tirsdag den 9. august 2016

Ny opfindelse sikrer trafikanter på motorcykel

Der er nogen der har "set lyset", altså vibrere i forlygten på en motorcykle her er det tale om en ny opfindelse der skal sikre Motorcyklisters, liv og lemmer.

Under dette motto lancerer Fjerritslev firmaet X–Domain årets sensation Vibra–Lys® der kort fortalt ikke er en lygte, men en elektronisk dims mindre end en tændstikæske, der med idiotsikre stik, indsættes imellem forlygtepæren og ledningssoklen det tager højest 10 min at monterer.

Den starter dagskørelyset automatisk som en vibrerende eller bølgende bevægelse uanset motorcykletype med 12 volts anlæg, men kan ikke direkte misbruges på knallerter.

Da det menneskelige øje opfatter bevægelse, selv ude i øjenkrogen vil en mod– eller sidevejstrafikant meget let få øje på dig, og forhåbentlig spare dit "liv & lemmer" modsat et konstant lys der bevæger sig direkte imod dig, der af hjernen opfattes ligesom et stillestående gadelys gør.

Til aften eller i usigtbart vejr, trykker man 3 gange på overhalingskontakten og lyset skifter til aftenkørsel, men udelukker fejlbetjening da der kun kan skiftes tilbage ved at betjene op– og nedblændingskontakten 3 gange hurtigt eller stoppe motoren.

Misbrug i mørke undgås, idet vibrerende dagskørelys kun må/kan lyse med halv styrke, og det bedste på langt lys. Ifølge indehaveren af det lille "opfinderfirma" Lene Bøgh Larsen, kan kun en tåbe kan være i tvivl om, at Vibra–Lys vil redde motor–cyklisters "Liv og Lemmer"
 

Læs mere her

tags: cyklist, Motor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar