onsdag den 25. maj 2016

Lastbilen kører intelligent med dot.net

Nyt på Transport 2005
Lastbilen kører intelligent med SUNIT–computer
Ny, driftssikker mobil computer viser vejen med telematik til effektiv transport.

En ny generation af mobile computere er klar til at revolutionere online–kommunikation med telematik for alle slags erhvervskøretøjer. De mobile computere fra den finske producent SUNIT er skræddersyet til at bygge ind i lastbiler og andre erhvervskøretøjer. De mobile SUNIT–computere udstilles på Transport 2005, 6. 9. april i Messecenter Herning på Lastas’ stand ( hal C stand 2850).

SUNIT–computerne er fremtidens elektroniske standardudstyr til lastbiler og andre erhvervskøretøjer. De mobile computere har lige så stor kapacitet som en PC og det vil sige væsentlig større end de kendte mobile løsninger, og så kræver den ikke specialprogrammer.

– Det afgørende er, at driftssikkerheden er meget høj, og at computerne uden problemer kan indbygges ved førerpladsen i alle køretøjstyper, siger Laust R. Jørgensen, Munkebjerg Management mobilas, som forhandler SUNIT–computerne i Danmark. SUNIT–computerne er tilpasset de skiftende miljøer i f.eks. en lastbil, og driftssikkerheden bliver ikke påvirket af vibrationer og temperaturudsving.

SUNIT–computerne er langt mere fleksible og sikre end de øvrige mobile computere på markedet, den er den første computer til flådestyring med telematikplatform. Den er også forsynet med ekstra tilslutningsmuligheder til køretøjets øvrige elektroniske udstyr. Det gør SUNIT–computeren velegnet som den centrale elektroniske og intelligente styringsenhed i køretøjet den indbygges på samme tid som en autoradio, og den er forberedt til de kommende år teknologiske revolution af nye elektroniske komponenter til køretøjer.

– Flådestyring, ruteplanlægning, navigation, radio, tv og tyverialarm er oplagte funktioner til køretøjets computersystem, siger Laust R. Jørgensen. – Men der kan uden større programmering etableres on–line kommunikation med disponent, salgsafdeling mv. hjemme i virksomheden. Online transmission af kørselsordrer og kørselsdata kan bruges til markant effektivisering af logistikken og de administrative rutiner, i virksomhedens bestående IT systemer. Og det er endda kun begyndelsen. Computeren kan også bruges til løbende overvågning af køretøjets tekniske tilstand og kan integreres med de kendte mobile softwaresystemer, det sparer penge til udvikling af nye specialprogrammer.

Avancerede systemer til flådestyring, ruteplanlægning og udveksling af kørselsdata har længe været kendt, mener Laust R. Jørgensen men det er først nu, at den helt rigtige hardwareløsning til køretøjerne er på markedet, derfor indretter vi nu et testcenter hvor softwarefirmaer og udviklere kan teste de nye muligheder for at effektivisere transport og materiel med Sunit og deres software. Her stilles erfaringer og viden omkring sikkerhed med 100.000 Sunit computere der anvendes af politi, militær, og redningsvirksomhed til rådighed. Centret der også skal forestå udvikling af uddannelse af chauffører on line på Sunit computeren ledes af Henning Overgaard, der har 20 års erfaring med at rådgive omkring IT–løsninger til transport.

– Der er tale om en 100 pct. fleksibel løsning. Det er i princippet en kraftig Windows–computer i en mobil telematik version. Der er plads til at lægge software af mange slags ned på computerens telematikplatform der kan kommunikere selv om standardprogrammer og strøm svigter, slutter Henning Overgaard.

Den mobile SUNIT–computer fås naturligvis i flere størrelser – afhængigt af det aktuelle behov for datakraft, kommunikation og datalager.
SUNIT–computerne overholder naturligvis EU–direktiv 95/54/EF om elektromagnetisk compatibilitet for fastmonteret elektronisk udstyr.

Se den nye computerløsning køre en avanceret dot.net flådestyringsløsning på Transport 2005 på Lastas’ stand.

Vel mødt på Transport 2005 6.– 9. april 2005 i Hal C, stand 2850.

Teamet bag SUNIT–computer er
Munkebjerg Management mobilas
Kontakt Laust R. Jørgensen tlf. 23 26 48 80 eller Henning Overgaard tlf. 26 23 32 22
 

Læs mere her

tags: Danmark, lastbil, bilen, politi, uddannelse, EU, radio, Herning, computer, virksomhed, penge, teknologi, overvågning, Management, kommunikation, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar