgaver, så er der brug for stærkere værktøj i nogle tilfælde boltsaks. Men nu behøver du kun en tang til det hele.BiCut tangen er udviklet så du har et ekstra værktøj lige ved hånden. Tangen klare nemt opgaver, hvor der normalt skal bruges større tænger eller boltsaks. Ved et enkelt tryk på power-knappen ændres tangen fra en normal bidetang til en effektiv tang der giver 200% ekstra kraftoverførelse. Hver gang power knappen trykkes ind frigives der dobbelt udveksling til tangen, som giver tangen ekstra kræfter til de udfordernde opgaver.
BiCut er en fordel at have ved hånden når der skal tilpasse fx. gitterbakker,
kraftige metal wire og kæder, eller der er brug for en ekstra stærk tang.
Udover dobbelt udveksling har BiCut forstærkede kæber med unik C70 stål med en hårdhed på 64HR.
Sikkerheden er i top
BiCut er udviklet til L-AUS opgaver, og er både VDE-testede og GS-godkendte, så der trygt og sikkert kan arbejdes med opgaver under spænding.
3 stærke varianter
BiCut fås i tre forskellige varianter, BiCut L-AUS til arbejde under spænding, BiCut Professional med ergonomisk greb og BiCut Klasisk i letvægt udgave.
Wiha anbefaler at følge Sikkerhedsstyrelsens regler for L-AUS-arbejde.
Læs mere her
tags: værktøj, Sikkerhedsstyrelsen,
Dagens nyheder - Læs bla. om Topfart: Lille og helt fantastisk
Topfart: Lille og helt fantastisk
VW lancerer en Golf med en lille-bitte og helt fantastisk motor
Læs mere her
Topfart: Lille og helt fantastisk
VW lancerer en Golf med en lille-bitte og helt fantastisk motor
Læs mere her
VW lancerer en Golf med en lille-bitte og helt fantastisk motor
Læs mere her
Topfart: Lille og helt fantastisk
VW lancerer en Golf med en lille-bitte og helt fantastisk motor
Læs mere her
fredag den 19. juni 2015
Fords EcoBoost kåret til årets motor under 1,0 liter for 4. gang i træk!
Ecoboost 1,0 er for fjerde år i træk kåret som verdens bedste lille motor. Med kåringen sætter Fords lille, kraftfulde benzinmotor endnu en gang alle konkurrenterne til vægsDen har gjort det igen: Sat alle konkurrenter til vægs og er blevet kåret til verdens bedste motor under én liter. Det er i øvrigt den ottende kåring til Fords EcoBoost motor på blot fire år.
Fords lille 1,0 liters EcoBoost benzinmotor, som forener to tilsyneladende uforenelige størrelser lavt brændstofforbrug og høj ydelse er simpelthen ikke til at smide fra tronen. Et internationalt panel af 87 motorjournalister fra 35 lande har endnu engang ladet sig imponere af den lille kraftkarls dynamik, kraftoverskud, økonomi, raffinement og teknologi og kåret den til bedst i klassen for motorer under 1,0 liter.
Sidste år skrev Ford historie, da EcoBoost 1,0 lavede hattrick med kåringen som verdens bedste motor for tredje gang i træk. Ford cementerer sejren med denne fjerde kåring som årets bedste mini-motor.
I Europa kan hele ti Ford modeller udstyres med en 1,0 liter EcoBoost motor. Tallene taler deres tydelige sprog - én ud af fire nye Ford biler i 2014 var udstyret med den lille 1,0 liter motor; og for Fiesta var antallet hele to ud af fem. Lige nu forsker Ford også i en ny måde at håndtere cylinder-deaktivering på, hvilket kan føre til yderligere forbedringer af brændstofsøkonomien.
"Selv for en aggressivt nedjusteret motor som 1,0 liter EcoBoost, kan det lade sig gøre at nedsætte brændstofsforbruget en hel del, hvis man udnytter cylinder-deaktivering til fulde", siger Carsten Weber, advanced powertrain manager, Ford of Europe. "Når man i dag skaber nye motorer, er det absolut vigtigst fortsat at reducere brændstofsforbruget mest muligt".
"Vores 1,0 liter EcoBoost motor ændrede hele gamet, når det handler om små benzin-motorer, og vi er stolte af, at den fortsat er verdens bedste mini-motor på trods af et stigende antal konkurrenter", siger Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford of Europe. "Vores innovative udviklingsmiljø, der skabte denne motor, lever i bedste velgående, og vi fortsætter med at udvikle nye motorer".
Ford 1,0 l. EcoBoost er bomstærk, ekstremt benzinøkonomisk og har for fjerde år i træk gjort al skepsis til skamme.
* The declared fuel consumption and CO2 emissions are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car's fuel consumption and CO2 emissions. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming. Results in MPG also correspond to this European drive cycle and are stated in imperial gallons. The results may differ from fuel economy figures in other regions of the world due to the different drive cycles and regulations used in those markets.
Læs mere her
tags: 2008, Europa, økonomi, benzin, 2007, teknologi, journalist, Europe, brændstof, sprog, Ford, miljø, 2014,
Dagens nyheder - Læs bla. om Mercedes laver C-klasse til gården
Verdensmestrene siger undskyld
Toyotas racerteam er stadig regerende verdensmestre, men på Le Mans var de ikke hurtige nok, og det ligger man ikke skjul på
Læs mere her
Mercedes laver C-klasse til gården
Mercedes leger navneleg, så deres nye SUV-model dropper navnet GLK; sig goddag til GLC
Læs mere her
Toyotas racerteam er stadig regerende verdensmestre, men på Le Mans var de ikke hurtige nok, og det ligger man ikke skjul på
Læs mere her
Mercedes laver C-klasse til gården
Mercedes leger navneleg, så deres nye SUV-model dropper navnet GLK; sig goddag til GLC
Læs mere her
Korte nyheder om Opel
Hjælp politiet: Hvem har set forsvundne Morten?
Nordsjællands Politi efterlyser den 52-årige Morten Kristiansen, som sidst er set tirsdag formiddag den 16. juni i Hillerød.Morten Kristiansen er 190 cm høj, vejer ca. 105 kg og er kraftig af bygning. Han er halvskaldet med tyndt lyst hår, og var iført arbejdstøj, da han forsvandt. Han var kørende i en hvid Opel Vivaro med "Construction a/s" skrevet med grøn skrift på siden. Registreringsnummeret på bilen er: FJ 91 697Foto: Politiet
Læs mere her
Nordsjællands Politi efterlyser den 52-årige Morten Kristiansen, som sidst er set tirsdag formiddag den 16. juni i Hillerød.Morten Kristiansen er 190 cm høj, vejer ca. 105 kg og er kraftig af bygning. Han er halvskaldet med tyndt lyst hår, og var iført arbejdstøj, da han forsvandt. Han var kørende i en hvid Opel Vivaro med "Construction a/s" skrevet med grøn skrift på siden. Registreringsnummeret på bilen er: FJ 91 697Foto: Politiet
Læs mere her
Korte nyheder om Toyota
Avensis er stadig snus-fornuftig
Premiere: Opstramning over hele linjen, nye dieselmotorer og sikkerhedsudstyr skal give Toyota Avensis fornyet vitalitet. Den er mest vellykket med 1,6-liters BMW-diesel på 112 hk.
Læs mere her
Premiere: Opstramning over hele linjen, nye dieselmotorer og sikkerhedsudstyr skal give Toyota Avensis fornyet vitalitet. Den er mest vellykket med 1,6-liters BMW-diesel på 112 hk.
Læs mere her
torsdag den 18. juni 2015
Stor stigning i danskere på bilferie
Bilferie bliver for alvor populært i de kommende uger, hvor usædvanligt mange danske biler stævner ud. Og særlig ét ferieland er steget i popularitet siden sidste år, viser ny undersøgelse.Kufferterne i bagagerummet, iPads til bagsædet og rendyrket asfaltferie.
Danskerne ventes i den grad at rejse på bilferie i løbet af sommeren i år.
1,6 mio. bilister
I ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 2.290 bilejere siger 63 procent ja til, at de rejser på bilferie i løbet af sommeren, hvilket svarer til ca. 1.600.000 bilejere.
Det er en stigning på 25 procentpoint sammenlignet med en identisk undersøgelse, som virksomheden foretog i 2014 blandt 2.461 bilejere.
"Det overrasker, at bilferie bliver så populært et rejsetema i år. Én årsag kan være, at danskerne sidste år havde en fantastisk sommer herhjemme og har fået smag for bilferie. Herudover ved vi, at kør-selv-ferie er billigt og giver mange oplevelser. Skal man på bilferie, råder vi alle til at få en TilstandsAttest på bilen. Her tjekker vi bl.a. oliestand, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt. Hver sommer strander omkring 7.000 danske bilister i udlandet på grund af mekaniske problemer, viser tal fra SOS International. Derfor er det vigtigt at før-tjekke bilen, så man undgår nedbrud midt i f.eks. alperne," siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.
Danmark stiger i popularitet
Især én rejsedestination overstråler alle andre.
Hele 59 procent af de danske familier, venner og kærestepar, der skal på bilferie, foretrækker firehjulet ferie i Danmark.
Også her er der sket en markant forskydning i forhold til 2014. Sidste år var samme tal kun 38 procent.
Faktaboks: Skal du til Tyskland så husk miljømærket!
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid. Et miljømærke koster 165 kr. i webshoppen på Applusbilsyn.dk. Ganske få byer accepterer fortsat et gult mærke. Læs mere på Applusbilsyn.dk.
Faktaboks: De 5 mest populære 2015-rejsemål på bilferien
1. Danmark 59 %
2. Tyskland 9 %
3. Italien 8 %
4. Sverige 7 %
5. Frankrig 6 %
Kilde: Applus Bilsyn
Læs mere her
tags: Danmark, 2008, Sverige, Tyskland, Italien, direktør, bilen, Frankrig, udland, virksomhed, Tilst, bagagerum, miljø, 2014, støddæmper, oliestand, tandrem, bremser, Fakta,
Dagens nyheder - Læs bla. om Valget: Fortsat klip i kortet for mobilsnak
Vind en Up
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Kør offroad med telefonen
Land Rover laver et nyt system, der gør det muligt at styre din bil i udfordrende terræn med telefonen
Læs mere her
Køb Captain Slows Porsche 911
Nu kan du blive ejeren af Top Gear-værten James Mays personlige Porsche 911 3,2 fra 1984
Læs mere her
Hvad fanden har i gang i?
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Valget: Fortsat klip i kortet for mobilsnak
Læserne vil have registreringsafgiften sat ned, og fortsat klip i kortet for mobilsnak. Se hvad danskerne mener
Læs mere her
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Kør offroad med telefonen
Land Rover laver et nyt system, der gør det muligt at styre din bil i udfordrende terræn med telefonen
Læs mere her
Køb Captain Slows Porsche 911
Nu kan du blive ejeren af Top Gear-værten James Mays personlige Porsche 911 3,2 fra 1984
Læs mere her
Hvad fanden har i gang i?
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Valget: Fortsat klip i kortet for mobilsnak
Læserne vil have registreringsafgiften sat ned, og fortsat klip i kortet for mobilsnak. Se hvad danskerne mener
Læs mere her
onsdag den 17. juni 2015
Danskerne: Vi har brug for bilen i hverdagen
Danskerne bruger i høj grad bilen til at pendle til og fra arbejde. Særligt blandt bilejere, der typisk tæller mange børnefamilier, er bilen er nødvendig, hvis hverdagen skal hænge sammen, viser ny undersøgelse.Bilen holder i høj grad danskernes hverdag kørende. I en ny undersøgelse, FDM har foretaget blandt danske bilejere, svarer godt syv ud af 10, at de enten er meget enige eller enige i, at bilen er nødvendig, hvis hverdagen skal hænge sammen.
Det er ikke mindst blandt bilejere i aldersgrupperne 18-35 år og 36-49 år, der tæller mange børnefamilier, at bilen er det kit, der holder dagligdagen sammen. Her bruger mere end syv ud af 10 (73 procent) bilen til at pendle til og fra arbejde, mens det samlede tal for alle adspurgte aldersgrupper er 41 procent.
"Hvor bilen engang var forbeholdt de få, er den i dag en forudsætning for mange, hvis hverdagen skal fungere. Både når det gælder om at komme til og fra arbejde, men også til at klare andre gøremål som indkøb og køre til fritidsinteresser," siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen.
Undersøgelsen viser dog også, at selv om bilen hos mange altså er nødvendig, tynger den ofte budgettet. Ikke mindst blandt de 18-35 årige, hvor hver femte svarer, at de kun lige akkurat har råd til bil, selv om de er afhængige af den i hverdagen.
"Der er ingen tvivl om, at bilen, især uden for de større byer, spiller en afgørende rolle i hverdagen i mange husstande. Derfor er det heller ikke rimeligt, at afgifter gør biler så dyre, at mange især unge dårligt har råd til dem, selv om de er afhængige af en for at kunne komme på arbejde. En af konsekvenserne er, at mange må vælge en ældre og dermed også mindre sikker bil," siger Thomas Møller Thomsen og tilføjer:
"At bilen spiller så central en rolle i mange danskeres hverdag, som undersøgelsen viser, bør beslutningstagerne også have in mente i forhold til investering i vores veje. En veludbygget infrastruktur er en forudsætning for en høj grad af mobilitet, og det er nødvendigt. For uden bilen går Danmark i stå."
Undersøgelsen er lavet af Voxmeter for FDM blandt 1.011 danske bilejere.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, bilen, FDM, husstand,
Dagens nyheder - Læs bla. om TV-reportage: Øl, mandehørm og Le Mans
Gi eller få et lift til Roskilde Festival
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Skal du køres til Roskilde Festival - og hjem?
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Audi rammer 14 lande på én tankfuld
En Audi A6 har netop kørt 1865 km på en én tankfuld og indkasseret en Guinness rekord for at have krydset 14 lande
Læs mere her
Renault genopliver en sportsvogn fra Alpine
Renaults sportsvognsmærke Alpine fejrede 60 års fødselsdag på dette års Le Mans med en ny sportsvogn
Læs mere her
TV-reportage: Øl, mandehørm og Le Mans
Le Mans er meget andet end ræs - det er også en kæmpe fest
Læs mere her
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Skal du køres til Roskilde Festival - og hjem?
Er du på vej til Roskilde Festival, skal du måske tage et kig her ...
Læs mere her
Audi rammer 14 lande på én tankfuld
En Audi A6 har netop kørt 1865 km på en én tankfuld og indkasseret en Guinness rekord for at have krydset 14 lande
Læs mere her
Renault genopliver en sportsvogn fra Alpine
Renaults sportsvognsmærke Alpine fejrede 60 års fødselsdag på dette års Le Mans med en ny sportsvogn
Læs mere her
TV-reportage: Øl, mandehørm og Le Mans
Le Mans er meget andet end ræs - det er også en kæmpe fest
Læs mere her
Korte nyheder om Toyota
Kanonpriser fyrer op under Avensis
Skarpe priser og nye motorer sparker Toyota Avensis videre
Læs mere her
Skarpe priser og nye motorer sparker Toyota Avensis videre
Læs mere her
tirsdag den 16. juni 2015
Danskerne klar til pust i bilen
Mens ikke-alkoholkampagnen "Klar til et pust" ruller i 77 kommuner, viser undersøgelse, at hver anden bilist ønsker engangsalkoholtestere i bilen.Sommer er et af de tidspunkter på året med flest alkoholrelaterede færdselsuheld. Det markerer færdselsrådet Sikker Trafik i de kommende uger med kampagnen "Klar til et pust". Kampagnen skal animere danskerne til omtanke i stedet for at drikke til grænsen.
Hver anden bilist støtter imidlertid også et potentielt lovforslag om at indføre engangsalkoholtestere i bilen.
Det viser en repræsentativ undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.580 bilister.
Test din ædruelighed
"Lige nu sælger vi mange alkoholtestere til danskere, der skal på bilferie i Frankrig, hvor færdselsloven kræver engangsalkoholtestere i bilen. Men de kan også hjælpe bilister herhjemme med at vurdere, om de er klar til at køre. Vores alkotesterpakke indeholder to testere. Ved at puste i begge testere med 10-15 minutters mellemrum får man et bedre grundlag for at vurdere, om man kan køre," siger Per V. Rasmussen, adm. direktør, Applus Bilsyn.
Alkohol er stadig involveret i 20 procent af dødsulykker, selvom tallet er faldet markant siden 1980'erne. Samtidig stopper politiet hvert år 10.000 bilister, der bliver dømt for spritkørsel, viser tal fra Sikker Trafiks hjemmeside. Ifølge en undersøgelse fra regionerne, blev 16 procent i 2011 fældet i en spritkontrol dagen efter de festlige begivenheder.
Sådan måler engangstestere promillen
Engangstestere måler ikke alkoholpromillen så præcist som politiets målere, men kan give en indikation af, om promillen er over eller under 0,5. Engangstesteren skifter farve ved promiller over 0,5, og man skal aflæse farven for at finde ud af om man kan køre.
Bilen sælges
"Engangstesterne skal ikke blåstemple spritkørsel. Er man efter testen i tvivl, er et gammelt råd at lade være med at køre bil. Omkostningerne er minimale sammenlignet med, at man ellers risikerer at køre galt. En anden risiko er, at myndighederne, med hjælp fra politiet, tvangssælger din bil, hvis du kører med for megen promille i blodet," siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.
Faktaboks: Her kan du købe engangsalkoholtestere til bilen
Applus Bilsyn sætter i forbindelse med sommermånederne fokus på at reducere antallet af alkoholrelaterede trafikulykker herhjemme. I mere end 130 synshaller og på www.bilsyn.dk tilbyder virksomheden nu to engangsalkoholtestere i en pakke for kun 39 kr.
Faktaboks: Sådan er reglerne for spritkørsel
Grænsen for spritkørsel: 0,50.
Med en promille over 1,20 mister bilens fører førerretten. Fra 0,51-1,20 er det betinget
Frakendes du førerretten, skal du bestå en køreprøve og tage et alkoholkursus
Politiet har ret til at konfiskere din bil, hvis du er blevet taget flere gange med en promille under 2,0, eller hvis du første gang bliver taget med en promille på over 2,0
Er din promille mellem 0,51 og 2, er bøden lig med din netto månedsløn ganget din promille
Billedtekst:
Juni er højsæson for sommerfrokoster. Vælger du at køre hjem, selvom du har drukket, kan det være en rigtig god idé tage en vejledende alkoholtest.
Læs mere her
tags: 2011, direktør, bilen, politi, retten, Frankrig, færdselsloven, trafikulykke, virksomhed, ulykker, dødsulykke, Vælger, Fakta,
Dagens nyheder - Læs bla. om Bilafgifter: Mikrobiler er skurken
Bilafgifter: Mikrobiler er skurken
Elbilerne er blevet anklaget for ikke at skæppe i statskassen. Men regnestykket ser helt anderledes ud, mener professor i økonomi. Den store skurk er mikrobilen
Læs mere her
Elbilerne er blevet anklaget for ikke at skæppe i statskassen. Men regnestykket ser helt anderledes ud, mener professor i økonomi. Den store skurk er mikrobilen
Læs mere her
Korte nyheder om Opel
Opels mikro er en rigtig bil
Premiere: Opel er klar med model i mikroklassen. Den har været værd at vente på, for selv om den er lille og billig, opleves den som en rigtig bil takket være gode detaljer.
Læs mere her
Premiere: Opel er klar med model i mikroklassen. Den har været værd at vente på, for selv om den er lille og billig, opleves den som en rigtig bil takket være gode detaljer.
Læs mere her
mandag den 15. juni 2015
Den nye koda Superb står bedre fast
koda Superb er netop nu på vej ud til showrooms hos forhandlere i hele Europa. Det tjekkiske flagskib forlader fabrikken på sommerdæk fra Continental. Teknikerne har godkendt to forskellige dæktyper designet til forskellige kørselsbehov: ContiEcoContact 5 og ContiPremiumContact 5, der begge leveres i dimensionerne 215/55R17VDen nye koda Superb blev præsenteret på Geneve-udstilingen i marts og forlader i løbet af de kommende måneder fabrikken i Kvasiny i Tjekket på vej ud til Europas bilforhandlere. Denne gang kommer Skodas flagskib originalmonteret med dæk fra Continental, og de europæiske kunder kan vælge mellem to typer alt efter kørselsbehov og ønske til komfort.
Der kan være forskel fra land til land på, hvad den enkelte importør har udvalgt til sit marked, men det tjekkiske bilmærkes teknikere har til det europæiske marked udvalgt henholdsvis ContiEcoContact 5 og ContiPremiumContact 5 til den populære bilmodel, der i Danmark hitter både som firmabil og familiebil.
- Muligheden for to dæk med forskellige egenskaber til den samme bilmodel betyder, at bilkøberne har mulighed for at vælge de dæk, der passer til deres personlige kørestil og hvor de kan prioritere eksempelvis brændstoføkonomien, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.
Uanset om bilen leveres med Continentals Eco5-dæk eller Premium5-dæk ved købet eller man skal vælge ved senere dækskift, så er begge typer valgt af Skoda-fabrikkernes teknikere, fordi de kombinerer lav rullemodstand med en sikker og behagelig kørsel. Begge typer leveres i størrelserne 215/55 R 17 V, så forskellen ligger blandt andet i behovet for hastighed i forhold til fokus på brændstoføkonomi.
- ContiEcoContact 5 er designet til lav rullemodstand med kortest mulig bremselængde på både våde og tørre veje. High-performance-dækket ContiPremiumContact 5 præsterer også kort bremselængde på våde og tørre veje, men har ikke helt så lav rullemodstand. Til gengæld er dette dæk designet til at kunne håndtere den nye Superb meget præcist ikke mindst ved høje hastigheder, uddyber Georg Nielsen.
Det er i øvrigt ikke kun den nye Superb, der får liv i Tjekkiet. Det samme gør ContiEcoContact 5, der produceres på Continentals topmoderne fabriksfaciliteter i Otrokovice, der ligger ca 180 kilometer fra Kvasiny. Så samarbejdet mellem de to tyskejede fabrikker i Tjekkiet er en anden klimamæssig fordel ved samarbejdet, idet dækkene ikke skal transporteres langt for at blive monteret på bilerne.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, Europa, direktør, bilen, økonomi, tjekkiske, bilforhandler, brændstof, Continental, Skoda, Tjekkiet,
Dagens nyheder - Læs bla. om Nissans mærkelige racer
BMW's nye karbon-flagskib
Den nye topmodel fra BMW er spækket med højteknologi. Læs om den her
Læs mere her
TV: Så sexet kan parallelparkering være
Hvordan kan problemerne med parallelparkering løses? Svaret findes her
Læs mere her
Bilen parkerer selv du styrer den fra telefonen
Er du for meget et overklasseløg til at gide at parkere selv, så har Bosch og Mercedes udviklet en automatisk parkeringsservice, der styres via telefonen
Læs mere her
Mr. Bean: Verdens bedste bilsælger - tjener over 70 millioner
Skuespilleren Rowan Atkinson har solgt sin McLaren F1, som har været skadet to gange, for 81 millioner kr.
Læs mere her
Færre fotovogne: Valget er dit
Hvis du var politiker, hvad ville du så ændre i bil- og trafikpolitikken?
Læs mere her
Simpel teknik holder brændselsmotoren ung
Brændselsmotoren er langt fra død med simpel hybridteknik bliver den op til 15 procent mere effektiv
Læs mere her
Corvette forsvundet i brunt hul nu genopbygger de klassiker
En national skat blev ødelagt, da et jordfaldshul opslugte et helt Corvette-museum nu genopbygger Chevrolet en af klassiskerne
Læs mere her
Nissans mærkelige racer
LE Mans: Ingen troede på at Nissan ville gøre sig bemærket i deres forhjulstrækker
Læs mere her
Den nye topmodel fra BMW er spækket med højteknologi. Læs om den her
Læs mere her
TV: Så sexet kan parallelparkering være
Hvordan kan problemerne med parallelparkering løses? Svaret findes her
Læs mere her
Bilen parkerer selv du styrer den fra telefonen
Er du for meget et overklasseløg til at gide at parkere selv, så har Bosch og Mercedes udviklet en automatisk parkeringsservice, der styres via telefonen
Læs mere her
Mr. Bean: Verdens bedste bilsælger - tjener over 70 millioner
Skuespilleren Rowan Atkinson har solgt sin McLaren F1, som har været skadet to gange, for 81 millioner kr.
Læs mere her
Færre fotovogne: Valget er dit
Hvis du var politiker, hvad ville du så ændre i bil- og trafikpolitikken?
Læs mere her
Simpel teknik holder brændselsmotoren ung
Brændselsmotoren er langt fra død med simpel hybridteknik bliver den op til 15 procent mere effektiv
Læs mere her
Corvette forsvundet i brunt hul nu genopbygger de klassiker
En national skat blev ødelagt, da et jordfaldshul opslugte et helt Corvette-museum nu genopbygger Chevrolet en af klassiskerne
Læs mere her
Nissans mærkelige racer
LE Mans: Ingen troede på at Nissan ville gøre sig bemærket i deres forhjulstrækker
Læs mere her
søndag den 14. juni 2015
Bluetooth data fra bilisterne driver informationstavler og får trafikken til at glide i Aarhus
Kommunen har opsat 10 digitale dynamiske tavler, som er drevet af realtidsdata fra billisternes Bluetooth udstyr i f.eks. headsets og mobiltelefoner. Tavlerne giver anvisninger om bla. køretider og hurtigste rute, hvilket sparer tid og får trafikken til at glide.Innovativ og informativ skiltning til trafikaterne
I Aarhus, hvor man som i andre storbyer kæmper med store trafikale udfordringer, har man taget endnu et middel i brug, for at prøve at komme trængslen til livs og hjælpe billisterne hurtigere frem. 10 dynamiske tavler, som viser brugbare informationer såsom køretider, alternative ruter og vejforhold, er blevet opsat langs byens mest trafikerede strækninger. Tavlernes indhold opdateres løbende i takt med trafikanterns reelle adfærd. Bilisterne er derfor selv, ved at overveje rute og kørselstidspunkt, med til at hjælpe trafikken på vej.
Bilisterne bidrager med data
Trafikinformationerne på de nye informationstavler er baseret på realtidsdata fra 125 sensorer, som er placeret på udvalgte strækninger i Aarhus. Sensorerne detekterer billister som kører kører med med en Bluetooth-enhed, som f.eks håndfrie installationer og mobiltelefoner. Når en bil med en aktiveret Bluetooth-enhed passerer sensorerne, indsamles, krypteres og tidsstemples enhedens anonyme ID, også kaldet en MAC-adresse. De indsamlede data sendes til en server, hvor de filtereres og analyseres. Herefter udregnes bla. køretider, trafiktæthed og trafikstrømme.
Kommunen anvender også de indsamlede data til at få et dybdegående indblik og forståelse af trafikstrømme til by- og trafikplanlægning.
Også mobilapplikation "Trafikken Østjylland" og Trafikken.dk/østjylland anvender de indsamlede data til at give et overblik over traffikken er netop nu.
Aalborg havn hjælper chaufførerne
Aalborg Havn anvender ligeledes Bliptrack teknologien til at informere de over 10.000 mennesker, som hver dag færdes i området. Havnen har således opsat en informationstavle ved udkørslen fra havneområdet, som viser bl.a. lastbilchauffører den hurtigste rute ud til motorvejen. ( Billede fra Aalborg Havn )
"Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre den rigtige vej, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne, kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid," fortæller Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.
Lufthavne, banegårde og havne
BlipTrack løsningen er udviklet af det Nordjyske firma BLIP Systems, som udover at anvende teknologien til at måle trafik i bla. Aarhus, København, Odense og Aalborg, også måler og viser ventetider i lufthavne, bla. i København, Dublin, Amsterdam og Dubai. Desuden hjælper løsningen også med optimering på banegårde i Holland og på verdens travleste passagerhavn i Dover, England.
Læs mere her
tags: England, København, Holland, lastbil, trafikplan, Odense, storby, Dubai, Østjylland, trafikken, Aalborg, motorvej, teknologi,
lørdag den 13. juni 2015
Kan du køre på en halv flaske vin
Hver tredje dansker undervurderer, hvor mange genstande, der er i en flaske vin. Det betyder, at de risikerer at køre spritkørsel uden at vide det. Netop nu gennemfører Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner en landsdækkende spritkampagne og serverer fredag og lørdag alkoholfri drinks på Folkemødet.De fleste har styr på, at en flaske øl er det samme som en genstand. Men det er straks sværere, når man spørger befolkningen, hvor mange genstande der er i en flaske vin. Det er der mange, som ikke kan svare på.
En flaske vin (12,5 %) indeholder seks til syv genstande. Men i en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden svarer hele 34 %, at der kun er mellem to og fem genstande i en flaske vin.
- Hvis folk sidder og drikker en halv eller hel flaske vin og tror, de stadig kan køre hjem, så er det et kæmpe problem for trafiksikkerheden. De risikerer at køre spritkørsel uden at vide det og kan skade sig selv eller andre. Det sikreste er at holde sig til max. en genstand, hvis man vil køre, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik som sammen med TrygFonden og landets kommuner netop nu står bag spritkampagnen "Klar til et pust "
Undersøgelsen er lavet af Epinion for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, og man har spurgt 3022 danskere, hvor mange genstande de tror, der er i en hel vinflaske (12,5 %).
2 % svarer to genstande.
4 % svarer tre genstande.
13 % svarer fire genstande.
15 % svarer fem genstande.
31 % svarer seks genstande.
12 % svarer syv genstande.
10 % svarer otte genstande.
2 % svarer ni genstande.
4 % svarer 10 genstande.
6 % svarer det ved de ikke.
Det vil sige, at 34 % af de adspurgte undervurderer, hvor mange genstande der er i en flaske almindelig vin. Hvis vinen har en endnu højere alkoholprocent (end 12,5 %), kan den indeholde helt op til otte genstande.
Hælder du alkohol på bilisten
Det kan være rigtig svært at gribe ind og stoppe et andet menneske, der har drukket for meget og som er på vej til at sætte sig bag rattet. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden til at man spørger sine gæster, før der kommer alkohol på bordet, hvordan de kommer hjem senere på aftenen. Hvis der er gæster, som er i bil, så sørg for at servere nogle velsmagende drikkevarer uden alkohol til dem.
- Det er en del af vores festkultur, at vi hæver glasset og skåler med hinanden. Derfor er det en god ide at servere nogle lækre drikkevarer uden alkohol til de gæster, der er i bil. Det sikrer, at de er med i festen og ikke bliver fristet af at drikke for meget vin eller øl, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.
På Folkemødet på Bornholm vil Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden fredag og lørdag servere alkoholfri drinks for at vise, at der er mange gode alternativer til alkohol. Find opskrifterne her: www.sikkertrafik.dk/drinks
Politi og kampagne vil stoppe spritkørsel
Hele sommeren sætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, kommunerne og politiet fokus på spritkørsel.
Der sker nemlig en del spritulykker om sommeren, hvor mange hygger sig med alkohol til f.eks. fester, grill og strandture. Lige nu kører den landsdækkende kampagne "Klar til et pust ", der sætter fokus på, at man skal lade bilen stå, hvis man er i tvivl om sin promille: www.sikkertrafik.dk/pust
Regionale tal: hvor mange genstande tror du, der er i en flaske vin (12,5 %):
Nordjylland: 41 % tror, at der er mellem nul og fem genstande.
Midtjylland: 36 % tror, at der er mellem nul og fem genstande.
Syddanmark: 36 % tror, at der er mellem nul og fem genstande.
Hovedstaden: 30 % tror, at der er mellem nul og fem genstande.
Sjælland: 42 % tror, at der er mellem nul og fem genstande.
Tommelfingerregel - sådan tjekker du, hvor mange genstande der er i en flaske vin: divider vinens alkolholprocent med 2, så har man cirka antal genstande i flasken. Dvs. fx 14 % = 7 genstande.
Læs mere her
tags: bilen, politi, Sjælland, Bornholm, Nordjylland, Midtjylland, ulykker, projektleder,
fredag den 12. juni 2015
BMW's flagskib når nye højder.
Med den helt nye BMW 7-serie, som bliver lanceret til oktober, redefinerer BMW rammerne for en luksuriøs køreoplevelse og teknologiske muligheder.Innovationerne består blandt andet i brug af karbonforstærket plast (CFRP) i karrosseriet, pluginhybrid-teknologi i BMW 740e (lancering 2016), laserlys, touchscreen, bevægelsesstyret betjening af iDrive-systemet og fjernbetjent parkering.
Designet afspejler naturligvis også, at der er tale om en ny æra, forklarer Adrian van Hooydonk, Senior Vice President hos BMW Group Design: "At BMW we believe the future can be predicted most effectively if we're helping to shape it" og fortsætter: "The primary objective in the development of the new car was to create a vision of modern luxury and to exceed our customers' expectations".
Ved brug af karbonforstærket plast, som også bliver brugt i produktionen af "BMW i" biler, har ingeniørerne formået at nedbringe vægten med op til 130 kilo i forhold til forgængeren.
Den nye BMW 7-serie fås i både almindelig sedan og i lang udgave, som giver 14 cm mere benplads til bagsædepassagererne.
Helt nyt motorprogram
BMW 7-serien fås med en helt nyudviklet V8-motor samt sekscylindrede rækkemotorer. Alle udgaver kommer standard med ottetrins Steptronic automatgear og opfylder EU6-normen.
BMW 730d: Sekscylindret dieselmotor med stærke 265 hestekræfter og acceleration fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder. Bilen kører 22,2 km/l og har en CO2-udledning på 119 g/km.
Bilen kan også bestilles med xDrive (firehjulstræk).
BMW 740i: Sekscylindret benzinmotor med 326 hestekræfter, bilen accelererer fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder, kører 15,2 km/l og har en CO2-udledning på 154 g/km.
BMW 750i xDrive: V8-benzinmotor med 450 hestekræfter, bilen accelererer fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, kører 12,4 km/l og har en CO2-udledning på 189 g/km.
Pluginhybriden BMW 740e med BMW eDrive-teknologi kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elmotor, som tilsammen yder 326 hestekræfter. Bilen har et kombineret forbrug på 47,6 km/l og en CO2-udledning på kun 49 gram per kilometer. Bilen kan køre op til 40 km på ren el, med en tophastighed på 120 kilometer i timen. BMW 740e vil blive lanceret i 2016.
Innovationer på alle fronter
Touchscreenen betjenes intuitivt som andre elektroniske enheder, og som noget nyt kan iDrive-systemets funktioner udføres med en håndbevægelse. Denne bevægelse aflæses af en 3D-sensor og funktionen kan sættes op efter førerens behov. Mobiltelefonen kan, via en holder i midterkonsollen, oplades trådløst, hvilket er første gang i en serieproduceret bil.
Førsteklasses luksus
Lanceringsmodellerne kan, som ekstraudstyr, fås med "Executive Lounge", der er ren wellness.
Pakken indeholder firezoners klimaautomatik, aktiv sædeventilation og elektrisk justerbare komfortsæder med massagefunktion på bagsæderne inklusive et vitalitetsprogram til fuldstændig afslapning. Pakken indeholder ligeledes udfoldeligt bord og kopholdere samt syvtommers tablet, så bagsædepassagererne kan se video eller surfe på nettet undervejs.
Som en anden unik feature fås den nye BMW 7-serie i lang version med Sky Lounge-panoramaglastag. Når det bliver mørkt, udsendes der lys fra LED-moduler direkte på glastaget på en defineret grafik, som imiterer en lysende stjernehimmel.
Verdenspremiere: Nu kan bilen parkere sig selv
Den nye BMW 7-serie kan som den første serieproducerede bil i verden selv parkere. Dette giver mulighed for at parkere bilen i garage og parkeringsbåse med begrænset plads - uden nogen ved rattet. Bilen kan manøvreres frem og tilbage med BMW Display Key.
BMW laserlys
En anden unik detalje ved den nye BMW 7-serie er muligheden for laserlys, som også introduceret i BMW i8. Laserlys er ca. 30 procent mere energieffektiv end bilens standard LED-forlygter og oplyser vejen helt op til 600 meter frem.
Sikkerheden er i top
Sikkerhedspakken i BMW 7-serien indeholder alle nødvendige funktioner som for eksempel vognbaneassistent med sidekollisionsbeskyttelse, advarsel for kollision bagfra samt krydsende trafik, udvidet køassistent (semi-automatisk kørsel) samt aktiv fartpilot med Stop&Go, som selv tilpasser sig den tilladte hastighed via Speed Limit-funktionen. Ligeledes fås den nyeste generation af Surround View, som nu også inkluderer 3D-oversigt.
Produktion
Som alle tidligere modeller produceres den nye BMW 7-serie på BMW fabrikken i Dingolfing i Tyskland.
Premiere og priser
BMW 7-serien har verdenspremiere på Frankfurt Motor Show i september, hvor priserne vil blive offentliggjort.
Læs mere her
tags: Tyskland, bilen, CO2-udledning, EU, BMW, benzin, 2016, teknologi, energi, Mobiltelefon, Motor, sprog, Design, massage,
torsdag den 11. juni 2015
Sixt Biludlejning udvider igen med ny station i Vordingborg med rabat til lokale erhvervsdrivende
Sixt Biludlejning oplever en stigende efterspørgsel på leje af biler og varevogne og åbner nyt udlejningskontor i Vordingborg 15. juni. Dermed fortsætter virksomheden sin markante vækst i endnu en central dansk by. Sixt er de seneste 2 år vokset med 30 %, og Danmarkskortet er blevet mere og mere orange. Sixt omsatte sidste år for 150 mio. kr. på det danske marked med et overskud på 8,6 mio. kr.Sixt forventer sit bedste år nogensinde. Virksomheden udvider sin forretning på det danske marked med etableringen af kontoret i Vordingborg i lokalerne hos Vordingborg Autohandel. Adressen bliver Hasselvænget 24, 4760 Vordingborg. Stationen åbner 15. juni og drives af brødrene Thomas og Jesper Brix, som allerede er kendt i lokalsamfundet for god service og stort bilkendskab. Fokus vil være på udlejning af personbiler og varevogne til såvel privat- som erhvervskunder. De lokale erhvervsdrivende kan f.eks. med et Sixt Fordelskort leje bil og varevogn i DK og udlandet med op til 10 % rabat.
"Vi glæder os hos Sixt meget over åbningen i Vordingborg. Med Sixt Vordingborg sikrer vi os fremdriften på det danske marked og tilstedeværelsen i endnu en af Danmarks vigtige byer, som nu kan leje bil og varevogne til fordelagtige priser. Med Vordingborg sætter vi endnu en vigtig geografisk nål i Sixts orange Danmarkskort.", udtaler Philip Schack, Adm. Direktør hos Sixt Biludlejning.
Jesper Brix supplerer: "En stor del af vores eksisterende forretning består af flexleasing af importerede biler typisk med en løbetid på 12-36 måneder. Gennem samarbejdet med Sixt kan vi nu også tilbyde korttidsleje og månedsleje af kvalitetsbiler og varevogne. Samarbejdet er derfor et perfekt match, da vi nu hele tiden kan tilbyde den optimale billøsning uanset tidshorisont."
Sixt Biludlejning Vordingborg (hos Vordingborg Autohandel), Hasselvænget 24, 4760 Vordingborg
Læs mere her
tags: Danmark, udland, virksomhed, Vordingborg, Ford,
onsdag den 10. juni 2015
Ny generation af Vespa med stil og køreglæde, der vil frem
Det italienske scooter ikons nye modeller er La dolce Vita det søde liv i stærke 2015-udgaverNu giver den nye generation af Vespa endnu mere køreglæde til alle, der elsker at nyde friheden i trafikken. De berømte italienske scootere fra Piaggio er ikke bare den hurtige vej frem gennem myldretid og bilkøer. De nye 2015-modeller af Sprint, Primavera, GTS Touring og GTS SuperSport kombinerer også det elegante design med nye teknologier.
Det søde liv - og langt på literen
Lige siden Vespa scooterne fik deres gennembrud i 50'erne og 60'erne, har deres sporty stil været et hit. Kørslen og den livlige acceleration er en fornøjelse, især i bytrafik. Og i dag betyder nye teknologier, at vejgrebet er forbedret, ligesom det kendte ABS-system giver stabile, sikre opbremsninger.
Samtidig med, at de populære scootere er livsstil for alle pengene, giver kørselsøkonomien god mening i hverdagen med op til 47 km på literen og 10.000 km mellem service-eftersynene. En idéel løsning til og fra arbejde.
Smart og kompakt eller fuld af power
Det nye program fra Vespa omfatter bl.a. den kompakt designede Sprint. Her har motorerne, der fås i tre størrelser op til 150cc, nu en markant højere ydelse og er 3-ventilede.
Er man til det mere kraftfulde, fås den noget større Vespa GTS i tre udgaver: Super, Touring og SuperSport med 4-takts, 4-ventilede, indsprøjtningsmotorer på 300 cc. Så der er 'god plads' i gashåndtaget, når man vil frem i bytrafikken eller ud på længere ture.
Din scooter er i telefonen!
En spændende nyhed giver total kontrol med scooteren. Vespas nye Multimedia Platform, hvor man kan koble sin smartphone på og se alle data: Hastighed, omdrejninger, acceleration, brændstofforbrug, dækslid registreret af sensorer og meget mere.
Læs mere her
tags: økonomi, trafikken, penge, teknologi, brændstof, gashåndtag, scooter, livsstil,
Dagens nyheder - Læs bla. om Få firmaet til at betale din strøm
Få firmaet til at betale din strøm
Hvis din firmabil kører på strøm, kan du få betalt dine opladninger af firmaet - sådan gør du
Læs mere her
Hvis din firmabil kører på strøm, kan du få betalt dine opladninger af firmaet - sådan gør du
Læs mere her
Korte nyheder om Opel
Ung mand knivangrebet efter øjenkontakt med tre mænd
En 21-årig mand er tirsdag aften blevet snittet overfladisk, efter han fik øjenkontakt med tre mænd i en sølvgrå Opel Astra, som politiet nu efterlyser.
Læs mere her
En 21-årig mand er tirsdag aften blevet snittet overfladisk, efter han fik øjenkontakt med tre mænd i en sølvgrå Opel Astra, som politiet nu efterlyser.
Læs mere her
tirsdag den 9. juni 2015
Dagens nyheder - Læs bla. om Vild fartpilot sparer brændstof
9 meter lang monster-limo med 710 hk - og nu kan den blive din
I USA er alt større: En skør flok har bygget en Monstertruck-limousine med 66 tommer hjul og 8,5-liters motor
Læs mere her
En Rolls-Royce til rally
Cullinan er verdens største diamant og kodenavnet på Rolls-Royce kommende SUV 460 heste luksus, der kan klare alt
Læs mere her
Polo fylder 40 - se testen af VWs første spare-Polo
VW Polo har lagt navn til en klasse - nu fylder den 40 år - se vores test af anden generation Polo
Læs mere her
Audi Q7 - er det perfekte sjovt?
Den nye Audi Q7 er den største og mest perfekte Audi, du kan købe. Men er perfekt godt?
Læs mere her
Teknik-monsteret
Den nye Audi Q7 er den største og lækreste Audi, du kan købe
Læs mere her
Ny fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
Vild fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
Vild fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
I USA er alt større: En skør flok har bygget en Monstertruck-limousine med 66 tommer hjul og 8,5-liters motor
Læs mere her
En Rolls-Royce til rally
Cullinan er verdens største diamant og kodenavnet på Rolls-Royce kommende SUV 460 heste luksus, der kan klare alt
Læs mere her
Polo fylder 40 - se testen af VWs første spare-Polo
VW Polo har lagt navn til en klasse - nu fylder den 40 år - se vores test af anden generation Polo
Læs mere her
Audi Q7 - er det perfekte sjovt?
Den nye Audi Q7 er den største og mest perfekte Audi, du kan købe. Men er perfekt godt?
Læs mere her
Teknik-monsteret
Den nye Audi Q7 er den største og lækreste Audi, du kan købe
Læs mere her
Ny fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
Vild fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
Vild fartpilot sparer brændstof
Porsche arbejder på en fartpilot, der sender dig rundt i svingene med fuld fart
Læs mere her
Elektriske biler kører gennem Europa på Bridgestones dæk
eTourEurope bringer de deltagende elbiler ud på 4.200 km gennem ni europæiske hovedstederFor andet år i træk startede eTourEurope rally for elektriske biler i München. Det var dermed også andet år i træk, at Bridgestone støttede op om de deltagende hold, som løbets eksklusive dæksponsor. eTourEurope, som er spredt ud over ni dage, består af flere etaper, der dagligt kan nå helt op på 450 km. Den samlede rute bringer deltagerne ud på 4.200 km gennem ni europæiske hovedsteder. Dermed er eTourEurope, suverænt det mest krævende løb for el-biler i Europa, og det kræver derfor toppræstationer fra både kører og biler.
De 12 deltagende teams havde frit valg fra hele Bridgestones produktserie. Et af holdene benyttede sig for eksempel af Bridgestone Ecopia EP500 ologic til deres BMW i3. For at maksimere rækkevidden i de elektriske biler har Bridgestone tænkt i helt nye tanker og skabt et nyt dækkoncept. Resultatet er "ologic", og dækkets karakteristika er større hjuldiameter og smallere bredde for at minimere rulle- og vindmodstand.
eTourEuropa arbejder for et større netværk
Ved hver etapes afslutning, blev der afholdt offentligt tilgængelige fremvisninger, hvor alle kunne komme og se el-bilerne. Her blev det også forklaret, hvorfor det bliver relevant i fremtiden at have et ladenetværk, der giver mulighed for større mobilitet i Europa.
Ved flere af disse destinationer blev der også afholdt rally-events, hvor de lokale ejere af el-biler, kunne køre med deltagerne mod afslutningerne. Dermed blev 754 elektriske køretøjer en del af dette års eTourEurope, og på den måde er det med til at hæve kendskabet til elbiler og deres status som ledende bud på biler drevet af alternative brændstofformer.
For mere information om eTourEuropa, gå til http://www.etoureurope.eu/
Bridgestone fordi dækket er den eneste del af din bils sikkerhedssystem, der rent faktisk er i kontakt med vejen.
Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.
Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.
Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer Bridgestone, Firestone og First Stop dæk i Danmark. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, Europa, elbil, lastbil, Bruxelles, elbiler, Belgien, BMW, Tokyo, datterselskab, kemi, Europe, brændstof,
Abonner på:
Opslag (Atom)