Rengøringsbranchen gør fremskridt. Ny kontrol viser, at de fleste har orden i papirerne og styr på deres medarbejdere.
Af 54 rengøringsmedarbejdere var det kun to, der opholdt sig illegalt, og fire, hvor lønoplysningerne ikke passede. Det viser en kontrol, som SKAT har gennemført på uddannelsesinstitutioner i hele landet og talt med 54 rengøringsmedarbejdere om deres løn- og ansættelsesforhold. Problemerne er størst, hvor der er anvendt underleverandører.
- Det er glædeligt, at vi kan spore en lille fremgang i forhold til tidligere kontroller på skoler. Der har vi tidligere oplevet store problemer med sort arbejde og manglende arbejds- og opholdstilladelser. Fem ud af de otte rengøringsselskaber, som vi kontrollerede, havde alle orden i papirerne vedrørende deres ansatte, siger afdelingsleder i SKAT, Hanne Nielsen.
Kontrollen var på læreanstalter, som alle har udliciteret deres rengøring.
To ansatte kunne ikke fremvise billedlegitimation samt arbejds- og opholdstilladelse, som loven kræver. En blev udvist fra Danmark med indrejseforbud i to år, en anden søgte asyl. Politiet, der deltog på kontrollen, sørger for at tage hånd om det videre forløb.
Inden kontrolaktionen havde SKAT været på besøg på uddannelsesinstitutionerne for at introducere SKATs gode råd til, hvordan man kan undgå at lukke sort arbejdskraft ind i sin virksomhed. Kontrollen er derefter foregået i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne for at se, om de modtager den ydelse, som de betaler for, nemlig hvid rengøring.
Kontrollen på uddannelsesinstitutionerne er blot en af en række planlagte kontroller, som SKAT i øjeblikket foretager i samarbejde med slutbrugere af rengøringsydelser.
Baggrunden for kontrollerne er, at SKAT i rengøringsbranchen gentagne gange har konstateret væsentlige problemer med omsætning, der ikke indgår i regnskabet, og brug af sort arbejdskraft. Det sker typisk, hvor en virksomhed har udliciteret rengøringsopgaven til en rengøringsvirksomhed, der bruger underleverandører.
Se mere på www.skat.dk/rengøring
Læs mere her
tags: Danmark, regnskab, uddannelse, omsætning, virksomhed, opholdstilladelse, uddannelsesinstitution, arbejdskraft, SKAT, ansættelse,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar