tirsdag den 4. januar 2011

Det portugisiske MOBI-E-Konsortium modtager flåde af 100 pct. eldrevne Nissan Leaf-biler

Første kommercielle bruger af bilen inden individuelle leveringer begynder i starten af 2011--

Det portugisiske el-mobilitets konsortium MOBI.E modtog i dag ni Nissan LEAF og bliver dermed den første kommercielle europæiske indkøber af verdens første masseproducerede 100 pct. eldrevne bil.

Ved en ceremoni i Lissabon fik de administrerende direktører fra de ni virksomheder, der indgår i MOBI.E-konsortiet, overleveret bilnøglerne af Carlos Tavares, der er vicepræsident i Nissan Motor Co., Ltd., Pierre Loing, der er visepræsident for produktstrategi & planlægning ved Nissan International SA og Diogo Jardim, der er landeansvarlig for Nissan Iberia SA i Portugal.

Firmaer som EDP, Efacec, Critical Software, Martifer og Siemens, der sammen har udviklet MOBI.E s opladningsløsning, ønsker at statuere et eksempel ved at være de første, der anskaffer eldrevne biler til deres respektive bilflåder. Eksistensen af et opladningsnetværk er det vigtigste element, når eldrevne biler skal gøres til fast inventar på vejene. Med MOBI.E verdens mest avancerede og intelligente opladningsløsning og de incitamenter samt den lovgivningsramme som den portugisiske regering har fastlagt, har Portugal tilvejebragt alle de essentielle forhold, der vil gøre landet til verdens første levende laboratorium for eldrevne biler, sagde João Dias på vegne af MOBI.E.

Til ceremonien overdrog Tavares også et sæt bilnøgler til den portugisiske regering, der får en Nissan LEAF til låns for at kunne testkøre bilen.
Den portugisiske premierminister José Sócrates, der tog imod nøglerne på regeringens vegne, udtalte:

Vi er meget glade for at kunne introducere den første eldrevne bil i Portugal. Efter tre års samarbejde mellem regering, offentlige myndigheder, erhvervskonsortiet bag MOBI.E-løsningen og Nissan har vi skabt det første praktiske og fuldt ud integrerede opladningsnetværk på nationalt plan. Således er vi det første land, der tager imod eldrevne biler. Med pionerånd kombinerer vi vores tro på vedvarende energi med implementeringen af det intelligente opladningsnetværk og introduktionen af eldrevne biler. Dette sikrer Portugal lederskab i omstillingen til en miljømæssigt bæredygtig fremtid.

Portugal var i november 2008 det første land i Europa, der etablerede et direkte samarbejde med Renault-Nissan-alliancen om eldrevne biler, da man underskrev en aftale om at bygge et omfattende opladningsnetværk i Portugal og promovere fordelene ved nul-emissions-mobilitet. MOBI.E, der installerer netværket, har allerede opstillet ladestationer i 25 byer rundt om i landet. Yderligere 1.300 normale ladestandere og 50 hurtig-ladere vil blive opstillet i sommeren 2011.

I dag ser vi starten på en æra med nul-emissions-mobilitet i Portugal, der er et af de første lande i verden, der har tiltrådt en politik om landsdækkende el-mobilitet. Vi er beærede over at være en del af dette nye kapitel i Portugals historie med den 100 pct. eldrevne Nissan LEAF. Portugals store engagement i miljøfremskridt vil være til inspiration for mange andre lande, sagde Tavares. Nissan LEAF, der for nylig blev kåret til Årets bil i Europa 2011, drives af en kompakt elmotor, som er placeret forrest i bilen og trækker bilens forhjul. Vekselstrømsmotoren yder 109 hk og har et drejningsmoment på 280 Nm tilstrækkeligt til at give bilen en tophastighed på 145 km/t. Elmotoren drives af et lamineret litium-ion-batteri, som er udviklet af Nissan og yder mere end 90

kW. Bilen har en rækkevidde på 175 km mellem opladningerne (i henhold til den nye europæiske cyklus), hvilket gør den til en praktisk løsning til mange byboeres behov. Leveringen til private kunder er allerede startet i Japan og USA, mens leveringen i Europa starter med leveringer til Portugal, Irland, Storbritannien og Holland i første kvartal af 2011. Bilen produceres i øjeblikket i Japan, men fra begyndelsen af 2013 vil bilen også blive produceret i Sunderland i Storbritannien.

Nissans innovative tankegang strækker sig ud over nul-emissions-mobilitet. Under betegnelsen PURE DRIVE producerer Nissan en lang række miljøvenlige biler med forbrændingsmotor, som takket være avancerede, grønne teknologier opnår førende brændstofeffektivitet i deres respektive klasser. Næste år præsenteres desuden 4. generation af Nissan Micra med en trykladet version af en helt ny 1,2-liters, 3-cylindret benzinmotor med direkte indsprøjtning og start-stopsystem en bil som tilbyder sprudlende performance og kun udleder 95 CO2/km.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar