torsdag den 23. juni 2016

Motions cd der giver dig luft til resten af dagens arbejde

Motion på Arbejdspladsen hos Dansk Firmaidrætsforbund har udvidet sortimentet af de populære pusterums cd’er med 2 nye, med titlerne "Pusterumsøvelser for nakke og skuldre 2" samt "Pusterumsøvelser Go, morgen"

Pusterumsøvelser er små lette motionsøvelser til musik, der løsner op for ømme muskler, sætter gang i blodomløbet og giver kolleger noget andet at være sammen om end deres arbejde. De kræver meget lidt plads og ingen omklædning at gennemføre.

Cd’en " Pusterumsøvelser for Nakke og skuldre 2", sætter fokus på øvelser for musklerne i nakke og skuldre, hvorefter der afsluttes med udstrækning.

På cd’en "Pusterumsøvelser Go´ morgen" instrueres der først i rolige øvelser, der får morgenstivheden ud af kroppen, hvorefter man er klar til at trampe pulsen op med nogle mere tempofyldte øvelser.

Cd’en er sammenstykket, så det er muligt at starte enten med rolige eller tempofylde øvelser alt efter smag og behag.

Flere arbejdspladser har allerede stor glæde af de eksisterende cd’er, blandt andet Fyns Familielandbrug. Her mødes 5–6 medarbejdere hver formiddag inden kaffen og laver "pusterumsøvelser" i ca. 10 minutter.

– På vores arbejdsplads har vi indført en fast rutine med pusterumsøvelser for at få motioneret lidt i løbet af dagen, siger Tina Gulberg Thomsen, der står spidsen for øvelserne.

– Vi har meget stillesiddende arbejde foran computeren, og derfor er det dejligt at komme op af stolen og få løsnet op i nakken og skuldrene. Vi har to cd´er som vi skifter mellem, så der er lidt afveksling i øvelserne og vi har lige bestilt de to nye.

Tina Gulberg Thomsen og hendes kolleger kan mærke stor forskel på om de får lavet pausegymnastikken eller må springe over en dag eller to.

– Det er specielt tydeligt efter en ferie, hvor vi godt kan være mere stive og ømme end ellers. En af vores kolleger har lidt meget af hovedpine, og det er hun sluppet af med efter at vi er begyndt at lave pausegymnastik. Det er noget, der er med til at motivere os andre til at holde fast i den gode vane, når vi kan se helt konkret at det hjælper, siger Tina Gulberg Thomsen.

Motion på Arbejdspladsens pusterums cd´er findes i flere temaer:

– Pusterumsøvelser med puls
– Pusterumsøvelser for nakke og skuldre
– Pusterumsøvelser for ryggen
– Pusterumsøvelser med motionselastik
– Pusterumsøvelser for nakke og skuldre 2
– Pusterumsøvelser Go’ morgen

Motion på Arbejdspladsen tilbyder også introduktion til cd’erne af en erfaren instruktør, så det sikres at alle er fortrolige med øvelserne inden de skal udføres på egen hånd. Derudover kan den enkelte arbejdsplads vælge, at uddanne sine egne instruktører.

Vil du vide mere om pusterums cd’erne så kontakt motionskonsulent Trine Andersen fra Motion på Arbejdspladsen, Dansk Firmaidrætsforbund. 6531 6560.

Læs mere på http://www.dfif.dk/mpa/index.asp eller http://www.dfif.dk/mpa/produkter/pusterum.asp
 

Læs mere her

tags: computer, kaffe, Firmaidrætsforbund, Firmaidræt, gymnastik, hovedpine,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar