Der skrives og tales meget om, når der er for meget trafik, mens der ikke er meget fokus på en anden stor udfordring: steder, hvor der ikke er meget trafik nemlig i landdistrikterne.
?Det er alfa og omega at de små samfund har noget transport, der passer med et fornuftigt hverdagsliv? siger Henny Jørgensen, Præstø Lokalråd Her tænker jeg på børn og unge, der skal pendle i mange timer for at komme til skole og uddannelse og til noget i fritiden, men tænker bestemt også de ældre, så de fortsat kan have et aktivt socialt liv og være udadvendte så længe som muligt.?
De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder at man ikke kan forvente at der sker en øgning i den kollektive trafik. Samtidig er der mange, der slet ikke kender til de muligheder, der er for fleksibel kollektiv trafik og ?Kan vi finde nye måder i lokalsamfundet, hvor vi også hjælper hinanden med transport?? fortsætter Henny Jørgensen.
De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder nedskæring på den kollektive trafik i de tyndt befolkede områder. Skal alle, der bor på landet, have 2 biler? Eller hvad kan der tænkes nyt og anderledes for at få løst det.
Spørgsmålet er så svært, at hverken politikere eller forskere står i kø for at komme med gode svar men kunne de, der bor på landet komme med nogle gode bud på, hvad der er af behov, og komme med forslag til hvordan vi kan gøre det anderledes og bedre.
Lokale fra landdistrikterne inviteres til konference lørdag den 5. november i Borup Ris Skole i Sandved for at vi sammen kan tage fat på at få afdækket behovet og se på ideer til, at der bliver en bedre transport på landet. Program og tilmelding på www.transportpaalandet.dk
?Det skulle helst ikke være transportproblemet, der gør, at der bliver færre, der vælger at bo på landet? siger Søren D Andersen fra Lokalrådet for Sandved og Tornemark, der står bag konferencen sammen med lokalråd fra Vordingborg og Fejø.
På konferencen bliver der oplæg af Niels Agerholm, der forsker i transport på landet på Ålborg Universitet, samt oplæg om muligheder ved at tænke i ny teknologi, men ?det vigtigste er, at det er os, som er berørt af det, får taget fat på problemerne, og arbejder på at finde nye løsninger? fortsætter Søren D Andersen.
Projektet har fået støtte fra Landdistriktspuljen, og afvikles i samarbejde med Landliv a/s.
Læs mere her
tags: politi, uddannelse, Borup, teknologi, penge, Vordingborg,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar