søndag den 17. marts 2013

Er din bil klar til foråret

Vinteren er så småt ved at slippe sit tag i Danmark og bilejerne kan nu gå et forår i møde ovenpå alle vintervejrets strabadser. Det er derfor en god ide, og en god investering, at kigge bilen efter i sømmene med en forårsklargøring. En pæn og velholdt bil har større handelsværdi, holder generelt længere og er mere sikker at køre i.

Autocoms råd til at gøre din bil forårsklar:

Tjek dine dæk
Benyt lejligheden til at tjekke dine dæk i forhold til mønsterdybde og dæktryk. Loven foreskriver en minimumsdybde på dækket på 1,6 millimeter, men 3 millimeter anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. Har bilen vinterdæk på, bør du skifte dem til sommerdæk, når nattefrosten er stoppet. Vinterdækkene skal derefter gøres rene og lægges til side. Det er vigtigt, at de ligger ned for at undgå at belaste ét enkelt punkt på dækket.

Indvendig rengøring
Det er en god ide at få gjort forårsrent indvendigt i bilen og ved samme lejlighed få luftet godt ud i bilen. Bilen har nemlig godt af en ordentlig udluftning, da indeklimaet i vinterens måneder har været underlagt meget fugt og varme. Du kan med fordel også få renset bilens bundmåtter i samme ombæring.

Vask bilen
Noget af det vigtigste i forhold til forårsklargøringen af bilen er vasken. Den udvendige side skal vaskes grundigt, især skærmkanter, dørfalser, hjulkasser og undervognen. Du bør samtidig kigge lakken efter i forhold til stenslag - især fronten kan have været udsat for en masse små stenslag i vinterens løb.

Lakskader
Falder du over små lakskader på din bil så er det en god ide udbedre dem med det samme, så rust ikke breder sig. Køb en lakstift ved forhandlere, eller i biludstyrsbutikker og brug denne på skaden. Alternativt kan du få hjælp hos professionelle firmaer der foretager lakreparationer.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, bilen, 2001, vintervejr, undervognen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar