lørdag den 20. august 2016

Kampvogn


I en imponerende coffeetable-book tager forfatter og forsker i militærhistorie, Michael E. Haskew læseren med på en spændende tur i kampvognens historie.I 1916 rullede verdenshistoriens første tank ud på slagmarken i slaget om Somme i Frankrig. Om man kan lide det eller ej, så fylder tanken 100 år i sommeren 2016.

Første Verdenskrigs uhåndterlige kasser, der var monteret på traktorchassiser havde mange mekaniske problemer. Men kampvognens motorkraft og design udviklede sig med fart, mobilitet og kraft og slagkraftige våben, som vi kender den i dag.

Fra den græske falanks til de romerske belejringsmaskiner, Leonardo da Vincis tegninger til H.G. Wells fantasifulde opfindsomhed - idéen om den pansrede kampvogn - tanken - har eksisteret i århundreder og har startet de avancerede, teknologiske krigsføringssystemer, som i dag bliver brugt verden over.

Moderne tanks optræder både i offensive og defensive roller, i stand til at udnytte huller i fjendens forsvar og hurtigt forårsage skade bag fjendens linjer, afbryde kommunikation, forsyninger og overtage kontrollen.

Kampvogn – 100 år med verdens vigtigste militære panserkøretøj er en imponerende Tour de Force ind i bæltekøretøjernes 100 år lange historie. Gennem flotte fotografier og indbydende tekster kommer læseren hele vejen rundt om kampvognenes historie.

Bogen udkommer d. 15. august 2016

Kampvogn – 100 år med verdens vigtigste pansrede militærkøretøj // Michael E. Haskew // på dansk ved Simon Kratholm Ankjærgaard
ISBN: 978-87-406-0530-3 // 242 sider // Vejl. pris: 329,95 kr.


Læs mere her

tags: våben, Frankrig, græske, 2016, teknologi, kommunikation, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar