lørdag den 27. august 2011

Det Gode Køkken på gastronomisk rundrejse i hele Danmark

Kunderne i kommunens madservice kan smage egnsretter fra hele landet

?Det Gode Køkken?, der er Holstebro Kommunes madservice til ældre, giver nu kunderne mulighed for at smage på egnsretter fra hele Danmark. Ud over de normale tilbud i køkkenets menukatalog tilbydes kunderne en hovedret og en dessert fra henholdsvis Nordjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Uge 38 er den første uge, hvor kunderne fra Det Gode Køkken har mulighed for at smage på en egnsret. Den er fra Nordjylland. Hele projektet arrangeres i et samarbejde med Unilever Food Solution, der er en af leverandørerne til Det Gode Køkken. Unilever Food Solution har udarbejdet informations- og idématerialet til de fem uger.

Frem i lyset igen

- Ideen med denne gastronomiske rundrejse i hele Danmark er at få de gamle egnsretter frem i lyset igen. De fleste af retterne er gået i glemmebogen, men mange af vores kunder kan huske dem. Der er ikke noget, der som mad kan binde folk, traditioner og skiftende tider sammen. Vi har samlet inspiration fra mange egne af landet og sammensat et udvalg af lækre egnsretter, der er tilført et moderne tvist, siger sektionsleder i Det gode Køkken, Anne Marie Nielsen.

Hver uge modtager kunderne et brev og et postkort, hvori ugens egnsret er omtalt, og hvor der vil være oplysninger om det område, hvor retten leveres fra. I den sidste uge (uge 42) modtager kunderne et postkort, hvor de kan skrive deres kommentarer til temaugerne.

- Vi har hele tiden en tæt dialog med vores kunder om, hvad de ønsker at få serveret. Men vi lægger også vægt på, at gode råvarer, gode madvaner, den gode måltidskultur og de gode historier, som f. eks. de gamle egnsretter har i sig, går op i en højere enhed, siger Anne Marie Nielsen.

Fakta om ?Det Gode Køkken?

* ?Det Gode Køkken? er Holstebro Kommunes madservice til hjemmeboende ældre. Det har to produktionskøkkener i henholdsvis Holstebro og Vinderup og et modtagekøkken i Ulfborg.

* Ca. 600 hjemmeboende pensionister får færdigretter bragt ud én gang om ugen.

* Desuden leverer ?Det Gode Køkken? til seks plejecentre (Mellemtoft, Ulfborg Aktiv Center, Krohaven, Sdr. Nissum Plejecenter, Sevel Alderdomshjem og Bakkebo) og tre cafeer i henholdsvis Ulfborg, Holstebro og Vinderup, som frit kan benyttes af alle kommunens pensionister. Desuden leveres retter til fem skoler to gange om ugen og til Uddannelsescenter Mariebjerg i Vemb.

* Siden 2008 har Holstebro Kommune anvendt servicedesign til at forbedre madservicen til hjemmeboende ældre. Det sker i et samarbejde med idé- og designbureauet Hatch & Bloom og bl.a. virksomheden Færch Plast.

* ?Det Gode Køkken? har vundet Den Danske Designpris og KL?s Innovationspris for nytænkning og udvikling.

* Vedhæftet beskrivelser af egnsretter fra de fem landsdele.

Flere oplysninger:
Sektionsleder Anne Marie Nielsen, Det Gode Køkken, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4151.
Sekretariatschef Poula Sangill, Social og Sundhed, Holstebro Kommune, tlf. 9611 4103.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, retten, Sjælland, Bornholm, Holstebro, Nordjylland, råvarer, virksomhed, Sønderjylland, rundrejse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar