søndag den 26. februar 2012

Volvo mest fejlfri for andet år i træk

Volvo har sat sig solidt på tronen over biler med færrest fejl. Sidste år var det S40, der kom helt til tops i Applus+ Bilsyns store synsstatistik, mens det i år er den lidt mindre model, C30, der topper. Det afslører Applus+ Bilsyns årlige fejlstatistik.

Kigger man lidt længere tilbage i tiden, har den svenske bilfabrikant sat sig på tre ud af de sidste fire års topplaceringer. I det hele taget er svenske og tyske bilmærker dominerende på listerne gennem de sidste fem år.

?Tidligere har vi set mange japanske bilmærker være blandt de mest driftssikre køretøjer. Det billede har dog ændret sig i de senere år, hvor europæerne er blevet altdominerende. Volvo, VW og Audi er typisk helt i top, mens tyskproducerede Ford også har været godt præsenteret i top 10 for 3-5 år siden?, siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Årets bil langt fra toppen
Mens der udelukkende var europæiske biler i top 10 i sidste års undersøgelse, har en enkelt japaner dog sneget sig ind i top 10 i dette års statistik. Mazda 2 opnåede en flot 3. plads på listen. De resterende ni pladser i top 10 udgøres af to Volvo, to Audi, to Volkswagen, en Mercedes, en BMW og en Ford. Det er dog ikke alle europæere, der klarer sig lige godt.

De fire år gamle biler der er omfattet af denne synsstatistik, er indregistreret første gang i 2007. Det år blev Opel Corsa kåret til Årets Bil i Danmark foran Skoda Roomster og Citroën C4 Picasso. Den tyske vinder befinder sig dog helt nede som nr. 62 på listen over biler med færrest fejl i årets undersøgelse, men holder sig dog foran Skoda Roomster (nr. 73) og Citroën C4 Picasso (nr. 79). Listen indeholder i alt 99 bilmodeller.

Bilerne bliver bedre og bedre
For første gang nogensinde opnår en bilmodel under 10 fejl pr. 100 synede køretøjer i den årlige fejlstatistik. Volvo C30 havde således 9,6 fejl pr. 100 syn, hvilket betyder, at der skulle godt ti C30?ere forbi synshallen, førend Applus+ Bilsyns bilsagkyndige fandt en enkelt fejl. Kigger man på bilen med færrest fejl i undersøgelsen i 2010, Volvo S40, havde den 10,4 fejl pr. 100 syn, mens bedste bil i 2009, Ford Fusion, havde 16,8 fejl.

?Det skinner helt tydeligt igennem, at bilfabrikanterne bliver bedre og bedre til at producere køretøjer. Under 10 fejl pr. 100 syn er lidt af en milepæl, som Volvo godt kan være stolte af. Omvendt må vi endnu engang konstatere, at de franske og koreanske biler lader meget tilbage at ønske. I år er billedet det samme, som vi har set de tidligere år: 20 ud af de 26 dårligst placerede køretøjer er fra et af de to lande?, slutter Per V. Rasmussen

Faktaboks - Sådan udarbejdes statistikken
For at indgå i statistikken skal en bilmodel i den pågældende årgang have været synet mindst 100 gange. Herefter udarbejdes en fejlstatistik på antal fejl pr. 100 syn. Undersøgelsen omfatter kun personbiler, og fejlstatistikken er udelukkende opgjort på baggrund af synsrelaterede fejl, som ofte kan have betydning for færdselssikkerheden.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, euro, 2009, 2010, Volvo, bilen, Audi, Mazda, VW, BMW, Mercedes, 2007, Opel, Citroën, Picasso, bilfabrikanter, Ford, Skoda, Volkswagen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar