onsdag den 29. juni 2016

Nye regler fra 1. juli: Nu kan 20.000 hesteejere køre hurtigere


Nye regler for trailerkørsel betyder, at hesteejere nu kan køre 20 km/t hurtigere på motorvejen. Dansk Ride Forbund ser positivt på lovændring.Omkring 20.000 hesteejere, der kører deres hest rundt i en trailer, får fra den 1. juli mulighed for at skrue op for hastigheden på de danske veje.

Med en Tempo 100-godkendelse af traileren bliver det muligt at køre 100 km/t på motorvejen i stedet for 80 km/t. På motortrafikveje og landeveje hæves hastighedsgrænsen med 10 km/t til henholdsvis 90 og 80 km/t.

Bedre trafiksikkerhed
Dermed får kørende hesteejere ikke blot mulighed for at skære i transporttiden, det bliver også mere sikkert, forklarer hesteekspert.

Det er en meget positiv ændring. Indtil videre har bilister med en hestetrailer været tvunget til at ligge bag en lastbil for ikke at føle sig for presset. Men med de nye regler bliver det muligt at følge flowet i trafikken, hvilket øger sikkerheden. Samtidig kommer det til at gå hurtigere," siger Erik Clausen, hesteekspert hos SEGES, der bl.a. rådgiver mange af landets hesteejere.

Argumentet understøttes af en ny Applus Bilsyn undersøgelse blandt 1.273 danskere, som viser, at 54% vurderer at Tempo 100 Danmark er med til at øge trafiksikkerheden, da biler med trailere bedre kan følge trafikken.

Dansk Ride Forbund: Positive over for lovændring
Også hos Dansk Ride Forbund er man glade for de nye regler.

Vi er rigtig positive over for den mulighed, ændringen af hastighedsreglerne giver folk med en hestetrailer. Det er en god lovændring, dog har vi endnu ikke overblik over, hvor mange af vores medlemmer, der vil kunne få Tempo 100-godkendelse til Danmark," siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

Billedtekst:
Nye trafikregler betyder, at kørende hesteejere fremover får mulighed for at skære i transporttiden samtidig med, at det bliver mere sikkert at kører med hestetrailer, forklarer hesteekspert.

Læs mere her

tags: Danmark, lastbil, generalsekretær, trafikken, motorvej, landevej,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar