søndag den 16. januar 2011

Vejles praktikpladskampagne en stor succes

Erhvervsskolerne og jobcentret i Vejle har bevist, at det er muligt at skaffe praktikpladser til de unge på erhvervsskolerne. En fælles, målrettet indsats har givet bonus.

De unge i Vejle kan gøre deres erhvervsuddannelse færdig, fordi de kan få den nødvendige praktikplads. Så positiv er meldingen fra Vejle, hvor en storstilet kampagne i november og december har givet 42 % flere praktikpladser på virksomhederne end samme periode sidste år.

Vicedirektør på Syddansk Erhvervsskole Erland Boelskifte glæder sig over resultatet. - Det er så utrolig vigtigt, at de unge finder en praktikplads, ellers er der stor fare for, at de dropper ud af deres uddannelse. Og det er altså ikke smart, hverken for de unge selv, for virksomhederne som snart kommer til at mangle gode medarbejdere, eller for samfundet som helhed.

Samarbejde
I starten af november satte de to erhvervsskoler og jobcentret i Vejle en række initiativer i gang for at skaffe praktikpladser. En intensiv annoncering i aviser, radio og TV, en datingportal for virksomheder og elever, en omfattende besøgsrunde til kommunens virksomheder og sidst, men ikke mindst, blev alle de unge mobiliseret og sendt i marken for at give deres praktiksøgning en ekstra skalle.

Det er især det sidste, der har givet bonus. - De unge er gået seriøst til værks og har virkelig gjort alt for at finde pladsen, siger Erland Boelskifte, som tilføjer, at den forhøjelse af praktikpladspræmien, som folketinget vedtog nærmest samme dag, som kampagnen gik i luften, også har gjort en forskel. - De unge blev udstyret med en række symbolske checks på 70.000 kr., som de skulle dele ud på virksomhederne. Dét, tænker jeg da, har motiveret mange arbejdsgivere.

Ny kampagne til foråret
Erhvervsskolerne og jobcentret i Vejle har besluttet at gentage succesen fra 2010 og sætte en ny kampagne i gang til foråret. Da kommer et nyt kuld elever, som skal finde en praktikplads, på gaden. Hver og én af de 130 unge, der har fået en praktikplads under kampagnen, er så god en nyhed, at det skal vi naturligvis gøre igen. Det næste hold unge skal absolut have samme hjælp og samme store chance, slutter vicedirektøren tilfreds.

Kontakt:
Erland Boelskifte, vicedirektør Syddansk Erhvervsskole, Vejle, tlf. 22 70 13 07

Guðny Vang, koordinator af praktikpladskampagnen, Vejle Kommune, tlf. 76 81 61 73

Læs mere her

tags: direktør, 2010, radio, Vejle, portal, uddannelse, december, virksomhed, datingportal, jobcentre, praktikplads, arbejdsgiver,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar