lørdag den 30. marts 2013

Danskerne holder ferie på sociale medier

Engang var ferie synonymt med total afslapning, en god bog og måske et postkort hjem til venner og familie. Det var dengang. En ny spørgeundersøgelse* viser, at 62 % benytter sociale medier, mest facebook, før under og efter ferien i udlandet, og mest til at vise fotos og kommentere fra ferien. Samtidig medbringer 56 % en Iphone, tablet eller lignende på ferien, mens 66 % også fortsat sværger til den gode, gammeldags bog, der dog har fået hård konkurrence.

- Se dig omkring næste gang du er på ferie. Rundt ved hotelpoolen og på stranden ligger der fortsat mange og læser i en god feriebog, men ligeså mange læser den på Ipad eller andre elektroniske e-bogslæsere, og masser har deres Iphones og smartphones med som kamera og til at tjekke mails og facebook på, mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

17 % svarer, de arbejder en smule på ferien ved at tjekke mails, og sende lidt sms og mails under ferien.
- Grænserne mellem fritid og arbejde er blevet langt mere flydende, og mange føler ikke det forstyrrer deres ferie, at de lige tjekker op på arbejdssituationen fra deres smartphone, mens de ligger ved poolen med en drink og familien omkring sig, og nyder livet. Sådan er ferien for mange i dag, i hvert fald for dem + 55 år, siger Stig Elling.

TOP 3 over ting vi medbringer på ferien:
1: Solbriller/hat
2: En god bog
3: Iphone, tablet el. lign.

* Undersøgelsen er besvaret af ca. 1000 personer via startour.dk

###

Fakta:
Star Tour A/S er Danmarks største charterrejsearrangør med en markedsandel i 2012 på 28 %. Star Tour er en del af TUI Nordic. TUI Nordic tilbyder charterrejser fra Danmark, Sverige, Norge, og Finland. Hovedarrangøren er Star Tour/Fritidsresor/Finnmatkat, Nordens største rejsearrangør. TUI Nordic indgår i Europas ledende rejsekoncern indenfor ferierejser, TUI Travel PLC med ca.30 millioner kunder årligt.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, Europa, direktør, udland, 2012, Finland, konkurrence, kamera, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar