mandag den 17. januar 2011

Hos Q8 har tankstanderen nu en smart informationsskærm

Q8 har indført nye betalingsautomater, der lever op til de strengeste sikkerhedskrav for kreditkort. Den avancerede teknologi giver spændende nye muligheder for kundeservice, men har også ført til en del børnesygdomme i Q8's nye systemer

Det hører normalt ikke til livets og hverdagens mest spændende øjeblikke, når man står ved tankstanderen på en servicestation og fylder bilen op med brændstof. Faktisk er det en kedelig oplevelse, som rigtigt mange betragter som irriterende spildtid.

Det vil Q8 nu ændre på. Olieselskabet har nemlig forsynet sine QvikTank standere på 176 Q8 servicestationer og 63 F24 automat-tankanlæg med fladskærme. De vil i fremtiden kunne fortælle om alt fra den lokale vejrudsigt, dagens nyheder og gode tilbud på servicestationen til status på kundekortet. Med farverig computergrafik, lyd og videosekvenser.

Kortbetalinger bliver mere sikre
Alle olieselskaber skal indføre den forbedrede OPT-teknologi ( Outdoor Payment Terminal ) i forbindelse med deres betalingsautomater som følge af myndighedskrav om betaling med chipkort. Q8 har derudover valgt at forsyne terminalerne med multimedia skærme for at øge sin service over for kunderne.

Alle nyere Dankort og internationale kreditkort er i dag forsynet med chip, der skal give en mere sikker betaling og reducere risikoen for svindel og kortmisbrug. For at klare de nye øgede krav skal samtlige betalingsautomater i Danmark udskiftes.

Q8 har netop afsluttet denne ombygning på både sine bemandede Q8 anlæg og på F24 automat-stationerne.

Meget mere end en betalingsautomat
De nye supermoderne QvikTank betalings-standere hos Q8 kan meget andet end sørge for sikre betalinger for kunderne. Hos Q8 har man således besluttet at udnytte alle mulighederne i moderne kreditkort med chip.

Det betyder, at man i fremtiden via farveskærme på QvikTank standerne kan levere skræddersyede tilbud til hver enkelt kunde, f.eks. særtilbud på bilvask eller madvarer i butikken.

Mulighederne i QvikTanken med farveskærm er nærmest uendelige: Mens kunden står og tanker, kan han/hun f.eks. tjekke de lokale trafikmeldinger, se vejrudsigter eller studere de seneste tv-nyheder. Undervejs kan informationerne blive afløst af reklamer eller specialtilbud til netop den kunde, der står ved standeren med sit Dankort, kreditkort eller Q8/F24 kort.

Ramt af børnesygdomme
Q8 havde oprindeligt som mål, at de nye QvikTanke skulle have været installeret og funktionsdygtige overalt i løbet af efteråret 2010.

Den nye teknologi og ambitionen om at udvikle nye kundevenlige features drillede imidlertid Q8, så selskabets nye systemer har været ramt af børnesygdomme. På samme måde, som man ofte ser hos andre first movers , der vil indføre nye typer it-teknologi.

Vi har kæmpet døgnet rundt for at løse de tekniske problemer, som har været til gene for både vores kunder og vores medarbejdere. Vi er godt på vej og bliver heldigvis bedre dag for dag. Nu regner vi med, at alle systemer fungerer efter hensigten, forklarer direktør Helle Dahlgren Skov fra Q8.

Spændende nye muligheder
Den avancerede udnyttelse af QvikTanken med multimedia skal bringe Q8 helt i front i den danske oliebranche, når det gælder indførelse af de nyeste former for god kundeservice.

Hver QvikTank stander fungerer nemlig som en slags selvstændig computer, der er online konstant. Og den er forsynet med en 6 tommers farveskærm, som kan betjenes med finger-touch.

Målet for Q8 er at tilbyde sine kunder helt nye muligheder for interaktive indkøb og nyhedsformidling. På sin vis fungerer Q8s nye QvikTank på samme måde, som man bruger sin pc derhjemme til orientering, indkøb og til at tjekke sine bankkonti.

Vi vil ikke indføre alle multimedie muligheder lige fra starten. Vi foretrækker at gøre det step-by step-for at sikre, at alle funktioner fungerer, og kunderne vænner sig til den nye betjening, når de tanker brændstof, siger Helle Dahlgren Skov.

På sigt vil de nye QvikTanke derfor kunne genkende kortkunder, sige hej og vise, hvad Q8 har af gode tilbud i butikken ved siden af standeren.

Tilbuddene kan ændres hen over dagen, og de vil kunne skræddersys til hver enkelt kunde: F.eks. vil systemet kunne finde ud af, at det er længe siden, kunden har fået vasket sin bil og derefter give kunden et godt vasketilbud her og nu.

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, 2010, bilen, computer, Olie, selvstændig, teknologi, fladskærme, fladskærm, Q8, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar