torsdag den 23. februar 2012

Vand, salt og småsten slider bilen lige nu

De varmere temperaturer betyder bl.a. mere vand, sand og småsten på vejene, og det sætter sig på bilen. Vask bilen hyppigt, så der ikke danner sig rust i sprækkerne, lyder rådet fra bileksperter.

Er man træt af vinter og de kolde temperaturer, er de seneste dages varmere temperaturer godt nyt. Men det lunere vejr er ikke nødvendigvis en gave til din bil. Lige nu svømmer vejene i smeltevand, sand, salt samt især småsten, som frosten har hentet frem.

Det konstaterer man hos Lemminkäinen, der reparerer huller i asfalten for talrige kommuner i Jylland og på Sjælland.

?Vand trænger ned i asfalten, og når frosten kommer, udvides isen og skaber sprækker. Herefter løsrives småsten. Når det så regner meget, eller sne og is tør, skylles stene op på vejbanen. Vi oplever, at der i øjeblikket er lige så mange småsten som sidste år. Trods en kortere vinter er der fortsat mange følgeskader af veje, der ikke har været vedligeholdt i årevis. Det medfører f.eks. mange småsten, som hvirvles op, når bilisterne kører henover dem,? siger Troels Madsen, der er regionschef hos Lemminkäinen.

Sten slider på bilens undervogn og lak
Hos Applus+ Bilsyn oplever man ofte, at biler får skader på grund af stenslag i løbet af vinteren. Når bilen kører henover dem, kan det sammenlignes med en let sandblæsning.

?De mange småstensskader slider rigtig hårdt, især på undersiden af bilen, men også lakken på siden af bilen rammes. Naturligvis vokser sliddet i takt med bilens hastighed. Lakskader og skader på forruden kan forebygges med en TCnanobehandling, som man selv kan smøre på,? siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Rens hulrum
Kombinationen af ekstra fugt, vejsalt, som stadig ligger på asfalten, og de mange sten betyder imidlertid også, at risikoen for rust vokser.

?Små hulrum og sprækker under bilen fyldes støt og roligt op med småsten, skidt og fugt. Gør man ikke noget ved det igennem længere tid, er der stor risiko for rust. Har man i forvejen begyndende rust, så udvikler den sig med stor sandsynlighed i løbet af få måneder. For at undgå rust er det derfor vigtigt, at man løbende vasker bilen gerne flere gange i løbet af vinteren. Er det flere år siden, at bilen sidst er blevet rustbeskyttet, anbefaler vi også, at bilen får en ny behandling,? siger Per V. Rasmussen.

Læs mere på www.bilsyn.dk

Faktaboks: Bestil en RustAttest
Sten, sand, salt og fugt kan gennem længere tid medføre rust. Med en Rustattest får du kontrolleret, om din bil trænger til rustbeskyttelse. Sammen med attesten giver Applus+ Bilsyn dig en rabatkupon på 600,- kr. til rustbeskyttelse.

Billedtekst:
Hulrum og sprækker under bilen fyldes støt og roligt op med småsten, skidt og fugt lige nu. Vask bilen løbende og få den evt. rustbeskyttet, anbefaler bileksperter.

Læs mere her

tags: direktør, bilen, Sjælland, Jylland, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar