fredag den 15. marts 2013

SKODA Octavia fik 5 stjerner i Euro NCAP

Den nye generation SKODA Octavia opnåede de maksimale 5 stjerner i den nyeste Euro NCAP crash test. Octavia introduceres med 9 airbags som standard i Danmark.

Euro NCAP tildelte den helt nye SKODA Octavia de eftertragtede 5 stjerner i den seneste crash test. Octavia opnåede hele 93 % af den maksimale score indenfor området beskyttelse af fører og forsædepassager. Euro NCAP fremhæver, at Octavias kabine forblev stabil ved et frontalt sammenstød. Det flotte Euro NCAP resultat blev endvidere opnået som følge af bilens gode evne til at beskytte børn ved en kollision.

Endvidere havde Euro NCAP rosende omtale af de mange nye innovative assistentsystemer, der kan afhjælpe uheldige og farlige kørselssituationer.

Den nye Octavia fås med en lang række af de nyeste sikkerhedssystemer eksempelvis dynamisk fartpilot, der gør det muligt at holde den ønskede afstand til en foran kørende bil.

Front Assistent, som er et system, der ved hjælp af en radar genkender en kritisk situation, hvor der er risiko for en påkørsel. Systemet bremser bilen ned og forkorter bremselængden, hvis ikke føreren når at reagere og påbegynder nedbremsningen.

Vejbaneassistent, som ved af hjælp et kamera i bakspejlet/forruden holder øje med vejstriberne og hjælper føreren med at blive i den valgte vejbane.

Fjernlysassistent, som virker, når der køres i mørke med fjernlys. Møder bilen en modkørende, skifter systemet automatisk til nærlys.

Vejskilteassistent, hvor føreren informeres om de aktuelle vejskilte med eksempelvis hastigheder og overhalingsforbud ved hjælp af et integreret kamera i forruden/bakspejlet.

Førertræthedsovervågningsassistent, der holder øje med, om føreren er træt og bør holde en pause. Systemet sammenligner kørslen med det generelle kørselsmønster på turen samt typiske tegn på træthed under kørsel. Det kan f.eks. være hyppige og hurtige tag i rattet for at justere kørselsretningen. Hvis systemet vurderer, at føreren er træt og bør tage en pause, viser det en kaffekop i MaxiDot-informationsdisplayet kombineret med et akustisk signal.

Multikollisionsbremse, der griber automatisk ind og bremser Octavia ned til 10 km/t., hvis bilen bliver involveret i en trafikulykke - eksempelvis påkørsel af et autoværn. Her er der stor risiko for, at bilen kan blive slynget over i den modsatte vejbane og blive udsat for en endnu mere alvorlig frontal kollision. Udløses en airbag, registrerer multikollsionsbremsen denne situation og antiudskridningssystemet ESC aktiveres. Bilen rettes op og nedbremses til 10 km/t, samtidig med at haveriblink og bremselys aktiveres automatisk.

Kollisionsforberedelsessystem, der ved hastigheder over 30 km/t, er automatisk aktivt og registrerer, hvis der under kørslen pludselig opstår situationer, som kan føre til et uheld - eksempelvis en katastrofeopbremsning eller en pludselig retningsændring. Systemet forbereder straks automatisk passagererne på et muligt uheld ved at stramme sikkerhedsselerne og lukke evt. åbne ruder og soltag.

Sikkerhed er en af SKODAs vigtigste prioriteter, og vores mål er ubetinget at gøre kørslen i Octavia så sikker som muligt for både fører og passagerer. En lang række aktive assistentsystemer og mange passive sikkerhedsfunktioner gør den nye Octavia til den mest sikre nogensinde, siger SKODAs øverste tekniske chef Dr. Frank Welsch.

Den nye Octavia introduceres i Danmark i weekenden 6. 7. april.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, trafikulykke, Euro NCAP, overvågning, kamera, bremser, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar