fredag den 22. marts 2013

Pas på skader fra huller i vejen

Vinteren har været hård ved vejene og specielt vekselvirkningen mellem frost om natten og tøvejr om dagen får hullerne til at myldre frem på vejene. Danske bilister bør derfor være meget opmærksomme på vejforholdene ved kørsel, da bilen kan få en hård medfart ved huller i vejen. Hvis din bil bliver beskadiget på grund af dårlig vedligeholdelse af vejen, kan det være muligt at søge erstatning hos ejeren af vejen.

Dokumentation for skaden
Mødet med et hul i vejen kan betyde skader på din bil. Skader der er lig med økonomiske konsekvenser for dig som bilejer. Oplever du skader på bilen som følge af dårlige vejforhold så vær opmærksom på, at du kan få tilkendt erstatning. Dette kan ske, hvis du kan dokumentere at skaden på bilen stammer fra mødet med den dårligt vedligeholdte vej og at andre end dig selv er erstatningsansvarlige for skaden. Dokumentationen af skaden skal dække hvilken skade der er sket på bilen, samt hvor og hvordan det er sket. Autocom vil derfor anbefale dig at fotografere hullet og skaden på bilen, om muligt, og gerne få vidneforklaringer. Hvis du skal bruge vejhjælp så få deres udsagn i forhold til skaden. Dokumentationen skal som udgangspunkt være af hullet, inden det bliver udbedret.

Erstatningskrav
Ønsker du at søge erstatning, skal du rejse erstatningskrav over for ejeren af vejen. I de fleste tilfælde er dette den pågældende kommunes tekniske forvaltning eller Vejdirektoratet. Hvis du er i tvivl om, hvem der ejer vejen, kan du kontakte den pågældende kommune, som kan oplyse det.

Er du kaskoforsikret bør du lade dit forsikringsselskab taksere skaden, der så siden skal forsøge at få refunderet denne udgift hos vejmyndigheden. Du skal dog være klar over, at sådan en skade koster en selvrisiko og måske en præmiestigning, hvis dit forsikringsselskab ikke kan gennemføre erstatningskravet.

Kør efter forholdene
Som bilist har du også forpligtelser i forhold til at køre efter forholdene, både i forhold til vejret og vejens beskaffenhed. Er vejen derfor tydeligt i dårlig stand eller under vejarbejde, så er det din pligt at afpasse kørslen efter det. Såfremt du ikke kører efter forholdene, og deraf får en skade på bilen, kan det blive meget vanskeligt at gennemføre et erstatningskrav.

Kører du derimod på en vedligeholdt vej, hvor du ikke bør have en mistanke om at der skal tages særhensyn, og kører i et hul som du ikke har mulighed for at vige uden om, eller ikke burde have forudset var der, kan der være mulighed for at kunne få vejmyndigheden til at erstatte skaden på bilen. Det kræver dog, at vejmyndigheden kan siges at have handlet ansvarspådragende i form af at have udvist fejl eller forsømmelse.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Europa, bilen, økonomi, 2001, forsikringsselskab, rektor, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar