Kommunale akuttilbud, et tættere samarbejde mellem de praktiserende læger og kommunerne og penge til at styrke det nære sundhedsvæsen. Tonerne i regeringens handlingsplan for den ældre medicinske patient rammer rigtigt, siger Anny Winther, formand for KL?s Social- og Sundhedsudvalg.
Regeringen har netop offentliggjort deres nationale handlingsplan for den ældre medicinske patient. Formålet med handlingsplanen er at reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser og styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet.
KL hilser handlingsplanen velkommen og ser mange positive tendenser:
?KL er generelt meget positive over, at der er nu er kommet en længe ventet national handlingsplan for den ældre medicinske patient. Vi har ligeledes bemærket, at det er lykkedes at finde satspuljemidler til at understøtte handlingsplanen,? siger Anny Winther, formand for KL?s Social- og Sundhedsudvalg.
?Vi er særligt tilfredse med, at opfølgende hjemmebesøg skal prioriteres højt, idet vi netop på dette område har solid viden om en indsats, der virker. Desuden lægger regeringen op til, at der arbejdes målrettet for at udvikle kommunale tilbud. Vi skal i højere grad end i dag kunne forebygge indlæggelser og genindlæggelser, og helt konkret peges der i handlingsplanen på kommunale akuttilbud. Det arbejde er vi allerede godt i gang med i kommunerne, og det er glædeligt, at det nu skal styrkes endnu mere,? siger Anny Winther.
KL er enig i, at der er behov for bedre koordinering på tværs af sektorerne og er derfor tilfreds med, at der også er fokus på dette emne i handlingsplanen.
?Vi skal blive bedre til at vide, hvilke initiativer der bedst understøtter gode forløb for borgerne, og som kan fortsætte, når puljemidlerne udløber. KL lægger derfor stor vægt på, at de forskellige metoder til koordinering evalueres. Handlingsplanen peger desuden flere steder på et tættere samarbejde mellem de praktiserende læger og kommunerne, og det ser vi meget frem til at få udmøntet i praksis. Det er den rette vej, hvis vi skal styrke det nære sundhedsvæsen,? siger Anny Winther.
Læs mere her
tags: medicin, regeringen, regering, penge, sundhedsvæsen, øl,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar