onsdag den 31. august 2011

KIA sætter gang i rekordforsøg for brændstoføkonomi

KIA Motors forsøger at sætte en ny Guinness Verdensrekord for det laveste brændstofforbrug i en hybridbil
Erfarne brændstoføkonomikørere skal køre gennem alle 48 sammenhængende stater i USA i en standardudført fabriksmodel af KIA Optima Hybrid Fans kan følge fremskridtet live via Twitter og med en specielt udviklet Facebook-app: www.facebook.com/Kiamotorsworldwide

To
kørere er i gang med at køre en 2011-model af KIA Optima Hybrid ind i Guinness Rekordbog, hvor de vil forsøge at sætte ny rekord for det laveste brændstofforbrug (i en benzindrevet hybridbil), mens de kører gennem alle 48 sammenhængende stater i USA.

Denne episke 8.000 miles udfordring i brændstoføkonomisk kørsel bliver udført af den erfarne brændstoføkonomikører Wayne Gerdes og hans kollega og ven Chris Bernius, og de
kører turen i en KIA Optima Hybrid firedørs sedan i standardfabriksudgave.

Rekordforsøget startede med afgang fra KIA Motors fabrik i West Point, Georgia den 26. august gennem de 48 sammenhængende stater i urets retning, før turen slutter i South Carolina kun 16 dage senere den 10. september.

De KIA fans, der ønsker at følge kørernes fremskridt, kan modtage liveopdateringer via KIAs Twitter feed (@Kia_Motors) og via en specielt udviklet Facebook-app på KIAs verdensomspændende hjemmeside: http://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide. Der vil dagligt blive uploadet billeder, videomateriale og en skrevet blog på hjemmesiden fra den 26. august. Facebook-app'en vil også give brugerne mulighed for at udforske kørernes rute i detaljer, læse mere information om KIA Optima Hybrid, og den vil også indeholde praktiske tips til bilister, så de kan opnå en bedre brændstoføkonomi i deres egne biler.

Senior Executive Vice President & COO hos KIA Motors Corporation, Thomas Oh, sagde: ?Brændstoføkonomien bliver mere og mere vigtig for bilkøberne over hele verden, og KIA Optima Hybrid er en af vores seneste modeller, der lever op til dette krav fra kunderne.

"At køre gennem alle 48 sammenhængende stater i USA er den ultimative udfordring i "den virkelige verden", men KIA Optima Hybrid giver kørerne den bedst mulige chance for at sætte en nye Guinness Verdensrekord, da den er blevet udviklet specielt med henblik på at opnå den maksimale brændstoføkonomi i alle kørselssituationer, og ikke kun i byen," fortsatte Oh.

Optima Hybrid er KIAs første hybridbil på det amerikanske marked, salget startede i øst- og vestkystregionerne i juni 2011 til en pris fra US$ 26.500, og den vil kunne fås i hele landet i slutningen af 2011. En europæisk version som kombinerer elmotoren med en mindre 2,0-liters benzinmotor forventes at blive lanceret i visse lande i 2012.

Den 2,4-liters Optima Hybrid er udstyret med en unik og innovativ, parallel benzin- el-hybriddrivlinje, som er udviklet af KIA og leverer imponerende præstationer en acceleration fra 0 til 100 km/h på 9,2 sek. og en tophastighed på 195 km/h plus en meget konkurrencedygtig brændstoføkonomi, der svarer til en forbedring af brændstofforbruget på 40,7 % i forhold til standardudgaven Optima EX i USA.

###

Video af Optima Hybrid i udsendelsesstandard eller streaming-kvalitet (til brug på internettet), printkvalitet og andet pressemateriale er tilgængeligt i KIA Motors multimediebibliotek (www.kiamotors.com), powered by Synaptic Digital?s distribution portal www.thenewsmarket.com). Materialet kan leveres via FTP og streaming i mange forskellige filformater som fx Flash, MPEG-2, QuickTime og Windows Media. Registrering og indhold er gratis for pressen.

Kia Motors Corporation
KIA Motors Corporation (www.kia.com) producent af kvalitetsbiler til de ungdommelige blev grundlagt i 1944, og er Koreas ældste bilproducent. Som en del af Hyundai-KIA Automotive Group, er det KIAs mål, at blive et af verdens førende bilmærker. KIAs 13 produktions- og samlefabrikker er fordelt i otte lande, og de producerer over 1,5 millioner biler om året, og bilerne sælges og serviceres via et netværk af distributører og forhandlere i 172 lande. I dag har KIA over 42.000 ansatte og en årlig omsætning på over 14,6 milliarder dollar. KIA er hovedsponsor for Australian Open i tennis og er FIFAs officielle partner fra bilbranchen FIFA er hovedorganet bag VM i fodbold. KIA Motors Corporations slogan ?The Power to Surprise? er et udtryk for KIAs vilje til at overgå kundernes forventninger gennem kontinuerlige nyskabelser i
bilbranchen.

KIA Motors Europe
KIA Motors Europe er den europæiske salgs-, marketing- og serviceorganisation for KIA Motors Corporation.
Hovedkvarteret er placeret i Frankfurt, Tyskland og dækker 25 lande i Europa.

KIA Import Danmark
KIA Import Danmark AS (www.kiamotors.dk) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk), som blandt andet importerer så forskellige mærker som John Deere, Aston Martin, Jaguar, Fisker og Isuzu.
KIA Import Danmark AS, der startede herhjemme i 1996, beskæftiger cirka 40 ansatte. I 2010 har bilsalget efter finanskrisen stabiliseret sig til et fornuftigt niveau, og KIA Danmark AS har haft et godt år og opnået en markedsandel tæt på 5 %. KIA Import Danmark AS har hovedsæde i Fredericia, og er også i Danmark blandt de hurtigst voksende bilmærker.

Adm. Direktør
Mogens Lyngsø
Mobil: +45 2125 7688
mly(at)kiamotors.dk

Læs mere her

tags: USA, Europa, internet, finanskrisen, Danmark, euro, 2010, 2011, Tyskland, økonomi, Facebook, Australian, portal, Aston Martin, fodbold, dollar, 2012, omsætning, benzin, bilsalg, Hyundai, hybridbil, Fredericia, konkurrence, hovedsponsor, Korea, Jaguar, Kia Motors, Motor, Europe, organisation, brændstof,

Dagens nyheder - Læs bla. om Lever i fortiden

Her er den nye Ford Transit
Ford Transit sætter trumf på med reduceret brændstofforbrug, længere service-interval og 12 års rustgaranti
Læs mere her

Fiat afslører sit nye våben i mikroklassen
Den lille Panda er i sit nye design blevet lidt større.
Læs mere her

Lever i fortiden
Micra fås som et sandt udstyrsstykke, men der er et stykke vej, hvis den skal tilbage til fordums storhed
Læs mere her

Korte nyheder om Fiat

Fræk familie-Fiat venter i Frankfurt
På bilmessen i Frankfurt i næste måned løfter Fiat sløret for den helt nye Fiat Panda.
Læs mere her

tirsdag den 30. august 2011

Ny Ford Transit, Din hårdtarbejdende kollega

Reduceret brændstofforbrug, længere service-interval og 12 års rustgaranti

Umiddelbart er der nærmest tale om en Ford Transit Classic med alle de dyder, der har gjort Transit?en til en af de mest populære varebiler blandt danske håndværksvirksomheder. Men under overfladen har teknikken fået et robust løft.

I motorrummet arbejder en ny, bomstærk 2,2 liters Duratorq TDCi dieselmotor, som bidrager til at gøre den nye Ford Transit grønnere og mere økonomisk end nogensinde før.

Den nye Ford Transit er skabt til hårdt arbejde i hårde tider hele vejen fra transmission og kobling til ekstra galvanisering af karosseriet. Vi har fokuseret på at gøre Ford Transit endnu mere robust og dette kan omsættes direkte til bedre driftsøkonomi. Serviceintervallet er udvidet fra 30.000 til 50.000 km eller fra ét til to år ligesom rustgarantien er udvidet fra 8 til 12 år.

Den nye Transit er bygget på én og samme platform. Det betyder blandt andet, at reservedelsprogrammet er stærkt forenklet. Reservedelene er de samme uanset motorvariant, hvilket gør reparationer både nemmere og billigere.

Den nye Ford Transit, som forventes til Danmark i slutningen af oktober, kommer også i to driftøkonomiske ECOnetic-versioner en kompakt med kort aksel-afstand og en meget rummelig med lang aksel-afstand. Begge versioner er udstyret med de nyeste grønne Ford-teknologier som for eksempel Auto-Start-Stop, Smart Regenerative Charging og Fords avancerede Battery Management System. Det reducerer brændstof-forbrug og CO2-udledning helt ned til 14,9 km/l og 178 g/km.

Den kompakte version af den nye Ford Transit er - med fartbegrænser - i stand til at køre 15,2 km på én liter diesel ved blandet kørsel. Det svarer til en brændstofbesparelse på 8,5 procent i forhold til den eksisterende Transit eller 909 liter brændstof mindre over 150.000 kilometer. Resultatet er en beskeden CO2-udledning på 173g/km.

Alle varianter af den nye Transit har partikelfilter og lever op til de nye, skærpede regler for emission.

Fords nye 2,2 liters Duratorq TDCi dieselmotor erstatter de eksisterende 2,4 og 2,2 dieselmotorer og vil være tilgængelig med henholdsvis 100-, 125-, 140- og 155 hk samt en variant med 135 hk til Ford Transit Minibus. Den stærkeste motor, med et moment på hele 385 Nm, findes til den baghjulstrukne Transit. Men der bliver ikke gået på kompromis med trækkraften i den forhjulstrukne 100 hestes-udgave, som kan mønstre hele 310Nm. Den nye Transit kan desuden fås i en AWD (All Wheel Drive) udgave.

For at udnytte kraften fra de nye motorvarianter er alle nye Transit-modeller udstyret med en sekstrins gearkasse med forbedret synkronisering og højere gearing. Den nye gearkasse i de forhjulstrukne Transit?er deler DNA med gearkassen i Fords personvogns-flagskib, Ford Mondeo, og byder på samme knivskarpe gearskifte. Hvert gear-trin er optimeret med henblik på bedst mulig ydelse og brændstoføkonomi under alle kørselsforhold, hvad enten det handler om kvik acceleration, det lange seje træk eller motorvejskørsel med støjsvagt overskud.

Bag rattet bygger den nye Transit videre på en lang hæderkronet tradition for at skabe komfortable kabiner, der leder tankerne hen på interiøret i en personbil. Kabinen er blevet udstyret med en masse smarte features, som bidrager til køreoplevelsen. Der er for eksempel mulighed for at vælge et høj-kvalitets Sony ICE audio-system med DAB-radio, USB-forbindelse, stemmestyring, Bluetooth Audio Streaming og opgraderede Sony højttalere. Der er desuden mulighed for at tilvælge et satellit navigationssystem med fem-tommers farveskærm.

Opvarmet forrude er standard og sikrer, at forruden hurtig bliver isfri, ligesom et bakkamera gør det nemt at navigere, når du bakker, for eksempel når der er behov for at påsætte en trailer.

Desuden er Fords "Hill Launch Assist" standard. Systemet sikrer, at Transit?en ikke ruller baglæns, når føreren flytter foden fra bremsen til speederen, f.eks. ved motorvejsafkørsler. Bremseeffekten bliver opretholdt i to et halvt sekund, efter foden er flyttet fra bremsen. En vanedannende lille luksus i hverdagen.

Den nye Ford Transit er den mest støj- og vibrationssvage Transit til dato. Nyt design og forbedret lydisolering sikrer en komfortabel køreoplevelse, selv ved høje motorvejshastigheder.

Den nye Ford Transit kommer i udstyrsvarianterne Transit Base, Transit Ambiente, Transit ECOnetic, Transit Trend, Transit Limited og Transit SportVan. Alle nye modeller vil være tilgængelige i farverne Dark Micastone, Mars Red og Midnight Sky.

Ford Transit kan allerede nu bestilles hos din lokale Ford forhandler. Priserne starter ved kr. 139.900 ex moms og levering for Ford Transit 260S 100hk med forhjulstræk.

For yderligere oplysninger kontakt
Rie Gebauer, Ford Motor Company A/S, på telefon 43 48 06 80


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, radio, CO2-udledning, TDC, Audi, Sony, virksomhed, motorvej, teknologi, moms, kamera, sprog, Ford, komfortabel, Motor, Management, brændstof,

Uopmærksomhed i trafikken koster liv

En tredjedel af trafikulykkerne sker, fordi bilisterne ikke er opmærksomme nok i trafikken. Nu vil Rådet for Sikker Trafik og TDC gøre noget ved problemet sammen.

Antallet af personer, der har en smartphone, er steget markant. Det betyder en ændring i vores telefonvaner. De nye microcomputere giver brugeren mulighed for at være på hele tiden, og med få tryk på en skærm kan man tjekke mails, nyheder, vejret, sms eller de sociale medier som f.eks. Facebook.

De mange smartphones giver en udfordring i trafikken, da risikoen for uopmærksomme bilister stiger. Derfor går Rådet for Sikker Trafik og Danmarks største teleselskab, TDC, nu sammen om at forebygge ulykker med uopmærksomme bilister bl.a. med en landsdækkende kampagne i september og oktober.

Tidligere undersøgelser har vist, at uopmærksomhed er den afgørende årsag til, at omkring 30 % af trafikulykkerne sker (kilde: DTU Transport og TrygFonden).

- Det er vigtigt, at vi som bilister koncentrerer os om at køre bil, når vi kører bil. Det er ekstremt farligt at føre krævende samtaler eller læse sms og mails, mens man sidder bag rattet. Vi skal blive bedre til at bruge vores mobil eller smartphone med større omtanke i trafikken, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

TDC-ansatte skal gå foran
Nu sætter Rådet for Sikker Trafik og TDC gang i et tre-årigt samarbejde, der skal sætte fokus på handlinger i bilen, der fjerner bilisternes fokus fra trafikken. Første skridt bliver en kampagne i september og oktober, der sætter fokus på, hvordan man bruger mobil og smartphones på en fornuftig og sikker måde, når man kører bil.

Ifølge TDC er syv ud af 10 solgte telefoner i dag en smartphone, og tallet vil stige fremover.

- Rigtig mange er optaget af at bruge mobiltelefonen og ikke mindst udnytte alle funktionaliteter på de nye smartphones desværre også når de befinder sig i trafikken, og den adfærd vil TDC gerne være med til at sætte fokus på. Vi har også et ansvar for at oplyse om og opfordre til sikker brug af vores kerneydelse, telefoni, siger Henrik Poulsen, adm. direktør i TDC.

Som en del af samarbejdet har TDC indført retningslinjer for, hvordan deres medarbejdere bør opføre sig i trafikken. Det betyder blandt andet, at medarbejderne får at vide, at de ikke må sms'e eller tjekke mails, mens de kører bil.

Hvis de skal føre en telefonsamtale, der kræver deres opmærksomhed, opfordres de desuden til at holde ind til siden. Desuden bliver de ansatte mindet om f.eks. at bruge sikkerhedssele, overholde hastighedsgrænserne og undgå spritkørsel.

Ros til TDC
I Rådet for Sikker Trafik glæder man sig over, at en stor arbejdsplads som TDC både støtter en kampagne, der skal gøre trafikanterne mere opmærksomme, og samtidig går foran og indfører retningslinjer, der skal sikre, at de ansatte kører mere sikkert og dermed undgår ulykker. Det kan også være med til at inspirere andre virksomheder til at også at lave retningslinjer for, hvordan deres ansatte bør køre i arbejdstiden.

- Det er utroligt glædeligt, at TDC er med til at forebygge ulykker i trafikken ved at rådgive deres kunder og ansatte om sikker brug af mobilen, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd: begræns brugen af mobil og smartphones, når du kører bil:

Lad være med at tage telefonen eller sæt den på lydløs, når du kører bil.

Hvis du tager telefonen, så brug den kun til enkle samtaler.

Hvis du skal føre en samtale, der får dit fokus væk fra trafikken, så hold ind til siden.

Hvis du vil læse en sms eller mail, så hold ind til siden, før du læser den og svarer.

Bland dig hvis du er passager, og føreren taler meget i telefon eller læser/skriver sms/mails.

Spørg når du ringer op, om personen kører i bil foreslå at han/hun holder ind til siden, eller at du ringer senere.

Fakta:
Hvis man kører 80 km/t. og kigger på sin telefon i tre sekunder, så har man kørt 66 meter i ?blinde? (Rådet for Sikker Trafik)

Uopmærksomhed er en afgørende faktor i ca. 30 % af alle færdselsuheld (DTU Transport og TrygFonden, ?Distraktion i forbindelse med bilkørsel?).

(Kilde: Rådet for Sikker Trafik og TDC).

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, Facebook, bilen, TDC, computer, trafikken, trafikulykke, virksomhed, ulykker, DTU, arbejdstid,

Stjerneregn i ny Euro NCAP test

Chevrolet Aveo kravler ud af skammekrogen og gør flot comeback i ny crashtest. Kia Picanto er første bil til under 100.000 kroner, der opnår fem (danske) stjerner.

Stjernerne funkler også i tredje kvartals crashtest fra det fælleseuropæiske testsamarbejde Euro NCAP, som FDM er en del af.

I alt 50 stjerner daler ned over de ti biler, der denne gang har mødt muren, og dermed opnår alle de testede biler de maksimale fem stjerner, der i Danmark udløser et fradrag i registreringsafgiften.

Som tidligere består også tredje kvartals testfelt af en blanding af forskellige biler i både størrelse og pris. Positivt er det dog at se, hvordan Chevrolet har oppet sig med sin Aveo. Da den forrige Aveo-model blev testet i 2006, blev det kun blev til to stjerner og et af de laveste antal point givet i Euro NCAPs historie. I frontaltesten afslørede Aveoen ligefrem livstruende egenskaber, hvilket fik FDM til at advare mod bilen. Den danske Chevrolet-importør undlod da også at tage Aveo-modellen til landet.

Noget tyder på, at Chevrolet har taget kritikken til sig, for denne gang bliver det til fem flotte stjerner til Chevrolet Aveo.

?Testen af Chevrolet Aveo viser, at behovet for Euro NCAP stadig er til stede. Den gamle Aveo klarede sig katastrofalt dårligt i Euro NCAP-testen i 2006, men denne gang er der topkarakter til modellen. Sådan en udvikling var næppe sket uden Euro NCAP,? siger bilteknisk redaktør på Motor Søren W. Rasmussen.

Flot klarer Kias lille Picanto sig også, og den er den første bil til under 100.000 kroner, der opnår fem stjerner, selv om sidekollisionstesten skæmmer resultatet en smule. Det gælder i det hele taget, at der blandt flere af testens biler i sidekollisionstesten, hvor en 950 kg tung barriere rammer bilen fra siden ved førersædet med 50 km/t, er plads til forbedringer.

?Selv om næsten alle nye biler opnår de maksimale fem stjerner i testen, er der stadig forskel på bilernes sikkerhed. Ikke mindst i den vigtige sidekollisionstest registrerer vi stadig store forskelle. Opel Ampera viser dog, at det er muligt at lave en bil, der også kan klare denne del af testen til topkarakter,? siger Søren W. Rasmussen.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, bilen, comeback, 2006, crashtest, Euro NCAP, FDM, Opel, Chevrolet, Motor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Svulstig rigmands-cadillac

Billig kæmpe: dollargrin i lav kurs
Chrysler 300C tilbyder masser af gangster- attitude, men er kvaliteten skudsikker?
Læs mere her

Håndværkere stjæler mest
Bygge- og anlægsbranchen har den største andel af medarbejdere, der stjæler fra arbejdspladsen, viser en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd
Læs mere her

Porsche på jagt efter Ferrari-kunder
Den tyske sportsvognsproducent vil udfylde et hul i sit modelprogram.
Læs mere her

Svulstig rigmands-cadillac
Krisebil: Cadillac viste et monster af en cabriolet på Pebble Beach
Læs mere her

mandag den 29. august 2011

Elbilsevent: Danskerne kan nu prøvekøre verden bedste bil

Som en del af Nissans Skandinaviske LEAF-tur præsenteres den 100 % eldrevne LEAF for offentligheden i København fra den 26. august til den 1. september. Det er danskernes første mulighed for at opleve og køre i den prisvindende familiebil Nissan LEAF.

LEAF-turen kommer til at omfatte prøvekørsler og præsentationer af "World Car of the Year 2011" (Årets Bil i Verden 2011) i hjertet af København i perioden fra den 26. august til den 1. september. LEAF turen er åben for alle, og der gøres opmærksom på LEAF-turens ankomst til København med forskellige kampagner rundt om i byen.

"Vi er meget stolte af endelig at kunne præsentere Nissan LEAF for den danske befolkning. Det er en mulighed for familier og venner til at se og endda prøvekøre en bil, der er blevet rost til skyerne af medier og bilorganisationer over hele verden", udtaler Taina Erkkilä, som er kommunikationsdirektør hos Nissan Nordic Europe.

Nissan LEAF er en kompakt, 5-personers familiebil, nul-emissions-bil, der har masser af udstyr som fx aircondition, navigationssystem, parkeringskamera, stik til lynopladning og en innovativ smartphone-opkobling.

Nissan LEAF har modtaget adskillige priser som både årets bil i Europa årets bil i verden 2011, og det er den første elbil, der har opnået fem stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten.

Testkørsel af Nissan LEAF bookes gennem Facebook via dette link: http://www.facebook.com/NissanDanmark?sk=app_231754343527067>
Sted: Ny Østergade 30 (Parkeringspladsen), 1101 København K
Tid: 26. august til den 1. september 2011

Læs mere her

tags: Europa, København, elbil, direktør, Danmark, 2011, Facebook, Euro NCAP, kamera, Nissan, Europe, kommunikation, organisation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Er Yaris blevet en bedre bil?

Sådan får du mest for dit bilvrag
Der er penge at hente i selv den mest udtjente bil. Se hvordan du får penge for den gamle spand
Læs mere her

Elbilen, der har lidt ekstra i reserve
Opel Ampera er tænkt til at køre på strøm det meste af tiden, men benzinmotoren er altid klar til at tage over.
Læs mere her

Er Yaris blevet en bedre bil?
Toyota Yaris er vokset sig større, og mere konventionel. Men er den bedre?
Læs mere her

søndag den 28. august 2011

Hvad viser pilen?

Det er ikke kun valgplakater, der i de næste uger vil hænge i lygtepæle over hele landet. Orange og gule retningspile pryder nemlig allerede flere vejstrækninger i København og Nordsjælland. Men hvad skal pilene egentligt gøre godt for?

Er det alternative valgplakater fra et nyt parti? Er det mon ruten til næste års Copenhagen Marathon? Eller er det ruten, som over 700 journalister fra hele Europa skal igennem, når de i den kommende tid prøvekører den nye Toyota Yaris?

Frem til 7. september hænger orange og gule pile på bestemte vejstrækninger i København og Nordsjælland flere steder side om side med valgplakater. Men hvad skal pilene egentlig vise?

Det kan man nu selv være med til at gætte på i en ny konkurrence fra Toyota. Her er der 25x2 billetter til en tur i biografen til de heldige vindere.

Pilene, der bl.a. hænger nær Helsinge i Nordsjælland, på Strandvejen nord for København og i centrum af København, er ikke meget større end en stor hånd. De falder derfor ikke umiddelbart i øjnene, men opfylder alligevel fuldt ud det formål, de er sat op for.

Hvad det er, de skal vise, kan du gætte med om på www.toyota.dk.

Læs mere her

tags: biograf, billetter, Europa, København, Nordsjælland, Toyota, journalist, konkurrence, Toyota., Strandvejen,

lørdag den 27. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Her er den nye konge blandt de mindste biler

TV: Bøllebank til Polo, Fiesta og Corsa
Der er bøllebank til drengene i B-klassen - den nye Kia Rio har styrkerne til at banke Polo, Fiesta og Corsa
Læs mere her

Her er den nye konge blandt de mindste biler
Den nye Kia Picanto har en lidt mere lækker kabine og er lidt mere støjsvag, end man er vant til i prisklassen omkring 100.000 kroner.
Læs mere her

Det Gode Køkken på gastronomisk rundrejse i hele Danmark

Kunderne i kommunens madservice kan smage egnsretter fra hele landet

?Det Gode Køkken?, der er Holstebro Kommunes madservice til ældre, giver nu kunderne mulighed for at smage på egnsretter fra hele Danmark. Ud over de normale tilbud i køkkenets menukatalog tilbydes kunderne en hovedret og en dessert fra henholdsvis Nordjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Uge 38 er den første uge, hvor kunderne fra Det Gode Køkken har mulighed for at smage på en egnsret. Den er fra Nordjylland. Hele projektet arrangeres i et samarbejde med Unilever Food Solution, der er en af leverandørerne til Det Gode Køkken. Unilever Food Solution har udarbejdet informations- og idématerialet til de fem uger.

Frem i lyset igen

- Ideen med denne gastronomiske rundrejse i hele Danmark er at få de gamle egnsretter frem i lyset igen. De fleste af retterne er gået i glemmebogen, men mange af vores kunder kan huske dem. Der er ikke noget, der som mad kan binde folk, traditioner og skiftende tider sammen. Vi har samlet inspiration fra mange egne af landet og sammensat et udvalg af lækre egnsretter, der er tilført et moderne tvist, siger sektionsleder i Det gode Køkken, Anne Marie Nielsen.

Hver uge modtager kunderne et brev og et postkort, hvori ugens egnsret er omtalt, og hvor der vil være oplysninger om det område, hvor retten leveres fra. I den sidste uge (uge 42) modtager kunderne et postkort, hvor de kan skrive deres kommentarer til temaugerne.

- Vi har hele tiden en tæt dialog med vores kunder om, hvad de ønsker at få serveret. Men vi lægger også vægt på, at gode råvarer, gode madvaner, den gode måltidskultur og de gode historier, som f. eks. de gamle egnsretter har i sig, går op i en højere enhed, siger Anne Marie Nielsen.

Fakta om ?Det Gode Køkken?

* ?Det Gode Køkken? er Holstebro Kommunes madservice til hjemmeboende ældre. Det har to produktionskøkkener i henholdsvis Holstebro og Vinderup og et modtagekøkken i Ulfborg.

* Ca. 600 hjemmeboende pensionister får færdigretter bragt ud én gang om ugen.

* Desuden leverer ?Det Gode Køkken? til seks plejecentre (Mellemtoft, Ulfborg Aktiv Center, Krohaven, Sdr. Nissum Plejecenter, Sevel Alderdomshjem og Bakkebo) og tre cafeer i henholdsvis Ulfborg, Holstebro og Vinderup, som frit kan benyttes af alle kommunens pensionister. Desuden leveres retter til fem skoler to gange om ugen og til Uddannelsescenter Mariebjerg i Vemb.

* Siden 2008 har Holstebro Kommune anvendt servicedesign til at forbedre madservicen til hjemmeboende ældre. Det sker i et samarbejde med idé- og designbureauet Hatch & Bloom og bl.a. virksomheden Færch Plast.

* ?Det Gode Køkken? har vundet Den Danske Designpris og KL?s Innovationspris for nytænkning og udvikling.

* Vedhæftet beskrivelser af egnsretter fra de fem landsdele.

Flere oplysninger:
Sektionsleder Anne Marie Nielsen, Det Gode Køkken, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4151.
Sekretariatschef Poula Sangill, Social og Sundhed, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4103.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, retten, Sjælland, Bornholm, Holstebro, Nordjylland, råvarer, virksomhed, Sønderjylland, rundrejse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Tyske biler bliver stadig bedre

TV: Bøllebank til Polo, Fiesta og Corsa
Der er bøllebank til drengene i B-klassen - den nye Kia Rio har styrkerne til at banke Polo, Fiesta og Corsa
Læs mere her

Her er den nye konge blandt de mindste biler
Den nye Kia Picanto har en lidt mere lækker kabine og er lidt mere støjsvag, end man er vant til i prisklassen omkring 100.000 kroner.
Læs mere her

Lasse Spang Olsen i skræmmende racerbil
Stuntmanden kører race i Peugeots vilde Spider-racer- som han kalder for skræmmende. Du kan vinde billetter til racet
Læs mere her

Nye biler bliver ikke billigere trods rabat
En topkarakter i crashtest burde udløse rabat på bilen, men det sker ikke altid.
Læs mere her

Audi og Citroën vil ha design fremfor sikkerhed
Audi og Citroën sløser med fodgængernes sikkerhedhed - de to bilfabrikker kan godt, men gider ikke. Designet er vigtigere, mener ekspert
Læs mere her

Synshaller overser livsfarlige fejl på biler
Leif Esbjerg fra Ullerslev på Østfyn var en glad mand, da han i marts fik synet sin 14 år gamle Peugeot 406.
Læs mere her

Fisker karma på dansk asfalt
Vi har ventet på den … ja, nærmest i årevis. Men nu er produktionen rent faktisk gået i gang. Og der har ligefrem været en demobil på lynvisit i Danmark. Tour har netop rundet de første km i elbilen Fisker Karma.
Læs mere her

Hyundai rykker en klasse op
Hyundai lancerer 27. august 2011 den nye model i40. En dato, der kan gå over i bilhistorien, idet den nye koreanske stationcar slet og ret rykker Korea en hel bilklasse op. Vi har netop kørt de første km - og forbløffes først og fremmest over nyhedens udstråling.
Læs mere her

Mercedes-coupé med skarpe tænder
Mercedes har næsten altid haft en "baby-coupé" på programmet, CLK, C-Klasse SportCoupé og CLC. Med den nyeste version er de fancy navne er skiftet ud med betegnelsen lige ud ad landevejen: C-Klasse Coupé. Den nye smukke bil er lige landet - et nyt angreb på mægtige BMW er sat ind. Vi lader motoren springe i gang for at undersøge: Er BMW indhentet - eller måske ligefrem overhalet?
Læs mere her

Tyske biler bliver stadig bedre
Audi, mærket med de fire ringe, ligger øverst i en ny dansk bilsynsstatistik, som giver et godt fingerpeg om bilernes kvalitet. Tyske biler er blevet stadig bedre.
Læs mere her

Det Gode Køkken på gastronomisk rundrejse i hele Danmark

Kunderne i kommunens madservice kan smage egnsretter fra hele landet

?Det Gode Køkken?, der er Holstebro Kommunes madservice til ældre, giver nu kunderne mulighed for at smage på egnsretter fra hele Danmark. Ud over de normale tilbud i køkkenets menukatalog tilbydes kunderne en hovedret og en dessert fra henholdsvis Nordjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Uge 38 er den første uge, hvor kunderne fra Det Gode Køkken har mulighed for at smage på en egnsret. Den er fra Nordjylland. Hele projektet arrangeres i et samarbejde med Unilever Food Solution, der er en af leverandørerne til Det Gode Køkken. Unilever Food Solution har udarbejdet informations- og idématerialet til de fem uger.

Frem i lyset igen

- Ideen med denne gastronomiske rundrejse i hele Danmark er at få de gamle egnsretter frem i lyset igen. De fleste af retterne er gået i glemmebogen, men mange af vores kunder kan huske dem. Der er ikke noget, der som mad kan binde folk, traditioner og skiftende tider sammen. Vi har samlet inspiration fra mange egne af landet og sammensat et udvalg af lækre egnsretter, der er tilført et moderne tvist, siger sektionsleder i Det gode Køkken, Anne Marie Nielsen.

Hver uge modtager kunderne et brev og et postkort, hvori ugens egnsret er omtalt, og hvor der vil være oplysninger om det område, hvor retten leveres fra. I den sidste uge (uge 42) modtager kunderne et postkort, hvor de kan skrive deres kommentarer til temaugerne.

- Vi har hele tiden en tæt dialog med vores kunder om, hvad de ønsker at få serveret. Men vi lægger også vægt på, at gode råvarer, gode madvaner, den gode måltidskultur og de gode historier, som f. eks. de gamle egnsretter har i sig, går op i en højere enhed, siger Anne Marie Nielsen.

Fakta om ?Det Gode Køkken?

* ?Det Gode Køkken? er Holstebro Kommunes madservice til hjemmeboende ældre. Det har to produktionskøkkener i henholdsvis Holstebro og Vinderup og et modtagekøkken i Ulfborg.

* Ca. 600 hjemmeboende pensionister får færdigretter bragt ud én gang om ugen.

* Desuden leverer ?Det Gode Køkken? til seks plejecentre (Mellemtoft, Ulfborg Aktiv Center, Krohaven, Sdr. Nissum Plejecenter, Sevel Alderdomshjem og Bakkebo) og tre cafeer i henholdsvis Ulfborg, Holstebro og Vinderup, som frit kan benyttes af alle kommunens pensionister. Desuden leveres retter til fem skoler to gange om ugen og til Uddannelsescenter Mariebjerg i Vemb.

* Siden 2008 har Holstebro Kommune anvendt servicedesign til at forbedre madservicen til hjemmeboende ældre. Det sker i et samarbejde med idé- og designbureauet Hatch & Bloom og bl.a. virksomheden Færch Plast.

* ?Det Gode Køkken? har vundet Den Danske Designpris og KL?s Innovationspris for nytænkning og udvikling.

* Vedhæftet beskrivelser af egnsretter fra de fem landsdele.

Flere oplysninger:
Sektionsleder Anne Marie Nielsen, Det Gode Køkken, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4151.
Sekretariatschef Poula Sangill, Social og Sundhed, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4103.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, retten, Sjælland, Bornholm, Holstebro, Nordjylland, råvarer, virksomhed, Sønderjylland, rundrejse,

fredag den 26. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Seks måneders fængsel for at køre på prøveplader

Lasse Spang Olsen i skræmmende racerbil
Stuntmanden kører race i Peugeots vilde Spider-racer- som han kalder for skræmmende. Du kan vinde billetter til racet
Læs mere her

Nye biler bliver ikke billigere trods rabat
En topkarakter i crashtest burde udløse rabat på bilen, men det sker ikke altid.
Læs mere her

Hård kamp om European Yacht of the Year
Få de første glimt af de 20 nominerede både til titlen som European Yacht of the Year 2012. Der er i år fire kategorier, og i dag ser vi på kategorierne Performance Cruiser og Special Yachts.
Læs mere her

Farlige biler: Audi og Citroën gider ikke
Audi og Citroën sløser med fodgænngernes sikkerhed - de gider ikke, mener dansk ekspert
Læs mere her

Smæk for dårlig beskyttelse mod piskesmæld

Læs mere her

Synshaller overser livsfarlige fejl på biler
Leif Esbjerg fra Ullerslev på Østfyn var en glad mand, da han i marts fik synet sin 14 år gamle Peugeot 406.
Læs mere her

Seks måneders fængsel for at køre på prøveplader
Vanvittig hård fængselsdom og megabøde for at køre ulovligt på prøveplader to gange
Læs mere her

Hold øje med nye skolebørn i trafikken i august

Ca. 60.000 nye skolebørn begynder i skolen i august - og i trafikken. Samtidig viser tal, at biler over ti år har markant flere defekter på bremserne end nyere biler.

Kører man i en gammel bil og det gør hver tredje bilist -, er det vigtigt at holde godt øje med nye skolebørn i august. Ca. 30 procent af biler over ti år har fejl på bremserne, mens kun omkring fire procent af biler under fem år har samme fejl. Det viser tal fra Applus+ Bilsyn, der bygger på ca. 500.000 bilsyn.

?Små skolebørn kan være svære at forudsige i trafikken især de helt nye -, fordi alt er nyt for dem, og de måske ikke helt forstår trafikreglerne. Generelt er de mindre forudsigelige trafikanter, og dem skal vi andre være ekstra opmærksomme på,? siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

En tredjedel af alle danske biler, nemlig 635.000, er over 10 år gamle.
Synstallene viser desuden, at antallet af fejl på bremser vokser yderligere, hvis bilen er over 15 år.

Sørg for at du kan bremse hurtigt
Derfor er det god idé at tjekke op på ældre biler, så man er sikker på, at bilen kører sikkert og hurtigt kan navigere, lyder rådet fra bileksperten.

?Et bilsyn sikrer, at bilen på synsdagen lever op til minimumskravene. Det kan betyde, at flere biler, som blev godkendt sidste år, rent faktisk ikke længere lever op til mindstekravene. Konsekvensen kan blive, at bilen ikke kan bremse hurtigt nok. Med en TilstandsAttest rådgiver vores bilsagkyndige kunderne om bilens generelle sikkerhed og hvilke ting på bilen, der bør skiftes ud, hvis bilen skal køre sikkert i trafikken,? fortæller Per V. Rasmussen, adm. direktør for Applus+ Bilsyn.

Tjek dæk
Danske bilister skal samtidig tjekke op på bilens fodtøj, især når det regner. Det bliver nemmere at bremse og styre bilen, hvis bilen er gjort klar, og man f.eks. har tjekket dybden i dækkets mønster.

?August måned har flest store regnskyl, og her er det vigtigt, at bilen kan bremse effektivt på våde veje. Derfor skal man have sommerdæk på, der kan lede vandet bort. Kan dækkene ikke det, skøjter bilen i værste fald på vejen og er svær at styre,? fortæller Georg Nielsen, administrerende direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Faktaboks: Hvilken tilstand er din bil i?
En TilstandsAttest er en rapport, der gennemgår bilen på en række punkter, herunder bl.a. bremser, rust og motor. Læs mere på www.bilsyn.dk

Faktaboks: Sådan passer du på i trafikken

Fodgængere og cyklister skal:

- Holde ekstra øje med køretøjer på sideveje og mindre udkørsler. Mange føler sig sikre her, og derfor køres mange ned
- Læse andre trafikanter
- Lade sig blive set
- Få øjenkontakt med bilisterne

Bilister skal:

- Overholde vigepligt
- Gøre opmærksom på sig selv
- Holde særligt øje i ikke-lysregulerede kryds, højresving og på mindre villa- og sideveje, hvor bløde trafikanter ofte ikke ser sig for

Kilde: Rådet for Større Færdselssikkerhed

For mere information, kontakt venligst:
Presseansvarlig Alexander Elverlund, mobilnummer: 40 81 02 41

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, bilen, cyklist, trafikken, Rådet for Større Færdselssikkerhed, Tilst, skolebørn, Continental ,

Dagens nyheder - Læs bla. om Sådan finder du den bedste brugte bil

Seks måneders fængsel for at køre på prøveplader
Vanvittig hård fængselsdom og megabøde for at køre ulovligt på prøveplader to gange
Læs mere her

Rigmandens dilemma: Porsche eller Mercedes?
De har begge masser af vilde hestekræfter, svimlende topfarter og går fra 0-100 km/t på under 4,5 sekunder. Se testen af de to voldsomme tyskere her på siden.
Læs mere her

Benzinprisen tæt på ny rekord
Danske bilister skal have rekord mange penge op af lommerne, hvis de skal fylde tanken i næste uge, hvor benzinprisen kun er et mulehår fra 12 kroner.
Læs mere her

Dyt, dyt – så kører vi
Danskerne køber igen biler. Både nye og brugte.
Læs mere her

FDM håber på billigere udlejningsbiler
Danskerne kan få halv pris på udlejningsbiler, hvis der åbnes for at leje biler i udlandet, vurderer FDM.
Læs mere her

Dit bagagerum er en dødsfælde
Ny video fra FDM afslører, hvor farlig løs bagage i bilen er.
Læs mere her

Se video: Vilde bil-crash skal lære os om forsikring
Forsikringsoplysningen går nye veje for at lære danskerne om takt og tone efter en ulykke.
Læs mere her

Kør pænt og tjen mange penge
Danske bilister piber.
Læs mere her

Det er nu der skal skiftes dæk igen
Vinterdæk på bilen om sommeren er lige så farligt, og uforsvarligt, som sommerdæk om vinteren.
Læs mere her

Sådan finder du den bedste brugte bil
Hvilken brugtbil skal jeg vælge? Det spørgsmål er det mest stillede til B.T.s bilredaktion.
Læs mere her

Ny dansk bog om den legendariske Volkswagen Golf GTI

VW GOLF GTI af Nikolaj Karlshøj er en helt ny bog på dansk om bilen, alle kender. Det er historien om det hemmelige projekt, der endte med at blive en af de mest indflydelsesrige biler i nyere tid. Ikke kun, fordi den satte nye standard for, hvor sportslig en almindelig familiebil kunne være det var simpelthen sportsvognen til manden med den almindelige pengepung!

I bogen gennemgår forfatteren på et seriøst og underholdende sprog legenden om den tyske hot-hatch, som i år kan fejre 35-års jubilæum.
Det er fortællingen om kaffeklubben, der kæmpede mod Volkswagen-koncernens konservative ledelse i midten af 70?erne, men til sidst fik deres vilje og kunne præsentere den første 110-hestes VW Golf GTI på Frankfurt Motor Show i 1975. Det er beretningen om de forskellige generationer af GTI-modellen, som forfatteren selv testkører og vurderer. Det er historien om racerbilen Golf24, som Volkswagens motorsportsafdeling udviklede på rekordtid og indsatte i det legendariske 24-timers-løb på Nürburgring i år. Og det er meget, meget mere.

VW GOLF GTI af Nikolaj Karlshøj er med andre ord den komplette bog for kendere, fanatikere og helt almindelige bilentusiaster. De 150 sider, som desuden indeholder den obligatoriske oversigt over de forskellige GTI-modeller fra 1976 og frem til i dag, er naturligvis trykt på tykt papir i høj kvalitet og krydret med fantastiske billeder.
Bogen udkommer den 2. september 2011 og prisen er 249 kroner hos forlaget Duckshoot Media, som også står bag udgivelserne PORSCHE, PEUGEOT og EN BILIDIOTS BEKENDELSER.

Nikolaj Karlshøj har gennem årene skrevet artikler om biler til Bil Magasinet, Auto Bild, Bilen, Børsen, Bil Markedet, Metro Express, Ekstra Bladet og Bolig Eksklusiv og er i dag chefredaktør på månedmagasinet BIL EKSPRESSEN, som også udgives af Duckshoot Media.

Læs mere her

tags: 1976, 2011, Ekstra Bladet, Bild, Børsen, bilen, EU, VW, OL, sportsvogn, chefredaktør, penge, motorsport, Nürburgring, forfatter, sprog, Motor,

Korte nyheder om Opel

Ny elbil: 1.065 km og 175 km/t
Meget tyder på, at den kommende Opel Ampera løser det største af elbilernes problemer, nemlig den korte rækkevidde. Ampera kan faktisk køre 500 km, siger Opel. Det skal efterprøves, så vi kører den første "danske" Ampera fra fabrikken i Rüsselsheim i Tyskland til Danmark. En forbløffelsernes tur.
Læs mere her

torsdag den 25. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Vild med smarte knapper

Her finder vi vinderen af vores cabriolet
Se her hvordan vinderen reagerer på meddelelsen fra Ekstra Bladet
Læs mere her

Bekæmper udlændinge på Facebook
Dansk Byggeri går på nettet i kampen mod ulovlig og uorganiseret arbejdskraft i byggebranchen
Læs mere her

De første billeder af Kia Rio på gaden
Der er bøllebank til drengene i B-klassen - det fortæller vi mere om senere i eftermiddag
Læs mere her

Vild med smarte knapper
Tv-vært Peter Ingemanns bil skal være ny og bare fungere
Læs mere her

Årets Mekaniker 2011

Miroslav Sojat fra Løgstør er Årets Mekaniker 2011

Den 24-årige lastvognsmekaniker, der til daglig arbejder på lastvognsautoværkstedet Im. Stiholt A/S i Aalborg, bliver i dag kåret som Årets Mekaniker 2011.

Det var tillidsrepræsentant, Tom Myrrhøj, der indstillede Miroslav Sojat, fordi han er fagligt dygtig på værkstedet og i skolen.

"Miroslav skiller sig virkelig ud. Han er social og betænksom over for de andre lærlinge. Han har også en utrolig evne til at tilpasse sig kundernes krav", siger tillidsrepræsentant Tom Myrrhøj, der for første gang har indstillet en lærling.

På lørdag skal Miroslav til København, hvor han skal modtage titlen som Årets Mekaniker 2011 til Copenhagen Historic Grand Prix på den store scene.

Gæstemekaniker til F2 på Monza-banen

Miroslav får som Årets Mekaniker 2011 chancen for at bevise sin faglige snilde til det internationale F2 mesterskab på banen i Monza i Italien. Han skal være gæstemekaniker og indgå i raceteamet, der blandt andre servicerer den danske F2-kører Mikkel Mac.

"Som lastvognsmekaniker er Miroslav vant til, at tingene skal være i orden til tiden, og det kommer ham til gode, når det skal gå hurtigt til F2", siger Tom Myrrhøj.

F2-bilerne har 450 hestekræfter og er udstyret med en "Push-to-pass"-knap, der giver 50 ekstra hestekræfter i 10 sekunder pr. omgang.

Om Miroslav Sojat

Miroslav Sojat er 24 år og i voksenlære som lastvognsmekaniker på Im. Stiholt A/S i Aalborg. Han er talsmand for de andre lærlinge og har også en studentereksamen.

Dansk Metal og DASU, Dansk Automobil Sports Union, samarbejder om at kåre Årets Mekaniker for at hylde mekaniker-faget og motorsport.

Læs mere her

tags: København, mesterskab, 2011, Italien, Aalborg, motorsport, lærling, Dansk Metal

onsdag den 24. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Tusinder at spare på bilforsikringen

Så farligt er et lastbilsammenstød
ADAC-test viser, at personbiler ikke har en chance mod motorvejens mastodonter.
Læs mere her

Brugttest: Et frækt tilbud
Seat Altea forener fede former og køreegenskaber med god plads. Den rappe familietransporter fås fra 100.000 kr. brugt - og lokker farmænd til
Læs mere her

Læserne: Kæmpe prisforskelle ved parkering i København er urimelig
Det er ikke i orden, at parkering i Ørestad er 35 gange dyrere end i centrum af København, lyder det.
Læs mere her

Koreansk bil rykker ud af skammekrogen
Topkarakter i crashtest til den nye Chevrolet Aveo. Forgængeren var så ringe, at den fik dumpekarakter.
Læs mere her

Let besparelse på varevognen
Flere end 32.000 bilejere har fået nedvejet varebilen og sparer penge i afgift. Ifølge FDM kender mange stadig ikke til fidusen, der gør bilen billigere i brug.
Læs mere her

Tusinder at spare på bilforsikringen
Se dig for: Der kan være gode penge i at undersøge markedet - men husk også at undersøge selskaberne
Læs mere her

Klassiske biler forskelsbehandles

Ny praksis hos SKAT gør det betydeligt billigere at importere klassiske biler men kun hvis de er fra før 1950, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Importerer du klassisk bil fra for eksempel USA, er alderen bestemt ikke ligegyldig. En ny fortolkning af importreglerne betyder nemlig, at biler fra før 1950 nu fritages for told og slipper med fem procent i moms. Nyere klassikere får derimod stadig et samlet smæk på 37,5 procent. Det skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Dermed slækker SKAT lidt på de regler, der blev indført for små to år siden. Tidligere slap alle over 30 år gamle biler for told og nøjedes med fem procent moms ved import fra lande uden for EU. Men med udgangspunkt i et EU-direktiv blev reglerne strammet i november 2009, så alle klassikere blev belagt med 10 procent told plus 25 procent moms, medmindre de levede op til nogle specifikke krav som sjældenhed og historisk værdi.

?Selvfølgelig er det positivt, at SKAT bløder lidt op på reglerne, men resultatet er en urimelig forskelsbehandling. SKAT har således ikke kunnet give os et klart svar på, hvorfor for eksempel en så udbredt veteran som Ford A nu altid er et toldfrit samlerobjekt, mens en Ferrari fra 1952 ikke nødvendigvis er det. Men forhåbentlig er dette starten på en mere rimelig praksis for alle klassiske biler,? siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Han henviser til, at både Holland og Storbritannien fortolker EU-reglerne langt mere lempeligt end Danmark, så der stadig er penge at spare ved at fortolde en nyere klassiker i for eksempel Holland. De strammere danske regler har da også medført et drastisk fald i den direkte import fra ikke-EU-lande i 2010 blev blot 197 veterankøretøjer således fortoldet herhjemme mod 814 i 2009.

FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, udkommer fire gange årligt, og 18. udgave udkommer torsdag den 18. august. Det kan købes i større kiosker, eller man kan tegne abonnement på www.fdm.dk/motorclassic

Læs mere her

tags: USA, Storbritannien, Holland, Danmark, 2009, 2010, EU-lande, Ferrari, EU, chefredaktør, FDM, penge, moms, SKAT, Ford, Motor,

tirsdag den 23. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Danmark er Europas suverænt dyreste bil-land.

Klimaforandringer giver penge i kassen
Mange håndværkere har fået travlt med at reparere forsikringsskader efter skybruddet
Læs mere her

Værsgo: Så er der ny Porsche
Du kan godt ånde lettet op: den nye generation 911 ligner sig selv
Læs mere her

Klimaforandringer giver penge i kassen
Mange håndværkere har fået travlt med at reparere forsikringsskader efter skybruddet
Læs mere her

Staten tjener kassen på dig
Staten tjener mere på afgifter på biler end noget andet land i Europa. Resultatet er, at danskerne må køre i mindre sikre og mere forurenende biler, mener FDM
Læs mere her

Datsun kører 0-100 km/t på 2 sekunder
Verdens hurtigste bil? Se Datsun fra 1972 banke en ny Maserati i forrygende acceleration.
Læs mere her

VVSere får Go Energi
En stor, offentlig kampagne fra Go’ Energi sætter i september fokus på energibesparelser ved tjek af boligejernes varmeanlæg. Det betyder flere opgaver for især vvs’ere
Læs mere her

50 millioner for en gammel bil
Deusenberg fra 1931 blev dyreste USA-bil, der nogen sinde er solgt på auktion
Læs mere her

Interview med Kronprinsen om Dragen
Ekstrabladet interviewer Kronprins Frederik om hans sejlbåd, som er af en såkaldt Drage
Læs mere her

Små brugte biler dykker i pris
Priserne rasler ned, og især på de små mini-biler er der penge at spare nu.
Læs mere her

Danmark er Europas suverænt dyreste bil-land.
Den danske stat tjener 40 procent mere på bilafgifter end nummer 2 i Europa.
Læs mere her

Nordsjællands største biltræf afholdes i Hillerød!

Den unge iværksætter fra Hillerød, Lasse Christian Petersen som er stifteren af hjemmesiden Bilmesser.dk har sammen med sin kompagnon Kristoffer Rosbjerg Petersen valgt at åbne dørene op for et åbningstræf der bl.a. byder på showbiler, store amerikanerbiler, tunede biler, demobiler, udstillere og flotte bilbabes.

Den 10. September 2011 kl. 12.00-17.00 danner Bilmesser.dk rammen om Nordsjællands største træf for alle bilinteresserede på p-pladsen ved Bauhaus i Hillerød. Flere virksomheder har allerede meldt deres ankomst, hvor der vil være fordelagtige tilbud og spændende produkter til enhver smag.

Opskriften for træffet er simpel! Vi sørger for hotte babes, god musik, en god stemning, de fedeste stylede og tunede biler og sprøde biler, der er propfyldt med bilstereo. Bilstereo mærket GroundZero vil komme med en super fed demobil og en masse produkter. Dækimporten vil også kigge forbi med super sprøde fælge og dæk til gode priser. Dette er blot nogen af de udstiller der vil være at finde på pladsen.

Bilmesser.dk sørger for konkurrencer og et rigtig spændende program. Programmet er ikke helt fastsat endnu, da vi stadig arbejder på højtryk for at skaffe de fedeste aktiviteter til træffet. Her vil bl.a. være mulighed for dækafbrænding i samarbejde med Euromaster og iWash sætter deres vaskehal til rådighed, hvor der vil være carwash med de flotte piger.

Der vil blive kåret en vinder af:
- Den flotteste bil (fedeste projekt)
- Det bedste anlæg (udfra DB-måleren)

Der vil være præmier til 1. pladsen i begge kategorier dommerpanelet består af de benhårde og flotte bilbabes fra Dækimportens Babe Team, som vil gå rundt og notere. Vinderne vil ligeledes blive offentliggjort på Bilmesser.dk med billeder af deres bil fra dagen.

Bilmesser.dk garanterer alle et super fedt træf og skulle vejrguderne gå hen og svigte os, vil der være opstilt telt på pladsen, hvor man kan komme i tørvejr. Skulle sulten eller tørsten melde sig er der rig mulighed for at købe mad og drikke.

Vi beder alle om at benytte de opstillede skraldespande samt at køre efter færdselsreglerne.

Har du en bil du vil udstille eller er du en virksomhed der ønsker en stand, så kan du reservere plads ved at kontakte Lasse Christian Petersen på kontakt@bilmesser.dk eller 60 19 24 88.

Hold jer opdateret på Bilmesser.dk, på vores facebook-side eller tilmeld jer vores nyhedsbrev, for at få besked når programmet offentliggøres for dagen. Ønsker du at læse mere om konceptet bag Bilmesser.dk kan du besøge hjemmeside og få meget mere information.

På vegne af Bilmesser.dk og hele holdet bag, glæder vi os til at se jer til et super træf i Hillerød.


Læs mere her

tags: 2011, Nordsjælland, virksomhed, Hillerød, konkurrence,

Dagens nyheder - Læs bla. om Få en ny nummerplade hurtigere

Her er de billigste familiebiler
En ny analyse viser, at der er stor forskel på hvad det koster at køre stor-familie-biler. Renault og Skoda er billigst at eje
Læs mere her

Oversvømmelser kunne være undgået
Mange oversvømmelser efter skybruddet den 2. Juli kunne være undgået. Spildevandsselskaberne har et milliardefterslæb på vedligeholdelse
Læs mere her

Dårlig sommer giver billige både
Den kolde sommerferie presser priserne på både. Det kan blive din fordel
Læs mere her

Københavns Taxa udskifter hele flåden til elbiler
Danmarks største taxaselskab, Taxa 4x35, vil udfase dieselvognene og i 2020 kun bilerne køre på el, skriver Ing.dk
Læs mere her

6,6 mio. kroner for en oldgammel Porsche
Bilen der medvirkede i filmen Le Mans, blev en højdespringer på auktion
Læs mere her

Cykeltesten: Det er carbon, der dur
Carbon-cykler eller aluminium - materialerne skiller vandene, men ikke hos os
Læs mere her

VW klar til krigen om mikrobilerne
Til marts næste år kommer den nye VW Up til Danmark. Pris: formentlig omkring 100.000 kroner.
Læs mere her

Kåring: Verdens 100 bedste biler
Amerikansk site giver et bud på de 100 biler, der har betydet mest for amerikansk bilkultur.
Læs mere her

Få en ny nummerplade hurtigere
Værksteder og synshaller vil fremover kunne sørge for nummerplader til biler uden at skulle forbi Skat først.
Læs mere her

mandag den 22. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Og hvad har vi her? En super-Kia

Mere topløs Victoria
Årets Side 9 pige viser formerne frem i den Golf Cabriolet, som du kan vinde i en uge
Læs mere her

Ny mini fra VW
Volkswagen har netop frigivet de første billeder af den lille VW up!
Læs mere her

Og hvad har vi her? En super-Kia
Kia sprøjter nye model-forslag ud for tiden. Her har du en firedørs coupe a la Aston Martin
Læs mere her

søndag den 21. august 2011

Laveste antal dræbte i en juli nogensinde

14 personer mistede livet i den netop overståede juli måned. Det er det laveste tal, vi har set for en juli måned, siden man begyndte at føre statistik på området.

Samtidig er antallet af ulykker med personskade en fjerdedel lavere end i juli sidste år. Og antallet af ulykker alene med materielskade er otte procent lavere. Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer har der generelt været tale om faldendende gennemsnitshastigheder. Det kan være en medvirkende årsag til faldet i dræbte og tilskadekomne.

Hvis man kigger på udviklingen i hele det seneste år, vil man se, at antallet af dræbte ligger fjorten procent lavere end den forgående tolv måneders periode, mens antallet af tilskadekomne ligger elleve procent lavere.

Gå til statistikken på vejsektoren.dk : http://bit.ly/pDO4gb

Yderligere oplysninger:
Civilingeniør Stig Hemdorff, tlf: 7244 3301
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 7244 3032

Læs mere her

tags: dræbt, ulykker, rektor,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ford Focus: Selvtillid - og pris - er helt i top

Bil med plads til dobbeltseng
Sexologen Robert Lubarski er vild med gamle, maskuline Volvoer
Læs mere her

Ford Focus: Selvtillid - og pris - er i top
Ford Focus er en af de dyreste i klassen, men med stor motor bliver prisen konkurrencedygtig.
Læs mere her

Ford Focus: Selvtillid - og pris - er helt i top
Ford Focus er en af de dyreste i klassen, men med stor motor bliver prisen konkurrencedygtig.
Læs mere her

Nellemann lancerer den mest økonomiske og CO2 venlige Jaguar nogensinde

Den nye Jaguar MY12 XF er en ægte Jaguar, hvad angår det eksklusive, dynamiske udseende, topfarten på 225 km/t og den lydsvage kabine. Men bilen er samtidigt den mest økonomiske Jaguar nogensinde.

Med et gennemsnit på hele 18,5 km/l og en helt ny 8-trins automatgearkasse, der skifter gear på blot 200 millisekunder, bliver både CO2 niveauet og brændstofforbruget dramatisk sænket.

Bilen er derfor en god nyhed til de mange kunder, der ønsker at køre økonomisk og miljøansvarligt uden at gå på kompromis med kvalitet, køreglæde og eksklusivt design.

Design Director for Jaguar Cars, Ian Callum, udtaler: ?XF er med rette blevet anerkendt som indbegrebet af en Jaguar saloon. Den er funktionel og elegant, med en dramatisk og sporty karakter. I den nyeste version er det lykkedes os at udvikle og forbedre det udtryk. Det gør XF til en af de visuelt dynamiske biler i sin klasse.?
Hos den danske Jaguar importør, Jaguar Danmark A/S på Østerbro i København, hilser Adm. Dir. Jacob Nellemann den nye model velkommen: ?Jaguar har udviklet en lang række utroligt smukke og velkørende biler gennem årene, men denne bil adskiller sig ved at være den hidtil mest miljøbevidste. Sjældent er form og funktion i en bil i Premium firma segmentet gået så godt hånd i hånd. Bilen kommer på det helt rigtige tidspunkt, hvor mange virksomheder ønsker at signalere miljøbevidsthed uden at gå på kompromis med kvalitet, design eller udstyr. Vi har store forventninger til denne model!?

Som noget nyt er den eksklusive Jaguar er ikke forbeholdt de særligt privilegerede. Gennem en attraktiv leasingaftale kan Jaguar Danmark tilbyde bilen for under 8000 kr. om måneden ex moms men inklusive service ved en førstegangsbetaling på kun 40.000 kr. Bilen kan i introduktionsperioden endvidere erhverves til en særpris på kun kr. 699.999. Derved er valget mellem at køre britisk og tysk blevet endnu lettere.

Om Jaguar Danmark A/S

Jaguar Danmark A/S er importør og forhandler af Jaguar biler i Danmark gennem 30 år. Selskabet er en del af Nellemann koncernen (etableret 1901), som udover import af Jaguar også importerer bl.a. Aston Martin, Fisker og Kia, som også detailsælges gennem koncernens fem udsalgssteder i Danmark. Nellemann koncernen beskæftiger ca. 250 medarbejdere og omsætter for ca. 1,8 mia. kr. om året.

Læs mere her

tags: København, Danmark, økonomi, bilen, Aston Martin, virksomhed, Østerbro, moms, Jaguar, miljø, brændstof,

lørdag den 20. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Frankrig-Tyskland på businessclass

Første billeder: Lexus GS
Lexus præsenterer den nye generation af sedanen GS på Pebble Beach Concours dElegance i Californien
Læs mere her

Danmark skal holde døgnåbent
Lastbilerne skal køre i døgndrift, og håndværkerne skal arbejde om natten for at få tempoet op og udnytte den ledige kapacitet i nattetimerne
Læs mere her

En bil, der vækker opsigt
To biler: Hyundai i40 rykker fra land med fedt udstyr og en femårig garanti. Sportscoupeen Veloster vækker opsigt ...
Læs mere her

En blændende, velsejlende båd
Intet er helligt, når Arcona-værftet går i gang med udviklingen af en ny båd.
Læs mere her

Frankrig-Tyskland på businessclass
Den nye Peugeot 508 udfordrer mesteren Volkswagen Passat på alle pladser. Her kører vi kapløbet mellem to sedaner med ganske hurtige benzinmotorer. En duel, der udvikler sig til et sprint med et noget overraskende resultat.
Læs mere her

Tidligere overvismand: Hellere kvalitet end kvantitet

Dygtige faglærte er vigtigere for Danmarks fremtid end mange faglærte, mener professor i økonomi ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen, som også er tidligere overvismand.

En stor gruppe erhvervsuddannede med en solid faglig ballast er afgørende for Danmarks fremtid. Faktisk er det mindst lige så vigtigt, at de faglærte har et højt fagligt niveau, som at vi uddanner store mængder mellem-dygtige faglærte. Det var budskabet fra Torben M. Andersen på undervisningsministerens nyligt overståede Sorø-møde, hvor Håndværksrådet deltog.

På Sorø-mødet mødes repræsentanter for arbejdsgivere, uddannelsessystemet, fagforeninger og en række fagpersoner for at diskutere forskellige uddannelsespolitiske temaer med den ansvarlige minister, lige nu undervisningsminister Troels Lund Poulsen. For første gang var temaet for mødet de danske erhvervsuddannelser, og derfor deltog Håndværksrådet som repræsentant for den del af det danske erhvervsliv, som tager uddannelsesopgaven mest alvorligt, nemlig de små og mellemstore virksomheder. Flere deltagere lagde stor vægt på erhvervsuddannelsernes betydning for Danmark; blandt andre tidligere overvismand Torben M. Andersen.

Professor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Torben M. Andersen sagde bl.a., at en stor gruppe grundlæggende ordentligt uddannede fx fagligt uddannede - modvirker polarisering i samfundet. Men man skal se på uddannelsernes kvalitet og ikke fokusere udelukkende på kvantitative mål.

?Torben M Andersens betragtninger er helt i overensstemmelse med de uddannelsespolitiske budskaber, Håndværksrådet har afsendt i de senere år?, siger Heike Hoffmann, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet. ?Vi skal sørge for tilbud til både de meget ambitiøse lærlinge og til dem, der har brug for mere hjælp. Men i bestræbelserne på at få alle med stærke og mindre stærke er det helt afgørende, at man sikrer en ordentlig kvalitet til den store mellemgruppe af lærlinge, der klarer sig godt og fint, og som ikke gør særligt opmærksom på sig selv?.

Uddannelse sikrer beskæftigelsen
Torben M. Andersen pointerede, at uddannelse er afgørende for beskæftigelsen, som igen er en forudsætning for et velfærdssamfund. En meget væsentlig pointe i denne sammenhæng er, at kvalitet er mindst lige så afgørende som kvantitet. Der opnås ikke øget vækst eller velfærd ved ensidigt at fokusere på kvantitative mål (fx en 95 %-målsætning), hvis kvaliteten glemmes undervejs. På samme måde er det ekstremt vigtigt at fokusere på bredden forstået på den måde, at bredden er mindst lige så vigtig som eliten.

En ensidig fokusering på fx en stor andel af befolkningen med en videregående uddannelse eller elitefokusering på de grundlæggende erhvervsuddannelser skaber en mindre midte i samfundet, hvilket kan medføre polarisering. Torben M. Andersen formulerede det således, at en høj kvalitet i gennemsnitsborgerens kvalifikationer er voldsomt vigtige for vækst og velfærd.

Når vi taler om erhvervsuddannelser, vækst og velfærd er det således fra et nationaløkonomisk synspunkt helt afgørende, at gruppen af personer med et lavt kvalifikationsniveau minimeres, men det er samtidig en forudsætning, at der ikke slækkes på kvaliteten i de eksisterende uddannelsestilbud.

Eftersyn til efteråret
Deltagerne på Sorø-mødet var enige om, at en af erhvervsuddannelsernes største udfordringer er konjunkturfølsomheden og den aktuelle mangel på praktikpladser. Undervisningsministeren annoncerede meget klart, at han til efteråret vil sætte gang i det 360 graders eftersyn af erhvervsuddannelserne, som Håndværksrådet længe har efterspurgt.

Formålet med eftersynet er at skabe flere praktikpladser og at generere viden om, hvorfor det er så svært at skaffe det nødvendige antal praktikpladser. Undervisningsministeren var ligeledes klar på, at uddannelsesklausuler i forbindelse med store anlægsprojekter også indgår i bestræbelserne på at komme praktikpladskøen til livs. Eftersynet bliver sat i gang i efteråret 2011 og strækker sig over ca. seks måneder med henblik på, at der kan gennemføres lovgivning i foråret 2012.

Håndværksrådet pegede ved Sorø-mødet på, at eftersynet også bør se på, om det meget store frafald også skyldes faktorer uden for selve erhvervsuddannelsen. ?Det er vigtigt, at eftersynet skaber viden om, hvorvidt de unges forventninger er i overensstemmelse med det, de møder på erhvervsuddannelsen?, siger Heike Hoffmann. ?Vores hypotese er, at en stor del af frafaldet kan forklares med manglende reel viden om, hvad der sker på en skole og hos en mester. Holder hypotesen, må vi også se på, hvordan vi kan sikre, at den viden bliver tilgængelig.?

Flere sværhedsgrader på hylderne
Der er stor variation i både motivation, kundskaber og ikke mindst modenhed blandt de unge, der begynder på en erhvervsuddannelse. For at have et tilbud til unge med forholdsvis svage forudsætninger og samtidig kunne imødekomme de dygtigste unges ambitioner, skal der et bredere udbud af niveauer på hylderne på de danske erhvervsskoler, sagde undervisningsminister Troels Lund Poulsen.

Ministeren benyttede lejligheden til at foreslå, at der oprettes et nyt fælles basisforløb for uafklarede unge. De unge, der er afklarede omkring deres uddannelsesvalg, skal kunne følge et såkaldt fasttrack med henblik på hurtig gennemførelse, mener han.

Vil du vide mere?
Håndværksrådets politiske chef, afdelingsleder Frank Korsholm, og uddannelsesansvarlige, erhvervspolitisk konsulent Heike Hoffmann deltog på mødet.

Kontakt erhvervspolitisk konsulent Heike Hoffmann på hoffmann(at)hvr.dk

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, Danmark, 2011, økonomi, politi, uddannelse, vold, fagforening, fagforening, lovgivning, 2012, virksomhed, undervisningsminister, motivation, videregående uddannelse, beskæftigelse, erhvervsuddannelser, praktikplads, undervisning, arbejdsgiver, lærling,

fredag den 19. august 2011

Korte nyheder om Opel

Ny elbil: 1.065 km og 175 km/t
Meget tyder på, at den kommende Opel Ampera løser det største af elbilernes problemer, nemlig den korte rækkevidde. Ampera kan faktisk køre 500 km, siger Opel. Det skal efterprøves, så vi kører den første "danske" Ampera fra fabrikken i Rüsselsheim i Tyskland til Danmark. En forbløffelsernes tur.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Ny gps filmer vejen

Så er der bilquiz
Gæt bilen på billedet, som har to døre i den ene side, men kun en i den anden
Læs mere her

Krisen rammer vores køb af nye biler
Usikkerhed om økonomien får færre private til at købe bil.
Læs mere her

Ny gps filmer vejen
Bilister skal vænne sig til flere ordrer fra stemmen i gpsen.
Læs mere her

Markant vækst på vigtige nøglemarkeder

RES Software, en af verdens førende virksomheder inden for dynamiske desktop-løsninger, har i første halvår af 2011 oplevet massiv vækst på vigtige nøglemarkeder, herunder USA, UK, Tyskland, Frankrig og Norden. Det har resulteret i en vækst i første halvår af 2011 på 50 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

RES Software har udvidet sine forretninger især i Nordamerika og udbygger samtidig sit samarbejde med vigtige strategiske partnere. Senest er RES Software blevet udnævnt til Citrix Ready Leadership Partner, ligesom RES Software har indgået et strategisk partnerskab med Microsoft om Microsofts System Center-produktfamilie.

Læs mere i vedhæftede pressemeddelelse.

Læs mere her

tags: USA, 2011, Tyskland, Microsoft, Frankrig, virksomhed, strategi, pressemeddelelse,

torsdag den 18. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Køber otte Bugatti-biler

Stram lille sag fra Opel
Hvis der er andet end V8-brøl, indstyringsvinkler og drifting i din bilverden, er Corsa noget for dig
Læs mere her

Ny bog om biler: Paven er miljøfarlig
Paven er en større trussel mod miljøet end din bil, mener journalist Christian Frost
Læs mere her

Her er pengene til 3000 nye arbejdspladser
Landsbyggefondens pengekasse er stor nok til at sætte gang i væksten med offentlige investeringer uden at bringe Danmark nærmere afgrunden
Læs mere her

Røv og røg på lørdag
På lørdag køres sidste afdeling af Street kup - et lovligt gaderæs
Læs mere her

Bilkøbere kan ikke få fingrene i skamrost minibil
Den nye Kia Picanto er så efterspurgt, at importører ikke kan følge med.
Læs mere her

Småt er godt: Stor Opel, lille motor
Den gamle 1,8-liters benziner afløses af mindre og stærkere motor
Læs mere her

Køber otte Bugatti-biler
Midt i den rullende finanskrise køber en kunde i mellemøsten otte hundedyre Bugatti-biler - til sine venner.
Læs mere her

Cabby lancerer ny kampagnevogn spækket med udstyr

Foto kan downloades på HolidayNews.dk

Cabbys anerkendte designer har igen skabt en campingvogn, der kan sammenlignes med femstjernede hotellejligheder, for man er fuldstændig uafhængig i denne feriebolig på hjul. Der er tale om ekstravagante campingvogne med et ekstremt højt udstyrsniveau. Det er en selvfølgelighed med bl.a. gulvvarme, aircondition, gourmetkøkken og alt i moderne Hi-Fi. Køreegenskaber og sikkerhed er i top.

Kampagnevognene, der lanceres på de store camping- og feriemesser i hhv. Bella Center og Messecenter Herning, fås i følgende udgaver Cabby 570+, 620+, F3 og F4. Det vil sige to forskellige størrelser med to forskellige indretninger.

- Fabrikken i Sverige holder hele tiden øje med udviklingen og lytter meget til det kunderne efterspørger, så man kan faktisk sige at denne vogn er et resultat af ønskerne fra en gruppe, der har store krav til hvad vognene har af komfort i dag og det er ikke så lidt, siger Christian Jørgensen fra Camping Nordic, der er agent for Cabby i Danmark.

Der er også fortsat fokus på sikkerhed, der gennem flere år har været et af Cabbys fokusområder. Disse vogne har derfor alle ATC, AKS Slingerkobling og de nitrogenfyldte dæk minimerer risikoen for korrosion.

Udstyrslisten indeholder også AL-KO Mammut mover, Dometic klimaanlæg og det nye Truma SecuMotion Duocomfort, hvor man kan kører med gassen tændt. Hertil kommer en ekstra service i form af monteret ladebooster, udvendigt gasudtag samt byvand.

- Den omfattende udstyrsliste påvirker naturligvis vægten, men det har vi taget højde for ved at give alle modeller 1.800 kg aksler, så der er stadig en god lasteevne trods det høje udstyrsniveau, afslutter Christian Jørgensen fra Cabby.

Find nærmeste Cabby forhandler og få ydeligere information: www.Cabby.dk. Her kan man også læse mere om de unikke finansieringsmuligheder, der er, når man køber en Cabby.

Kontaktperson: Christian Jørgensen på tlf. 26 15 28 28.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, downloade, Herning, campingvogn, Bella Center,

onsdag den 17. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Se Victoria smide toppen

Ugens tip: Få ejerglæden tilbage
Sært men sandt: En ren forrude og et sæt nye viskere bringer ejerglæden tilbage
Læs mere her

Hurtig båd - heftig pris
Den nye danske familiebåd Faurby 325 er proppet med bly og teak. Men prisen er heftig
Læs mere her

Falske østfirmaer trykker lønnen
Polske og baltiske virksomheder kan kræve lige så lav betaling, de vil. Derfor står danske myndigheder magtesløse over for enkeltmandsvirksomheder
Læs mere her

Franske og koreanske biler har flest fejl i synshallerne
Tyske biler bliver tilsyneladende mere og mere pålidelige. Audi A4 klarer sig bedst.
Læs mere her

TV: Sådan skal en familiebil sgu indrettes
Mazda5 skruer op for charmen med en motor, som resten af bilen kan være bekendt
Læs mere her

Billigere Seat
Med en startpris på 119.900 kroner sænkes prisen med 6.000 kroner for den billigste Ibiza
Læs mere her

Flere danskere mister kørekortet
Selv om færre dumper køreprøven, er frakendelser af kørekortet steget kraftigt.
Læs mere her

Brugttips: Fabelagtig Femmer
Jagter du brugt luksusbil, bør BMW 5-serien stå højt på din ønskeliste
Læs mere her

Tysk vrøvleskiltning

Læs mere her

Se Victoria smide toppen
Se hvem der hurtigst får smidt toppen og deltag i konkurrencen om en fed VW Golf Cabriolet
Læs mere her

Audi urban concept ? et bilkoncept uden sidestykke

Audi åbner endnu en gang nye horisonter Audi urban concept er en 1+1-sæders, ultralet bil til urbane områder. Det tekniske koncept sprænger alle gængse rammer Audi urban concept forener elementer fra en racerbil, en roadster, en fun-car og en bybil i et radikalt, nyt koncept.

Audi urban concept har ingen forbilleder udviklingen af konceptbilen er udelukkende baseret på de strenge principper for letvægtskonstruktion, effektivitet og reduktion. Resultatet er en konceptbil uden ekstra last, som er fokuseret på essensen af sportslig kørsel. Audi urban concept har et slankt karrosseri. Hjulene er fritstående, og de omkringliggende beskyttelsesplader er udstyret med blinklysstriber af LED-lysledere. Det tekniske koncepts meget koncentrerede look med linjerne, der stræber fremad, er dynamisk og emotionelt konceptbilen tilfører helt nye impulser til Audis designsprog. I bilen er der plads til to personer, der er placeret en smule forskudt bag hinanden, og sædepositionen er sportsligt lav. Alle betjeningselementer og materialer er underkastet konceptet for ultralette konstruktioner, så de udstråler en helt unik, åndelig fascination. Føreren kan indstille rattet og pedalerne, så de passer til hans kropsstørrelse. Indstigningen sker via bagklappen. Tagkuplen er bevægelig og kan åbnes bagud ved at forskyde den.

Teknikken i Audi urban concept afspejler alle mærkets kompetencer, specielt inden for ultralette konstruktioner. Monocoque-karrosseriet består af kulfiberforstærket kunststof (CFK) og integrerer underkonstruktionen til de to sæder. Bilen er udstyret med 21"-hjul. To e-tron-elmotorer driver bilen, og de giver den ultralette Audi urban concept en kraftfuld acceleration. Elmotorerne forsynes med strøm fra et litium-ion-batteri ideelt til længere ture i byen.

Læs mere her

tags: bilen, kunst, Audi, slank, sprog,

tirsdag den 16. august 2011

?KODA satte ny salgsrekord i første halvdel af året

Den tjekkiske bilproducent ?KODA satte i årets første 6 måneder ny salgsrekord. Salget af nye biler steg med hele 20,1 % til 454.700 biler sammenlignet med sidste år. Væksten kommer fra alle regioner, men især det kinesiske og det russiske marked har udviklet sig særdeles eksplosivt. Også Vesteuropa med en vækst på 11,1 % har bidraget til det imponerende resultat. Alle modellinjer Fabia, Octavia, Superb, Roomster og Yeti har oplevet en betragtelig efterspørgsel. Dog står familiebilerne Fabia og Octavia stadig for den største del af ?KODAs salg. Flagskibet - den store familie- og jobbil Superb og Superb Combi - har endvidere overgået de meget store forventninger, der blev stillet ved introduktionen, og Superb får en større og større betydning for ?KODAs salg og generelle image. Mærket er i fuldt sving med at gennemføre en ambitiøs vækstplan, der som mål har 1,5 millioner solgte biler senest i 2018. Dette mål skal opnås gennem en kontinuerlig introduktion af nye biler. Således forventer ?KODA fremover, at introducere en ny bil hver 6. måned.

Læs mere her

tags: euro, salgsrekord, 2018, tjekkiske,

fredag den 12. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Pas på: Her parrer bilerne sig

Sultan med enorm bilpark
Sultanen af Brunei ejer - og hold nu fast - 5.000 biler. Dem har han nu solgt 21 af. Se nogle af dem her
Læs mere her

Kulørte fingre fra Bosch
Nyt vibrationsdæmpende system forebygger hvide fingre hos håndværkere, der arbejder med voldsomt værktøj
Læs mere her

Vi er vilde med VW
Brugtbilhandlen slår rekorder, og VW står for en god bid af markedet. Trods stigende efterspørgsel, bliver bilerne billigere
Læs mere her

Lejeboliger trækker byggeriet igang
Det almennyttige boligbyggeri sikrer fremgang i byggeriet, mens erhvervsbyggeriet falder markant
Læs mere her

Ny Suzuki Swift er en barsk, lille sag
Den særlige Sport-version, der kommer til Danmark næste år, er for de hårdføre.
Læs mere her

Pas på: Her parrer bilerne sig
Ekstra Bladets læsere har sendt billeder ind af sære skilte - send os flere på berner@eb.dk
Læs mere her

Attraktiv pris på ny Toyota Yaris

Et skarpere design, forbedret brændstoføkonomi, øget rummelighed og højere kvalitet i kabinen og så endda til færre penge. Den nye Toyota Yaris, der bliver introduceret i Danmark til oktober, kan fås fra kun 124.995 kr.

Når landets Toyota-forhandlere til oktober slår dørene op for at vise den nye og forbedrede Toyota Yaris frem, sker det med et prisskilt på bilen, der uden tvivl vil vække opsigt.

For på trods af et skarpere design, en bedre brændstoføkonomi, øget rummelighed samt en markant højere kvalitet i kabinen introducerer Toyota den nye Yaris til en endnu mere konkurrencedygtig pris i forhold til prisen på den snart forhenværende model. Faktisk kan man blive ejer af den populære minibil fra kun 124.995 kr.

?Vi har i flere måneder arbejdet på at kunne præsentere en særlig konkurrencedygtig pris. Det er nu lykkedes endda for en bil, der er forbedret på en lang række områder, og som opfylder endnu flere danskeres behov i forhold til rummelighed, kvalitet, driftsikkerhed og altså også til økonomi,? siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Selv om den nye Toyota Yaris først ruller ud fra forhandlerne til oktober, vil vejene i København og Nordsjælland vrimle med den skarpt designede bil allerede i august og september. Toyotas europæiske hovedorganisation har nemlig valgt Danmark til at lancere Yaris for de europæiske pressefolk fra 22. august og tre uger frem.

Den nuværende Yaris er stort set udsolgt her to måneder før introduktionen af den nye model i Danmark. Det er dog allerede nu muligt at bestille den nye Yaris, der kommer med tre mere effektive og brændstofbesparende motorvarianter.

Den mindste en 1.0 liters benzinmotor er den mest økonomiske blandt alle i den lille bilklasse med et gennemsnitligt forbrug på næsten 21 km/l ved blandet kørsel og kan altså fås fra kun 124.995 kr.


Læs mere her

tags: København, Danmark, euro, økonomi, bilen, Nordsjælland, benzin, penge, Toyota, konkurrence, organisation, brændstof,

torsdag den 11. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Ukendt PR-bureau er Danmarks mest veldrevne

Peter Skaarup: Det er konen, der kører
Det er kun fem år siden, Peter Skaarup fik kørekort
Læs mere her

Hjemmestrikket 2CV
Eva har strikket en uldjakke til en Citroën 2CV
Læs mere her

Hæklede skilte truer trafiksikkerheden
Politi og Kommune i strid om kunst på kommunens trafikskilte - hvad mener du?
Læs mere her

Kia med V8-motor
Frankfurt motorshow: Kia har to spændende sportsvogne i støbeskeen. Den ene bliver vist på Frankfurt Motor Show
Læs mere her

Biltest: Ny Suzuki Swift er en barsk, lille sag.
Den særlige Sport-version, der kommer til Danmark næste år, er for de hårdføre.
Læs mere her

Mere sportslig Suzuki
Den nye Suzuki Swift Sport har verdenspremiere på den internationale biludstilling i Frankfurt den 13. september
Læs mere her

Mediabureauer styrker deres position
2010 blev ingen undtagelse. Mediabureauerne er i efterhånden en række år blevet en stadigt større del af bureaubranchen, og også i 2010 voksede de mere end branchen samlet. Godt nok kan ...
Læs mere her

Ukendt PR-bureau er Danmarks mest veldrevne
Når man skal kåre Danmarks mest veldrevne bureau på tværs af alle bureautyper, så dukker der et relativt ukendt navn op. Det viser den årlige Bureauanalyse fra branchemediet Bureaubiz, som opgør nøgle ...
Læs mere her

Spar penge på din vejhjælp

Ny hjemmeside vil gøre det nemmere at finde den billigste og bedste vejhjælp til bilen.

Som det er i dag, kan det virke som om der ikke er særlig stor forskel på priser og dækning, men det er der. Hvis man prøver at grave i dybden i sit abonnement, vil man kunne se at ting som eksempelvis campingvognsdækning eller trailerdækning, svinger ekstremt meget i pris. Forskellen kan være mange hunrede kroner om året, med den nogenlunde samme dækning.

Det er helt specielt de ekstra ting som dækning på krogen, eller tilbehør/udstyr til bilen der er stor prisforskel på. På siden www.vejassistance.dk, bliver det forklaret, og udbyderne som Falck, FDM og Dansk Autohjælp bliver holdt oppe mod hinanden.

På den måde er det nemt at finde den helt optimale dækning, hvor man undgår at være under eller overforsikret. Siden er også konstant opdateret med spændende og lærerige artikler, om eksempelvis campingferie, dækning igennem forsikringsselskaberne og hvordan eksempelvis man gør brug af SOS International.

Læs mere her

tags: bilen, forsikringsselskab, Falck, campingvogn, FDM, penge,

onsdag den 10. august 2011

Dagens nyheder - Læs bla. om Højere bilpriser pga. dyrere råvarer

Østchauffører stangstive på danske motorveje
Syv fulde chauffører i lastbiler fra Østeuropa har skabt sommerkaos på danske veje. Nu skal Justitsministeren forklare politiet inkonsekvente indsats
Læs mere her

Ny Porsche 911 set på gaden
Se de første amatøroptagelse af den kommende 911er her
Læs mere her

Motorløb: Op ad bakke i Vejle
Landets smukkeste motorløb, Munkebjerg Hillclimb, som køres søndag 14. august, er på vej mod deltagerrekord.
Læs mere her

Højere bilpriser pga. dyrere råvarer
Ekploderende råvarepriser kan give dyrere biler på lang sigt
Læs mere her

Nu åbner Danmarks første midlertidige motorvej

Trafikken på en del af E45, Østjyske Motorvej, nord for Vejle flyttes fra næste uge over på et helt nyt og midlertidigt stykke motorvej den første af slagsen i Danmark.

Nord for Vejle skal den nye motorvej mellem Herning og Vejle sluttes til E45 i det, der kommer til at hedde Motorvejskryds Vejle mellem tilslutningsanlæggene ?59 Hornstrup? og ?60 Vejle N?.

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har derfor for Vejdirektoratet anlagt et ca. 800 meter langt stykke motorvej i en bue vest om det sted, hvor motorvejskrydset skal bygges. Motorvejsstykket skal være i brug det næste halvandet år, mens anlægsarbejdet er i gang.

Fra næste uge bliver trafikken flyttet over på den midlertidige motorvej. Natten mellem tirsdag den 9. august og onsdag den 10. august flyttes trafikken i de to sydgående spor, mens de to nordgående spor flyttes i uge 33 - natten mellem mandag den 15. og tirsdag den 16. august.

Hastigheden sænkes i anlægsperioden til 80 km/t på hele stykket samt mellem den midlertidige vej og Vejlefjordbroen, hvor hastigheden i forvejen er sat ned til 90 km/t.

?Det kan lyde voldsomt, at vi anlægger en motorvej, som kun skal bruges i halvandet år, før vi fjerner den igen, men det giver mange fordele. Det betyder blandt andet, at trafikanterne oplever ensartede forhold i hele anlægsperioden og slipper for de mange indsnævringer og spærringer af spor, som er nødvendige, når man udfører anlægsarbejde på en vej med trafik. Lige så vigtigt er det for os i Vejdirektoratet, at vores entreprenører får arbejdsro og kan bygge løs uden at skulle bekymre sig helt så meget om trafikken. Endelig betyder det meget for både trafiksikkerheden og sikkerheden for de mennesker, som arbejder på byggeriet, at de to ting er adskilt,? forklarer projektleder i Vejdirektoratet Niels Jørgen Larsen.

Det er også af sikkerhedsmæssige årsager, at der sættes en halvanden meter høj afskærmning op i rabatten på østsiden af den midlertidige vej, så trafikanterne ikke kan kigge ned i brohullet.

For yderligere oplysninger:
Projektleder Niels Jørgen Larsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 2258, eller
Tilsynsleder Kai Egede Jensen, Vejdirektoratet, tlf. 4123 4504

Læs mere her

tags: Danmark, Vejle, vold, trafikken, Herning, motorvej, rektor, Højgaard, Motor, projektleder,