onsdag den 30. november 2011

Vinteren slider også på nye små biler

Det er stadig overvejende de små biler, som danskerne køber. Men husstande med to biler bruger ofte ikke så meget krudt på at vedligeholde den lille bil, og det kan blive dyrt i løbet af en vinter med salt på vejene, forklarer Applus+ Bilsyn.

Danskerne køber fortsat de helt små biler. 46 procent af de nykøbte biler i oktober var biler i den lille klasse Chevrolet Spark, Toyota Aygo og Opel Corsa. Det viser nye tal fra Danske Bilimportører.

Men husstande, der i forvejen har en større bil og køber en lille bil til at hjælpe til i hverdagen, bør også bruge tid på at vedligeholde den nye, lille bil. Det gør mange kun i mindre grad, fordi de prioriterer vedligeholdelsen af familiens "førstebil".

Det forklarer Applus+ Bilsyn, der hvert år syner mere end 500.000 biler.

?Især i løbet af vinteren fordi salt, vand, is og småsten, der dukker frem, slider hårdt på bilerne. Ved at vaske bilen jævnligt, få den rustbeskyttet før vinteren og generelt rengøre og kigge bilen efter med passende mellemrum, kan man reducere sliddet. Mange nye små biler har ikke en rustbeskyttelse, der er stærk nok. Har den ikke det, eller har den ikke fået rustbeskyttelse igennem de seneste to vintre, bør man få en ny beskyttelse, så bilen ikke ruster. Dermed mindsker man også risikoen for, at bilen går i stykker og skal repareres,? siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Små biler skal køre hele familien
Undersøgelser viser desuden, at mange familier vælger at skifte en stor bil ud med en lille for at spare penge. Det betyder, at de meget eftertragtede, små biler pludselig skal køre hele familien og dermed bliver brugt flittigt. Spørgsmålet er, hvilke krav den ekstra kørsel stiller til dem?

?Hvis en lille bil skal til at køre hele familien, bliver den udsat for en masse slid i form af ekstra kilometer, ekstra vægt samt ekstra slitage fra småsten, vand og salt. Derfor er det vigtigt, at man vedligeholder bilen så ofte som muligt. På den måde kan man undgå mange skader, som senere kan blive dyre at reparere,? siger Per V. Rasmussen, adm. direktør for Applus+ Bilsyn.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr. Vurderer Applus+ Bilsyn, at din bil allerede har en stærk rustbeskyttelse, der ikke trænger til fornyelse, sparer du disse udgifter (ca. 4.000 kr.).

Faktaboks: Svært selv at tjekke for rust
Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Du skal på værksted eller tilsvarende for at få en vurdering af din undervogns tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed.

Kilde: Teknologisk Institut.

Billedtekst:
Mange nye små biler har ikke en rustbeskyttelse, der er stærk nok. Og det er en af de ting, som kontrolleres ved et rusttjek.

For mere information, kontakt venligst:
Presseansvarlig Alexander Elverlund, Applus+ Bilsyn, mobilnummer: 40 81 02 41

Læs mere her

tags: direktør, bilen, penge, Toyota, husstand, Opel, Teknologisk Institut, Chevrolet, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Picanto med påtegning

Picanto med påtegning
Picanto sendte Kia gennem lydmuren på det danske marked i 2004. Som brugtkøb skal du tænke dig om en ekstra gang
Læs mere her

Korte nyheder om Opel

Opels elegante familielokomotiv
Den nye Opel Zafira er tæt på at være den fuldendte familiebil. Den nye mpv byder på masser af praktikaliteter og mulighed for fleksibel indretning.
Læs mere her

tirsdag den 29. november 2011

KIA Motors fortsætter med at trodse den igangværende krise

- KIAs europæiske salg* i oktober er steget med 35,6 procent i forhold til sidste år
- Salget år‐til‐dato er steget 10 procent i forhold til resultatet for 2010
- Det samlede europæiske bilsalg er gået 1,4 procent ned i løbet af måneden

Kia fortsætter den modsatte tendens i forhold til den igangværende krise, der påvirker den europæiske bilindustri i oktober, med et månedligt salg der er steget med 35,6 procent i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge de seneste ACEA data, blev der sidste måned solgt 29.201 KIA biler. Sammenlignet med 21.532 i oktober 2010, slår denne vækst rekorden for alle volumen mærker. Til sammenligning kan væksten hos andre mærker nævnes til eksempel; Ford (6,4 pct), Honda (6,9 pct), og søster‐mærket Hyundai (18 pct).

KIAs salg fra januar til oktober i år er steget med 10 procent (fra 220.606 til 242.634), og selskabets markedsandel for de første 10 måneder i år er steget til 2,1 procent en stigning fra 1,9 procent på samme tidspunkt i 2010.

"Kia har konsekvent klaret sig bedre end markedet i 2011 og er på vej til endnu et succesfuldt år," siger Benny Oeyen, Vice President Marketing & Product Planning, KIA Motors Europe. "At opnå så stærk en vækst trods den igangværende økonomiske usikkerhed, er et bevis på den fortsatte appel vores køretøjer har hos de europæiske forbrugere.

"Med lanceringen af den nye Picanto og Rio tidligere på året samt en frisk Soul, har Kia et af de yngste og mest friske modelprogrammer i Europa. Vi vil snart kunne bygge videre på dette, når den nye Optima lanceres på de europæiske markeder, så vi forventer at fortsætte den positive bane", slutter Oeyen.

Editors Note
*Tallene er baseret på ACEA data for EU27 + EFTA‐salg (Østrig, Belgien, Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Holland, Norge , Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien ‐ Malta og Cypern er i øjeblikket ikke inkluderet).

Kia Motors Corporation  
KIA Motors Corporation (www.kia.com) producent af kvalitetsbiler til de ungdommelige blev grundlagt i 1944 og er Koreas ældste bilproducent. Som en del af Hyundai‐KIA Automotive Group er det KIAs mål at blive et af verdens førende bilmærker. KIAs 13 produktions‐ og samlefabrikker er fordelt i otte lande, og de producerer over 1,5 millioner biler om året, og bilerne sælges og serviceres via et netværk af distributører og forhandlere i 172 lande. I dag har KIA over 42.000 ansatte og en årlig omsætning på over 14,6 milliarder dollar. KIA er hovedsponsor for Australian Open i tennis og er FIFAsofficielle partner fra bilbranchen FIFA er hovedorganet bag VM i fodbold. KIA Motors Corporations slogan ?The Power to Surprise? er et udtryk for KIAs vilje til at overgå kundernes forventninger gennem kontinuerlige nyskabelser i bilbranchen.  

KIA Motors Europe  
KIA Motors Europe er den europæiske salgs‐, marketing‐ og serviceorganisation for KIA Motors Corporation.
Hovedkvarteret er placeret i Frankfurt, Tyskland og dækker 25 lande i Europa.

KIA Import Danmark  
KIA Import Danmark AS (www.kiamotors.dk) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk), som blandt andet importerer så forskellige mærker som John Deere, Aston Martin, Jaguar, F isker og Isuzu.  
KIA Import Danmark AS, der startede herhjemme i 1996, og beskæftiger cirka 40 ansatte. I 2010 har bilsalget efter finanskrisen stabiliseret sig til et fornuftigt niveau, og KIA Danmark AS har haft et godt år og opnået en markedsandel tæt på 5 %. KIA Import Danmark AS har hovedsæde i Fredericia, og er også i Danmark blandt de hurtigst voksende bilmærker.

Læs mere her

tags: Europa, Storbritannien, Holland, bilindustri, finanskrisen, Danmark, euro, 2010, 2011, Sverige, Norge, Tyskland, Italien, økonomi, Spanien, Polen, Australian, Honda, Frankrig, Ungarn, Rumænien, EU, Aston Martin, Belgien, fodbold, Luxembourg, dollar, Grækenland, Island, U2, omsætning, bilsalg, Hyundai, Fredericia, Malta, Finland, Schweiz, Østrig, hovedsponsor, Portugal, Ford, Korea, Jaguar, Kia Motors, Tjekkiet, Slovakiet, Estland, Letland, Litauen, Bulgarien, Slovenien, Motor, Europe, organisation, Irland, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Stormen forvandler din bil til en benzinsluger

Guld fra Italien
Ikke alt ved Italien er ad helvede til i øjeblikket. Gamle biler fra støvlelandet kan for eksempel gøre dig rig som Berlusconi
Læs mere her

Japanske biler trækker i sportstøjet
Toyota og Subaru går sammen om at udvikle en kompakt sportsvogn. Premiere sommeren 2012.
Læs mere her

TV: Endelig en sjov Toyota
Bare fordi det er en Toyota, behøver det ikke være kedeligt - den nye GT 86 får nemlig 200 hestekræfter, en sekstrinsgearkasse og ikke mindst baghjulstræk
Læs mere her

Stormen forvandler din bil til en benzinsluger
Eller til en sparegris, alt efter hvilken retning, du kører, viste tjeks forsøg
Læs mere her

mandag den 28. november 2011

Byggevareeksporten viser styrke

Byggevareeksporten er for opadgående. Men trykket på eksporten skal opretholdes, og virksomhederne skal ifølge Danske Byggematerialer være innovative, hvis den stigende vækst skal fortsætte

De seneste måneders uro på finansmarkederne hindrer tilsyneladende ikke salg af danske byggevarer på eksportmarkederne. Byggevareeksporten er trods den økonomiske krise i vækst og ligger i det seneste kvartal med en vækstrate på næsten 11 %. Det svarer til en stigning i eksporten på 10,7 milliarder kroner.

- Det er positive tal. Men for at sikre den fremtidige konkurrenceevne og dermed eksporten, er det meget vigtigt, at virksomhederne fortsat er utrolig skarpe på innovation. Både på produkt- og procesudvikling. Der er ingen nemme sejre for tiden, hvor markedet er presset, men heldigvis også stigende, siger branchedirektør Per Thomas Dahl, Danske Byggematerialer, der understreger, at eksporten stadig ligger langt under niveauet i 2008.

Afkøling med lyspunkter på nærmarkederne
På nærmarkederne anes fremadrettet de første tegn på opbremsning i bygge- og anlægsaktiviteten, men lyspunkterne er også i sigte. Eksempelvis er der på det tyske marked stadig tro på, at opsvinget fortsætter ind i 2012. Ifølge de seneste konjunkturanalyser, forventes aktiviteten i Tyskland at stige med 5,8 % i 2011 og yderligere 1,3 % i 2012. Det er især boligbyggeriet, der vil trække væksten, men også erhvervsbyggeriet bidrager.

EU-landende køber fortsat godt to tredjedele af den samlede danske byggevareeksport. I tredje kvartal lå byggevareeksporten til EU-landene på 7,6 milliarder kroner og steg 12,6 % i forhold til samme kvartal sidste år. I samme periode blev der eksporteret for 3 milliarder kroner til lande uden for EU, hvilket svarer til en vækst på 6,3 %.

Flere skal ud på eksportmarkederne
Per Thomas Dahl lægger ikke skjul på, at han gerne så flere virksomheder tage bolden op, og komme ud på eksportmarkederne:

- Vores analyser viser, at kun op mod 30 % af virksomhederne eksporterer. Samtidig ser vi, at yderligere 10 % godt kunne tænke sig at komme i gang med eksport. De 10 % vil vi absolut assistere så godt vi kan, siger Per Thomas Dahl.

Kontakt:
Per Thomas Dahl, branchedirektør for Danske Byggematerialer, telefon 22 41 50 49
Mette Skovgaard Petersen, kommunikationskonsulent, telefon 30 27 37 01

Læs mere her

tags: direktør, 2011, 2008, Tyskland, økonomi, EU-lande, EU, 2012, virksomhed, konkurrence, innovation, kommunikation, øl,

Korte nyheder om Fiat

"Jeg ville være en Fiat Doblo"
Hvis Anders Lund Madsen var en bil, ville han være en Fiat Doblo, fortalte tv-værten, da han gæstede Weekend Weekend
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Fupskader i vaskehaller er lette at afsløre

Fupskader i vaskehaller er lette at afsløre
Skader på bilen i vaskehallen er oftest bilistens egen skyld.
Læs mere her

søndag den 27. november 2011

Næsten hvid rengøring af sorte tavler

Rengøringsbranchen gør fremskridt. Ny kontrol viser, at de fleste har orden i papirerne og styr på deres medarbejdere.

Af 54 rengøringsmedarbejdere var det kun to, der opholdt sig illegalt, og fire, hvor lønoplysningerne ikke passede. Det viser en kontrol, som SKAT har gennemført på uddannelsesinstitutioner i hele landet og talt med 54 rengøringsmedarbejdere om deres løn- og ansættelsesforhold. Problemerne er størst, hvor der er anvendt underleverandører.

- Det er glædeligt, at vi kan spore en lille fremgang i forhold til tidligere kontroller på skoler. Der har vi tidligere oplevet store problemer med sort arbejde og manglende arbejds- og opholdstilladelser. Fem ud af de otte rengøringsselskaber, som vi kontrollerede, havde alle orden i papirerne vedrørende deres ansatte, siger afdelingsleder i SKAT, Hanne Nielsen.

Kontrollen var på læreanstalter, som alle har udliciteret deres rengøring.

To ansatte kunne ikke fremvise billedlegitimation samt arbejds- og opholdstilladelse, som loven kræver. En blev udvist fra Danmark med indrejseforbud i to år, en anden søgte asyl. Politiet, der deltog på kontrollen, sørger for at tage hånd om det videre forløb.

Inden kontrolaktionen havde SKAT været på besøg på uddannelsesinstitutionerne for at introducere SKATs gode råd til, hvordan man kan undgå at lukke sort arbejdskraft ind i sin virksomhed. Kontrollen er derefter foregået i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne for at se, om de modtager den ydelse, som de betaler for, nemlig hvid rengøring.

Kontrollen på uddannelsesinstitutionerne er blot en af en række planlagte kontroller, som SKAT i øjeblikket foretager i samarbejde med slutbrugere af rengøringsydelser.

Baggrunden for kontrollerne er, at SKAT i rengøringsbranchen gentagne gange har konstateret væsentlige problemer med omsætning, der ikke indgår i regnskabet, og brug af sort arbejdskraft. Det sker typisk, hvor en virksomhed har udliciteret rengøringsopgaven til en rengøringsvirksomhed, der bruger underleverandører.

Se mere på www.skat.dk/rengøring

Læs mere her

tags: Danmark, regnskab, uddannelse, omsætning, virksomhed, opholdstilladelse, uddannelsesinstitution, arbejdskraft, SKAT, ansættelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Biltest: Lille Nissan har fået flere hestekræfter

Det er spild af penge at vælge de dyre bilvaske
Dyre vaske er ikke bedre - og i værste fald kan de være skadelige for bilen.
Læs mere her

Biltest: Lille Nissan har fået flere hestekræfter
En motor med kompressor sætter ekstra skub i Nissan Micra og er samtidig med til at forbedre benzinøkonomien.
Læs mere her

lørdag den 26. november 2011

Verdenspremiere på ny sportsvogn fra Toyota

Toyotas længeventede sportsvogn får verdenspremiere på Tokyo Motor Show i december. Derudover viser den japanske bilgigant også for første gang sin helt nye brintbil FCV-R sammen med elbilen FT-EV III.

Den er ventet med stor spænding. To forskellige konceptudgaver af modellen har prydet europæiske motorshows de seneste år og samtidig pirret nysgerrigheden gevaldigt. Men nu er tiden endelig kommet, og sløret ligger klar til at blive løftet for den produktionsklare udgave af Toyotas nye sportsvogn.

Det sker på Tokyo Motor Show i Japan i december, hvor Toyota i den grad er på hjemmebane. Så mere nærliggende kunne det næsten ikke være at vise arvtageren til legenderne Toyota 2000GT, Toyota MR2, Toyota Supra og Toyota Celica frem.

Andre spændende verdensnyheder indtager også Toyota-standen på biludstillingen i Tokyo. Her står bl.a. konceptudgaven af Toyotas helt nye brintbil med navnet FCV-R, der står for Fuel Cell Vehicle Reality & Revolution. Der er tale om en sedan-model, der måler 4,75 meter, og som altså udelukkende drives af brint. Dermed er den eneste og helt uskadelige udledning fra udstødningen rent vand. Konceptbilen giver et godt billede af, hvad der er i vente fra Toyota, der forventer at introducere en brændselscellebil på markedet i 2015.

Med brændselscelle-teknologien placeret under det specielt designede karosseri er der god plads til både fire personer og bagage i Toyotas prototype FCV-R. Brændselscellen i bilen er optimeret, så den 70 MPa højtrykstank til brinten sikrer en rækkevidde helt på højde med en tilsvarende benzin- eller dieselbil.

Toyotas kommende mini-elbil står også klar på Tokyo Motor Show nu i en tredje konceptudgave med navnet FT-EV III (Future Toyota Electric Vehicle III). Den fikse elbil måler kun 3,11 meter og passer med sin lette vægt perfekt til de kortere ture og kørsel rundt i byen. Toyota planlægger en begrænset produktion af elbiler fra 2012.

Læs mere her

tags: elbil, euro, bilen, elbiler, december, Japan, Tokyo, 2012, benzin, sportsvogn, teknologi, Toyota, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om To vellykkede både i størrelse 38

TV: 0-100 på 2,8 sekunder, i en Nissan!
Den nye GT-R tager bruger kun 2,84 sekunder for at ramme 100 km/t - Det er mere end nok til at knuse enhver Ferrari-ejers ego ved lyskrydset
Læs mere her

Ferrari malker videre på 599
Rygtebørsen melder om en ny special-version af Ferrari 599 til ære for Alonso
Læs mere her

To vellykkede både i størrelse 38
Vi har prøvesejlet to både til det brede forbrugermarked - fra Jeanneau og Hanse Group.
Læs mere her

Korte nyheder om Opel

Brugttest: Solid Zafira
Næste år kommer Opel med ny version af deres kompakt-MPV. Derfor er det aktuelt at se på den gamle som brugt
Læs mere her

fredag den 25. november 2011

Penge på kontoen fremfor benzin i blodet

Danskerne nedprioriterer store biler til fordel for en sundere biløkonomi i 2011

De store biler der ofte byder på gode køreegenskaber, magelig komfort og masser af hestekræfter er ikke længere i høj kurs hos danskerne. Her svarer kun fire procent, at motorstørrelsen er vigtig for deres bilkøb, viser en undersøgelse opgjort af analyseinstituttet YouGov for BilBasen. Direktør for BilBasen og DBA Biler, Morten Heuing har en forklaring på denne trend:

?Forbrugernes fokus på finanskrise og usikre konjunkturer siden 2008 påvirker i høj grad danskernes måde at forbruge på. Ikke alle er blevet ramt på pengepungen, men den store uvished om fremtiden har gjort danskerne mere påpasselige, når der skal bruges penge og her er bilkøb ingen undtagelse,? fastslår adm. direktør for BilBasen og DBA Biler, Morten Heuing.

Forbrugerne har altså regnemaskinen fremme, når der skal købes bil, og den er mere og mere blevet et forbrugsgode fremfor et statussymbol. Det viser BilBasens undersøgelse også.

Således står lave omkostninger ved drift gennem billig forsikring, vedligeholdelse og ejerafgift øverst på listen for 28 procent af samtlige respondenter, mens 21 procent betegner bilens benzinøkonomi som afgørende for købsbeslutningen.

Det er dog ikke kun krisen, der har fået danskerne til at have fokus på mindre og billigere biler:

?Man må heller ikke glemme, at registreringsomlægningen fra 2007 også har gjort det væsentligt dyrere at købe de store biler, hvilket jo øjensynligt har rettet danskernes opmærksomhed mod de mindre og billigere af slagsen,? påpeger Morten Heuing.

Udsigt til dyrere biler

Regeringens nyligt vedtagne finanslov, der indebærer en indeksering i 2012 og 2013 af tidligere ikke-indekserede bilafgifter betyder, at de samlede udgifter til at holde bil stiger. Dermed vil danskernes fokus på at holde udgifter nede formodentlig øges.

Fakta
Hvad er vigtigst ved valg af bil:
Benzinøkonomi: 21 procent
Lave omkostninger ved drift: 28 procent
Motorstørrelse : Fire procent
Kilde: YouGov, BilBasen

Undersøgelsen fra analyseinstituttet YouGov omfatter 1073 respondenter i alderen 18-65 år


Læs mere her

tags: direktør, 2011, 2008, økonomi, 2013, bilen, 2012, benzin, 2007, penge, omkostninger, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Komfortabel og styreglad japaner

Køreglæde for alle leasing-kronerne
Hvis man vil have en køreglad bil, men er bange for udgifterne, er der god fornuft i leasing.
Læs mere her

Skat afkræver 1000 kroner for meget fra mange bilejere
Selvom du har partikelfilter, risikerer du, at Skat afkræver afgifter.
Læs mere her

TV: VW Up! får topkarakter i sikkerhed
EuroNCAP har netop overstået endnu en runde af deres kendte crashtests, og her når VWs nye Up! helt til tops - se hvordan den krøller sammen i tv-klippet hér!
Læs mere her

Færdselsbøder tager et drastisk hop i 2012
Bøder for kørsel i nødspor og mobilsnak i bilen stiger til det tredobbelte.
Læs mere her

Sådan gør du bilen klar til sne og frost
Temperaturen falder til under frysepunktet – det er blevet tid til at gøre bilen vinterkøreklar
Læs mere her

Koreansk duel i bilernes miniklasse
Chevrolet Aveo og Kia Rio er spydspidser i den koreanske invasion i klassen. Vi tester dem.
Læs mere her

Pas på GPSens døde vinkel
En stor GPS i forruden kan skjule både fodgængere og cyklister, advarer bilistorganisation.
Læs mere her

Komfortabel og styreglad japaner
Den nye Honda Civic er mindre stiv og mere støjsvag, og så har den uovertruffen plads bagi.
Læs mere her

torsdag den 24. november 2011

DanCamper har fart på og er nu på jagt efter en dygtig leder eller forpagter til værkstedet i Hedehusene

Chausson autocamperne er allerede kommet inden døre i udstillingen på Hovedgaden i Hedehusene, og der er kommet nye skilte på facaden.

Arbejdet med at anlægge en flot ny indkørsel til området og en P-plads er gået i gang og personalet er på plads. Det bliver Peter Søberg, som er en gammel kending på adressen og har et indgående kendskab til autocampere, der får ansvaret for autocamperafdelingen.

?Nu leder vi efter en dygtig værkstedsmand, som har lyst til at lede og evt. forpagte værkstedet? udtaler Anette Kallesøe. ?Der er allerede et velfungerende værksted på adressen, men der mangler en frontfigur. Vi har brug for en dygtig og serviceminded leder, som kan påtage sig servicering, reparationer og montering af nyt udstyr på autocamperne.?

DanCamper deltager selvfølgelig med en stor udstillingsstand på Feriemessen i Bella i januar måned. Der er store forventninger til messen, nu hvor der igen kan leveres nye Chausson autocampere fra Hedehusene. Efter Bella-messen vil den officielle åbning blive markeret med en stor åbningsfest i DanCampers nye lokaler i Hedehusene.

Læs mere her

tags: øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Vanvid! Laver Ferrari om til sofabord

Fire frække italienere med nosser
Hvis du er vild med italiensk design og kraftfulde motorer, bør du tjekke galleriet af disse fire nye Fiat’er ud
Læs mere her

Kinesiske biler vokser i sikkerhed
Geely og MG fra Kina får fire stjerner i crashtest. Det er stadig ikke godt nok, mener FDM.
Læs mere her

Vanvid! Laver Ferrari om til sofabord
En fransk designer har fået den vanvittige idé at forvandle en totalskadet Ferrari om til et sofabord i stuen
Læs mere her

Korte nyheder om Toyota

Gøg og Gokke-typer efterlyses i røverisag
Politiet i Haderslev efterlyser nu en sølvgrå Toyota stationcar og to mænd, efter et røveri mod Fakta i Rådhuscentret i Vojens lørdag aften, skriver jv.dk.
Læs mere her

onsdag den 23. november 2011

Julegave fra Ford: Fiesta privatleasing til kun 10.000 i udbetaling

Nu kan du få en af Danmarks mest populære biler fra kun 1.895 kroner per måned

Ford skærper nu konkurrencen på markedet for privatleasede biler med et jule-tilbud, der sender den obligatoriske udbetaling helt i bund. Med 10.000 kroner i hånden kan du lease en spritny 5-dørs Ford Fiesta 1,25 Trend med 60 hk. Det er blandt markedets laveste førstegangs-ydelse på en privat-leaset bil.

-Vi har cirka halveret udbetalingen for at gøre det endnu mere attraktivt for kunderne at privat lease, da det minimerer finansieringsbehovet. Samtidig har vi forlænget aftalen fra 36 til 48 måneder, udtaler Tom Maxmølris, Marketing Operation Manager hos Ford Danmark.

Aftalen, der inkluderer 15.000 km om året, fuld service og garanti, lånebil og vejhjælp, koster 1.895 kroner pr. måned. Det betyder, at de samlede omkostninger for en privatleaset Fiesta i hele fire år beløber sig til lige over 100.000 kroner eller 2.103 kroner i alt om måneden, hvis indskuddet indregnes.

Fordelene ved privatleasing er, at kunden slipper for at bekymre sig om uforudsete udgifter undervejs.

-En leasingaftale giver tryghed. Kunden får et præcist overblik over omkostningerne ved at have en bil. Der er ingen skjulte overraskelser, uforudsete værksteds-regninger eller risiko for værditab. Samtidig er det en fleksibel aftale i den forstand, at det står kunden frit for, at træde ud af aftalen allerede efter 12 måneder, ligesom aftalen løbende kan justeres i forhold til det aktuelle kørselsbehov, forklarer Jesper Meling, Sales & Marketing manager hos Ford Credit.

Jule-tilbuddet tager afsæt i FDM-godkendte leasing-betingelser og tilbyder en yderligere tryghed, idét kunder kvit og frit kan afstå fra aftalen i tilfælde af alvorlig sygdom eller mistet job.

Privatleasing tilbuddet fra Ford omfatter en række lagermodeller af Ford Fiesta, med mulighed for forskellige tilvalg. For 300 kroner mere om måneden er det for eksempel muligt at få en ny Fiesta med metallak, aircondition og Bluetooth, ligesom Ford Forsikring tilbyder fuld forsikring i de første seks måneder til en intropris på 1.900 kroner.

-Det er oplagt at lease sin bil i en tid med stor økonomisk usikkerhed. Det giver overblik og tryghed i hverdagen og med tilbuddet på Ford Fiesta bliver det næppe mere attraktivt end nu, siger Lene Dahlquist, Communication & Public Affairs Manager hos Ford Danmark.

For kunder, der leaser en Ford Fiesta inden årets udgang, følger en lille mandelgave - en Garmin Nüvi 1440T GPS med i prisen.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, FDM, omkostninger, konkurrence, Ford, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kineserne vil betale Saab-ansattes løn

Clarkson: Jeg elsker Helena Christensen
Top Gear Live-showet kommer snart til København, og Jeremy Clarkson glæder sig allerede til både bacon, Bang & Olufsen samt Helena Christensen
Læs mere her

Legendarisk tidsmaskine kan blive din
Den verdenskendte DeLorean fra filmen Tilbage til fremtiden ryger på auktion i december, hvor den forventes at indbringe tre mio. kroner - egentlig billigt for en tidsmaskine
Læs mere her

Christian Grau: Tre biler er ikke nok!
På trods af vores høje afgifter på køretøjer fødes der stadig en bilnørd i ny og næ - Christian Grau er en af dem, læs interviewet med ham hér
Læs mere her

Kineserne vil betale Saab-ansattes løn
Youngman og Pang Da er fortsat interesserede i at købe Saab og håber på en åbning fra GM om tekniklicenser
Læs mere her

tirsdag den 22. november 2011

Goddag, jeg vil gerne leje en BMW med skudsikre vinduer

De er vant til at håndtere mange forskellige former for forespørgsler. Men det hænder at de alligevel må læse en mail af flere omgange, eller bede kunden om at gentage sit spørgsmål, for nogle gange kan forespørgslerne på bilerne være ganske absurde.

En af verdens største biludlejningskoncerner har lavet en liste over de mest markante ønsker på udlejningsbiler i Danmark. Langt størstedelen af selskabets mange daglige udlejninger betegner Kasper Gjedsted, Adm. Direktør for Sixt biludlejning Danmark, som ?helt almindelige?. Men ind i mellem er der dog forespørgsler der skiller sig markant ud.

?Vi er efterhånden vant til lidt af hvert, og med over 5000 biler i flåden så kan vi dække de fleste behov. Men af og til får vi en forespørgsel der får os til at spærre øjnene op.« siger Kasper Gjedsted. ?Faktisk så imødekom vi flere af forespørgslerne på listen, men nogle af dem måtte vi simpelthen melde pas på. I kan jo selv gætte hvilke.? afslutter han med et smil. Vi lader listen tale for sig selv.

? 4 biler der skulle kunne tåle at køre øvelseskørsel i simuleret krigsterræn, kunden gjorde venligst opmærksom på at der ville blive brugt øvelsesgranater.

? En varevogn med plads til 2 meter høj bryllupskage.

? En vilkårlig bil der skulle kunne tåle at køre i vand og sand.

? En sort BMW med skudsikre vinduer.

? Kunden forespurgte på en MINI til ?lettere vild kørsel?. Kunden regnede med at der ville komme skader, men han skulle nok betale.

? Citat: ?Har I set ?Casino Royale?? Jeg vil gerne leje sådan en bil som James Bond har i den film?

? En gul Hummer Limousine med lydanlæg, bar og stripperstang

? En Mini-bus, helst lydisoleret, til turnékørsel for et norsk sækkepibeorkester, de understregede at de ofte øvede sig under kørslen, så man skulle kunne stå op i kabinen.

? En Mini-bus med plads til 52 passagerer

? En Mercedes veteran-bil fra før 1965

Læs mere her

tags: Bond, Danmark, BMW, Mercedes, bryllup,

Korte nyheder om Fiat

Fiat opsiger alle overenskomster i Italien
Italiens største virksomhed, bilproducenten Fiat, meddeler, at den opsiger alle overenskomster i Italien med virkning fra den 1. januar. Fiat vil genforhandle overenskomsterne med fagfo ...
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Audi A1 nu også som Sportback

Legendarisk tidsmaskine kan blive din
Den verdenskendte DeLorean fra filmen Tilbage til fremtiden ryger på auktion i december, hvor den forventes at indbringe tre mio. kroner - egentlig billigt for en tidsmaskine
Læs mere her

Audi A1 nu også som Sportback
Der er dog kun millimeter til forskel på de to modeller - og så et par bagdøre.
Læs mere her

mandag den 21. november 2011

Motorcyklen skal i garagen - eller forsikres til vinterkørsel

Snart slutter den officielle motorcykelsæson. Hvis du har tænkt dig at lufte motorcyklen i løbet af vinterhalvåret, så husk at supplere din forsikring med tilvalg af vinterkørsel.

Et tørt og solrigt forår, en sløj sommer med våde veje - og så et flot efterår med masser af godt kørevejr. Det må være status for landets motorcyklister, når de ser tilbage på motorcykelsæsonen 2011.

Sæsonen slutter den 30. november, hvor flertallet af motorcyklister sætter motorcyklen i garagen til vinterhalvåret. Men der er også dem, der gerne vil have motorcyklen luftet i løbet af vinteren. De skal blot huske at forsikre sig.

- Forsikringen dækker som udgangspunkt kørsel i perioden 1. marts til 30. november. Herefter risikerer motorcyklister at køre rundt uden forsikringsdækning, hvis ikke de har udvidet forsikringen med vinterkørsel, forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Kør efter forholdene
Herudover er det bedste råd til de motorcyklister, der bevæger sig ud på vejen om vinteren, at være ekstra opmærksomme på vejforholdene:

- Det handler i bund og grund om at køre efter forholdene. Dvs. køre agtpågivende, tålmodigt og lidt mere defensivt i vintervejr. Motorcyklen skrider let i glat føre, så gør dig bevidst om vejens tilstand, og kør derefter, siger Riccardo Krogh Pescatori.


Læs mere her

tags: 2011, vintervejr, cyklist, Motor,

søndag den 20. november 2011

Det koster 75.000 kr. at gå en bilklasse op

Der er god fornuft i at afklare, hvor stor en bil man reelt har behov for, inden man skriver under på slutsedlen. Beregninger fra FDM viser, at det koster ca. 75.000 kr. at gå en bilklasse op.

Når bilen skal skiftes ud, bør man overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt at have den samme størrelse bil, som man hidtil har haft. Det er nemlig ikke småpenge, der er på spil, når valget står mellem to bilklasser. Derfor bør man overveje at benytte lejligheden til at købe en bil, der matcher ens faktiske behov. Beregninger fra FDM viser, at det i løbet af et gennemsnitligt bilejerskab på fem år koster ca. 75.000 kr. at gå en bilklasse op. Omvendt er der tilsvarende mange penge at spare ved at vælge en mindre bil.

?Bilen bør købes ud fra de behov, som man har de fleste dage. Det er langt billigere at købe en bil med trækkrog eller investere i en tagboks eller cykelanhænger end at købe en større bil, fordi man to gange om året har brug for ekstra plads, når familien skal på skiferie, eller man skal på lossepladsen. Problemet for mange bilkøbere er imidlertid, at den høje danske registreringsafgift ofte tvinger dem til at vælge en mindre bil, som ikke passer til deres behov ?, siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

Da både nyprisen og gensalgsprisen er højere for en større bil, er det også nødvendigt at se på forskellen i omkostningerne i løbet af bilejerskabet for at afgøre, hvor meget mere en større bil koster. Generelt er både låneomkostninger, værditab, benzinudgifter, forsikringspræmie og service og reparationsomkostninger, som hovedregel lavere for en mindre bil.

?Når man køber bil, er man nødt til at forholde sig til, hvordan ens situation ser ud i den periode, hvor man regner med at skulle bruge bilen, da det er væsentligt i forhold til biløkonomien. Derfor er det ikke nok bare at se på bilens nypris eller den månedlige ydelse?, siger Allan Skytte Christensen.

Hver dag rådgiver FDM bilkøbere om valg af den rigtige bil, og ofte går spørgsmålene på, hvad det reelt koster at have bil eller hvilken bil, der passer til familiens behov. På fdm.dk/biloekonomi er der flere råd omkring biløkonomi, og det er muligt at lave et personligt bilbudget.

Beregningerne tager udgangspunkt i et gennemsnitligt bilejerskab på fem år og 100.000 kørte km. Beregningerne er baseret på stationcarmodeller i tre forskellige bilklasser: lille, mellemklasse og firmabil til henholdsvis 194.000 kr., 279.000 kr. og 369.000 kr.

Læs mere om beregningerne i Motors novemberudgave.

Læs mere her

tags: økonomi, bilen, benzin, FDM, penge, omkostninger, stationcar, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Skør verden: Gammel Volvo slår Ferrari

Citroëns lange topmodel har sin egen stil
Det største medlem af Citroëns DS-familie synes lidt stivbenet men fuld af luksus.
Læs mere her

Skør verden: Gammel Volvo slår Ferrari HQ
Se hvordan en Volvo Amazon tværer en Ferrari i en fartduel
Læs mere her

Skør verden: Gammel Volvo slår Ferrari
Se hvordan en Volvo Amazon tværer en Ferrari i en fartduel
Læs mere her

lørdag den 19. november 2011

Bilsalget stagnerer

Dagens tal fra Danmarks statistik viser, at bilsalget er mærket af den internationale økonomiske uro, og familiernes bilkøb faldt 1 pct. i oktober. Dermed er bilsalget det laveste siden starten af 2011.

?Der er kommet et lille ophold i de stigninger, vi har set i år. Det er dog meget naturligt, at markedet flader ud efter lang tid med fremgang. Det ændrer ikke ved, at der sælges mange biler disse år,? siger økonom Mira Lie Nielsen, Dansk Erhverv, hun tilføjer:

?Historisk har bilsalget været en solid indikator for udviklingen i det samlede privatforbrug, men i de seneste krise-prægede år har billedet ændret sig. Efter et brat fald i bilsalget i 2009 er bilkøbet steget markant gennem 2010 og det meste af 2011, mens privatforbruget og især detailsalget i 2011 dykker.?

Leasing og snusfornuftige forbrugere holder niveauet oppe
?Den stigningen i bilsalget i 2011 samlet set, kan tilskrives, at folk er blevet mere bevidste omkring deres forbrug. De voldsomt stigende brændstofpriser gør, at mange vælger at skifte den gamle bil ud med en nyere, der kan køre længere på literen,? forklarer Mira Lie Nielsen.

Leasingmarkedet er en af de store drivkræfter bag det høje bilsalg i 2011, det har oplevet stor fremgang det seneste år.

?Der kan være flere forklaringer på, hvorfor det er blevet mere populært at lease. En af grundene er, at leasingen giver mulighed for at få adgang til nye og dyrere biler, end man ellers ville have råd til. Derudover er det også en mere overskuelig udgift at lease fremfor at skulle optage et større lån til en ny bil. Det giver et bedre overblik over udgifterne,? siger Mira Lie Nielsen.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2011, økonomi, vold, dykker, bilsalg, brændstof,

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Polsk håndværkervogn på steroider

Biltest: Familieslæber har fået en muskelkur
Ny praktisk Renault Grand Scénic får fin ny dieselmotor men et par dårligt gennemtænkte kabine-detaljer.
Læs mere her

Audi A1 bliver praktisk
En femdørs udgave af Audi A1 er kørt ind på catwalken
Læs mere her

En amerikaner med muskler
Chevrolet fejrer sine 100 år ved at bringe den sagnomspundne Camaro tilbage til Danmark.
Læs mere her

Kram på hjul
Selv om den første Geländewagen blev bygget for mere end 30 år siden, har modellen sin egen charme.
Læs mere her

Racerkur til familiecruiser
Lettere og stivere skrog, dybere køl og højere mast. Gør det en klassisk turbåd til en sportsbåd.
Læs mere her

Nu er diesel dyrere end benzin
Prisen for diesel har kortvarigt overhalet prisen for almindelig benzin. Men det stopper igen, mener OK Olie
Læs mere her

Sjældent syn: Diesel dyrere end benzin
Men det vil kun være kortvarigt, mener OK Olie.
Læs mere her

TV: Polsk håndværkervogn på steroider
Varevogne behøver ikke være kedelige - denne Ford Transit er udstyret med en V8-motor på 440 hk, hvilket sikrer, at den kan lave en ordentlig gang røg
Læs mere her

Korte nyheder om Toyota

Ny baghjulstrækker fra Subaru
Der gik et sus gennem bilverdenen, da det blev kendt, at Toyota og Subaru er gået sammen om at bygge en bil.
Læs mere her

fredag den 18. november 2011

Lys i mørket - hos BCA

Bad Request

Trods vigende dagslys og tiltagende kulde har BCA Autoauktioner i Vejle ingen problemer med at med at holde varmen - eller humøret oppe. De har nemlig rygende travlt. De resterende 6 sidste uger af året skruer de op for volumen i auktionshallen. Op mod 5000 biler kommer under hammeren resten af året!

Mens andre går i hi og gearer ned sidst på året, så står det anderledes hektisk til hos BCA Autoauktioner. Hér er tryk på kedlerne. Resten af året skal næsten 5000 udlejnings-, leasing- og finansierings biler passere halgulvet eller den populære internetauktion i jagten på nye ejere.

Peter Worsøe, BCA?s erfarne auktionarius, er ikke i tvivl om, hvorfor BCA netop nu har masser af attraktive brugte biler.
?Vi kan mærke, at krisen for alvor har gjort sit indtog på markederne. Flere leasingselskaber oplever stadig oftere, at deres kunder, erhverv og private, opsiger aftalerne. Det betyder, at BCA får mange flere biler derfra end vanligt,? fortæller Peter Worsøe.

Samtidig er årsskiftet sædvanen tro det tidspunkt, hvor flest erhvervsleasing biler udskiftes, hvilket kan henføres til de gældende skatteregler.
Det er dog langt fra kun personbiler, der de kommende uger vil få et ord med på vejen fra de travle auktionariusser.
?Vi prioriterer at have Danmarks største udvalg i varevogne. Derfor kan vi garantere vores kunder, at der også året ud vil være ca. 150 varebiler i kataloget til hver eneste tirsdagsauktion,? fortæller Peter Worsøe.

Fremgang, eller frygtede forudsigelser
Når året går på hæld gøres status op og der kigges fremad. Også hos BCA autoauktioner. Og selv om travlheden lige nu blomstrer hos BCA, så ser auktionarius også frem mod ét nyt år med blandede følelser.

?Selv om vi hér hos BCA langt fra oplever afmatning i hallen, så kan vi ikke lade være med at frygte, at den nuværende politiske situation vil kunne mærkes. Også hos os.?

?Når Regeringen ikke kommer med tydelige udmeldinger omkring de varslede afgiftsændringer, hvem de rammer og hvor meget det kommer til at koste, så står forbrugerne ikke ligefrem i kø hos forhandlerne. For markedets skyld håber vi, der snart kommer konkrete udmeldinger fra Christiansborg.
Kunderne har brug for at vide, hvordan de skal forholde sig, inden forhandlerne igen får gang i bilsalget, slutter Peter Worsøe.

Men først skal der knokles. 5000 attraktive biler venter på hammerslag. Årets sidste chance for at få fingrene i én af de eftertragtede køretøjer er tirsdag d. 20. december hvad angår den fysiske auktion og på nettet er sidste CarNext salg d. 28. december.

Yderligere information
Kontakt Peter Worsøe på 7585 8300 for yderligere information.

Fakta
BCA Autoauktion på Bugattivej i Vejle er en del af Europas førende auktionsgruppe indenfor auktion over brugte biler, motorcykler og varevogne. Besøg de fysiske auktioner eller deltag ?Live Online? via hjemmesiden www.bca.dk hvor du kan byde direkte. Med et årligt udbud på omkring 35.000 biler, har auktionscenteret i Vejle for længst markeret sig som Danmarks førende - og dermed også toneangivende for hele den danske autobranche. Derfor er BCA Autoauktion A/S stedet, hvor køretøjer omsættes professionelt, hurtigt og til højeste markedspris.

Læs mere her

tags: Europa, internet, Danmark, euro, politi, Vejle, december, skatter, bilsalg, Christiansborg, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Flertydigt Citroën-statement

Så rykker Suzuki
220.000 kr. for en japansk GTI med stram undervogn og masser af udstyr - sig goda til Suzuki Swift Sport
Læs mere her

biler med berømte striber
Cunningham C4R En bil med et par tykke dobbelt-striber hen over taget får mange til straks at tænke "Viper-striber"; lidt ældre siger nok Shelby-striber. Men sandheden er faktisk, at en endnu ældre amerikaner-sportsvogn var den første med de to streger:
Læs mere her

Se her: Bilen gør dit arbejde for dig
Biler der selv parkerer, er ikke længere en fremtidsversion - sådan går det for sig
Læs mere her

Franskmand med hybriddrift
Hybrid4 er Citroëns bud på en hybridbil, hvor en dieselmotor spiller sammen med batteri og elmotor.
Læs mere her

TV: Verdens vildeste burnout
Et par amerikanere demonstrerer her, hvordan man brænder dæk - og asfalt
Læs mere her

Billigere Ford Focus
Der er rav i leasingmarkedet, og konkurrencen på nye biler er blevet yderst hård - nu sænker Ford prisen på Focus
Læs mere her

Flertydigt Citroën-statement
Den nye Citroën DS5 er et firehjulet stykke brugskunst. En knaldhård og unuanceret affjedring placerer dog bilen mellem flere stole.
Læs mere her

torsdag den 17. november 2011

Nummerplader i USA-størrelse på vej

Snart kan ejere af klassiske amerikanerbiler få lovlige nummerplader i samme størrelse som de amerikanske, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler

Danske ejere af klassiske USA-biler kan se frem til lovlige danske nummerplader i samme størrelse som de amerikanske, når det nye digitale motorregister indføres, formentlig i 2012. Det skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Dermed opfyldes et mangeårigt ønske fra USA-bilmiljøet. Ofte er det nemlig nødvendigt at beskadige kofangere eller flytte lygter for at få plads til lovlige nummerplader på en amerikansk bil, og falske plader hører derfor til dagens (u)orden. Op mod halvdelen af ?amerikanerne? herhjemme skønnes at køre rundt med mindst én hjemmelavet nummerplade.

?Vi hilser naturligvis den nye nummerpladetype velkommen. Men det er også kun naturligt, at danske amerikanerbil-ejere nu får de samme muligheder for lovlige nummerplader i den rigtige størrelse, som ligesindede i lande som Sverige og Tyskland har haft i årtier,? siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

De nye, danske USA-nummerplader havde allerede været en realitet, hvis det digitale motorregister var blevet indført 1. april i år som planlagt. Men problemer hos it-leverandøren har tvunget SKAT til at udskyde indførelsen på ubestemt tid, formentlig til en gang i 2012. Der er dog stadig håb om, at de danske USA-biler kan få deres nye nummerplader på inden næste sæson.

FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, udkommer fire gange årligt, og 19. udgave udkommer torsdag den 17. november. Det kan købes i større kiosker, eller man kan tegne abonnement på www.fdm.dk/motorclassic.

Læs mere her

tags: USA, Sverige, Tyskland, 2012, chefredaktør, FDM, SKAT, miljø, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om VW genopliver folkevognen

Den fedeste 80er-lyd
Alfa Romeo GTV6 var avanceret for sin tid og kørte fantastisk. Se videotesten med Anders Richter
Læs mere her

Test: Her er de bedste autostole
Autostolene er generelt blevet bedre, men ny test afslører kemikalierester i nogle af dem.
Læs mere her

AMG snyder
De kalder den CLS 63 AMG. Det kræver normalt en V8-motor på 6,3 liter - men i miljøets hellige navn er den skrumpet til 5,5 liter. Det viser sig dog at være en detalje ...
Læs mere her

Ups! Kæmpestor kranvogn i frit fald
Før du begynder at hejse en kranvogn op i luften, er det altid en god idé at montere løftekablerne korrekt – Se hér, hvor galt det ellers går
Læs mere her

Nummerplader i USA-størrelse
Snart kan ejere af klassiske amerikanerbiler få lovlige nummerplader i samme størrelse som de amerikanske
Læs mere her

Her er den mest pålidelige bil
Britisk undersøgelse blandt 50 leasingselskaber afslører, at de bedste biler kommer fra...
Læs mere her

VW genopliver folkevognen
VW Up er ren nydelse til nettopris. Billig, sparsommelig og med avanceret teknik.
Læs mere her

onsdag den 16. november 2011

Undersøgelse: Danskerne køber bil med hjernen

Danskerne køber i dag i udpræget grad bil med hjernen og lader driftsomkostninger og brændstoføkonomi bestemme bilvalget. Det er resultatet af godt 1.000 interviews med danske bilejere, som YouGov Zapera har lavet for Bilbasen og Spar Nord. Undersøgelsen er samtidig det seneste bevis for, at dansk bilkultur er under hastig forandring.

Farve, udstyr og motorstørrelse er stort set ligegyldigt, når danskerne skal vælge ny bil. Til gengæld er det meget afgørende, at bilen er brændstoføkonomisk og billig i drift. Det viser en ny undersøgelse baseret på 1.073 interviews med danske bilejere, som YouGov Zapera har foretaget for Bilbasen og Spar Nord.

Hele 49 procent af de adspurgte danskere svarer bekræftende på, at det ud over selve købsprisen enten er driftsøkonomien eller brændstoføkonomien, der er det mest afgørende, når de vælger ny bil.

Bilkultur i forandring

Den nye undersøgelse fra Bilbasen og Spar Nord er den seneste af flere undersøgelser, der viser, at dansk bilkultur er under hastig forandring.

Siden 2007 er salget af biler i Mondeo-klassen halveret, ligesom salget af små biler er vokset med næsten 40 procent.

- Afgiftsomlægninger, stigende brændstofpriser og ikke mindst den økonomiske tilbageholdenhed betyder, at et bilkøb i dag er blevet en meget rationel beslutning. Det handler ikke længere om størrelse og udstyr, men om at få et transportmiddel, der kan transportere dig billigt fra A til B, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

Hos Bilbasen peger direktør Morten Heuing på, at udbuddet af små biler er vokset kraftigt:

- Bilproducenterne har for længst fået øje på det voksende marked for små biler. Derfor vokser udvalget af de små og billige biler hele tiden, og det er igen med til at forstærke efterspørgslen, pointerer Morten Heuing.

Biltype også vigtig

Ud over de økonomiske forhold som drifts- og brændstoføkonomi lægger de adspurgte danskere også stor vægt på bilens type - eksempelvis stationcar eller sedan samt bilens størrelse.

4 procent af danskerne lægger størst vægt på motorstørrelsen, og kun 1 procent lægger størst vægt på farven.

Læs mere her

tags: direktør, interview, økonomi, bilen, 2007, omkostninger, stationcar, brændstof, transportmiddel,

Dagens nyheder - Læs bla. om Mascha sælger bil: Den står som et suttet bolsche

Glem isskraberen: Sådan får du isen af forruden
Fyld en vandkande med lunkent vand, 30-40 grader, og hæld det ud over forruden og de øvrige ruder
Læs mere her

Mascha siger nej tak til tissemands-billeder
Maschas forsøg på at sælge sin bil, har fået mænd til at sende billeder af tissemænd til hende
Læs mere her

Stort prisfald på benzin i morgen
Onsdag falder benzin-priserne med 20 øre. Det betyder, at listeprisen kommer under 12 kr. pr. liter
Læs mere her

Mascha sælger bil: Den står som et suttet bolsche
Mascha Vang havde glemt, at hun ville af med sin Peugeot - men nu er hun igen kommet i tanker om det
Læs mere her

Korte nyheder om Opel

Bankrøver flygtede i Opel Corsa
Sydøstjyllands Politi efterlyser en rød Opel Corsa, der blev brugt som flugtbil efter et bankrøveri i Uldum uden for Horsens tirsdag middag. Det lykkedes røveren at slippe væk i bilen, men flere vidner har lagt mærke til bilen og har kunnet oplyse bilens registreringsnummer til politiet.
Læs mere her

Politi søger efter bankrøvers Opel Corsa
En bankrøver slipper væk i en rød Opel Corsa efter bankrøveri i Uldum uden for Horsens
Læs mere her

Politi søger efter bankrøvers Opel Corsa
En bankrøver slipper væk i en rød Opel Corsa efter bankrøveri i Uldum uden for Horsens.
Læs mere her

Røver undslap i bil på stjålne plader
Politiet efterlyser Opel Corsa efter bankrøveri i Uldum uden for Horsens.
Læs mere her

Røver undslipper i bil på stjålne plader
Politiet efterlyser rød eller bordeauxfarvet Opel Corsa efter bankrøveri i Uldum uden for Horsens.
Læs mere her

Bankrøver på flugt i Opel Corsa
Sydøstjyllands Politi efterlyser en rød eller bordeauxfarvet Opel Corsa, der blev brugt som flugtbil efter et bankrøveri i Uldum uden for Horsens tirsdag middag. Det lykkedes røveren at slippe væk i bilen, der var forsynet med falske nummerplader med nummeret YE 27 960, og politiet vil gerne i kontakt med folk, der har set bilen.
Læs mere her

tirsdag den 15. november 2011

Transport på landet: Kan vi gøre det anderledes og bedre

Der skrives og tales meget om, når der er for meget trafik, mens der ikke er meget fokus på en anden stor udfordring: steder, hvor der ikke er meget trafik nemlig i landdistrikterne.

?Det er alfa og omega at de små samfund har noget transport, der passer med et fornuftigt hverdagsliv? siger Henny Jørgensen, Præstø Lokalråd Her tænker jeg på børn og unge, der skal pendle i mange timer for at komme til skole og uddannelse og til noget i fritiden, men tænker bestemt også de ældre, så de fortsat kan have et aktivt socialt liv og være udadvendte så længe som muligt.?

De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder at man ikke kan forvente at der sker en øgning i den kollektive trafik. Samtidig er der mange, der slet ikke kender til de muligheder, der er for fleksibel kollektiv trafik og ?Kan vi finde nye måder i lokalsamfundet, hvor vi også hjælper hinanden med transport?? fortsætter Henny Jørgensen.

De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder nedskæring på den kollektive trafik i de tyndt befolkede områder. Skal alle, der bor på landet, have 2 biler? Eller hvad kan der tænkes nyt og anderledes for at få løst det.
Spørgsmålet er så svært, at hverken politikere eller forskere står i kø for at komme med gode svar men kunne de, der bor på landet komme med nogle gode bud på, hvad der er af behov, og komme med forslag til hvordan vi kan gøre det anderledes og bedre.

Lokale fra landdistrikterne inviteres til konference lørdag den 5. november i Borup Ris Skole i Sandved for at vi sammen kan tage fat på at få afdækket behovet og se på ideer til, at der bliver en bedre transport på landet. Program og tilmelding på www.transportpaalandet.dk

?Det skulle helst ikke være transportproblemet, der gør, at der bliver færre, der vælger at bo på landet? siger Søren D Andersen fra Lokalrådet for Sandved og Tornemark, der står bag konferencen sammen med lokalråd fra Vordingborg og Fejø.
På konferencen bliver der oplæg af Niels Agerholm, der forsker i transport på landet på Ålborg Universitet, samt oplæg om muligheder ved at tænke i ny teknologi, men ?det vigtigste er, at det er os, som er berørt af det, får taget fat på problemerne, og arbejder på at finde nye løsninger? fortsætter Søren D Andersen.

Projektet har fået støtte fra Landdistriktspuljen, og afvikles i samarbejde med Landliv a/s.

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, Borup, teknologi, penge, Vordingborg,

Dagens nyheder - Læs bla. om Harley med jetmotor

Mini uden mening
Mini Coupé kører som den almindelige Mini, men er dyrere og har mindre plads. Hvad i alverden er meningen?
Læs mere her

Vi møder dansk bildesigner
Den danske bildesigner Jesper Hermann har drømt om biler hele sit liv
Læs mere her

TV: Oplev hvordan 740 km i timen føles
Skru lidt ned for volumen, og fyr den af på Bonnevillesletten sammen med en gammel rotte i faget: George Poteet
Læs mere her

Harley med jetmotor
Savner du lidt respekt i MC-klubben? Så er løsningen lige her ...
Læs mere her

mandag den 14. november 2011

Volkswagen viser første billeder af ny CC

Volkswagen CC med nyt design og Side Assist Plus

Træthedsregistrering og bi-xenon som standardudstyr

Volkswagen introducerede i 2007 den coupé-formede Passat CC, der nu kommer i en faceliftet udgave under navnet CC. Volkswagen har med den nye udgave givet CC et teknisk og optisk løft, der gør mærkets smukkeste bil endnu smukkere. CC er en skræddersyet businessbil, der kombinerer coupeéns elegance med limousinens praktikalitet.

Designet på den opdaterede Volkswagen CC er i væsentlige træk primært koncentreret om bilens front og heck. Der du over har Volkswagen tilføjet en række eksklusivt udstyr til CCs standardudstyrsliste. CC vil fremtidig have både træthedsregistrering, nyudviklede bi-xenon forlygter, statisk kurvelys og LED-baglygter som standard. Også radio/CD-systemet RCD 310 bliver en del af CCs omfattende standardudstyr.

Volkswagen introducerer samtidig nye assistentsystemer i CC. Fx kann man tilvælge systemet Side Assist Plus (incl. Lane Assist), systemet advarer føreren om biler i den blinde vinkel og hjælper via indgreb i styringen med at holde bilen på ret kurs. Dynamic Light Assist og et kamerabaseret system, der genkender lyssignaler er ligeledes nye muligheder i CC. Slutteligt kan man vælge at få førersædet med massagefunktion i den nye CC.

Motorprogrammet består af tre benzinmotorer og to diesel. Dieselmotorerne, der er udstyrede med BlueMotion Technology, dvs bla. Start-stop-system og genvinding af bremseenergien, yder hhv. 140 hk og 170 hk. Benzinerne, der også har genvinding af bremseenergien yder hhv. 160 hk, 210 og 300 hk.

Volkswagen har også på den nye CC sat brændstoføkonomien i højsædet, paradeeksemplet er den 140-hestes TDI-motor, der i kombination med den manuelle gearkasse kører 21,3 km/l og udleder 125 g/km CO2.

Volkswagen CC bliver vist til offentligheden for første gang på Los Angeles Auto Show fra 18.-27. November.

Volkswagen Danmark introducerer den nye CC ultimo februar 2012.

Læs mere her

tags: Los Angeles, Danmark, økonomi, radio, bilen, 2012, benzin, 2007, energi, kamera, Motor, brændstof,

Dagens nyheder - Læs bla. om Billige biler bliver ofte meget dyrere

Sidste udkald for wankelmotoren
Vild med Mazdas wankelmotorsportsvogn? Så skynd dig
Læs mere her

Billige biler bliver ofte meget dyrere
Den lavest tænkelige pris er dog et vigtigt middel til at få lokket kunderne ind i butikken.
Læs mere her

søndag den 13. november 2011

Volkswagens mini-bil up! får Det Gyldne Rat 2011

Det lader til, at Volkswagens nye minibil up! skal have en drømmestart på tilværelsen: priserne er barberet helt i bund og det tyske bilmagasin AutoBild, har netop udråbt up! til årets bedste i minibils-klassen og givet up! prisen Det Gyldne Rat 2011. Prisen tildeles efter en afstemning blandt AutoBilds læsere i hele Europa, dvs. at mere end 260.000 mennesker har deltaget i afstemningen. Herefter er kandidatbilerne blevet testet af et ekspertpanel, bestående af 42 motorjournalister, racerkørere og udvalgte prominente på Fiat-/Pirelli- testbanen i Balocco, Italien.

Dermed er up! spået gode fremtidsudsigter, som en af VIP-test-driverne, Boris Becker udtaler: " ... Up bliver en legende. Nøjagtig som sin forgænger - Boblen."

Det er 36. gang, at prisuddelingen Det Gyldne Rat løber af stablen og med kåringen af up! er det fjerde år i træk, at Volkswagen er på sejrsskamlen, de foregående år har det været Sharan, Polo og Golf, der har holdt den blå-hvide fane højt. Siden prisen blev stiftet i 1976 har Volkswagen i alt fået den tildelt hele 19 gange.

up! introduceres i Danmark allerede fra marts 2012 og til startpriser fra 89.990 kr.

Se mere om up! på volkswagen.dk

Læs mere her

tags: 1976, Europa, Danmark, 2011, Italien, Bild, 2012, journalist, Fiat,

Dagens nyheder - Læs bla. om Aventador - er den så fantastisk?

Kvinder styrer i en mandeverden
Når verdens største bilskibe lægger til i Malmø, er det kvinder, der håndterer den kostbare last
Læs mere her

Aston er Englands mest cool brand
Apple, Microsoft og Google kan godt pakke sammen - intet slår Aston Martin
Læs mere her

Brug nettet til bilen
Der er masser af penge at spare og gode råd at hente, når du finder de rigtige hjemmesider
Læs mere her

Volvo V60 er ikke praktisk, men absolut behagelig
Volvo V60 er noget så selvmodsigende som en stationcar uden voldsomt meget plads. Men der er andre pluspunkter.
Læs mere her

Aventador - er den så fantastisk?
Den er en ny tids Lamborghini. Faktisk er Aventador første helt nye Lamborghini siden 1963 - og den hurtigste nogensinde
Læs mere her

lørdag den 12. november 2011

Minustemperaturer gør det sværere at styre og bremse

BRRRRR-VEJR: Termometerets kviksølv er nu under 0 grader om natten. Frostvejret betyder, at biler uden vinterdæk skal køre forsigtigt, fordi de bremser ringere.

Så er det for alvor ved at blive koldt. Temperaturen er flere steder under frysepunktet om natten og de tidlige morgentimer, viser målinger fra DMI. Det betyder, at bilisterne skal køre mere varsomt, især dem uden vinterdæk. For bilen bremser markant langsommere uden vinterdæk, viser tests fra Continental Dæk Danmark A/S.

Over 20 procent uden vinterdæk
?Ca. 20 procent af bilejerne kører uden vinterdæk om vinteren. Dog er tallet sandsynligvis i øjeblikket en del højere, fordi mange bilejere først sætter vinterdæk på bilen, når der er sne og is på vejene. Men der er ikke tvivl om, at det er en rigtig god idé at gøre det nu, fordi vi allerede har glat føre flere steder. Nattefrost kombineret med fugtigt vejr betyder, at vejene kan være rigtig glatte, også selvom isen ikke er synlig for det blotte øje,? siger Georg Nielsen, administrerende direktør hos Continental Dæk Danmark AS.

Bremsetests dokumenterer, at biler med vinterdæk bremser klart bedre i vinterføre end biler med sommerdæk. Teknologien bag vinterdæk udvikles hele tiden. Dækkene bliver bedre til at bremse på både vådt og tørt underlag. Og så sørger de for, at bilens ABS og ESC-systemer, altså de elektroniske bremse- og styresystemer, fungerer på glat underlag.

?Mange undervurderer riskioen for at skride ud om vinteren, selvom de kører med ABS og ESC-systemer. Desværre fungerer de rigtig dårligt, når vejkontakten ikke er i orden, ligesom når man kører med sommerdæk på sne eller is, og bilen skrider ud. Continentals vinterdæk er som de eneste udviklet og designet, så bilisten kan udnytte ABS og ESC bedst muligt,? fortæller Georg Nielsen, adm. dir. for Continental Dæk Danmark A/S.

Billedtekst:
Når der kommer sne på vejene, kan biler uden vinterdæk få svært ved at bremse hurtigt.

Faktaboks: Duel: Sådan bremser vinter- og sommerdæk
Tests foretaget af Continental viser, at der er markant forskel på, når en bil bremser med sommerdæk og vinterdæk.

Opbremsning med 50 km/t på sne:
Vinterdæk: 35 m.
Sommerdæk: 43 m.

Opbremsning med 30 km/t på is:
Vinterdæk: 57 m.
Sommerdæk: 68 m.

Gør bilen klar til vinter:

- Kontrollér dækmønstret
Loven kræver minimum 1,6 mm dækmønster, men bl.a. Rådet for Sikker Trafik anbefaler 3 mm til snekørsel.
- Tjek dæktryk
Du bremser bedre og kører mere sikkert i kurver med det rigtige dæktryk. Samtidig slides dækket mindre, og rullemodstanden og dermed forbruget af brændstof og CO2 falder. Mål dæktryk hver 14. dag.
- Tjek køler- og sprinklervæske
Undgå at bilen ikke kan starte og ruderne ikke kan vaskes ved at sikre, at begge beholdere er fyldt op. Uden kølervæske kan du risikere, at motoren sprænger.
- Virker batteriet?
Din bil starter ikke uden et velfungerende batteri. Undersøg om elektroderne er irret, og om batteriet lækker væske. Hvis ja, bør det udskiftes.
- Olie på låse og lister
Vinteren kan gøre bilen knastør. Smør låse og dørlister af gummi med olie eller silikone, så de ikke fryser til.
- Husk?
Sneskraber til at rydde ruderne for is og sne, så du kan orientere dig i trafikken, samt skovl og slæbetov, hvis du skulle sidde fast.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, silikone, bilen, DMI, Olie, trafikken, Continental , brændstof, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Lille Peugeot bliver en letvægter

Danskerne vælger bil med hjernen
Når en ny bil skal pryde indkørslen, skal den være billig at køre i.
Læs mere her

Danskerne vælger bil med hjernen
Når en ny bil skal pryde indkørslen, er det hjernen, der slås til. Den skal være billig at køre i
Læs mere her

VW Rugbrød som køleskab
Jacob og hans festivalvenner har bygget en VW-bus i størrelse 1:2
Læs mere her

Bullshit eller fremtid?
Hvordan ser fremtidens bil ud? Fabrikkernes konceptbiler kan gi et praj
Læs mere her

Mercedes med bil til folkelig pris
Ny B-klasse rammer plet med masser af avanceret teknik, lækker turbomotor og flot udstyr.
Læs mere her

Sådan giver du starthjælp til et dødt batteri
Læs her, hvordan du giver starthjælp til et dødt batteri uden gnister.
Læs mere her

Her er motorbåden til nye sejlere
Amerikanske Sea Ray rammer med Sundancer 255 folk med behov for en all round motorbåd.
Læs mere her

Lille Peugeot bliver en letvægter
Med koden 208 lancerer franskmændene en ny hatchback, der stiller skarpt på lav CO2.
Læs mere her

fredag den 11. november 2011

Bridgestone præsenterer ny dækteknologi, der analyserer vejbanens beskaffenhed - baseret på Bridgestone konceptet - CAIS

Bridgestone Corporation meddeler, at man har udviklet en ny teknologi der, via bilens dæk, kan levere "real time" information om vejens beskaffenhed til bilisten. Den nye teknologi er baseret på et koncept kaldet CAIS*1 (Contact Area Information Sensing = Kontakt Areal Information Føler).

CAIS er en generel betegnelse for fremtidig teknologi, der indsamler og evaluerer informationer om vejens beskaffenhed. Systemet er i stand til at registrere vibrationer øjeblikkeligt og sende de digitaliserede data videre til bilens indbyggede analyse systemer. Den nye teknologi klassificerer på den baggrund vejens beskaffenhed i 7 kategorier*2 og sender denne information direkte til bilisten via et display indbygget i bilen*3.

Ved at levere øjeblikkelig information om vejbanens tilstand gør denne nye teknologi bilisten bedre forberedt på pludselige forandringer under farlige vejrforhold såsom is, sne og regn. Derforuden giver systemet også mulighed for at advare medtrafikanter, der kører på samme vej*4. Denne teknologi er endnu en måde hvorpå Bridgestone promoverer sikkerhed og sindsro for bilister.

Det følgende er et overblik over teknologien:

1. Overblik over teknologi til analyse af vejens beskaffenhed

? En accelerator sensor siddende indvendig i dækket opfanger vibrationer i dækkets slidbane og sender information trådløst til bilens analyse system. Desuden bliver CAIS forsynet med strøm fra Bridgestone?s egen beskyttede strømforsynings teknologi.
? Det analytiske system analyserer vibrationer "real time" og klassificerer derpå den aktuelle vejsituation i én af syv kategorier (tør, halvtør, våd, slud, frisk sne, sammenkørt sne, is).
? Resultatet af analysen vises på en indbygget monitor i bilen.

*1. Contact Area Information Sensing. ?CAIS? er et registreret Bridgestone Corporation varemærke.
*2. Tør, halvtør, våd, slud, frisk sne, sammenkørt sne, is
*3. Teknologiens store præcision er testet og bekræftet under forskellige vej- og vejrforhold. Dette omfattende testarbejde er udført over to vintre og på offentlige veje omkring Hokkaido i Japan, hvor farlige vejforhold med sne og is hyppigt opstår. Detaljerede resultater af disse test blev præsenteret på ved to lejligheder; den årlige kongres (2010) for Society of Automotive Engineers of Japan samt på World Automotive Congress of the International Federation of Automotive Engineering Societies.
*4. Føreren af en bil med CAIS kan dele informationer om potentielt farlige ændringer i vejforhold med andre bilister, der kører på samme vej.

Læs mere her

tags: 2010, bilen, Japan, teknologi, strømforsyning, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Se danskernes hippe hippie-containere

Test: Her er de bedste printere
Tænks printertest: En Canon er bedst, mens en HP har det laveste blækforbrug.
Læs mere her

Stensikkert hit fra Hyundai
Det bliver ikke nemmere at hedde VW Golf, Ford Focus eller Peugeot 308 til næste år ...
Læs mere her

Se danskernes hippe hippie-containere
Artiklen om hippebussen fik læserne op af stoleneLæserne har indsendt billleder af deres Hippiebusser - se blot her
Læs mere her

torsdag den 10. november 2011

SEAT-forhandlere lancerer 2 års ekstra tryghed

Som led i SEATs fokus på at styrke sin tilstedeværelse og sin kundeservice i Danmark tilbyder forhandlerne af den spanske tysker nu 2 års ekstra tryghed. Det giver mulighed for at lægge 2 ekstra års tryghed oveni garantien på de fabriksnye modeller. SEAT-kunder kan således opnå fire års dækning i hele Europa på alle elektriske og mekaniske komponenter. SEAT SAFE fås hos alle SEATs forhandlere fra uge 45.

SEAT har det seneste år styrket sin tilstedeværelse i Danmark med blandt andet seks nye forhandlere og udsalgssteder samt en række tiltag, der skal styrke SEATs kundeservice. Samtidig har den spanske tysker sat priserne ned på flere modeller bl.a. den prisbelønnede SEAT Ibiza.

Nu tilbyder SEATs forhandlere så SEAT SAFE til alle fabriksnye modeller. SEAT SAFE er en tryghedsaftale, der indgås mellem SEAT-forhandleren og kunden. Aftalen giver 2 års tryghed oven i de nye modellers 2 års fabriksgaranti. SEAT SAFE tilbydes af alle SEATs forhandlere og udsalgssteder over hele landet fra uge 45.

?SEAT opruster i Danmark. Ikke blot har vi nu 30 forhandlere og udsalgssteder, men vi har også øget vores synlighed, tilgængelighed og kundeservice. Vi står stærkere og stærkere i Danmark og mærker løbende, stigende interesse især for SEAT som familiebil. Med SEAT SAFE tilbyder SEAT-forhandlerne nu kunderne 2 års tryghed udover fabriksgarantien. Det er en god mulighed for især travle familier, der ønsker lidt ekstra tryghed, når de køber ny bil,? siger Lennarth Engelund, eftermarkedschef for SEAT i Danmark.

Dækker i hele Europa

SEAT SAFE dækker alle mekaniske og elektriske komponenter i det 3. og 4. år efter første registreringsdato. Dog maksimalt til 120.000 km. SEAT SAFE aftalen koster fra 2.995 kr. inklusiv moms og er et godt tilbud for en tryghedspakke, der dækker på højde med fabriksgarantien.

?SEAT SAFE betyder bl.a., at hvis kunden havarerer med sin bil, så reparerer eller udskifter et SEAT-værksted alle mekaniske og elektroniske komponenter på linje med fabriksgarantien. Og så dækker SEAT SAFE - og giver dermed tryghed på farten - i hele Europa,? siger Lennarth Engelund, eftermarkedschef for SEAT i Danmark.

Priserne SEAT SAFE ligger på 2.995,- kr. for Ibiza, 3.995,- kr. for Leon og 4.995,- kr. for Altea & Altea XL.

SEAT har 30 udsalgssteder og forhandlere, der dækker hele Danmark og forventer at have yderligere forhandlere på plads i løbet af 2012.

Læs mere her

tags: Europa, Danmark, 2012, moms, Ibiza,

Dagens nyheder - Læs bla. om Unge vælger nye biler

Pas på ved dækkøb på nettet
Fragt og montering kan hurtigt fjerne besparelsen, advarer bilistorganisationen FDM.
Læs mere her

Et flop fra Citroën
Det kunne være så godt - men Citroen DS5 bliver svigtet af en håbløs undervogn
Læs mere her

Var det noget med en brugt Polo?
Skal du vente på VW Up eller tage en fire år gammel Polo, der er større og hurtigere til de samme penge?
Læs mere her

Unge vælger nye biler
Små biler og billige forsikringer får hver tredje af de unge bilkøbere til at købe ny bil.
Læs mere her

onsdag den 9. november 2011

Undgå reparationer på bilen med ny rustbeskyttelse inden vinter

Vinteren er på vej. Biler, der får ny rustbeskyttelse på inden, der kommer salt, is og sne på vejene, kan undgå slidskader og rust.

Efteråret og vinteren er lig med regn, sne og salt på vejene, der får bilerne til at ruste. Er det lang tid siden, at din bil er blevet beskyttet mod rust, kan du spare mange penge, hvis du får en rustvurdering af din bil nu. Er din bil allerede begyndt at ruste, kan rusten udvikle sig i løbet af vinteren.

Forebyg med kontrol
?Vi oplever, at mange biler får rustskader i denne tid. Ofte fordi rustbeskyttelsen ikke undersøges i god tid. Bilernes fabriksbeskyttelse forringes på længere sigt, når det beskyttende lag slides og tørrer ud. Bilejerne skal være opmærksomme på, at deres bil holder længere, hvis de forebygger med kontrol og beskyttelse i stedet for at vente til skaderne ender med dyre reparationer,? siger Per V. Rasmussen, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn.

Mange venter til sidste øjeblik
Hos Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol oplever man, at mange bilister venter indtil november og december med at få bilen beskyttet mod rust. Men venter man, kan man ende med, at det ikke er så nemt at komme til.

?Vi har højsæson fra august, så der er tryk på i øjeblikket. Venter man til sidste øjeblik, bliver det ofte nødvendigt at reservere en behandlingstid. Vi har en måneds ventetid på en rustbeskyttelse sidst på året,? fortæller Anita Nielsen, marketingansvarlig for Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol.

Undgå kø
Applus+ Bilsyn kan dog hjælpe med at undgå ventetiden.

?Får man en rustattest nu, får man straks at vide, om man skal reservere en tid til en rustbeskyttelse. På den måde kan man undgå køen hos rustbeskyttelsesfirmaerne, og bilen kan få en behandling med det samme, hvis den er begyndt at ruste,? uddyber Per V. Rasmussen og oplyser, at man på www.bilsyn.dk kan vælge mellem 120 stationer som kan udfærdige en RustAttest.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres sammen med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr. Vurderer Applus+ Bilsyn, at din bil allerede har en stærk rustbeskyttelse, der ikke trænger til fornyelse, sparer du udgiften til en ny rustbeskyttelse (ca. 4.000 kr.). Læs mere på www.bilsyn.dk.

Faktaboks: Svært selv at tjekke for rust
Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed. Mest udsat er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed.

Billedtekst:
TJEK I GOD TID: Vintervejr kombineret med salt på vejen kan slide hårdt på bilen, hvis den ikke er rustbeskyttet. Rusten opstår, når rustbeskyttelsen er gammel og tør.

For mere information, kontakt venligst:
Presseansvarlig Alexander Elverlund, Applus+ Bilsyn, mobilnummer: 40 81 02 41

Pressekontakt, Lasse Gammeljord, mobilnummer: 26 25 10 40

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, december, penge, Teknologisk Institut, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Audi-kopi fra Subaru

GM sætter pind i hjulet på Saab
GM nedlægger veto mod Saab-redningsplan. Vil ikke sælge sin know-how
Læs mere her

Hippie-container tilbage til Europa
Det forældede Rugbrød bliver stadig produceret i Sydamerika. Nu kommer klenodiet til Europa
Læs mere her

Peugeot er klar med efterfølger til en succes
Premiere på den nye 208. Mindre end 207'eren, men skulle være rummelig.
Læs mere her

Opel leverer velkørende forvandlingsfartøj
Zafira Tourer kører fornøjeligt og ommøbleres let fra minibus til loungeklasse.
Læs mere her

Første kig på de nye Mazda 6-linjer
Den coupéagtige konceptbil Takari giver et bud på det japanske mærkes nye designstil.
Læs mere her

Verdens vildeste motorlyd?
Den ser uskyldig ud, men der er intet uskyldigt over bilens lyd
Læs mere her

Jeep med 1.130 hk
Den ser ud som en kone-jeep, men der er intet familiært over bilens præstationer
Læs mere her

Audi-kopi fra Subaru
Audi er så godt et brand, at Subaru efterligner med en ny bil på størrelse med en Audi A4
Læs mere her

Korte nyheder om Opel

Ingeniøren prøvekører årets bil 2012 ? hybridbilen Opel Ampera
Opladningshybridbilerne er på vej ud i verden, og Opel Ampera er blevet kåret til årets bil 2012. Men hvordan fungerer den i hverdagen? Det finder Ingeniøren svar på i denne uge.
Læs mere her

Ingeniøren prøvekører årets bil 2012 - hybridbilen Opel Ampera
Opladningshybridbilerne er på vej ud i verden, og Opel Ampera er blevet kåret til årets bil 2012. Men hvordan fungerer den i hverdagen? Det finder Ingeniøren svar på i denne uge.
Læs mere her

tirsdag den 8. november 2011

Bedre, men ikke godt nok: Hver sjette kører stadig på nedslidte dæk

Færre kører på nedslidte dæk, men det står stadig sløjt til med dæksikkerheden. Det viser Euromasters nylige måling på 10.492 biler. En ud af seks kører med mindre dækmønster, end Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler.

--

Over 16 % af danskerne kører på dæk, der med en mønsterdybde under 3 mm er så nedslidte, at de navnlig i vintervejret vil udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko og knap en femtedel af disse dæk er decideret ulovlige med en mønsterdybde på under 1,6 mm. Det viser en landsdækkende undersøgelse foretaget af dækkæden Euromaster på 10.492 biler parkeret ved landets Bilka- og A-Z-varehuse i uge 40.

? Selvom tallet er højt, er her rent faktisk tale om en forbedring i forhold til en tilsvarende måling i 2010, hvor 24 % kørte på dæk med en mønsterdybde under 3 mm. Samtidig kan vi notere os, at dobbelt så mange sidste år kørte på direkte ulovlige dæk, så alt i alt må man konkludere, at den megen fokus på emnet har ført til fremskridt, siger Carsten Kure fra Euromaster Danmark.

Derfor skal vinterdækkene på

Euromaster har i forbindelse med dækmønstermålingen også mødt hr. og fru Danmark til en snak om dæk og dæksikkerhed på stande inde i varehusene. Ifølge Carsten Kure har skift til vinterdæk her været det store samtaleemne. Vi har fået tusindvis af spørgsmål i forbindelse med vinterdæk, til trods for at oktober startede med det varmeste vejr i 120 år. Danskerne er nemlig forholdsvis usikre på, hvornår man bør få vinterdækkene på. Fx hjælper det ikke meget, at det er fint kørevejr den ene dag, hvis det sner dagen efter. Måske kunne vi med fordel skele til Sverige, Norge og Tyskland, der alle har vedtaget vinterdækslovgivning. Det skal man i hvert fald være opmærksom på, hvis bilturen går uden for landets grænser i den mørke tid, siger han.

Også Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler, at man kører på dedikerede vinterdæk, der ikke er slidt længere ned end 3 mm. Vinterdæk er fremstillet af blødere gummi end sommerdæk. Dermed kan de bedre stå fast på vejbanen ved lave temperaturer. Derudover har vinterdæk flere lameller og en særlig mønsterudformning, så de fortrænger vand og sne bedre end sommerdæk, forklarer Volker Nitz fra organisationen.

For at sikre optimalt vejgreb ved lave temperaturer tilråder han, at man monterer vinterdækkene, når temperaturen kan risikere at falde til under 7 grader. Som tommelfingerregel bør man køre med vinterdæk fra omkring efterårsferien. Desuden anbefaler vi mindst 3 mm dækmønster. Det skyldes, at dæk med lille mønsterdybde ikke kan aflede så store vandmængder. Dermed øges risikoen for akvaplaning, der nedsætter styre- og bremseevnen. Samtidig vil et dæk med dybere mønster bedre kunne gribe fat i sne.

--

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 43 servicecentre og ca. 210 ansatte. Nærmeste center anvises på tlf. 87 28 28 28 og på www.euromaster.dk.

--

Billedtekst: Over 10.000 bilister fik en hilsen i forruden med besked om slidbanedybden på deres dæk. Hvert sjette sæt bør udskiftes.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2010, Sverige, Norge, Tyskland, Bilka, lovgivning, vintervejr, ulovlige, efterårsferie, organisation, øl,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kvinder vil have den lille

Ny type kørelys efterlader bilen i halvmørke
Kørelys tænder ofte kun foran på bilen. Det sker for at spare på brændstoffet.
Læs mere her

TV: Sjov for to i ny Mini Roadster
En engelsk bil med ægte kaleche, som du skal slå op med hænderne? Jeps, det er den seneste Mini
Læs mere her

Kvinder vil have den lille
Det er kvinderne, der bestemmer, når familien køber bil - det kan man se på størrelsen
Læs mere her

mandag den 7. november 2011

Den 3-dørs KIA Picanto vinder prestigefyldt designpris

? Den mest sportslige version af KIAs indstigningsmodel hædres med iF-produktdesignprisen
? Den fjerde iF-designpris på 3 år understreger KIAs stigende formåen inden for design

Blot et par måneder efter introduktionen har den sportslige KIA Picanto 3-dørs-version, der kun fås i Europa, fået tildelt den eftertragtede iF-produktdesignpris 2012. Prisen belønner godt design samt en række andre kriterier, som også omfatter håndværk, innovation og miljøvenlighed.

Picantos udmærkelse er KIAs fjerde iF-produktdesignpris på 3 år, og den følger priserne for Venga MPV'en i B-segmentet (2010), den kompakte SUV Sportage (2011) og den mellemstore sedan Optima (2011). Desuden har mærket vundet red dot-designprisen fire gange de seneste år.

"Det er en stor succes for vores designteam, at vi nu har modtaget iF-produktdesignprisen for den nye KIA Picanto, og det er en kærkommen anerkendelse af vores mærkes designorienterede strategi", udtalte KIAs chefdesigner Peter Schreyer. "Anden generation af Picanto har et meget målbevidst, selvsikkert design, og dens sportslighed er især tydelig på 3-dørs-modellen".

Den 3,6-meter lange KIA Picanto har et modigt og dynamisk design, et interiør i høj kvalitet og klassens førende udstyrsniveau. Den er specielt tilpasset til det stigende antal kvalitetsbevidste kunder, der ønsker at gå ned i en mindre bil.

I de fleste lande fås Picanto med to særdeles effektive benzinmotorer (69 hk og 85 hk), der sammen med start-stop-systemet (fra Motion Plus) reducerer CO2-emissionerne helt ned til 95 g/km. KIAs enestående 7-års/150.000 km-garanti er standard for alle Picanto-modeller, der sælges i Vesteuropa.

Den nuværende generation af Picanto er den første, der tilbydes i en 3-dørs-version. En 5-dørs-model fås på de fleste markeder i verden. I Europa forventes det, at 3-dørs-modellen kommer til at udgøre 36 % af det samlede salg af Picanto. I løbet af de første 9 måneder af 2011 har Picanto (den nye og den første generation tilsammen) været en af KIAs bedst sælgende modeller på verdensplan med 179.405 solgte enheder.

"Vi er overbevist om, at den nye Picanto vil sætte nye standarder i segmentet for små biler med udstyr, der normalt kun ses i større biler, bedre passagerkomfort og øget bagagerumsplads", udtalte Tae-Hyun (Thomas) Oh, som er Senior Executive Vice President og COO hos KIA Motors Corporation. "Denne pris for vores første 3-dørs bil i A-segmentet er endnu et tydeligt tegn på, at vores arbejde med at positionere KIA som et designorienteret mærke nu giver bonus".

Siden starten i 1953 har den årlige iF-produktdesignpris været en af verdens vigtigste priser for fremragende design. Prisen stammer fra udstillingen Die gute Industrieform (godt industrielt design), som blev introduceret på messen i Hannover, og den er nu en af verdens største konkurrencer inden for design. Til 2012-udgaven var der tilmeldt 2.923 produkter i 16 forskellige kategorier. KIA Picanto blev hædret i kategorien Transportation Design, som omfatter biler, skibe, tog og fly.

Den officielle præsentationsceremoni af iF-produktdesignprisen 2012 finder sted den 10. februar 2012 i forbindelse med Munich Creative Business Week. Alle vinderne udstilles i messecentret i Hannover (6.-10. marts 2012), ved en iF-designudstilling i Hamburg og ved en senere iF designudstilling i Hainan i Kina.

Læs mere her

tags: Europa, euro, 2010, 2011, Hamburg, Kina, 2012, benzin, bagagerum, konkurrence, innovation, miljø, Motor, strategi, miljøvenlig, øl,