fredag den 29. marts 2013

DM vil gøre op med os og dem i trafikken

FDM sætter de kommende måneder fokus på de mange trafikanter, der udfordrer trafikkulturen på vejene.

Bilister, cyklister, MC er, motionister. Det er eksempler på de trafikanter, der nogle gange skaber irritation eller ryger verbalt eller fysisk i totterne på hinanden på grund af uforudsete hændelser i trafikken. Men mange af disse konflikter kunne undgås, hvis trafikanterne udviste lidt mere hensyn til hinanden.

Færdselsloven skal selvfølgelig følges, men mange glemmer, at færdselsloven også indeholder en paragraf om, at man skal vise hensyn til hinanden. Hvis flere efterlevede den paragraf ville der helt sikkert opstå færre os og dem -situationer i trafikken , siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

FDM vil bl.a. i magasinet Motor sætte fokus på nogle af de ting, der opstår når forskellige trafikanter mødes. Ved at fortælle om færdselsregler, fordomme og personlige oplevelser fra trafikken, ønsker FDM at gøre vejene til et endnu mere rart og sikkert sted at færdes.

Vi ønsker at gøre op med os og dem -kulturen. Trafikken vil glide meget bedre og risikoen for at der opstår uheld vil blive minimeret, hvis vi i stedet udviste lidt mere hensyn til hinanden. Der skal være plads til hverdagens uforudsete hændelser i trafikken. Der kommer sjældent noget godt ud af at chikanere andre trafikanter. Tværtimod kan det skabe meget farlige situationer , siger Thomas Møller Thomsen.

De første trafikanter, der er fokus på, er motionisterne. I apriludgaven af Motor fortæller en cykelrytter om de oplevelser han har været udsat for i mødet med bilisterne, ligesom færdselsreglerne for motionister ridses op.

Læs mere om os og dem på fdm.dk/osogdem , hvor det også er muligt at deltage i debatten om den gode trafikkultur.

Læs mere her

tags: direktør, færdselsloven, trafikken, cyklist, FDM, Motor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar