torsdag den 30. juni 2016

500.000 danskere med havetrailer kan nu skrue op for hastigheden


Fra 1. juli kan ejere af havetrailere køre hurtigere, hvis de har en Tempo 100-godkendelse til Danmark – og en stor bil.Grønt haveaffald, mursten, kakler og radiatorer fra ombygningen af huset, den gamle børneseng fra loftet.

Ca. 500.000 danskere bruger deres trailer flittigt i disse dage. Og fra den 1. juli kan de skære lidt af transporttiden til og fra blandt andet genbrugsstationen, når de nye tempo 100 Danmark-regler træder i kraft.

Får man sin havetrailer Tempo 100-godkendt til de danske veje, bliver det nemlig muligt at køre 100 km/t på motorvejen i stedet for 80 km/t. På motortrafikveje og landeveje bliver hastighedsgrænsen hævet med 10 km/t til henholdsvis 90 og 80 km/t.

Hver tredje ønsker Tempo 100 Danmark til havetraileren
"Vores undersøgelse blandt 1.273 danskere viser, at 54 procent vurderer at Tempo 100 Danmark er med til at øge trafiksikkerheden, da biler med trailere nu bedre kan følge trafikken. Dertil siger 36 procent af havetrailer ejere i undersøgelsen, at de vil overveje at få Tempo 100 Danmark til traileren," siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Sådan godkendes din trailer
En stor del af havetrailer-folket kan desværre ikke få godkendt deres trailere til Tempo 100 Danmark kørsel, da deres havetrailere på under 500 kg. som regel ikke har bremser. Det betyder, at køretøjet skal veje min. 1.667 kilo for at må trække traileren.

"I praksis skal man have en personbil eller varevogn for at få lov til at køre 100 km/t på motorveje med havetraileren. Til gengæld skal den ikke synes hvert andet år ligesom trailere over 750 kilo. Godkendelsen tager ca. 30 minutter, og vi tilbyder kontrollen i mere end 100 synshaller for 399 kr., inkl. mærkat, i juli. Dertil kommer udgiften til registreringssynet på havetraileren." siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, trafikken, motorvej, landevej, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar