Endnu en ny afdeling af One2move Biludlejning , ser nu dagens lys - denne gang i Vejle. I den forbindelse byder One2move Martin Thy velkommen som ny Franchisetager. Martin vil stå for den nye afdeling, som slår dørene op onsdag d. 5. April, og her bydes pressen også velkommen til officiel åbning klokken 10.00.
Hos http://www.one2move.com/afdelinger/85/" target="_blank">One2move i Vejle starter man ud med tre til fem udlejningsbiler i kategorierne små og store personbiler samt kassevogne. Da behovet i området forventes at være stigende, vil afdelingen inden for tre til seks måneder, have op mod otte nyere og brugte biler til udlejning. Afdelingen får adresse på Fredericiavej 97 i Vejle, og medarbejderne kan træffes på telefonnummer 75 82 11 01.
Konceptet er klart
Flemming Hebsgaard fra One2move fortæller, at konceptet bag http://www.one2move.dk/" target="_blank">One2move biludlejning er soleklart. Vi tilbyder, at du i dit nærområde kan leje et transportmiddel i høj kvalitet til en yderst fornuftig pris. Og alle skal kunne være med - uanset størrelsen på budgettet , forklarer Flemming Hebsgaard. Er man på udkig efter en luksuriøs mærkevare eller har man bare lyst til at køre i en nyere bil, kan man også, mod en mindre merpris, leje den hos One2move. Vi stiller til enhver tid et transportmiddel til kundens rådighed, så man kan komme fra A til B. Sagt på en anden måde; vi tilbyder regulære biler til regulære priser, der ligger fra 299 kroner for en dag eller fra 1399 kroner for en hel uge , tilføjer Flemming Hebsgaard.
Sikkerhed og drift en selvfølge
Idéen til One2move er hentet fra USA, hvor lignende koncepter har eksisteret i adskillige år. De biler, der udlejes hos One2move, kan have nogle år på bagen, men de er altid pæne og rene både ind- og udvendig. På samme måde er bilerne altid nysynede og korrekt forsikrede. One2move ser det også som en selvfølge, at bilernes drifts- og sikkerhedsmæssig stand er i top.
Rivende udvikling
I dag er One2move repræsenteret i Danmark med mere end 40 afdelinger, der hver dag udlejer op mod 250 biler. Vi oplever således, trods finanskrisen, en rivende udvikling, og vi har hele tiden fokus på at videreudvikle på vores koncept afslutter Flemming Hebsgaard.
Læs mere her
fredag den 30. april 2010
torsdag den 29. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Fik konfiskeret Bugatti
Prisen sætter konkurrenterne til vægs
Ny mini-MPV: Kia Venga ligner en kuglerund og bitte-lille bil, men den er større, når man kommer tæt på
Læs mere her
Fire veje til et lykkeligt bådliv
Hvordan finder du drømmebåden, og hvordan undgår du en båd, som du aldrig skulle have købt?
Læs mere her
Mindre CO2 - men mere Porsche
Den nye generation af Porsche Cayenne, der har Danmarkspremiere i maj, har tabt sig 180 kg.
Læs mere her
Audi RS5: Rå børste og blid cruiser
Med ny motor og et nyt firehjulstræk mestrer Audi RS5 både bane og den behagelige langtur.
Læs mere her
Fik konfiskeret Bugatti
En hollandsk mand fik konfiskeret en Bugatti Veyron for at køre 80 km/t for stærkt. Manden er kun 20 år gammel
Læs mere her
Ny mini-MPV: Kia Venga ligner en kuglerund og bitte-lille bil, men den er større, når man kommer tæt på
Læs mere her
Fire veje til et lykkeligt bådliv
Hvordan finder du drømmebåden, og hvordan undgår du en båd, som du aldrig skulle have købt?
Læs mere her
Mindre CO2 - men mere Porsche
Den nye generation af Porsche Cayenne, der har Danmarkspremiere i maj, har tabt sig 180 kg.
Læs mere her
Audi RS5: Rå børste og blid cruiser
Med ny motor og et nyt firehjulstræk mestrer Audi RS5 både bane og den behagelige langtur.
Læs mere her
Fik konfiskeret Bugatti
En hollandsk mand fik konfiskeret en Bugatti Veyron for at køre 80 km/t for stærkt. Manden er kun 20 år gammel
Læs mere her
Verdenspremiere på ny Phaeton i Kina
Volkswagens flagskib Phaeton har fået ny front, on-line services ombord og nye assistentsystemer
Volkswagen præsenterer den faceliftede topmodel, Phaeton ved udstillingen Auto China 2010 i Beijing. Phaeton produceres på Volkswagens fabrik i Dresden og er med bl.a. firhjulstræk og luftaffjedring som standard, en af de mest komfortable luksus-limousiner skabt til dato. Med den nye forbedrede udgave af Phaeton, viser Volkswagen mærkets ypperste.
Det er endnu engang chefdesigner Walter de Silva, der står for den overordnede linieføring. Særligt er frontpartiet blevet ændret, således at Phaeton virker optisk bredere og mere kraftfuld. Desuden er også silhuetten og bagpartiet ændret optisk.
Ligeledes er Phaeton blevet optimeret med en række tekniske forbedringer. Bl.a. det roste Dynamic Light Assist (kamerabaseret, dynamisk regulering af lyset) og et navigationssystem, der efter ønske integrerer data fra Google i kortvisningen. Der ud over kan Phaeton nu aflæse skilte og visualiserer fx hastighedsbegrænsninger i multifunktionsanlæggets display og den centrale touchscreen placeret i midterkonsollen. Som noget helt nyt genkender systemet også overhalingsforbud og visualiserer disse.
Phaeton vil blive udbudt i to versioner med forskellig akselafstand ligesom man kan vælge bilen med 5 eller 4 sæder. Phaeton bliver udbudt med fire motorvarianter, en turbodiesel og tre benzinversioner. De seks- otte- eller tolvcylindrede motorer yder mellem 240 hk og 450 hk. Standardmotoren i Phaeton bliver en V6 benzinmotor med 280 hk. Herefter følger en V8 benziner med 335 hk og en W12 med hele 450. På dieselsiden fås Phaeton med en V6 TDI. Denne common-rail motor med direkte indsprøjtning yder 240 hk og flytter Phaeton fra 0-100 km/h på blot 8,6 sekunder. Med denne motor under hjelmen tilbagelægger Phaeton gennemsnitigt 11,7 km pr. liter diesel og udleder 224 g CO2 pr. km.
Phaeton eksteriør
Phaeton årgang 2011 er alt efter valgt akselafstand, mellem 5,06 og 5,18 meter lang. Som nævnt har Volkswagen redesignet hele frontpartiet på koncernens flagskib. Analogt til Volkswagens nye Design-DNA, er det de horisontale linier, der dominerer det nye udtryk. Modsat de øvrige modeller fra Volkswagen, der er blevet tilpasset design-DNA´et har man hos Phaeton undladt at anvende sort lak ved kølergrillen, men derimod har man designet en helt ny kromfront til Phaeton. Dette og de helt nye forlygter giver Phaeton et markant ydre, der lægger afstand til Volkswagens øvrige modeller. Dermed har designerne ønsket at udtrykke Phaetons selvstændige karakter.
Går man mere i detaljer, ser man, at Phaeton med en mere oprejst front, en stram geometri og spillet mellem mat og blankt krom i kølergrillen har fået et mere markant udtryk end tidligere. Den horisontale forening af kølergrill og forlygterne betoner samtidig bilens bredde. Centralt i kølergrillen er det klassiske Volkswagen logo igen placeret. De nye forlygter er med Bi-Xenon og integreret kurvelys. Ikke kun i designet, men også rent teknisk er der her tale om en hel ny generation af lygter. For det første: Såvel kurvelyset som det statiske kurvelys er udført som stilistisk prægnante LEDs. For det andet: Phaeton kan ligesom den nye Touareg også fås med Dynamic Light Assist. Den komplekse teknologi genkender vha. et kamera integreret i bakspejlet, andre trafikkanter og regulerer automatisk lyset herefter. Såledesundgår man, at modkørende eller foankørende medtraffikanter blændes. Samtidig har føreren af Phaeton optimal belysning i alt slags vejr og på alle tider af døgnet. Last but not least har man valgt at lakere underste del af kofangeren i vognfarven, hvilket skulle give Phaeton et mere sportsligt udtryk.
Bagtil er den største forandring sket ved, at man har udstyret Phaeton med nye LED-baglygter. Bl.a. får Phaeton en letgenkendelig nat-grafik: baglygterne er udstyret med et visuelt LED-bånd, formet som et M. Bagtil har man også redesignet kofangeren. En ny tredelt kromliste pryder kofangeren bagpå, og dennes nederste del er ligeledes lakeret i vognfarven. Betragter man Phaeton fra siden, falder de nye lister, smallere LED-blinklys i sidespejlene og nye 18" fælge som noget af det første i øjnene.
Phaeton interiør
Interiøret i Phaeton har ry for at være af allerbedste kvalitet. Der er tale om komfort og elegance i overmål. Sæderne er ekstremt ergonomiske og 18-vejs indstillelige, dvs. man kan regulere dem, så de er skræddersyede til den enkelte. Alle de mange funktioner i Phaeton, skulle nu blive betjent mere intuitivt end tilfældet var med forgængeren. Phaeton kan bestilles med fem sæder , men efter ønske kan man også bestille Phaeton med to enkeltsæder bagi, der ligeledes kan indstilles elektronisk. Desuden kan Phaeton også bestilles med ekstra akselafstand, hvilket betyder en forlængelse på 12 cm. Dekorindlæg, læderindtræk og udstyrsdetaljer som fx køleskab eller multimedie-systemer fra Volkswagen Exclusive, kan bestilles helt efter eget ønske. Dermed er der praktisk taget en uendelighed af muligheder for at individualisere den nye luksus-limousine fra Volkswagen. Dette gælder også for det helt nye multifunktionsrat, der kan leveres i læder eller den ønskede træsort, eller en kombination af disse.
Elektroniske assistentsystemer
Til den nye Phaeton vil man kunne vælge Dynamic Light Assist, ACC (automatisk distanceregulering), Front Assist (overvåger de umiddelbare omgivelser) og Side Assist (Sporskifteassistent - advarer i potentielt farlige situationer). Et dæktryks-kontrolsystem sørger for højnet sikkerhedstandard.
Info- og entertainmentsyster
Phaeton vil være udstyret med letbetjente radio- og navigationssystemer (RCD 810 og RNS 810), der via en 8 " stor touchscreen skaber en intuitiv funktionsenhed med klimaanlæg og multimedier.
Online-tjeneste: Med den nye Phaeton tilbyder Volkswagen som noget nyt, i sammenhæng med Navigationsanlægget RNS 810, der råder over 30 GB, en internetbaseret Google-funktion som supplement til kortvisningen. Data bliver via en Proxyserver integreret online i systemet. Den viste grafik på touchscreenen svarer til Google-maps´grafik Satellit", eller grafikken Hybrid" fra iPhone. I Phaeton bliver sattelitbillederne således brugt til at supplere rutebeskrivelsen i navigationsanlægget. Særligt interessant er de såkaldte POI - Points of Interest. Adresser, seværdigheder, butikker, læger eller restauranter kan findes på få sekunder og integreres i navigationsanlæggets vejvisning.
Men info- og entertainmentsystemet kan mere end at finde vej. Takket være et kamera integreret ved bakspejlet genkender Phaeton skiltning og viser informationerne på skærmen eller i multifunktionsanlæggets display. Det er ikke blot hastighedsbegrænsninger, som systemet formidler, men også tillægsoplysninger som fx gældende tidsrum eller ved "glat føre". Som det første af sin art på verdensplan genkender systemet også overhalingsforbud.
Læs mere her
Volkswagen præsenterer den faceliftede topmodel, Phaeton ved udstillingen Auto China 2010 i Beijing. Phaeton produceres på Volkswagens fabrik i Dresden og er med bl.a. firhjulstræk og luftaffjedring som standard, en af de mest komfortable luksus-limousiner skabt til dato. Med den nye forbedrede udgave af Phaeton, viser Volkswagen mærkets ypperste.
Det er endnu engang chefdesigner Walter de Silva, der står for den overordnede linieføring. Særligt er frontpartiet blevet ændret, således at Phaeton virker optisk bredere og mere kraftfuld. Desuden er også silhuetten og bagpartiet ændret optisk.
Ligeledes er Phaeton blevet optimeret med en række tekniske forbedringer. Bl.a. det roste Dynamic Light Assist (kamerabaseret, dynamisk regulering af lyset) og et navigationssystem, der efter ønske integrerer data fra Google i kortvisningen. Der ud over kan Phaeton nu aflæse skilte og visualiserer fx hastighedsbegrænsninger i multifunktionsanlæggets display og den centrale touchscreen placeret i midterkonsollen. Som noget helt nyt genkender systemet også overhalingsforbud og visualiserer disse.
Phaeton vil blive udbudt i to versioner med forskellig akselafstand ligesom man kan vælge bilen med 5 eller 4 sæder. Phaeton bliver udbudt med fire motorvarianter, en turbodiesel og tre benzinversioner. De seks- otte- eller tolvcylindrede motorer yder mellem 240 hk og 450 hk. Standardmotoren i Phaeton bliver en V6 benzinmotor med 280 hk. Herefter følger en V8 benziner med 335 hk og en W12 med hele 450. På dieselsiden fås Phaeton med en V6 TDI. Denne common-rail motor med direkte indsprøjtning yder 240 hk og flytter Phaeton fra 0-100 km/h på blot 8,6 sekunder. Med denne motor under hjelmen tilbagelægger Phaeton gennemsnitigt 11,7 km pr. liter diesel og udleder 224 g CO2 pr. km.
Phaeton eksteriør
Phaeton årgang 2011 er alt efter valgt akselafstand, mellem 5,06 og 5,18 meter lang. Som nævnt har Volkswagen redesignet hele frontpartiet på koncernens flagskib. Analogt til Volkswagens nye Design-DNA, er det de horisontale linier, der dominerer det nye udtryk. Modsat de øvrige modeller fra Volkswagen, der er blevet tilpasset design-DNA´et har man hos Phaeton undladt at anvende sort lak ved kølergrillen, men derimod har man designet en helt ny kromfront til Phaeton. Dette og de helt nye forlygter giver Phaeton et markant ydre, der lægger afstand til Volkswagens øvrige modeller. Dermed har designerne ønsket at udtrykke Phaetons selvstændige karakter.
Går man mere i detaljer, ser man, at Phaeton med en mere oprejst front, en stram geometri og spillet mellem mat og blankt krom i kølergrillen har fået et mere markant udtryk end tidligere. Den horisontale forening af kølergrill og forlygterne betoner samtidig bilens bredde. Centralt i kølergrillen er det klassiske Volkswagen logo igen placeret. De nye forlygter er med Bi-Xenon og integreret kurvelys. Ikke kun i designet, men også rent teknisk er der her tale om en hel ny generation af lygter. For det første: Såvel kurvelyset som det statiske kurvelys er udført som stilistisk prægnante LEDs. For det andet: Phaeton kan ligesom den nye Touareg også fås med Dynamic Light Assist. Den komplekse teknologi genkender vha. et kamera integreret i bakspejlet, andre trafikkanter og regulerer automatisk lyset herefter. Såledesundgår man, at modkørende eller foankørende medtraffikanter blændes. Samtidig har føreren af Phaeton optimal belysning i alt slags vejr og på alle tider af døgnet. Last but not least har man valgt at lakere underste del af kofangeren i vognfarven, hvilket skulle give Phaeton et mere sportsligt udtryk.
Bagtil er den største forandring sket ved, at man har udstyret Phaeton med nye LED-baglygter. Bl.a. får Phaeton en letgenkendelig nat-grafik: baglygterne er udstyret med et visuelt LED-bånd, formet som et M. Bagtil har man også redesignet kofangeren. En ny tredelt kromliste pryder kofangeren bagpå, og dennes nederste del er ligeledes lakeret i vognfarven. Betragter man Phaeton fra siden, falder de nye lister, smallere LED-blinklys i sidespejlene og nye 18" fælge som noget af det første i øjnene.
Phaeton interiør
Interiøret i Phaeton har ry for at være af allerbedste kvalitet. Der er tale om komfort og elegance i overmål. Sæderne er ekstremt ergonomiske og 18-vejs indstillelige, dvs. man kan regulere dem, så de er skræddersyede til den enkelte. Alle de mange funktioner i Phaeton, skulle nu blive betjent mere intuitivt end tilfældet var med forgængeren. Phaeton kan bestilles med fem sæder , men efter ønske kan man også bestille Phaeton med to enkeltsæder bagi, der ligeledes kan indstilles elektronisk. Desuden kan Phaeton også bestilles med ekstra akselafstand, hvilket betyder en forlængelse på 12 cm. Dekorindlæg, læderindtræk og udstyrsdetaljer som fx køleskab eller multimedie-systemer fra Volkswagen Exclusive, kan bestilles helt efter eget ønske. Dermed er der praktisk taget en uendelighed af muligheder for at individualisere den nye luksus-limousine fra Volkswagen. Dette gælder også for det helt nye multifunktionsrat, der kan leveres i læder eller den ønskede træsort, eller en kombination af disse.
Elektroniske assistentsystemer
Til den nye Phaeton vil man kunne vælge Dynamic Light Assist, ACC (automatisk distanceregulering), Front Assist (overvåger de umiddelbare omgivelser) og Side Assist (Sporskifteassistent - advarer i potentielt farlige situationer). Et dæktryks-kontrolsystem sørger for højnet sikkerhedstandard.
Info- og entertainmentsyster
Phaeton vil være udstyret med letbetjente radio- og navigationssystemer (RCD 810 og RNS 810), der via en 8 " stor touchscreen skaber en intuitiv funktionsenhed med klimaanlæg og multimedier.
Online-tjeneste: Med den nye Phaeton tilbyder Volkswagen som noget nyt, i sammenhæng med Navigationsanlægget RNS 810, der råder over 30 GB, en internetbaseret Google-funktion som supplement til kortvisningen. Data bliver via en Proxyserver integreret online i systemet. Den viste grafik på touchscreenen svarer til Google-maps´grafik Satellit", eller grafikken Hybrid" fra iPhone. I Phaeton bliver sattelitbillederne således brugt til at supplere rutebeskrivelsen i navigationsanlægget. Særligt interessant er de såkaldte POI - Points of Interest. Adresser, seværdigheder, butikker, læger eller restauranter kan findes på få sekunder og integreres i navigationsanlæggets vejvisning.
Men info- og entertainmentsystemet kan mere end at finde vej. Takket være et kamera integreret ved bakspejlet genkender Phaeton skiltning og viser informationerne på skærmen eller i multifunktionsanlæggets display. Det er ikke blot hastighedsbegrænsninger, som systemet formidler, men også tillægsoplysninger som fx gældende tidsrum eller ved "glat føre". Som det første af sin art på verdensplan genkender systemet også overhalingsforbud.
Læs mere her
onsdag den 28. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Hold ruden ren - fjern en motorcyklist
Katten viser kløer igen
Den spritnye XJ-model fører Jaguars flagskib stilsikkert ind i fremtiden og byder på overraskende stor køreglæde i overklassen
Læs mere her
Vis os dit Top-Gear og vind boksen
Send os en video af dit eller din nabos fede, nypudsede køretøj og vær med i konkurrencen om den ultimative Top Gear-dvd-box.
Læs mere her
Hold ruden ren - fjern en motorcyklist
Norsk mc-organisation skaber debat med film. Tysk crashtest skal advare mod overhalinger.
Læs mere her
Den spritnye XJ-model fører Jaguars flagskib stilsikkert ind i fremtiden og byder på overraskende stor køreglæde i overklassen
Læs mere her
Vis os dit Top-Gear og vind boksen
Send os en video af dit eller din nabos fede, nypudsede køretøj og vær med i konkurrencen om den ultimative Top Gear-dvd-box.
Læs mere her
Hold ruden ren - fjern en motorcyklist
Norsk mc-organisation skaber debat med film. Tysk crashtest skal advare mod overhalinger.
Læs mere her
Q8 prøvekører selvvask som alternativ til vaskehallen
Manuel vask er bl.a. populær hos tohjulede trafikanter, hvis køretøj ikke passer ind i en vaskehal til biler. Selvvask på servicestationen er betydeligt mere miljøvenlig end bilvask hjemme på villavejen, hvor det snavsede vand løber direkte ud i kloak og undergrund
Danmarks største i bilvask - Q8 med i alt 203 vaskehaller på sine Q8 servicestationer og F24 lavpris automatanlæg - overvejer nu at tilbyde sine kunder et alternativ til den automatiske bilvask. I stedet kan kunderne vaske deres bil på god gammeldags manuel vis, men på Q8s egne servicestationer, hvor vaskevandet renses og genbruges på forsvarlig vis.
En første teststation med tilbud om manuel bilvask har været i gang i Silkeborg i et par måneder. Erfaringerne herfra vil blive afgørende for, om Q8 vil rulle konceptet ud flere steder i landet.
Af miljømæssige årsager vil Q8 gerne have folk bort fra at vaske deres bil hjemme på villavejen eller på gårdspladsen. Her forsvinder det snavsede vaskevand inklusive olie-, sæbe- og kemirester direkte og urenset - ned i kloakken og undergrunden.
Af samme årsag har flere europæiske lande simpelthen forbudt hjemmevask af bilen, fordi forureningsrisikoen er for stor for grundvand og andre vitale vandreservoirer.
Man kan selvfølgelig sige, at vi konkurrerer med os selv ved at tilbyde manuel bilvask som alternativ til en tur i vaskehallen. Omvendt gør vi noget godt for miljøet, når vi holder selvvaskerne borte fra villavejene. Det passer fint ind i Q8s omtanke strategi, og vi regner da med, at selvvasken lokker nye kunder ind på Q8 stationerne, forklarer markedschef Søren Fledelius fra Q8 ServiceStationer i Danmark.
Selvvask populær hos tohjulede
Q8s søsterselskab i Sverige har tilbudt manuel bilvask på sine servicestationer i flere år. De svenske erfaringer er gode, og de har bl.a. ført til, at svenskerne har indrettet deciderede gør-det-selv haller i forbindelse med servicestationerne.
I Danmark er Q8 klar over, at selvvask konceptet også har sine svagheder. Derfor kan det næppe indføres på alle Q8 servicestationer landet over. Bl.a. støjer udendørs selvvask mere end en moderne vaskehal i en lukket bygning. Og vandforbruget ved selvvask er højere end ved automatvask.
På Q8s teststation i Silkeborg viser de første erfaringer, at selvvask især er populær blandt motorcyklister og knallertkørere, hvis tohjulede ikke passer ind i den normale vaskehal til biler. Derudover er der ganske mange bilister, som godt kan lide at nusse lidt ekstra om deres bil og komme rundt i alle kroge, når den skal rengøres.
Hos Q8 betaler bilisten for sin selvvask ved hjælp af poletter, som købes i servicebutikken. Poletterne åbner for en effektiv højtryksspuler, der kan suppleres med forskellige manuelle vaskeprogrammer f.eks. med voks eller insektfjerner.
I forbindelse med selvvasken tilbyder Q8 en kop gratis kaffe, te eller chokolade samt gratis lån af bilplejemidler. På samme måde som Q8 gør til sine kunder i vaskehallen.
Læs mere her
Danmarks største i bilvask - Q8 med i alt 203 vaskehaller på sine Q8 servicestationer og F24 lavpris automatanlæg - overvejer nu at tilbyde sine kunder et alternativ til den automatiske bilvask. I stedet kan kunderne vaske deres bil på god gammeldags manuel vis, men på Q8s egne servicestationer, hvor vaskevandet renses og genbruges på forsvarlig vis.
En første teststation med tilbud om manuel bilvask har været i gang i Silkeborg i et par måneder. Erfaringerne herfra vil blive afgørende for, om Q8 vil rulle konceptet ud flere steder i landet.
Af miljømæssige årsager vil Q8 gerne have folk bort fra at vaske deres bil hjemme på villavejen eller på gårdspladsen. Her forsvinder det snavsede vaskevand inklusive olie-, sæbe- og kemirester direkte og urenset - ned i kloakken og undergrunden.
Af samme årsag har flere europæiske lande simpelthen forbudt hjemmevask af bilen, fordi forureningsrisikoen er for stor for grundvand og andre vitale vandreservoirer.
Man kan selvfølgelig sige, at vi konkurrerer med os selv ved at tilbyde manuel bilvask som alternativ til en tur i vaskehallen. Omvendt gør vi noget godt for miljøet, når vi holder selvvaskerne borte fra villavejene. Det passer fint ind i Q8s omtanke strategi, og vi regner da med, at selvvasken lokker nye kunder ind på Q8 stationerne, forklarer markedschef Søren Fledelius fra Q8 ServiceStationer i Danmark.
Selvvask populær hos tohjulede
Q8s søsterselskab i Sverige har tilbudt manuel bilvask på sine servicestationer i flere år. De svenske erfaringer er gode, og de har bl.a. ført til, at svenskerne har indrettet deciderede gør-det-selv haller i forbindelse med servicestationerne.
I Danmark er Q8 klar over, at selvvask konceptet også har sine svagheder. Derfor kan det næppe indføres på alle Q8 servicestationer landet over. Bl.a. støjer udendørs selvvask mere end en moderne vaskehal i en lukket bygning. Og vandforbruget ved selvvask er højere end ved automatvask.
På Q8s teststation i Silkeborg viser de første erfaringer, at selvvask især er populær blandt motorcyklister og knallertkørere, hvis tohjulede ikke passer ind i den normale vaskehal til biler. Derudover er der ganske mange bilister, som godt kan lide at nusse lidt ekstra om deres bil og komme rundt i alle kroge, når den skal rengøres.
Hos Q8 betaler bilisten for sin selvvask ved hjælp af poletter, som købes i servicebutikken. Poletterne åbner for en effektiv højtryksspuler, der kan suppleres med forskellige manuelle vaskeprogrammer f.eks. med voks eller insektfjerner.
I forbindelse med selvvasken tilbyder Q8 en kop gratis kaffe, te eller chokolade samt gratis lån af bilplejemidler. På samme måde som Q8 gør til sine kunder i vaskehallen.
Læs mere her
tirsdag den 27. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Porsche 918 Spyder bliver bygget
Den kønne ælling er klar til at flyve
Eventyret om Lauge Jensen motorcykler er på rette kurs, viser den første danske prøvekørsel.
Læs mere her
Første test af Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo skruer op for charmen og ned for prisen, når Giulietta sættes ind i jagten på Golfkunderne
Læs mere her
Porsche kalder over 11.000 biler tilbage
Porsche kalder over 11.000 nye biler tilbage på grund af en fejl. Der er risiko for, at sikkerhedsselen springer op ved en kollision.
Læs mere her
Porsche kalder model hjem
Porsche kalder over 11.000 nye biler tilbage på grund af en fejl. Der er risiko for, at sikkerhedsselen springer op ved en kollision
Læs mere her
Masseproducerede elbiler på vej til Danmark
Elbilerne kører uden afgift de næste fire år, har Trafikstyrelsen afgjort.
Læs mere her
Ny 8-serie fra BMW?
BMW’s Concept Gran Coupe er måske en forsmag på en kommende 8-serie fra BMW. Hvad tror du?
Læs mere her
Porsche 918 Spyder bliver bygget
Det ser ud til at den vilde økoracer, 918 Spyder, kommer i produktion i nær fremtid.
Læs mere her
Eventyret om Lauge Jensen motorcykler er på rette kurs, viser den første danske prøvekørsel.
Læs mere her
Første test af Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo skruer op for charmen og ned for prisen, når Giulietta sættes ind i jagten på Golfkunderne
Læs mere her
Porsche kalder over 11.000 biler tilbage
Porsche kalder over 11.000 nye biler tilbage på grund af en fejl. Der er risiko for, at sikkerhedsselen springer op ved en kollision.
Læs mere her
Porsche kalder model hjem
Porsche kalder over 11.000 nye biler tilbage på grund af en fejl. Der er risiko for, at sikkerhedsselen springer op ved en kollision
Læs mere her
Masseproducerede elbiler på vej til Danmark
Elbilerne kører uden afgift de næste fire år, har Trafikstyrelsen afgjort.
Læs mere her
Ny 8-serie fra BMW?
BMW’s Concept Gran Coupe er måske en forsmag på en kommende 8-serie fra BMW. Hvad tror du?
Læs mere her
Porsche 918 Spyder bliver bygget
Det ser ud til at den vilde økoracer, 918 Spyder, kommer i produktion i nær fremtid.
Læs mere her
Ford størst i Danmark - og i Europa
Ford er det mest populære bilmærke blandt danske bilister
Ford fører i marts
Med en samlet markedsandel på 11,6 procent leverede Ford Danmark en af de stærkeste salgspræstationer i marts måned, og indtager nu igen førstepladsen som markedsleder i Danmark med en stigning i antallet af solgte enheder på hele 67,8 procent sammenlignet med marts måned 2009.
Den næsten historiske vækst gør sig ikke kun gældende i Danmark, men også i det øvrige Europa, hvor Ford, efter 10 måneders konstant fremgang, kan smykke sig med titlen mest solgte bilmærke i marts og en tilhørende markedsandel på 10,4 procent som i øvrigt er den højeste andel igennem de sidste 12 år.
Ford vandt første kvartal 2010
Men det slutter ikke her. Ford indtager også en solid førsteplads, som det mest solgte mærke i Danmark i hele første kvartal af 2010. Antallet af nyindregistreringer viser, at Ford har distanceret alle konkurrenterne i årets første kvartal i 2010 med en markeds-andel på 10,5 procent. Samtidig er salget steget 25,9 procent sammenlignet med første kvartal 2009. Så mere end hver 10. af alle nye biler, der blev solgt i Danmark i januar, februar og marts, var en Ford.
Fiesta hitter
Det er især Ford Fiesta, der trækker Ford helt i top, både i Danmark og i det øvrige Europa, hvor Fiestaen har slået alle Fords hidtidige salgsrekorder. Med et salg i første kvartal på 1.044 enheder i Danmark og 140.496 enheder i Europa, er den nye Fiesta den mest solgte bilmodel i Danmark og i Europa i 2010.
Alene i marts måned købte europæiske bilister 68.630 nye Fiesta er. Det er en fremgang på mere end 25 procent i forhold til marts 2009. Den nærmeste konkurrent VW Golf blev distanceret med mere end 11.800 solgte biler.
I marts opnåede Ford Fiesta på europæisk plan samtidig det højeste salg målt i en enkelt måned nogensinde for en Ford model. Siden lanceringen af Fiesta for 18 måneder siden, er der solgt over 750.000 Ford Fiesta er i Europa.
Men Ford Fiesta gør det ikke alene. Ford Focus indtager samtidig en flot tredjeplads. Ford har generelt haft fremgang over stort set hele modelprogrammet. I Danmark blev der i første kvartal af i år solgt i alt 3.898 nye Ford modeller over 800 flere biler end i første kvartal af 2009
"Det er fantastiske tal, som vi naturligvis er stolte over og som gør at vi glæder os endnu mere til at præsentere alle de produktnyheder, vi har på programmet for det næste år", udtaler Fords pressechef Lene Dahlquist. "Fremgangen skyldes flere forskellige faktorer, men en afgørende faktor har været, at Ford som bilmærke har gennemgået en mindre revolution over de sidste to-tre år. Ford er blevet revitaliseret med et helt nyt designudtryk, som har stærk appeal til bilkøberne"
"Ford tilbyder kunderne spændende og innovative nye biler, som lever op til deres ønsker og behov. Et godt eksempel på dette er den nye Ford Fiesta, som simpelthen har vist sig at være et pletskud i alle henseender", siger James Read, administrerende direktør i Ford Danmark og fortsætter; "Produkt-udviklingerne spiller også en væsentlig rolle. Indenfor de seneste år har Ford præsenteret flere nye modeller og teknologier end tidligere. Alene i år introducerer vi over 10 nye- eller væsentligt moderniserede modeller, og jeg er overbevist om, at det vil bekræfte Fords position yderligere", fastslår James Read.
Ny Ford S-MAX og Ford Galaxy
Allerede i midten af maj måned er Ford klar med lanceringen af to nye modeller i familiesegmentet: Ny Ford S-MAX og Ford Galaxy. Med disse modeller introduceres samtidig Fords globale EcoBoost benzinmotorer, der kombinerer den nyeste turbo-teknologi og direkte brændstof-indsprøjtning med en lav cylindervolumen. Resultatet er en bedre effekt fra en mindre motor, og kombinationen resulterer i en forbedret brændstofsøkonomi og lavere CO2-emissioner.
Læs flere detaljer om resultaterne for marts samt første kvartal 2010 i Europa her:
http://media.ford.com/news/fordeuropestopsellingbrandinmarch.htm
Det danske talmaterialet til denne presseinformation er hentet fra www.bilstatistik.dk pr 26. april 2010
Læs mere her
Ford fører i marts
Med en samlet markedsandel på 11,6 procent leverede Ford Danmark en af de stærkeste salgspræstationer i marts måned, og indtager nu igen førstepladsen som markedsleder i Danmark med en stigning i antallet af solgte enheder på hele 67,8 procent sammenlignet med marts måned 2009.
Den næsten historiske vækst gør sig ikke kun gældende i Danmark, men også i det øvrige Europa, hvor Ford, efter 10 måneders konstant fremgang, kan smykke sig med titlen mest solgte bilmærke i marts og en tilhørende markedsandel på 10,4 procent som i øvrigt er den højeste andel igennem de sidste 12 år.
Ford vandt første kvartal 2010
Men det slutter ikke her. Ford indtager også en solid førsteplads, som det mest solgte mærke i Danmark i hele første kvartal af 2010. Antallet af nyindregistreringer viser, at Ford har distanceret alle konkurrenterne i årets første kvartal i 2010 med en markeds-andel på 10,5 procent. Samtidig er salget steget 25,9 procent sammenlignet med første kvartal 2009. Så mere end hver 10. af alle nye biler, der blev solgt i Danmark i januar, februar og marts, var en Ford.
Fiesta hitter
Det er især Ford Fiesta, der trækker Ford helt i top, både i Danmark og i det øvrige Europa, hvor Fiestaen har slået alle Fords hidtidige salgsrekorder. Med et salg i første kvartal på 1.044 enheder i Danmark og 140.496 enheder i Europa, er den nye Fiesta den mest solgte bilmodel i Danmark og i Europa i 2010.
Alene i marts måned købte europæiske bilister 68.630 nye Fiesta er. Det er en fremgang på mere end 25 procent i forhold til marts 2009. Den nærmeste konkurrent VW Golf blev distanceret med mere end 11.800 solgte biler.
I marts opnåede Ford Fiesta på europæisk plan samtidig det højeste salg målt i en enkelt måned nogensinde for en Ford model. Siden lanceringen af Fiesta for 18 måneder siden, er der solgt over 750.000 Ford Fiesta er i Europa.
Men Ford Fiesta gør det ikke alene. Ford Focus indtager samtidig en flot tredjeplads. Ford har generelt haft fremgang over stort set hele modelprogrammet. I Danmark blev der i første kvartal af i år solgt i alt 3.898 nye Ford modeller over 800 flere biler end i første kvartal af 2009
"Det er fantastiske tal, som vi naturligvis er stolte over og som gør at vi glæder os endnu mere til at præsentere alle de produktnyheder, vi har på programmet for det næste år", udtaler Fords pressechef Lene Dahlquist. "Fremgangen skyldes flere forskellige faktorer, men en afgørende faktor har været, at Ford som bilmærke har gennemgået en mindre revolution over de sidste to-tre år. Ford er blevet revitaliseret med et helt nyt designudtryk, som har stærk appeal til bilkøberne"
"Ford tilbyder kunderne spændende og innovative nye biler, som lever op til deres ønsker og behov. Et godt eksempel på dette er den nye Ford Fiesta, som simpelthen har vist sig at være et pletskud i alle henseender", siger James Read, administrerende direktør i Ford Danmark og fortsætter; "Produkt-udviklingerne spiller også en væsentlig rolle. Indenfor de seneste år har Ford præsenteret flere nye modeller og teknologier end tidligere. Alene i år introducerer vi over 10 nye- eller væsentligt moderniserede modeller, og jeg er overbevist om, at det vil bekræfte Fords position yderligere", fastslår James Read.
Ny Ford S-MAX og Ford Galaxy
Allerede i midten af maj måned er Ford klar med lanceringen af to nye modeller i familiesegmentet: Ny Ford S-MAX og Ford Galaxy. Med disse modeller introduceres samtidig Fords globale EcoBoost benzinmotorer, der kombinerer den nyeste turbo-teknologi og direkte brændstof-indsprøjtning med en lav cylindervolumen. Resultatet er en bedre effekt fra en mindre motor, og kombinationen resulterer i en forbedret brændstofsøkonomi og lavere CO2-emissioner.
Læs flere detaljer om resultaterne for marts samt første kvartal 2010 i Europa her:
http://media.ford.com/news/fordeuropestopsellingbrandinmarch.htm
Det danske talmaterialet til denne presseinformation er hentet fra www.bilstatistik.dk pr 26. april 2010
Læs mere her
Korte nyheder om Toyota
Toyota sælger stort trods problemer
Den japanske bilgigant Toyota øger salget af biler med over 26 procent i marts, selv om firmaet har tilbagekaldt flere millioner biler med fejl.
Læs mere her
Den japanske bilgigant Toyota øger salget af biler med over 26 procent i marts, selv om firmaet har tilbagekaldt flere millioner biler med fejl.
Læs mere her
mandag den 26. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Toyota sælger stort trods problemer
Skader fra vejhuller bør erstattes
Hvis din bil har fået skader pga. vejhuller, bør du søge erstatning, mener FDM
Læs mere her
Special-Lambo til Kina
Lamborghini viser en specialmodel til de rige kinesere på Beijing Motorshow
Læs mere her
Sindssyg banerekord af Ferrari
Ferrari har med deres 599XX sat en imponerende tid på under 7 minutter på den legendariske Nordschleife
Læs mere her
Syv års garanti er ikke altid syv år
Hvis du kører 30.000 km. om året i din Kia, gælder garantien kun i fem år.
Læs mere her
Toyota sælger stort trods problemer
Den japanske bilgigant Toyota øger salget af biler med over 26 procent i marts, selv om firmaet har tilbagekaldt flere millioner biler med fejl
Læs mere her
Hvis din bil har fået skader pga. vejhuller, bør du søge erstatning, mener FDM
Læs mere her
Special-Lambo til Kina
Lamborghini viser en specialmodel til de rige kinesere på Beijing Motorshow
Læs mere her
Sindssyg banerekord af Ferrari
Ferrari har med deres 599XX sat en imponerende tid på under 7 minutter på den legendariske Nordschleife
Læs mere her
Syv års garanti er ikke altid syv år
Hvis du kører 30.000 km. om året i din Kia, gælder garantien kun i fem år.
Læs mere her
Toyota sælger stort trods problemer
Den japanske bilgigant Toyota øger salget af biler med over 26 procent i marts, selv om firmaet har tilbagekaldt flere millioner biler med fejl
Læs mere her
Grønne ærter indikerer rust
Hold øje med de grønne ærter! De små grønne sager kan nemlig fortælle, om din bil er i fare for at ruste.
Danskere, der gerne vil undgå rust på bilen, kan måske få gavn af denne lille huskeregel:
Hold øje med om der gror grønne ærter, der hvor bilen parkeres. Grønne ærter kan være en indikator for, at din bil er placeret i et miljø, hvor den ruster nemt.
Det forklarer Applus+ Bilsyn, der hver dag rådgiver bilejere om bekæmpelse af rust på bilsynscentre over hele landet.
Danmark i ærtebælte
Danmark er placeret i det, vi kalder for ærtebæltet mellem Sydsverige og Sydengland. I store dele af året er der her en temperatur på mellem 12 og 17 grader samt en høj luftfugtighed. Det giver nogen af de bedste konditioner for ærters vækst men desværre også for rust. I modsætning til Danmark ruster bilerne mindre i det nordlige Polen, i Kiruna og i Italien, men her gror der heller ikke ærter, siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.
For at sikre sig mod rust på bilen anbefaler Dinitrol, som beskytter biler mod rust med rustbehandlinger, at bilejere i første omgang får en RustAttest hos Applus+ Bilsyn.
Tjek din bil nu
Med en professionel gennemgang af bilen får bilejeren et overblik over, hvorvidt bilen allerede er ved at ruste og i så fald, hvilke skader der skal repareres. Især den hårde vinter forventes at sætte sine spor på de danske biler, fordi bilerne i tre måneder har været udsat for store mængder frost, fugt og salt. Vejret i disse måneder giver mulighed for, at rusten spreder sig. Derfor er det en god idé at tage sin bil til tjek nu, fortæller Mogens Vestergaard Hansen, teknisk chef hos Dinitrol.
Biler ruster mindre om sommeren
Danske biler ruster langt mindre om sommeren, når der er rigtig varmt. Det er samtidig et tidspunkt, hvor det nærmest er umuligt at dyrke ærter i køkkenhaven. Det samme gør sig gældende ved frostgrader. De rustskader, der opstår under en hård vinter, skyldes sjældent temperaturerne, men den megen salt, der bliver spredt på vejene, siger Arne Willerslev-Legrand.
Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres samtidig med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr.
For mere information, kontakt venligst:
Adm. dir. Arne Willerslev-Legrand, mobilnummer: 4081 0288
Salgs- og kommunikationschef Stephen Becker, mobilnummer: 2558 9010
Læs mere her
Danskere, der gerne vil undgå rust på bilen, kan måske få gavn af denne lille huskeregel:
Hold øje med om der gror grønne ærter, der hvor bilen parkeres. Grønne ærter kan være en indikator for, at din bil er placeret i et miljø, hvor den ruster nemt.
Det forklarer Applus+ Bilsyn, der hver dag rådgiver bilejere om bekæmpelse af rust på bilsynscentre over hele landet.
Danmark i ærtebælte
Danmark er placeret i det, vi kalder for ærtebæltet mellem Sydsverige og Sydengland. I store dele af året er der her en temperatur på mellem 12 og 17 grader samt en høj luftfugtighed. Det giver nogen af de bedste konditioner for ærters vækst men desværre også for rust. I modsætning til Danmark ruster bilerne mindre i det nordlige Polen, i Kiruna og i Italien, men her gror der heller ikke ærter, siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.
For at sikre sig mod rust på bilen anbefaler Dinitrol, som beskytter biler mod rust med rustbehandlinger, at bilejere i første omgang får en RustAttest hos Applus+ Bilsyn.
Tjek din bil nu
Med en professionel gennemgang af bilen får bilejeren et overblik over, hvorvidt bilen allerede er ved at ruste og i så fald, hvilke skader der skal repareres. Især den hårde vinter forventes at sætte sine spor på de danske biler, fordi bilerne i tre måneder har været udsat for store mængder frost, fugt og salt. Vejret i disse måneder giver mulighed for, at rusten spreder sig. Derfor er det en god idé at tage sin bil til tjek nu, fortæller Mogens Vestergaard Hansen, teknisk chef hos Dinitrol.
Biler ruster mindre om sommeren
Danske biler ruster langt mindre om sommeren, når der er rigtig varmt. Det er samtidig et tidspunkt, hvor det nærmest er umuligt at dyrke ærter i køkkenhaven. Det samme gør sig gældende ved frostgrader. De rustskader, der opstår under en hård vinter, skyldes sjældent temperaturerne, men den megen salt, der bliver spredt på vejene, siger Arne Willerslev-Legrand.
Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres samtidig med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr.
For mere information, kontakt venligst:
Adm. dir. Arne Willerslev-Legrand, mobilnummer: 4081 0288
Salgs- og kommunikationschef Stephen Becker, mobilnummer: 2558 9010
Læs mere her
søndag den 25. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Biler og bare damer
Første gang på Le Mans
Racerveteranen Jacob Jac Nellemann rådgiver nyt dansk-tysk-team, som har Le Mans-debut til sommer
Læs mere her
Sådan sparer du 5000 på benzinen
Med en benzinpris på den kedelige side af 11 kr. er behovet for at spare på de dyre dråber større end nogensinde. Det er heldigvis ikke så svært for normalbilisten at spare flere tusinde kroner på brændstofforbruget.
Læs mere her
Biler og bare damer
Drengerøve: Forsker på Københavns Universitet har lavet en ph.d.-afhandling om mekanikerlærlinge
Læs mere her
Racerveteranen Jacob Jac Nellemann rådgiver nyt dansk-tysk-team, som har Le Mans-debut til sommer
Læs mere her
Sådan sparer du 5000 på benzinen
Med en benzinpris på den kedelige side af 11 kr. er behovet for at spare på de dyre dråber større end nogensinde. Det er heldigvis ikke så svært for normalbilisten at spare flere tusinde kroner på brændstofforbruget.
Læs mere her
Biler og bare damer
Drengerøve: Forsker på Københavns Universitet har lavet en ph.d.-afhandling om mekanikerlærlinge
Læs mere her
Studerendes øko-racer kæmper mod tidspres, eksamener og askesky
Deres bil endnu ikke er samlet, og deres vejleder er strandet i udlandet alligevel er målet for fire AAU-studerende at køre 2500 km på en liter brændstof ved et internationalt løb i Tyskland.
Få dage før den skal præsenteres for blandt andre prins Joachim og transportministeren, er den lille Eco-racer fra Aalborg Universitet endnu ikke samlet og køreklar, og de studerende bag bilen må også trækkes med eksamener i kalenderen og en vejleder, der er fanget i udlandet på grund af de mange flyaflysninger. Alligevel tager de fire ingeniørstuderende det ganske roligt, og de har store forventninger til årets Shell Eco Marathon, hvor studerende fra hele verden dyster om at køre længst på literen med alternative energiformer.
- Vi deltog også sidste år, så i år har vi mange erfaringer at trække på, og selvom bilen ikke er helt klar til den officielle præsentation i København på mandag, så skal vi nok blive færdige til løbet i Tyskland i starten af maj. Alt er planlagt meget bedre i år, så der dukker ikke hele tiden nye ting op, som kræver nødløsninger, fortæller Kristian Kjær Justesen, der er studerende på AAU s energiuddannelse.
For folk udefra ser det ellers ud som om, der er nok at bekymre sig om: Stellet er endnu ikke samlet, og skallen har de studerende først lige støbt. Derfor er det også langt fra en færdig bil, der på mandag skal vises frem for prins Joachim, transportminister Hans Christian Schmidt og racerkører Tom Kristensen på Sommer s Automobile Museum i Nærum. Det er den lille gruppe studerende, der har lavet både design, beregninger og konstruktion af økoraceren, men de kan ikke selv være til stede ved præsentationen. De har eksamen samme dag, og selvom bilbyggeriet er en del af deres uddannelse, har eksamen højere prioritet end arrangementet i Nærum.
- Vi ville da gerne have været med ligesom sidste år, men inden løbet i Tyskland har vi to eksamener og et mini-projekt, der skal overstås, og bilen skal bygges færdig, så vi har travlt nok i forvejen. I stedet sender vi en masterstuderende og en ph.d.-studerende, som har hjulpet os undervejs, og en af de piger, der skal køre bilen under Shell Eco Marathon, kan også præsentere bilen på vores vegne, forklarer Mikael Højen.
Selvom det er de studerende selv, der styrer arbejdet med bilen, er forberedelsen også blevet forstyrret af, at gruppens vejleder og underviser Søren Juhl Andreasen i dagevis har været strandet i Spanien som følge af den sky af vulkanaske, der har lammet europæisk luftfart. Gruppen risikerer endda, at de ikke når at se ham, før de mødes på EuroSpeedway Lausitz-banen i Tyskland, hvor løbet afholdes 6. og 7. maj. Af sikkerhedshensyn er det vejlederen, der har ansvaret for den avancerede brændselscelle, der skal give brændstof til den brintdrevne øko-racer, og gruppen ser sig derfor om efter andre folk på Aalborg Universitet, der vil kunne installere brændselscellen, så bilen kan prøvekøres i Danmark. Flyveforbuddet har også betydet, at visse elektronikkomponenter ikke kunne leveres, men trods de mange forhindringer er de fire fyre optimister.
- I år kommer bilen til at veje under halvdelen af sidste år, vi har fået specielle Michelin-dæk, som kun laves til dette løb, og brændselscellen har en højere virkningsgrad. Og den virker, pointerer Mikael Højen muntert med henvisning til, at en brændselscellefejl afholdt gruppen fra at gennemføre konkurrencen sidste år. I år sigter gruppen efter at køre ca. 2500 km på, hvad der svarer til en liter benzin, når flere end 3000 studerende fra 24 lande mødes i Tyskland om få uger, herunder to hold fra DTU og et fra AAU.
Yderligere oplysninger:
Teammanager Kristian Kjær Justesen, studerende på Aalborg Universitet, mobil 29 63 56 60
Mere information om Shell Eco-marathon: www.shell.dk/eco-marathon
Læs mere om Aalborg Universitets uddannelser på energi-området: http://www.ses.aau.dk/Uddannelser/
De tre danske biler til Shell Eco Marathon vises frem for pressen på Sommer s Automobile Museum, Nærum Hovedgade 3, Nærum, mandag d. 26. april kl. 11-13. Bl.a. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, transportminister Hans Christian Schmidt og racerkøreren Tom Kristensen deltager også ved præsentationen.
Tilmelding til arrangementet kan ske til kommunikationschef i Dansk Shell, Regitze Reeh, tlf. 22 20 60 13
Deltagere på holdet "Aalborg University Energy Technology":
Mikael Højen, 26 år, født og opvokset i Aars, mobil 2752 4548
Morten Hyldgård Sørensen, 26 år, født og opvokset i Hobro, mobil 3118 1333
Michael Holme Sørensen, 22 år, født og opvokset i Vodskov, mobil 2745 2905
Kristian Kjær Justesen, 24 år, født og opvokset i Silkeborg, mobil 29 63 56 60
Ved løbet i maj er to piger med som kørere af bilen, bl.a. andet udvalgt for at holde køretøjet samlede vægt nede: Arkitektur & Design-studerende Charlotte Bjørn Nielsen og naturgeografi-studerende Bodil Porsbøl Jacobsen.
Læs mere her
Få dage før den skal præsenteres for blandt andre prins Joachim og transportministeren, er den lille Eco-racer fra Aalborg Universitet endnu ikke samlet og køreklar, og de studerende bag bilen må også trækkes med eksamener i kalenderen og en vejleder, der er fanget i udlandet på grund af de mange flyaflysninger. Alligevel tager de fire ingeniørstuderende det ganske roligt, og de har store forventninger til årets Shell Eco Marathon, hvor studerende fra hele verden dyster om at køre længst på literen med alternative energiformer.
- Vi deltog også sidste år, så i år har vi mange erfaringer at trække på, og selvom bilen ikke er helt klar til den officielle præsentation i København på mandag, så skal vi nok blive færdige til løbet i Tyskland i starten af maj. Alt er planlagt meget bedre i år, så der dukker ikke hele tiden nye ting op, som kræver nødløsninger, fortæller Kristian Kjær Justesen, der er studerende på AAU s energiuddannelse.
For folk udefra ser det ellers ud som om, der er nok at bekymre sig om: Stellet er endnu ikke samlet, og skallen har de studerende først lige støbt. Derfor er det også langt fra en færdig bil, der på mandag skal vises frem for prins Joachim, transportminister Hans Christian Schmidt og racerkører Tom Kristensen på Sommer s Automobile Museum i Nærum. Det er den lille gruppe studerende, der har lavet både design, beregninger og konstruktion af økoraceren, men de kan ikke selv være til stede ved præsentationen. De har eksamen samme dag, og selvom bilbyggeriet er en del af deres uddannelse, har eksamen højere prioritet end arrangementet i Nærum.
- Vi ville da gerne have været med ligesom sidste år, men inden løbet i Tyskland har vi to eksamener og et mini-projekt, der skal overstås, og bilen skal bygges færdig, så vi har travlt nok i forvejen. I stedet sender vi en masterstuderende og en ph.d.-studerende, som har hjulpet os undervejs, og en af de piger, der skal køre bilen under Shell Eco Marathon, kan også præsentere bilen på vores vegne, forklarer Mikael Højen.
Selvom det er de studerende selv, der styrer arbejdet med bilen, er forberedelsen også blevet forstyrret af, at gruppens vejleder og underviser Søren Juhl Andreasen i dagevis har været strandet i Spanien som følge af den sky af vulkanaske, der har lammet europæisk luftfart. Gruppen risikerer endda, at de ikke når at se ham, før de mødes på EuroSpeedway Lausitz-banen i Tyskland, hvor løbet afholdes 6. og 7. maj. Af sikkerhedshensyn er det vejlederen, der har ansvaret for den avancerede brændselscelle, der skal give brændstof til den brintdrevne øko-racer, og gruppen ser sig derfor om efter andre folk på Aalborg Universitet, der vil kunne installere brændselscellen, så bilen kan prøvekøres i Danmark. Flyveforbuddet har også betydet, at visse elektronikkomponenter ikke kunne leveres, men trods de mange forhindringer er de fire fyre optimister.
- I år kommer bilen til at veje under halvdelen af sidste år, vi har fået specielle Michelin-dæk, som kun laves til dette løb, og brændselscellen har en højere virkningsgrad. Og den virker, pointerer Mikael Højen muntert med henvisning til, at en brændselscellefejl afholdt gruppen fra at gennemføre konkurrencen sidste år. I år sigter gruppen efter at køre ca. 2500 km på, hvad der svarer til en liter benzin, når flere end 3000 studerende fra 24 lande mødes i Tyskland om få uger, herunder to hold fra DTU og et fra AAU.
Yderligere oplysninger:
Teammanager Kristian Kjær Justesen, studerende på Aalborg Universitet, mobil 29 63 56 60
Mere information om Shell Eco-marathon: www.shell.dk/eco-marathon
Læs mere om Aalborg Universitets uddannelser på energi-området: http://www.ses.aau.dk/Uddannelser/
De tre danske biler til Shell Eco Marathon vises frem for pressen på Sommer s Automobile Museum, Nærum Hovedgade 3, Nærum, mandag d. 26. april kl. 11-13. Bl.a. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, transportminister Hans Christian Schmidt og racerkøreren Tom Kristensen deltager også ved præsentationen.
Tilmelding til arrangementet kan ske til kommunikationschef i Dansk Shell, Regitze Reeh, tlf. 22 20 60 13
Deltagere på holdet "Aalborg University Energy Technology":
Mikael Højen, 26 år, født og opvokset i Aars, mobil 2752 4548
Morten Hyldgård Sørensen, 26 år, født og opvokset i Hobro, mobil 3118 1333
Michael Holme Sørensen, 22 år, født og opvokset i Vodskov, mobil 2745 2905
Kristian Kjær Justesen, 24 år, født og opvokset i Silkeborg, mobil 29 63 56 60
Ved løbet i maj er to piger med som kørere af bilen, bl.a. andet udvalgt for at holde køretøjet samlede vægt nede: Arkitektur & Design-studerende Charlotte Bjørn Nielsen og naturgeografi-studerende Bodil Porsbøl Jacobsen.
Læs mere her
lørdag den 24. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Førtidspensionist blev bikerkonge
Verdens hurtigste campingvogn
Idioter, der kravler rundt på taget af en kørende bil, og en firehjulstrækker, der vælter. Se amerikanske tosser ad libitum her
Læs mere her
Ny Peugeot er minibus og feriefartøj i et
Peugeot 5008 er oplagt, hvis man skal fragte et halvt fodboldhold eller klare en mindre flytning.
Læs mere her
Førtidspensionist blev bikerkonge
42-årige Johnny Jacobsen er ved at gøre sin drøm til virkelighed
Læs mere her
Idioter, der kravler rundt på taget af en kørende bil, og en firehjulstrækker, der vælter. Se amerikanske tosser ad libitum her
Læs mere her
Ny Peugeot er minibus og feriefartøj i et
Peugeot 5008 er oplagt, hvis man skal fragte et halvt fodboldhold eller klare en mindre flytning.
Læs mere her
Førtidspensionist blev bikerkonge
42-årige Johnny Jacobsen er ved at gøre sin drøm til virkelighed
Læs mere her
Mekonomen gør BilLivet enklere for sine værkstedskunder!!
Mekonomen lancerer den 29. april muligheden for at indtaste registreringsnummer direkte i MekoTech Sys varekatalog og gør dermed arbejdsgangene kortere for den enkelte mekaniker!!
Tidligere har det af lovgivningsmæssige grunde ikke været muligt i Danmark at indtaste registreringsnummer direkte i Mekonomens varekatalog MekoTech Sys. Denne funktion frigives nu, og fra den 29. April 2010 vil dette være en funktionalitet tilgængelig i Mekonomens katalog - MekoTech Sys.
Fordelen for brugeren er, at det ikke fremover vil være nødvendigt at omkonvertere registreringsnummeret til et typegodkendelsesnummer. Det vil sige en arbejdsgang mindre, samt hurtigere og mere præcis søgning på reservedele.
Adm. Direktør Lars From udtaler: Vi har længe set vores norske og svenske kolleger gøre brug af denne funktion, og det glæder mig meget, at vi nu også via en stor indsats fra brancheorganisationen AUTIG, kan tilbyde dette til vores kunder her i Danmark. Vi ved, hvor meget det betyder i hverdagen på værkstedet, når tiden går med IT, som i stedet kunne være brugt på at servicere værkstedskunderne.
Mekonomens online varekatalog MekoTech Sys opdateres løbende, og nogle af de funktioner, der er blevet opdateret er blandt andet muligheden for at se, hvor mange biler, der er registreret i Danmark af den enkelte model, ny forenklet søgning af forskellige dækmærker, mulighed for at vælge leveringsdato ved varelevering, mulighed for tilvalg af serviceskemaer og mange andre nye funktioner.
Yderligere oplysninger kontakt: Lars From, Adm. Direktør. Tlf.: 6543 4289
Peter Benner, Sortimentsansvarlig. Tlf.: 6543 4285
Mekonomen gør BilLivet enklere. Det gør vi gennem et bredt og lettilgængeligt udbud af konkurrencedygtige og innovative løsninger og produkter til virksomheder og forbrugere.Vi er Skandinaviens største virksomhed indenfor reservedele og tilbehør til biler, med egen grossistvirksomhed og mere end 200 butikker samt 1000 værksteder, der arbejder under Mekonomens varemærke.
Læs mere her
Tidligere har det af lovgivningsmæssige grunde ikke været muligt i Danmark at indtaste registreringsnummer direkte i Mekonomens varekatalog MekoTech Sys. Denne funktion frigives nu, og fra den 29. April 2010 vil dette være en funktionalitet tilgængelig i Mekonomens katalog - MekoTech Sys.
Fordelen for brugeren er, at det ikke fremover vil være nødvendigt at omkonvertere registreringsnummeret til et typegodkendelsesnummer. Det vil sige en arbejdsgang mindre, samt hurtigere og mere præcis søgning på reservedele.
Adm. Direktør Lars From udtaler: Vi har længe set vores norske og svenske kolleger gøre brug af denne funktion, og det glæder mig meget, at vi nu også via en stor indsats fra brancheorganisationen AUTIG, kan tilbyde dette til vores kunder her i Danmark. Vi ved, hvor meget det betyder i hverdagen på værkstedet, når tiden går med IT, som i stedet kunne være brugt på at servicere værkstedskunderne.
Mekonomens online varekatalog MekoTech Sys opdateres løbende, og nogle af de funktioner, der er blevet opdateret er blandt andet muligheden for at se, hvor mange biler, der er registreret i Danmark af den enkelte model, ny forenklet søgning af forskellige dækmærker, mulighed for at vælge leveringsdato ved varelevering, mulighed for tilvalg af serviceskemaer og mange andre nye funktioner.
Yderligere oplysninger kontakt: Lars From, Adm. Direktør. Tlf.: 6543 4289
Peter Benner, Sortimentsansvarlig. Tlf.: 6543 4285
Mekonomen gør BilLivet enklere. Det gør vi gennem et bredt og lettilgængeligt udbud af konkurrencedygtige og innovative løsninger og produkter til virksomheder og forbrugere.Vi er Skandinaviens største virksomhed indenfor reservedele og tilbehør til biler, med egen grossistvirksomhed og mere end 200 butikker samt 1000 værksteder, der arbejder under Mekonomens varemærke.
Læs mere her
Volkswagen Erhvervsbiler førende på det danske marked
De seneste tal vidner om, at Volkswagen Erhvervsbiler klarer krisen med oprejst pande: Volkswagen Erhvervsbiler har øget markedsandelen markant og ligger pt. på hele 21,6 % af markedet for varebiler med en vægt op til 3500 kg, målt fra årsskiftet. Til sammenligning havde Volkswagen i samme periode sidste år en markedsandel på 16,1 %. Alt i alt viser det, at Volkswagen Erhvervsbiler har haft en fremgang i perioden på 10,8 % og ligger et pænt stykke foran de nærmeste konkurrenter.
Service og reparation i 3 år for under en krone om dagen
Årsagen til væksten er primært et udmærket salg af såvel den nye Transporter, men også den ældre model af Transporter er stadig populær. Den meget attraktive Service- og Reparationsaftale, hvor man for blot 995 kr. får hele tre års service og reparation, har også ydet sit til Volkswagens popularitet blandt erhvervskunderne. Med netop denne aftale har Volkswagen Erhvervsbiler rakt en hjælpende hånd ud til erhvervskunderne. Service- og Reparationsaftalen er for mange erhvervskunder en ekstra garanti mod uforudsete omkostninger. Aftalen koster et engangsbeløb på 995 kr. og går i korte træk ud på, at man ved køb af en Crafter, Caddy eller Transporter får en treårig (op til 60.000 km) Service- og Reparationsaftale. Service- og Reparationsaftalen dækker arbejdsløn og reservedele til de serviceeftersyn, som bilfabrikken foreskriver, men også sliddele, såsom bremseskiver og -klodser, pærer, viskerblade, fjedre og støddæmpere er omfattet. Volkswagen Erhvervsbiler har besluttet også at inkludere mere uforudseelige reparationer i aftalen: Hvis motoren, gearkassen eller nogle af de mange elektroniske finesser gå i stykker, bliver dette også lavet uden beregning.
ErhvervsCentre - kvalificeret rådgivning med udvidet åbningstid
Volkswagen har i alt 35 Erhvervscentre, med uddannede Erhvervskonsulenter hvor man tilbyder højt kvalificeret rådgivning, målrettet erhvervskunderne.
Det har været Volkswagen Erhvervsbilers målsætning, at afdække erhvervskundernes behov - både når det drejer sig om at levere det rette produkt, men i lige så høj grad om at kunne opfylde kundens behov for service. Samtlige Volkswagen ErhvervsCentre har derfor bl.a. udvidede åbningstider på værkstederne - ud fra devisen: Vi arbejder når du holder fri.
Udover bilerne tilbyder Volkswagen Erhvervsbiler en bred palette af relaterede produkter og services, fx finansielle løsninger via traditionel finansiering eller via leasing. Service- og reparationsaftaler kan tilpasses den enkelte kunde, mht. tidsrum og kilometer, men samtidig også med en række tillægsydelser som f.eks. hente-bringe ordning - hvilket giver tryghed og budgetsikkerhed.
Det er Volkswagen Erhvervsbilers erfaring, at rådgivning omkring afgifter og momsregler fylder utroligt meget og såvel privatkunder som virksomheder er ofte i tvivl om reglerne. Derfor tilbyder ErhvervsCentrene naturligvis også kvalificeret rådgivning på dette punkt Desuden er der ofte brug for rådgivning i forbindelse med specialopbygninger til f.eks. Bus og Kurér kørsel, håndværkere og entreprenørbranchen.
Transporter - Årets Varebil 2010
Volkswagen Erhvervsbiler høstede i efteråret med den nye Transporter titlen som Årets Varebil 2010. I den forbindelse udtalte direktør Bent Rosendahl: "Vi håber selvfølgelig, at vi med så attraktivt et produkt som den nye Transporter, kommer til at øge vores markedsandel." Med de seneste tal i mente, må man sige, at direktørens forhåbninger er blevet opfyldt.
Med den nye Transporter har Volkswagen erhvervsbiler bragt en bil på markedet, hvor det ikke blot er teknikken, sikkerheden og brændstoføkonomien, der er forbedret. Det er i høj grad lykkedes at skabe et helstøbt produkt til særdeles attraktive priser. Med den nye Transporter tilbyder Volkswagen erhvervslivet høj grad af sikkerhed. Både når det drejer sig om kvalitet, fleksibilitet og gensalgsværdi - det der ofte sammenfattes som optimalt Cost of Ownership.
Læs mere her
Service og reparation i 3 år for under en krone om dagen
Årsagen til væksten er primært et udmærket salg af såvel den nye Transporter, men også den ældre model af Transporter er stadig populær. Den meget attraktive Service- og Reparationsaftale, hvor man for blot 995 kr. får hele tre års service og reparation, har også ydet sit til Volkswagens popularitet blandt erhvervskunderne. Med netop denne aftale har Volkswagen Erhvervsbiler rakt en hjælpende hånd ud til erhvervskunderne. Service- og Reparationsaftalen er for mange erhvervskunder en ekstra garanti mod uforudsete omkostninger. Aftalen koster et engangsbeløb på 995 kr. og går i korte træk ud på, at man ved køb af en Crafter, Caddy eller Transporter får en treårig (op til 60.000 km) Service- og Reparationsaftale. Service- og Reparationsaftalen dækker arbejdsløn og reservedele til de serviceeftersyn, som bilfabrikken foreskriver, men også sliddele, såsom bremseskiver og -klodser, pærer, viskerblade, fjedre og støddæmpere er omfattet. Volkswagen Erhvervsbiler har besluttet også at inkludere mere uforudseelige reparationer i aftalen: Hvis motoren, gearkassen eller nogle af de mange elektroniske finesser gå i stykker, bliver dette også lavet uden beregning.
ErhvervsCentre - kvalificeret rådgivning med udvidet åbningstid
Volkswagen har i alt 35 Erhvervscentre, med uddannede Erhvervskonsulenter hvor man tilbyder højt kvalificeret rådgivning, målrettet erhvervskunderne.
Det har været Volkswagen Erhvervsbilers målsætning, at afdække erhvervskundernes behov - både når det drejer sig om at levere det rette produkt, men i lige så høj grad om at kunne opfylde kundens behov for service. Samtlige Volkswagen ErhvervsCentre har derfor bl.a. udvidede åbningstider på værkstederne - ud fra devisen: Vi arbejder når du holder fri.
Udover bilerne tilbyder Volkswagen Erhvervsbiler en bred palette af relaterede produkter og services, fx finansielle løsninger via traditionel finansiering eller via leasing. Service- og reparationsaftaler kan tilpasses den enkelte kunde, mht. tidsrum og kilometer, men samtidig også med en række tillægsydelser som f.eks. hente-bringe ordning - hvilket giver tryghed og budgetsikkerhed.
Det er Volkswagen Erhvervsbilers erfaring, at rådgivning omkring afgifter og momsregler fylder utroligt meget og såvel privatkunder som virksomheder er ofte i tvivl om reglerne. Derfor tilbyder ErhvervsCentrene naturligvis også kvalificeret rådgivning på dette punkt Desuden er der ofte brug for rådgivning i forbindelse med specialopbygninger til f.eks. Bus og Kurér kørsel, håndværkere og entreprenørbranchen.
Transporter - Årets Varebil 2010
Volkswagen Erhvervsbiler høstede i efteråret med den nye Transporter titlen som Årets Varebil 2010. I den forbindelse udtalte direktør Bent Rosendahl: "Vi håber selvfølgelig, at vi med så attraktivt et produkt som den nye Transporter, kommer til at øge vores markedsandel." Med de seneste tal i mente, må man sige, at direktørens forhåbninger er blevet opfyldt.
Med den nye Transporter har Volkswagen erhvervsbiler bragt en bil på markedet, hvor det ikke blot er teknikken, sikkerheden og brændstoføkonomien, der er forbedret. Det er i høj grad lykkedes at skabe et helstøbt produkt til særdeles attraktive priser. Med den nye Transporter tilbyder Volkswagen erhvervslivet høj grad af sikkerhed. Både når det drejer sig om kvalitet, fleksibilitet og gensalgsværdi - det der ofte sammenfattes som optimalt Cost of Ownership.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Facelift til VWs flagskib
Klassiske bilperler for millioner samlet til rally
En stribe af verdens mest kostbare biler gjorde holdt i Paris.
Læs mere her
Far mister kørekortet efter spritkørsel i Barbiebil
Engelsk familiefar skulle nok have ladet sønnens Barbiebil stå.
Læs mere her
To tons Porsche smides rundt
Porsche Panamera har god plads til to på bagsædet, men kan den stadig klare sig på en racerbane? Se svaret her
Læs mere her
Dieselejere smadrer bilen ved dårlig kørsel
Med korrekt kørsel, kan du spare tusindvis af kroner på en dieselbil. Se hvor meget her.
Læs mere her
Manddomsprøven for gummi
Hvad er hurtigst og sjovest på en våd racerbane? En BMW M3, en Focus RS eller den helt nye Renault Megane RS?
Læs mere her
Hybridteknik i sportstøjet
Flere producenter spiller nu ud med spændende hybridbiler, der skal give plads til rigtige sportsvogne i fremtiden.
Læs mere her
Italiensk brugskunst
Glem frygten, og sæt dig til rette i Maseratis nye GranCabrio. Der er plads til fire, men alle burde have fornøjelsen af at tæmme vilddyret
Læs mere her
Facelift til VWs flagskib
Endnu mere udstyr til at lette den daglige transport samt LED-lygter for og bag er blandt nyhederne i VW Phaeton
Læs mere her
En stribe af verdens mest kostbare biler gjorde holdt i Paris.
Læs mere her
Far mister kørekortet efter spritkørsel i Barbiebil
Engelsk familiefar skulle nok have ladet sønnens Barbiebil stå.
Læs mere her
To tons Porsche smides rundt
Porsche Panamera har god plads til to på bagsædet, men kan den stadig klare sig på en racerbane? Se svaret her
Læs mere her
Dieselejere smadrer bilen ved dårlig kørsel
Med korrekt kørsel, kan du spare tusindvis af kroner på en dieselbil. Se hvor meget her.
Læs mere her
Manddomsprøven for gummi
Hvad er hurtigst og sjovest på en våd racerbane? En BMW M3, en Focus RS eller den helt nye Renault Megane RS?
Læs mere her
Hybridteknik i sportstøjet
Flere producenter spiller nu ud med spændende hybridbiler, der skal give plads til rigtige sportsvogne i fremtiden.
Læs mere her
Italiensk brugskunst
Glem frygten, og sæt dig til rette i Maseratis nye GranCabrio. Der er plads til fire, men alle burde have fornøjelsen af at tæmme vilddyret
Læs mere her
Facelift til VWs flagskib
Endnu mere udstyr til at lette den daglige transport samt LED-lygter for og bag er blandt nyhederne i VW Phaeton
Læs mere her
fredag den 23. april 2010
Korte nyheder om Opel
Vellykket Auris
Der er trængsel i Golf-klassen. Mellem Opel Astra, to velkørende koreanere med lang garanti og naturligvis VW Golf selv forsøger Toyota nu at mase en faceliftet Auris ind. Og den viser sig at være langt bedre, end man måske skulle tro.
Læs mere her
Der er trængsel i Golf-klassen. Mellem Opel Astra, to velkørende koreanere med lang garanti og naturligvis VW Golf selv forsøger Toyota nu at mase en faceliftet Auris ind. Og den viser sig at være langt bedre, end man måske skulle tro.
Læs mere her
torsdag den 22. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om Jeg får aldrig råd til Mercedes
Fik p-bøde på grund af overmalet skilt
Amin Durani fik p-afgift, da han overså et graffitidækket skilt. Læs hans historie fra det vanvittige parkerings-Danmark
Læs mere her
Hvordan kører bæstet?
Bedre end den gamle R32, en hel del bedre. Den er fremfor alt hurtigere og samtidig mere sparsommelig.
Læs mere her
Vi tester Golf R med 270 hk
Golf R har fået sin indre gadedreng tilbage
Læs mere her
Far knaldet for at køre fuld i Barbie-bil
Kør ikke i børnenes eldrevne legebiler i spirituspåvirket tilstand. Det kan koste kortet ubetinget.
Læs mere her
Seks nye modeller fra Ferrari
Afløseren for den mægtige Ferrari Enzo er blandt de seks nye biler, den stejlende hingst præsenterer over de næste tre år
Læs mere her
Jeg får aldrig råd til Mercedes
Folketingskvinden fra Folkepartiet er godt tilfreds med sin ti år gamle Golf
Læs mere her
Amin Durani fik p-afgift, da han overså et graffitidækket skilt. Læs hans historie fra det vanvittige parkerings-Danmark
Læs mere her
Hvordan kører bæstet?
Bedre end den gamle R32, en hel del bedre. Den er fremfor alt hurtigere og samtidig mere sparsommelig.
Læs mere her
Vi tester Golf R med 270 hk
Golf R har fået sin indre gadedreng tilbage
Læs mere her
Far knaldet for at køre fuld i Barbie-bil
Kør ikke i børnenes eldrevne legebiler i spirituspåvirket tilstand. Det kan koste kortet ubetinget.
Læs mere her
Seks nye modeller fra Ferrari
Afløseren for den mægtige Ferrari Enzo er blandt de seks nye biler, den stejlende hingst præsenterer over de næste tre år
Læs mere her
Jeg får aldrig råd til Mercedes
Folketingskvinden fra Folkepartiet er godt tilfreds med sin ti år gamle Golf
Læs mere her
Konkurrenceankenævnet afviser Håndværksrådets klage
Konkurrenceankenævnet har den 19. april 2010 afvist en klage fra Håndværksrådet over Konkurrencerådets afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen mellem 27 små og mellemstore motorkøretøjsforsikringsselskaber. Kendelsen har betydning for, hvem der kan klage over Konkurrencerådets afgørelser.
Konkurrencerådet traf den 29. april 2009 afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen. Samarbejdet angår taksering af forsikringsskader og fælles indkøb af reparationsydelser. Rådet fandt, at samarbejdet resulterer i en konkurrencebegrænsning på markedet for motorkøretøjsforsikringer, men at det samtidig fremmer konkurrencen til gavn for forbrugerne i et sådant omfang, at det kan fritages fra konkurrencelovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.
Håndværksrådet indbragte afgørelsen for Konkurrenceankenævnet på vegne af fem brancheorganisationer, hvis medlemmer beskæftiger sig med reparation af biler. Ifølge Håndværksrådet begrænser samarbejdet konkurrencen på markedet for autoreparationer og service, fordi det sænker priserne på autoreparationer.
Ankenævnet fulgte i sin kendelse rådets påstand om, at sagen burde afvises, fordi Håndværksrådet ikke var klageberettiget.
Konkurrenceankenævnets lagde vægt på, at Taksatorringens vedtægter alene begrænser konkurrencen på markedet for motorkøretøjsforsikringer, og at hverken Håndværksrådet eller de fem brancheorganisationer (som beskæftiger sig med reparationer og service), havde en væsentlig, individuel interesse i afgørelsen af dette spørgsmål. På denne baggrund var Håndværksrådet ikke klageberettiget.
Læs mere her
Konkurrencerådet traf den 29. april 2009 afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen. Samarbejdet angår taksering af forsikringsskader og fælles indkøb af reparationsydelser. Rådet fandt, at samarbejdet resulterer i en konkurrencebegrænsning på markedet for motorkøretøjsforsikringer, men at det samtidig fremmer konkurrencen til gavn for forbrugerne i et sådant omfang, at det kan fritages fra konkurrencelovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.
Håndværksrådet indbragte afgørelsen for Konkurrenceankenævnet på vegne af fem brancheorganisationer, hvis medlemmer beskæftiger sig med reparation af biler. Ifølge Håndværksrådet begrænser samarbejdet konkurrencen på markedet for autoreparationer og service, fordi det sænker priserne på autoreparationer.
Ankenævnet fulgte i sin kendelse rådets påstand om, at sagen burde afvises, fordi Håndværksrådet ikke var klageberettiget.
Konkurrenceankenævnets lagde vægt på, at Taksatorringens vedtægter alene begrænser konkurrencen på markedet for motorkøretøjsforsikringer, og at hverken Håndværksrådet eller de fem brancheorganisationer (som beskæftiger sig med reparationer og service), havde en væsentlig, individuel interesse i afgørelsen af dette spørgsmål. På denne baggrund var Håndværksrådet ikke klageberettiget.
Læs mere her
Konkurrenceankenævnet afviser Håndværksrådets klage
Konkurrenceankenævnet har den 19. april 2010 afvist en klage fra Håndværksrådet over Konkurrencerådets afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen mellem 27 små og mellemstore motorkøretøjsforsikringsselskaber. Kendelsen har betydning for, hvem der kan klage over Konkurrencerådets afgørelser.
Konkurrencerådet traf den 29. april 2009 afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen. Samarbejdet angår taksering af forsikringsskader og fælles indkøb af reparationsydelser. Rådet fandt, at samarbejdet resulterer i en konkurrencebegrænsning på markedet for motorkøretøjsforsikringer, men at det samtidig fremmer konkurrencen til gavn for forbrugerne i et sådant omfang, at det kan fritages fra konkurrencelovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.
Håndværksrådet indbragte afgørelsen for Konkurrenceankenævnet på vegne af fem brancheorganisationer, hvis medlemmer beskæftiger sig med reparation af biler. Ifølge Håndværksrådet begrænser samarbejdet konkurrencen på markedet for autoreparationer og service, fordi det sænker priserne på autoreparationer.
Ankenævnet fulgte i sin kendelse rådets påstand om, at sagen burde afvises, fordi Håndværksrådet ikke var klageberettiget.
Konkurrenceankenævnets lagde vægt på, at Taksatorringens vedtægter alene begrænser konkurrencen på markedet for motorkøretøjsforsikringer, og at hverken Håndværksrådet eller de fem brancheorganisationer (som beskæftiger sig med reparationer og service), havde en væsentlig, individuel interesse i afgørelsen af dette spørgsmål. På denne baggrund var Håndværksrådet ikke klageberettiget.
Læs mere her
Konkurrencerådet traf den 29. april 2009 afgørelse om samarbejdet i Taksatorringen. Samarbejdet angår taksering af forsikringsskader og fælles indkøb af reparationsydelser. Rådet fandt, at samarbejdet resulterer i en konkurrencebegrænsning på markedet for motorkøretøjsforsikringer, men at det samtidig fremmer konkurrencen til gavn for forbrugerne i et sådant omfang, at det kan fritages fra konkurrencelovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.
Håndværksrådet indbragte afgørelsen for Konkurrenceankenævnet på vegne af fem brancheorganisationer, hvis medlemmer beskæftiger sig med reparation af biler. Ifølge Håndværksrådet begrænser samarbejdet konkurrencen på markedet for autoreparationer og service, fordi det sænker priserne på autoreparationer.
Ankenævnet fulgte i sin kendelse rådets påstand om, at sagen burde afvises, fordi Håndværksrådet ikke var klageberettiget.
Konkurrenceankenævnets lagde vægt på, at Taksatorringens vedtægter alene begrænser konkurrencen på markedet for motorkøretøjsforsikringer, og at hverken Håndværksrådet eller de fem brancheorganisationer (som beskæftiger sig med reparationer og service), havde en væsentlig, individuel interesse i afgørelsen af dette spørgsmål. På denne baggrund var Håndværksrådet ikke klageberettiget.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Test af Audi A3 1.6 TDI
Otte-årig kører rally på is
Se den helt unge Kalle Rovanpera fra Finland give rallybil fuld gas
Læs mere her
TV: Stunt-helt får ny bil
Den amerikanske stuntkører og youtube-helt, Ken Block, har fået en ny Ford Fiesta at race i
Læs mere her
To nye til samlingen
På en isnende kold dag i Københavns Frihavn fik Danmark to nye seværdigheder. Pleasure var med, da Jørgen Strøjer Hansen fik sine to amerikanere hjem i en container fra USA.
Læs mere her
Vulkanen rammer bilindustrien
BMW og Nissan får forsinket deres produktion, fordi asken binder vigtige komponenter til Jorden
Læs mere her
Ny elbil fra Folkevogn
Europas største bilproducent satser på den lille elbil kaldet ”Milano Taxi”
Læs mere her
Test af Audi A3 1.6 TDI
Kørefest: Audi A3 Sportback 1,6 TDI går 23,8 km på literen i praktisk og sprælsk ejerglæde
Læs mere her
Se den helt unge Kalle Rovanpera fra Finland give rallybil fuld gas
Læs mere her
TV: Stunt-helt får ny bil
Den amerikanske stuntkører og youtube-helt, Ken Block, har fået en ny Ford Fiesta at race i
Læs mere her
To nye til samlingen
På en isnende kold dag i Københavns Frihavn fik Danmark to nye seværdigheder. Pleasure var med, da Jørgen Strøjer Hansen fik sine to amerikanere hjem i en container fra USA.
Læs mere her
Vulkanen rammer bilindustrien
BMW og Nissan får forsinket deres produktion, fordi asken binder vigtige komponenter til Jorden
Læs mere her
Ny elbil fra Folkevogn
Europas største bilproducent satser på den lille elbil kaldet ”Milano Taxi”
Læs mere her
Test af Audi A3 1.6 TDI
Kørefest: Audi A3 Sportback 1,6 TDI går 23,8 km på literen i praktisk og sprælsk ejerglæde
Læs mere her
onsdag den 21. april 2010
Danskerne vil gerne køre miljøvenligt
4.000 danskere har testet deres egne biler op mod nye, miljøvenlige modeller. Den 29. marts introducerede SEAT et website, hvor danske bilejere kunne teste deres bil op mod diverse modeller. Her knap tre uger efter launch er testen allerede gennemført af over 4.000 brugere
Testen er del af kampagnen Næsten Uskyldig, hvor formålet bl.a. er at give danske forbrugere svar på de spørgsmål, der ofte stilles, når det handler om at finde den bil, som kører længst på literen. Den store tilslutning på blot tre uger viser, ifølge SEAT direktør Jesper Stoltenberg-Mathiesen, at rigtig mange danskere har brug for hjælp til at navigere i junglen af miljøargumenter.
- Det er fantastisk, at så mange danskere allerede har testet deres biler. Det viser, at interessen for at køre mere miljøvenligt er stor, og at rigtig mange forbrugere har brug for et hurtigt overblik over mere miljøvenlige alternativer til deres nuværende køretøj, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.
Hvis alle 4.000 testbrugere skiftede deres bil ud efter testen, ville der i alt blive sparet:
4.697.624 liter brændstof, 10.720.290 kg CO2 og 50.226.716 kr.
SEAT har en hel serie af biler med den miljøvenlige Ecomotive teknologi, og med de mere end 4000 tests fra hjemmesiden overvejer Jesper Stoltenberg-Mathiesen allerede nu, hvad det næste træk skal være for at udfordre bilister i ældre biler. Jesper Stoltenberg-Mathiesen blander sig i den alle stedsværende debat omkring at køre grønt , fordi han mener, at begrebet kan forstås på mere end en måde.
- Jeg er godt klar over, at der kan være enkelte andre biler, som kan matche, og måske endda slå, vores Ecomotive modeller i kapløbet om at komme længst på literen. Men budskabet er lige så meget, at du både kan køre rigtigt langt på literen og samtidig bevare køreglæden, og det er ligeså vigtigt for den moderne bilkøber, siger SEAT-direktøren.
Tag testen på http://www.ecomotive.dk/
Læs mere her
Testen er del af kampagnen Næsten Uskyldig, hvor formålet bl.a. er at give danske forbrugere svar på de spørgsmål, der ofte stilles, når det handler om at finde den bil, som kører længst på literen. Den store tilslutning på blot tre uger viser, ifølge SEAT direktør Jesper Stoltenberg-Mathiesen, at rigtig mange danskere har brug for hjælp til at navigere i junglen af miljøargumenter.
- Det er fantastisk, at så mange danskere allerede har testet deres biler. Det viser, at interessen for at køre mere miljøvenligt er stor, og at rigtig mange forbrugere har brug for et hurtigt overblik over mere miljøvenlige alternativer til deres nuværende køretøj, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.
Hvis alle 4.000 testbrugere skiftede deres bil ud efter testen, ville der i alt blive sparet:
4.697.624 liter brændstof, 10.720.290 kg CO2 og 50.226.716 kr.
SEAT har en hel serie af biler med den miljøvenlige Ecomotive teknologi, og med de mere end 4000 tests fra hjemmesiden overvejer Jesper Stoltenberg-Mathiesen allerede nu, hvad det næste træk skal være for at udfordre bilister i ældre biler. Jesper Stoltenberg-Mathiesen blander sig i den alle stedsværende debat omkring at køre grønt , fordi han mener, at begrebet kan forstås på mere end en måde.
- Jeg er godt klar over, at der kan være enkelte andre biler, som kan matche, og måske endda slå, vores Ecomotive modeller i kapløbet om at komme længst på literen. Men budskabet er lige så meget, at du både kan køre rigtigt langt på literen og samtidig bevare køreglæden, og det er ligeså vigtigt for den moderne bilkøber, siger SEAT-direktøren.
Tag testen på http://www.ecomotive.dk/
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Forsikringssvindel er okay
Skattesmæk på 332.000 kr. for smuttur
En lille køretur til et sportsstævne bliver formentlig den dyreste tur, en nordjysk bilejer kommer til at køre. Skattesmæk på 332.000 kr. for at køre på gule plader
Læs mere her
Mercedes CLS Shooting Break
Mercedes benytter biludstillingen i Beijing til at præsentere CLS Shooting Break
Læs mere her
Den længste vej er hurtigst
Dyrt og afslappende eller billigt og hurtigt. Går bilferien sydpå, kan det være smart at starte ud mod vest
Læs mere her
Pyt med pedalproblemer - danskerne køber stadig Toyota
Japaneren er stadig danskernes favorit, selv om den har været ramt af flere fejl.
Læs mere her
Forsikringssvindel er okay
Halvdelen af danskerne synes, det er helt i orden at snyde lidt
Læs mere her
En lille køretur til et sportsstævne bliver formentlig den dyreste tur, en nordjysk bilejer kommer til at køre. Skattesmæk på 332.000 kr. for at køre på gule plader
Læs mere her
Mercedes CLS Shooting Break
Mercedes benytter biludstillingen i Beijing til at præsentere CLS Shooting Break
Læs mere her
Den længste vej er hurtigst
Dyrt og afslappende eller billigt og hurtigt. Går bilferien sydpå, kan det være smart at starte ud mod vest
Læs mere her
Pyt med pedalproblemer - danskerne køber stadig Toyota
Japaneren er stadig danskernes favorit, selv om den har været ramt af flere fejl.
Læs mere her
Forsikringssvindel er okay
Halvdelen af danskerne synes, det er helt i orden at snyde lidt
Læs mere her
tirsdag den 20. april 2010
Korte nyheder om Fiat
Fiats bestyrelsesformand træder tilbage
Fiats bestyrelsesformand træder tilbage efter syv år på Posten. Luca de Montezemolo har fået megen ros for at føre Fiat gennem de seneste to års krise
Læs mere her
Fiats bestyrelsesformand træder tilbage efter syv år på Posten. Luca de Montezemolo har fået megen ros for at føre Fiat gennem de seneste to års krise
Læs mere her
Lithium-ion-batterier, Fremtiden for hybrid- og elbiler
Bosch viderefører nu en langsigtet strategi for elektrificering af motoren.
– Lithium–ion–batteriet vil blive udviklet til fremover at kunne levere energi til effektive hybrid– og elmotorer i bilen
– Bosch udbygger porteføljen med sit joint venture "SB LiMotive Co. Ltd" for udvikling og produktion af lithium–ion–batterier
– Bosch forventer en verdensmarkedsandel af hybrid– og elbiler i 2015 på mere end 3 %
Med udvikling og senere produktion af lithium–ion–batterier til biler udbygger Bosch sit produktsortiment til hybrid– og elmotorer. Bosch’s joint venture med den koreanske partner Samsung SDI, SB LiMotive Co. Ltd., starter på dette samarbejde fra 1. september 2008. "Vi er dermed den første og eneste leverandør til bilindustrien, der udvikler lithium–ion–batterier til bilens komplekse krav som led i et joint venture", forklarer Wolf–Henning Scheider fra ledelsen af Gasoline Systems. Bosch og Samsung vil starte produktion af batterisystemer i 2011.
"Ud over Bosch’s kompetencer inden for autoteknik og Samsung SDI’s knowhow inden for lithium–ion–teknik investerer begge virksomheder i de kommende fem år mellem 300 og 400 millioner amerikanske dollar", fortsætter Scheider. Lithium–ion–batterier er nøgleteknikken for elektrificeringen af bilmotorer. Bosch har i mere end 30 år arbejdet på teknikken i forbindelse med eldrift af biler. Virksomheden kan derfor trække på en omfattende knowhow inden for batteri–, elmotor– og bremsemanagement samt motor– og gearstyring.
Desuden har virksomheden allerede opbygget en bred portefølje af komponenter inkl. kraftige elmotorer, den nødvendige elektronik og jævnstrømsomformere. Bosch fokuserer først og fremmest på konceptet med parallel hybrid, hvis komponenter kan tilpasses de forskellige krav fra bilproducenter og deres modeller. Bosch har allerede fået de første ordrer på både benzin– og dieselhybrider.
Ud over koncepter for mild og strong hybrider tilbyder Bosch også enklere metoder for innovative start–stop–teknikker og genvinding af bremseenergi via generatoren, da disse koncepter også er et vigtigt bidrag for reduktion af CO2–udslippet. Projektafdelingen "Hybrid" samler inden for Bosch koncernen ca. 370 eksperter fra en lang række divisioner, hvis formål det er at udvikle og markedsføre hybrid– og elmotorer. Dertil kommer 40 medarbejdere, der beskæftiger sig med videreudvikling og markedsføring af lithium–ion–batterier.
Kombinationen af forbrændingsmotor og elmotor i hybrid eller plug–in hybrid betragter ingeniørerne fra Bosch som en overgangsteknik. Denne løsnings tekniske kompleksitet er omfattende, og det samme er den ekstra vægt, der opstår. Et koncept med et mere langsigtet perspektiv er det såkaldte "range extender", da den har en forbrændingsmotor, der udelukkende anvendes til at oplade batteriet og ikke den egentlige motor, hvilket betyder, at der er mindre "dobbelt" teknik i bilen. Desuden giver dette koncept mulighed for ren elektrisk kørsel over mellemlange distancer. Og takket være den energi, der leveres af forbrændingsmotoren, er dens rækkevidde større.
Det langsigtede mål er ren elektrisk kørsel, fordi der derved ikke opstår emission fra bilen. Sådanne elbilers fremtidsmuligheder stiger i takt med, at det lykkes ingeniørerne at forbedre batteriteknikken, hvad angår energi– og ydelsestæthed, og i takt med, at bilisterne bliver mere og mere villige til at acceptere strækninger på mellem 100 og 200 km til næste genopladning.
I kombination med elmotorer udsender benzinhybrider 25 % mindre CO2 end traditionelle benzinmotor og dieselhybrider 20 % mindre end deres traditionelle modstykker. "Af de 91 millioner nye personbiler og lette erhvervskøretøjer på verdensplan i 2015 forventer vi, at mere end 3 % vil være hybrid– og elbiler", siger Scheider. Men dette tal kan variere kraftigt afhængig af fremtidige lovkrav og fremskridt inden for batteriteknik.
Disse tal illustrerer tydeligt, at forbrændingsmotoren fortsat vil være den dominerende motor i de kommende 20 år. "Men fremover vil folks individuelle mobilitetsbehov bestemme motorformen", betoner Scheider. I storbyerne kan de eldrevne bilers potentiale f.eks. udnyttes fuldt ud. For mellemlange distancer er koncepter med "range extender" velegnede. På den anden side betyder konstante forbedringer af diesel– og benzinmotorer med høj ydelse kombineret med et gunstigt forbrug, at det i lang tid vil blive ved med at være den teknik, der vælges til længere afstande.
###
Bosch koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Med auto– og industriteknik samt forbrugsgoder og bygningsteknik havde koncernen i regnskabsåret 2007 ca. 271.000 ansatte og en omsætning på 46,3 milliarder euro. Bosch koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og mere end 300 datter– og regionalselskaber i ca. 50 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. Bosch bruger mere end tre milliarder euro om året på forskning og udvikling og anmelder over 3.000 patenter på verdensplan. Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861–1942) som "Værksted for finmekanik og elektroteknik".
Robert Bosch GmbH´s virksomhedsstruktur sikrer Bosch koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Læs mere her
– Lithium–ion–batteriet vil blive udviklet til fremover at kunne levere energi til effektive hybrid– og elmotorer i bilen
– Bosch udbygger porteføljen med sit joint venture "SB LiMotive Co. Ltd" for udvikling og produktion af lithium–ion–batterier
– Bosch forventer en verdensmarkedsandel af hybrid– og elbiler i 2015 på mere end 3 %
Med udvikling og senere produktion af lithium–ion–batterier til biler udbygger Bosch sit produktsortiment til hybrid– og elmotorer. Bosch’s joint venture med den koreanske partner Samsung SDI, SB LiMotive Co. Ltd., starter på dette samarbejde fra 1. september 2008. "Vi er dermed den første og eneste leverandør til bilindustrien, der udvikler lithium–ion–batterier til bilens komplekse krav som led i et joint venture", forklarer Wolf–Henning Scheider fra ledelsen af Gasoline Systems. Bosch og Samsung vil starte produktion af batterisystemer i 2011.
"Ud over Bosch’s kompetencer inden for autoteknik og Samsung SDI’s knowhow inden for lithium–ion–teknik investerer begge virksomheder i de kommende fem år mellem 300 og 400 millioner amerikanske dollar", fortsætter Scheider. Lithium–ion–batterier er nøgleteknikken for elektrificeringen af bilmotorer. Bosch har i mere end 30 år arbejdet på teknikken i forbindelse med eldrift af biler. Virksomheden kan derfor trække på en omfattende knowhow inden for batteri–, elmotor– og bremsemanagement samt motor– og gearstyring.
Desuden har virksomheden allerede opbygget en bred portefølje af komponenter inkl. kraftige elmotorer, den nødvendige elektronik og jævnstrømsomformere. Bosch fokuserer først og fremmest på konceptet med parallel hybrid, hvis komponenter kan tilpasses de forskellige krav fra bilproducenter og deres modeller. Bosch har allerede fået de første ordrer på både benzin– og dieselhybrider.
Ud over koncepter for mild og strong hybrider tilbyder Bosch også enklere metoder for innovative start–stop–teknikker og genvinding af bremseenergi via generatoren, da disse koncepter også er et vigtigt bidrag for reduktion af CO2–udslippet. Projektafdelingen "Hybrid" samler inden for Bosch koncernen ca. 370 eksperter fra en lang række divisioner, hvis formål det er at udvikle og markedsføre hybrid– og elmotorer. Dertil kommer 40 medarbejdere, der beskæftiger sig med videreudvikling og markedsføring af lithium–ion–batterier.
Kombinationen af forbrændingsmotor og elmotor i hybrid eller plug–in hybrid betragter ingeniørerne fra Bosch som en overgangsteknik. Denne løsnings tekniske kompleksitet er omfattende, og det samme er den ekstra vægt, der opstår. Et koncept med et mere langsigtet perspektiv er det såkaldte "range extender", da den har en forbrændingsmotor, der udelukkende anvendes til at oplade batteriet og ikke den egentlige motor, hvilket betyder, at der er mindre "dobbelt" teknik i bilen. Desuden giver dette koncept mulighed for ren elektrisk kørsel over mellemlange distancer. Og takket være den energi, der leveres af forbrændingsmotoren, er dens rækkevidde større.
Det langsigtede mål er ren elektrisk kørsel, fordi der derved ikke opstår emission fra bilen. Sådanne elbilers fremtidsmuligheder stiger i takt med, at det lykkes ingeniørerne at forbedre batteriteknikken, hvad angår energi– og ydelsestæthed, og i takt med, at bilisterne bliver mere og mere villige til at acceptere strækninger på mellem 100 og 200 km til næste genopladning.
I kombination med elmotorer udsender benzinhybrider 25 % mindre CO2 end traditionelle benzinmotor og dieselhybrider 20 % mindre end deres traditionelle modstykker. "Af de 91 millioner nye personbiler og lette erhvervskøretøjer på verdensplan i 2015 forventer vi, at mere end 3 % vil være hybrid– og elbiler", siger Scheider. Men dette tal kan variere kraftigt afhængig af fremtidige lovkrav og fremskridt inden for batteriteknik.
Disse tal illustrerer tydeligt, at forbrændingsmotoren fortsat vil være den dominerende motor i de kommende 20 år. "Men fremover vil folks individuelle mobilitetsbehov bestemme motorformen", betoner Scheider. I storbyerne kan de eldrevne bilers potentiale f.eks. udnyttes fuldt ud. For mellemlange distancer er koncepter med "range extender" velegnede. På den anden side betyder konstante forbedringer af diesel– og benzinmotorer med høj ydelse kombineret med et gunstigt forbrug, at det i lang tid vil blive ved med at være den teknik, der vælges til længere afstande.
###
Bosch koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Med auto– og industriteknik samt forbrugsgoder og bygningsteknik havde koncernen i regnskabsåret 2007 ca. 271.000 ansatte og en omsætning på 46,3 milliarder euro. Bosch koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og mere end 300 datter– og regionalselskaber i ca. 50 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. Bosch bruger mere end tre milliarder euro om året på forskning og udvikling og anmelder over 3.000 patenter på verdensplan. Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861–1942) som "Værksted for finmekanik og elektroteknik".
Robert Bosch GmbH´s virksomhedsstruktur sikrer Bosch koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om De ti bedste brugte biler
Mågen letter igen
Den klassiske »Mågevinge« er tilbage i topform med Mercedes SLS AMG.
Læs mere her
Tv-duel: Udstyr eller prestige
Japanerne byder på ufatteligt meget udstyr og masser plads. Tyskerne satser benhårdt på gode køreegenskaber på asfalten. Men hvad er bedst?
Læs mere her
London København i Ferrari
Forestil dig at du fik nøglerne til en helt ny Ferrari 599 GTB i London, og blev bedt om at køre den til København.
Læs mere her
Biltest: Er hjul også ekstraudstyr
Vælg dyreste udgave af Danmarks billigste bil, hvis du vil have mest for dine penge. Læg dertil Chevrolets giftigt gode forsikringstilbud, og Spark leverer exceptionelt meget bil for pengene.
Læs mere her
Top Gear filmer ved vulkanen
Det populære britiske tv-show er tilsyneladende på Island for at filme til den nye sæson, mens vulkanen rumler.
Læs mere her
Og så den lange...
Når en stor Audi A8 får den lille ekstra betegnelse "L" betyder det ikke bare luksus, men først og fremmest lang.
Læs mere her
Hun straffes for sin stjålne bil
Ellinor Palm Pedersen fik stjålet sin bil og fandt den selv - så blev hun smidt ud af forsikrings selskabet
Læs mere her
Toyota betaler millionbøde for pedalfejl
Toyota har indvilget i at betale den amerikanske regering for speederfejl.
Læs mere her
Hver anden kører på diesel
Fordobling for de slidstærke slæbere på kun fem år
Læs mere her
De ti bedste brugte biler
Opel Astra årgang 2005 blev af danske motorjournalister kåret som Årets Brugtbil 2010. En fortjent hæder, men der var andre rigtigt gode biler med kilometer på tælleren blandt de ti biler i finalen.
Læs mere her
Den klassiske »Mågevinge« er tilbage i topform med Mercedes SLS AMG.
Læs mere her
Tv-duel: Udstyr eller prestige
Japanerne byder på ufatteligt meget udstyr og masser plads. Tyskerne satser benhårdt på gode køreegenskaber på asfalten. Men hvad er bedst?
Læs mere her
London København i Ferrari
Forestil dig at du fik nøglerne til en helt ny Ferrari 599 GTB i London, og blev bedt om at køre den til København.
Læs mere her
Biltest: Er hjul også ekstraudstyr
Vælg dyreste udgave af Danmarks billigste bil, hvis du vil have mest for dine penge. Læg dertil Chevrolets giftigt gode forsikringstilbud, og Spark leverer exceptionelt meget bil for pengene.
Læs mere her
Top Gear filmer ved vulkanen
Det populære britiske tv-show er tilsyneladende på Island for at filme til den nye sæson, mens vulkanen rumler.
Læs mere her
Og så den lange...
Når en stor Audi A8 får den lille ekstra betegnelse "L" betyder det ikke bare luksus, men først og fremmest lang.
Læs mere her
Hun straffes for sin stjålne bil
Ellinor Palm Pedersen fik stjålet sin bil og fandt den selv - så blev hun smidt ud af forsikrings selskabet
Læs mere her
Toyota betaler millionbøde for pedalfejl
Toyota har indvilget i at betale den amerikanske regering for speederfejl.
Læs mere her
Hver anden kører på diesel
Fordobling for de slidstærke slæbere på kun fem år
Læs mere her
De ti bedste brugte biler
Opel Astra årgang 2005 blev af danske motorjournalister kåret som Årets Brugtbil 2010. En fortjent hæder, men der var andre rigtigt gode biler med kilometer på tælleren blandt de ti biler i finalen.
Læs mere her
mandag den 19. april 2010
Korte nyheder om Toyota
Bil ombygget i 4.200 timer
Kim Pedersen har brugt 4.200 timer på at ombygge sin Toyota Celica til Danmarks måske ondeste bil. Se den her.
Læs mere her
Toyota betaler 90 millioner for pedalfejl
Den japanske bilgigant Toyota har accepteret at betale den amerikanske regering en bøde for at skjule oplysninger om fejl på speederpedal i firmaets biler.
Læs mere her
Kim Pedersen har brugt 4.200 timer på at ombygge sin Toyota Celica til Danmarks måske ondeste bil. Se den her.
Læs mere her
Toyota betaler 90 millioner for pedalfejl
Den japanske bilgigant Toyota har accepteret at betale den amerikanske regering en bøde for at skjule oplysninger om fejl på speederpedal i firmaets biler.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Opel Zafira, årgang 2006
Demo-bil kan blive dyr
Kommer man galt afsted med sin nye demo-bil, bliver erstatningen mindre, fordi der reelt er tale om en brugt bil
Læs mere her
En Ferrari for de få
GTO-betegnelsen forpligter. Især når den knyttes til Ferraris firmanavn. De klassiske GTO-modeller vandt verdens største sportsvognsløb på stribe for ca. 50 år siden. Nutildags sælges disse modeller for op mod 100 mio. kr. på internationale klassiker-auktioner.
Læs mere her
Opel Zafira, årgang 2006
En spritny Zafira er på trapperne, men den nuværende model, der blev præsenteret i 2006, er stadig et godt køb. Et totaløkonomisk pragteksemplar. Billig i indkøb, og endnu billigere at holde kørende. Eksempelvis er prisindekset for reservedele nede i 109 for den mest solgte model.
Læs mere her
Kommer man galt afsted med sin nye demo-bil, bliver erstatningen mindre, fordi der reelt er tale om en brugt bil
Læs mere her
En Ferrari for de få
GTO-betegnelsen forpligter. Især når den knyttes til Ferraris firmanavn. De klassiske GTO-modeller vandt verdens største sportsvognsløb på stribe for ca. 50 år siden. Nutildags sælges disse modeller for op mod 100 mio. kr. på internationale klassiker-auktioner.
Læs mere her
Opel Zafira, årgang 2006
En spritny Zafira er på trapperne, men den nuværende model, der blev præsenteret i 2006, er stadig et godt køb. Et totaløkonomisk pragteksemplar. Billig i indkøb, og endnu billigere at holde kørende. Eksempelvis er prisindekset for reservedele nede i 109 for den mest solgte model.
Læs mere her
søndag den 18. april 2010
Få ligestilling med et museklik
"Jeg følte, der var en, der var på min side, nemlig Autocom", siger Bodil Waldstrøm fra Brabrand ved Århus efter lynsalg på en online bilauktion.
Som ikke–bilkyndig og som kvinde er det perfekt at sælge sin bil på en online bilauktion. Det giver ligestilling med et museklik, mener tidligere forskningssekretær Bodil Waldstrøm, 60, Brabrand ved Århus. Hun fik solgt sin Fiat Punto 1.2 SX fra 2001 på en weekend, og prisen blev næsten præcis, som hun havde håbet på. Tilmed slap hun for alt besværet, havde fuld anonymitet og opnåede fuld sikkerhed for betalingen.
"Jeg gik på efterløn i år, selv om jeg gerne vil arbejde, til jeg bliver 65 år. Min ansættelse var imidlertid tidsbegrænset, og det er ikke så ligetil, som man måske tror. Der kan godt være 100 ansøgere til en stilling, og så vælger de nok ikke en på 60 år. Så jeg skulle af med min pendlerbil, som jeg havde brugt til at køre til Regionspsykiatrien i Herning i. Jeg havde ikke råd til at beholde den. På den sidste arbejdsdag i januar kørte jeg forbi den Fiat–forhandler, der havde solgt mig bilen for at høre, hvordan og hvorledes. Men de ville slet ikke købe den! De sagde, de var ved at flytte og manglede plads. Den situation havde jeg slet ikke regnet med. Det lød lidt som en dårlig undskyldning. Skulle jeg nu til at sælge bilen selv Jeg ringede rundt til nogle andre forhandlere, men ingen ville have den. Jeg var rystet. Den var ellers lige blevet serviceret og var i rigtig god stand. Den burde ikke være umulig at sælge for en bilforhandler", fortæller hun.
Bodil Waldstrøm brød sig slet ikke om tanken om selv at sælge den:
"Jeg ville slet ikke være glad for at sælge til en privat. Jeg kunne jo ikke fortælle ret meget teknisk om bilen, og hvad så, hvis de påstod, der var noget i vejen med den Jeg ville ikke snyde nogen, men jeg ville jo heller ikke selv snydes. Og tænk, hvis køberen kom tilbage og brokkede sig", forklarer hun.
Hun lod sig dog ikke slå ud:
"Jeg gik på nettet, og så fandt jeg Autocom. Det så ud som det helt rigtige. Men jeg var lige ved at give op. Man skulle beskrive bilen på alle mulige måder og fotografere den. Men jeg har ikke forstand på biler og har ikke noget elektronisk kamera. Så opdagede jeg, at man kunne få en konsulent ud, der ville gøre det mod ekstra betaling. Det var lige det, jeg havde brug for", fortæller hun.
"Der kom en meget flink mand, og han så bilen efter, fotograferede den på alle ender og kanter og kørte sågar en tur i den. Så aftalte vi en mindstepris på 42.000 kroner den havde kostet 65.000 kr. året før, og jeg havde kørt 34.000 km i den og så kom bilen på auktionen om søndagen", husker Bodil Waldstrøm.
"Jeg gik tit ind for at følge auktionen. Det første bud var på 15.000 kr. Det var jeg lidt skuffet over. Men så blev der hurtigt lagt 10.000 oveni. Og de sidste 20 minutter tirsdag formiddag var det meget spændende. Da kom der fem bud hurtigt efter hinanden, og så endte den på 41.000 kroner", smiler hun.
Køberen var en bilforhandler i Ry, som dagen efter kom og hentede bilen og betalte Bodil Waldstrøm de 41.000 kroner. Med sig havde han udfyldte salgspapirer, som de gennemgik sammen.
Gebyret til Autocom betalte hun med fornøjelse:
"Jeg følte, der var en på min side, nemlig Autocom, Jeg respekterer, når folk er fagfolk og professionelle. Jeg tænkte: Bruger jeg dem, er det nok fair. Og det var det", slutter hun.
Faktaboks
Gode råd til kvindelige bilsælgere
Få et realistisk bud på, hvad bilen er værd, f.eks. på hjemmesiden www.bilpriser.dk. Tryk på salgsvurdering og udfyld alle felter uden at pynte på sandheden. Rygning eller hund i bilen trækker f.eks. ned i prisen.
Få gode salgsfif fra venner, kolleger og familiemedlemmer. Tag evt. en bilkyndig med, hvis bilen skal sælges til en forhandler.
Hvis bilen skal sælges til en privat, så kræv at se køberens kørekort og kør altid med under prøveturen. Lad aldrig registreringsattesten ligge i bilen. Sørg for sikkerhed for betalingen, eventuelt i form af en bankcheck. Spørg banken om yderligere råd.
Bedste sikkerhed, anonymitet og flest bud får man på en online bilauktion som www.autocom.dk . For et mindre gebyr kan man få bud fra op til 4.000 bilprofessionelle og i bedste fald få solgt på 24 timer. Der er sikkerhed for betalingen, og man kan aftale, at forhandleren skal hente bilen.
+++
Yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse:
Salgs– og marketingdirektør Morten Holmsten, 40 97 31 00
Læs mere her
Som ikke–bilkyndig og som kvinde er det perfekt at sælge sin bil på en online bilauktion. Det giver ligestilling med et museklik, mener tidligere forskningssekretær Bodil Waldstrøm, 60, Brabrand ved Århus. Hun fik solgt sin Fiat Punto 1.2 SX fra 2001 på en weekend, og prisen blev næsten præcis, som hun havde håbet på. Tilmed slap hun for alt besværet, havde fuld anonymitet og opnåede fuld sikkerhed for betalingen.
"Jeg gik på efterløn i år, selv om jeg gerne vil arbejde, til jeg bliver 65 år. Min ansættelse var imidlertid tidsbegrænset, og det er ikke så ligetil, som man måske tror. Der kan godt være 100 ansøgere til en stilling, og så vælger de nok ikke en på 60 år. Så jeg skulle af med min pendlerbil, som jeg havde brugt til at køre til Regionspsykiatrien i Herning i. Jeg havde ikke råd til at beholde den. På den sidste arbejdsdag i januar kørte jeg forbi den Fiat–forhandler, der havde solgt mig bilen for at høre, hvordan og hvorledes. Men de ville slet ikke købe den! De sagde, de var ved at flytte og manglede plads. Den situation havde jeg slet ikke regnet med. Det lød lidt som en dårlig undskyldning. Skulle jeg nu til at sælge bilen selv Jeg ringede rundt til nogle andre forhandlere, men ingen ville have den. Jeg var rystet. Den var ellers lige blevet serviceret og var i rigtig god stand. Den burde ikke være umulig at sælge for en bilforhandler", fortæller hun.
Bodil Waldstrøm brød sig slet ikke om tanken om selv at sælge den:
"Jeg ville slet ikke være glad for at sælge til en privat. Jeg kunne jo ikke fortælle ret meget teknisk om bilen, og hvad så, hvis de påstod, der var noget i vejen med den Jeg ville ikke snyde nogen, men jeg ville jo heller ikke selv snydes. Og tænk, hvis køberen kom tilbage og brokkede sig", forklarer hun.
Hun lod sig dog ikke slå ud:
"Jeg gik på nettet, og så fandt jeg Autocom. Det så ud som det helt rigtige. Men jeg var lige ved at give op. Man skulle beskrive bilen på alle mulige måder og fotografere den. Men jeg har ikke forstand på biler og har ikke noget elektronisk kamera. Så opdagede jeg, at man kunne få en konsulent ud, der ville gøre det mod ekstra betaling. Det var lige det, jeg havde brug for", fortæller hun.
"Der kom en meget flink mand, og han så bilen efter, fotograferede den på alle ender og kanter og kørte sågar en tur i den. Så aftalte vi en mindstepris på 42.000 kroner den havde kostet 65.000 kr. året før, og jeg havde kørt 34.000 km i den og så kom bilen på auktionen om søndagen", husker Bodil Waldstrøm.
"Jeg gik tit ind for at følge auktionen. Det første bud var på 15.000 kr. Det var jeg lidt skuffet over. Men så blev der hurtigt lagt 10.000 oveni. Og de sidste 20 minutter tirsdag formiddag var det meget spændende. Da kom der fem bud hurtigt efter hinanden, og så endte den på 41.000 kroner", smiler hun.
Køberen var en bilforhandler i Ry, som dagen efter kom og hentede bilen og betalte Bodil Waldstrøm de 41.000 kroner. Med sig havde han udfyldte salgspapirer, som de gennemgik sammen.
Gebyret til Autocom betalte hun med fornøjelse:
"Jeg følte, der var en på min side, nemlig Autocom, Jeg respekterer, når folk er fagfolk og professionelle. Jeg tænkte: Bruger jeg dem, er det nok fair. Og det var det", slutter hun.
Faktaboks
Gode råd til kvindelige bilsælgere
Få et realistisk bud på, hvad bilen er værd, f.eks. på hjemmesiden www.bilpriser.dk. Tryk på salgsvurdering og udfyld alle felter uden at pynte på sandheden. Rygning eller hund i bilen trækker f.eks. ned i prisen.
Få gode salgsfif fra venner, kolleger og familiemedlemmer. Tag evt. en bilkyndig med, hvis bilen skal sælges til en forhandler.
Hvis bilen skal sælges til en privat, så kræv at se køberens kørekort og kør altid med under prøveturen. Lad aldrig registreringsattesten ligge i bilen. Sørg for sikkerhed for betalingen, eventuelt i form af en bankcheck. Spørg banken om yderligere råd.
Bedste sikkerhed, anonymitet og flest bud får man på en online bilauktion som www.autocom.dk . For et mindre gebyr kan man få bud fra op til 4.000 bilprofessionelle og i bedste fald få solgt på 24 timer. Der er sikkerhed for betalingen, og man kan aftale, at forhandleren skal hente bilen.
+++
Yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse:
Salgs– og marketingdirektør Morten Holmsten, 40 97 31 00
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Ny Mercedes konkurrerer med Skoda
Sophie Løhde pendler i gammel spand
Folketingspolitiker Sophie Løhde ville helst have en boble, men nøjes med en gammel Punto
Læs mere her
Privatleasing er ofte billigere end køb
Økonomisk set er dyre biler bedst at leje, og små biler egnet til at eje.
Læs mere her
Her er de farligste trafikanter
Det gælder om at køre en stor bue udenom de helt unge og de gamle trafikanter
Læs mere her
Ny Mercedes konkurrerer med Skoda
Mercedes E-klasse som stationcar er lækker, men prisen er skræmmende.
Læs mere her
Folketingspolitiker Sophie Løhde ville helst have en boble, men nøjes med en gammel Punto
Læs mere her
Privatleasing er ofte billigere end køb
Økonomisk set er dyre biler bedst at leje, og små biler egnet til at eje.
Læs mere her
Her er de farligste trafikanter
Det gælder om at køre en stor bue udenom de helt unge og de gamle trafikanter
Læs mere her
Ny Mercedes konkurrerer med Skoda
Mercedes E-klasse som stationcar er lækker, men prisen er skræmmende.
Læs mere her
lørdag den 17. april 2010
Luksus i stor stil: Den nye Audi A8 L
Den nye A8 er en koncentreret hightech-pakke, som understreger Audis førende teknik og dermed sloganet Vorsprung durch Technik. Og nu introducerer Audi topversionen af koncernens flagskib. A8 L W12 quattro med lang akselafstand og 12-cylindret motor sætter nye standarder for luksus, dynamik og effektivitet i bilproducenternes superliga. Audi A8 L lanceres med en 12-cylindret motor, men sidst på året vil den kunne fås med alle de motorer, der aktuelt fås til A8.
Med en længde på 5.267 mm er den nye Audi A8 L 130 mm længere end den almindelige A8. Akselafstanden er også vokset med 130 mm, så den nu er 3.122 mm. Bredden er uændret 1.949 mm, og højden er øget med 2 mm til 1.462 mm. Den nye topmodel fra Audi er både længere og bredere end de vigtigste konkurrenter med lang akselafstand.
A8 L har aluminiumskarrosseri efter Audi Space Frame-princippet (ASF), og den vejer derfor ca. 40 % mindre, end hvis karrosseriet var fremstillet af stål.
Highend-teknologierne til A8-modellerne omfatter ekstraudstyr som LED-forlygter (standard på A8 L W12 quattro), hvor alle lygtefunktioner fungerer med lysdioder.
Diskrete, visuelle detaljer adskiller A8 L W12 quattro fra de øvrige A8-modeller. Singleframe-kølergrillen med integreret gitterstruktur er udført i sort højglanslakering, og den har særlige, vandrette kromlameller. Desuden er den udstyret med nydesignede kromindlæg i luftindtagene og forkromede sidespejlkapper. Der er placeret W12-emblemer på singleframe-kølergrillen og bag på bilen. Udstødningssystemet omfatter to trapezformede afgangsrør, som er flot integreret i den bageste stødfanger.
Hele denne models ekstra længde kommer bagsædepassagererne til gode. Bagdørene er længere, så indstigningen er endnu mere komfortabel, og pladsforholdene ved bagsæderne kan kun beskrives som overdådige. Bagsædepassagerernes komfort kan endda optimeres endnu mere ved at bestille bilen med to separate, elektrisk indstillelige bagsæder. Sæderne kan opvarmes og ventileres, og de kan indstilles på mange forskellige måder. Det forreste passagersæde kan også flyttes frem betjent fra bagsædet , hvis der er brug for ekstra plads ved bagsædet.
Endnu en mulighed i Audi A8 med lang akselafstand er det indstillelige bagsæde. Passageren i sædet bag forsædepassageren kan blive masseret af ti små luftpuder, og vedkommende kan vælge mellem fire programmer med en fjernbetjening. Fødderne hviler på en eljusterbar støtte nederst ved det forreste passagersædes ryglæn. Varme, ventilation og luksushovedstøtte er også integreret i det indstillelige sæde. Et sammenklappeligt bord, ekstra træ- og læderdekor, køleboks og et rear seat entertainment-system med to 10,2"-skærme er blandt det udstyr, som kan gøre køreturen afslappet eller give mulighed for at arbejde koncentreret i den mobile lounge.
Også den håndværksmæssige kvalitet i A8 L er ganske enkelt førsteklasses fra den dæmpede ambientebelysning til de nøjagtigt monterede kontakter med præcis betjening.
W12 6.3 FSI-motoren har en ydelse på 500 hk (368 kW) og et drejningsmoment på 625 Nm ved 3.250 omdr./min. Det gør bilen i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 4,9 sek
Ved blandet kørsel kører den takket være Audis modulopbyggede effektivitetsplatform hele 8,3 km/l, hvilket er en forbedring på 12% i forhold til den foregående model.
Adaptive air suspension med reguleret støddæmpning er standardudstyr, og det er integreret i køredynamiksystemet Audi drive select. Med det system kan føreren vælge mellem fire forskellige opsætninger af motoren, den 8-trins tiptronic-gearkasse, servotronic-servostyringen, sportsdifferentialet (ekstraudstyr) og sikkerhedssystemet Audi pre sence basic.
A8 L W12 quattro har 19" aluminiumsfælge i 15-eget design, som kun fås til denne model.
A8 kan leveres med MMI Navigation plus (ekstraudstyr), som har en stor harddisk og betjenes fra det berøringsfølsomme betjeningspanel MMI touch. Føreren indlæser ganske enkelt en navigationsdestination eller et telefonnummer ved at skrive bogstaverne eller tallene på panelet med en finger. Takket være akustisk feedback kan det gøres uden at fjerne opmærksomheden fra vejen.
Navigationssystemet arbejder sammen med assistent- og sikkerhedssystemerne på en innovativ måde. Systemet registrerer vejens topografi på forhånd, og de data stilles til rådighed for styreenhederne til den automatiske gearkasse, forlygterne og adaptive cruise control med Stop & Go-funktion. Takket være disse forhåndsoplysninger kan disse systemer registrere komplekse scenarier og hjælpe føreren i god tid.
Natsynsassistenten identificerer personer på vejen foran bilen ved hjælp af et termisk kamera. Hvis systemet opfatter situationen som potentielt farlig, vises billedet af personen på vejen med rød farve, og desuden lyder et advarselssignal.
Sikkerhedssystemet Audi pre sense er også tæt forbundet med assistentsystemerne. Systemet tager automatisk forskellige sikkerhedsforanstaltninger for at minimere konsekvenserne, hvis bilen kører op i den forankørende bil.
På multimedieområdet kan Audi blandt andet tilbyde et avanceret Bang & Olufsen-soundsystem med en effekt på over 1.400 watt og 19 højttalere og et rear seat entertainment-system. Rear seat entertainment-systemet har et MMI-betjeningspanel på konsollen mellem bagsæderne, og det giver adgang til alle infotainment-funktionerne i den store luksussedan.
De nye onlineservices, som er udarbejdet i samarbejde med Google, anvender bilens telefon til at indsamle nyheder og aktuelle informationer om vejret eller interessante steder (POI) fra internettet.
Læs mere her
Med en længde på 5.267 mm er den nye Audi A8 L 130 mm længere end den almindelige A8. Akselafstanden er også vokset med 130 mm, så den nu er 3.122 mm. Bredden er uændret 1.949 mm, og højden er øget med 2 mm til 1.462 mm. Den nye topmodel fra Audi er både længere og bredere end de vigtigste konkurrenter med lang akselafstand.
A8 L har aluminiumskarrosseri efter Audi Space Frame-princippet (ASF), og den vejer derfor ca. 40 % mindre, end hvis karrosseriet var fremstillet af stål.
Highend-teknologierne til A8-modellerne omfatter ekstraudstyr som LED-forlygter (standard på A8 L W12 quattro), hvor alle lygtefunktioner fungerer med lysdioder.
Diskrete, visuelle detaljer adskiller A8 L W12 quattro fra de øvrige A8-modeller. Singleframe-kølergrillen med integreret gitterstruktur er udført i sort højglanslakering, og den har særlige, vandrette kromlameller. Desuden er den udstyret med nydesignede kromindlæg i luftindtagene og forkromede sidespejlkapper. Der er placeret W12-emblemer på singleframe-kølergrillen og bag på bilen. Udstødningssystemet omfatter to trapezformede afgangsrør, som er flot integreret i den bageste stødfanger.
Hele denne models ekstra længde kommer bagsædepassagererne til gode. Bagdørene er længere, så indstigningen er endnu mere komfortabel, og pladsforholdene ved bagsæderne kan kun beskrives som overdådige. Bagsædepassagerernes komfort kan endda optimeres endnu mere ved at bestille bilen med to separate, elektrisk indstillelige bagsæder. Sæderne kan opvarmes og ventileres, og de kan indstilles på mange forskellige måder. Det forreste passagersæde kan også flyttes frem betjent fra bagsædet , hvis der er brug for ekstra plads ved bagsædet.
Endnu en mulighed i Audi A8 med lang akselafstand er det indstillelige bagsæde. Passageren i sædet bag forsædepassageren kan blive masseret af ti små luftpuder, og vedkommende kan vælge mellem fire programmer med en fjernbetjening. Fødderne hviler på en eljusterbar støtte nederst ved det forreste passagersædes ryglæn. Varme, ventilation og luksushovedstøtte er også integreret i det indstillelige sæde. Et sammenklappeligt bord, ekstra træ- og læderdekor, køleboks og et rear seat entertainment-system med to 10,2"-skærme er blandt det udstyr, som kan gøre køreturen afslappet eller give mulighed for at arbejde koncentreret i den mobile lounge.
Også den håndværksmæssige kvalitet i A8 L er ganske enkelt førsteklasses fra den dæmpede ambientebelysning til de nøjagtigt monterede kontakter med præcis betjening.
W12 6.3 FSI-motoren har en ydelse på 500 hk (368 kW) og et drejningsmoment på 625 Nm ved 3.250 omdr./min. Det gør bilen i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 4,9 sek
Ved blandet kørsel kører den takket være Audis modulopbyggede effektivitetsplatform hele 8,3 km/l, hvilket er en forbedring på 12% i forhold til den foregående model.
Adaptive air suspension med reguleret støddæmpning er standardudstyr, og det er integreret i køredynamiksystemet Audi drive select. Med det system kan føreren vælge mellem fire forskellige opsætninger af motoren, den 8-trins tiptronic-gearkasse, servotronic-servostyringen, sportsdifferentialet (ekstraudstyr) og sikkerhedssystemet Audi pre sence basic.
A8 L W12 quattro har 19" aluminiumsfælge i 15-eget design, som kun fås til denne model.
A8 kan leveres med MMI Navigation plus (ekstraudstyr), som har en stor harddisk og betjenes fra det berøringsfølsomme betjeningspanel MMI touch. Føreren indlæser ganske enkelt en navigationsdestination eller et telefonnummer ved at skrive bogstaverne eller tallene på panelet med en finger. Takket være akustisk feedback kan det gøres uden at fjerne opmærksomheden fra vejen.
Navigationssystemet arbejder sammen med assistent- og sikkerhedssystemerne på en innovativ måde. Systemet registrerer vejens topografi på forhånd, og de data stilles til rådighed for styreenhederne til den automatiske gearkasse, forlygterne og adaptive cruise control med Stop & Go-funktion. Takket være disse forhåndsoplysninger kan disse systemer registrere komplekse scenarier og hjælpe føreren i god tid.
Natsynsassistenten identificerer personer på vejen foran bilen ved hjælp af et termisk kamera. Hvis systemet opfatter situationen som potentielt farlig, vises billedet af personen på vejen med rød farve, og desuden lyder et advarselssignal.
Sikkerhedssystemet Audi pre sense er også tæt forbundet med assistentsystemerne. Systemet tager automatisk forskellige sikkerhedsforanstaltninger for at minimere konsekvenserne, hvis bilen kører op i den forankørende bil.
På multimedieområdet kan Audi blandt andet tilbyde et avanceret Bang & Olufsen-soundsystem med en effekt på over 1.400 watt og 19 højttalere og et rear seat entertainment-system. Rear seat entertainment-systemet har et MMI-betjeningspanel på konsollen mellem bagsæderne, og det giver adgang til alle infotainment-funktionerne i den store luksussedan.
De nye onlineservices, som er udarbejdet i samarbejde med Google, anvender bilens telefon til at indsamle nyheder og aktuelle informationer om vejret eller interessante steder (POI) fra internettet.
Læs mere her
Korte nyheder om Toyota
Toyota tilbagekalder 600.000 varevogne
Få dage efter Toyota suspenderede salget af Lexus GX 460, vælger firmaet nu af tilbagekalde 600.000 varevogne i USAs koldeste stater.
Læs mere her
Få dage efter Toyota suspenderede salget af Lexus GX 460, vælger firmaet nu af tilbagekalde 600.000 varevogne i USAs koldeste stater.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Her kører sportsvognene galt
Toyota tilbagekalder 600.000 varevogne
Få dage efter Toyota suspenderede salget af Lexus GX 460, vælger firmaet nu af tilbagekalde 600.000 varevogne i USAs koldeste stater
Læs mere her
Renaults elbiler til salg nu
Renaults elbiler Fluence og Kangoo bliver sat til salg nu. De kan dog først leveres i 2011
Læs mere her
Mindre motorer i Formel 1
FIA overvejer at indføre små motorer på fire cylindre og 1,5 liter i motorsportens kongeklasse
Læs mere her
Audis lange flagskib - Lastet med Technik
Den nye Audi A8 lever om nogen bil i det tyske arsenal op til Audi-sloganet Vorsprung durch Technik og placerer sig i super-flydernes superliga.
Læs mere her
En renere blågrøn løve på fire hjul
Peugeot 407 SW Blue Lion er blevet lidt mere ren med et CO2-udslip på 129 gram/kilometer.
Læs mere her
På Danmarks-tour i årets brugte bil
Opel Astra fra 2005 blev for nylig kåret til Årets Brugtbil 2010 - men hvordan kører den?
Læs mere her
Mercedes´ mågevinge er landet
Hvis én sportsvogn har været ventet med større spænding end andre, er det Mercedes SLS.
Læs mere her
Audi A8 for de langbenede
Tyskerne er klar med en yderst luksuøs udgave af Audi A8 på Beijing Motor Show
Læs mere her
Overdådig italiensk bådluksus
Azimut er for de fleste lig med store yachter. Men Azimut 43S er den sporty lillebror.
Læs mere her
Her kører sportsvognene galt
En række videoer fra tilskuere viser, hvordan racerkørerne til Racing Festival kører galt eller er tæt på
Læs mere her
Få dage efter Toyota suspenderede salget af Lexus GX 460, vælger firmaet nu af tilbagekalde 600.000 varevogne i USAs koldeste stater
Læs mere her
Renaults elbiler til salg nu
Renaults elbiler Fluence og Kangoo bliver sat til salg nu. De kan dog først leveres i 2011
Læs mere her
Mindre motorer i Formel 1
FIA overvejer at indføre små motorer på fire cylindre og 1,5 liter i motorsportens kongeklasse
Læs mere her
Audis lange flagskib - Lastet med Technik
Den nye Audi A8 lever om nogen bil i det tyske arsenal op til Audi-sloganet Vorsprung durch Technik og placerer sig i super-flydernes superliga.
Læs mere her
En renere blågrøn løve på fire hjul
Peugeot 407 SW Blue Lion er blevet lidt mere ren med et CO2-udslip på 129 gram/kilometer.
Læs mere her
På Danmarks-tour i årets brugte bil
Opel Astra fra 2005 blev for nylig kåret til Årets Brugtbil 2010 - men hvordan kører den?
Læs mere her
Mercedes´ mågevinge er landet
Hvis én sportsvogn har været ventet med større spænding end andre, er det Mercedes SLS.
Læs mere her
Audi A8 for de langbenede
Tyskerne er klar med en yderst luksuøs udgave af Audi A8 på Beijing Motor Show
Læs mere her
Overdådig italiensk bådluksus
Azimut er for de fleste lig med store yachter. Men Azimut 43S er den sporty lillebror.
Læs mere her
Her kører sportsvognene galt
En række videoer fra tilskuere viser, hvordan racerkørerne til Racing Festival kører galt eller er tæt på
Læs mere her
fredag den 16. april 2010
HOTmilk rammer Danmark
Med shoppen HOTmilk.dk kommer den komplette, vovede og sexede HOTmilk lingeri kollektion til gravide og ammende kvinder nu også til Danmark.
Tøjmærket har taget verden med storm og undervejs skabt en del røre i hjemlandet New Zealand, hvor de med deres vovede og sensuelle fotos har vakt stor opsigt.
Bag HOTmilk.dk står Sif og Rasmus Neo.
De er vordende forældre for 3. gang, og har i fællesskab indgået en pagt om, at 3. gang også skal stå i lystens tegn.
Så det var en gave, da Rasmus opdagede HOTmilk på Internettet.
Efter at have bestilt det første sæt til Sif, blev det hurtigt til flere. Den eneste ulempe var, at varerne skulle bestilles hjem fra London, da der ikke var nogen forhandlere af hele HOTmilk kollektionen i Danmark. Det er der nu.
HOTmilk er den succesfulde opskrift på, hvordan man bevarer intensiteten og lysten i en meget foranderlig periode, hvor det er let at komme til at negligere egne og fælles behov. Mærket er eksklusivt men stadig prissrigtigt.
Foruden shoppingdelen kommer HOTmilk.dk også til at indeholde en sektion "Kun For Mænd", hvor der vil være masser af gode råd og vejledning for den vordende og nybagte far.
For at udveksle og videregive erfaringer, gode råd og nyheder har HOTmilk.dk også oprettet en blog. Her er alle velkomne til at bidrage.
Hotmilk.dk gik i luften 1. september. Siden starten er det fortrinsvis jyske kvinder og københavnske mænd, der er de hotteste.
Pressebilleder kan downloades her:
https://www.yousendit.com/download/bVlEeW53Mm1qY3FGa1E9PQ
Læs mere her
Tøjmærket har taget verden med storm og undervejs skabt en del røre i hjemlandet New Zealand, hvor de med deres vovede og sensuelle fotos har vakt stor opsigt.
Bag HOTmilk.dk står Sif og Rasmus Neo.
De er vordende forældre for 3. gang, og har i fællesskab indgået en pagt om, at 3. gang også skal stå i lystens tegn.
Så det var en gave, da Rasmus opdagede HOTmilk på Internettet.
Efter at have bestilt det første sæt til Sif, blev det hurtigt til flere. Den eneste ulempe var, at varerne skulle bestilles hjem fra London, da der ikke var nogen forhandlere af hele HOTmilk kollektionen i Danmark. Det er der nu.
HOTmilk er den succesfulde opskrift på, hvordan man bevarer intensiteten og lysten i en meget foranderlig periode, hvor det er let at komme til at negligere egne og fælles behov. Mærket er eksklusivt men stadig prissrigtigt.
Foruden shoppingdelen kommer HOTmilk.dk også til at indeholde en sektion "Kun For Mænd", hvor der vil være masser af gode råd og vejledning for den vordende og nybagte far.
For at udveksle og videregive erfaringer, gode råd og nyheder har HOTmilk.dk også oprettet en blog. Her er alle velkomne til at bidrage.
Hotmilk.dk gik i luften 1. september. Siden starten er det fortrinsvis jyske kvinder og københavnske mænd, der er de hotteste.
Pressebilleder kan downloades her:
https://www.yousendit.com/download/bVlEeW53Mm1qY3FGa1E9PQ
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Toyota dropper luksusbil på verdensplan
Analyse afliver myte om dyre MPVer
Det behøver ikke at være dyrt for børnefamilien at få bilen med den nødvendige plads.
Læs mere her
Designer: Ellert var sikkerhedsmæssigt selvmord
Bildesigneren Michael Witus Schierup kigger nærmere på fire spektakulære danske biler.
Læs mere her
Blinkende tavler redder rådyr
Forsøg med interaktive færdselstavler, som blinker, når der er levende dyr ved vejen, tegner til at blive en tordnende succes
Læs mere her
Raketbil fanget på video
Bilen der får en Bugatti Veyron til at ligne en skildpadde er netop fanget i en test på engelske veje
Læs mere her
Skoda Octavia får mikromotor
Tjekkisk-tyske Skoda følger tendensen med downsizing og er nu klar med en lille 1,2 liters benzinmotor med turbo til mellemklassebilen Skoda Octavia, som med den nye lille maskine kan fås fra 199.000 kr. i hatchback-udgaven.
Læs mere her
Supersportsvogne i alvorlig klemme
Samarbejde om småbiler kan blive redningen, når USA strammer miljøkravene fra årgang 2016.
Læs mere her
Lækkert understel
Nissan Qashqai har taget et lille skridt på sikre ben
Læs mere her
Toyota udvider stoppet for salg af luksus-Lexus
Lexus GX 460 har angiveligt alvorlige sikkerhedsmangler.
Læs mere her
Toyota dropper luksusbil på verdensplan
Toyota har set sig nødsaget til at suspendere salget af Lexus GX 460, et terrængående køretøj, da bilen angiveligt har alvorlige sikkerhedsmangler
Læs mere her
Det behøver ikke at være dyrt for børnefamilien at få bilen med den nødvendige plads.
Læs mere her
Designer: Ellert var sikkerhedsmæssigt selvmord
Bildesigneren Michael Witus Schierup kigger nærmere på fire spektakulære danske biler.
Læs mere her
Blinkende tavler redder rådyr
Forsøg med interaktive færdselstavler, som blinker, når der er levende dyr ved vejen, tegner til at blive en tordnende succes
Læs mere her
Raketbil fanget på video
Bilen der får en Bugatti Veyron til at ligne en skildpadde er netop fanget i en test på engelske veje
Læs mere her
Skoda Octavia får mikromotor
Tjekkisk-tyske Skoda følger tendensen med downsizing og er nu klar med en lille 1,2 liters benzinmotor med turbo til mellemklassebilen Skoda Octavia, som med den nye lille maskine kan fås fra 199.000 kr. i hatchback-udgaven.
Læs mere her
Supersportsvogne i alvorlig klemme
Samarbejde om småbiler kan blive redningen, når USA strammer miljøkravene fra årgang 2016.
Læs mere her
Lækkert understel
Nissan Qashqai har taget et lille skridt på sikre ben
Læs mere her
Toyota udvider stoppet for salg af luksus-Lexus
Lexus GX 460 har angiveligt alvorlige sikkerhedsmangler.
Læs mere her
Toyota dropper luksusbil på verdensplan
Toyota har set sig nødsaget til at suspendere salget af Lexus GX 460, et terrængående køretøj, da bilen angiveligt har alvorlige sikkerhedsmangler
Læs mere her
torsdag den 15. april 2010
Korte nyheder om Opel
Sólrun får konebil
Statsminsiterparret har netop købt en ny Opel Astra, men kun Sólrun må køre i den for PET
Læs mere her
Statsminsiterparret har netop købt en ny Opel Astra, men kun Sólrun må køre i den for PET
Læs mere her
Fynsk motorkører får ny chance i Le Mans
Den fynske motorkører Michael Outzen får nu igen chancen for at køre en afdeling i Le Mans–series.
Den 26–årige DTC–specialist fra Ringe er blevet inviteret af James Watt Automotive
til at køre i en Aston Martin V8 Vantage, når en række af Europas bedste GT2–kørere slipper hestekræfterne løs ved den sidste afdeling af touren på Silverstone–banen ved Oxford i England i weekenden den 13. og 14. september.
– Det er naturligvis en vild drøm, der går i opfyldelse, og min ambition er at slutte i Top3. Vi har et stærkt hold, og raceren er både blevet hurtigere og bedre. Så hvis vi undgår defekt er en topplacering absolut ikke urealistisk. Under alle omstændigheder er det en vigtig erfaring, jeg kan tage med mig, når jeg forhåbentlig får et sæde i 24–timers Le Mans næste år, siger den 26–årige Michael Outzen.
Defekt kostede premiere
Tidligere på året stillede Michael Outzen også op i en Aston Martin i Le Mans–series i Barcelona. Men motoren røg under warm–up, og Outzen fik aldrig lejlighed til at vise sine evner i selve løbet. Under træningen kørte han dog lige op med teamets førstekører, Allan van der Merve, med hastigheder på op til 270 km/t på langsiderne.
– I betragtning af, at det var første gang, at jeg sad i en GT2–bil, gik det fantastisk godt, så godt at Aston Martin nu har valgt at tage mig med til England. Det er naturligvis en fantastisk chance for at vise, hvad jeg kan i et internationalt felt. Med al respekt for den nationale serie, så er det svært at skaffe sponsorer og få opmærksomhed, når man kun er kendt i Danmark – også selvom jeg siger, at jeg kører hurtigere end Jan Magnusson. Derfor er det afgørende for mine muligheder i 24–timers Le Mans at gøre et godt indtryk på Silverstone, så jeg kan få et fornuftigt sæde næste år, siger Michael Outzen.
Toppen i Danmark
Michael Outzen kører til daglig i eliteklassen på dansk grund, DTC, Danish Touringcar Championship for Perfection Racing/Chevrolet Motorsport Danmark mod erfarne kørere som Jason Watt og Jan Magnussen. Michael Outzen ligger i øjeblikket på 2.pladsen i den samlede stilling, kun ni point efter Jan Magnusson.
Læs mere her
Den 26–årige DTC–specialist fra Ringe er blevet inviteret af James Watt Automotive
til at køre i en Aston Martin V8 Vantage, når en række af Europas bedste GT2–kørere slipper hestekræfterne løs ved den sidste afdeling af touren på Silverstone–banen ved Oxford i England i weekenden den 13. og 14. september.
– Det er naturligvis en vild drøm, der går i opfyldelse, og min ambition er at slutte i Top3. Vi har et stærkt hold, og raceren er både blevet hurtigere og bedre. Så hvis vi undgår defekt er en topplacering absolut ikke urealistisk. Under alle omstændigheder er det en vigtig erfaring, jeg kan tage med mig, når jeg forhåbentlig får et sæde i 24–timers Le Mans næste år, siger den 26–årige Michael Outzen.
Defekt kostede premiere
Tidligere på året stillede Michael Outzen også op i en Aston Martin i Le Mans–series i Barcelona. Men motoren røg under warm–up, og Outzen fik aldrig lejlighed til at vise sine evner i selve løbet. Under træningen kørte han dog lige op med teamets førstekører, Allan van der Merve, med hastigheder på op til 270 km/t på langsiderne.
– I betragtning af, at det var første gang, at jeg sad i en GT2–bil, gik det fantastisk godt, så godt at Aston Martin nu har valgt at tage mig med til England. Det er naturligvis en fantastisk chance for at vise, hvad jeg kan i et internationalt felt. Med al respekt for den nationale serie, så er det svært at skaffe sponsorer og få opmærksomhed, når man kun er kendt i Danmark – også selvom jeg siger, at jeg kører hurtigere end Jan Magnusson. Derfor er det afgørende for mine muligheder i 24–timers Le Mans at gøre et godt indtryk på Silverstone, så jeg kan få et fornuftigt sæde næste år, siger Michael Outzen.
Toppen i Danmark
Michael Outzen kører til daglig i eliteklassen på dansk grund, DTC, Danish Touringcar Championship for Perfection Racing/Chevrolet Motorsport Danmark mod erfarne kørere som Jason Watt og Jan Magnussen. Michael Outzen ligger i øjeblikket på 2.pladsen i den samlede stilling, kun ni point efter Jan Magnusson.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Toyota stopper salget af luksusbil
Længere på literen med tuning
Økotuning giver ikke flere kræfter, men giver dig flere kilometer på literen
Læs mere her
FDM: Europark bruger inkasso som våben
Parkeringsselskabet truer klageberettigede kunder, mener bilisternes forening.
Læs mere her
Le Mans for børnefamilier
Ikke mindst i disse konfirmationstider begynder man i mange familier at tænke i usædvanlige konfirmationsgaver måske en tur til det legendariske 24 timers løb på Le Mans, som er en oplagt weekendtur for far og søn, der vil opleve farten og atmosfæren fra første parket og i trygge rammer.
Læs mere her
- Bugatti Veyron er noget lort
Ron Dennis fra McLaren har ikke meget til overs for verdens hurtigste og i manges øjne verdens bedste bil
Læs mere her
Nye problemer for Toyota
Forbruger-magasin advarer imod at købe denne bil: Den kan vælte!
Læs mere her
Billigmærke slår dyre i tilfredshedstest
Skoda er det bedste bilmærke ifølge britisk undersøgelse blandt 23.000 bilkøbere.
Læs mere her
Få hjælp til din gamle BMW
Det tyske motorcykel- og bilmærke åbner sit klassikerværksted for kunder fra hele verden.
Læs mere her
Første svanemærkede bildæk klar
Nu skal bilernes fodtøj også være grønt. Men et miljørigtigt bildæk rummer flere fordele ud over at være skånsomt for miljøet. Det er godt for pengepungen.
Læs mere her
Ferraris nye fartmaskine
458 Italia er med 570 hestekræfter og en nul til 100 km/t-tid på 3,4 sekund en ren fartmaskine, der hører til i kategorien superbiler. Børsen har været i Italien og teste vilddyret
Læs mere her
Toyota stopper salget af luksusbil
Toyota suspenderer nu salget af en luksusbil i USA efter kritisk omtale.
Læs mere her
Økotuning giver ikke flere kræfter, men giver dig flere kilometer på literen
Læs mere her
FDM: Europark bruger inkasso som våben
Parkeringsselskabet truer klageberettigede kunder, mener bilisternes forening.
Læs mere her
Le Mans for børnefamilier
Ikke mindst i disse konfirmationstider begynder man i mange familier at tænke i usædvanlige konfirmationsgaver måske en tur til det legendariske 24 timers løb på Le Mans, som er en oplagt weekendtur for far og søn, der vil opleve farten og atmosfæren fra første parket og i trygge rammer.
Læs mere her
- Bugatti Veyron er noget lort
Ron Dennis fra McLaren har ikke meget til overs for verdens hurtigste og i manges øjne verdens bedste bil
Læs mere her
Nye problemer for Toyota
Forbruger-magasin advarer imod at købe denne bil: Den kan vælte!
Læs mere her
Billigmærke slår dyre i tilfredshedstest
Skoda er det bedste bilmærke ifølge britisk undersøgelse blandt 23.000 bilkøbere.
Læs mere her
Få hjælp til din gamle BMW
Det tyske motorcykel- og bilmærke åbner sit klassikerværksted for kunder fra hele verden.
Læs mere her
Første svanemærkede bildæk klar
Nu skal bilernes fodtøj også være grønt. Men et miljørigtigt bildæk rummer flere fordele ud over at være skånsomt for miljøet. Det er godt for pengepungen.
Læs mere her
Ferraris nye fartmaskine
458 Italia er med 570 hestekræfter og en nul til 100 km/t-tid på 3,4 sekund en ren fartmaskine, der hører til i kategorien superbiler. Børsen har været i Italien og teste vilddyret
Læs mere her
Toyota stopper salget af luksusbil
Toyota suspenderer nu salget af en luksusbil i USA efter kritisk omtale.
Læs mere her
onsdag den 14. april 2010
Dagens nyheder - Læs bla. om BMW dumper prisen på biludlejning
Bugatti Veyron på TV
Bugatti Veyron, Mercedes SLS og Ferrari 599 fra weekendens ræs på Carlsberg - se dem her
Læs mere her
Livsfarlig slinger med campingvognen
Mange danskere har ikke rutine i at køre med campingvogn - og kommer galt af sted
Læs mere her
Audi giver TT-modellen et facelift
Blandt fornyelserne er en to liters benzinmotor med 211 hk og et lidt mere markant ydre.
Læs mere her
BMW er verdensmester i luksus
Efter en stærk start på 2010 er BMW det mest solgte luksusmærke i verden
Læs mere her
Årtiets hurtigste aflivning af en campingvogn?
Hvordan får man en fastsiddende campingvogn fri igen? Ihvertfald ikke sådan her. Se video
Læs mere her
Skræddersy din Ferrrari
Nu kan de heldige ejere af den nye Ferrari 599 GTO selv skræddersy den på Ferraris hjemmeside
Læs mere her
BMW dumper prisen på biludlejning
Lej en lille rap bil for 350 kroner per dag, lyder det fra BMW og Sixt.
Læs mere her
Dumping-priser på biludlejning
BMW og Mini kaster sig nu ind på markedet for biludlejning med priser, der ligger på omkring det halve af de etablerede selskabers tilbud. Ny priskrig under opsejling.
Læs mere her
BMW dumper prisen på biludlejning
Danskerne står overfor markant billigere priser på biludlejning.
Læs mere her
Bugatti Veyron, Mercedes SLS og Ferrari 599 fra weekendens ræs på Carlsberg - se dem her
Læs mere her
Livsfarlig slinger med campingvognen
Mange danskere har ikke rutine i at køre med campingvogn - og kommer galt af sted
Læs mere her
Audi giver TT-modellen et facelift
Blandt fornyelserne er en to liters benzinmotor med 211 hk og et lidt mere markant ydre.
Læs mere her
BMW er verdensmester i luksus
Efter en stærk start på 2010 er BMW det mest solgte luksusmærke i verden
Læs mere her
Årtiets hurtigste aflivning af en campingvogn?
Hvordan får man en fastsiddende campingvogn fri igen? Ihvertfald ikke sådan her. Se video
Læs mere her
Skræddersy din Ferrrari
Nu kan de heldige ejere af den nye Ferrari 599 GTO selv skræddersy den på Ferraris hjemmeside
Læs mere her
BMW dumper prisen på biludlejning
Lej en lille rap bil for 350 kroner per dag, lyder det fra BMW og Sixt.
Læs mere her
Dumping-priser på biludlejning
BMW og Mini kaster sig nu ind på markedet for biludlejning med priser, der ligger på omkring det halve af de etablerede selskabers tilbud. Ny priskrig under opsejling.
Læs mere her
BMW dumper prisen på biludlejning
Danskerne står overfor markant billigere priser på biludlejning.
Læs mere her
Korte nyheder om Opel
Power-Opel kan hamle op med BMW
Har Opel virkelig bygget en bil så god som BMW's M3 men til halv pris? Se testen her
Læs mere her
Har Opel virkelig bygget en bil så god som BMW's M3 men til halv pris? Se testen her
Læs mere her
tirsdag den 13. april 2010
Korte nyheder om Toyota
Forbrugerblad: Køb aldrig Toyota Lexus ? den vælter
Efter test af 95 forskellige SUV?er, hvor Toyota Lexus GX460 endte som den dårligste, opfordrer den amerikanske pendant til forbrugerbladet Tænk nu til at holde sig langt fra bilen.
Læs mere her
Efter test af 95 forskellige SUV?er, hvor Toyota Lexus GX460 endte som den dårligste, opfordrer den amerikanske pendant til forbrugerbladet Tænk nu til at holde sig langt fra bilen.
Læs mere her
Dagens nyheder - Læs bla. om Racing på Carlsberg
Tun din Focus RS
Nu er det muligt at tune din Focus RS op til RS500 niveau
Læs mere her
Den hurtigste Ferrari nogensinde
599 GTO er bygget med udgangspunkt i en baneracer, og kræfter har den til overflod.
Læs mere her
Er du super-multitasker?
2,5 pct. af os kan køre bil og snakke i telefon synkront uden, at det går ud over sikkerheden.
Læs mere her
Opel Insignia OPC rammer muren på Carlsberg
- Bremsepedalen røg i bund, og så var jeg klar over, at den var gal, siger racerkører Anders Lysen om uheldet
Læs mere her
Sportsvogn til 1,7 mio. kr.
Blærerøven og racerkøreren har kigget nærmere på den nyeste Lotus Evora. Topfarten er 261 km/t. Se med her.
Læs mere her
35.000 besøgte Carlsberg i weekenden
Biler og Racing på Carlsberg ræsede 2.008.500 millioner ind til Dansk Røde Kors
Læs mere her
Bedre udstyr på Suzuki
Tre af Suzukis får mere udstyr til samme pris
Læs mere her
Volvo V70 får det grønne stempel
Tyske ADAC giver i en øko-test for første gang en dieselmodel fem stjerner.
Læs mere her
Rå Power på formel 1-banen
Det er sjældent, at biljournalister sætter til rette i en fuldblods racerbil. Og slet ikke på en Formel 1-bane. Ikke desto mindre har Tours Flemming Haslund klemt sig ned i en eks-fabriksracer fra BMW. En dieselraket, som blev skudt af på legendariske Nürburgring.
Læs mere her
Racing på Carlsberg
Biler og Racing foregår på det historiske Carlsberg-område
Læs mere her
Nu er det muligt at tune din Focus RS op til RS500 niveau
Læs mere her
Den hurtigste Ferrari nogensinde
599 GTO er bygget med udgangspunkt i en baneracer, og kræfter har den til overflod.
Læs mere her
Er du super-multitasker?
2,5 pct. af os kan køre bil og snakke i telefon synkront uden, at det går ud over sikkerheden.
Læs mere her
Opel Insignia OPC rammer muren på Carlsberg
- Bremsepedalen røg i bund, og så var jeg klar over, at den var gal, siger racerkører Anders Lysen om uheldet
Læs mere her
Sportsvogn til 1,7 mio. kr.
Blærerøven og racerkøreren har kigget nærmere på den nyeste Lotus Evora. Topfarten er 261 km/t. Se med her.
Læs mere her
35.000 besøgte Carlsberg i weekenden
Biler og Racing på Carlsberg ræsede 2.008.500 millioner ind til Dansk Røde Kors
Læs mere her
Bedre udstyr på Suzuki
Tre af Suzukis får mere udstyr til samme pris
Læs mere her
Volvo V70 får det grønne stempel
Tyske ADAC giver i en øko-test for første gang en dieselmodel fem stjerner.
Læs mere her
Rå Power på formel 1-banen
Det er sjældent, at biljournalister sætter til rette i en fuldblods racerbil. Og slet ikke på en Formel 1-bane. Ikke desto mindre har Tours Flemming Haslund klemt sig ned i en eks-fabriksracer fra BMW. En dieselraket, som blev skudt af på legendariske Nürburgring.
Læs mere her
Racing på Carlsberg
Biler og Racing foregår på det historiske Carlsberg-område
Læs mere her
Korte nyheder om Toyota
Giganttab til Toyota
Ifølge de seneste opgørelser kommer speeder-krisen til at koste Toyota over 20 milliarder kroner
Læs mere her
Ifølge de seneste opgørelser kommer speeder-krisen til at koste Toyota over 20 milliarder kroner
Læs mere her
mandag den 12. april 2010
Privatleasing svær at slå
Det kræver store rabatter at opveje fordelen ved privatleasing, viser stor analyse fra Bilpriser.dk Store rabatter skal på bordet, hvis man skal købe en bil i stedet for at privatlease den. Kun fem af de 25 aktuelt mest populære personbiler i fem udvalgte segmenter kan det betale sig at købe, hvis man ser det over en periode på tre år med et km-forbrug på 20.000 km om året. De øvrige 20 kan det bedst betale sig at privatlease. Det viser en stor analyse fra Bilpriser.dk og Berlingske Tidende.
Mest sparer man på at lease den spritny BMW 520d til 699.000 kr. I stedet for at betale 411.555 kr. over tre år og 60.000 km, kan man slippe med 291.500 kr. ved at privatlease den. Det skyldes især, at man slipper for det mærkbare værditab på 288.000 kr. ved køb. Hvis man vil købe, skal man have 94.375 kr. i rabat for at opveje leasingfordelen. Resten af forskellen på de 120.055 kr. spares på finansieringen.
Når man får rabat, skal man jo ikke låne så meget, bemærker chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.
En Ford S-Max 2.0 TDCI Trend til en listepris på 461.902 kr. kan man spare 58.154 kr. på at lease, og den kræver det en rabat på 42.700 kr. på, før udgiften over tre år og 60.000 km er nede på niveauet for privatleasing.
Også Ford Focus 1.6 TDCI stationcar til 284.500 kr. er der store penge at spare på ved leasing, nemlig 56.061 kr. Her skal rabatten være ca. 41.500 kr. En Toyota Avensis 1.8 T2 stationcar til 367.193 kr. kan man spare 49.411 kr. på at lease, og her skal rabatten være cirka 38.800 kr. for at få ligevægt mellem køb og leasing, viser analysen fra Bilpriser.dk.
De biler, det ikke kan betale sig at lease, er Ford Fiesta 1.4 TDCI Trend til 171.902 kr., Opel Corsa 1.3 CDTI 110 til 163.550 kr., VW Golf 1.6 TDI BlueMotion til 297.998 kr., VW Passat 1.6 TDI BMT til 365.000 kr. og VW Touran 2.0 TDI Freestyle til 420.498 kr. Passat en er endda efter analysens udarbejdelse blevet et endnu bedre køb, da VW netop har sat priserne på Passat ned med 30.000 kr. Det vil dog muligvis også betyde, at leasingtilbuddene bliver bedre.
De krævede rabatter kan være svære helt at opnå, men hold øje med tilbud på demo-biler. Man skal dog huske, der er kortere garanti på dem , lyder rådet fra Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.
Og vi vil ikke fortælle folk, om de skal lease eller købe. Det må folk selv afgøre. Der er andre forhold der også kan spille ind, som ønsker om ekstraudstyr, anderledes kørselsbehov eller ønske om anden model end den i leasingprogrammet. Men her er i hvert fald en analyse, man kan tage udgangspunkt i, når man får en snak med sin bilforhandler , slutter han.
Læs mere her
Mest sparer man på at lease den spritny BMW 520d til 699.000 kr. I stedet for at betale 411.555 kr. over tre år og 60.000 km, kan man slippe med 291.500 kr. ved at privatlease den. Det skyldes især, at man slipper for det mærkbare værditab på 288.000 kr. ved køb. Hvis man vil købe, skal man have 94.375 kr. i rabat for at opveje leasingfordelen. Resten af forskellen på de 120.055 kr. spares på finansieringen.
Når man får rabat, skal man jo ikke låne så meget, bemærker chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.
En Ford S-Max 2.0 TDCI Trend til en listepris på 461.902 kr. kan man spare 58.154 kr. på at lease, og den kræver det en rabat på 42.700 kr. på, før udgiften over tre år og 60.000 km er nede på niveauet for privatleasing.
Også Ford Focus 1.6 TDCI stationcar til 284.500 kr. er der store penge at spare på ved leasing, nemlig 56.061 kr. Her skal rabatten være ca. 41.500 kr. En Toyota Avensis 1.8 T2 stationcar til 367.193 kr. kan man spare 49.411 kr. på at lease, og her skal rabatten være cirka 38.800 kr. for at få ligevægt mellem køb og leasing, viser analysen fra Bilpriser.dk.
De biler, det ikke kan betale sig at lease, er Ford Fiesta 1.4 TDCI Trend til 171.902 kr., Opel Corsa 1.3 CDTI 110 til 163.550 kr., VW Golf 1.6 TDI BlueMotion til 297.998 kr., VW Passat 1.6 TDI BMT til 365.000 kr. og VW Touran 2.0 TDI Freestyle til 420.498 kr. Passat en er endda efter analysens udarbejdelse blevet et endnu bedre køb, da VW netop har sat priserne på Passat ned med 30.000 kr. Det vil dog muligvis også betyde, at leasingtilbuddene bliver bedre.
De krævede rabatter kan være svære helt at opnå, men hold øje med tilbud på demo-biler. Man skal dog huske, der er kortere garanti på dem , lyder rådet fra Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.
Og vi vil ikke fortælle folk, om de skal lease eller købe. Det må folk selv afgøre. Der er andre forhold der også kan spille ind, som ønsker om ekstraudstyr, anderledes kørselsbehov eller ønske om anden model end den i leasingprogrammet. Men her er i hvert fald en analyse, man kan tage udgangspunkt i, når man får en snak med sin bilforhandler , slutter han.
Læs mere her
Abonner på:
Opslag (Atom)