torsdag den 31. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Snart tid til sommersko til bilen

Flere sorte nummerplader fra fredag
Antallet af sorte nummerplader på vejene forventes at blive fordoblet efter den 1. april.
Læs mere her

Snart tid til sommersko til bilen
April er synonym med forår i luften. Det betyder, at vinterdækkene på bilen skal skiftes ud.
Læs mere her

Nu skal sommerdækkene snart på

April er synonym med forår i luften. Det betyder også, at vinterdækkene på bilen skal skiftes ud med sommerdæk. Men er der planlagt en tur til udlandet i den kommende måned, skal man være opmærksom på, at der stadig kan gælde særlige regler for brug af vinterdæk lidt endnu.

Som udgangspunkt er april et godt tidspunkt at gå fra vinterdæk til sommerdæk. Risikoen for sne- eller isglatte veje falder, og vejene bliver igen egnede til sommerdækkene. Men for at være på den sikre side anbefaler FDM, at man venter til et godt stykke inde i april.

Jo længere vi kommer ind i april, jo sikrere er det at skifte. I år ligger påsken forholdsvist sent og den miniferie er for mange bilister et godt tidspunkt til at gøre bilen klar til foråret og blandt andet skifte til sommerdæk , siger Jørgen Jørgensen afdelingsleder i FDMs tekniske rådgivning.

Men inden sommerdækkene sættes på, bør man overveje, om bilen skal bruges i udlandet fx i forbindelse med en sen skiferie. For her kan der stadig være regler om, at der skal være vinterdæk på, hvis det er vinterføre.

Der er flere lande i Europa, der har regler om, at man skal have vinterdæk på, hvis der er vinterføre. Så planlægger man fx en tur til Tyskland, så skal man overveje risikoen for, at det kan blive vintervejr, før man begiver sig af sted på sommerdæk , siger Jørgen Jørgensen.

Læs mere om skift til sommerdæk og se den nye sommerdæktest fdm.dk/daektest samt forårsklargøring af bilen fdm.dk/bilpleje/foraarsklar


Læs mere om regler for kørsel i udlandet fdm.dk/koer-selv-ferie

Hvis du skifter selv
Tjek dæk for søm og sten.
Mål også mønsterdybden på alle fire dæk. FDM anbefaler, at slidbanen er mindst 3 mm.
Byt om på dækkene, så for- og bagdæk i hver side skifter plads. Det forlænger levetiden af dækkene.
Brug momentnøgle, så boltene spændes med det rigtige moment.
Husk at efterspænde boltene efter cirka 100 km.
Rengør dine vinterdæk inden du stiller dem væk for sommeren.
Opbevar vinterdækkende tørt og køligt.

Billedtekst: FDM anbefaler, at man venter med at sætte sommerdækken på til et godt stykke inde i april.

Læs mere her

onsdag den 30. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Ingen vil tanke tysk biobenzin

Hæder til skarp Cadillac
Cadillac CTS AWD Coupe er valgt til årets bil i kategorien sportsvogn/coupe/convertible.
Læs mere her

Ingen vil tanke tysk biobenzin
Tyske bilister og nu det tyske indenrigsministerium afviser den nye E10-benzin.
Læs mere her

Lexus Roadshow i Århus

Lydløs, elegant, agil og enestående. Det er den nye Lexus CT 200h!

Den første hybridmodel i kompaktklassen og til dato mest brændstoføkonomiske model introduceres af det prisbelønnede japanske luksusmærke Lexus ved en åbent hus event hos Porsche Center Jylland i Århus lørdag den 9. april kl. 11-16.

Lexus Hybrid Drive er den innovative drivkraft i Lexus' nyeste model Lexus CT 200h, der er mærkets første 5-dørs bil i den kompakte klasse og samtidig den første model i segmentet, der tilbyder hybridteknologi. Lexus CT 200h skal imødekomme den voksende kundegruppe, der forventer høj kvalitet og lavere forbrug, men ikke ønsker at gå på kompromis med hverken standard eller køreoplevelse. Hybridsystemet i Lexus CT 200h kombinerer en 1,8-liters benzinmotor med en elmotor. Tænk på det som en mindre fire-cylindret motor med samme præstationer som en stor 2,0-liters motor. Takket været elmotorens bidrag er Lexus CT 200h - afhængig af model - i stand til at holde et emissions-udslip på kun 89 g/km og et gennemsnitligt brændstofforbrug, der matcher på hele 26,3 km/l, hvilket gør modellen til klassens mest brændstoføkonomiske bil.

Lexus CT 200h blev vist første gang på den internationale biludstilling i Geneve i 2010 med efterfølgende Danmarkspremiere hos Lexus Copenhagen i starten af marts. Som en del af MLA-Gruppen har Porsche Center Jylland en enestående mulighed for at præsentere Lexus Roadshow, der foruden Lexus CT 200h vil blive flankeret af resten af modelprogrammet Lexus IS, Lexus GS, Lexus LS og Lexus RX.

Slutteligt er det værd at bemærke de attraktive privatleasingpriser på Lexus CT 200h. Baseret på en 36 måneders periode med 45.000 km inklusive serviceaftale, men eksklusive dæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift, vil en Lexus CT 200h koste 3.995 kroner per måned i leasingydelse og have en førstegangsydelse på 25.000 kroner.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, økonomi, Århus, Jylland, benzin, Porsche, teknologi, Lexus, brændstof,

tirsdag den 29. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om VW hjemkalder 71.000 Jetta-biler i USA

Billige dæk kan koste dyrt
Det er blevet tid til at skifte dæk på bilen - men kan du stole på din dækforhandler?
Læs mere her

Vejdirektoratet standser forsøg med vejpigge
Forsøget lukkes, efter at flere bilister fik flænsede dæk i korrekt køreretning.
Læs mere her

Vejdirektoratet slukker for vejpigge
Forsøget lukkes, efter at flere bilister fik flænsede dæk i korrekt køreretning.
Læs mere her

Kontant: Forhandlere lyver om farlige dæk
Forhandlere fortæller ikke, at billige dæk bremser dårligt og kan eksplodere.
Læs mere her

VW hjemkalder 71.000 Jetta-biler i USA
Kortslutning i det elektriske system i VW Jetta kan få motoren til at gå i stå. 71.000 biler er hjemkaldt.
Læs mere her

Gør motorcyklen klar til sæsonen

Vinterens greb i Danmark er ved at fortage sig, og mange motorcyklister tripper for at komme ud på vejene. Falck giver her et par gode råd til at gøre motorcyklen forårsklar.

Motorcyklister i tusindvis fra hele landet gør i disse dage klar til at indtage Nørrebrogade i København og brølende sætte kursen mod Bakken torsdag den 31. marts en dag der for mange er lig med starten på motorcykelsæsonen i Danmark.

Men før kromen kan skinne, og hestekræfterne slippes løs, skal motorcyklen igennem det store forårstjek. Falck giver her en række gode råd, der kan gøre livet som motorcyklist lettere og sikrere i sæsonen 2011:

Forårstjekket handler i høj grad om sikkerhed. Der skal ikke ret meget til, før det går galt, når man kører på to hjul og en del uheld kan undgås ved at holde motorcyklen ordentligt ved lige , siger Tinna Østergaard, der er formand for Falcks motorcykelforening.

Hun peger på følgende punkter, der er vigtige at få kigget igennem:

Motorolieskift
Af med bundproppen og lad olien løbe fra. Ny olie på. Lad motoren køre et par minutter og fyld efter, hvis det er nødvendigt

Bremsetjek
Der bør altid være minimum tre millimeter belægning på bremseklodserne.
Er de mindre, skal de skiftes. Tjek også bremsevæskestanden og få den skiftet, hvis den er mere end to år gammel. Arbejde med bremser bør generelt overlades til professionelle.

Kølevæsketjek
Væskestanden skal være i orden og kølevæsken være sikret til mellem 25 og 30 graders frost også selv om du kun kører i godt vejr.

Kig efter lækager
Kontrollér at pakninger er tætte, og at det ikke drypper fra motorcyklen.
Vær især opmærksom på gaffelben hvis de er fedtede kan pakninger dér været utætte.

Kabelsmøring
Motorcykler kan have glæde af at få smurt kabler til gassen, koblingen og bremserne. Ældre motorcykler skal også have smurt kabler til tromlebremserne bagtil. Smøremiddel kan købes hos motorcykelforhandlere.

Tjek af lejer
Giv hjulene et vrid for at teste for slør i hjullejerne og skift dem om nødvendigt. Kronrørslejerne skal også være i top, da et ødelagt leje kan forringe styringen. Få en professionel til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl.

Dæktjek
Der findes ikke som ved biler en fast dækmønster, som motorcykler skal køre med, da dæktyperne varierer fra sportsdæk til offroad. Dækkene skal skiftes, når dækmønstret er mindre end en millimeter.

Lys- og eltjek
Tjek blink, forlys og baglys og efterfyld batteriet med demineraliseret vand eller batterisyre.

Kædetjek
En slidt kæde kan udgøre et alvorligt sikkerhedsproblem, der kan ødelægge både motorblok og sende køreren alvorligt på afveje. Skal tjekkes for slør og slid og eventuelt udskiftes. Rens og smør kæden jævnligt, så er den også nemmere at tjekke.

Husk vask og lakforsegling
Slut af med at vaske motorcyklen, reparér eventuelle stenslag og småskrammer med en lakstift om nødvendigt. Og slut gerne af med en god omgang lakforsegling.

Tjek instruktionsbogen
Motorcykler er forskellige, så for at være helt sikker på, at du har kigget den efter alle de steder, den har brug for, er det en god idé at tjekke instruktionsbogens gode råd.

Vedhæftede billede kan frit afbenyttes forslag til billedtekst.
Torsdag den 31. marts sætter tusinder af motorcyklister kursen mod Bakken, hvilket markerer åbningen af motorcykelsæsonen. Falck giver derfor en række gode råd til at få motorcyklen forårsklar. (Foto: Bakken)

For yderligere information kontakt Falcks kommunikationsafdeling på 70 22 03 07.

Læs mere her

tags: København, Bakken, Danmark, 2011, Nørrebrogade, cyklist, Nørrebro, Falck, Motor, kommunikation,

Korte nyheder om Toyota

Tørre tæsk til Toyota
Jordskælvet i Japan satte et brat stop for landets bilindustri. Ikke mindst Toyota er i knæ på efterdønningerne af skælvet. Analytikere i den tyske investeringsbank Deutsche Securities ...
Læs mere her

mandag den 28. marts 2011

For mange buler mangler en ejer

Hver anden har fået anonyme buler i bilen. Hver femte mere end én gang. Alle kender den. Hovsa-bulen. Den bule, ridse eller skramme, som bilen får, mens den holder parkeret, og du selv er på indkøb eller i biografen. De danske bilister laver tusindvis af hovsa-buler hvert år og mange løber tilsyneladende fra ansvaret.

De danske bilister laver tusindvis af hovsa-buler hvert år. Små buler, ridser eller skrammer, som typisk opstår på parkeringspladsen. Heldigvis siger hele 94 % af bilisterne, at de altid lægger en seddel, hvis de kommer til at lave en bule.

Desværre stemmer vores gode samvittighed temmelig dårligt overens med virkeligheden. Næsten hver anden (44 %) danske bilist har nemlig oplevet at finde bilen med en hovsa-bule uden samtidig at finde en seddel fra synderen. Hver femte bilist har endda været udsat for det kedelige fænomen flere gange. Det fortæller en undersøgelse blandt 1095 danskere i alderen 18-64 år., som YouGov Zapera har gennemført for forsikringsselskabet Codan.

Noget tyder på, at vi i nogen grad har glemt den gode tone i trafikken. Tallene viser i al fald, at vi ikke er helt så ærlige, som vi selv går og tror. Det overrasker mig faktisk, for danskerne regner det generelt for virkelig dårlig opførsel at smutte fra en hovsa-bule. Vi hører ofte fra vores kunder, at ærgrelsen over uærlige medtrafikanter betyder lige så meget som selve bulen, siger produktchef Lotte Schartau
fra Codan.

Forskel på forsikringer
Codan ved af erfaring, at skaderne kan have mange årsager. Nogle bilister åbner døren for hårdt og skrammer bilen i nabo-båsen. Andre kommer for tæt på, mens de bakker, og andre igen ridser lakken med en løbsk indkøbsvogn. Fælles for hovsa-bulerne er næsten kun, at de kræver en tur forbi værkstedet og et opkald til forsikringsselskabet.

Normalt vil en hovsa-bule være dækket af bilens kasko-forsikring, men selvrisikoen skal man selv betale. Og har man ingen kasko, så ender man med hele regningen. For de fleste er bulen derfor både ærgerlig og dyr, så jeg kan absolut kun opfordre alle bilister til at spille ærligt spil i trafikken en hovsa-bule kan vi alle komme ud for, siger Lotte Schartau, produktchef hos Codan.

Hos Codan kan Kernekunder undgå at betale selvrisiko på hovsa-buler med en valgfri Selvrisikodækning.

Læs mere her

tags: biograf, bilen, trafikken, forsikringsselskab, samvittighed,

søndag den 27. marts 2011

Brugtbilsalg i højt gear

Omsætningen af brugte biler steg med 15,5 procent i februar

Der blev handlet 38.831 brugte biler i februar. Det er 15,5 procent bedre end samme måned året før, hvor der blev handlet 33.611. Det viser en opgørelse som BilBasens branchenyhedssite Autoupdate har lavet.

Bilhandlerne har dermed fået en drømmestart på 2011. Januar måned var langt bedre end sidste år, og det solide moment i brugtbilhandlen fortsatte altså i februar.

Brugtbilhandlen er hjulpet godt på vej af et højt nybilsalg, men i det hele taget er der stor interesse for biler. Det ser i vi antallet af besøgende på BilBasen, som har været stigende de seneste måneder, siger Kenneth Andersen, administrerende direktør for BilBasen.

Firmabiler hitter

Mens det er de mindre biler, der står i kø på topti-listen over de mest populære nye biler, så er det modeller såsom VW Passat, Ford Mondeo, VW Touran og Peugeot 307, der ligger i toppen på listen over de mest solgte brugte biler.

Bilkøberne køber stort på brugtbilmarkedet. De har jo stadig behov for større biler til at dække familiens behov for plads, så mens det er mindre biler, der bliver købt fra ny, så er det firmabilerne og MPV-modellerne, der hitter på brugtbilmarkedet, forklarer Kenneth Andersen. Han har også noteret sig en interessant forskel på nybilkøberne og brugtbilkøberne.

Priserne på de populære brugte biler er højere end prisen på de mest populære nye biler. Der er naturligvis tale om vidt forskellige modeller, men forbrugerne bruger altså flere penge på brugtbiler i øjeblikket, slutter Kenneth Andersen.
AutoUpdate har opgjort gennemsnitsprisen for de ti mest populære nye biler til 153.000 kroner, mens de ti mest populære brugtbiler i snit kostede 173.000 kroner.

Læs mere her

tags: direktør, 2011, VW, penge, bilsalg, Ford, Peugeot,

lørdag den 26. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om BMW leverer viril sværvægter med supermotor

Ny Nissan er vild udenpå men almindelig indeni
Nissans nyeste tilbud i klassen af opsigtsvækkende små biler kører fint.
Læs mere her

BMW leverer viril sværvægter med supermotor
BMW's første motorcykel med seks cylindre evner kvik kørsel i snævre sving.
Læs mere her

I Horsens med Trøjborg

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg mødes mandag med KL-formand og borgmester Jan Trøjborg i Horsens. Emnet for mødet er kommunernes beskæftigelsesindsats, og især aktivering af ledige på virksomheder er på dagsordenen.

De to mødes på Jobcenter Horsens, hvor de blandt andet vil se på, hvordan samarbejdet mellem jobcentret og de lokale virksomheder fungerer i praksis. Det sker som led i beskæftigelsesministerens tjek af aktiveringsindsatsen.

Tal fra kommunerne og indberetninger fra beskæftigelsesregionerne peger på, at kommunerne er i gang med at flytte aktivering ud i virksomhederne.

- Det tyder på, at kommunerne er begyndt at omlægge aktiveringen, så ledige i højere grad får aktive tilbud på virksomhederne. For langt de fleste er det den bedste og hurtigste vej tilbage til job. På en virksomhed bliver man mødt med krav, muligheder og forventninger, og man får kolleger, der kan blive en del af ens netværk. Samlet set kan det være lige den hjælp, man har brug for til at komme i gang igen, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Mødet på Horsens Jobcenter mandag den 28. marts klokken 10:00 er åbent for pressen.

Læs mere her

tags: Horsens, borgmester, virksomhed, jobcentre, beskæftigelse, beskæftigelsesminister,

fredag den 25. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Imponerende båd fra Jeanneau

Dit bagagerum er en dødsfælde
Ny video fra FDM afslører, hvor farlig løs bagage i bilen er.
Læs mere her

Ubetinget fængsel til fem annoncehajer
Fem annoncehajer blev eskorteret direkte i fængsel, da de her til middag blev idømt hver sin ubetingede fængselsstraf
Læs mere her

Nødhjælpsbil med kanon og 750 heste
Racing Buggy er en helt alvorligt ment firehjulstrækker med 750 heste, gatling-kanon. Bilen kan landsættes fra luften
Læs mere her

Dødsensfarligt: Har du styr på varerne?
Bagage på bagsædet, fyldte indkøbsposer og andre løse genstande i bilen kan forværre en ulykke. Hvor galt det kan gå, illustrerer en ny crashtest - se videoen her
Læs mere her

Køb Richard Hammonds Morgan
Du kan nu erhverve dig Richard Hammonds aflagte Morgan Aeromax
Læs mere her

Ny bil: Grib telefonen - spar kassen
Et enkelt opkald kan rive 65.000 kroner af prisen på din nye bil
Læs mere her

Ta røven på tyven
Nummerplader, airbags og navigations- anlæg er i konstant fare for at blive neglet. Sørg for at sikre dig, før tyven slår til
Læs mere her

Danskerne kører rundt i gamle biler
Gennemsnitsalderen for danskernes tro følgesvend i garagen - deres bil - er den højeste i 20 år
Læs mere her

Jyderne vil have flere motorveje
Hærvejsmotorvejen og en Kattegat-bro skal tages helt alvorligt, mener initiativtagerne, der udmærket er klar over, at forslagene ligner en tidlig aprilsnar. Hvad mener du?
Læs mere her

Imponerende båd fra Jeanneau
Jeanneau 57 er et bud på en moderne luksuscruiser med god plads og til en relativ god pris.
Læs mere her

Eksperter: Sikrere og billigere at skifte til sommerdæk i god tid

Dækproducenterne varsler prisstigninger, og det kan være farligt at køre på vinterdæk om sommeren. I uge 12 rykker fagfolk fra Euromaster derfor ind i landets Bilka-varehuse for at rådgive forbrugerne om dækøkonomi og -sikkerhed.

--

Ifølge eksperterne er der mange gode grunde til at skifte til sommerdæk i god tid. Ikke alene kan man spare penge og brændstof, men det kan også være farligt at køre på vinterdæk om sommeren. Det vil dækkæden Euromaster fortælle forbrugerne mere om, og derfor rykker man i uge 12 ind i samtlige landets Bilka- og A-Z-varehuse for at møde hr. og fru Danmark til en snak om økonomi og sikkerhed ved skift til sommerdæk.

Ifølge eksperterne er der mange gode grunde til at skifte til sommerdæk, når vintervejret taber kampen til foråret. Det sker typisk omkring 1. april. Dækproducenterne har varslet prisstigninger på 5-10 pct., og der er flere i vente. I Tyskland taler medierne om mulige stigninger på op til 25 pct. Desuden bliver udvalget mindre og mindre produktionen af vinterdæk blev forlænget flere uger, og det påvirker mængden af tilgængelige sommerdæk, siger Lars Skov-Andersen, salgschef hos Euromaster. Som årsager til de højere dækpriser anfører han stigende priser på olie og andre råvarer samt øget generel afsætning af dæk, især i vækstøkonomier som Kina og Indien. Priserne kommer til at stige flere gange, så der er penge at spare ved at være på forkant.

Længere bremselængde

Et andet væsentligt aspekt er det sikkerhedsmæssige. Ifølge Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed har den tyske bilistorganisation ADAC i en omfattende dæktest dokumenteret, at sikkerheden bliver ringere, hvis man undlader at afmontere vinterdækkene. Når det bliver rigtig varmt, øges bremselængden betragteligt med vinterdæk i forhold til sommerdæk. Ved en lufttemperatur på 35 grader kan bremselængden med vinterdæk være op til 16 meter længere ved 100 km/t. Desuden viser ADAC's test, at vinterdæk er mindre stabile i kurver, når bilen er fuldt lastet, fx når hele familien kører på sommerferie med bagagerummet fyldt op. Det betyder mere vaklende kørsel i de lange motorvejskurver.

Eksperterne er også enige om, at der er dårlig økonomi i at køre på vinterdæk om sommeren. Ifølge Volker Nitz dokumenterede en dækfabrikant for nogle år siden, at vinterdæks levetid mindskes med cirka 10 pct., hvis man kører med dem i den varme årstid. Desuden sparer man brændstof med sommerdæk, der er konstrueret til tør vej.

Tilbage i Bilka

Euromaster har tidligere sat fokus på danskernes dæksikkerhed. I uge 41 gennemførte kæden landets største dækmønstermåling nogensinde ved samtlige Bilka- og A-Z-varehuse. 16.337 vilkårlige biler blev undersøgt, og 24 pct. af bilisterne kørte på dæk, der enten var direkte ulovlige eller så nedslidte, at de udgjorde en betydelig sikkerhedsrisiko.

Nu vender dækfolkene tilbage til Bilka for at tale sikkerhed med befolkningen. På stande inde i varehusene står vi klar til at svare på alle danskernes spørgsmål og give gode råd, samtidig med at vi giver gode tilbud på fælge og sommerdæk, siger Marketing Manager Carsten Kure. Han understreger, at arrangementet ikke udelukkende kommer til at gå op i fornuft og løftede pegefingre. Danskerne er klar til at shine sig selv og deres boliger op i anledning af det gryende forår. Vi vil selvfølgelig gerne slå et slag for, at bilen ikke forbigås. Derfor har vi sammensat særlige tilbud på store, flotte alufælge i den gode ende bl.a. fra Specialfælge og Alcar samt naturligvis tilhørende dæk. Desuden får alle standgæster et gavekort på 300 kr. til mekanisk arbejde som fx bremsetjek eller serviceeftersyn.

--

Euromaster i Bilka og A-Z

Dækspecialister fra Euromaster vil i perioden fra mandag den 21. til søndag den 28. marts være at finde i samtlige landets 17 Bilka- og A-Z-varehuse. Standene er alle dage bemandet i tidsrummet fra kl. 10 til 18.

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 42 servicecentre og ca. 210 ansatte. Nærmeste center anvises på tlf. 87 28 28 28 og på www.euromaster.dk.

--

Billedtekster:

Foto 1: Euromaster råder danskerne til at indkøbe sommerdæk allerede nu på grund af varslede prisstigninger.

Foto 2: Dækkæden rykker i uge 12 ind i landets Bilka- og A-Z-varehuse for at snakke dækøkonomi og -sikkerhed med danskerne.

Foto 3: I sommervarmen kan bremselængden med vinterdæk være op til 16 meter længere ved 100 km/t. Derfor er sommerdæk sikrere.

Foto 4: På stande inde i varehusene står Euromaster klar til at besvare danskernes spørgsmål og give gode råd.

Foto 5: Dækfolkene giver gode tilbud på fælge og sommerdæk, og alle standgæster får et gavekort på 300 kr. til mekanisk arbejde.

Billederne kan hentes i højopløselige versioner fra http://www.epicent.dk/ema.html

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, økonomi, Bilka, bilen, Kina, Indien, vintervejr, råvarer, ulovlige, motorvej, penge, bagagerum, prisstigninger, sommerferie, organisation, brændstof,

torsdag den 24. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Kylie på køleren

Kylie på køleren
Luksusbilmærket Lexus er gået i parløb med den verdensberømte popsangerinde Kylie Minogue.
Læs mere her

Ny overenskomst for handicaphjælpere

Handicaphjælpere får nu ny overenskomst. Det sker som konsekvens af, at overenskomsten fra 2009 har været svær at få anerkendt i praksis i mange kommuner.

Dansk Erhverv Arbejdsgiver, DI, FOA - Fag og Arbejde og 3F har netop genforhandlet overenskomsten for handicaphjælpere.

Overenskomsten fra 2009 har samtidig været udfordret af Socialministeriets rammer for udmåling af tilskud. Disse har i nogle tilfælde ligget under et normalt overenskomstniveau.

Socialministeriet og kommunerne opfordres til at anerkende ny overenskomst
Overenskomstparterne opfordrer nu Socialministeriet og kommunerne, der som bevilgende myndigheder står bag handicaphjælperordningerne, til at anerkende den nye overenskomst.

Det er afgørende, at virksomheder og de ansatte på handicaphjælperområdet fremover gennem overenskomstforhandlinger kan få samme indflydelse på egne løn- og ansættelsesforhold, som resten af arbejdsmarkedet har. Samtidig vil man dermed sikre handicaphjælperne bedre og mere ensartede løn- og ansættelsesforhold, hvilket netop var formålet med en lovændring i 2009.

Ny overenskomst har virkning fra 1. marts 2011
Konkret betyder den nye overenskomst, at løn, arbejdstidsbestemte tillæg, pension og sygdomsbestemmelser ændres. Ændringerne har virkning fra 1. marts 2011. Organisationerne bag overenskomsten vurderer, at det samlede omkostningsniveau ikke påvirkes af ændringerne, men erkender at det for den enkelte handicaphjælperordning kan betyde en mindre ændring, enten i opad- eller nedadgående retning.

Flere kommentarer:
Forbundssekretær, Jakob Bang, telefon: 26 72 31 03

Læs mere her

tags: 2009, 2011, 3F, virksomhed, arbejdstid, ansættelse, arbejdsmarked,

onsdag den 23. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Hybridbiler blev revet væk

Ny bog om "the most wanted car"
Den højt besungne Jaguar E-type fylder 50 i år. Bog tegner et portræt af 60'er-ikonet.
Læs mere her

Helge Adam: Jeg ville gerne have været minister
Efter 28 år i dansk politik trækker Helge Adam Møller (K) sig som følge af dårligt helbred. Særligt én ting nager den garvede politiker. "Jeg ville gerne have været minister. Det kunne ...
Læs mere her

Finansminister klar til at forvandle britisk økonomi
Den britiske finansminister, George Osborne, gik i dag på talerstolen i parlamentet for at sætte ord på, hvordan landets gigantiske underskud skal nedbringes, så Storbritanniens økonomi igen kan blive ...
Læs mere her

Strateger: Nye aktieafkast i ly af krisen
For den risikovillige aktieinvestor åbner krisen i Mellemøsten, Nordafrika og Japan helt nye muligheder. Udsvingene på de finansielle markeder er ekstraordinære i øjeblikket. Voksende ...
Læs mere her

Skuespilleren Elizabeth Taylor er død
Den amerikanske skuespiller Elizabeth Taylor er død, oplyser amerikanske medier. Hun blev 79 år. (Opdateres) ...
Læs mere her

Historikerne kører igen
Flere end 100 klassiske biler deltager i pålidelighesløbene. Første afdeling afvikles på Fyn.
Læs mere her

Hybridbiler blev revet væk
Peugeots 300 særudgaver af 3008-modellen i hybridversion blev solgt på få dage.
Læs mere her

Sommertid øger risiko for påkørsel af dyrevildt

Natten mellem lørdag den 26. marts og søndag den 27. marts skifter Danmark fra normaltid til sommertid. Det medfører øget risiko for påkørsel af vildt, advarer Dyrenes Beskyttelse og Falck.

Dyr kender ikke klokken, og overgangen til sommertid betyder hvert år et øget antal påkørsler af dyrevildt. Skiftet flytter myldretiden en time, og specielt i daggryet, hvor mange dyr vandrer, øges trafikken. I det hele taget bliver dyrenes rytme forstyrret af, at trafikmønstret bliver ændret, og det forhøjer risikoen for sammenstød mellem dyr og biler , siger Allan Bruun Rasmussen, der Falcks vildt- & dyrekonsulent.

Bilister, der kører gennem naturområder, bør derfor være ekstra påpasselige.

Der sker både ulykker med svær materiel skade som følge af dyrepåkørsler, men også dødsulykker. Årligt mister mindst to til tre personer livet efter sammenstød med dyr. Ikke af sammenstødet, men fordi de i panik forsøger at undvige og støder sammen med modkørende eller ind i et vejtræ , siger Allan Bruun Rasmussen, der vurderer, at mange solouheld kan skyldes, at bilisten har forsøgt at undvige et dyr.

Risikoen for personskade øges tillige i disse år, fordi bestanden af kron- og dåvildt er stigende. De er større end rådyr, og derfor er skaderne ved sammenstød også mere alvorlige. Samtidig har Falck registeret et øget antal påkørsler igennem flere år.

Faunamedarbejder Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse vurderer, at problemet er opadgående.

Det er anslået, at mellem 20.000 og 25.000 rådyr og andre hjorte mister livet i trafikken hver år og problemet er stigende, da den danske bestand af både vildt og biler vokser - og det er allerede nu et skræmmende højt tal , siger Michael Carlsen.

Falck og DB giver følgende råd til bilister, der kører gennem naturområder:

- Sæt farten ned og udvis agtpågivenhed.
- Har du set et stykke hjortevildt krydse vejen foran dig, så kommer der sandsynligvis flere. Vildt krydser yderst sjældent en vej alene.
- Ser du vildt tæt på vejen, skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bevæger sig væk fra vejen det kan lige så godt finde på at springe ud.
- Det bedste er at bremse og holde fast i rattet. Hvis en undvigelse forsøges, skal man køre bagom, da et rådyr aldrig vil vende om.

Hvis uheldet alligevel er ude, skal man underrette Falck på 70 10 20 30. Falck vil herefter sørge for, at vildtet bliver afhentet og eventuelt aflivet. Denne assistance er gratis for bilisten, da Dyrenes Beskyttelse og Falck i fællesskab finansierer dyreambulancen. Hvis det påkørte dyr er løbet væk, vil Falck foranledige, at det bliver opsporet af en schweisshundefører. På alle landets Falck-stationer kan bilister gratis få udleveret en særlig streamer, som kan benyttes til afmærkning af dyret. Streameren er udarbejdet af Falck i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Jægerforbund og Schweisshundeforeningen.

For yderligere information kontakt venligst:
Falcks kommunikationsafdeling på 70 22 03 07,
Falcks vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen på 40 30 83 37 eller 98 39 60 98 eller
Dyrenes Beskyttelses faunamedarbejder Michael Carlsen på 33 28 70 14 eller 22 79 94 36.

Læs mere her

tags: Danmark, trafikken, Falck, ulykker, ambulance, dødsulykke, kommunikation,

tirsdag den 22. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om FDM håber på billigere udlejningsbiler

For meget weekendarbejde i Formel 1
Formel 1 stjernen Jenson Button har ikke tid til at nyde sin klassiske Ferrari 512 BB.
Læs mere her

BMW M3 konkurrent fra Mercedes
Mercedes nye C-klasse coupé har fået masse af muskler i AMG-versionen og er nu parat til at tage kampen op med legendariske BMW M3
Læs mere her

Skatteministeren skal granske lejebiler
De Konservative vil straks have undersøgt reglerne for lejebiler i udlandet.
Læs mere her

Skatteministeren skal granske lejebiler
De konservative vil have ministeren til at undersøge de danske regler for lejebiler i udlandet.
Læs mere her

Gadaffi vil bygge raket-bil
Gadaffi elsker sit folk. Derfor har han planer om at bygge en ultrasikker bil, som kan beskytte passagererne bedre end nogen anden bil i verden
Læs mere her

Skatteministeren skal granske lejebiler
De Konservative vil have skatteministeren til straks at undersøge de danske regler for lejebiler i udlandet
Læs mere her

Nissan skanner biler for radioaktivitet
Købernes bekymring får Nissan til at skanne de japansk-producerede biler for radioaktiv stråling
Læs mere her

FDM håber på billigere udlejningsbiler
Danskerne kan få halv pris på udlejningsbiler, hvis der åbnes for at leje biler i udlandet, vurderer FDM
Læs mere her

Danskerne snydes for at køre i udenlandske biler
Det er i dag ulovligt at leje en bil i udlandet og bruge den i Danmark. Men det strider mod EU-regler.
Læs mere her

FDM håber på billigere udlejningsbiler
Danskerne kan få halv pris på udlejningsbiler, hvis der åbnes for at leje biler i udlandet, vurderer FDM.
Læs mere her

Manglende målinger kan koste på bundlinjen, mens loyalitetsprogrammer viser vejen frem

En ny dansk undersøgelse fra Copenhagen Business School (CBS) viser, at det er kunderelationerne der gør en forskel for de danske virksomheder. Manglende kundeanalyser kan faktisk koste på bundlinjen, ligesom en klar definition af en kunde og et aktivt loyalitetsprogram, er en vej til en profitabel virksomhed.

Download rapporten : http://bit.ly/f0FVRm

En survey, gennemført af CBS i samarbejde med InterMail A/S og Huset Markedsføring i januar/februar 2011, indikerer de store fordele som gode kunderelationer har på bundlinjen i de danske virksomheder.

Der synes en tendens til at de kundeorienterede og de som måler på kunderelationerne, har en bedre indtjening, ligesom de virksomheder der arbejder med loyalitetskoncepter er der en højere andel der har overskud i forhold til dem der ikke arbejder med loyalitet.
Per Østergaard Jacobsen, ekstern lektor, Institut for produktion og Afsætningsøkonomi CBS

Undersøgelsen viser at virksomheder med overskud hyppigere måler på kundens værdi for virksomheden end underskudsgivende virksomheder. Blandt de danske virksomheder (i undersøgelsen) der har underskud, er der 41,5 % der ikke måler på kunderelationen. Blandt virksomhederne med overskud er det kun knap 28 % der ikke måler effekten af kunderelationen.

Mange, men ikke entydige definitioner af en kunde
Mere end 40 % af de kundeorienterede virksomheder har en entydig definition af en kunde, men definitionen af en kunde varierer meget fra virksomhed til virksomhed. De fleste, 34,3%, definerer en kunde som en person, der på et eller andet tidspunkt har købt en ydelse eller en produkt. Men der er kun 16,7% som sætter en tidsafgrænsning på et år. Det betyder at mange ikke adskiller en aktiv kunde fra en passiv. Dette er meget vigtigt for en virksomhed at finde ud af, eftersom det er svært at måle, hvis man ikke har en klar definition af en kunde.

Loyalitetsprogrammer viser vejen frem
Survey et viser også, at blandt de mest profitable virksomheder er det mere end 35 % af de responderende virksomheder der arbejder med loyalitetsprogrammer/ koncepter. Modsat er det kun omtrent 22 % af de tabsgivende virksomheder der arbejder med loyalitet.

Kilde: Profitable kunder nu - Analyse om kunderelationer, Per Østergaard Jacobsen og Torsten Ringberg, CBS.

Læs mere her

tags: underskud, 2011, økonomi, virksomhed, sprog,

mandag den 21. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om 3F kræver polakpoliti

Priserne ryger i vejret på brugte biler
Brugte biler er i høj kurs for tiden, men det er ikke alle typer, der er salg i.
Læs mere her

Tip: Køb sommerdæk nu
Det er nu du skal købe dæk: Den tyske dækbranche har meddelt sine kunder, at de forventer store prisstigninger på alle typer dæk i løbet af foråret
Læs mere her

Tip: Køb sommerdæk nu
Det er nu du skal købe dæk: Den tyske dækbranche har meddelt sine kunder, at de forventer store prisstigninger på alle typer dæk i løbet af foråret
Læs mere her

3F kræver polakpoliti
Udenlandske firmaer stikker af, før myndighederne når at få fat i dem. Det skal stoppes med et udrykningshold under Arbejdstilsynet
Læs mere her

3F kræver polakpoliti
Udenlandske firmaer stikker af, før myndighederne når at få fat i dem. Det skal stoppes med et udrykningshold under Arbejdstilsynet
Læs mere her

Golf kickstarter priskrig i mellemklassen

Med en væsentlig prisnedsættelse på VW Golf er en interessant priskrig i mellemklassen skudt i gang. Samtidig kan mellemklassen, der tidligere var danskernes mest foretrukne klasse, nu udfordre flere biler i småbilsklassen på totaløkonomien, viser ny analyse fra Bilpriser.dk. Dermed er der lagt op til en interessant udvikling.

I en ny analyse fra Bilpriser.dk, der omfatter de mest populære og aktuelle biler i mellemklassen, er VW Golf rykket fra en 19. plads i 2010 op til en 8. plads for biler med den bedste totaløkonomi. Med en meget tæt placering op ad Kia Ceed, hvor kun ganske få kroner om måneden adskiller dem, kan Golf nu pludselig være med i opløbet, som ellers har været domineret af mærker som Hyundai og Kia.

Når Golf rykker 11. pladser op på listen og dermed kommer i Top 10 over biler med bedste totaløkonomi set over en 4-årig periode, så er det naturligt at der vil ske noget i mellemklassen blandt de øvrige aktører. Der er ingen tvivl om, at VW har kickstartet en rigtig interessant udvikling med prisnedsættelsen af Golf. Det er en udfordring til konkurrenterne som muligvis kan bidrage til at gøre mellemklassen lige så populær som den engang var , fortæller chefanalytiker i Bilpriser.dk Niels Grøftehauge.

Bilpriser.dk, der løbende udarbejder en række bilanalyser, peger også på en anden interessant tendens, som mellemklasseanalysen viser: Op til flere af bilerne i mellemklassen kan med fordel konkurrere mod de dårligst placerede biler i småbilsanalysen fra februar. Eksempelvis er der reelt ingen forskel på at købe VW Polo eller Golf set ud fra totaløkonomien. En ganske væsentlig faktor for bilkøbere, der måske i første omgang lader sig afskrække af forskellen i nypris på de to modeller.

Analysen af 39 aktuelle biler i mellemklassen kan gratis downloades i sin helhed via Bilpriser.dk s hjemmeside: http://www.bilpriser.dk/bil-analyser/pdf/mellemklasseanalysen_2011.pdf

Foruden den seneste analyse, er der også mulighed for at hente 26 andre analyser af totaløkonomi på både nye, brugte og leasingbiler helt gratis på bilpriser.dk.

-----
For yderligere information om analysen, kontakt Chefanalytiker hos Bilpriser.dk Niels Grøftehauge på 4072 1407

For mere information om Bilpriser.dk, kontakt Country Manager Steen Kristensen på 2750 2599

Læs mere her

tags: 2010, 2011, økonomi, downloade, VW, Hyundai,

Korte nyheder om Toyota

Politi savner flugtbil efter ur-kup
Sølvfarvet Toyota Supra er ikke dukket op efter røveri i Aalborg. Politiet håber på hjælp fra vidner.
Læs mere her

søndag den 20. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Dyt, dyt – så kører vi

Hurtigere end Bugatti Veyron
Her er bilen der, som en af de få, kan vise selv Ariel Atom og KTM X-bow baghjul
Læs mere her

Kør med i VWs vilde Scirocco Cup
Nu kan du opleve følelsen af en ægte racerbil — og er du heldig, kan du vinde en tur i en VW Scirocco Cup-racer
Læs mere her

Dyt, dyt – så kører vi
Danskerne køber igen biler. Både nye og brugte.
Læs mere her

Danmark har fået de nye selvkørende elektriske cykler, der siger spar2 til CO2

CYKELLET bryder kendte normer indenfor elektriske cykler, og tilbyder nu Danmarks største udvalg af selvkørende el–cykler. Et forhandlernet er under opbygning.

Alle modeller er produceret af britiske POWABYKE. Teknologien er ny og hidtil ukendt i Danmark.

CYKELLET har måtte gå via Trafikudvalget og Færdselsstyrelsen førend markedsføring af Danmarks billigste og mest miljøvenlige transportmiddel er blevet mulig.
En ganske interessant journalistisk historie ligger også bag dette arbejde......

I England kører knapt 15.000 nye el–cykler rundt fra POWABYKE, og nu er turen kommet til Danmark.

Det er en helt speciel oplevelse, at køre på de nye el–cykler. Du kan sågar dreje pedalerne baglæns, og køre op ad bakke.

Læs mere her

lørdag den 19. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Er du stiv - så snup EN-Ven

Renault rykker med kraftfuld familiebil
Praktisk og lækker Laguna Sports Tourer vækker langturslyst og barnlig begejstring.
Læs mere her

Danskere storindkøber de små biler
De billigste biler fra omkring 90.000 kroner er nu de mest populære hos danskerne.
Læs mere her

Tjen penge ved at sælge din bil nu
Du skal ud af røret nu, hvis du drømmer om at komme af med den gamle bil og købe en ny
Læs mere her

Danskere storindkøber små biler
De billigste biler fra omkring 90.000 kroner er mest populære hos danskerne.
Læs mere her

Stort gokartmesterskab på søndag
På søndag afgøres Ekstra Bladet og Bil Ekspressens store DM i Indendørs Gokart — vinderen kører hjem i en bil
Læs mere her

Nye biler skal se bedre bagud
Opels chefdesigner: Det kan stå skidt til med udsynet bagud i moderne biler.
Læs mere her

Er du stiv - så snup EN-Ven
Her har du bilen, som alle vi, der har et alkoholproblem, har ventet på. GMs EN-V kommer, når du kalder og kører dig hjem i seng
Læs mere her

GaveForum.dk hjælper dig med at stille P-skiven

Ny dansk opfindelse på Verdensmarkedet
Vi kan alle nikke genkendende til, at komme tilbage til bilen og finde en hilsen i forruden fra Parkeringsvagten på 510 kr. – blot fordi vi har glemt at stille den manuelle p–skive eller fået den stillet forkert. Men disse dumme–bøde–tider er nu fortid, da p–skiven fra Cartime ApS indstiller sig selv, når bilen parkeres.

Endelig skete det efter ca. 500 henvendelser til Teknologisk Institut, siden starten af 1980’erne, er det lykkedes at få udviklet en elektronisk p–skive.
P–Watch er en elektronisk p–skive, der fuldstændig erstatter den manuelle skive. P–Watch placeres til højre i bilens frontrude og den primære funktion er, at vise den aktuelle p–tid på et display udefra. Tiden indstilles automatisk til korrekt p–tid, når bilens motor slukkes og for at gøre uret let at anvende og samtidig sikre mod fejlagtig indstilling af klokkeslæt, modtager uret med korte mellemrum korrekt tidsinformation fra Frankfurt via satelit.

"På p–skivens bagside (ind mod kabinen) er et ekstra ur–display, der viser den samme tid som det display, der ses gennem frontruden. Der er desuden en tast, som inden for 5 minutter efter at motoren er slukket, muliggør manuel indstilling af p–tid, hvis man f.eks. ønsker at stille p–skiven frem til et senere starttidspunkt for parkeringen. Man kan dermed stille p–tiden frem til f.eks. start næste morgen, nøjagtig som ved manuelle p–skiver" siger Kristian Lykke.

Produktet P–Watch er et resultat af en dansk opfinders stædige arbejde gennem fire år. Udover den komplicerede tekniske udvikling af den nye elektroniske p–skive, har Ib Høj gennem utrættelige dialoger med Justitsministeriet og Færdselsstyrelsen ligeledes fået gennemført en lovændring, der nu gør det muligt at have elektroniske p–skiver i danske biler. Som Ib Høj udtaler "Det var helt klart, at bekendtgørelsen var fuldstændig ude af trit med den teknologiske udvikling de seneste 25 år".

Udover en lovændring havde Færdselsstyrelsen stadig en række krav til P–Watch, herunder at der ikke skulle kunne snydes med elektronikken, at p–tiden skulle kunne aflæses både udefra og indefra, og at funktionen på alle væsentlige områder skulle kunne sammenlignes med indstilling af en manuel p–skive.
Opfindelsen blev udstyret med et dobbelt display og en bevægelsessensor, der sikre at p–tiden ikke kan indstilles på ny, uden at bilen har været ude at køre. Desuden blev P–Watch udstyret med en sikringsordning, så man ikke kan bryde kabinettet op og ændre på elektronikken, og derved snyde med p–tiden.

Herefter blev P–Watch gennemtestet af Delta og Teknologisk Institut, og bestod et utal af prøver, bl.a. modstandsdygtigheden mod fugt, kondensvand og ekstrem varme. Selve p–skiven er fremstillet i et eksklusivt design, der matcher de fleste bilers kabiner.

De fleste bilejere vil selv kunne montere P–Watch, da det kun kræver tilslutning til plus og stel samt bilens tændingslås. Ønsker man ikke selv at montere P–Watch, så kan det klares på et almindeligt autoværksted på ca. 15 minutter.

Bag P–Watch er firmaet Cartime ApS, som er et familie foretagende. Manden bag opfindelsen og teknikken er Ib Høj som i dag fungere som ansvarlig for teknik, produktion og distribution af P–Watch. Datteren Gitte har ansvaret for marketingsdelen og sønnen Frank er ansvarlig for afsætning og markedet. Ib’s kone Maryan står for det administrative mens Frank’s kone Grith er IT–konsulent i firmaet
Der er mulighed for at købe den på GaveForum´s hjemmeside www.GaveForum.dk
 

Læs mere her

tags: bilen, Justitsminister, Justitsministeriet, teknologi, Teknologisk Institut,

fredag den 18. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Nye danske Michelin-restauranter

Danmarks billigste hybrid-bil
Med en pris på 235.000 kr. kan hybrid-teknikken langt om længe konkurrere med diesel-teknik på pris
Læs mere her

Rekordhøje benzinpriser sælger elbiler
Benzinpriser på 12,50 kroner kan blive sætte gang i salget af elbiler og fremskynde udviklingen af alternative brændselstyper
Læs mere her

Med 290 i timen på en landevej
I 1987 sendte CBS en af sine reportere til Lamborghini. Han fik en køretur som passager i en Lamborghini, som kørte 290 km i timen imellem den øvrige trafik. Se indslaget
Læs mere her

Flotte billeder: Helt ny BMW-topmodel
BMWs nye 6-serie får sin debut på biludstillingen i Shanghai i næste måned, og vil blive præsenteret herhjemme sammen med den åbne udgave i slutningen af sommeren
Læs mere her

Billig bil bliver billigere
Renault Twingo er netop blevet nedsat med 10.000 kroner
Læs mere her

Kører du Puch Maxi - så se her
En længe ventet afløser til Kia Picanto er på vej. Nye motorer, plads og sikkerhed er blandt nyhederne
Læs mere her

Arbejdstøj med elvarme
Brug akkuværktøjets batteri til at varme jakken op med
Læs mere her

Se den: Over 31 km på literen i ny Kia Rio
Med en pris fra 120.000 kr. og 31 km på literen er Kia Rio et sikkert hit herhjemme
Læs mere her

God løn sender håndværkere til Sverige
God løn og fine arbejdsforhold sender stadigt flere danskere over på den anden side af Øresund
Læs mere her

Nye danske Michelin-restauranter
Seks danske restauranter har modtaget den eftertragtede Michelin Bib Gourmand pris
Læs mere her

Dansk løsning låser automatisk PC'en

Dansk løsning øger IT sikkerheden ved automatisk at låse PC’en når medarbejderen forlader sit skrivebord.

BluePosition annoncerer i dag en ny version af deres produkt, der løser problemet med at mange glemmer at logge af deres PC når de forlader deres skrivebord for at gå til frokost, en kort pause eller et møde.

De fleste virksomheder har, som en del af deres sikkerhedspolitik, krav til medarbejderne at de skal huske at logge af deres PC når de forlader deres skrivebord. Men faktum er at de fleste af os nok glemmer det temmelig ofte, hvorved PC’en efterlades åben og kan misbruges af andre.

Paradokset er at der samtidig investeres formuer i øget sikkerhed for logon til PC’erne f.eks. i form af engangspassword–løsninger.

Løsningen kræver ikke nogen hardware installation på PC’erne. En fælles infrastruktur af Bluetooth Access Points holder styr på brugere ved at detektere hvor de befinder sig med deres Bluetooth enablede mobiltelefon, PDA eller personlige tag’s. Systemet sender så en instruktion til PC’en om straks at låse, eller afvikle et specifikt sikkerhedsprogram, når det detekteres at medarbejderen ikke længere er i nærheden af sin PC.

Løsningen er udviklet af BluePosition i samarbejde med Ericsson i Aalborg, og er baseret på locations bestemmelse ved hjælp af Bluetooth.

"Vi forventer os en del af denne nye løsning, vores undersøgelser peger på at flere virksomheder er opmærksomme på problematikken med åbne PC’er, hvilket også underbygges af internationale undersøgelser", udtaler Salgsdirektør Andreas Frøland, BluePosition. "Det er også værd at bemærke at locations løsningen kan benyttes til en lang række andre formål i virksomheden herunder automatisk ændring af viderestillingen af telefoner, baseret på medarbejderens aktuelle opholdssted."

Peter Knudsen, General Manager for Ericsson Bluetooth Networks i Aalborg udtaler: "Dette er endnu et glimrende eksempel på hvorledes Bluetooth kan være medvirkende til at gøre vor hverdag lettere og mere effektiv. Antallet af Bluetooth enablede mobiltelefoner øges dag for dag, og i øjeblikket leveres der omkring 1 million Bluetooth enablede mobiltelefoner om ugen fra en række leverandører inkluderende Nokia, Sony Ericsson, Siemens m.fl."

Den software der holder styr på brugerne ved hjælp af Bluetooth og kommunikerer med de enkelte arbejdsstationer er udviklet af BluePosition, mens den underliggende Bluetooth teknologi er udviklet af Ericsson Bluetooth Networks i Aalborg.

Om BluePosition:
BluePosition er et ungt dansk firma der er specialiseret i Locations baserede service applikationer for virksomheder og telekommunikations operatører. BluePosition udvikler den nye innovative Bluetooth Location Information System BLIS4. BLIS4 muliggør en lang række integreret mobilitets løsninger, baseret på automatisk opdagelse og lokations bestemmelse af Bluetooth understøttede produkter inkluderende mobil telefoner, PDA’er og Bluetooth baseret tags. BluePositions produkter inkluderer "Locations baseret automatisk telefon viderestilling" der muliggør intelligent routning af telefon kald baseret på modtagerens aktuelle location.

Om Ericsson:
Med sit fortsatte, teknologiske lederskab former Ericsson fremtiden for det mobile Internet og bredbånd. Ved at stille innovative løsninger til rådighed i mere end 140 lande er Ericsson med til at styrke virksomheders kommunikation over hele verden.
 

Læs mere her

tags: direktør, Siemens , politi, Sony Ericsson, Sony, Aalborg, virksomhed, teknologi, Nokia, sprog, kommunikation,

torsdag den 17. marts 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Renault har et stærkt bud på en familiebil

Det bliver nemmere at få en nummerplade
Branchen: Prisen bliver lavere, når firmaer selv må udlevere nummerpladen.
Læs mere her

Renault har et stærkt bud på en familiebil
Den kraftfulde, praktiske og lækre Renault Laguna Sports Tourer vækker langturslyst og barnlig begejstring.
Læs mere her

Dækeksperter tilbage i Bilka

Dækproducenterne varsler prisstigninger, og det kan være farligt at køre på vinterdæk om sommeren. I uge 12 rykker fagfolk fra Euromaster derfor ind hos Bilka for at rådgive forbrugerne om dækøkonomi og -sikkerhed.

Ifølge eksperterne er der mange gode grunde til at skifte til sommerdæk i god tid. Ikke alene kan man spare penge og brændstof, men det kan også være farligt at køre på vinterdæk om sommeren. Det vil dækkæden Euromaster fortælle forbrugerne mere om, og derfor rykker man i uge 12 ind hos Bilka for at møde hr. og fru Danmark til en snak om økonomi og sikkerhed ved skift til sommerdæk.

Ifølge eksperterne er der mange gode grunde til at skifte til sommerdæk, når vintervejret taber kampen til foråret. Det sker typisk omkring 1. april. Dækproducenterne har varslet prisstigninger på 5-10 pct., og der er flere i vente. I Tyskland taler medierne om mulige stigninger på op til 25 pct. Desuden bliver udvalget mindre og mindre produktionen af vinterdæk blev forlænget flere uger, og det påvirker mængden af tilgængelige sommerdæk, siger Lars Skov-Andersen, salgschef hos Euromaster. Som årsager til de højere dækpriser anfører han stigende priser på olie og andre råvarer samt øget generel afsætning af dæk, især i vækstøkonomier som Kina og Indien. Priserne kommer til at stige flere gange, så der er penge at spare ved at være på forkant.

Længere bremselængde

Et andet væsentligt aspekt er det sikkerhedsmæssige. Ifølge Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed har den tyske bilistorganisation ADAC i en omfattende dæktest dokumenteret, at sikkerheden bliver ringere, hvis man undlader at afmontere vinterdækkene. Når det bliver rigtig varmt, øges bremselængden betragteligt med vinterdæk i forhold til sommerdæk. Ved en lufttemperatur på 35 grader kan bremselængden med vinterdæk være op til 16 meter længere ved 100 km/t. Desuden viser ADAC's test, at vinterdæk er mindre stabile i kurver, når bilen er fuldt lastet, fx når hele familien kører på sommerferie med bagagerummet fyldt op. Det betyder mere vaklende kørsel i de lange motorvejskurver.

Eksperterne er også enige om, at der er dårlig økonomi i at køre på vinterdæk om sommeren. Ifølge Volker Nitz dokumenterede en dækfabrikant for nogle år siden, at vinterdæks levetid mindskes med cirka 10 pct., hvis man kører med dem i den varme årstid. Desuden sparer man brændstof med sommerdæk, der er konstrueret til tør vej.

Tilbage i Bilka

Euromaster har tidligere sat fokus på danskernes dæksikkerhed. I uge 41 gennemførte kæden landets største dækmønstermåling nogensinde ved samtlige Bilka- og A-Z-varehuse. 16.337 vilkårlige biler blev undersøgt, og 24 pct. af bilisterne kørte på dæk, der enten var direkte ulovlige eller så nedslidte, at de udgjorde en betydelig sikkerhedsrisiko.

Nu vender dækfolkene tilbage til Bilka for at tale sikkerhed med forbrugerne. På stande inde i varehusene står vi klar til at besvare spørgsmål og give gode råd, samtidig med at vi giver gode tilbud på fælge og sommerdæk, siger Marketing Manager Carsten Kure. Han understreger, at arrangementet ikke udelukkende kommer til at gå op i fornuft og løftede pegefingre. Danskerne er klar til at shine sig selv og deres boliger op i anledning af det gryende forår. Vi vil selvfølgelig gerne slå et slag for, at bilen ikke forbigås. Derfor har vi sammensat særlige tilbud på store, flotte alufælge i den gode ende bl.a. fra Specialfælge og Alcar samt naturligvis tilhørende dæk. Desuden får alle standgæster et gavekort på 300 kr. til mekanisk arbejde som fx bremsetjek eller serviceeftersyn.

--

Euromaster i Bilka

Dækspecialister fra Euromaster vil i perioden fra mandag den 21. til søndag den 27. marts dagligt være at finde i Bilka fra kl. 10 til 18.

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 42 servicecentre og ca. 210 ansatte. Nærmeste center anvises på tlf. 87 28 28 28 og på www.euromaster.dk.

--

Billedtekster:

Foto 1: Euromaster råder til at indkøbe sommerdæk allerede nu på grund af varslede prisstigninger.
Foto 2: Dækkæden rykker i uge 12 ind i Bilka for at snakke om dækøkonomi og -sikkerhed
Foto 3: I sommervarmen kan bremselængden med vinterdæk være op til 16 meter længere ved 100 km/t. Derfor er sommerdæk sikrere.
Foto 4: På stande inde i Bilka står Euromaster klar til at besvare danskernes spørgsmål og give gode råd.

Billederne kan hentes i højopløselige versioner fra http://www.epicent.dk/ema.html

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, økonomi, Bilka, bilen, Kina, Indien, vintervejr, råvarer, ulovlige, motorvej, penge, bagagerum, prisstigninger, sommerferie, organisation, brændstof,

onsdag den 16. marts 2011

Bang & Olufsen leverer lyden i supersportsvognen Aston Martin One-7

Bang & Olufsen er meget stolt over at kunne meddele, at Aston Martin har udpeget virksomheden til at udvikle og levere i alt 77 lydsystemer til deres supersportsvogn Aston Martin One-77.

De to virksomheder har siden 2007 indgået i et samarbejde, der har resulteret i udviklingen af skræddersyede Bang & Olufsen lydsystemer til alle Aston Martin modeller på markedet. Den fælles udvikling af Bang & Olufsen BeoSound One-77 er kulminationen på det samarbejde, der bringer den mest avancerede musikgengivelse ind i alle 77 eksemplarer af supersportsvognen.

Konceptudviklere fra Bang & Olufsen har fra et tidligt tidspunkt været involveret i udviklingsprocessen af One-77. Sammen med teknikere fra Aston Martin har de fundet en meget effektiv og innovativ måde at integrere subwoofer og basenheder på. For at begrænse vægten og opnå optimal strukturel stabilitet er kabinetterne blevet fuldstændig integreret i bilens avancerede kulfiberkarrosseri. Denne løsning sikrer en meget let og formstabil konstruktion, som sætter subwoofer og basenheder i stand til at levere en ekstrem klar og præcis basreproduktion en løsning, der vil danne forbillede for design af kommende lydsystemer i luksusklassen.

Gitteret, der dækker neodymium-højttalerne, er fræset ud af solide aluminiumsblokke af Bang & Olufsens prototypeafdeling, og gitterets design og konstruktion garanterer lav vægt, maksimal akustisk gennemsigtighed og et visuelt design, der matcher One-77's unikke og sporty design. Glæden ved at lytte til et Bang & Olufsen BeoSound One-77 system forstærkes, når lydsystemet tændes og motorer løfter de drejede og anodiserede diskantenheder i aluminium op fra instrumentpanelet og byder lytteren velkommen til en lydoplevelse på lige fod med den køreoplevelse, der kun opnås i One-77.

Hvad vi har gjort, er faktisk at producere 77 lydsystemer til bilerne med udgangspunkt i de samme processer og med samme pertentlige detaljebevidsthed, som hvis vi skulle lave ét system til én konceptbil til en biludstilling, siger Bjarne Sørensen, Director of Concept and Technology hos Bang & Olufsen Automotive.

Systemets samlede effekt er mere end 1.000 watt, som blandt andet kommer fra Bang & Olufsens patenterede ICEpower teknologi, der leverer 750 watt uforlignelig lyd. Kombineret med V12-motorens 750 hestekræfter og et drejningsmoment på 750 Nm vil det være tilstrækkeligt til at imødekomme ejerens forventninger til den ultimative køre- og lydoplevelse.

Aston Martin og Bang & Olufsen har meget til fælles, også de overordnede værdier, de to virksomheder styrer efter:

Aston Martins fokus på 'styrke, skønhed og sjæl' afspejles i Bang & Olufsens mærkeværdier 'kvalitet, design, håndværk og brugervenlighed', hvilket er en af mange grunde til, at samarbejdet har resulteret i en række enestående produkter. Vi er naturligvis meget stolte over nu at kunne krone samarbejdet med Bang & Olufsen lydsystemet til One-77, siger Vice President Jens Peter Zinck, ansvarlig for forretningsområdet Bang & Olufsen Automotive.

Tekniske specifikationer
13 aktive højttalere:
- 2 × 19 mm soft dome-diskantenheder i motoriserede akustiske linser
- 3 × 19 mm soft dome-diskantenheder
- 5 × 90 mm mellemtoneenheder (trykkammer, neodymium magnet, glasfiberkegle, ABS-kurv)
- 2 × 160 mm basenheder (trykkammer, neodymium magnet, lufttørret papirkegle, helstøbt aluminiumskurv)
- 1 × 200 mm subwoofer (trykkammer, neodymium magnet, lufttørret papirkegle, helstøbt aluminiumskurv)
1.000 watt ved 1 % forvrængning DSP-forstærker (Digital Signal Processing):
- True Image : Patenteret Bang & Olufsen upmixing-algoritme til stereo- og 5.1-multikanallyd
- Justering af lydniveau efter støj, hastighed og klimaanlæg ICEpower® forstærker

Læs mere her

tags: bilen, Aston Martin, Bang & Olufsen, virksomhed, 2007, sportsvogn, teknologi, Bang & Olufsens, patenterede,

Dagens nyheder - Læs bla. om En mere sexet Corsa?

Ny praktisk Chevrolet er uattraktiv
Den syvsædede Chevrolet Orlando sælges til gunstig pris, men det er næppe nok til et gennembrud.
Læs mere her

850 kilo dramatisk Alfa
Alfa Romeo 4C Concept er endnu på forsøgsstadiet, men den bliver virkelighed næste år.
Læs mere her

Chevrolet med syv sæder til spotpris
Den nye Chevrolet Orlando er 80.000 kroner billigere end konkurrenter fra Citroën og Ford.
Læs mere her

Nu kan din nye bil hackes via mobilnettet 
Amerikanske forskere afslører flere alvorlige sikkerhedsbrister i computersystemerne i nye biler.
Læs mere her

Amerikanske biler får tsunami-guide
Et tryk på en knap vil være nok til at få kontakt med en specialist, der kan vise vej væk fra en tsunami.
Læs mere her

Danskerne kan ikke deres vigepligt
Der opstår farlige situationer i trafikken, fordi bilister ikke overholder højrevigepligten.
Læs mere her

VW bager nyt rugbrød
Det klassiske VW "rugbrød" har nok en snert af retro, men konceptbilen i Geneve er eldrevet.
Læs mere her

Nu bliver VW Golf billigere
De største besparelser kan opnås på de mest brændstoføkonomiske udgaver.
Læs mere her

Retro-Fiat i Gucci-look
Fiat 500 får endnu mere kvindetække med en ny Gucci-version.
Læs mere her

En mere sexet Corsa?
Den friske "lille" bil bestod eksamen med dynamiske egenskaber og lavt CO2-udslip.
Læs mere her

tirsdag den 15. marts 2011

Biler med brugte dæk købt på nettet bremser dårligere

Mange danskere køber brugte dæk på nettet. Men ofte ved de ikke, hvad de får for pengene, og derfor fraråder dækeksperter det.

Mange danskere køber brugte dæk på nettet, viser en hurtig gennemgang af onlinesites med køb og salg mellem private danskere. Men i virkeligheden er køb af brugte dæk ofte en dårlig idé, fordi køberen grundlæggende ikke ved, hvad han får for pengene.

Brugte dæk er netop brugte og bremser ringere end nye dæk og kan give en lavere sikkerhed i trafikken. På købstidspunktet kender bilisten reelt ikke noget til, hvordan dækket er slidt, hvor langt det har kørt, og hvordan det har været opbevaret og holdt ved lige. Det giver en lang række ubekendte faktorer, som gør køb af brugte dæk til en usikker forretning. Med et alt for slidt dæk risikerer man en lavere sikkerhed og måske en bøde. Derfor bør man få en fagmand til at tjekke dækket undervejs helst før man køber. Slidte dæk forøger risikoen for akvaplaning og forringer evnen til at bremse. Derfor fraråder vi generelt, at man køber brugte dæk, siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.

Dæk slides forskelligt
Ligesom flere andre rådgivere indenfor biludstyr og bilisters sikkerhed anbefaler Continental, at man ikke køber brugte dæk. Forskningsenheden hos Continental, der er en af verdens største leverandører til bilindustrien, udvikler sikkerhedssystemer til køretøjer samt tester og udvikler bildæk. Slidtests viser, at dæk slides forskelligt fra bil til bil. Det skyldes bl.a. bilistens kørestil og dækkenes placering på bilen. Hvis dækkene har siddet på en tung bil med forhjulstræk og masser af hestekræfter, og har bilisten haft mange kraftige accelerationer og nedbremsninger, så er dækkene langt mere slidte, end hvis de har siddet på en lettere og mindre motorstærk bil, der har kørt mere stille og roligt. Det betyder, at man skal tage sine forholdsregler, hvis man vælger at købe brugte dæk.

Ikke alle dækskader er synlige. For eksempel kan en forkert reparation eller skader på dækkets indvendige side kun iagttages, hvis man tager hjulet af og inspicerer den indvendige side af dækket. Her er det vigtigt også at få en professionel til at vurdere dækket. Har man købt en brugt bil med brugte dæk, bør man også sørge for at få en fagmand til at kontrollere dækkene, siger Georg Nielsen.

Tjekliste: Sådan tjekker du et brugt dæk
Vær især opmærksom på dækkets slidbane - det har en kraftig indvirkning på flere præstationskriterier. En vigtig faktor er mønsterdybde af dækket, der ved lov skal være mindst 1,6 mm. Hvis du kører med mindre slidbane, risikerer du, ud over både en bøde og et klip i kørekortet, at bilen f.eks. akvaplaner.

Slidindikatorer (TWI) er vigtige redskaber for at vurdere den resterende mønsterdybde. Slidindikatorerne er små dubber, som står op i rillerne. Er slidindikatoren synlig, betyder det, at dækket er slidt længere ned end lovens minimumskrav om en mønsterdybde på mindst 1,6 mm. Continentals vinterdæk har yderligere slidindikatorer, som viser, når mønsterdybden når 4 mm.

Faktaboks: Tjek dækkets alder
De store dækproducenter bruger en fælles cifferkode, der viser produktionstidspunktet. Koden finder du på siden af dækket. På dæk fremstillet efter 1999 er de sidste 4 cifre datoen for fremstillingen. De to første af disse 4 cifre identificerer ugen, hvor dækket er produceret. De sidste to numre udgør produktionsåret. For eksempel: Koden 2201 viser, at dækket er fremstillet i uge 22 i 2001.

Billedtekst:
I modsætning til nye dæk (som her ses til venstre) har slidte dæk (ses til højre) mindre dybe dækmønstre. Det betyder, at en bil med gamle dæk bremser langsommere end en bil med nye dæk.

For flere oplysninger, kontakt venligst:
Adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen, telefon: + 45 43 23 04 45

Baggrund til redaktionen

Denne historie er sendt ud på vegne af Continental Dæk Danmark A/S. Continental Dæk Danmark A/S i Brøndby beskæftiger 26 medarbejdere, der forhandler dæk til personvogne, lastvogne, varevogne og industrien. Continental-koncernen producerer bl.a. bremsesystemer, systemer og komponenter til motorer og chassiser, elektronik til køretøjer samt dæk. Læs mere på www.conti.dk og www.conti-truck-tires.com/dk

Læs mere her

tags: Brøndby, direktør, bilindustri, Danmark, bilen, 2001, trafikken, penge, Forskning, Continental ,

mandag den 14. marts 2011

Ny sensor fjerner livsfarlige stød ved elbilsulykker

El- og plug-in-hybridbilers store batterier kan være livsfarlige, hvis bilerne kører galt. Ny satellitbaseret sensor vil i fremtiden slukke for batterierne ved en trafikulykke, så passagerer og redningsfolk ikke får stød.

De store spændingsfyldte batterier, der driver motoren i elbiler og delvist i plug-in-hybridbiler, kan give passagerne og de redningsfolk, der rykker ud til en trafikulykke, alvorlige stød, hvis bilerne kører galt. Nu har en af verdens største leverandører til bilindustrien, Continental, udviklet teknologien til en ny sensor, som automatisk slukker for de højspændte batterier i tilfælde af en kollision og dermed reducerer risikoen for stød.

"Elektriske køretøjer og plug-in hybridbiler drives af højspændingsbatterier på op til 400 volt. Spændingen er decideret livsfarlig. Sensoren registrerer en ulykke og videregiver disse oplysninger til et system, der slukker for den høje spænding i batteriet. Det forhindrer, at brand- og redningsfolk får meget ubehagelige og alvorlige skader, når de kommer i kontakt med køretøjets metaldele, eller hvis de er nødt til at skære igennem køretøjet for at hjælpe folk fri. Det sikrer desuden passagererne i højere grad end med de nuværende systemer, siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.

Sensor i produktion næste år
Produktionen af det såkaldte evSAT-system en forkortelse for satellit til elektriske køretøjer - begynder i 2011. I 2012 sendes systemet i egentlig serieproduktion sammen med et større tysk bilmærke. Sensoren registrerer alle sammenstød, der sker foran, bag på eller på siden af bilen. Blot et halvt sekund efter at kollisionen er registreret, har sensoren sendt besked til bilens batterisystem og slukket for den høje spænding.

Continentals evSAT reagerer på samme måde, hvis sensoren opdager, at bilen tipper og ruller rundt og f.eks. rammer taget. Sker det, deaktiverer systemet batteriet indenfor fire sekunder, så ingen kommer til skade. I tilfælde af andre typer ulykker, forbliver evSAT en inaktiv. Hvis de elektriske køretøjer er blevet slukket og ikke er opladet, skifter evSAT-systemet over til en standby-tilstand, der forhindrer, at batteriet aflades.

"Markedet for el- og plug-in-hybridbiler vokser hele tiden. I Danmark ser vi, at der kommer flere biler på markedet, og derfor er der brug for at styrke sikkerheden. Det er også årsagen til, at Continental oplever en øget efterspørgsel efter evSAT fra mange andre bilfabrikanter, der samtidig skal leve op til strammere krav fra forbrugerne og lovgivningen," siger Georg Nielsen.

Faktaboks: Ny sensor slukker for den høje spænding
evSat-sensoren er typisk placeret under det forreste passagersæde. På den måde bliver den med stor sandsynlighed ikke skadet i en ulykke. evSAT kan integreres i mange forskellige typer eldrevne køretøjer, uden at bilerne skal redesignes. Produktionen af sensorerne starter i år. Det vides pt. ikke, hvornår danske forbrugere kan købe en bil med evSAT.

Billedtekst:
Den nye sensor kommer til at sidde under forsædet, hvorfra den, via batterikontrolen, slukker for den høje spænding i batteriet under bagsædet.

Læs mere her

tags: elbil, direktør, bilindustri, Danmark, 2011, bilen, elbiler, lovgivning, 2012, trafikulykke, ulykker, teknologi, hybridbil, bilfabrikanter, Continental ,

søndag den 13. marts 2011

?koda præsenterer nyt logo

kodas velkendte logo er blevet ændret og skal være det bærende element i en omfattende revitalisering af koda-mærket over hele verden.

kodas logo har i mange år prydet de populære familiebiler fra den tjekkiske bilproducent. kodas mere end 110 årige historie er unik, og derfor er det naturligvis også en stor beslutning at ændre noget så vigtigt som logoet. De kommende år vil koda introducere en ny bil hver 6. måned, og for at møde fremtiden på en ny måde har koda set det nødvendigt at ændre retningen for mærkets såkaldte corporate identity den visuelle identitet.

De vigtigste ændringer i kodas logo er, udover ændringen til en mere frisk koda-grøn farve, undergået den karakteristiske bevingede pil, som er gjort betydeligt større. Den ydre del af logoet er blevet frisket op med et krom look. Navnetrækket koda Auto, som har været en integreret del af logoet, er flyttet udenfor selve logoet, og er nu placeret over den bevingede pil.

koda benytter samtidig lejligheden til at præsentere en helt konceptbil ved navn VisionD, som skal vise, hvilke visioner koda har for fremtidens designmæssige linjer. Det nye logo er naturligvis en væsentlig del af dette konceptstudie, der samtidig er et eksempel på kodas designmæssige formåen. VisionD understreger kodas mangeårige tradition for at bygge biler med vægt på rummelighed. VisionD har således hjulene placeret helt ude i bilens hjørner for at opnå mest mulig plads. Dette kombineret med en lang akselafstand har skabt et dynamisk designudtryk, der skal være med til at bringe koda ind i næste fase af en ambitiøs vækststrategi.

VisionD er blevet præsenteret for pressen og publikum på biludstillingen i Geneve, og hvorvidt bilen vil komme i produktion, afhænger til dels af reaktionerne fra de mange interessenter. VisionD er størrelsesmæssigt placeret mellem den populære mindre familiebil Fabia og den ligeledes meget anerkendte mellemklasse familiebil Octavia. Både Fabia og Octavia har således været kåret til årets bil i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, tjekkiske, strategi,

lørdag den 12. marts 2011

Succesen for dieselbiler og Bosch indsprøjtningssystemer

Markedsundersøgelser foretaget af Bosch viser, at succesen for dieselbiler i Vesteuropa ikke viser tegn på nedgang. I 2002 var gennemsnitligt 40,3% af alle nyregistrerede personbiler med udstyret med dieselmotor. Det er en forøgelse på 4,3% i forhold til 2001.

Ifølge oplysningerne fra Bosch ligger Tyskland med en dieselandel på 38,0% en anelse under det europæiske gennemsnit. Dog steg andelen af dieselbiler med 3,4% i forhold til sidste år trods et lavere antal nyregistreringer.

Tallene viser også, at der i Frankrig var en betydelig stigning i 2002 på 7% til 63,2% selvom andelen af dieselbiler allerede i 2001 lå på hele 56,2%.

Den procentvise forøgelse er endnu større i England:
Takket være en ændring i beskatningsregler for firmabiler, som er specielt gunstig for dieseldrevne biler med lavere CO2–udstødning, steg andelen af nyregistrerede dieselbiler kraftigt fra 15,2% i januar 2001 til 24,7% i december 2002.

Dieselmotoren er ideel til det østrigske marked. Procentdelen 65,7 af nyregistreringer lå allerede på et højt niveau i 2001, og i 2002 kunne dieselmarkedet konsolidere den allerede dominerende position. Andelen steg til gennemsnitligt 69,6% for året.

Selv om vi i Danmark ikke kan prale af så høj en dieselandel som de sydligere lande i Vesteuropa, er den dog alligevel steget markant fra 17,8% i 2001 til 20,0% i 2002. Dette skyldes ikke kun dieselbilernes forbedrede komfort og ydelse, men også i høj grad den økonomiske gevinst, teknikken giver.

I Vesteuropa forventer Bosch, at andelen af nyregistrerede biler med dieselmotor stiger til 50% inden for de næste tre til fire år. Sandsynligvis vil andelen passere 42% før udgangen af 2003.

Bosch har spillet en betydelig rolle for det aktuelle boom i dieselmarkedet med sine direkte indsprøjtningssystemer. Efter den første TDI–motor med en elektronisk kontrolleret Bosch aksialstempelpumpe gik i serieproduktion i Audi 100 i 1989, blev der introduceret tre yderligere innovative højtryksindsprøjtningssystemer før udgangen af 1990–erne: VP44–radialstempelpumpen i 1996, Common Rail–injektionssystemet i 1997 og Unit Injector System i 1998. I 2002 alene producerede Bosch næsten 9,5 millioner indsprøjtningssystemer næsten 4 millioner af dem var Common Rail–systemer.
 

Læs mere her

tags: England, elbil, 2002, 2003, Danmark, euro, Tyskland, økonomi, 2001, Frankrig, Audi, elbiler, december, P4, 1998, Bosch, beskatning,

fredag den 11. marts 2011

Ny ESP-generation fra Bosch - først i den nye Renault Mégane

Den nye Renault Mégane bliver den første bilmodel udstyret med 8. generations Bosch ESP, hvor Bosch teknikere har reduceret vægten med ca. 30% til kun 2,2 kg. Bedre computerfunktioner gør en række delvis nye funktioner muligt – f.eks. Understeering Control Logic (UCL), der er udviklet i samarbejde med Renault til brug i Mégane, og som giver yderligere kørestabilitet i understyrings–situationer.

8–seriens bremsekontrolsystem er modulopbygget – mulige opgraderinger for bilproducenterne er ABS (Anti–locking Braking System), TCS (Traction Control System) eller det elektroniske stabilitetsprogram ESP.

Ved direkte påvirkning af bremse– og motorstyring modvirker det elektroniske stabilitetsprogram bevægelser, der skyldes for høj hastighed og/eller udskridning. Alle bilens bevægelser stabiliseres inden for de fysiske grænser, og bilen holdes så nøjagtigt som muligt i den bane føreren ønsker. Presses bilen ud over forhjulene, f.eks. hvis der køres med for høj hastighed ind i et sving, reducerer ESP–ens integrerede anti–traction control motoreffekten, hvis føreren bliver ved med at træde på speederen. Er det ikke nok, bremser ESP baghjulet i den indvendige side af kurven og bilen drejer bedre ind i svinget.

For første gang kan UCL–funktionen i den nye Mégane også forlænge bremsesituationen ved understyring. Den kan aktivt decelerere bilen, f.eks. under delvis bremsning, acceleration og tomgang. Alt efter graden af understyring sker dette via reduktion af motoreffekten og yderlige påvirkning af bremserne på alle fire hjul. Den aktive deceleration giver en overlegen præcision i den ønskede svingradius endnu en funktion, der bidrager til køresikkerheden.
 

Læs mere her

tags: bilen, Renault, computer, Bosch, sprog,

torsdag den 10. marts 2011

Bliv klogere på at være patient

Ser jeg ikke en læge hver dag Hvorfor siger sygeplejersken, jeg skal ud af sengen - er jeg ikke syg Og må jeg godt have mit eget tøj på

Mødet med et moderne, dansk hospital kan være en overvældende oplevelse. Ikke mindst, hvis man er ny patient og ikke kender systemet i forvejen.
For at mødet kan blive bedre, har Region Midtjylland udgivet en tre minutters animationsfilm om at være patient på hospitalet og en folder, der uddyber budskaberne.

Filmen er blevet til, fordi personalet på hospitalerne jævnligt opdager, at patienternes forventninger ikke stemmer overens med det, de oplever på hospitalet. Omvendt oplever de også, at patienterne ikke ved, hvad hospitalet forventer af dem eller forstår hospitalets regler.

- Det giver ærgerlige frustrationer for begge parter. Frustrationer som vi håber, vores film og folder kan hjælpe med at gøre mindre, siger projektleder Rikke Ellekilde.

Aktive patienter
Hun fortæller eksempelvis, at mange patienter har den forestilling, at hvis man er syg, skal man blive i sengen. Men det er ikke længere hverdagen på danske hospitaler. I dag bliver patienterne opfordret til at bevæge sig så meget de kan.

- Nogle patienter kan tro, at det er for at spare, de eksempelvis selv skal hente deres mad. Men faktisk er det fordi vi nu ved, at man hurtigere bliver rask, hvis man er aktiv, siger Rikke Ellekilde.

Fakta
Filmen og folderen er oversat til syv sprog ud over dansk

Læs mere om filmen i det seneste nummer af Magasinet Midt http://www.magasinetmidt.rm.dk

Se filmen og hent folderen på http://www.patient.rm.dk


Illustrationerne her kan downloades i høj opløsning :
- http://www.regionmidtjylland.dk/files/Aktuelt/grafik/Billeder%20i%20h%C3%B8j%20opl%C3%B8sning/patientfilm_figurer.jpg target=_blank>Figurer
- http://www.regionmidtjylland.dk/files/Aktuelt/grafik/Billeder%20i%20h%C3%B8j%20opl%C3%B8sning/patientfilm_sygeplejerske.jpg target=_blank>Sygeplejeske
- http://www.regionmidtjylland.dk/files/Aktuelt/grafik/Billeder%20i%20h%C3%B8j%20opl%C3%B8sning/patientfilm_familie.jpg target=_blank>Familie

Illustrationerne kan frit benyttes i forbindelse med omtale af film og folder.

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer :
http://www.regionmidtjylland.dk/politik/politikerne

Læs mere her

tags: hospital, politi, downloade, Film, Midtjylland, Region Midtjylland, sygeplejerske, sprog, projektleder,

onsdag den 9. marts 2011

Volkswagen reducerer priserne på Golf-familien markant

I en tid med skyhøje brændstofpriser, reducerer Volkswagen priserne på Golf-modellerne generelt og på de brændstofbesparende modeller i særdeleshed.

Volkswagen Danmark har gennem længere tid forhandlet priser på Golf-familien med fabrikken i Tyskland. Det endelige resultat er markante prisnedsættelser, særligt på de brændstofbesparende motorer, kendt under brandet BlueMotion.

- Det har været en lang proces at få priserne hjem, men vi er rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde de danske forbrugere et endnu mere attraktivt produkt end hidtil. Det har været evident for os, at de største besparelser er sket på de brændstoføkonomiske modeller. Det giver rigtig god mening. Særligt nu hvor brændstofpriserne er på himmelflugt, udtaler Volkswagens danske marketingdirektør Ulrik Drejsig.

Det er naturligvis en bevidst strategi fra Volkswagen, at reducere de mest efterspurgte modeller netop nu. Med skyhøje brændstofpriser står Volkswagen pt. med en række særdeles attraktive produkter på hånden: de brændstofbesparende BlueMotion Technology-modeller, der alle kører lidt længere på literen. Men der er ikke tale om, at det udelukkende er disse modeller, der er prisreducerede. Prisændringerne gælder hele Golf-familien og der er tale om varige prisændringer. Enkelte motorer er steget lidt i pris. Det er gældende for bl.a. de største benzinmotorer.

Man har valgt at tilbyde de største besparelser på de mest populære motorvarianter og udstyrsniveauer. Således er den største prisreduktion at finde på Golf 1,6 TDI (105 hk) med BlueMotion Technology og Comfortline-udstyr. Denne er reduceret med hele 25.500 kr. og fås nu til 276.000 kr. I øvrigt en bil, der kører 24,4 km/l i gennemsnit. Er man på jagt efter en benzinmotor, er 1,4 TSI med 122 hk, ligeledes i Comfortline-varianten nedsat med 12.000 kr. og fås nu til 265.000 kr.

For de mere pladskrævende kunder, tilbyder Volkswagen også markante prisreduktioner på både Golf Plus og Golf Variant. Den største besparelse finder man på Golf Variant 1,6 med 105 hk og i Comfortline-udgaven, her er prisen reduceret med 23.800 kr., hvilket giver en nypris på 296.000 kr.

Hos Golf Plus er den største prisreduktion også sket på modellen med 1,6 TDI-motor og BlueMotion Technology, her er der skåret 21.468 kr. af prisen og denne fås nu fra 292.000 kr.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, Tyskland, økonomi, benzin, marketingdirektør, strategi, brændstof,