onsdag den 3. august 2016

Vi kører for hurtigt ved skoler: pas på de 67.000 nye skolebørn


Mens 67.000 skolebørn debuterer i trafikken i næste uge, viser ny undersøgelse, at alt for mange firehjulede trafikanter begår trafikforseelser ved skoler.Bilister med for meget fart på, biler der kører mod ensretningen, eller som ikke holder for skolepatruljen ved fodgængerfeltet.

Forældre til børn, der for første gang skal i skole i disse dage, gør klogt i at holde øje med deres barn i trafikken. Ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.206 bilister viser, at det vrimler med trafikforseelser ved danske skoler.

Bilister kører mod ensretningen
Undersøgelsen konkluderer, at mere end 90 procent oplyser, at de er opmærksomme på skolestartkampagner i trafikken.

Ikke desto mindre svarer lige så mange, at de inden for det sidste halve år selv har oplevet bilister, der kører for stærkt ved skoler'. Knap 20 procent oplever biler, der ikke holder for skolepatruljen, mens 15 procent støder på bilister, der kører mod ensretningen for at sætte deres børn af ved skolen'.

Vigtigt at kunne reagere hurtigt
"Undersøgelsen er en indikation om, at for mange bilister har for travlt. Men i og med de små skolebørn ofte ikke er fortrolige med trafikreglerne, så kan vi kun opfordre alle bilister til at overholde hastighedsgrænsen, især ved skoler. Løber et barn pludselig over vejen eller ud bag en parkeret bil, så er det vigtigt at kunne bremse med det samme. Bremselængden forøges markant ved blot 10 km mere i timen," siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Test bremserne
Danskernes gennemsnitsbil er knap ni år gammel og har typisk flere fejl på bl.a. bremserne end nyere biler. Er bilen ikke nysynet, risikerer den ikke at bremse hurtigt.

"Er ens bil ældre, er det altid en god idé at få en TilstandsAttest. I den forbindelse rådgiver vi kunderne om bilens generelle sikkerhed og hvilke ting på bilen, der bør skiftes ud, hvis bilen skal køre sikkert i trafikken," fortæller Per V. Rasmussen.

Billedtekst:
Mens mange bilister ifølge ny undersøgelse kører for hurtigt ved skoler, skal 67.000 nye skoleelever ud i trafikken i august.


Læs mere her

tags: direktør, bilen, trafikken, Tilst, skolebørn, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar