søndag den 25. september 2016

Bosch dieselteknik til start i 24-timers løbet

Udviklingspartner til Audi og Peugeot

– Bosch er udviklingspartner til begge løbsteam
– Hver anden nyindregistrerede personbil i Europa i 2006 med dieselmotor

Dieselmotorer i racerløb er stadig en sjældenhed. Med Audi og Peugeot kommer der for første gang dieselkøretøjer fra to producenter til start i 24–timers løbet på Le Mans den 16./17. juni 2007, som har chance for en samlet sejr. Foruden vinderbilen fra 2006, Audi R10 TDI, udstyrer Bosch i år også den nye Peugeot 908 HCi FAP med et specielt tilpasset Common Rail indsprøjtningssystem til dieselmotorer, og allerede sidste år beviste diesel sin ydeevne på Le Mans – høj ydelse ved lavt forbrug.

Hvis det stadig er sjældent, man støder på diesel inden for motorsport, så har diesel for længst sikret sig en plads i normal trafik. I 1997 var kun 22 procent af alle nyindregistrerede biler i Europa udstyret med en dieselmotor, mens hver anden nyindregistrerede personbil allerede i 2006 var en dieselbil. Bosch har været førende inden for udvikling af de moderne højtrykssystemer og har som den første underleverandør sat dem i serieproduktion.

Bosch er udviklingspartner til Audi Sport og Peugeot Sport og leverer det komplette Common Rail indsprøjtningssystem til deres 12–cylinder motorer. Det består af højtrykspumper, rails, Piezo–Inline injektorer samt den specielt tilpassede styreenhed, som analyserer et stort antal data fra sensorerne og styrer indsprøjtningen. Engagementet i motorsporten hjælper Bosch til at reducere de seriefremstillede indsprøjtningssystemers vægt og forbedre ydelsen. Samtidig danner de mange års erfaring inden for serieudvikling et godt grundlag for motorsportsteknikkens pålidelighed.

Hos Bosch kan man allerede se tilbage på en lang tradition inden for motorsport: Allerede i 1903 hjalp teknik fra Bosch for første gang racerkørere til sejr. Bosch har samlet alle sine motorsportsaktiviteter i en separat enhed, Bosch Motorsport. Den er en del af datterselskabet Bosch Engineering GmbH, som er specialist i ingeniøropgaver.

###

Bosch koncernen er en førende international producent af auto– og industriteknik, forbrugsgoder og bygningsteknik. Koncernen havde i regnskabsåret 2006 ca. 260.000 ansatte og en omsætning på 43,7 mia. euro. Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861–1942) som "Værksted for finmekanik og elektroteknik". I dag omfatter koncernen et globalt netværk af produktion, distribution og kundeservice i 300 datterselskaber med mere end 13.000 servicecentre i over 140 lande. Bosch i Danmark www.bosch.dk beskæftiger ca. 500 medarbejdere.

Bosch koncernens ejerstruktur sikrer økonomisk uafhængighed og forretningsmæssig frihed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage betydelige investeringer for at sikre fremtiden og leve op til et socialt ansvar i grundlæggerens ånd. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af stiftelsen Robert Bosch Stiftung. Virksomhedens industrielle aktiviteter og ejerfunktioner varetages af Robert Bosch Industrietreuhand KG.
 

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, elbil, bilen, økonomi, Stuttgart, regnskab, Audi, datterselskab, omsætning, virksomhed, 2007, 2006, motorsport, Motor, Bosch, Peugeot,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar