onsdag den 17. august 2016

Nibe Sildemarked 2006 - tradition og fornyelse

Den sidste weekend i august vil Nibe midtby syde af aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne. Sildemarkedet i weekenden 25. og 26. august er en hyldest til sildene, traditioner og til livet i almindelighed i den hyggelige købstad.

Nibe er et eventyr
Alle byer har en historie – Nibe har et eventyr – et sildeeventyr. Det var silden, der en gang skabte rigdom på egnen og lagde grunden til den idylliske købstad med de smalle gader og de smukke huse. Nu er Nibe en aktiv, attraktiv tilflytterkommune, som tiltaler alle, der har blik for naturen og byens gode handelsmiljø.

Gå på opdagelse
En lang række foreninger, forretninger og foretagsomme folk i Nibe har sat alle sejl for at gøre den sidste weekend i august til en uforglemmelig byfest.Find en "smugkro", smag en Nibebjæsk, nyd en Sildedog, opdag en ny Nibesild eller køb en røget ørred. Få musik i ørerne og smil på læben. Byens butikker vil bugne af anderledes tilbud og utraditionelle varer, mens Sildegiggen kører i gaderne for at sælge sildedogs og røgvarer.

Få oplevelser
Under Sildemarkedet vil en lang række skoleelever fra byens skoler vise deres tegninger inspireret af fisk, fortiden, og fjorden. Om aftenen vil der blive festet på mere eller mindre hemmelige steder og i det store telt vil folk stå som sild i tønde, når musikken spiller til dans. Lørdag 26. august bliver der dækket op til, at godt og vel 400 gæster kan sidde ved samme sildebord og nyde frokosten i det fri.

Liv i byen – for alle
Her i renæssanceåret år 2006 er Nibe Sildemarked tilbage med fuld styrke med et nyt koncept. Målet er at gennemføre en byfest med både traditioner og fornyelse. Vi vil udbygge forståelse mellem generationer og sikre dialog mellem nye og eksisterende indbyggere. Hvis du siger ja tak til invitationen så siger Nibe tak sild.
 

Læs mere her

tags: jorden, 2006, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar